Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Visoko

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Visoko:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

██ Hrvati

Relativna etnička većina:

██ Srbi

██ Hrvati

Nacionalni sastav stanovništva općine Visoko, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Srbi Hrvati Jugoslaveni ostali
Arnautovići 487 479 5 0 2 1
Bare 97 30 0 67 0 0
Bešići 14 14 0 0 0 0
Biskupići 250 23 212 4 10 1
Bradve 1.026 832 114 3 8 69
Brezovik 62 62 0 0 0 0
Buci 333 293 34 0 5 1
Bulčići 365 16 0 344 1 4
Buzić Mahala 1.163 1.118 26 11 0 8
Buzići 369 367 0 0 1 1
Čakalovići 86 86 0 0 0 0
Čekrčići 309 5 299 4 1 0
Čifluk 171 102 68 0 0 1
Ćatići 27 11 16 0 0 0
Dautovci 101 98 3 0 0 0
Dobrinje 546 157 161 166 37 25
Dobro 84 66 18 0 0 0
Dobro Selo 409 351 0 57 0 1
Dol 192 173 6 11 1 1
Dolipolje 259 37 216 0 6 0
Dolovi 280 196 0 49 10 25
Donja Vratnica 298 183 113 0 2 0
Donja Zimća 656 32 422 142 32 28
Donje Moštre 614 612 0 0 1 1
Dvor 295 235 59 0 0 1
Džindići 246 240 4 0 0 2
Ginje 457 455 0 0 1 1
Goduša 429 408 21 0 0 0
Gorani 134 28 100 4 0 2
Gornja Vratnica 546 542 0 0 4 0
Gornja Zimća 377 249 124 0 3 1
Gornje Moštre 653 447 137 40 16 13
Grad 275 182 73 12 0 8
Grajani 480 417 46 0 2 15
Grđevac 453 425 21 0 2 5
Hadžići 159 145 8 6 0 0
Hlapčevići 653 608 19 2 6 18
Jelašje 67 55 12 0 0 0
Kalići 404 391 10 1 0 2
Kalotići 122 8 109 0 5 0
Koložići 478 309 169 0 0 0
Kondžilo 41 0 22 14 5 0
Kopači 84 9 74 0 1 0
Kula Banjer 715 331 348 20 9 7
Liješevo 408 404 1 1 0 2
Lisovo 350 238 73 34 5 0
Loznik 439 438 0 0 0 1
Lužnica 111 34 77 0 0 0
Mali Trnovci 303 295 0 0 7 1
Malo Čajno 498 183 202 1 0 112
Maurovići 570 346 203 4 12 5
Mladoš 0 0 0 0 0 0
Muhašinovići 520 21 317 141 21 20
Mulići 507 436 65 0 6 0
Okolišće 271 271 0 0 0 0
Orašac 576 538 37 0 1 0
Ozrakovići 366 278 54 13 19 2
Paljike 154 145 8 0 1 0
Podvinjci 773 580 184 0 9 0
Podvinje 771 640 106 14 3 8
Poklečići 75 75 0 0 0 0
Poriječani 243 242 0 1 0 0
Radinovići 461 447 1 0 0 13
Rajčići 563 561 1 0 0 1
Ramadanovci 225 219 1 0 4 1
Ratkovci 113 61 52 0 0 0
Seoča 737 650 33 40 4 10
Smršnica 271 260 11 0 0 0
Srhinje 1.364 1.016 280 8 31 29
Stuparići 634 626 4 0 3 1
Svinjarevo 80 30 0 37 0 13
Šošnje 280 222 0 45 3 10
Taukčići 308 257 50 0 0 1
Topuzovo Polje 311 149 153 3 4 2
Tramošnjik 355 350 0 0 1 4
Tujlići 273 202 61 0 1 9
Tušnjići 555 377 123 33 13 9
Upovac 498 498 0 0 0 0
Uvorići 895 884 4 0 0 7
Veliko Čajno 644 607 31 0 6 0
Veruša 115 90 0 25 0 0
Vidovići 93 88 4 0 0 1
Vilenjak 157 93 56 2 3 3
Visoko 13.663 10.056 1.641 395 1.115 456
Vrela 367 47 305 8 2 5
Zagorice 169 0 52 103 13 1
Zagornica 396 265 109 7 4 11
Zbilje 432 327 103 0 2 0
ukupno 46.160 34.373 7.471 1.872 1.464 980

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)