Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Ilijaš

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Ilijaš:

Apsolutna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

██ Hrvati

Relativna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

Nacionalni sastav stanovništva općine Ilijaš, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Srbi Muslimani Hrvati Jugoslaveni ostali
Balibegovići 218 217 0 0 1 0
Banjer 19 11 7 0 0 1
Bokšići 107 8 18 77 2 2
Buljetovina 74 74 0 0 0 0
Čemernica 13 13 0 0 0 0
Četojevići 44 17 27 0 0 0
Donja Bioča 297 292 0 2 2 1
Donja Misoča 581 121 454 0 4 2
Donje Selo 167 0 167 0 0 0
Donji Čevljanovići 85 46 29 4 6 0
Dragoradi 386 0 377 0 0 9
Draževići 22 22 0 0 0 0
Duboki Potok 11 11 0 0 0 0
Duševine 49 49 0 0 0 0
Gajevi 16 8 8 0 0 0
Gajine 172 74 93 0 4 1
Gojanovići 91 0 91 0 0 0
Gornja Bioča 466 153 309 0 3 1
Gornja Misoča 410 0 403 6 0 1
Gornji Čevljanovići 134 5 128 0 1 0
Hadžići 53 53 0 0 0 0
Han Karaula 36 34 1 0 1 0
Han Šići 58 14 44 0 0 0
Homar 154 0 147 0 0 7
Ilijaš 6.833 3.093 2.008 733 777 222
Ivančići 330 19 309 0 2 0
Kadarići 445 307 118 1 14 5
Kamenica 1.042 43 993 0 3 3
Karaula 299 40 247 0 9 3
Korita 344 0 340 0 2 2
Košare 0 0 0 0 0 0
Kožlje 51 0 0 51 0 0
Krčevine 63 63 0 0 0 0
Krivajevići 191 177 13 0 0 1
Kunosići 19 19 0 0 0 0
Lađevići 143 59 84 0 0 0
Lipnik 64 0 64 0 0 0
Luka 802 476 296 3 23 4
Luka kod Stublina 35 35 0 0 0 0
Lješevo 1.045 249 743 38 8 7
Ljubina 199 5 12 168 14 0
Ljubnići 694 675 8 3 4 4
Malešići 883 832 6 11 31 3
Medojevići 379 0 378 0 0 1
Moševići 110 11 99 0 0 0
Mrakovo 1.365 881 316 107 38 23
Nišići 134 130 1 0 2 1
Odžak 339 314 15 7 3 0
Ozren 7 7 0 0 0 0
Podlipnik 14 13 0 0 1 0
Podlugovi 1.448 1.185 70 123 50 20
Popovići 217 15 202 0 0 0
Rakova Noga 44 31 12 0 0 1
Ribarići 161 156 5 0 0 0
Rudnik Čevljanovići 0 0 0 0 0 0
Sirovine 103 0 102 0 0 1
Solakovići 319 3 211 81 23 1
Sovrle 775 573 89 62 26 25
Srednje 562 259 132 73 90 8
Stomorine 125 21 103 0 0 1
Stubline 2 2 0 0 0 0
Sudići 302 1 301 0 0 0
Šabanci 76 76 0 0 0 0
Šljeme 22 22 0 0 0 0
Taračin Do 83 0 12 69 2 0
Velika Njiva 6 6 0 0 0 0
Vidotina 95 17 10 57 11 0
Vilić 63 27 36 0 0 0
Visojevica 121 121 0 0 0 0
Višnjica 42 0 0 39 1 2
Vladojevići 178 6 172 0 0 0
Vlaškovo 435 103 298 21 8 5
Vrutci 184 0 184 0 0 0
Vukasovići 254 0 250 0 1 3
Vuknići 43 0 43 0 0 0
Zakutnica 10 10 0 0 0 0
Zlotege 21 21 0 0 0 0
ukupno 25.184 11.325 10.585 1.736 1.167 371

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.