Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Foča

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Foča:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

██  ostali, neopredijeljeni i nepoznato

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Foča, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Srbi Hrvati Jugoslaveni ostali
Anđelije 106 105 0 0 1 0
Bastasi 43 5 38 0 0 0
Bavčići 194 169 24 0 0 1
Beleni 88 0 88 0 0 0
Bešlići 111 111 0 0 0 0
Biokovo 154 6 147 0 0 1
Birotići 62 0 62 0 0 0
Bogavići 81 0 80 0 0 1
Borje 155 3 151 0 1 0
Borovinići 56 51 5 0 0 0
Brajići 122 23 99 0 0 0
Brajkovići 29 0 29 0 0 0
Brod 600 116 436 2 20 26
Brusna 348 39 299 0 4 6
Budanj 224 67 151 0 1 5
Bujakovina 129 101 28 0 0 0
Bunčići 83 9 74 0 0 0
Bunovi 129 0 128 0 0 1
Cerova Ravan 47 16 31 0 0 0
Crnetići 123 76 46 0 0 1
Cvilin 559 466 88 1 1 3
Čelebići 132 0 128 0 1 3
Čelikovo Polje 11 11 0 0 0 0
Ćurevo 230 206 6 0 0 18
Daničići 163 131 31 0 0 1
Derolovi 156 127 29 0 0 0
Donje Žešće 194 11 179 0 1 3
Drače 212 212 0 0 0 0
Dragočava 260 130 127 0 0 3
Dragojevići 179 0 179 0 0 0
Đeđevo 504 333 166 0 0 5
Fališi 39 0 39 0 0 0
Filipovići 262 244 18 0 0 0
Foča 14.335 5.526 7.901 74 312 522
Glušca 34 24 10 0 0 0
Godijeno 141 106 34 0 0 1
Gostičaj 172 171 0 0 1 0
Govza 150 139 11 0 0 0
Gradac 404 316 67 0 12 9
Grandići 190 154 34 0 1 1
Grdijevići 106 28 78 0 0 0
Hum 104 104 0 0 0 0
Huseinovići 33 33 0 0 0 0
Igoče 326 309 13 0 1 3
Izbišno 475 473 2 0 0 0
Jabuka 286 267 18 0 1 0
Jasenovo 96 96 0 0 0 0
Ječmišta 123 10 113 0 0 0
Jeleč 619 545 67 1 0 6
Jošanica 327 165 162 0 0 0
Kolakovići 64 0 63 0 0 1
Kolun 178 110 66 0 0 2
Kosman 69 64 4 0 0 1
Kozarevina 101 36 65 0 0 0
Kozja Luka 448 326 118 0 0 4
Kratine 291 286 4 0 0 1
Krna Jela 91 0 90 0 0 1
Kruševo 377 357 12 2 1 5
Kunduci 187 39 145 1 0 2
Kunovo 126 92 34 0 0 0
Kuta 130 5 125 0 0 0
Lokve 258 254 4 0 0 0
Ljubina 84 51 33 0 0 0
Marevo 209 196 12 0 0 1
Mazlina 166 159 6 0 0 1
Mazoče 146 73 73 0 0 0
Meštrevac 208 0 208 0 0 0
Miljevina 1.763 730 943 8 44 38
Mirjanovići 69 62 7 0 0 0
Mješaji 328 161 166 0 1 0
Mravljača 94 10 84 0 0 0
Njuhe 221 199 22 0 0 0
Orahovo 308 24 280 0 1 3
Papratno 236 189 44 0 0 3
Patkovina 600 420 165 1 13 1
Paunci 180 122 57 0 0 1
Petojevići 81 40 40 0 1 0
Podgrađe 65 0 65 0 0 0
Poljice 287 227 55 0 0 5
Popov Most 303 223 66 0 4 10
Potpeće 451 302 138 0 1 10
Previla 134 39 95 0 0 0
Prevrać 426 22 383 0 0 21
Prijeđel 174 14 160 0 0 0
Prisoje 179 158 21 0 0 0
Puriši 66 66 0 0 0 0
Račići 45 0 45 0 0 0
Radojevići 83 47 36 0 0 0
Rijeka 151 0 151 0 0 0
Rodijelj 258 196 62 0 0 0
Slatina 334 254 80 0 0 0
Slavičići 85 53 32 0 0 0
Sorlaci 150 138 11 0 0 1
Stojkovići 111 46 64 0 0 1
Susješno 361 255 105 1 0 0
Škobalji 99 8 91 0 0 0
Štović 458 215 237 1 4 1
Šuljci 328 227 98 1 0 2
Tečići 79 79 0 0 0 0
Tjentište 393 226 131 0 19 17
Tođevac 178 178 0 0 0 0
Toholji 101 40 60 1 0 0
Trbušće 544 106 406 0 1 31
Trtoševo 44 44 0 0 0 0
Tvrdaci 45 38 7 0 0 0
Ustikolina 1.418 894 470 0 7 47
Velenići 232 0 231 0 0 1
Vikoč 154 138 16 0 0 0
Vitine 28 28 0 0 0 0
Vojnovići 92 15 77 0 0 0
Vranjevići 86 46 39 0 0 1
Vrbnica 21 0 21 0 0 0
Vučevo 16 0 1 0 0 15
Vukušići 58 58 0 0 0 0
Zabor 127 127 0 0 0 0
Zakmur 166 38 128 0 0 0
Zavait 355 0 353 0 2 0
Zebina Šuma 430 414 15 0 1 0
Zubovići 494 451 35 0 5 3
Željevo 185 141 44 0 0 0
ukupno 40.513 20.790 18.315 94 463 851

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.