Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Trebinje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Trebinje:

Apsolutna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

██ Hrvati

Relativna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani


Nacionalni sastav stanovništva općine Trebinje, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Srbi Muslimani Hrvati Jugoslaveni ostali
Aranđelovo 114 92 0 0 11 11
Arbanaška 2 2 0 0 0 0
Arslanagića Most 118 103 8 4 2 1
Baljivac 11 11 0 0 0 0
Baonine 6 6 0 0 0 0
Begović Kula 2 2 0 0 0 0
Belenići 12 0 0 12 0 0
Bihovo 658 205 304 7 14 128
Bijelač 14 14 0 0 0 0
Bijograd 37 37 0 0 0 0
Bioci 15 15 0 0 0 0
Bobovišta 38 38 0 0 0 0
Bodiroge 9 9 0 0 0 0
Bogojević Selo 68 68 0 0 0 0
Borilovići 29 28 0 0 1 0
Brani Do 30 30 0 0 0 0
Brova 23 23 0 0 0 0
Budoši 41 41 0 0 0 0
Bugovina 20 20 0 0 0 0
Cerovac 7 7 0 0 0 0
Cicina 29 29 0 0 0 0
Cicrina 30 0 0 28 2 0
Čavaš 44 36 0 8 0 0
Čopice 58 58 0 0 0 0
Čvaljina 97 81 0 15 0 1
Čvarići 39 39 0 0 0 0
Desin Selo 5 5 0 0 0 0
Diklići 13 13 0 0 0 0
Do 74 60 0 14 0 0
Dobromani 17 17 0 0 0 0
Dodanovići 36 36 0 0 0 0
Dolovi 0 0 0 0 0 0
Domaševo 88 88 0 0 0 0
Donja Kočela 21 21 0 0 0 0
Donje Čičevo 258 101 149 1 0 7
Donje Grančarevo 63 12 44 0 3 4
Donje Vrbno 18 17 0 0 1 0
Donji Orahovac 39 39 0 0 0 0
Dračevo 68 68 0 0 0 0
Dražin Do 46 41 0 0 4 1
Drijenjani 27 27 0 0 0 0
Dubljani 29 28 0 1 0 0
Dubočani 53 49 0 0 4 0
Duži 24 24 0 0 0 0
Dvrsnica 28 28 0 0 0 0
Đedići 33 31 0 0 2 0
Glavinići 7 7 0 0 0 0
Glavska 44 44 0 0 0 0
Gojšina 14 14 0 0 0 0
Gola Glavica 20 20 0 0 0 0
Golubinac 11 0 0 11 0 0
Gomiljani 84 69 11 3 0 1
Gornja Kočela 6 5 0 0 1 0
Gornje Čičevo 45 45 0 0 0 0
Gornje Grančarevo 112 8 103 0 0 1
Gornje Vrbno 27 27 0 0 0 0
Gornji Orahovac 69 67 0 0 0 2
Gorogaše 5 5 0 0 0 0
Grab 135 135 0 0 0 0
Grbeši 70 69 0 0 0 1
Grbići 13 13 0 0 0 0
Grebci 15 8 0 5 2 0
Grkavci 11 11 0 0 0 0
Grmljani 84 84 0 0 0 0
Hum 108 100 0 2 3 3
Ivanica 168 147 3 13 0 5
Janjač 7 7 0 0 0 0
Jasen 69 65 2 0 2 0
Jasenica Lug 19 19 0 0 0 0
Jazina 147 134 2 0 1 10
Jušići 5 5 0 0 0 0
Kalađurđevići 7 0 0 7 0 0
Kijev Do 38 15 0 23 0 0
Klikovići 11 11 0 0 0 0
Klobuk 30 30 0 0 0 0
Konjsko 79 79 0 0 0 0
Korlati 0 0 0 0 0 0
Kotezi 22 6 0 16 0 0
Kovačina 8 4 4 0 0 0
Kraj 43 43 0 0 0 0
Krajkovići 23 19 0 0 3 1
Kremeni Do 42 42 0 0 0 0
Krnjevići 12 12 0 0 0 0
Kučići 13 13 0 0 0 0
Kunja Glavica 60 60 0 0 0 0
Kutina 19 19 0 0 0 0
Lapja 34 34 0 0 0 0
Lastva 523 183 216 5 67 52
Lokvice 4 4 0 0 0 0
Lomači 1 0 1 0 0 0
Lug 27 26 0 0 0 1
Lušnica 10 10 0 0 0 0
Ljekova 26 26 0 0 0 0
Ljubovo 54 54 0 0 0 0
Marić Međine 8 8 0 0 0 0
Mesari 10 10 0 0 0 0
Mionići 26 26 0 0 0 0
Morče 41 40 0 0 0 1
Mosko 94 94 0 0 0 0
Mrkonjići 51 49 0 0 2 0
Mrnjići 22 22 0 0 0 0
Necvijeće 110 110 0 0 0 0
Nenovići 8 8 0 0 0 0
Nevada 7 7 0 0 0 0
Nikontovići 3 0 3 0 0 0
Ograde 32 32 0 0 0 0
Orah 36 36 0 0 0 0
Orahov Do 42 4 0 38 0 0
Orašje Popovo 72 62 0 10 0 0
Orašje Površ 20 20 0 0 0 0
Orašje Zubci 59 59 0 0 0 0
Parojska Njiva 8 8 0 0 0 0
Petrovići 3 3 0 0 0 0
Pijavice 55 55 0 0 0 0
Podosoje 53 53 0 0 0 0
Podstrašivica 17 17 0 0 0 0
Podštirovnik 39 39 0 0 0 0
Podvori 53 53 0 0 0 0
Poljice Čičevo 32 30 0 0 2 0
Poljice Popovo 71 71 0 0 0 0
Prhinje 35 0 0 35 0 0
Pridvorci 419 231 158 0 13 17
Prosjek 4 4 0 0 0 0
Rapti Bobani 24 24 0 0 0 0
Rapti Zupci 0 0 0 0 0 0
Rasovac 120 38 82 0 0 0
Ravno 198 16 1 173 5 3
Rupni Do 20 19 0 0 1 0
Sedlari 26 26 0 0 0 0
Skočigrm 146 14 128 0 1 3
Slavogostići 16 16 0 0 0 0
Slivnica Bobani 44 44 0 0 0 0
Slivnica Površ 21 21 0 0 0 0
Sparožići 22 22 0 0 0 0
Staro Slano 31 31 0 0 0 0
Strujići 50 50 0 0 0 0
Šarani 2 0 2 0 0 0
Šćenica Bobani 33 28 0 0 5 0
Šćenica Ljubomir 18 17 0 0 0 1
Taleža 63 61 0 1 0 1
Todorići 121 94 8 0 13 6
Trebijovi 33 32 0 0 1 0
Trebimlja 272 0 0 268 0 4
Trebinje 21.870 14.915 4.228 347 1.470 910
Trnčina 123 0 17 106 0 0
Tuli 54 54 0 0 0 0
Tulje 55 55 0 0 0 0
Turani 6 4 2 0 0 0
Turica 2 2 0 0 0 0
Turmenti 71 71 0 0 0 0
Tvrdoš 24 24 0 0 0 0
Ubla 0 0 0 0 0 0
Ugarci 65 64 0 1 0 0
Ukšići 67 67 0 0 0 0
Uskoplje 25 25 0 0 0 0
Uvjeća 8 8 0 0 0 0
Veličani 118 118 0 0 0 0
Velja Gora 9 9 0 0 0 0
Velja Međa 77 0 0 77 0 0
Vladušići 21 21 0 0 0 0
Vlaka 7 7 0 0 0 0
Vlasače 9 9 0 0 0 0
Vlaška 13 13 0 0 0 0
Volujac 102 96 0 0 0 6
Vrpolje Ljubomir 73 70 0 2 0 1
Vrpolje Zagora 2 2 0 0 0 0
Vučija 59 59 0 0 0 0
Vukovići 6 6 0 0 0 0
Začula 23 22 0 0 1 0
Zagora 17 17 0 0 0 0
Zagradinje 24 24 0 0 0 0
Zaplanik 3 3 0 0 0 0
Zavala 105 88 0 13 4 0
Zgonjevo 122 119 2 0 1 0
Žakovo 84 84 0 0 0 0
Ždrijelovići 61 61 0 0 0 0
Željevo 14 14 0 0 0 0
Župa 115 17 93 0 0 5
ukupno 30.996 21.349 5.571 1.246 1.642 1.188

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)