Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Tuzla

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Tuzla:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

Nacionalni sastav stanovništva općine Tuzla, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
Brđani 249 137 59 1 30 22
Breške 938 213 600 8 81 36
Breze 489 116 285 5 82 1
Brgule 189 0 152 2 13 22
Bukinje 882 219 285 70 253 55
Cerik 332 234 50 2 33 13
Cviljevina 210 0 0 208 0 2
Čaklovići Donji 400 349 13 13 20 5
Čaklovići Gornji 1.250 1 19 1.062 99 69
Čanići 557 12 470 1 49 25
Dobrnja 1.898 1.608 22 2 167 99
Dokanj 1.827 20 994 569 170 74
Dragunja Donja 489 42 353 1 90 3
Dragunja Gornja 608 0 260 307 30 11
Gornja Tuzla 3.237 2.970 85 17 99 66
Grabovica Donja 792 605 81 15 56 35
Grabovica Gornja 480 14 392 1 55 18
Hudeč 317 72 163 35 40 7
Husino 1.572 8 917 10 557 80
Kiseljak 836 421 100 16 174 125
Kolimer 315 0 2 302 11 0
Kolovrat 278 9 170 33 41 25
Konjikovići 132 0 1 99 4 28
Kosci 161 0 133 0 7 21
Kovačevo Selo 841 0 6 753 47 35
Kovačica 464 6 0 431 18 9
Krtolije 63 0 47 0 14 2
Kukovina 140 0 1 134 1 4
Lipnica 1.129 764 173 11 145 36
Lipnica Donja 586 12 377 19 131 47
Lipnica Gornja 1.962 832 731 7 258 134
Lipnica Srednja 496 4 323 1 95 73
Ljepunice 564 7 437 0 93 27
Ljubače 1.053 132 669 14 180 58
Marinkovići 222 0 148 1 34 39
Mihatovići 774 722 29 1 11 11
Milešići 921 655 162 2 73 29
Morančani 395 6 315 12 38 24
Mramor 336 1 160 12 124 39
Mramor Novi 1.697 1.166 77 197 219 38
Obodnica Donja 1.103 1.056 0 0 41 6
Obodnica Gornja 647 0 606 2 28 11
Orašje 457 1 279 3 108 66
Osoje 624 408 160 2 28 26
Par Selo Gornje 859 1 597 4 176 81
Pasci Donji 1.260 1.078 97 18 60 7
Pasci Gornji 648 1 516 27 80 24
Petrovice Donje 652 635 1 1 15 0
Petrovice Gornje 439 0 217 7 193 22
Plane 865 798 12 6 41 8
Pogorioci 732 4 576 5 58 89
Poljana 806 119 425 10 186 66
Potraš 105 0 0 98 0 7
Požarnica 1.262 1 10 1.178 53 20
Rapače 502 2 283 19 151 47
Rasovac 210 174 14 0 9 13
Simin Han 2.309 517 108 1.164 360 160
Snoz 105 0 76 1 1 27
Svojtina 189 0 158 0 14 17
Ševar 958 707 135 3 66 47
Šići 930 858 0 2 57 13
Šićki Brod 1.579 855 193 208 287 36
Tetima 313 0 171 1 34 107
Tisovac 207 0 175 1 5 26
Tuzla 83.770 44.091 6.328 13.137 16.302 3.912
Vršani 6 6 0 0 0 0
ukupno 131.618 62.669 20.398 20.271 21.995 6.285

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)