Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Zenica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Zenica:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

██ Hrvati

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Zenica, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
Arnauti 1.061 1.042 1 7 8 3
Banloz 470 373 1 54 25 17
Bijele Vode 85 0 1 84 0 0
Bistrica 526 519 0 0 2 5
Bistrica Gornja 98 17 1 80 0 0
Briznik 1.216 1.214 0 0 1 1
Bukovica 188 155 0 33 0 0
Dobriljevo 968 450 442 25 41 10
Donja Vraca 979 961 1 0 16 1
Donji Čajdraš 313 64 232 12 4 1
Drugavci 312 310 0 0 0 2
Dusina 251 203 37 8 3 0
Gladovići 558 555 0 1 0 2
Gorica 801 727 1 66 3 4
Gornja Gračanica 1.027 979 0 39 3 6
Gornja Višnjica 233 230 0 0 2 1
Gornja Vraca 509 171 94 221 22 1
Gornja Zenica 2.516 1.215 783 230 166 122
Gornji Čajdraš 1.368 161 1.141 4 31 31
Gradina 147 147 0 0 0 0
Gradišće 2.814 2.470 193 88 57 6
Grm 1.033 647 292 12 40 42
Gumanci 28 15 6 6 0 1
Janjac 550 0 512 29 4 5
Janjići 1.020 942 4 41 19 14
Janjićki Vrh 70 0 1 68 1 0
Jasika 137 137 0 0 0 0
Jastrebac 408 408 0 0 0 0
Jurjevići 147 147 0 0 0 0
Kasapovići 268 254 5 0 9 0
Klopački Vrh 0 0 0 0 0 0
Kolići 261 260 0 0 0 1
Koprivna 319 316 0 1 0 2
Kovačići 362 289 0 73 0 0
Kovanići 549 236 4 299 7 3
Kozarci 506 375 45 58 6 22
Kula 192 0 121 39 15 17
Lašva 693 404 115 127 30 17
Lijeske 79 0 26 46 7 0
Lokvine 940 844 71 3 13 9
Loznik 23 0 0 21 0 2
Ljubetovo 190 167 0 23 0 0
Mošćanica 826 784 0 39 0 3
Mutnica 382 0 0 367 13 2
Nemila 2.505 1.926 35 359 150 35
Novo Selo 259 7 228 2 9 13
Obrenovci 659 496 135 15 11 2
Orahovica 2.535 2.520 0 2 10 3
Osojnica 180 0 22 149 4 5
Osredak 133 133 0 0 0 0
Palinovići 303 196 30 76 1 0
Pepelari 391 386 3 0 2 0
Peševići 284 280 0 0 4 0
Plahovići 344 235 3 67 32 7
Plavčići 8 0 0 8 0 0
Poca 431 287 122 5 11 6
Pojske 2.664 1.750 905 2 5 2
Ponihovo 71 0 0 71 0 0
Ponirak 507 502 0 0 4 1
Puhovac 399 396 0 0 0 3
Putovičko Polje 893 447 1 413 29 3
Putovići 799 723 0 69 6 1
Radinovići 249 246 0 0 0 3
Sebuja 82 57 1 24 0 0
Smajići 404 334 0 53 9 8
Starina 734 722 0 0 0 12
Stranjani 1.984 1.098 837 18 18 13
Sviće 692 140 54 463 20 15
Šerići 1.475 1.411 0 63 0 1
Šiblići 430 430 0 0 0 0
Tišina 339 330 0 0 7 2
Topčić Polje 1.257 1.133 3 58 51 12
Trešnjeva Glava 292 291 0 0 0 1
Vranduk 625 617 0 0 1 7
Vranovići 147 147 0 0 0 0
Vražale 457 253 190 0 14 0
Vrhpolje 291 290 0 0 0 1
Vukotići 806 803 0 0 1 2
Zahići 289 288 0 0 0 1
Zenica 96.027 43.154 15.809 18.312 14.703 4.049
Živkovići 149 143 2 0 4 0
ukupno 145.517 80.359 22.510 22.433 15.654 4.561

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)
  • internetski izvor, "Popis po mjesnim zajednicama" - http://www.fzs.ba/Podaci/nacion%20po%20mjesnim.pdf