Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Prnjavor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Prnjavor:

Apsolutna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

██ Hrvati

██  ostali, neopredijeljeni i nepoznato

Relativna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

██ Hrvati

Nacionalni sastav stanovništva općine Prnjavor, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Srbi Muslimani Hrvati Jugoslaveni ostali
Babanovci 398 1 339 30 25 3
Brezik 304 186 91 0 0 27
Crkvena 721 720 0 0 0 1
Čivčije 374 358 1 2 13 0
Čorle 632 537 0 1 8 86
Doline 193 48 3 64 61 17
Donja Ilova 817 634 0 12 46 125
Donja Mravica 448 400 0 8 0 40
Donji Galjipovci 426 383 0 1 6 36
Donji Palačkovci 568 563 1 0 0 4
Donji Smrtići 672 660 0 5 0 7
Donji Štrpci 1.516 1.366 1 25 38 86
Donji Vijačani 1.700 1.637 0 30 22 11
Drenova 864 540 0 280 15 29
Gajevi 191 152 26 1 2 10
Galjipovci 400 4 393 0 1 2
Gornja Ilova 1.391 1.375 0 4 0 12
Gornja Mravica 782 748 0 5 5 24
Gornji Galjipovci 339 297 0 0 4 38
Gornji Palačkovci 1.235 1.192 3 6 22 12
Gornji Smrtići 1.443 1.422 0 4 6 11
Gornji Štrpci 1.356 1.322 0 4 17 13
Gornji Vijačani (dio) 1.074 1.046 0 2 22 4
Grabik Ilova 839 815 0 1 1 22
Gusak 237 211 25 0 0 1
Hrvaćani 670 596 0 7 37 30
Husrpovci 305 289 0 0 14 2
Jadovica 93 92 0 0 0 1
Jasik 227 135 0 4 26 62
Kokori 606 604 0 1 1 0
Konjuhovci 1.451 293 879 38 49 192
Korać 96 95 1 0 0 0
Kremna 1.155 1.093 1 9 35 17
Kulaši 1.234 366 5 786 40 37
Lišnja 1.847 98 1.720 1 8 20
Lužani 179 119 6 17 10 27
Maćino Brdo 170 38 0 16 8 108
Mračaj 219 195 0 0 6 18
Mravica 548 58 461 5 15 9
Mujinci 260 239 0 0 19 2
Naseobina Babanovci 506 227 101 53 26 99
Naseobina Hrvaćani 140 25 0 5 13 97
Naseobina Lišnja 477 126 178 5 24 144
Novo Selo 168 163 0 0 1 4
Okolica 529 345 12 15 30 127
Orašje 363 357 0 0 1 5
Otpočivaljka 229 226 0 1 1 1
Paramije 289 273 0 0 8 8
Pečeneg Ilova 1.287 1.274 0 3 1 9
Popovići 951 929 0 2 16 4
Potočani 597 530 1 7 9 50
Prnjavor 8.104 3.891 2.345 219 926 723
Prosjek 476 423 0 1 27 25
Puraći 426 4 414 0 0 8
Ralutinac 94 70 0 8 0 16
Ratkovac 349 146 90 8 21 84
Skakavci 365 361 0 0 1 3
Šarinci 862 846 0 1 8 7
Šereg Ilova 449 428 0 0 7 14
Šibovska 249 237 0 1 10 1
Štivor 402 58 0 16 34 294
Velika Ilova 1.041 979 0 5 1 56
Vršani 722 663 46 2 10 1
ukupno 47.055 33.508 7.143 1.721 1.757 2.926

`

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.