Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Srebrenica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Srebrenica:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Srebrenica, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Srbi Hrvati Jugoslaveni ostali
Babuljice 456 403 52 0 0 1
Bajramovići 432 419 9 0 0 4
Beširevići 551 543 6 0 0 2
Blažijevići 284 151 131 0 1 1
Bostahovine 495 479 8 0 0 8
Božići 150 0 150 0 0 0
Brakovci 221 217 0 0 0 4
Brezovice 533 467 64 0 0 2
Brežani 276 5 271 0 0 0
Bučinovići 386 380 4 0 2 0
Bučje 76 76 0 0 0 0
Bujakovići 174 7 166 0 0 1
Crvica 473 0 469 0 2 2
Ćićevci 241 61 180 0 0 0
Dimnići 265 265 0 0 0 0
Dobrak 392 392 0 0 0 0
Donji Potočari 1.147 981 147 0 15 4
Fojhar 460 455 0 0 0 5
Gaj 437 252 182 0 0 3
Gladovići 528 526 0 0 0 2
Gođevići 36 0 36 0 0 0
Gornji Potočari 896 896 0 0 0 0
Gostilj 148 35 113 0 0 0
Kalimanići 397 105 292 0 0 0
Karačići 410 410 0 0 0 0
Klotjevac 308 299 9 0 0 0
Kostolomci 235 0 234 0 0 1
Krnjići 124 11 113 0 0 0
Krušev Do 408 407 0 0 0 1
Kutuzero 285 284 0 0 0 1
Liješće 524 377 97 0 9 41
Likari 589 567 20 0 0 2
Lipovac 173 173 0 0 0 0
Luka 599 591 0 0 0 8
Ljeskovik 538 536 0 0 0 2
Mala Daljegošta 353 320 33 0 0 0
Međe 217 87 130 0 0 0
Miholjevine 148 144 1 0 0 3
Milačevići 744 732 10 0 0 2
Moćevići 321 321 0 0 0 0
Nogačevići 173 112 58 0 0 3
Obadi 590 130 453 3 1 3
Opetci 186 185 0 0 1 0
Orahovica 423 95 327 0 0 1
Osatica 465 447 13 0 3 2
Osmače 948 941 6 0 0 1
Osredak 196 0 195 0 0 1
Pale 313 280 33 0 0 0
Palež 0 0 0 0 0 0
Peći 572 569 0 0 0 3
Pećišta 817 757 49 0 7 4
Petriča 136 0 136 0 0 0
Podgaj 297 287 7 0 0 3
Podosoje 87 87 0 0 0 0
Podravno 413 0 412 0 0 1
Postolje 104 0 104 0 0 0
Poznanovići 450 447 0 0 0 3
Pribidoli 479 421 58 0 0 0
Pribojevići 125 0 125 0 0 0
Prohići 405 404 0 0 0 1
Pusmulići 448 395 52 0 0 1
Radoševići 215 8 207 0 0 0
Radovčići 643 568 10 0 0 65
Rađenovići 510 510 0 0 0 0
Ratkovići 338 1 337 0 0 0
Sase 538 442 82 0 3 11
Skelani 1.123 950 160 0 7 6
Skenderovići 249 249 0 0 0 0
Slatina 339 330 9 0 0 0
Srebrenica 5.746 3.673 1.632 34 328 79
Staroglavice 102 101 0 0 0 1
Sućeska 338 338 0 0 0 0
Sulice 712 710 0 1 0 1
Šubin 154 154 0 0 0 0
Tokoljak 567 558 0 0 0 9
Toplica 267 13 254 0 0 0
Urisići 327 326 0 0 1 0
Velika Daljegošta 323 321 0 0 0 2
Viogor 131 32 98 0 0 1
Žabokvica 681 52 571 0 0 58
Žedanjsko 306 305 0 0 0 1
ukupno 36.666 27.572 8.315 38 380 361

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.