Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Bugojno

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Bugojno:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Bugojno, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
Alibegovići 566 348 197 9 11 1
Barbarići 6 0 0 6 0 0
Bašići 43 42 0 0 0 1
Bevrnjići 347 114 204 29 0 0
Bode 41 0 0 40 0 1
Brda 25 0 0 25 0 0
Bristovi 417 0 408 1 8 0
Brižina 111 0 0 110 0 1
Bugojno 22.641 6.878 6.836 6.809 1.449 669
Ceribašići 312 187 0 107 0 18
Crniče 470 86 375 2 3 4
Čardaci 28 0 0 28 0 0
Čavići 36 0 0 36 0 0
Donji Boganovci 184 0 184 0 0 0
Drvetine 292 134 130 17 9 2
Garačići 831 580 221 24 1 5
Glavice 702 679 17 1 3 2
Golo Brdo 316 180 126 2 3 5
Gornji Boganovci 111 75 34 0 0 2
Goruša 425 84 339 0 1 1
Gračanica 1.169 812 338 3 0 16
Gredine 48 0 23 23 2 0
Grgići 165 0 164 0 0 1
Hapstići 202 167 0 35 0 0
Harambašići 108 0 108 0 0 0
Hum 150 150 0 0 0 0
Humac 196 0 196 0 0 0
Ivica 86 86 0 0 0 0
Jagodići 3 0 0 3 0 0
Jazvenik 5 0 5 0 0 0
Kadirovina 32 0 0 32 0 0
Kandija 674 1 659 7 0 7
Karadže 1.097 881 194 7 8 7
Kopčić 1.163 530 205 391 9 28
Kordići 215 151 63 0 0 1
Koš 41 0 40 1 0 0
Kotezi 221 200 21 0 0 0
Kula 856 480 346 1 6 23
Kutlići 4 0 0 4 0 0
Lenđerovina 259 103 125 24 0 7
Lug 385 0 382 1 0 2
Ljubnić 560 466 90 0 1 3
Maslići 44 0 0 44 0 0
Medini 204 0 158 46 0 0
Milanovići 100 82 15 0 0 3
Mračaj 35 0 0 35 0 0
Nuhići 8 8 0 0 0 0
Odžak 523 351 166 0 0 6
Okolište 4 0 4 0 0 0
Pavice 331 323 5 0 1 2
Pirići 253 207 46 0 0 0
Planinica 164 158 0 0 6 0
Podripci 262 191 60 1 4 6
Poriče 726 555 115 41 6 9
Potočani 44 0 0 44 0 0
Prijaci 192 0 74 117 0 1
Rosulje 334 0 325 9 0 0
Rovna 708 707 0 0 1 0
Sabljari 70 0 0 70 0 0
Seferovići 192 143 45 0 4 0
Servani 104 68 0 36 0 0
Skrte 56 56 0 0 0 0
Stojići 81 0 4 75 1 1
Stolac 9 0 0 9 0 0
Šići 441 4 419 2 1 15
Šušljici 15 0 0 15 0 0
Trge 19 0 0 19 0 0
Udurlije 747 28 697 6 5 11
Vedro Polje 191 0 9 173 0 9
Vesela 1.587 1.197 263 100 12 15
Vileši 328 307 0 17 2 2
Vrbanja 643 394 241 3 3 2
Vrpeć 419 240 173 0 0 6
Vučipolje 1.000 232 709 33 1 25
Zanesovići 473 346 121 0 0 6
Zlavast 481 330 151 0 0 0
Zlokuće 109 109 0 0 0 0
Ždralovići 449 247 201 0 0 1
ukupno 46.889 19.697 16.031 8.673 1.561 927

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.