Razgovor sa suradnikom:AnulBanul

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Anulmanul, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Anulmanul") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 18:28, 21. rujna 2014. (CEST)

Literatura i izvori u članku Konzervativizam‎[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 5.15, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

  • P. S. Kad se čovjek ne umirovi, da barem bude na jednom mjestu. Face-smile.svg -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 5.15, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)
Glede ovoga. Nažalost, tako to ne funkcionira, izvore treba navesti odmah zbog provjerljivosti. Čitatelji očekuju provjerljive obavijesti (u člancima) odmah, a ne bit će nekad. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16.13, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Hrvatska republikanska stranka Bosne i Hercegovine[uredi]

Bok Anulmanule,

Članak izvorno započet pod naslovom Hrvatska republikanska stranka (21:39:44‎, 27. lipnja 2014.), započet je na mjestu gdje se dotada nalazilo preusmjeravanje (vidi izmjenu) na Hrvatska republikanska zajednica. To je bio pogrješan način započinjanja članka.

Nakon toga, dolaziš ti i preusmjeravaš Hrvatska republikanska stranka Bosne i Hercegovine na Hrvatska republikanska stranka bez uklapanja sadržaja članka s duljom poviješću započet 21:26:59‎, 10. lipnja 2014.

Treba pročitati wikipedija: preusmjeravanje i wikipedija: premještanje članaka.

Tako se ne rješavaju dvostruki članci o istoj temi. Uklapa se pod stariji naslov, ako je i bolji, što u ovom slučaju neosporno jest. Molio bih da se tako ne radi ubuduće. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16.26, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Glede ovoga. Ne bih rekao da je sadržaj uklopljen, pročitao sam i ne vidim uklapanje sadržaja članka Hrvatska republikanska stranka Bosne i Hercegovine u članak Hrvatska republikanska stranka. Nadalje, ja mislim kako je naslov članka Hrvatska republikanska stranka Bosne i Hercegovine bolje odabran, a stranica Hrvatska republikanska stranka može biti preusmjeravajuća ili još bolje razdvojbena. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16.48, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)
Kao da nema još stranaka koje nose isti naziv, Hrvatska republikanska stranka. Naime, ako je tako, onda naslov može u konačnici biti Hrvatska republikanska stranka (Bosna i Hercegovina), dok je stranica pod naslovom Hrvatska republikanska stranka dušu dala za to da bude razdvojbena stranica. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.12, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)
Da je članak uklopljen (sadržajno) kako to treba, da je pritom poštovano pravo začetnika članka da se začetnikovi doprinosi ne brišu. Da je članak Hrvatska republikanska stranka započet na pravom mjestu, a poslije toga premješten pod bolji naslov. Stvarno, mislim, da bi bilo bolje, da se povijesti dviju stranica spoje u jednu jedinstvenu povijest jedne stranice/članka. Da bude jedan članak, pa kako se god isti u konačnici bude zvao. Sve sam načinio kako je trebalo i s ciljem spašavanja izvorne povijesti članka. Tuđe doprinose se cijeni, a ne preusmjerava po volji. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.19, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)
Glede ovoga. Može se spojiti povijest uređivanja članaka u jedinstvenu povijest uređivanja. Tada, kad se spoji, bit će to jedan članak koji će nositi stariji naslov (naslov članka koji je prvi započet). Nakon toga može se premjestiti pod koji god naslov bude trebalo. To premještanje će osigurati točan naslov članka, a spajanje povijesti će osigurati da se ičiji doprinosi članku marginaliziraju. Nakon toga spajanja bit će potrebno uklopiti sadržaj iz starijih inačica članka. I to je sve. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.43, 22. jesenščaka (rujna) 2014. (SEV)

Mile Lasić[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Mile Lasić bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. --Maestro Ivanković 23:02, 23. rujna 2014. (CEST)

Pozdrav Anulmanul! Možeš li mi, molim te, objasniti koji je smisao ispravljanja mjesta rođenja Mile Lasića, kad u navedenom izvoru prva rečenica jasno glasi: "Dr. sc. Mile Lasić je rođen 25.02.1954. godine u Uzarićima."? I wikipoveznica Uzarići jasno objašnjava gdje je to mjesto, pa s dodatnim "objašnjenjima" ne treba pretjerivati. No prije nego to revertam, htio bih čuti tvoj odgovor: možeš mi odgovoriti na mojoj stranici za razgovor (drugi dio mojega potpisa vodi te na tu stranicu). Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 00:36, 24. rujna 2014. (CEST)
Dobro jutro! I hvala ti za odgovor. Razlog koji navodiš je u članku Ivan Meštrović opravdan zbog istoga naziva različitih mjesta (vidi Vrpolje (razdvojba)). Ali u članku o Mili Lasiću nepotrebno je dodavati Široki Brijeg, jer su Uzarići mjesto njegova rođenja. A preko wikipoveznice "Uzarići", lako se dalje dođe do Širokog Brijega... Lijepo te molim, promijeni sam svoje zadnje uređivanje, da ti revertanjem ne umanjujem doprinose. I naravno - kad stigneš, dopuni ili dovrši članak u skladu s pravilima Wikipedije. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 04:14, 24. rujna 2014. (CEST)

Izvini greška. Nije bilo zatebe. --Zeljko (razgovor) 00:45, 2. listopada 2014. (CEST)

HSP i Paraga[uredi]

Pozdrav još jednom,

predložio sam da diskusiju nastavimo na nekoj od stranica članaka, međutim, može i ovako. Drago mi je da smo se složili razgovorom riješiti neka pitanja[1].

Krenimo prvo s člankom "Hrvatska stranka prava". Dakle, vaša primarna zamjerka na mojih 20-ak tisuća bajtova uvedenog teksta je da ja koristim Paragine osobne tvrdnje, izvore sa službenih stranica Dobroslava Parage i njegove stranke HSP 1861. K tome ste naveli da proizvoljno tumačim neke fotografije koje mi služe kao izvor. Ako samo pogledate literaturu koju sam unio pri svojim izmjenama i kojom sam se koristio pri pisanju članka [2], vidjet ćete da to nije točno, unio sam i koristio nove dvije knjige i dva znanstvena članka, a služio sam se i literaturom koja je već prije bila navedena.

Ali hajmo redom pogledati cijeli članak do onog dijela do kojeg sam prestao uređivati.

Prvi dio, uvod, od rečenice "Hrvatska stranka prava je hrvatska konzervativna politička stranka. Osnovana je 25. veljače...", pa do kraja tog dijela, do rečenice "Đapić je 2013. organizirao neuspješni sabor u Osijeku na kojemu je pokušao smijeniti Srba i dovesti Josipa Matkovića na čelo stranke, prethodno člana Predsjedništva HSP-a." - recite, što vam točno smeta, s čime se ne slažete.

Točno je da nisam stavio ni jednu poveznicu/bilješku u taj prvi dio i to iz razloga što u tom dijelu ni prije nije bilo ni jedne poveznice - [3]. Dakle, autor prethodne verzije članka Wüstenfuchs (a ja se ne mogu oteti dojmu da iza njegovog i vašeg nadimka stoji ista osoba), čiju verziju članka vi podržavate, očito nije želio staviti ni jednu poveznicu u taj dio članka već samo dati kratki pregled stranke za one kojima se ne da čitati cijeli članak već samo okvirno žele dobiti neke informacije o stranci. Ja se slažem s time te je to razlog zbog čega uvod nema poveznica.

Ja mogu priznati da treba vratiti u taj dio članka kako se Krešimir Pavelić udaljio iz stranke i osnovao svoju stranku "Hrvatska demokratska stranka prava". To sam mislio spomenuti u daljnjem tekstu, ali ako baš inzistirate, neka bude u uvodu.

Što se tiče drugog dijela, pod nazivom "Utemeljenje HSP-a", odnosno, kako sam ga ja nazvao, "Utemeljenje i početak HSP-a" (pošto se opisuju događaji od utemeljenja pa do početka rata, jer je u prethodnoj verziji članka treći dio nazvan "Ratne godine"), svi izvori jasno pišu. Detaljnije sam objasnio i napisao na koji je način HSP osnovan (uz reference), ispravio sam netočan datum prvog Općeg sabora stranke, istaknuo sam bitnu rečenicu Programskih načela HSP-a (uz reference), a ujedno sam ostavio gotovo sve što je prije pisalo. Vjerojatno mi zamjerate što sam uz podatak da "HSP osniva ogranke čak i po istočnoj Bosni" stavio ovu sliku [4], umjesto neki konkretniji izvor. Ali ako je to problem, onda problema nema, dovoljno je otvoriti petu stranicu knjige (knjigu sam stavio u literaturu) Ante Paradžika, Dobroslava Parage i Krešimira Pavelića "Borba za hrvatsku državnu nezavisnost: od obnove do lipanjske povelje Hrvatske stranke prava" na kojoj možete pročitati podatak: "Ante Paradžik, Dobroslav Paraga i Krešimir Pavelić u Foči, na Drini 6. svibnja 1991. prilikom osnivanja Ogranka HSP u Goraždu". Trebao sam to odmah staviti u bilješke, onda ne bi bilo zabune. Odlomci koji uključuju "trijumvirat" Paraga-Paradžik-Pavelić i Hrvatski oslobodilački pokret i Srećka Pšeničnika bili su i prije u članku, dodatno sam opisao bahato ponašanje "trijumvirata" prema ostalim članovima.

Do kraja drugog dijela, ne znam što bi još bilo sumnjivo.

Dakle, predlažem da prvo riješimo prva dva dijela. Džafer-beg Mulaomerović (razgovor) 15:40, 2. listopada 2014. (CEST)

Crveni karton.
Blokirani ste!Upozoren si na stranici za razgovor [5]. nakon upozorenja, opet brišeš, i ne dopuštaš suradniku da sredi članak i unese potrebne izvore, tako da uzastopnim brisanjem doprinosa (Vidi) članka u izradi izazivaš uređivački rat i ometaš u radu druge suradnike wikipedije. Ovakvim ponašanjem ne dozvljavaš drugima rad a to se nemože dozvoliti. Blokiran si tjedan dana.--Zeljko (razgovor) 16:15, 4. listopada 2014. (CEST)