Razgovor sa suradnikom:E1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došao na Wikipediju !

Ako zapneš bilo gdje, vrišti (najbolje u Kafiću) a možeš i na stranicama za razgovor svih admina, uvijek će se netko naći online i onda pomoći DivJak 17:31, 5. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

Još jednom dobrodošao. Za upoznavanje načina rada ovdje možete pogledati Wikipedija:Pomoć, i što kaže Divna samo vrištite :-) ako zapnete.

Andrej Šalov 17:54, 5. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

Puni sadržaj dobrodošlice[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

E1, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Bugoslav (razgovor) 12:37, 29. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Prvi wiki rođendan[uredi kôd]

Čestitam ti prvu wiki godišnjicu :-)) Roberta F. 00:51, 8. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče E1,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:48, 15. studenog 2006. (CET)


Potpis[uredi kôd]

Odlično si odgovorio, samo se pokušaj i potpisati, kao što vidiš među gornjim karticama ti je jedna koju kada klikneš ostavi tvoj potpis s datumom . Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:27, 29. studeni 2006. (CET)

Pozdrav! Dok je obavezno potpisati se na stranicama za razgovor, u članke se nikad ne potpisuje.--Donatus 06:47, 18. siječanj 2007. (CET)

Psihosomatski poremećaj i Somatizacija[uredi kôd]

Bok E1, ove tvoje članke sam morao premjestiti na razgovor, jer nisu dovoljno uređeni. Ako ti zatreba pomoć oko uređivanja možeš pogledati kratki uvodni tečaj, a i šalabahter je od velike pomoći, a možeš i slobodno pitati mene ili nekoga drugoga, rado ćemo pomoći. Ako bi imao volje onda, pa još malo dotjerati te članke, koju wikipoveznicu i slično, kad završiš možeš staviti zahtjev ovdje, kako bi vratili članak. Lijep pozdrav i sretno s uređivanjem ;o) --Dalibor Bosits © 12:40, 6. listopad 2008. (CEST)

Ekspanzija[uredi kôd]

E1, na Wikipediji članke povezujemo osim wikipoveznicama i međuwikipoveznicama, pa bih te zamolila da pogledaš što sve ekspanzija npr. prema en:wiki može značiti i pokušaš uskladiti članak s nekom od "odgovarajućih ekspanzija" kako bi se članci na hrvatskome i engleskome mogli povezati. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:44, 18. listopad 2008. (CEST)

Hrvatski jezik[uredi kôd]

Bok,

U članku Nova sam našao podosta engleskih nazova: Cassiopeia, Ophiuchus, Crab, ... za sve to imamo hrvatske nazive, pa čak i članke ovdje. Podzrav. --Ante Perkovic (razgovor) 11:06, 19. listopad 2008. (CEST)

en icon[uredi kôd]

Bolje ovako. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 18:38, 19. listopad 2008. (CEST)

Maknuo sam predložak koji nije imao nekog smisla, a tebi molbica: kad uređuješ osim gumba Sačuvaj stranicu kraj njega imaš i Prikaži kako će izgledati, probaj ga kliknuti da vidiš čemu služi :-). Dugo te nije bilo, drago mi je da si se vratio da sredimo napokon taj članak o raskolu ;-). Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 15:56, 20. lipanj 2009. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. — Prethodni nepotpisani komentar napisala je AmyMirka (razgovordoprinosi)

Prikaži 2[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--MaGa 18:39, 26. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Također skrećem pažnju: imena jezika i mjeseci u hrvatskom se pišu malim početnim slovom, kao i posvojni pridjevi koji završavaju na -ski, -ški, -ćki, -čki (dakle, ne Američki, već američki). Predlažem da pogledate na Pravopis hrvatskoga jezika. LP--MaGa 18:39, 26. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Iđe li kako?[uredi kôd]

Iđe li kako, E1? Kubura (razgovor) 03:56, 27. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Iđe :)[uredi kôd]

a evo nekako gura :) why?

Pravopis, velika slova[uredi kôd]

Imena pokreta se piše malim slovom [1]. Kubura (razgovor) 04:19, 15. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Kalendarske godine[uredi kôd]

Kalendarske se godine na hrvatskom piše kao redni broj, a ne kao glavni broj. [2].
Osim toga, u onim skrižaljkama nema potrebe stavljati godine u uglate zagrade. Kubura (razgovor) 02:59, 1. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Preliminarni rezultati[uredi kôd]

Bok E1,

koliko sam imao prigode čuti, ovo su preliminarni rezultati i kao takvi nisu za objavu. Što ti misliš o prethodno rečenome? LP. -- Bugoslav (razgovor) 12:39, 29. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Popis stanovništva 2011. i članak Split[uredi kôd]

Zahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. Prvi rezultati popisa stanovništva Hrvatske 2011. nisu i konačni rezultati (podložni su promjenama) jer u idućem razdoblju slijedi detaljna obrada podataka. Konačni rezultati popisa bit će poznati po završetku obrade podataka Državnog zavoda za statistiku. Wikipedija je enciklopedija, cilj Wikipedije nije da prva objavi nepotpune podatke, taj primat obično pripada dnevnom tisku, stoga Vas molimo da ne dodajete podatke o popisu stanovništva za 2011. godinu sve dok ne budu objavljeni konačni rezultati popisa. Slobodni ste naravno dodati podatke o ostalim popisima stanovništva (od 1857. naovamo) za koje postoje službeni i konačni podaci, uz navođenje izvora kojim ste se služili - Wikipedija:Navođenje izvora.--Bugoslav (razgovor) 19:51, 6. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. [3] [4] [5]. Kubura (razgovor) 03:05, 11. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Kategoriziranje[uredi kôd]

[6] Ne zaboravi kategorizirati članke. Pritom moraš ostaviti kategorije koje postoje, a ne nepostojeće kategorije. Dovoljno si dugo na Wikipediji i zato bi to morao znati. Kubura (razgovor) 06:52, 2. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

puce Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Split, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17:48, 19. XI. 2013. (CET)

Prikaži![uredi kôd]

Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!--Ivica Vlahović (razgovor) 23:05, 4. prosinca 2014. (CET)[odgovori]

Nestanak[uredi kôd]

A di si nan bia nesta? Kubura (razgovor) 05:11, 10. kolovoza 2015. (CEST)[odgovori]