Razgovor sa suradnikom:Janjko

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Dvorsky 00:37, 14. listopad 2007. (CEST)

Iđe li kako?[uredi]

Iđe li kako, janje Janjko? Kubura (razgovor) 00:46, 2. lipnja 2010. (CEST)

OpenStreetMap[uredi]

Jesam, to sam ja. DarkoS (razgovor) 10:23, 17. prosinca 2011. (CET)

Serbus dragi Zagreb moj[uredi]

Ne znam hoćeš li uskoro opet na IRC, stoga ću ti ovdje odgovoriti na pitanja koja si tamo postavio. Pogledao sam o čemu se radi:

  1. Ja sam revertao tvoju izmjenu kao neosnovano uklanjanje sadržaja. Namjere koje si spomenuo su napisane ovdje, a tu piše Trenutni tekst neka ostane ovdje, a na novi članak neka se prebace djelovi o županiji.
  2. U ovom obliku članak nije bio dovoljno dobar za samostalni članak (moje osobno mišljenje i suglasio bih se sa suradnikom koji ga je revertao).
  3. Ako misliš da trebaju biti dva članka, postavi predložak {{podjela}} i obrazloži u razgovoru (ponovno ili se pozovi na prošlogodišnje). Pritom, novi članak treba biti više od dvije rečenice, popisa naselja i dva predloška (kakav je bio kad je revertan).

Nadam se da je odgovor zadovoljavajući. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Dok se saberem, ja se oduzmem. •  01:12, 25. listopada 2013. (CEST)

Razumijem da je nova stranica o županiji Grad Zagreb imala malo sadržaja, ali imala je više sadržaja od mnogih stranica o naseljima. I ne razumijem kako nije problem da se u stranici o Zagrebu mješaju mnoge činjenice, neke o naselju Zagreb, neke o Gradu Zagreb. Malo piše o prvom, malo o drugom. Kako krive činjenice nisu veći problem od malo sadržaja za članak?
Budem probao sa {{podjela}} pa ćemo vidjeti kako dalje. Janjko (razgovor) 11:42, 25. listopada 2013. (CEST)

Nevažeći glasovi[uredi]

Obzirom da imate manje doprinosa u glavnom imenskom prostoru nego je potrebno za glasovanje, glasovi su proglašeni nevažećim. Hvala na razumijevanju.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 16:04, 25. srpnja 2014. (CEST)

Hvala na obavijesti. Mogu li pitati gdje piše koliko je promjena potrebno za pravo glasanja? --Janjko (razgovor) 16:08, 25. srpnja 2014. (CEST)
Puno kasniš. Trebao si više surađivati, najmanje 100 uređivanja do početka glasovanja. Imačeš prilike drugi puta. --Zeljko (razgovor) 16:11, 25. srpnja 2014. (CEST)
Ovdje imate pravila.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 16:13, 25. srpnja 2014. (CEST)
Mogu li se uzeti u obzir uređivanja na projektu Wikidata koji je usko vezan uz Wikipediju? Tamo imam oko 3600 uređivanja, skoro samo o Hrvatskim pojmovima i pojedincima. --Janjko (razgovor) 16:35, 25. srpnja 2014. (CEST)
Ne, mjerodavni su doprinosi isključivo na ovom projektu.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 19:34, 25. srpnja 2014. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 08:49, 10. ožujka 2015. (CET)

Prepisano[uredi]

[1] Janjko, ono je prepisano s one stranice. Trebalo bi ishoditi dopusnicu ili sažeto prepričati sadržaj, radi autorskih prava. Kubura (razgovor) 05:58, 19. ožujka 2015. (CET)

Autoportret (Tartaglia)[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak Autoportret (Tartaglia) koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:50, 23. svibnja 2016. (CEST)

Bok Janjko! U vezi ovoga tvojega pitanja: pogledaj kako sada izgleda članak Autoportret (Tartaglia) i uoči razliku u odnosu na prijašnje stanje (izvori [čak i zaostaci na bugarskom jeziku iz članka na EN:Wiki (?!)], infookvir, dopuna teksta, vanjske poveznice i sl.). Doradio sam ga i vratio u GIP (glavni imenski prostor) te ga označio i kao mrvu jer ga se, zasigurno, još može doraditi. Inače, nedovoljno uređen sadržaj se u pravilu briše ako u dva tjedna ne bude dorađen do barem kakve-takve korisne veličine (četiri rečenice sigurno nisu članak!). Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 14:26, 13. lipnja 2016. (CEST)

Zahvaljujem na pomoći! Wikipedija nije baš najjednostavnija za započeti uređivati. Ima mnogo toga što se podrazumjeva, a pomoć nije nešto što možeš očekivati. Bavio sam se Wikidatom, i uređujući članke tamo naišao sam na goleme količine sićušnih članaka o temama tipa Novozelandska hokejašica na travi pa mi nije bilo jasno zašto nam slike naših autora nisu dovoljno važne. U svakom slučaju, hvala opet! Janjko (razgovor) 11:54, 16. lipnja 2016. (CEST)

Crkva sv. Jakova u Opatiji[uredi]

Preuzeto sa stranica Ministarstva kulture? Može li točna poveznica?--MaGaporuči mi 11:58, 12. lipnja 2016. (CEST)

Može: [2] Janjko (razgovor) 12:03, 12. lipnja 2016. (CEST)

Razgovori i potpisivanje[uredi]

Bok Janjko! Vidim da još "razgovaraš sam sa sobom": naime, kad ostalim suradnicima odgovaraš ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da si im odgovorio, osim ako tvoj "odgovor" kojim slučajem vide pregledavajući nedavne promjene. Stoga te lijepo molim, pročitaj ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor. Pročitaj i kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i porukama te prigodom kakva glasovanja. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 12:07, 16. lipnja 2016. (CEST)

Sveti Ilija[uredi]

Najviši vrh Sniježnice ne nalazi se na Biokovu, tako da sam poveznicu ispravio. Zahvaljujem na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 19:52, 9. srpnja 2017. (CEST)

Eee[uredi]

Eee, Janjko, kako je? Kubura (razgovor) 23:39, 3. travnja 2018. (CEST)

Koji članak bi preusmjerio[uredi]

[3]? Kubura (razgovor) 22:00, 12. veljače 2019. (CET)