Razgovor sa suradnikom:Branka France/Arhiva12

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Arhiva:

;o) --Dalibor Bosits © 17:42, 6. siječanj 2009. (CET)


ptičji rodovi[uredi kôd]

ona lista nije kompletna (tako piše u izvoru) što se tiće vrsta i treba je popunjavati gdje je potrebno, kao i navesti sve sinonime za pojedine rodove i vrste. --Zeljko (razgovor) 13:44, 8. siječanj 2009. (CET)

zaljubioi sam se u te stvorove. Nisam nikad maroio za ptice. najviše mi se sviđa djetlić sa crvenim skalpom. Vidio sam ih u Lici. Vrh glave im je crven, a sposobni su veoma brzo trčati niz drvo, niz deblo od grana prema tlu. Zaista su osebujni.

Nego znaš li poredati slike da budu u redu. Kad bi napravila jedan primjer, to bi bilo dosta. Ako znaš, a ako ne, možda je neko OD volje pokazat. --Zeljko (razgovor) 14:01, 8. siječanj 2009. (CET)

e baš hvala, tako sam zamislio da bude, kako si napravila. --Zeljko (razgovor) 17:36, 8. siječanj 2009. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Stvarno ne znam što drugo napisati osim te dvosložne riječce u naslovu ;) ...sad uživam gledati u dvije nagrade od kojih je prva za nerad, a treća za rad i trud...kad bi se to matematički pojmilo, ispalo bi da se ipak samo trudim :D ...hvala još jednom ;) --Conquistador (talk) 04:24, 13. siječanj 2009. (CET)

Prijedlog za iznalaženje izlaza (2)[uredi kôd]

S obzirom da sam pronašao tvoje ime na glasovanju o povjerenju Daliboru, slobodan sam te zamoliti da glasuješ o mojem prijedlogu o rješavanju problema u kafiću: Prijedlog za iznalaženje izlaza (2). --Ante Perkovic (razgovor) 12:31, 23. siječanj 2009. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Brankice, hvala ti još jednom na svim lijepim željama i potpori koju mi nesebično pružaš...60px--Luna 11:28, 25. siječanj 2009. (CET)

Sir u Hrvatskoj[uredi kôd]

Hvala na prijedlogu, pokušat ću ovako pa šta bude.Aj ga pogledaj Sir u Hrvatskoj ako ti nije problem. vječno zahvalan.--Dome (razgovor) 18:07, 4. veljača 2009. (CET)

Hvala.Kad napišem nešto ovako uvik se pitam jel to reklama za tvrtke čija se imena nalaze u članku isto mi se dogodilo i sa Izvorno hrvatsko.--Dome (razgovor) 18:25, 4. veljača 2009. (CET)

Hvala na čestitki za rođendan :)  E.coli  19:02, 8. veljača 2009. (CET)

Rat na Pacifiku[uredi kôd]

Bok Branka. Imaš malu ali jako značajnu grešku u prijevodu: nije prvi rat u kojem su upotrebljena kemijska i biološka sredstva, jer su već u Prvom svjetskom ratu rabljena. Rečenica treba da glasi: prvi rat u kom je pored kemijsko-biološkog upotrebljeno i atomsko oružje. Ako nisi sigurna negdje u prijevodu, javi se. --Seha (razgovor) 09:25, 9. veljača 2009. (CET)

Nije neki problem, ali je važno :). Pročitaj još prve dvije rečenice: sljedeći dan... :) --Seha (razgovor) 09:37, 9. veljača 2009. (CET)
Dovrši što misliš, budem ja kasnije preuredio, a ako stignem možda i proširim preko njemačkog članka jer je opširan pojam. I na njemačkom članku ima grešaka, ali to je njihov problem :). Pozz --Seha (razgovor) 10:29, 9. veljača 2009. (CET)
Pravo da ti kažem ne usudim se članak započeti zbog mog hrvatskog. Zato mi je draže kad neko napiše a ja dopunim ili prepravim :). Ne volim diskusije na temu piši na hrvatskom. :)--Seha (razgovor) 10:47, 9. veljača 2009. (CET)
Branka, kad stigneš, molim Te da ubaciš ove moje promjene u članak, jer si ih makla s posljednjom izmjenom. Svugdje se navodi Iceberg samo kod Okinawe. Pozdrav, --Mario Žamić (razgovor) 21:54, 23. veljača 2009. (CET)

Rat na Pacifiku je izvrstan, samo što je potrebno ispraviti pravopis. ;) --Binx ® 22:42, 11. travanj 2009. (CEST)

Evo, vidio sam da je članak narastao na preko 50 kilobajta, što je zaista impresivno. Bit će pravi bombon kad bude završen i jao si ga onome tko ne glasa za njega kao izabrani članak. --Mario Žamić (razgovor) 12:40, 13. svibanj 2009. (CEST)

Re: čestitka[uredi kôd]

Hvala, hvala. Nadam se da ćemo se videti skoro, da možeš da mi izvlačiš uši do mile volje ;) --Brane Jovanović (razgovor) 11:48, 7. svibanj 2009. (CEST)

Poziv[uredi kôd]

Molim te da u kafiću pogledaš naslov Molba i upit za kandidaturu za člana arbitražnog odbora i izjasniš se o prijedlogu. Pozdrav --Lasta 14:48, 14. svibanj 2009. (CEST)

Canoidea[uredi kôd]

Bok,

Nešto petljam po Canoidea. Vidim da je na de wiki to nadporodica. Međutim, kako ispod ovog taksona ima taksona koji su također nadporodica, npr. perajari, meni je za sad lakše promijenit psolike u podred, kako je na en wiki. Trebalo bi naći neko trajno rješenje za ovo. Možeš li ti pogledat gdje su perajari na de wiki i općenito kako je to kod njih organzirano, pa ćemo vidit kako dalje. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 12:22, 22. svibanj 2009. (CEST)

Morski psi (Selachimorpha)[uredi kôd]

Bok,

Molim te, pogledaj tvoj članak Morski psi, pa provjeri treba li nam preusmjerenje sa Selachimorpha. Ne znam jesu li to sinonimi ili su morski psi neka kategorija tipa kobre ili kirnje.

Pozdrav!

--Ante Perkovic (razgovor) 07:32, 25. svibanj 2009. (CEST)

Eto ga na, pa vidim ja da je nešto čudno, tvoj članak, a da nije sve po špagu :)). --Ante Perkovic (razgovor) 10:45, 25. svibanj 2009. (CEST)

Arbitražni odbor[uredi kôd]

Obavještavam te da si izabrana u arbitražni odbor Wikipedije na hrvatskom jeziku. Članovi odbora međusobno trebaju odrediti koordinatora i članove aktivnog te pričuvnog sastava Odbora. Želim ti se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji. Puno sreće u daljnjem radu. --Ex13 (razgovor) 11:03, 7. lipanj 2009. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje. --Roberta F. 02:17, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Naišao sam na tekst (člankom se ne može nazvati) Muhe pa kako je to tvoje područje, vidi što s tim, da li mrva, da li brisati ili nešto treće. Pozdrav :)) --Flopy (razgovor) 09:01, 15. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Koštunjače[uredi kôd]

Kategorija:Koštunjače. Evo, Branka, samo za tebe, 5 minuta, prije marende :). Inače sam neaktivan u ovom dijelu dana. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 11:24, 16. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Onaj moj članak[uredi kôd]

Napisala sam neke vrste papiga za ona dva roda (pogledaj, bit će ti jasnije). Ako znaš još koje, slobodno dodaj. Hvala na pomoći!

Dodavanje[uredi kôd]

Molim te da dodaš nešto na moje članke ako znaš. Plz. provjeri onaj članak o medovođama, nekako mi se čini da nešto nije u redu. U taksokvir dodaj četiri roda medovođa, ja sam probala, pa nije išlo. Ne znam zašto neće. Izvini što dosađujem. --Dunjči (razgovor) 11:58, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Kokoške[uredi kôd]

Bok,

Na Kokoške imamo 2 različite razdiobe. Možćeš pogledat? Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 12:59, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Tigrica[uredi kôd]

Uredila sam članak tigrica. Dodaj wikipoveznice, i šta god još hoćeš. Ne znam mnogo o njima, ali sam napisala šta sam znala. Bolje mi idu porodice u ornitologiji, šta ću. I javi mi se s vremena na vrijeme. Tu je i članak prave kukavice. Pogledaj ga malo.--Dunjči (razgovor) 17:20, 26. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Evo, pogledaj[uredi kôd]

Ono prvo sam shvatila: mislila si na iste stranice na drugim jezicima? (ono skroz lijevo npr. pupavac eng članak). Napravila sam članak o upupidae (pupavac) i dodala valjda ono što si tražila. Previše sam umorna da stavljam wikipoveznice. Ono drugo ne shvatam. Pošalji mi detaljniji opis kako to napraviti (i zapravo šta napraviti). Malo teško shvatam stvari, ali sam pravi brzi gonzales kada povežem o čemu je riječ.--Dunjči (razgovor) 23:52, 29. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ma...[uredi kôd]

U redu je, znam da si mi se javila. Nemoj se brinuti, mislila sam samo da vidim ima li još tko. A i da tebi ne dosađujem stalno, nego da imam i druge osobe koje mogu gnjaviti. Također sam htjela da pomognem nekima koji su također tek došli na wikipediju. Nisam ja na tebe zaboravila :)--Dunjči (razgovor) 10:30, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Žao im je[uredi kôd]

Draga gospođo Branka,

ja se već neko vrijeme trudim da što bolje doprinosim wikipediji, i mislim da pravim sasvim pristojne članke. Postavim sve što znam, sve što ima iole veze sa tim, a što se pupavca tiče, ja sam htjela da ona slika ide baš tamo gdje i jeste. Žao mi je ako ste se uvrijedili zbog moje izjave u kafiću da tražim još neke osobe koje znaju nešto o pticama osim vas. Nisam ni u kom smislu imala lošu namjeru, niti sam htjela biti nezahvalna prema vama. Upravo suprotno. Otvorila sam vašu str. za razgovor i primijetila da sam vam slala masu poruka oko ispravljanja mojih članaka, i na taj način sam vam htjela uštediti trud, vrijeme i sve ostalo... Možda lažem, ali mi se čini da ste mi vi (ili roberta) još u početku predložili da pogledam ima li još osoba koje pišu članke o pticama. Što se taksokvira tiče, ja stavim samo ono neophodno, dakle sliku, naziv itd., a ako nekome nije pravo neka stavi još šta hoće, meni ne smeta. Nije vaša obaveza da dopunjujete moje članke i, ako vas zamolim, uopće ne morate da ih dopunite ako vam je mrsko (ne želim da vrijeđam. I meni nekada bude), ako nemate vremena i sl.

Zaključak: Ja ću pisati članke kakve znam, koliko znam (nisam Ajnštajn), a vi ne morate da ih dopunjujete, osim ako to nije vaš zadatak na wikipediji. Ako jeste, žao im je. Kakogod, obećavam da ću ubuduće stavljati još neke stvari u taksokvir, i da ću više dosađivati drugim administratorima.

Sa poštovanjem, --Dunjči (razgovor) 15:22, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Moje isprike[uredi kôd]

Ispričavam se zbog tog Aves. Ja sam taj članak gledala na engleskom, kada sam vidila taksokvir i odlučila da uštedim vrijeme i samo ga prekopiram u moj. Prevela sam neke stvari, a za to nisam znala. Baš sam ispala smiješna. Evo sama se sebi smijem:). A šta je to kategorija i kako se postavlja? Za latinski ću se snaći. Hvala na napomenama :).--Dunjči (razgovor) 23:03, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

en-hr[uredi kôd]

Hvala ti puno na uputama. Imam jedno pitanje nevezano za wikipediju: kako da sa engleskog na hrvatski prevedem slijedeću pticu: didric (ili diedrik) cuckoo (Chrysococcyx caprius)? Unaprijed hvala.--Dunjči (razgovor) 17:45, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Bih li mogla[uredi kôd]

Bi li ja mogla da vam osmislim neka imena? Npr. ona vojna ara (sada pobrisano). Pročitala sam mnogo knjiga, i u svakoj kada nije postojao hrvatski naziv, oni bi ga osmislili ili doslovno preveli sa drugog jezika i zapisali u knjigu koju pišu. Ja prevodim jednu knjigu i često sam u zabuni sa nazivom, pa pogledam u te knjige (iako to nisu zvanični nazivi). Ako ni tu ne piše, sama smislim. Mogli bi ste da osmislite program koji bi čitača upozorio da naziv životinje ili biljke nije zvaničan i da je korišten samo doslovni prijevod sa, npr. eng wiki (možda kao neki kartončić u boji na vrhu članka, pa da na njemu piše). Razmislite malo o tome, nemojte odmah da odbacujete ovaj prijedlog, ako znaš nekoga koji bi ovo mogao ostvariti, pokaži mu pleeeeease.--Dunjči (razgovor) 18:12, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Opet ja...[uredi kôd]

Novi članak: Loriji. Imam problema sa rodom Eos (kada bih kliknula na njega otvorilo bi mi se nešto o mitologiji). Nanišani na njega pa ćeš viditi šta sam stavila. Molim te popravi. Napravila sam isti članak Loriinae. Preusmjeri kakogod hoćeš, mene strah da nešto ne zeznem (ako imaš vremena i nije ti mrsko). Najradije bih ti dala nagradu što mi pomažeš, ali sam ti već dala :).--Dunjči (razgovor) 11:20, 6. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Obavještenje[uredi kôd]

Da te obavjestim da sam nešto zeznula i da sada koristim novi suradnički račun Duma. Mogu li ikako da se vratim na stari (Dunjči), jer sam zaboravila loziniku (kao da sam je ikada znala), a nisam vam dala e-mail adresu, pa da mi pošaljete novu. Tvoja, nikada prežaljena, Dunjči. --Duma (razgovor) 12:06, 15. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Španski[uredi kôd]

Definitivno je iz španskog, ali na stranici Caprimulgiformes piše da se zove guačaro. Možda da u tekstu navedem da se zove još i uljašica, šta misliš?--Duma (razgovor) 21:05, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Boćata voda - Bočata voda[uredi kôd]

Bok. Zahvaljujem se na pomoći oko ovog jezičnog problema. Sad mi je "pala" na pamet ideja: što kažeš kako bi bilo da se svi takvi slični problemi dobro obrade na Wječniku i po mogućnosti postave poveznice u članku na Wikipediji ispod odlomka Ostali projekti? Recimo Zemljopis - Geografija itd. Mislim da je tamo pravo mjesto i za rasprave, a i za reference. Na žalost ja osobno, ne mogu to napraviti, preteško je za mene. No srećom imamo mi na Wikipediji onih koji se time više bave. Pozdrav --Vhorvat (razgovor) 16:14, 22. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Uradila sam doradu crne čiope. Nadam se da sam to lijepo uradila. Rado ću dorađivati članke o pticama i dopunjavati ptičje mrve. Drago mi je da se još netko zanima za ptice. Lijep pozdrav :) --Valentina (razgovor) 18:38, 2. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Hvala Branka na uputi. Izbrisala sam svoje comonse, jer oni koje si ti postavila su ipak bolji. Još jednom, hvala na savjetima, i trudit ću se tako raditi. I još, hvala što si neke moje članke premjestila na hrvatska imena,jer im nisam ja znala imena. Lijep pozdrav --Valentina (razgovor) 15:17, 5. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Bog Branka, volio bih čuti tvoje mišljenje na stranici [1], tako da dam upute mladoj suradnici što bi trebalo nappraviti. Ja sam napisao ono što mislim da jest, ali nisam siguran, treba mi pomoć. Hvala, pozdrav, --Lasta 10:07, 29. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na glasovanju prilikom izbora za administratora. Fraxinus (razgovor) 22:35, 30. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

hehehe, ti mi ostavljaš poruku na wiki, a ja tebi na ircu. Fala--Lasta 23:22, 1. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Semrofilija[uredi kôd]

Hahahahaha, stavih članak gotovo automatski kako nije bio sređen, nisam čitao cijeli sadržaj. Zvučalo je kao bolest :-))) LukaKrstulović 20:54, 2. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Brgljezi[uredi kôd]

Imam problem:

U članku brgljezi (Sittidae) piše da se ova porodica sastoji od dvije potporodice: Sittinidae i Tichodromadinae. Ova druga je u redu, ali prva bi trebala završavati na -inae, da je u pitanju potporodica. Umjesto toga, završava na -idae. I u en članku isto piše. Vjerujem da je to greška, i da se treba ispraviti. Tebe pitam za savjet i ako bi ti to mogla ispraviti. Unaprijed hvala :)--Duma (razgovor) 10:12, 12. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Glasanje[uredi kôd]

Na bosanskoj wikipediji je u toku glasanje za novog CheckUser-a. Imam veliku molbu da, ako možete, glasate ovdje, s obzirom da nam je potrebno bar 25 glasova korisnika. Hvala unaprijed. AdnanSa (razgovor) 19:13, 19. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Nagrada[uredi kôd]

Pogledaj svoju suradničku stranicu. Dala sam ti zlatnu nagradu jer si je zaslužila :o) --Duma (razgovor) 14:14, 20. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Zahvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na povjerenju i glasu za administratora Wikipedije na hrvatskom jeziku :-)-- Braco (razgovor) 01:06, 27. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Meduze[uredi kôd]

Odavno Vas nisam čula ovako virtuelno pa evo prilike za to. Preturajući po svojim wiki-tekstovima našla sam na ovaj sa meduzama. Nisam sigurna da ste ga videli, a zahvaljujući Vama je ulepšan. Ako ste ga već videli, izvinjavam se što Vam dosađujem, a ako niste eto prilike! Srdačan pozdrav. Snežana.

Sretan rođendan[uredi kôd]

Sretan rođendan i svako dobro ti želim. --Flopy (razgovor) 10:02, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Sve najbolje mojoj dragoj prijateljici, puno sreće i zdravlja od srca želim! --frk@ 11:45, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]


--MayaSimFan 16:20, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Sritan rođendan!!! :-)))))))))--Saxum 16:26, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]
Sretan rođendan Branka, drži se ;o) --Dalibor Bosits © 19:04, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]
Jedna krasna ruža za prekrasnu damu...Mila moja, neka ti je život posut ružama i neka ti ispuni svaku želju koju si sama zaželiš..od sveg srca tvoja --Luna 11:06, 6. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

sa zakašnjenjm, ali nikad nije kasno za dobre želje :) --DJ SveroH Kontakt 14:08, 6. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Zahvala[uredi kôd]

Svima se zahvaljujem na lijepim čestitkama i željama. Sorry, ali to ovako, da ne idem sad po pojedinim stranicama, lijena sam ;) Branka France (razgovor) 18:42, 7. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Bok, Branka! Kak ide posao? Šta bi s Robertom F.? Pamtim je kao vrlo odgovornu i umjerenu osobu. --Marijan (razgovor) 00:57, 6. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

P.S. Sretan ti rođendan!

Svratim, da. Inače, Wikipediju jako cijenim i preporučujem. Nisi mi odgovorila na pitanje: šta je s Robertom. To je tajna ili... :) --Marijan (razgovor) 00:20, 8. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Odličja[uredi kôd]

Bog, Branka.
Samo pročitaj još jednom što mi se napisalo i što sam prigovoria tim suradnicima.
ManUsk je dragi suradnik. Pamtim ga po dobrim stvarima, ali kakva mu se patroliranja pojavljuju, pitam se je li to isti ManUsk? Ako čovik krivo radi, nastojin ga trgnit i izvesti na pravi put.
Što se tiče Frke, zasmetalo me kad je načeo onoliko tema, spočitao mi nerad, a onda poslije napisao da ne čita što mu pišem (???).
Ti si pokazala i dokazala svoj način rada. Pa barem ti ne friziraš statistike. Svojevremeno smo i dugo pričali na IRC-u i stekao sam lijepo mišljenje o tebi. Ti nisi ovdi dva dana, nego godinama. I tvoje mišljenje cijenim. Mogu se ne slagati, neke pute me zbilja čudiš i zbuniš me, ali ne odbacivam ga tek tako. Tvoje riči promislim još jednom. Znam da kada pričam s tobom, nemam posla s nedoraslom, nedozrelom ili neiživljenom osobom koja svoje frustracije i bijesove liječi na onima koji s njome pokušavaju na lijep način i argumentirano (jer takvi pristup doživljava kao moju slabost).
Hvala ti što misliš na mene. Kubura (razgovor) 03:26, 17. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Odustajanje[uredi kôd]

Nemoj odustati od wikipedije. Ona treba ozbiljne suradnike i administratore!!! Na žalost ne slažem se s Kuburom po pitanju IRCa. Smatram da bi suradnici trebali bježati od njega kao vrag od tamjana jer samo služi za stvaranje frakcija koje se međusobno bore za vlast.--Rjecina2 (razgovor) 16:24, 19. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Sretan Božić[uredi kôd]

Sretan Božić i Nova Godina! --Duma (razgovor) 20:10, 25. prosinca 2009. (CET)[odgovori]