Razgovor sa suradnikom:Fraxinus/Arhiva 4

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Arhiva:

Seminarski radovi[uredi]

Bok Fraxinuse,

pogledaj sr:Vikipedija:Seminarski radovi. Lijepo bi se moglo pisati i na istu temu. Kao u slučaju članaka Radio novinarstvo i članka Radio novinarstvo. Različiti suradnici su autori tim dvjema člancima.

Lijepo bi se obavijestilo ljude, da im je članak na podstranici u okviru Wikipedija:Seminarski radovi/ i time bi se olakšao rad. A ako suradnik želi da mu doprinos ide u glavni imenski prostor, trebao bi ga dotjerati do te mjere da može biti u imenskom prostoru članaka.

Htio sam prvo, ovako s tobom o toj temi porazgovarati, pa onda, ako se slažeš da ju ti izneseš u Kafiću ili negdje drugdje, gdje procjeniš kako to treba. Primjerice kao podstranicu u okviru Wikipedija:Prijedlozi. Hvala na odgovoru. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 17. svibnja 2012., 00:35 (CEST)

  • P.S. Jednako tako bi se ljudima savjetovalo izbor. Hoće li pisati u glavnom imenskom prostoru, ili na podstranici u okviru buduće stranice Wikipedija:Seminarski radovi. Ili na podstranici unutar svog suradničkog prostora. -- Bugoslav (razg.) 17. svibnja 2012., 00:35 (CEST)
Lako se premjesti stranica iz imenskog prostora na glavni imenski prostor. Ovako se samo stvara velika poteškoća, jer se tim seminaristima stvarno puno toga treba objasniti i pokazati. Ne znam jesi li vidio da seminaristi otvaraju i članke istog naslova, pa ih onda obrađuju na malo drukčiji način.
I na prikazanom modelu Wikipedije na srpskom jeziku, seminaristima se ostavlja na izbor hoće li pisati u svom vlasitom suradničkom prostoru, unutar Suradnik: - hoće li pisati unutar prostora za seminarske radove ili u glavnom imenskom prostoru. Kako god bilo, njihovi radovi, ako uvodoljavaju uvjetima za Wikipediju bi ostali, a ne bi bili kao danas prebacivani na stranicu za razgovor (kao nesređen sadržaj) i slično. Ne bi im se ostavljao rok od 14 dana, već neki dulji rok.
Ne razumijem, zašto bi stvaranje seminarskoga rada u nekom drugom imenskom prostoru bilo poteškoćom nekom suradniku koji bi lako mogao zatražiti da mu se seminarski rad premjesti u glavni imenski prostor. -- Bugoslav (razg.) 17. svibnja 2012., 00:54 (CEST)

Ima li koji za WP:IČ[uredi]

Bok Fraxinuse,

ima li koji od članaka napisanih u okviru Wikiprojekta države a koji bi mogao biti Izabrani članak? Hvala na odgovoru. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razg.) 5. lipnja 2012., 23:23 (CEST)

Maca[uredi]

Hvala za pohvalu. Ne znam je li među najboljima baš, ali jednostavnom čim sam ugledala, morala sam ga napisati. :) Usput, sviđa mi se Wkiprojekt; pišu se potrebni članci, a širi se znanje o državama. Pa kad god stignem, napisat ću koji članak za njega. Još jednom, hvala i lijep pozdrav! :D --Purple Rose (razgovor) 10:24, 21. lipnja 2012. (CEST)

Molba[uredi]

Možeš li ovo ispratrolirati i eventualno ispraviti moguće greške?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 09:44, 25. lipnja 2012. (CEST)

Hvala što si prihvatio moj prijedlog i obrisao članak "Bitka kod Beneventuma" :) Lijep pozdrav --Semper'fidelis razgovor 14:22, 26. lipnja 2012. (CEST)

Nagrada[uredi]

Hvala na nagradi, ima sve što volim - Moskvu i crvenu boju. :-D

Silbel (razgovor) 12:08, 30. lipnja 2012. (CEST)

kyokushin[uredi]

Poštovani, Uklonili ste tekst sa kyokushin stranice na wikipediji i napisali ste da je prepisano sa www.kyokushinds.hr To je točno i hvala Vam na brizi i pažnji. No obzirom da sam ja osobno admin stranice www.kyokushinds.hr i autor navedenih tekstova kao i predsjednik kluba, također, osobno sam stavio tekst na wikipediju. Molim Vas da poništite vašu zadnju radnju i vratite kyokushin stranicu u prvobitno stanje. Svakako zahvaljujem od srca što pazite na naše skromne i volenterske uratke na internetu. Srdačan pozdrav, Nikola Banjeglav nikola.banjeglav@zg.t-com.hr 88.207.18.169 23:20, 3. srpnja 2012. (CEST)

U redu, napisali ste valjan razlog i vratio sam nazad.--Fraxinus (razgovor) 21:55, 4. srpnja 2012. (CEST)

Divlja liga[uredi]

Divlja liga je amatersko vaterpolsko natjecanje u Dubrovniku, tradicionalno prvenstvo kupališta (www.divljaliga.hr). Tablica s medaljama (zlato/srebro/bronca) nema smisla jer se do prije desetak godina nisu dijelile medalje tako da nije relevantna. Također, ne znam koliko su pouzdani podaci za divlje lige prije 1983. jer se tad nije prvenstvo održavalo redovito i nema za neke godine pouzdanih podataka niti su se vodile evidencije. Uglavnom se uzima kao da je prva "moderna" divlja liga bila 1983.

Hvala ti na ovim informacijama. Ja ti savjetujem, da se oko promjena na stranici, dogovoriš s dečkom, koji je to mijenjao.--Fraxinus (razgovor) 12:55, 20. srpnja 2012. (CEST)

Coj[uredi]

Bok Fraxinuse, javljam ti se sa skromnim prijedlogom da u svojem članku Viktor Coj ime glazbenika (u zagradi) napišeš u ruskom originalu: Виктор Робертович Цой. Latiniziranu inačicu ionako imaš u naslovu i na početku članka... Ja to nisam htio samoinicijativno mijenjati. Srdačan pozdrav, --Maestro Ivanković 00:01, 25. srpnja 2012. (CEST)

Lijepo je vidjeti da mlađi još uvijek - tu i tamo - poslušaju starije Face-wink.svg. 'Ajde još - ne budi ti zapovijeđeno - dodaj i wikipoveznicu na korejski jezik (iza ruskoga imena), da se "ekipa" ne čudi tim egzotičnim znacima/slovima, a da sve izmjene budu tvoje s obzirom na aktualno glasovanje o jubilarnom članku. Sretno ti bilo, --Maestro Ivanković 00:55, 25. srpnja 2012. (CEST)

A od koga članke prebacuješ, baš si njih našo, pusti druge neka ih napišu. --Zeljko (razgovor) 00:04, 27. srpnja 2012. (CEST)

Imam jako dobre razloge zašto.--Fraxinus (razgovor) 00:06, 27. srpnja 2012. (CEST)

dobro, nek. Mislio san da si sa one srp-hrvatske. --Zeljko (razgovor) 00:08, 27. srpnja 2012. (CEST)

Ja sam mislio na Ruse. A ako je neki članak dobro preveden, zašto bi isto opet prevodio. Ja sam Hrvat i pišem na hrvatskoj wikipediji. Volim sve što je hrvatsko, ali poštujem i tuđe, pa bilo to i srpsko, protiv sam mržnje na druge i drugačije, posebno što se tiče kolektivnih predrasuda i kolektivnih krivnji, kada se percepcija jednog naroda svaljuje na svakog pojedinca iz tog naroda. Nedavno su kod mojih rođaka željeli gostovati kao turisti dvoje mladih iz Bjelorusije. Užasnule su me predrasude o njima i njihovoj zemlji od običnih, inače dobrih Hrvata da je to strašno, koja je to razina netolerancije, straha od nepoznatih ljudi. A bez razloga, jer se radi o normalnih, dragim ljudima, gotovo istima kao i mi. Odbojna mi je međunacionalna mržnja, pogotovo kada je netko stigmatiziran samo zato što je određene narodnosti, bez obzira kakav je taj čovjek u duši. Previše je predrasuda na ovom svijetu, koje nemaju temelja i koje nam samo zagorčavaju život.--Fraxinus (razgovor) 00:17, 27. srpnja 2012. (CEST)

Veslači[uredi]

Bok Fraxinuse, pogledaj - lijepo molim - članke Martin Sinković i Damir Martin pa ćeš odmah vidjeti što bi trebalo korigirati. Ja bih to već i sam ispravio, ali nisam siguran kako to točno učiniti, a da infookvir ostane kao cjelina sa svim željenim podatcima, a bez "šifriranoga predloška" (čiji bi način izrade trebao biti nevidljiv...). Srdačan pozdrav, --Maestro Ivanković 00:23, 4. kolovoza 2012. (CEST)

Ovako, u svakom slučaju, bolje izgleda. Hvala ti za trud! --Maestro Ivanković 00:36, 4. kolovoza 2012. (CEST)
Nema na čemu i drugi put! Bio mi je izazov, da li mogu to popraviti. Nedostajala je zagrada, koja zatvara predložak.--Fraxinus (razgovor) 00:38, 4. kolovoza 2012. (CEST)

Molimo vašu pomoć[uredi]

Pozdrav Fraxinus ! Hoćeš li molim te pogledati članak Huang Xianfan, možeš li mi pomoći popraviti čini. hvala ti Luckas-wet (razgovor) 17:34, 11. rujna 2012. (CEST)

Riješio sam. Bilo je jako puno gramatičkih pogrešaka.--Fraxinus (razgovor) 23:14, 11. rujna 2012. (CEST)

Hvala Vam na ispravci. Luckas-wet (razgovor) 13:26, 12. rujna 2012. (CEST)


Sve najbolje![uredi]

Bok Fraxinuse, želim Ti od srca SRETAN ROĐENDAN !!! Misao vodilja za budućnost: »Čovjek može ostvariti sve o čemu može sanjati«, reče jednom zgodom Walt Disney. Srdačan pozdrav, --Maestro Ivanković 01:08, 3. listopada 2012. (CEST)

Puno hvala!!!--Fraxinus (razgovor) 01:12, 3. listopada 2012. (CEST)

I od mene isto (mada se ne znamo). Obilje Božjeg blagoslova ti želim. ChvrkaWikiquote-logo.pngrazgovor 01:29, 3. listopada 2012. (CEST)

Rođendan? Aj, svako ti dobro, prijo! Kubura (razgovor) 03:47, 3. listopada 2012. (CEST)

Pridrzujem se cestitkama, sve najbolje ti zelim! --Croq (razgovor) 07:22, 3. listopada 2012. (CEST)

Hvala puno svima!!!--Fraxinus (razgovor) 13:35, 3. listopada 2012. (CEST)

Sacher festival cokolade 2011.jpg Od srca ti želim sretan rođendan :-) --Roberta F. 00:24, 4. listopada 2012. (CEST)

Od svog ne vidim tuđi :) S malim zakašnjenjem pridružujem se čestitkama - sretan rođendan! --Bonč (razgovor) 00:38, 4. listopada 2012. (CEST)

Puno hvala svima!!!--Fraxinus (razgovor) 22:12, 4. listopada 2012. (CEST)

Usvajanje[uredi]

Sretan Rođendan Fraxinuse sa malo vecim zakašnjenjem

Professor wikiusvajanje.png

Brko1 (razgovor) je novi suradnik na Wikipediji (ili se tako osjeća) i stoga traži mentora koji će mu pomoći u snalaženju na projektu. Suradnik bi želio da ga upravo vi usvojite!

Novi sam na wikipediji i treba mi pomoci oko stvaranja clanaka,infookvira itd

Infookviri[uredi]

Hvala puno na razumijevanju najveci problem stvaraju mi infookviri Brko1 (razgovor) 17:17, 5. listopada 2012. (CEST)

Popis Španjolskih Nogometnih Klubova[uredi]

Evo malo sam popravio članak. Tek sam danas otkrio kako se stvaraju popisi pa nije bas veliki ali cu ga povecati sutraBrko1 (razgovor) 23:43, 6. listopada 2012. (CEST)

Tallaght[uredi]

Slučajno sam izbriso članak nisam ni primjetio dok nisi ti otvorio stranicu da ga napišeš http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Vrati&target=Tallaght , zabunio sam se kod preusmjeravanja pa sam izbriso točan a ostavio pogrešan naslov.--Šokac 20:44, 6. listopada 2012. (CEST)

Uvodni tecaj[uredi]

Evo Procitao sam uvodni par puta te nadopunio popis španjolskih nogometnih klubovaBrko1 (razgovor) 23:29, 6. listopada 2012. (CEST)

re: prekratki[uredi]

Nisu to jedini koje sam napisao, to su samo oni koje sam tek započeo. Većinu namjeravam dopuniti, ali nisam još stigao. ChvrkaWikiquote-logo.pngrazgovor 00:26, 7. listopada 2012. (CEST)

Kategorije i izvori[uredi]

Zahvaljujem na kategorijama u Prvom dobu. Nisam greškom stavio referencije, a ne izvori. Baš sam htio da bude tako jer nemam izravan uvid u dotična izdanja nego ih navodim posredno, pa me zanima jeli to nedopušteno ili...? Unaprijed zahvaljujem. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 23:51, 7. listopada 2012. (CEST)

Izvor za nešto je izvor za nešto, imao netko uvid u njega ili ne. Ako nemam pristup lopti, neću je zvati krumpirom. :D SpeedyGonsales 00:11, 8. listopada 2012. (CEST)

Michael Flatley[uredi]

Napisao sam prvi veci clanak pa ako imas vremena da provjeris pravopis hvala.--Brko1 (razgovor) 20:40, 8. listopada 2012. (CEST)

Krizolog[uredi]

Hvala tebi i za opomenu i za pohvalu. ChvrkaWikiquote-logo.pngrazgovor 22:22, 8. listopada 2012. (CEST)

Gramatika[uredi]

Vjerujem da radim puno grešaka ali to je zatošto vec dosta vremena živim u inozemstvu

Zahvala[uredi]

Hvala puno na razumjevanju. :) Imam samo još jedno pitanje kada npr. Michael Flatley u tražilicu u gornjem desnom kutu mi se ne pojavlja prijedlog a kada napišem vukovarska bolnica pojavljuje se jeli ima neki poseban razlog ili ne--Brko1 (razgovor) 16:28, 9. listopada 2012. (CEST)

Izabrani za blagdane[uredi]

Frax, nisam siguran ali mislim da je vrijeme biranja članka koji bi na naslovnici trebao biti kroz božićne blagdane - savjetujem da pronađeš nešto kvalitetno i prigodno da ne narušimo tradiciju. Ako smo zakasnili s kandidiranjem uvijek se da dogovoriti za pomicanje, a ako dobar članak trenutno nemamo onda možemo predložiti da se glasovanje za taj tjedan odgodi na određeno vrijeme (dok se ne sastavi nešto). --Orijentolog (razgovor) 00:06, 9. listopada 2012. (CEST)

Nema na čemu. Inače još lani sam priložio tri komada koja bi se mogli proširiti za izabrani, dakle sigurni smo najmanje do 2016. :) Pamtim da sam obećao i povećati članak o Sveta tri kralja, neću zaboraviti. --Orijentolog (razgovor) 02:42, 9. listopada 2012. (CEST)
Vidim da si već sredio, svaka čast! :) --Orijentolog (razgovor) 17:53, 13. listopada 2012. (CEST)

Emil T[uredi]

Oprosti, ali ne razumijem zašto moj još nedovršeni članak o "Emilu Topferu" je izbrisan pod uvjetom da "nije wiki"? Mogao je biti samo NEobjavljen dok se ne dovrši. Molio bih detaljnije objašnjenje, s obzirom da sam pročitao sva pravila wikipedije, koje je pravilo točno prekršeno. Vjerujem da je Emil Topfer poznatija osoba nego neki koji su se pojavili u svega par epizoda u nekoj lošoj sapunici ili bili prikazani u nekoj reklami ili bili na audiciji na nekom talent showu a čije informacije svi surferi bez problema čitaju na wikipediji. Confused89 (razgovor) 01:04, 9. listopada 2012. (CEST)confused89

wikicitat[uredi]

Vidim da unosiš citate pa te molim samo da pogledaš ovo. Unio sam prekjučer. Hvala ChvrkaWikiquote-logo.pngrazgovor 02:30, 9. listopada 2012. (CEST)

Hvala[uredi]

HvalaBrko1 (razgovor) 12:44, 10. listopada 2012. (CEST)

Prva slika[uredi]

Hvala puno,tvoji savjeti su me doveli i do postavljanja prve slike sa commonsa:)--Brko1 (razgovor) 16:54, 11. listopada 2012. (CEST)

Pitanje[uredi]

Oli si izgubija ključ od emajla pa ga ne moreš pročitat?Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:17, 11. listopada 2012. (CEST)

Zbogom[uredi]

Dokazali ste mi da ne vladam hrvatskim pravopisom (ne samo ti) tako da bih se htio posebno zahvaliti tebi na svom razumijevanju i strpljenju.Ovo mi je zadnje uređivanje na ovoj wiki.Zbogom--Brko1 (razgovor) 18:45, 12. listopada 2012. (CEST)

Jesi li ...[uredi]

... u tijeku s ovim [1]?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:16, 16. listopada 2012. (CEST)

Symbol great.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:44, 16. listopada 2012. (CEST)
Opet jaFace-grin.svg: druga meta [2], ista udaljenost.Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 22:17, 16. listopada 2012. (CEST)

Bantu[uredi]

Bantu nisu etnička grupa isto kao ni Slaveni. To je porodica naroda. --Zeljko (razgovor) 14:14, 17. listopada 2012. (CEST)

Povratak[uredi]

Nisam se mogao suzdržati da se vratim uređivanju:).--Brko1 (razgovor) 20:22, 19. listopada 2012. (CEST)

Brisanje[uredi]

Obrišu ovu sliku ovde jer je prebačena na Commons. Pozdrav! --109.93.122.180 23:13, 23. listopada 2012. (CEST)

Jesam, hvala na poruci. Pozdrav!--Fraxinus (razgovor) 23:16, 23. listopada 2012. (CEST)

Dosjedi.jpg i Mjerna tolerancija.jpg takođe obriši isto sam prebacio na Commons. Da li možeš ovo <Suradnički račun "Kolega2357" je zabranjen za kreiranje. Poklapa se sa sljedećim izrazom iz crnog popisa: <code> .*[0-9]{4,}.*<newaccountonly></code>> da iz MediaWiki:Titleblacklist obrišeš privremeno pa da posle vratiš da mogu da se prijavim? --109.93.122.180 23:38, 23. listopada 2012. (CEST)

Obrisao sam, ovu zadnje ne mogu, niti znam kako, a niti smijem. To smije, onaj koji je dao zabranu. Kontaktiraj ga i objasni mu o čemu se radi.--Fraxinus (razgovor) 00:22, 24. listopada 2012. (CEST)

Fraxić, kojsani (Khoisan) ti obuhvačaju više skupina ne samo na jugu afrike Bušmane i Hotentote nego i ništa manje značajna plemena Hadzapi ili Kindiga i Sandawe. Trebao bi napisati etnilingvistička porodica, ispravnije nego etnička skupina. Ajde pozz. --Zeljko (razgovor) 18:03, 31. listopada 2012. (CET)

nema zime. To ti je jezična i etnička porodica, što se sada naziva etnolingvističkom. --Zeljko (razgovor) 18:18, 31. listopada 2012. (CET)

Nagrada[uredi]

Bok Fraxinuse. Hvala na nagradi. Malo me iznenadila pošto sam u zadnje vrijeme bio manje aktivan. --Vhorvat (razgovor) 19:35, 31. listopada 2012. (CET)

Mogu vam pomoć oko raznih plemena dok radite na državama samo mi ubaci naziv. To mi je zadovoljstvo. --Zeljko (razgovor) 22:40, 31. listopada 2012. (CET)

gut. --Zeljko (razgovor) 22:47, 31. listopada 2012. (CET)

Skoro pa gotovo; samo napiši, što još triba --Zeljko (razgovor) 23:14, 31. listopada 2012. (CET)

ma to su melezi; zovu se rehobotski bastardi --Zeljko (razgovor) 23:49, 31. listopada 2012. (CET)

Države[uredi]

Maknuo ono. Nisam znao --Zeljko (razgovor) 14:57, 5. studenog 2012. (CET)

držin van fige. Ako imaš želju, ubaci kao i prije.--Zeljko (razgovor) 21:58, 5. studenog 2012. (CET)

Maruni[uredi]

do jutra gotovo --Zeljko (razgovor) 23:13, 5. studenog 2012. (CET)

drago mi je. --Zeljko (razgovor) 23:03, 6. studenog 2012. (CET)

Kunene[uredi]

Samo si trebao srediti ono što je bilo na SZR i onda prebaciti na glavnu stranicu. No sikiriki.Face-wink.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:54, 15. studenog 2012. (CET)

Samo litavski, Litavac, Litavka, Litavci[uredi]

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 5.43.188.31 (razgovordoprinosi)

Požeška katedrala[uredi]

Bok Fraxinuse. Obrisao si ovaj predložak: Predložak:Infookvir crkva, a u članku Požeška katedrala je ostao. To sam vidio još prije par dana, ali sam pričekao. Malo mi je previše detalja, tako da nisam htio dirati, a ti si nekad i uređivao taj članak. Molim te, ako možeš to pogledati, pozdrav --Vhorvat (razgovor) 23:39, 22. studenog 2012. (CET)

WP Države[uredi]

Ok izabrat cu jednu državu danas. Sad su blagdani pa cemo malo usporiti s radovima :)--Šokac 12:00, 23. prosinca 2012. (CET)

10% članaka ove godine, svaka nam čast:) Nisam ni gledo na to, dobro si ti vidio.--Šokac 13:04, 23. prosinca 2012. (CET)

Čestit Božić![uredi]

Želim Ti čestit i blagoslovljen Božić! Od srca, --Maestro Ivanković 00:47, 25. prosinca 2012. (CET)

Beštije[uredi]

Frax, imaš li ikakvu ideju za kategorizaciju životinja i po rasprostranjenosti? Do sada smo ih razvrstavali samo po sistematici, i zato bi da se naprave kategorije Fauna Europe, Fauna Afrike, Fauna Azije, itd. Ne bi išao dalje od toga (npr. faune po državama) jer neke vrste ptica nalazimo u preko sto zemalja. Razmišljao sam i o podjelama na ekozone, ali to je nešto kompliciranije jer malo se ljudi razumije u te podjele, ima ih više vrsta (npr. holarktik / palearktik) i možda čak nisu ni uvriježene, itd. --Orijentolog (razgovor) 23:18, 9. siječnja 2013. (CET)

Pardon što nisam odgovorio, pitao sam isti dan i Robertu što misli o tome, čekao sam na njen odgovor, ali još ga nema. Zanima me njeno mišljenje jer pamtim da se bavila kategorizacijom životinja. --Orijentolog (razgovor) 11:31, 22. siječnja 2013. (CET)

Puškin[uredi]

Povod ove poruke je tvoj prijedlog za izabrani članak 17/2013, Aleksandar Sergejevič Puškin. Članke takve dužine niti ne pokušavam čitati, već ih ocjenjujem prema općem izgledu, naslovima i nasumično izabranom poglavlju. Po meni, članak je nedorađen, iako ima više od 50 KiB:

  • Nema izdvojenog poglavlja s djelima, a djela su (mislim) najznačajnija karakteristika za jednog pisca. Možda su sva djela navedena u životopisu (neka sam vidio), ali definitivno ih nije lako naći.
  • Nisam vidio (opet zbog previše teksta) u čemu je njegov značaj, za tvrdnju izrečenu u drugoj rečenici uvoda (Aleksandar Puškin ima ugled velikog ili izvanrednog ruskog pjesnika, te ga se smatra utemeljiteljem suvremenog književnog ruskog jezika.). Druge wp to daju ili u uvodu kod kraćih članaka (npr. bg, sl, sr), ili imaju posebna poglavlja kod dužih članaka (de, en, ru).

A pored ovih, po meni ozbiljnih nedostataka, previše se zalazi u nepotrebne detalje (npr. Šetajući po unutarnjim dvorištima dvorca, pjesnik je ubrao dvije ruže i položio ih u podnožja "Fontane suza"...)

Da ne bude zabune, ovo nije kritika na tvoj rad, možda ti je jednostavno promaklo. Drago mi je što se, uz izvanredne druge tvoje doprinose, angažiraš oko izabranih članaka.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Čuvajte drveće - na njima su živeli naši preci. •  14:52, 29. siječnja 2013. (CET)

Nažalost, ne stignem ga dovršiti pa bi možda bilo najbolje da ga predložiš kasnije. Hvala na slikama i dopuni. Smiley.svg

Pozdrav, Silbel (razgovor) 11:54, 31. siječnja 2013. (CET)

Evo, članak je gotov, sad mu trebaju samo sitni popravci i dopune. Ako misliš da je ok, možeš ga predložiti za izabrani članak. Silbel (razgovor) 23:04, 13. veljače 2013. (CET)

[3] Opet si, čini mi se, malo požurio. • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  14:04, 16. veljače 2013. (CET)

Zapadni Visayas[uredi]

Pozz. Zanimljivo, reci joj da si izabrao njezinu državu, a moraš ćeš napisat članak o njezinom gradu. Malo joj se pohvali :)--Šokac 19:46, 5. veljače 2013. (CET)

De molim te[uredi]

obrisi clanak "Vicekraljestvo Nova Španjolska". Pogresno sam napisao naziv pa mi se potkralo jedno slovo manje tj. napisao sam kraljestvo umjesto kraljevstvo. Pozz--El hombre (razgovor) 22:10, 14. veljače 2013. (CET)

Bečani[uredi]

Bok Fraxinuse! Javljam ti se s prijedlogom za preimenovanje članka Bečka filharmonija. Naime, u skladu s njemačkim i hrvatskim jezikoslovnim normama, točan prijevod imena tog orkestra trebao bi biti »Bečki filharmoničari« . Tu promjenu bi svakako trebalo napraviti, ali ne htjedoh ništa poduzeti bez tvojeg mišljenja o tom "problemu"... Srdačan pozdrav, --Maestro Ivanković 21:11, 24. veljače 2013. (CET)

Benedikt XVI.[uredi]

Kolega, mislim da si (nakon nekog vremena) našao pravi članak za koji ću dati glas. Naravno, kao i uvijek kod ovolikih (~60kB) članaka, ne čitam sve, ali ono što sam vidio je zadovoljavajuće... I naravno, uočio sam malu nepreciznost: u odjeljku Benedikt XVI.#U Hrvatskoj prva rečenica počinje s "Papa..." - on 2001. još nije bio papa, te mislim da tu rečenicu (a možda i čitav prvi pasus tog odjeljka gdje se spominje kao papa) treba popraviti, tj, staviti njegovu tadašnju funkciju. Uz to, možda bi trebalo i dati prijevod latinskog teksta u odjeljku Benedikt XVI.#Izbor za papu (ili ga maknuti, ovako nema svrhu, bar meni).  • Bonč (razgovor) • Tagline: Pametniji popušta - živčano. •  18:30, 26. veljače 2013. (CET)

Zadnja rečenica u sažetku, o abdikaciji u budućem vremenu, treba popraviti/dopuniti.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski. •  13:49, 2. ožujka 2013. (CET)

Psssst... tajna[uredi]

...koja to više nije: mislio sam ti dati nagradu, ali ne znam kud ju staviti, stranica ti je potpuno nepregledna. Naravno, nagrada slijedi, čim napraviš mjesto za nju ;)
 • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako ne primiš ovu poruku, javi nbsp;se da ti pošaljem drugu. •  00:57, 2. ožujka 2013. (CET)

Neproduktivni uređivački rat[uredi]

Frax, bi li molim te mogao privremeno zaštititi ove stranice za neprijavljene korisnike:

Trenutno imamo neproduktivni uređivački rat tj. zatrpavanje izmjena jer anonimac suprotno svim ranijim raspravama uporno progurava svoje. --Orijentolog (razgovor) 01:57, 2. ožujka 2013. (CET)

Interveniraj[uredi]

Bok Fraxinus, pliz, možeš blokirati onog ID koji vandalizira komunizam? Ovo već postaje naporno. Hvala.--Dean72 (razgovor) 23:55, 15. ožujka 2013. (CET)

Potpis[uredi]

Fraxinuse, nešto ti se dogodilo s potpisom u Kafiću pa se zabilježilo samo vrijeme, bez imena. Sad sam dodala tvoje ime uz vrijeme, ako želiš sam ponovno ostavi potpis. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 02:41, 16. ožujka 2013. (CET)

a šta kažeš na pampaska --Zeljko (razgovor) 22:18, 25. ožujka 2013. (CET)

i ta ti se trava zove samo pampas, a ne pampaska; slovenci imaju pampašku travu i drugačije govore od nas. Samo ispavi ono i dobro. A papaško preusmjeravanje izbriši. --Zeljko (razgovor) 22:31, 25. ožujka 2013. (CET)

why did you delete my page--Suradnik:Markica123, 07:45, 26. ožujka 2013.‎

It wasn't good.--Fraxinus (razgovor) 21:18, 26. ožujka 2013. (CET)

Wikiprojekt države[uredi]

Ciao, Pa rado cu predloziti jednu drzavu koja bi bila interesantna za obraditi, a koju do sada nismo imali, ali treba mi nekoliko sati da odlucim jer je malo stresa na poslu. U svakom slucaju najkasnije veceras dolazim s idejom za novu drzavu. Pozz El hombre (razgovor) 11:34, 28. ožujka 2013. (CET)

Moj prijedlog je Kraljevina Svedska. --El hombre (razgovor) 12:19, 28. ožujka 2013. (CET)

Aloha, U clanku gospodarstvo Solomonskih otoka nesto mi ne stima sa BNP-om. Vidim na nekim wikipedijama se spominje 340 dolara a na nekim nekoliko (10) puta vise. Mozda je neko napravio lapsus calami na engl. wiki pa svi preuzeli pogresno? --El hombre (razgovor) 12:01, 12. svibnja 2013. (CEST)

Sto mislis o ideji napraviti predlozke za wiki projekt drzave za clanke koji se ponavljaju. Recimo predlozak o povijesti zemalja jednog kontinenta, ekonomiji, stanovnistvu, religiji itd., tako da bi se imao dobar pregled a i motivacija. Nisam nikada pravio predlozke ovo je samo ideja. Pozz--El hombre (razgovor) 17:47, 30. svibnja 2013. (CEST)
Da to je to. Samo sam mislio po kontinentima a ne cijeli svijet jer je onda poprilicno nepregledno. Nisam nikada pravio predlozak ali pretpostavljam da se na isti sablon mogu napraviti svi, samo promjeniti naziv u zaglavlju. Ovako nesto. Eto pustio sam bubu u uho:) --El hombre (razgovor) 18:02, 30. svibnja 2013. (CEST)
Ovako sam to zamislio. De molim te dodaj sto treba u ovaj predlozak a ja napravim ostale (kad stignem).--El hombre (razgovor) 18:25, 30. svibnja 2013. (CEST)

Fluoriranje vode[uredi]

Evo sam naslov kaže; tvoj tekst već postojeći fluoriranje vode se poklapa s mojim novim tekstom fluoridiranje, greškom sam napravio dva teksta, jer su im različiti nazivi. Inače, sve ti piše ovdje [4], pa bi li mogli uklopiti moj tekst u tvoj, a potom moj tekst izbrisati. --Pseudo znanstvenik 15:24, 30. ožujka 2013. (CET)

Dubrovačka poma[uredi]

Hvala tebi na članku a slika je logičan slijed :)--Braco Dubrovnik 13:27, 1. travnja 2013. (CEST)

Hvala na Nagradi za rad i trud, :)--Šokac 22:11, 7. travnja 2013. (CEST)

Hrvatske regije[uredi]

Zašto si uklonio tu kategoriju? Iako bi bilo bolje da je imenovana Regije Hrvatske, mislim da je učinjen korak unatrag. --Orijentolog (razgovor) 23:56, 9. travnja 2013. (CEST)

A kamo ti ovo vodi samo na sebe bez članka [[5]]. Sredi štpo sui htio --Zeljko (razgovor) 00:03, 14. travnja 2013. (CEST)

Suggestion[uredi]

In MediaWiki:Edittools there is a error. The code #PREUSMJERI [[]] is separated and when I clicking in the code, it only write #PREUSMJERI, insitead of #PREUSMJERI [[]].

So, please change this code of WikiSyntax

<charinsert>#PREUSMJERI [[+]]</charinsert>

by this:

<charinsert><nowiki>#PREUSMJERI [[+]]</nowiki></charinsert>

And add also this code.

<charinsert><nowiki>+</nowiki></charinsert>

--Vivaelcelta (razgovor) 16:03, 27. travnja 2013. (CEST)

I don't know how to change that, but I will ask someone to help.--Fraxinus (razgovor) 22:29, 27. travnja 2013. (CEST)

Kraljevstvo Božje[uredi]

Fraxinuse, možeš li molim te pogledati i pomoći novom suradniku studentu glede članka Kraljevstvo Božje. Pretpostavljam da bi bilo najbolje njegov tekst uklopiti u postojeći članak koji si ti započeo. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:13, 5. svibnja 2013. (CEST)

Fraxinuse, hvala na pomoći. Kad Marijov pogleda kako izgleda, spojit ću povijest stranica da njegovi doprinosi ne budu izgubljeni. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:45, 6. svibnja 2013. (CEST)

/font>]] 23:13, 5. svibnja 2013. (CEST)

Fraxinuse, hvala na pomoći. Kad Marijov pogleda kako izgleda, spojit ću povijest stranica da njegovi [http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kraljevstvo_Bo%C5%BEje_%28u_Isusovu_navje%C5%A1taju%29

/charinsert>

Agava[uredi]

Po meni predložak o svjetskoj baštini Meksika ne ide u članak o agavi jer se radi o biljci, a ne o dilu svjetske baštine Meksika, pa san ga maka. Osim ako imaš neki drugi razlog zašto je predložak stavljen? Pozdrav! BlackArrow (razgovor) 01:18, 31. svibnja 2013. (CEST)

Chapala[uredi]

Fraksi, trebali bi pisati izvorno je mi nemamo naš hravatski naziv za to jezero. U takvim slučajevima pišemo izvornoi naziv pošto je latinično pismo. Tako će ga napisat Srbi po Vuku --Zeljko (razgovor) 14:38, 31. svibnja 2013. (CEST)

Revillagigedo[uredi]

U članku Revillagigedo (arhipelag) navedeno je da su otkriveni 31. listopada, a na engleskoj wikipediji piše 28. prosinca, pa me zanima radi li se o grešci ili imaš neke provjerenije podatke? Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 19:03, 23. lipnja 2013. (CEST)