Razgovor sa suradnikom:NoParking

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

NoParking, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:NoParking« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli!

Prikaži

Pozdrav! Cijenimo Vaše doprinose, ali Vas molimo da svoja uređivanja ne snimate prečesto jer se snimanjem raznih sitnica zatrpava stranica nedavnih promjena i povećava broj promjena koje trebamo ophoditi. Ako uređujete u kôdu i želite provjeriti kako će izgledati objavljeni članak, molimo Vas da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Tipka je prikazana na slici desno. Hvala na razumijevanju.-- Braco (razgovor) 12:10, 24. studenog 2009. (CET)

Zatrpavanje nedavnih promjena

Molim te da prestaneš sa ovakvim neproduktivnim načinom uređivanja jer zatrpavaš stranicu nedavnih promjena. Hvala na razumijevanju.-- Braco (razgovor) 18:38, 24. studenog 2009. (CET)

Što je to ovdje bilo produktivno?-- Braco (razgovor) 18:42, 24. studenog 2009. (CET)

Nemam što koga pitat. Ja tebe upozoravam a to što netko nije upozorio toga suradnika je problem onoga tko je pregledavao te promjene. I ovdje si radio neproduktivne promjene i na još desetke sličnih članaka. Sve te sitne izmjene u konačnici dovode do zatrpavanja stranice nedavnih promjena, a sve te promjene netko mora pregledati.-- Braco (razgovor) 18:52, 24. studenog 2009. (CET)

Osnove uređivanja

Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--MaGa 08:23, 3. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Prijedlog

Prije nego pobrišem ono glasovanje, postoji procedura za provjeru sekundarnih računa, a provode je provjeritelji. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 13:42, 2. studenog 2013. (CET)

"Nagrada"

Žuti karton


[1] Ova "nagrada" djeluje kao osobni napad. Započeo sam ovu poruku, kad vidim da ste revertali izmjenu. Ostavit ću "žuti karton" kako sam započeo, molim da više ne vraćate izmjene. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Ako nemate što raditi, ne radite to ovdje! •  14:00, 14. studenog 2013. (CET)

Stvar je u očima promatrača, ja je smatram prigodnom za našeg velikog Rvata-katolika. --NoParking (razgovor) 07:04, 15. studenog 2013. (CET)
Stranice za nagrade namijenjene su za "prave" nagrade, nipošto za ironične inačice istih. Hvala na razumijevanju. --Mario Žamić (razgovor) 09:19, 15. studenog 2013. (CET)

Osobni napadi

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: osobni napadi, vidi opis dolje


Ovo je tvoja dosadašnja aktivnost na svim wikiprojektima.[2] Od 24. studenoga 2009. do danas, samo 79 uređivanja na hr.wiki, sve mala uređivanja (poveznice, promjena riječi), 5 na Meti, 2 na hr.Wječniku.
Wikipedija:Bez osobnih napada [3] S obzirom na prijašnje uređivanje [4] koje je ruganje, Vaša poruka je u najmanju ruku sprdnja s nacionalnošću, vjerom i narječjem suradnika kojemu ste ju uputili, a protumači li se po oštrijem kriteriju, može se doživjeti kao ocrnjavanje kolegine nacionalnosti, vjere i narječja.
Postoji jedna smjernica "ne udaraj protivnika koji je na podu" (prvotno prevedeno kao "Tučnjava dok su na podu"). Čovjek je strogo sankcioniran, a ti se izruguješ čovjeku koji ti ne smije uzvratiti. Ovo se može shvatiti i kao provociranje suradnika na odgovor čime ga provociraš na kršenje bloka.
Dalje, to ruganje je maltretiranje suradnika u suradničkom prostoru.
O ginjolarenju ti si onaj koji najmanje smije drugima predbacivati po tom pitanju.[5]
Ante Perković je sankcionirao suradnika Ivana Štambuka zbog tih istih riječi "šic, balavac".[6] Jesi li ili nisi ginjola, ostavit ćemo to drugima.
Ostaje pitanje, kome si sad uputio te riječi u sažetku? S obzirom da je tvoje nedolično uređivanje revertao administrator Bonč [7] koji te je već u prijašnjem uređivanju upozorio da je to napadačko ponašanje [8], ovo je (uz ono prethodno ruganje koje je također napad), napad na kolegu (novog) administratora.
Da si redovitiji i dugovremeni suradnik koji mnogo pridonosi, mjera bi ti bila blaža, moglo bi se reći u tom slučaju da je suradnik upao u trenutak nekontrolirane neozbiljnosti i nepristojnosti, da su mu trolovi, vandali i destruktivci potrošili strpljenje. Međutim, Vi vrlo malo surađujete na svim Wikimedijinim projektima, a izranjate s ovakvim napadima, ruganjima, sprdnjama. Registrirali ste se davno, niste novak.
Ne ćemo trpiti da netko šikanira nove administratore, niti da itko zlorabi njihovu dobrotu i blagost. Takva ponašanja kao Vaša obeshrabruju ljude od daljnje suradnje. A to ne ide. Kubura (razgovor) 07:04, 16. studenog 2013. (CET)

Podjarivanje i troliranje

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: troliranje, podjarivanje, nastavljanje s neproduktivnim uređivanjem neposredno nakon isteka prvog bloka


[9] Ovakve poruke neproduktivno su uređivanje.
Neproduktivno podjarujete na daljnju raspravu.
Omalovažavate hrvatsko znanstveno nazivlje, hrvatsku jezičnu tradiciju, nepoštivanje hrvatske medicinske i hrvatske jezične znanosti. Omalovažavate tradiciju hrvatske prosvjete. Vrijeđate govornike hrvatskog jezika. Da pokazujete imalo svijesti tko je Drago Štambuk ili ovo [10]("Projekt ima za cilj popularizirati uporabu hrvatskoga anatomskog i fiziološkog nazivlja među zdravstvenim djelatnicima, studentima medicine, znanstvenicima i prevoditeljima... Osim za medicinu, rezultati ovoga projekta Hrvatskog anatomskog i fiziološkog nazivlja od velike su važnosti ne samo za hrvatski strukovni jezik, nego i za hrvatski jezik općenito, jer će u korpus hrvatskoga jezika za koji se procjenjuje da sadrži oko 400.000 riječi ući brojne nove riječi i pojmovi za koje se do sada u široj javnosti vjerojatno nije ni znalo da postoje.... sustavna izgradnja hrvatskoga anatomskog i fiziološkog nazivlja... Time se hrvatsko medicinsko nazivlje ne samo izgrađuje i obogaćuje, nego se čuva od propadanja i prikrivene jezične preobrazbe kojoj je izloženo nekompetentnošću uslijed sve češćega nekritičkog uvrštavanja stranih naziva u hrvatski jezični korpus pod zaštitnom koprenom stava da jezik mora biti otvoren i dinamičan"), ne bi nikad ono napisali u Kafiću. Wikipedijin Kafić nije mjesto za Vaše osobne obračune.
Da ste redoviti i kvalitetni suradnik, Vaše ponašanje bi se moglo okarakterizirati kao "nepromišljeno mu je izletilo" pa bi sankcija bila blaža. Naprotiv, Vi od početka pokazujete nekonstruktivni pristup. Kubura (razgovor) 07:48, 27. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Opomena suradniku

Žuti karton


Bez osobnih napada [11]--MaGa 15:30, 28. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Blok

Crveni karton.
Blokirani ste!


Svatko može zatražiti provjeru nekog suradnika, ako to lijepo obrazloži. Ali sigurno ne s ovakvim riječnikom kakvim si to ti napravio. --Dalibor Bosits © 15:33, 29. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Trajni blok

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od neograničeno!

Razlog je: WP:NIJE


Svoje iskazano antihrvatstvo – Kroz manje od deset godina tuđmanistička novotarija zvana "hrvatski jezik" odlazi na ropotarnicu historije. – slobodno "parkiraj" gdje god želiš, po mogućnosti čim dalje odavde... Maestro Ivanković 15:06, 30. ožujka 2015. (CEST)[odgovori]

Ja bih dodao to je vrijeđanjre po nacionalnoj osnovi, bez ozira na naciju, bili to Hrvati, Srbi, Židovi, Albanci ili neko deseti. Širenje mržnje protiv bilo koje nacije na hrv. wikipediji ubuduće biće sankcionirano najstrože. --Zeljko (razgovor) 15:41, 11. travnja 2015. (CEST)[odgovori]
NoParking, svoje negativne osjećaje prema hrvatskome jeziku i hrvatskoj wikipediji slobodni ste izražavati konstruktivno, doprinosima potkrijepljenim kvalitetnim izvorima u glavnom imenskom prostoru, wikipedija nije forum, svađaona, gdje suradnici smiju provocirati ili vrijeđati druge suradnike što je jasno napisano u pravilima Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju i Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali.
Smisao Wikipedije (svih jezičnih wikipedija) je čuvanje kulture odnosno jezika, vaš komentar ne samo da krši pravila Wikipedije, to je napad protiv same biti Wikipedije. Jezik je jedna od osnova nacionalnog identiteta pa su kolege vaš komentar valjano prepoznale i kao antihrvatstvo. Ovakav besmislen i bezobrazan napad na Wikipediju ne vidi se svaki dan. SpeedyGonsales 18:57, 19. travnja 2015. (CEST)[odgovori]