Razgovor sa suradnikom:Shabicht

  Izvor: Wikipedija
  Wikipedijin
  uvodni tečaj
  Tečaj

  Naslovna stranica
  Uređivanje članaka
  Oblikovanje članaka
  Wikipoveznice
  Sestrinski projekti
  Slike
  Tablice
  Stranice za razgovor
  Ne zaboravite
  Prijavljivanje
  Imenski prostori
  Zaključak

  Dodatno

  Pomoć:Sadržaj

  Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

  Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


  Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

  Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


  Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
  Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


  Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

  Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

  Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

  Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


  Još jednom, dobro došli! --frk@ 10:32, 13. listopad 2008. (CEST)

  Prikaži[uredi kôd]

  Prikazi kako ce izgledati2.gif

  Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. [1] [2] Kubura (razgovor) 02:49, 26. kolovoza 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Pravopis - velika i mala slova[uredi kôd]

  [3] Ovo nisu osobna imena. Kubura (razgovor) 02:49, 26. kolovoza 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Pisanje godina[uredi kôd]

  U hrvatskom jeziku godine su redni brojevi tako da je ova [4] izmjena uklonjena. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:17, 17. prosinca 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

  To ne treba radit, što ti sada radiš. --Zeljko (razgovor) 17:35, 3. veljače 2012. (CET)Odgovor[odgovori]

  Besmislene rečenice[uredi kôd]

  Shabicht, molim te ne unosi besmislene rečenice poput "Otvoren je projekat izvanjsko rađanje iluzije rotiranja i plutanja u bestežinskog stanu." Internetski (automatski) prevoditelji nisu dovoljno kvalitetni da bi se pomoću njih mogao stvarati kvalitetan sadržaj za Wikipediju. Lijep pozdrav --Roberta F. 19:08, 4. prosinca 2012. (CET)Odgovor[odgovori]

  Prikaži i nepotrebna uređivanja[uredi kôd]

  [5] Čemu tri nepotrebna uređivanja, kad je ta ista slika već bila u članku? Kubura (razgovor) 09:06, 16. srpnja 2016. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Sve druge stranice Njegovana (Engleska, Slovenska, Njemačka...) imaju druge i bolje slike, iz wiki zbirke sa istim imenom. Shabicht

  [6] Malo više koncentracije drugi put. Ne znam čemu si obrisao podatak o daru cara Leopolda. Kubura (razgovor) 02:58, 22. listopada 2016. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Prikaži2[uredi kôd]

  [7]

  Prikazi kako ce izgledati2.gif

  Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 07:38, 19. veljače 2017. (CET)Odgovor[odgovori]

  wikipedija: provjerljivost#Vjerodostojni izvori u članku Savudrijska vala[uredi kôd]

  Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Savudrijska vala. Više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,03; 19. veljače 2017. (SEV)

  [8] Svakako! Uvijek netko zna više od netkoga drugog u nekoj temi. Problem je sljedeći: ako nema provjerljive referencije, a suradnik koji je unio podatak nije stekao povjerenje zajednice, onda stranicu vraćamo na prijašnju inačicu. Wikipediju svatko može uređivati, pa tako i šaljivčine koji su česta pojava. Zbog toga je taj oprez. Unesi samo provjerljivu referenciju i sve si probleme riješio. Nastoj pri tome poštovati rad drugih koji su pisali prije tebe, jer ako je točno - zašto to brisati? Kubura (razgovor) 07:05, 20. veljače 2017. (CET)Odgovor[odgovori]

  Potpis na razgovornim stranicama (stranicama za razgovor)[uredi kôd]

  Glede: posebno:diff/4854920, posebno:diff/4854921, posebno:diff/4854923, posebno:diff/4854924, posebno:diff/4854925, posebno:diff/4854926.

  Potpis.gif
  Potpis vector 2010.png

  Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Kao u slučaju Vašega obraćanja meni na razgovornoj stranici Razgovor sa suradnikom:Nesmir Kudilovic. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav i ugodan nastavak dana, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 10,16; 20. veljače 2017. (SEV)

  Dragonjski zaljev[uredi kôd]

  Bok, Shabicht,

  Te Piranske solane ukoliko je riječ o poduzeću mogu imati svoj članak, ovisno o broju zaposlenih, značaju poduzeća i sl. Ne može se nametati rješenje po kojem samo radi toga što te solane pripadaju nekom poduzeću, da zbog toga se briše povijest tih solana.

  Nadalje, u članku je riječ o solanama u Dragonjskom zaljevu, znamo gdje voda Dragonja utječe svojim starim tokom u more. Sve je jasno kao dan. Nepotrebno je ubacivati izvor za slovenski naziv za Dragonjski zaljev, a pritom izbacivati naziv na talijanskome jeziku, jer očito je da slovenski jezik preuzima talijansku terminologiju, a hrvatski baš i ne.

  Sve to što si ubacio i izbacio iz članka bit će razmotreno, jer članak opisuje cijeli Dragonjski zaljev, i sve solane koje su tamo bile. Članak o trenutačnim poduzećima može se napisati i povezati u članak o solanama, no ne i u obliku koji ti predlažeš, da se favorizira stanje nakon državnog preuzimanja lokalnih i obiteljskih solana na tom području.

  Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,08; 21. veljače 2017. (SEV)

  gumb Prikaži kako će izgledati u članku Savudrijska vala[uredi kôd]

  Prikazi kako ce izgledati2.gif

  Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Savudrijska vala, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,08; 26. veljače 2017. (SEV)

  Generičke slike u člancima o partikularnim temama?[uredi kôd]

  Molim, ne činiti suvišne izmjene kao ovdje. Slika koju je tamo postavio stvaratelj sadržaja ne će biti mijenjana nekom generičkom slikom koja s člankom Idrija nema puno sveze. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,17; 4. ožujka 2017. (SEV)

  Sažetak uz gumb Sačuvaj stranicu[uredi kôd]

  WikiSažetak.png
  WikiSažetak2.png

  Information.svgZahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka, prije no što pritisnete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju članka: Idrija. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,20; 4. ožujka 2017. (SEV)

  Netočno[uredi kôd]

  [9] Unijeli ste netočni podatak. Izvor koji je na kraju odjeljka ne navodi ono što ste Vi upisali. Kubura (razgovor) 15:58, 31. prosinca 2017. (CET)Odgovor[odgovori]

  Cockta[uredi kôd]

  Pozdrav, potrebno je Vašu tvrdnju potkrijepiti vjerodostojnim izvorima, što Vi niste napravili. Više na Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Literatura. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 12:00, 18. listopada 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Ako je nešto o čemu pišeš npr. Cockta podrijetlom iz neke druge države, (u ovom slučaju iz Slovenije), ne mora značiti da će upravo Wikipedija na slovenskom jeziku imati potpuno točne informacije. Nemoj se uvijek pouzdati u to. Što se tiče onoga "ne budi tako glup", bolje da to izbjegavaš govoriti, jer neki suradnici mogu to uzeti kao vrijeđanje tj. osobni napad. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 23:37, 18. listopada 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Točke[uredi kôd]

  [10] U hrvatskome jeziku, točka se priše na kraju navođenja godine. --Dvanaesti Igrač 23:15, 19. listopada 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Prikaži[uredi kôd]

  Prikaži kako će izgledati3.PNG

  Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Kraljnnm (razgovor) 11:50, 2. rujna 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Prikaži 2[uredi kôd]

  Prikaži kako će izgledati3.PNG

  Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji zanemaruju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Mark7747 (razgovor) 15:55, 19. prosinca 2020. (CET)Odgovor[odgovori]

  Nedostaje izvor[uredi kôd]

  Da ste samo bacili pogled na plakat u članku. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 19:15, 5. ožujka 2022. (CET)Odgovor[odgovori]