Razgovor sa suradnikom:Supersven

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Supersven, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 00:13, 6. svibnja 2011. (CEST)

Ilija Stanić[uredi]

Članak o Iliji Staniću premješten je na stranicu za razgovor i bit će obrisan za 2 tjedna ako u međuvremenu ne postane valjani enciklopedijski članak. Ako zapnete u sređivanju drage volje ćemo Vam pomoći, ali ako snimite hrpu nesređenog teksta i vratite se na wiki za godinu ili dvije, nesređeni tekst nećete naći za godinu dana. Ili će ga netko srediti umjesto Vas, ili će biti obrisan. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 23:34, 20. ožujka 2012. (CET)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. [1]. Kubura (razgovor) 04:35, 2. svibnja 2012. (CEST)

Izvori[uredi]

[2] Treba se navesti izvor, a ne da članak izgleda kao grafit na zidu u ulici kojim se optužuje ovog ili onog. Kubura (razgovor) 04:36, 2. svibnja 2012. (CEST)

Rasprava[uredi]

Ukoliko želiš raspravljati o nekom članku, onda to radi na stranici za razgovor tog članka, a ne u kafiću.--Jack Sparrow (razgovor) 14:29, 2. svibnja 2012. (CEST)

Životopisi[uredi]

Prije pisanja članaka predlažem da pročitate što Wikipedija nije, te o životopisima i svakako o kriterijima za nove članke. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:59, 8. kolovoza 2012. (CEST)

Osnove uređivanja[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:58, 4. ožujka 2013. (CET)

Slavko Barbarić[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:27, 25. svibnja 2013. (CEST)

Ubacivanje svojih riječi u tuđe poruke[uredi]

Žuti karton


[3] Ne smiješ ubacivati svoje riječi u tuđe poruke!!! Za takve se stvari dobija dugi blok. Kubura (razgovor) 05:37, 25. lipnja 2013. (CEST)

[4] Ovo je pisao neki 93.139.53.246 00:27, 3. svibnja 2009.. Ne mijenjaj tuđe poruke!!!!! Ako imaš što za reći, dodaj ispod poruke koju je napisala ta osoba. Kubura (razgovor) 05:39, 25. lipnja 2013. (CEST)

Crveni karton.
Blokirani ste!


Bez uređivačkih ratova. Pročitaj malo pravila wikipedije. Imaš uvodni tečaj na vrhu stranice. --Zeljko (razgovor) 16:40, 13. kolovoza 2013. (CEST)

Supersven malo pročitaj kako se uređu je članak i stavljaju izvori. Takva revertiranja nisu u redu, potrebno je samo staviti adrekvatan izvor. Pokazao sam ti na jednom primjeru na članku Crni Vitez. Ovaj jedan dan ti nije kazna, nego da malo pročitaš i da naučiš sam urediti adekvatan člana. Pitaj ako što ne znaš i uvijek će ti rado svatko od prisutnih odgovorit. --Zeljko (razgovor) 17:13, 13. kolovoza 2013. (CEST)

Napisao sam ovakva revertiranja revertiranja. I da pročitaš kako uređivati članak. --Zeljko (razgovor) 23:02, 14. kolovoza 2013. (CEST)

Nisam ja ništa vidio šta si mi napisao,i dalje ne znam tko mi je i zašto ono izbrisao na stranici za razgovor i zašto si mi izbrisao onu izmjenu članka. Supersven (razgovor) 15:24, 15. kolovoza 2013. (CEST)

Zmaj[uredi]

Information.svg Lijepo molim da pažljivo proučite upute za navođenje izvora i da obratite pozornost na stil pisanja kako bi uređivanja koja ste napravili postigla traženu razinu wikipedijinih članaka. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 02:56, 11. rujna 2013. (CEST)

Information.svg Poštovani kolega, još jednom lijepo molim da pažljivo proučite upute za navođenje izvora i da obratite pozornost na stil pisanja kako bi uređivanja koja ste napravili postigla traženu razinu wikipedijinih članaka. Posebno pomno proučite provjerljivost izvora koje navodite. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 02:01, 17. rujna 2013. (CEST)

Information.svg Poštovani kolega, želim da svaki doprinos koji napravite bude sačuvan, ali onda taj doprinos treba biti u skladu sa svim pravilima o stilu pisanja, navođenju izvora te s izborom vjerodostojnih izvora. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 22:43, 18. rujna 2013. (CEST)

Čorni vitez[uredi]

[5] Koliko vidim, obrisan je jer ne spada u Wikipediju. Obrisao ga je kolega, ne sjećam se što je pisalo u članku. Kubura (razgovor) 02:59, 11. rujna 2013. (CEST)

Pisala je većina podataka o Crnom vitezu.Supersven (razgovor) 11:57, 19. rujna 2013. (CEST)

Zmaj 2[uredi]

[6] Tekst koji uporno pokušavate postaviti ne zadovoljava Wikipedijine kriterije: to je priča koja nema vjerodostojne izvore. "Postoje tvrdnje" - tko tvrdi? "Smatra se" - tko smatra? Iza toga slijedi "zaključak" koji je baziran na klimavim temeljima. Kad odgovorite na ta pitanja, Wikipedija će rado prihvatiti vaš doprinos.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Recursive, adj.; see Recursive. •  00:23, 19. rujna 2013. (CEST)

[7] Već sam vam gore citirao "Postoje tvrdnje", "Smatra se" - ja tu ne vidm tko tvrdi, tko smatra. Ako vi to znate, ne znaju čitatelji članka.
Pitate: "čemu je problem?" - Rekao bih: u vama. Ako vam i drugi suradnici kažu isto, da vaši doprinosi nisu dobri, trebate iz toga izvući zaključak.
Shvatite: nitko nije protiv vas. Suradnik Ivica Vlahović vam je također pristojnim tonom rekao što vam ne valja u doprinosu (ja to nisam ponavljao jer se radi o istom članku). Pokušavamo vam na lijep način reći da vam doprinosi nisu dobri, te da ih prilagodite pravilima i smjernicama Wikipedije. Ukoliko niste u stanju to prihvatiti i nastavite s dosadašnjim načinom, mislim da će se morati primijeniti sankcije.
 • Bonč (razgovor) • Tagline: tkO jer ekao da ja nez namti pkat? •  20:03, 19. rujna 2013. (CEST)

Zmaj 3[uredi]

Jeste li uistinu već proučili i prihvatili provjerljivost izvora koje navodite? Ivica Vlahović (razgovor) 00:31, 20. rujna 2013. (CEST)

Ponavljam,izvori su provjerljivi i prihvatljivi.Sve je s njima u redu.Samo nije u redu ovo što vas dvojica radite.Supersven (razgovor) 00:39, 20. rujna 2013. (CEST)
Izori koje navodite nisu ni vjerodostojni ni provjerljivi i upravo iz tog razloga su doprinosi koje ste s tolikom nesebičnošću postavili u članke uklonjeni. Stoga lijepo molim da pronađete uistinu provjerljive izvore za svoje navode, ako ne postupite u skladu s uputama wikipedije i napomenama suradnika snosit ćete posljedice. Ivica Vlahović (razgovor) 00:58, 20. rujna 2013. (CEST)

Istjerivanje pravde[uredi]

[8] Jeste u pravu, članak nema izvore. Međutim:

Mogli ste vidjeti povijest članka, koji je (osim botova) zadnje izmjene imao 2006.-7. godine, kad se na Wikipediji nije još inzistiralo na postavljanju izvora. Dosta je takvih članaka iz tog doba, a osim što su bez izvora, ima i (pre)kratkih i nesređenih... Stav je zajednice da takvi članci mogu ostati takvi kakvi jesu. Kako vaš doprinos stiže mnogo kasnije od 2007., na njega se taj stav ne može primijeniti.

Skrenuo bih vam pažnju na naslov Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali. Uz gornju izmjenu, ni ova vam nije korektna: [9] "Ali ako ja izmijenim samo će mi izbrisat i još me napast zbog toga".

Već sam vam napisao, i ponovit ću: nitko nema ništa protiv vas, niti vas napadamo. Mi radimo svoj posao na održavanju Wikipedije i moramo reagirati na sve što nije u skladu s njenim pravilima i smjernicama. Zato prihvatite savjete koje smo vam dali u ovoj i prethodnim porukama i pokušajte doprinositi konstruktivno.

-- Bonč (razgovor) • Tagline: Ako nemate što raditi, ne radite to ovdje! •  23:53, 24. rujna 2013. (CEST)

[10] Mogu ja i ne komentirati, puno mi je jednostavnije nalijepiti vam odgovarajuće predloške. Kako mnogi suradnici smatraju te predloške grubim i da je bolja "riječ uživo", tako sam pošao tim načinom, svojim vam riječima objasniti gdje griješite i kako popraviti.
  • "Prvo mi kažeš da sam u pravu pa da nisam.U obadvije jesam."
Sve sam vam obrazložio gore. U prvoj sam rečenici napisao da ste u pravu: točno je da članak nema izvore. Ako se gleda sama za sebe, tvrdnja je točna. Ali, ako se gleda skupa s drugim vašim doprinosima, onda ne pokazuje vašu dobru namjeru. U "drugom slučaju" možete biti donekle u pravu: ako vi već i sami znate da to što biste napisali neće biti prikladno, neće imati izvore... tako da je izvjesno da će biti obrisano, onda ste u pravu; ali niste u pravu kad pišete da će vas zbog toga napasti, osim ako pod napadom ne podrazumijevate uklanjanje vaših nekonstruktivnih uređivanja.
 • Bonč (razgovor) • Tagline: Dobre djevojke su dobre, al' nevaljale su još bolje. •  14:24, 25. rujna 2013. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: opetovani neproduktivni uređivački rat i višestruko ignoriranje uputa


--Jure Grm, 29. dana mjeseca rujna, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 12:40.

Provociranje[uredi]

Uklonili ste iz članka Ustaše dio teksta zajedno s izvorima. Enciklopedija Britannica nije savršena, možda je bolje rabiti Hrvatsku enciklopediju LZMK iz 2010. nego EB, ali uklanjati Žerjavića kao izvor? To je čisti vandalizam. Mislio sam samo vas blokirati na 24 sata kao i Bojovnika zbog provociranja, no vidim da ste već tri puta blokirani, dva puta na 1 i 2 dana, jedno na mjesec dana, kolega Bonč vam je napisao Skrenuo bih vam pažnju na naslov Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali. Iz toga zaključujem da vi učestalo remetite rad zajednice, dosadašnji blokovi vas nisu niti malo upozorili da ne radite dobro, pa stoga ovaj put slijedi nešto dulji blok, nadam se da će imati efekta. SpeedyGonsales 07:33, 4. studenog 2013. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste!Jutros sam Vam dodijelio blok na temelju jednog izrazito nekorektnog, štetnog uređivanja i na temelju provjere Vaših prethodnih blokova. Sad sam pogledao sve Vaše doprinose, i nažalost ustanovio sam previše kršenja pravila Wikipedije da bih smio čiste savjesti pustiti Vas da dalje radite na ovome projektu. Slijede primjeri Vaših nekorektnih uređivanja:

  • Naveo sam dobar izvor,ovaj što je ovo napisao je jednostavno pristran,neobjektivan. - ovo se odnosi na navođenje članka Ante Pavelić kao izvora za članak Poglavnik, što je suprotno našem pravilu Wikipedija:Provjerljivost (Članci bi trebali biti potkrijepljeni vjerodostojnim, javno dostupnim izvorima objavljenim od treće strane, dakle djela izdavača čija reputacija nije upitna. Navođenje vjerodostojnih izvora je nužno iz dva razloga: za potkrjepljivanje podataka u članku i isto tako za jasno navođenje autorstva (u cilju izbjegavanja mogućih plagijata/kršenja autorskih prava). Navedeni izvor mora jasno podupirati podatak u članku, također izvor mora biti sukladan tvrdnjama u članku: na prvi pogled nelogične ili neobične tvrdnje traže visokokvalitetne izvore da bi im se moglo vjerovati.), te smjernici Wikipedija:Wikipedija u kojoj piše: Jedna Wikipedija ne može drugoj biti izvor., što se naravno odnosi i na projekt sam, ne može jedan članak na ovome projektu biti izvor drugom članku. Ovo nije kažnjivo, ali pokazuje prilično duboko nerazumijevanje pravila i smjernica ovoga projekta.

I kao da sve ovo do sada nije bilo bilo dovoljno, prvo prikriveni rasizam (umotan u čuđenje), koji se može u žurbi ne vidjeti:

A potom otvoreni rasizam:

Ovaj projekt ima malo ophoditelja i administratora, kad ih se napada sa svih strana normalno je da neke stvari pobjegnu ili se ne primijete. Stoga molim sve suradnike neka se ostave svađa i spletaka, a neka se više posvete enciklopedijskome radu, kako bi nam ovakvi rasistički ispadi rjeđe promicali. Hvala Vam svima unaprijed! SpeedyGonsales 20:25, 4. studenog 2013. (CET)