Suradnik:Bugoslav/Pismohrana 4

Izvor: Wikipedija


Pismohrana

Pismohrana


1234

Zahvala[uredi | uredi kôd]

Zaqhvaljujem na obavijesti, --Suradnik koji je došao napisati mali milijun novih artikala (razgovor) 15:11, 16. lipnja 2010. (CEST)

Vrijeme[uredi | uredi kôd]

Nemam sad vremena, u prolazu sam. A i izbjegavam irc.--Ex13 (razgovor) 15:38, 16. lipnja 2010. (CEST)

Komentar[uredi | uredi kôd]

Ovo je moj zadnji komentar upućen tebi. Sljedeći ću se put, ukoliko se nešto desi, obraćam se adminima. Hvala, lijep pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:59, 16. lipnja 2010. (CEST)

Ajde, kako je ovo ipak enciklopedija, da te naučim nešto: :-) - obični smajlić; :-S - zbunjeni smajlić; -.- - začuđeni smajlić. Mislim da ostale nisam koristio, ako jesam reci ;-) (namigujući smajlić) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:08, 16. lipnja 2010. (CEST)

Predložak[uredi | uredi kôd]

Moja greška. Zaključan je na jedan dan. Ako se možete dogovrit dogovorite se, a ako ne opet će biti zaključan.--Braco (razgovor) 19:10, 16. lipnja 2010. (CEST)

Bugoslave, molim te zadnji put da ne ometate rad Wikipedije da bi nešto dokazali. Predložak je zaključan. Imate cijeli dan za dogovor uz napomenu da međusobno vrijeđanje neću tolerirat. Najmanji je problem revertat bilo koju promjenu ali dajte se dogovorite. Ako ne možete zatražite mišljenje administratora. Pozdrav i hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 20:50, 16. lipnja 2010. (CEST)

Autokefalnost - bijela kamilavka[uredi | uredi kôd]

naravno da ima veze, to je čast

Mogu li čuti odakle je preuzeta ova tvrdnja i kako je, pobogu, dospjela na hrvatsku wikipediju??? — Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Crnogoroslov|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Crnogoroslov|Suradnik|Suradnica}}:Crnogoroslov|Crnogoroslov]] (razgovordoprinosi) 16. lipnja 2010., 21:06:15

Hvala na upozorenju. Ovako?--Crnogoroslov (razgovor) 15:17, 17. lipnja 2010. (CEST)

Humor[uredi | uredi kôd]

A ti si me onako pošteno nasmijao i još jednom fulao ono što sam htio reći XD (smajlić koji se smije). Nije bio problem skraćenice, čovjeće, pa zvalu su oni mene EAP, meni svejedno, nego ono što si govorio o skraćenici, odnosno ono što si etiketirao tom skraćenicom ;-) Sljedeći put provjeri prije nego pretposaviš lošu namjeru :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:23, 16. lipnja 2010. (CEST)

Tebi je dosadno u životu pa uporno tražiš svađu sa mnom? Sam si rekao ovo: Također, takav način inkvizicije, gdje nekomu drugomu imputiraš da ti je dao slobodne ruke u tvojim analogijama, to je metoda sa en:wiki, možda te poučio tvoj kolega iz Splita I. R. koji se tamo na en:wiki piše kao D. -- Bugoslav (razgovor) 15:16, 15. lipnja 2010. (CEST), imputiravši meni 'metode' s engleske wikipedije i optuživši me za metorstvo s nekim za kog ne znam ni tko je :-S Dakle, ili se opet praviš namjerno blesav ili imamo problem. ALi dobro, držat ću se onog moga i dalje raspravljati samo na stranici razgovora o predlošku, a bilo koji tvoju poruku vezanu uz ovo ili neko tvoje krivo tumačenje izbrisati sa svog razgovora jer nema smila. Ako imaš što raspraviti, tamo ćemo --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:33, 16. lipnja 2010. (CEST)

Odgovor i zabrana[uredi | uredi kôd]

Suradnici koji su radili na en:wiki dobro znaju kakve su tamo metode rada.
A očito je kako je Edgar u tomu vidio najcrnjega vraga.
Naime kolega je već nekoliko puta svojim analogijama i sličnim išao na Razgovor sa suradnikom:Bracodbk, gdje se primjerice 15. lipnja 2010. u 15:30 obratio kolegi citirajući isti taj odlomak, koji sada meni citira.

Taj je odlomak popratio ovim svojim komentarom:

Wikicitati »Inkvizicija?! OK, ovo prelazi svaku mjeru normalnog komuniciranja. Metoda? Pa što sam ja, Gestapo pa da imam metode?«

Na Razgovor o predlošku:ZD+X/Š navodio je riječi EAP-ovsko i metoda kao ne primjerene. Ja sam mu objasnio, da to nema veze s lošom namjerom koju mi stalno predbacuje.

Po meni dosta sam trpio, i više ne ću trpjeti, stoga molim kolegu Edgara Allana Poea, da mi se više ne obraća na mojim suradničkim stranicama za razgovor, po bilo kojoj temi, ja ne moram trpjeti njegov način citiranja, kojim se stvari stavljaju izvan okružja (konteksta) u kojemu su izrječene.

Stoga, svako daljnje pisanje koje načini kolega Edgar Allan Poe, na mojoj suradničkoj razgovornoj stranici, će biti uklonjeno. S tim, da isto uklanjanje ne ću načiniti ja, već ću zamoliti administratore da isto uklanjanje oni načine.

Lijep pozdrav,

Bugoslav (razgovor) 22:09, 16. lipnja 2010. (CEST)

Torent[uredi | uredi kôd]

kako stojiš sa torentom --Zeljko (razgovor) 14:58, 17. lipnja 2010. (CEST)

Lipi moj čovik. Nema sekiracije. Sve čemo pronač. Tribalo mi je privatno --Zeljko (razgovor) 15:28, 17. lipnja 2010. (CEST)

  • Nemoj se ljutiti, ali ja sam ti ovdje sporedan član i ne sudjelujem u nekim opsežnim ragovorima. Mogu ti pomoći informativno ovdje u odjeljku za Razgovor, ali u druge rasprave ne ulazim. Samu u nužnim slučajevima. --Seiko (razgovor) 16:40, 17. lipnja 2010. (CEST)
  • Može, pošalji na email. Možemo usput i na Yahoo chat ako treba ... --Seiko (razgovor) 16:43, 17. lipnja 2010. (CEST)


Ixodes ricinus[uredi | uredi kôd]

Ne znam, mislim da bi naslov trebao ostati. Na svim wikipedijama na slavenskom jeziku se zove ovako, a hrvatski je krpelj, obični krpelj.--Wustefuchs (razgovor) 16:46, 17. lipnja 2010. (CEST)

Dobro, premjestit ću na Obični krpelj.--Wustefuchs (razgovor) 16:51, 17. lipnja 2010. (CEST)

Obavijest[uredi | uredi kôd]

Zahvaljujem, te stvari me ne interesuju. --Suradnik koji pise artikle (razgovor) 17:42, 17. lipnja 2010. (CEST)

Ispunjena želja, a ti, ako ti se da, mogao bi napisati članak o Karimu Zaimoviću. --Suradnik koji pise artikle 18:14, 17. lipnja 2010. (CEST)

Ivan Gundulić[uredi | uredi kôd]

Ma možeš ti. BlackArrow (razgovor) 20:39, 17. lipnja 2010. (CEST)

Dok je "Uklanjanje izmjene..." sigurno nije nešto dobro, ako me razumiš. A u vezi sažetka mi je sve jasno, možeš vidit što san napisa Roberti u vezi tog. BlackArrow (razgovor) 21:11, 17. lipnja 2010. (CEST)
"A jooj, ne da mi se. Pa ni ne tribaš otvarat (konkretno moje izmjene) jer san automatski patroliran, što garantira točnost (i ja garantiran). " I možda je ovo, kako je i Roberta rekla, malo preoštro jer se iz ovog vidi da čovik nije baš upoznat sa wikipedijom, te da nije rič o očitom vandalizmu. BlackArrow (razgovor) 21:27, 17. lipnja 2010. (CEST)

Uređivanja[uredi | uredi kôd]

Bugoslave, ponekad čitatelji Wikipedije zapravo testiraju može li se uređivati i nisu sva testiranja vandalizmi. Primjerenije je početnicima ostaviti poruku o testiranju i uputiti ih na stranicu za vježbanje i kako se prijaviti, nego im odmah prijetiti blokadom. Alate za blokiranje suradnika treba rabiti vrlo ograničeno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:22, 17. lipnja 2010. (CEST)

Vidim da si upozoravo BA za sažetak. mislim da ono Uklanjanje izmjene veli isto ko i vandalizam. pozdravljam.--MAN_USK recider 22:13, 17. lipnja 2010. (CEST)

Rasprave[uredi | uredi kôd]

Bugoslave nije li dosta rasprava? Mislim non stop inzistiraš na nekim raspravama a dobar dio tvojih doprinosa to i jest. To pomalo ometa rad Wikipedije. Valjda si svjestan toga.--Braco (razgovor) 01:55, 18. lipnja 2010. (CEST)

Gle, ja vjerujem da ti, osim rasprava, možeš doprinositi i na neki drugi način. Rasprave često iritiraju suradnike. Ja na primjer kad vidim tolike rasprave nemam volje za ništa i onda odem na trosjed umjesto da radim i doprinosim. Čemu sve to? Neće ova Wikipedija nigdje pobjeći. Ne moramo svaki dan slušati i gledati nekakve rasprave zaboga.--Braco (razgovor) 02:04, 18. lipnja 2010. (CEST)

Svjetska baština u Srbiji[uredi | uredi kôd]

Dragi Bugoslave, kada sam vidio da si izbrisao kosovske spomenike s mog predloška "Predložak:Svjetska baština u Srbiji" isprva sam bio uvrijeđen. No, tvoj čin je potpuno opravdan i ti spomenici pripadaju Kosovu. No, gledajući njihovu povijesnu vrijednost odlučio sam sačuvati predložak s time da sam na sam predložak dodao pojašnjenje zbog čega to činim. Smatram da je to ispravnije, ali sam otvoren za raspravu ako si drugog mišljenja. PS. Hvala na upozorenju jer bi mi promakla ova važna činjenica. — Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Prof saxx|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Prof saxx|Suradnik|Suradnica}}:Prof saxx|Prof saxx]] (razgovordoprinosi) 18. lipnja 2010., 09:48:15 (CEST)

  • Hvala za nagradu :-) --Seiko (razgovor) 15:07, 23. lipnja 2010. (CEST)

Pavao Kolarić[uredi | uredi kôd]

Hvala ti na informaciji. Čuo sam za njega. Planiram napisati članak o njemu uskoro. Teško je naći podatke o njemu, može se napisati članak od 5-6 rečenica. --Fraxinus (razgovor) 01:37, 26. lipnja 2010. (CEST)

Hvala! Dobro će mi doći ti podaci. --Fraxinus (razgovor) 01:43, 26. lipnja 2010. (CEST)

  • Hvala za tu informaciju o povezivanju, nisam to znao, a svakako je bitno. --Seiko (razgovor) 08:58, 27. lipnja 2010. (CEST)
U redu. Imam vremena. :)--Vatrena ptica 12:26, 27. lipnja 2010. (CEST)
Ali ne shvaćam. Kako mogu pomoći tom suradniku?--Vatrena ptica 12:27, 27. lipnja 2010. (CEST)

Nagrade[uredi | uredi kôd]

Za ovu godinu dobitnici su 13-ojulske nagrade (vjerovatno si zamjenio jun i jul, jer bi lako pronašao) Miodrag Dado Đurić, slikar, grafičar, crtač i vajar, zatim Luka Lagator, karikaturista i slikar, Vaterpolo klubu "Primorac" iz Kotor (za osvojeni klupski šampionat Evrope za 2009.) i Radoslav Rotković, kniževnik, književni kritičari i publicista za knjigu "Jezikoslovene studije", u kojoj su sublimirane njegove višedecenijske studije na polju jezikoslovne montenegristike. O tome [ovdje].

Trojica Nikšićana, osvajača Mont Everesta, dobili su 11. lipnja o.g. Ordene za hrabrost od crnogorskog predsjednika.

O Zakonu o državnim nagradama pogledaj - [[1]]

Pozz--Markus cg1 (razgovor) 19:51, 27. lipnja 2010. (CEST)

Pitanja odlikovanja su uredjena zakonom, vjeovatno si naletio na Prijedlog zakona, dok se CG jos nazivala RCG, no on je usvojen. Vlada CG je prije mjesec do dva redizajnirala svoj sajt, pa je sada taj zakon mozda teze pronaci. Pozz--Markus cg1 (razgovor) 01:36, 28. lipnja 2010. (CEST)


Vazi,

Doradicemo o aktuelnim crnogorskim odlikovanjima.

Sto se zastave u datoteci tice, ocigledno je da nije autenticna, tj.da nije nacrtana prema nekom autenticnom modelu, zapravo je replika izopacenog "crnogorskog grba" iz 1993.-2004. koji nama veze sa povijesnim grbom Crne Gore. Pozz --Markus cg1 (razgovor) 15:29, 29. lipnja 2010. (CEST)


Ovo je ovđe povijesni grb Dinastije Petrovic-Njegos. Ne možeš pogriješiti.

Grb koji si stavio je bio ciničan pokušaj falsifikovanja crnogorske povijesti i odslikavao je jedno, mračno razdoblje, novije crnogorske političke povijesti. Pozz --Markus cg1 (razgovor) 19:20, 29. lipnja 2010. (CEST)

Potpuno sam zaboravio... Zahvaljujem Ti na nagradama - nijesam ih zaslužio, no ne mogu reći da mi nijesu drage. Pozz--Markus cg1 (razgovor) 19:24, 29. lipnja 2010. (CEST)

Evo, imamo ga na datoteci bio sam ga stavio u Crnogorski državni grbovi do 1921.--Markus cg1 (razgovor) 20:22, 29. lipnja 2010. (CEST)


Evo, ovđe se točno možeš informirati o grbovima (članak je poveznica na gore-citirani članak).

Pošto zastava o kojoj govoriš nije bila državna, vojna ili crkvena - one su poznate - možeš staviti neki od grbova knjaževine/kraljevine odnosno dinastije. Ponavljam, vjerovatno se radi o dinastičko-familijarnoj zastavi, moguće da je to zastava prijestonošaljednika ili nekog od prinčeva, Nikolinih sinova. Pozz --Markus cg1 (razgovor) 00:30, 30. lipnja 2010. (CEST)

[uredi | uredi kôd]

Suradnik koji je predložio članak može sljedeći predložiti nakon završetka glasovanja za članak koji je predložio (irc)--Sokac121 (razgovor) 23:14, 27. lipnja 2010. (CEST)


Suradnik:Hidrogen[uredi | uredi kôd]

POZZ - TOTALNO SAM NOV I POKUSAVAM UREDITI OVO NESTO OBAVIJESTI, POKUSAT CU DOVRSITI OBJAVE I NE UNOSITI VISE IZMJENA - JOS MORAM PROMIJENITI FOTOGRARIJE, A TO MI IDE POPRLICNO LOSE... ZAHVALJUJEM SE NA RAZUMIJEVANJU I TOPLO POZDRVLJAM hidrogen 01:10, 28. lipnja 2010. (CEST) HIDROGEN


RP[uredi | uredi kôd]

Pošto taj suradnik nije bio aktivan na wikici 2 dana ne znam treba li staviti predložak dobrodošlica. Al ako slučajno opet navrati, sigurno ću staviti tu dobrodošlicu... zaista ne znam trebam li ju sad staviti.--Vatrena ptica 14:57, 28. lipnja 2010. (CEST)
Ma ne gnjaviš. :) O hvala, možda zaista jesam dobra osoba za davanje dobrodošlica. I hvala na novom kodu.--Vatrena ptica 16:57, 28. lipnja 2010. (CEST)

Snalaženje[uredi | uredi kôd]

pa snašao sam se na vrijeme — Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Filip knez|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Filip knez|Suradnik|Suradnica}}:Filip knez|Filip knez]] (razgovordoprinosi) 29. lipnja 2010., 17:49:34 (CEST)

Pozdrav[uredi | uredi kôd]

Da li se na Wikipedia sajtu može provjeriti kada sam se na nju učlanio? Lijep pozdrav, Rastko. --Rastko Pocesta (razgovor) 17:52, 29. lipnja 2010. (CEST)


Zaključivanje[uredi | uredi kôd]

Kad ne znaš što radim i zašto radim, onda pitaj, ne zaključuj apriori.--Ex13 (razgovor) 18:19, 29. lipnja 2010. (CEST)

24 sata[uredi | uredi kôd]

Pozdrav! Ne znam čemu si sve ovo napisao? Da li misliš nešto pokrenuti protiv mene ili samo ukazati na neke stvari? Ako je ono prvo, napiši što se to planira pokrenuti. Ako je ovo drugo, zašto nisi prije reagirao nego čekao da se navodno sakupi puno toga pa da mi izneseš? Imao bih puno toga za pobit od onog što si naveo, npr. kažeš da je pisanje podebljanim i velikim slovima napad, a velik dio svog obraćanja meni si tako ispisao. Također, obraćanje Man usk se tiče samo mene i njega i upravo je umirujuće, a ne huškam nikoga na ništa. Ono idemo dalje bi svatko objektivan gledao kao dobru volju u doprinošenju hr wiki, a ne kao nešto negativno. Zar sam trebao nastavit debatu s Speedyjem ili Ex-om? Zaključio sam tu temu i krenuo dalje. Ima tu još toga, al ne želim ulazit u prepirku. Ako mi samo želiš ukazat na moje pogriješke, ok, ukaži pa da ih zajedno i mirno riješimo. Ako želiš nešto pokrenut protiv mene, tada mi to reci pa da mogu adekvatno pripremit svoju obranu ako će netko uzimat u obzir moj iskaz. Hvala. Lijep pozdrav. --Bzmarko (razgovor) 18:35, 3. srpnja 2010. (CEST)

(početna uvlaka)

Kao prvo, nisam "…čekao da se navodno sakupi puno toga…", već sam napisao opis tvojih izmjena koji će drugi suradnici protumačiti. (2) Pisanje velikim slovima, koje se u općoj internetskoj kulturi tumači kao vikanje, je najmanji problem, te je vrlo zanimljivo da si se to pitanje odlučio rješavati. Također, potpuna je neistina, da sam velik dio svoga obraćanja tebi pisao velikim tiskanim slovima. Naime, formatiranje je načinjeno, tako kako je načinjeno, kako bi se drugim suradnicima olakšalo čitati.

Tvoje opetovano pisanje istih teza koje si napisao u tri navrata, na Prijedlozima za dodjelu prava, stranici za razgovor suradnika SpeedyGonsalesa, i suradničkoj razgovornoj stranici suradnika Man Usk, si napisao u javnom wiki prostoru, prostoru za koji smo svi odgovorni. To je bit moga obraćanja tebi. Jer ne želim gledati takvu razinu komunikacije, osobito ne prema administratorima. To što si u ta tri navrata napisao je bilo potpuno bespotrebno, jer tebe nitko nije ni spominjao, ti si samo bio prjedlagatelj.

Ne može se ići dalje bez isprike i drugih odgovarajućih "mjera", jer se u debatu uopće nije trebalo ulaziti, pa se također nije trebalo uplitati druge suradnike. Svakako treba ići dalje, ali o tomu odlučuju administratori, o tomu kako će se ići dalje, oni će zaključiti temu.

Wikicitati »…tada mi to reci pa da mogu adekvatno pripremit svoju obranu ako će netko uzimat u obzir moj iskaz.«

Ovo gore navedeno, također nije pretpostavljanje dobre namjere, i to ne moje dobre namjere, već dobrih namjerâ svih onima koji temeljem ovlasti koje im je Zajednica dala, imaju pravo odlučiti u ovakvim i sličnim pitanjima.

Wikicitati »…a ne huškam nikoga na ništa…«

Također, ovaj gornji citat je suvišan i napadački.

Hvala na razumijevanju. Lijepo te pozdravljam. -- Bugoslav (razgovor) 19:18, 3. srpnja 2010. (CEST)

Okrugli stol[uredi | uredi kôd]

Trenutno imam tehničke probleme s IRC-om pa ne mogu doći, hvala na pozivu. Ako je nešto bitno možemo i tu diskutirati ili preko maila. --Fraxinus (razgovor) 23:42, 3. srpnja 2010. (CEST)

NK ili FK[uredi | uredi kôd]

Pozdrav. Znam ja da se u Hrvatskoj govori hrvatski jezik i da se imena pišu izvorno kao kod navedenog Paula Radmilovic jer je rođen u Velsu, ali ime kluba o kojem pričamo (kako se vidi iz grba kluba) glasi ФК Синђелић Трпиња, pa zašto se i tu ne primeni pravopis i ne napiše isto u originalu. Ovo sam pitao zbog mene lično. Pošto najviše pišem o sportu, pa i o nogometu, sve klubove iz svijeta pišem sa FK osim klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji se pišu onako kako se i zovu NK, HNK, HŠK, odnosno FK ako se tako i zovu kao slovenački FK Kopar, ili hrvatski FK Sinđelić Trpinja. Pošto i na vikipediji na hrvatskom jeziku postoje članci sa FK kao ovdje ili ovdje onda bi i ovaj iz Trpinje trebalo bez pravopisnih problema staviti FK jer tako stoji u grbu kluba koji se nalazi u navedeno tekstu (sa FK napisano ćirilicom). Na taj način mogu uvijek pravdati moje pisanje sa NK,a gdje je to potrebno, u svim naslovima klubova o kojim pišem, jer iako je moje pisanje generalno prihvaćeno, uvijek ima neko ko gunđa i pokazuje na primjere koje ne mogu da pravdam. Hvala --Drazetad (razgovor) 23:32, 4. srpnja 2010. (CEST)

IRC[uredi | uredi kôd]

Nisam još riješio, treba mi malo više vremena, vjerujem da ću sutra to uspjeti riješiti. --Fraxinus (razgovor) 00:32, 5. srpnja 2010. (CEST)

Pokušavam pa ne ide. --Fraxinus (razgovor) 00:32, 6. srpnja 2010. (CEST)

[uredi | uredi kôd]

dobro. Ja sam mislila da se mora obrazložiti, a stavila sma na dno da svi vide --AmyMirka (Come into my world) 15:42, 5. srpnja 2010. (CEST)

Obrana Dubrovnika[uredi | uredi kôd]

Wikicitati »Pri tom nisi naveo autora, Srđu Pavlovića, nisi naveo ni naziv časopisa spacesofidentity.net, ni ostale podatke, Vol 5, No 1 (2005) Special Issue: War Crimes, i još važnije, nisi se potrudio saznati ni brojeve stranica, na kojima piše ono na što se pozivaš. Manje je važno, ali ipak značajno, to što nisi naveo ISSN. Ali, ne može se previdjeti ispuštanje navođenja nadnevka pristupanja sadržaju, taj se nadnevak kod nas navodi ovako Preuzeto 2009-06-26. (primjer) Trebalo se potruditi i pronaći, još podataka, o izdavaču, mjestu izdavanja, obvezno navesti godinu, a poželjno i druge pobliže podatke o nadnevku izlaženja. Također, odlomak«
(Bugoslav, 2010-07-07)

Slažem se, ljepše izgleda. Samo, kolega, gdje je ijedan tako detaljan izvor u članku "Obrana Dubrovnika" koji se drži toga? Prepostavljam dakle da ćeš stoga sigurno glasati protiv članka da bude izabrani, a to je šteta.--Seiya (razgovor) 17:21, 7. srpnja 2010. (CEST)

Sad te liejpo molim da prestaneš sa besmislenim promjenama u članku. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 01:31, 8. srpnja 2010. (CEST)

Zahvala[uredi | uredi kôd]

Bugoslave, zahvaljujem na nagradama, dobar su mi podsjetnik za nedovršene članke koje treba doraditi, dopuniti, započeti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:31, 9. srpnja 2010. (CEST)

Flopy je pretjero, a nema pojma o kralju Zvonimiru[uredi | uredi kôd]

Molim te da s Flopy-em razgovaraš, jer ovo više nema smisla ovako raditi. U odjeljku Razgovor članka Dmitar Zvonimir stavljeno je slijedeće:

Godina krunjenja je 1076.

Za one koji hoće da znaju točnu godinu:

Jakov Stipišić, Pomoćne povijesne znanosti u teoriji i praksi, Zagreb, Školska knjiga, 1991. (pažnju obratiti na kronologiju)

Wikizvor ima izvorni tekst na temu: Prisega kralja Zvonimira

Zagrepčanin77

Dobavljeno iz "http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Dmitar_Zvonimir"

Ako nekom smeta povijesni izvor, ili odgovarajuća literatura, onda je to njegov problem, odnosno neznanje. Sve što sam stavio literaturu je da bi onaj tko želi da sazna više o temi Dmitar Zvonimir - hrvatski kralj imao gdje da pročita. Flopy je uklonio i fotografiju Zvonimirove zavjernice prijepis iz 1192. koji se čuva u Vatikanskom arhivu. No najviše mu smeta ono što piše 1076. godina (MLXXVI) odnosno kod knjige Jakov Stipišić, Pomoćne povijesne znanosti u teoriji i praksi, Zagreb, Školska knjiga, 1991. Stilus Nativitatis (početak godine 25. prosinca, kod nas u XI. stoljeću). Taj naslov je sam naveo, a sada mu smeta. No nisam stavljao samo literatuiru onih koji su za jedno viđenje nego i one koji su suprostavljeni međusobno. I imam namjeru proširiti popis literature jer smatram veoma važnim činjenicu točnog datuma i slijeda događaja u vrijeme kralja Zvonimira. Nema smisla da se Flopy tako ponaša, da sve što napišem izbriše, a o tome nema pojma, već desetak godina se bavim temom kralj Zvonimir.


--Zagrepčanin77 razgovor

Wikizvor[uredi | uredi kôd]

Da, budući da se taj IP nije potpisao, a tvoja poruka je odmah ispod mislio sam da je sve to tvoje. Žao mi je. Izbrisao sam tvoje ime iz svoje poruke. --Flopy razgovor 08:36, 12. srpnja 2010. (CEST)

Dodatak:Popis država po nadnevku državnosti[uredi | uredi kôd]

Bugoslave, obično se po ovome popisu vodilo za dodavanje neke obljetnice proslave dana državnosti, pa ako nešto treba ispraviti, onda bi svakako i ovdje trebalo to učiniti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:04, 13. srpnja 2010. (CEST)


Zahvala[uredi | uredi kôd]

Bugoslave,

Hvala najljepše na čestitki--Markus cg1 (razgovor) 21:55, 13. srpnja 2010. (CEST)

[uredi | uredi kôd]

Još ne radi. -- Fraxinus (razgovor) 23:55, 14. srpnja 2010. (CEST)

Traženi članci[uredi | uredi kôd]

U početku je bilo 5 novih prijedloga na popisu pa je popis proširen na 10 prijedloga. Dio suradnika misli, da je 10 previše i nepotrebno i predlažu da bude 5-7 prijedloga na popisu. I ja mislim, da je 10 previše i da je 7 dovoljno. Ruža Tomašić neka ostane na popisu, druge ne treba dodavati, dok se ne napiše nešto od postojećeg. Dosta je i 7 prijedloga za ubuduće, ionako sada je ljeto, mnogi nisu na wikipediji pa nema tko ni pisati nove članke. --Fraxinus (razgovor) 00:39, 15. srpnja 2010. (CEST)

p.s. Hvala ti što si nagradu stavio na svoje mjesto. :) Bilo mi je zadovoljstvo pisati članak o Pavlu Kolariću, hvala ti što si me podsjetio na njega. --Fraxinus (razgovor) 00:41, 15. srpnja 2010. (CEST)

Zvonimir[uredi | uredi kôd]

Zašto si uklonio dio onoga što sam naveo kao izvore? Šišića i Klaića konkretno? Da, to moje izdanje je priredio Jaroslav Šidak, ali toje najnovije izdanje i nisi to smio ukloniti. Zašto bi starije izdanje vrijedilo više od novoga? Još jednom, pisalo ili ne u starijim Klaićevim i Šišićevim izdanjima 1076. ili ne, u novijim stoji 1075. i to je tako prihvaćeno. Ni ti ni ja nismo ti koji trebamo i možemo suditi je li to krivotvorina ili ne, jer "krivotvorinu" su prihvatili današnji hrvatski povjesničari. --Flopy razgovor 08:22, 15. srpnja 2010. (CEST)

Kompromis je postignut da stoji da je Zvonimir okrunjen 1075. ili 1076. te su za svaku godinu navedeni izvori. Ovo Šišićevo izdanje je vrlo dostupno i jeftino, može se kupiti na internetu [2]. Uopće ne želim više raspravljati koje je djelo ili izdanje vjerodostojnije, bolje i slično, ja sam naveo svoje, ti svoje izvore i mirna Bosna. I zato bez uklanjanja molim jer ću uzvijek vraćati. Kompromis je postignut i to je najvažnije. --Flopy razgovor 18:30, 15. srpnja 2010. (CEST)
Mislim da sam i više nego dovoljno raspravljao i to još davno prije nego si se ti počeo zanimati za ovu temu. 1075. je kronološki bila prije 1076. i isključivo je zato treba pisati prije. Nije ni najmanje nevažna činjeica da je 1075. u školskim udžbenicima jer školski program i sadržaj udžbenika propisuje nadležno Ministratvo, dakle država. Na taj način "široke mase" uče da je 1075. bila godina krunidbe, a ne 1076. Ja kao dio tog sustava to nipošto ne mogu zanemariit, dapače smatram to vrlo važnim. --Flopy razgovor 20:21, 16. srpnja 2010. (CEST)

O Dmitru Zvonimiru[uredi | uredi kôd]

Ovo ti je sasvim ok!

--Dmitar Zvonimir 11:57, 15. srpnja 2010. (CEST)

Gvirc[uredi | uredi kôd]

Pokušavala sam se prikopčati na IRC, ali nije mi išlo. Tako da sam odustala. I na wikipediju dolazim sve rjeđe, uglavnom kao duh - niti pišem niti komentiram, poledam što radite i odlepršam kroz zidove. Danas me je, valjda zbog neuračunljivosti izazvane visokom temperaturom, zakačila emocija pa sam zazveckala lancima u kafiću. Ne vjerujem da će se sličan eksces ponoviti tako skoro. No, iako osjećam veliki otpor prema IRC-u, rado ću razgovarati s tobom. Za mjesto razgovora imam dva prijedloga: a) tvoja stranica za razgovor ili moja i b) preko stričeka Gugla na svjetlana333@gmail.com.--Svjetlana (razgovor) 22:32, 16. srpnja 2010. (CEST)

Hvala ti na uputama o provođenju procedure. Jedino, ne razumijem kako misliš da bih sve to mogla učiniti ako me se prije toga blokira? Pristojno sam, najbolje što znam, odgovorila na izravno postavljeno pitanje a dočekala me je nogometaškom terminologijom izrečena prijetnja. S obzirom da je ometanje rada wikipedije vrlo rastezljiv pojam, svaka rečenica koju pišem opasna je po moj virtualni život. No dobro, kukavica nisam, možda mu se obratim još jednom.

Iz kojeg god jezika bio preveden, članak Aljehin sadrži brojne i izuzetno zanimljive linkove na hrvatske novine što pokazuje da autor vlada tematikom daleko više od prosjeka. A i nije svaki prijevod jednako dobar.--Svjetlana (razgovor) 11:16, 21. srpnja 2010. (CEST)

Možda je sad na hr wikipediji bolje nego što je bilo prije. No, ni ovo sad mi se ne čini dovoljno dobrim. Nisam tu došla (a ni mnogi drugi) kako bih otrpljivala nešto. Ili će mi biti ugodno, ili me neće biti. U početku sam imala sreće jer su mi se obratile ugodne mentorice. U veselju sam napisala mnoge članke. No, čim sam ukazala na ozbiljniji problem (o nepostojanju reda u pisanju velikih brojeva) na moju stranicu su stigla, po mom osjećaju za mjeru, pretjerano neljubazna upozorenja i prestala sam pisati. Ne zbog blokade, već zbog osjećaja demotiviranosti. Ne očekujem od drugih da me motiviraju ali i dalje ne razumijem zašto je problem dobronamjerno, opušteno, bez drame, bez naslova UPOZORENJE, bez crteža kartona, argumentirano, reći nekome koja je pravila prekršio i koja se ponašanja smatraju nepoželjnim? Ako netko cijeni rad suradnika neće mu se obraćati kao vandalu, a ako se rad nekog suradnika ne cijeni - suradnik nema razloga tu dolaziti.--Svjetlana (razgovor) 12:10, 21. srpnja 2010. (CEST)

IRC[uredi | uredi kôd]

Još ništa, pokušat ću to stvarno riješiti u roku par dana. --Fraxinus (razgovor) 00:51, 19. srpnja 2010. (CEST)

Kubura ti sad radi nešto važno. --Zeljko (razgovor) 06:00, 19. srpnja 2010. (CEST)

To ti ja nemam. a mogu i tu reč ako znam --Zeljko (razgovor) 06:21, 19. srpnja 2010. (CEST)

ja uvijek napišem materinski jezik. --Zeljko (razgovor) 11:01, 20. srpnja 2010. (CEST)

Myself[uredi | uredi kôd]

Ni meni nije jasno što si htio reći prvom rečenicom u poslanoj poruci. Jel možeš precizirati.

Što se tiće pravopisa, uzet ću u obzir ove napomene pri sljedećem pisanju članaka. Lijep pozdrav. . --Connor (razgovor) 13:47, 20. srpnja 2010. (CEST)

Težak[uredi | uredi kôd]

Božo Težak ima jednu literaturnu jedinicu, zasada.

Je, Frano Meneghello Dinčić je zanimljiv!

--Dmitar Zvonimir 11:03, 21. srpnja 2010. (CEST)

Kerdić[uredi | uredi kôd]

Da li bi bilo dobro staviti jedno kerdićevo raspelo koje se nalazi u Vrbiku, Zagrebu? I da li bi bilo dobro staviti Kolajnu krune kralja Zvonimira? Sve na stranicu Ivo Kerdić

  • Imam veoma lijepu ssliku kolajnu krune kralja Zvonimira, točnije od jednog sam poznanika dobio da je skeniram. Budem je postavio sutra te ti javim.
  • Vidjet ću što se nađe na Britancu oko Težaka, ili gdje već budem našao da je fotografiram.

--Dmitar Zvonimir 11:22, 21. srpnja 2010. (CEST)


Evo pogledaj sada kako izgleda Kolajna krune kralja Zvonimira i kerdićevo raspelo. Pozdrav --Dmitar Zvonimir 14:06, 22. srpnja 2010. (CEST)

Potpis[uredi | uredi kôd]

Bugoslave, Suradnik:Luka Krstulović? Vjerujem da mu ne bi smetalo navesti ga kao primjer (s bojama njegovog potpisa), ali bio bi red pitati ga prije. Ne čini mi se prihvatljivim nečije ime navoditi kao primjer bez suglasnosti s istom osobom. Iz suradničke se stranice ne vidi radi li se o stvarnome imenu, a SpeedyGonsales zaista ima potpis u navedenim bojama (bez bolda) za razliku od Ivice Smoleca koji to nema. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 19:01, 22. srpnja 2010. (CEST)

Lzara, Lazra, Lazar[uredi | uredi kôd]

U pravu si, samo to bijaše između dva telefonska poziva, a dan od početka krenuo naopako. Treća sreća. :) --MaGa 10:01, 27. srpnja 2010. (CEST)

Davno sam fino sebi rekao da neću patrolirat kad sam na poslu. --MaGa 10:10, 27. srpnja 2010. (CEST)

Zahvala Sanjavul[uredi | uredi kôd]

Hvala na savjetu! Pogreške su nastale radi neznanja. Pozdrav!--sanjavul (razgovor) 20:46, 27. srpnja 2010. (CEST)

Moj potpis[uredi | uredi kôd]

Pozdrav, cijenjeni kolega Bugoslave!Možda nisi primjetio, ali ja sam promijenio svoj potpis nakon tvog prvog upozorenja.Ovo je moj prijašnji potpis:GregorJ (ćakule), a evo moj sadašnji potpis: GregorJ.Razlika je očigledna. Hvala na razumijevanju! Pozdrav! --GregorJ 19:09, 1. kolovoza 2010. (CEST)

Ha, ha, ha! Bugoslave, mislim da kolega čini test na tritanomaliju Kubura (razgovor) 03:34, 2. kolovoza 2010. (CEST)

Rješavanje sporova[uredi | uredi kôd]

Evo, učinih kako si predložio, stavio sam spor na stranicu za zahtjev za komentar. Trećih i četvrtih mišljenja glede pravopisa je već bilo. No, lijepo ste vi ovo uredili, Kubura preočito provodi samovolju, a brani ga birokracija gora od državne. Zivac (razgovor) 19:49, 1. kolovoza 2010. (CEST)

Ako ne može Zivac, onda ne može ni Bugoslav, ni Man_Usk. Zivac je sve uradio kako treba i nije bilo nikakve potrebe za brisanjem. Zašto? Zivac nije znao da ima neko drugo mjesto, pa je postavio link na Rješavanje sporova. Nešto slično ko i kad se prenosi iz Kafića na razgovor o članku. Da se kasnije zna što je učinjeno sa tom pritužbom.--MAN_USK recider 12:41, 2. kolovoza 2010. (CEST)
Ostavljam to administratorima. Ali nisi u pravu kad kažeš da Zivavc nije smio pisati na Wikipedija:Zahtjev za mišljenje administratora. Jer kad se u uzme da Zahtjev za mišljenje administratora ima 4 arhiva i 5 se puni, a Zahtjev za komentar samo jedan (sa jednim upitom) i ja bi išao na ovo prvo.--MAN_USK recider 12:59, 2. kolovoza 2010. (CEST)
Wikicitati »Man Usk, nije mi jasno zašto tolika tvoja pozornost na suradnika koji ima 431 izmjenu (329 u GIP), a stvorio je račun (po Wikimediji) 27. listopada 2007. u 13:41:02«
(Bugoslav)

Nema Man_Usk na wikipediji nikakve prijatelje kao što neki misle. Sasvim slučajno sam naletio na to tvoje uklanjanje sa kojim se nisam složio. Ako je onda točno što ti pišeš, kako se onda napunilo 4 arhiva, a da niko nije reagiro. Pozdrav!--MAN_USK recider 13:29, 3. kolovoza 2010. (CEST)

Mustafa i pravopis[uredi | uredi kôd]

Nima veze. Glavno je da je Mustafa reka da triba odvojit hrvatski i bošnjački. Kubura (razgovor) 21:16, 2. kolovoza 2010. (CEST)

Okrugli stol[uredi | uredi kôd]

Radi :) ---Fraxinus (razgovor) 23:29, 2. kolovoza 2010. (CEST)

Ma, ja se više neću javljati, ne brini se. Trebao sam odavno odustati od rasprave, mislio sam da ću uspjeti što riješiti. No, to nije moguće, vidim. Usput, ako neće jezikoslovci odlučivati o jeziku, tko će? Profesora Babića iznimno cijenim. Diplomirah kroatistiku, no ja se sa svojim znanjem ne mogu ni mjeriti s njim. Opet, s mojim se znanjem o jeziku ne može mjeriti neki laik koji zna da treba pisati ne ću, pogrješka i šport. Time će njegovo hrvatstvo biti veće, valjda. Ja se ne slažem s pisanjem ne ću jer to lingvistički nije opravdano. Ipak, prihvatit ću to ako naš jezik napokon bude dobio službeni pravopis. To je sve što imam reći u vezi s primjedbama. Za ostale, rekao bi gospodin S.- kako vam drago. --Binx ® 21:39, 3. kolovoza 2010. (CEST)

IRC[uredi | uredi kôd]

Dolazim, ako radi. --Fraxinus (razgovor) 23:48, 3. kolovoza 2010. (CEST)

Radi mi x-chat, ali ne znam doći gdje treba. Pokušavam već 10 minuta. Nisam dugo bio na irc pa sam zaboravio. --Fraxinus (razgovor) 00:04, 4. kolovoza 2010. (CEST)

Nemam sad vremena, pozdrav.--Saxum 01:16, 4. kolovoza 2010. (CEST)

Uvijek predpostavljam dobru namjeru svakog suradnika. Ja sam svoje obraloženje dao sviđalo se to tebi li ne. Tvoju zadnju poruku neki su mogli protumačiti i kao vršenje pritiska, ja nisam.PDN!--MAN_USK recider 12:46, 4. kolovoza 2010. (CEST)

Dogovor[uredi | uredi kôd]

Korisno bi bilo takav dogovor [3] naglasiti na stranici za razgovor, ili bilo gdje drugdje. Ispričavam se ako sam previdio negdje već istaknut. Lijep pozdrav. - Absol * 14:54, 4. kolovoza 2010. (CEST)

Glas protiv[uredi | uredi kôd]

Ovo ne znam drugačije protumačiti nego kao vršenje pritiska. Komentar na stranici, kao što je obavezno, sam dao i ovo sada je čisto moja dobra volja. Valja naglasiti i da me poštediš eventualnih fora "reci mi u čemu griješim da to popravim".

Kakve veze imaju revert ratovi i učestala "kačenja" s drugim suradnicima? Pa s obzirom da si kao patroler/administrator učestalo u kontaktu s novim suradnicima čije izmjene treba pregledavati i dalje ih upućivati, iskreno ne bih volio da se "namjere" na tebe. Zašto? Jer bi moglo rezultirati njihovim brzim odlaskom uslijed tvoje upornosti. Naravno, potonje nije loše kad si izvorima i argumentima potkrijepljen, ali isto tako nije loše malo popustiti, spustiti se na zemlju i ljudski popričati.

Naravno, postoje još neke "sitnice" koje utječu na moje nepovjerenje odnosno glas protiv, i njih bi uz dužno poštovanje zadržao za sebe.

Što se mene tiče, ova je tema zatvorena i nemam se više namjere na nju vraćati. Lijep pozdrav.--Saxum 16:00, 4. kolovoza 2010. (CEST)

Večeras[uredi | uredi kôd]

Možda večeras, sad idem --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:09, 4. kolovoza 2010. (CEST)

Haug[uredi | uredi kôd]

I tzebi Haug, Bugi --Zeljko (razgovor) 18:53, 5. kolovoza 2010. (CEST)

Čang Kaj-šek[uredi | uredi kôd]

Ne treba razgovarati o tome. U svim literaturama, na hrvatskom i srpskom, navodi se kao Kaj-šek. Kai je krivo preuzeto iz engleske ili neke strane wikipedije.--Wustefuchs (razgovor) 21:52, 6. kolovoza 2010. (CEST)

Wikipedija:TraženiČlanci-nedavne-promjene[uredi | uredi kôd]

Ka što si moga vidit iz mojih današnjih doprinosa, ta izmjena je slijedila nakon ove izmjene koja me navelana na to da članak postavin na tražene članke jer ga smatran zanimljivim i potribnim člankom. Što se tiče broja traženih članaka u nedavnim promjenama, zbog moje odsutnosti nisan upoznat s tom novom odredbom od 5-7 članaka, te san smatra da se još radi o 10 članaka. U vezi naziva istog, naziv bungee jumping je najprikladniji jer je tako raširen priko cilog svita (s time da nisan upoznat s ikakvim drugim nazivom). Uzevši u obzir navedene činjenice mislin da je izmjena u redu, no ako smatraš suprotno slobodno reci. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 22:48, 6. kolovoza 2010. (CEST)

Mah, htio sam samo pomoći. No, hrvatska je Wikipedia teško sranje na koje ne treba gubiti vrijeme, uređuju je uglavnom moroni, a administriraju najveći među njima. Ne mislim ovdje na tebe, dakle bez uvrede. Kada izvjesni admin, koji o jeziku ne zna ništa, počne ispravljati neću u ne ću i sport u šport. Na to nemam što dodati. Ovime zaključujem svoju raspravu i siguran sam da neću na ovom projektu sudjelovati, i to zbog ljudi koji se stvarno miješaju u sve i još su administratori. S takvima ne želim imati posla.

P.S. Sad samo čekam da me admini blokiraju na godinu dana i kao razlog navedu tobožnji govor mržnje. Na njihovu žalost, neću to vidjeti jer se ovdje ne mislim prijavljivati. :D --Binx ® 21:30, 7. kolovoza 2010. (CEST)

Patroleri[uredi | uredi kôd]

Naravno da spora nema. Saxum je kao i svi drugi imao pravo izraziti svoje misljenje te me je zasmetao odnos prema njemu. Samo to, nista vise, pogotovo nista osobno. I dalje mislim da samo administratori i suradnici koji traze misljenje/komentar administratora mogu mijenjati tu stranicu (osim ako se ne radi o ocitom vandalizmu), ali to je samo moje misljenje. Pozdrav. --Flopy razgovor 23:17, 7. kolovoza 2010. (CEST)

Premještanje[uredi | uredi kôd]

Da, slažem se.--Wustefuchs (razgovor) 17:28, 8. kolovoza 2010. (CEST)

Nisam shvatio poantu tvoje poruke, kao niti uzrok koji je doveo do toga, ali ako ti je lakše slobodno izmoliš 10 Očenaša i 5 Zdravomarija :) Amen. Lijepi pozdrav --Ex13 (razgovor) 21:50, 8. kolovoza 2010. (CEST)

Re:Povratak[uredi | uredi kôd]

Jučer se vratih nakon 4 tjedna u inozemstvu:)) Sad ću na IRC. --Flopy razgovor 18:05, 15. kolovoza 2010. (CEST)

OS--Sokac121 (razgovor) 23:39, 19. kolovoza 2010. (CEST)