Razlika između inačica stranice »Razgovor Wikipedija:Kriteriji«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Oznake: Odgovor Vizualno
 
::''Тема је значајна ако је била предмет више нетривијалних објављених радова чији су извори поуздани и независни, како од самог предмета, тако и међу собом. Све теме морају прелазити минимални праг значаја да би чланак на ту тему био укључен у Википедију. Овај захтев обезбеђује да постоји довољно изворног материјала да се напише проверљив, енциклопедијски чланак о теми.Атрибут значајан овде подразумева „бити вредан запажања“12 или „привлачити пажњу“3. Он не значи исто што и „славан“ или „важан“. Он се не мери субјективним судовима Википедијиних уредника. Он не значи „вредан извештавања у вестима“.''
::--[[Suradnik:Zblace|Zblace]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zblace|razgovor]])</small> 18:43, 20. listopada 2021. (CEST)
:::Meni baš nije najjasniji kriterij po kojem netko slavan postaje značajan. O najvećem broju ljudi ne postoje znanstveni članci već o njima čitamo u novinama, ali to ne znači da nisu značajni. Uzmimo najgori mogući primjer - primjer Instagram "influencera". :D Rekao bi da sam po sebi Instagram ne može biti materijal od kojeg se može složiti članak. Ne udovoljava WP:VI. Međutim, o tim osobama se često piše u mainstream dnevnim novinama, baš kao i o aktivistima. Kako postaviti kriterij da na Wiki ne radimo članke o influencerima na temelju novinskih članka, a radimo o aktivistima, na temelju istih članaka, nemam pojma. Da li je kriterij "aktivist može, a influencer ne može"? Ne vjerujem. Uostalom, možda neki najpoznatiji svjetski influenceri i zaslužuju članak? [https://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Kardashian][https://en.wikipedia.org/wiki/PewDiePie] Nisam pametan. Nekako mi se čini da je ipak kvaliteta članka presudna - ako si u stanju napisati kvalitetan članak o npr. hrvatskom influenceru [https://hr.wikipedia.org/wiki/Ella_Dvornik],[https://hr.wikipedia.org/wiki/Davor_Gerbus], ne vidim zašto bi ga netko išao brisati. A ako se o hrvatskom influenceru da napisati članak, kako se ne bi mogao napisati o hrvatskom aktivistu? [[User:Imbehind|<span style="display:inline;white-space:nowrap;box-shadow:#aaa 4px 4px 4px"><b style="color:#fc0;background:#000"> Imbe </b><b style="color:#000;background:#fc0"> hind </b></span>]][[User talk:Imbehind|<b>💊</b>]] 22:01, 20. listopada 2021. (CEST)

Navigacijski izbornik