Razgovor sa suradnikom:Amellonn

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Amellonn, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
 • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
 • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:22, 2. rujna 2011. (CEST)

Prikaži 1

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 14:20, 3. rujna 2011. (CEST)

Kriteriji i dotjerivanje teksta

Jesi li pročitao {{kriteriji}} i kako formatirati tekst? Kubura (razgovor) 03:04, 6. rujna 2011. (CEST)

Brotnjo / Čerin

Amellonn, par osvrta na uređivanje članka:

 • pozivni broj +003875: koliko ja znam, pozivni broj za cijelu HNŽ je +387 36 (za unošenje netočnih podataka itekako možete biti sankcionirani)
 • nepoznavanje tipografije: iza točke i zareza uvijek je razmak, što nigdje u uređivanju niste napravili
 • To pogoduje sazrijevanju trešanja u ovome kraju te ih tako čini među prvim zrelima na sjevernoj hemisferi (ma dajte, molim vas...)
 • za provjerljive podatke (kao što su npr. temperature koje spominjete u članku) ne navodite izvore
 • na osnovu čega temeljite podatke o stanovništvu 2011.?
 • neenciklopedijski i nepravopisni tekst (navodim samo dio):
  • Utakmice igra na mjesnom školskom igralištu koje na večer utakmice su krcate navijačima.
  • ponekad naleti i podikoji vuk (Naleti podikoji? Koliko znam, vukovi ne lete.)
  • Tu se pojavljuju zec,lisica (Pojavljuju?!)
  • Ptičji svijet je ovdje vrlo raznolik od kraljeva neba iz porodice orao (Koji je ovo padež?)
  • dobar dio teksta govori u množini:
   • Postoji više vrsta gmazova od kojih ćemo nabrojati...'
   • Od drveća rasprostranjene su i listopadne i crnogorične šume gdje ćemo spomenuti...'

...i tako dalje i tako dalje. Vodite računa da su suradnici Wikipedije oni koji dio svog slobodnog vremena posvećuju uređivanju Wikipedije. Neodgovorno je od vas što to slobodno vrijeme moraju trošiti na neuredna i neenciklopedijska uređivanja članaka kao što je vaše. Ljubazno vas molim da sredite članak prema standardima Wikipedije ili će sve izmjene biti uklonjene. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 14:39, 17. rujna 2011. (CEST)

Dodatak: o tome da niste pruočili niti mrvu uvodnoga tečaja, pokazuje ova [1] izmjena: niti ste proučili kako se stavljaju slike na Wikipediju, niti tri slike koje ste postavili u galeriju nemaju veze s mjestom Čerin. --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 14:43, 17. rujna 2011. (CEST)

Žuti karton


Ignoriranje uputa--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 12:16, 20. rujna 2011. (CEST)

Potpis i odgovor suradniku

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Za početak: prilikom komentiranja na stranicama za razgovor molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane.

Odgovor na vaše pitanje (po pitanju članka Čerin): jeste li pročitali natuknice iznad? Najprije proučite uvodni tečaj, pa polako s uređivanjem. Nitko neće Wikipediju ukrasti, nema potrebe žuriti grlom u jagode. Lijep pozdrav!--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 21:00, 21. rujna 2011. (CEST)

Blokada

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!

Razlog je: Ponovljeno ignoriranje naputaka, revertanje neenciklopedijskih uređivanja, izigravanje, i t.d.


--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 21:08, 21. rujna 2011. (CEST)

Čerin

Ovo revertanje [2] nakon višekratnih upozoravanja i žutoga kartona se i ne može baš okarakterizirati rečenicom "novi sam", ali dobro, recimo da je tako... Što se tiče izvora, svakako treba navesti izvore za informacije koje nisu općepoznate. Više o izvorima imate ovdje. Što se tiče slika, sa svoga računala prvo sliku trebate postaviti na Wikipediju ovdje [3] . Bitna stvar kod postavljanja slika na Wikipediju je pravilno popunjen predložak. Da ne duljim, o slikama imate objašnjeno ovdje. Lijep pozdrav! --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 11:18, 29. rujna 2011. (CEST)

Ne mogu baš sad provjeravati sve, ali par sitnica koje mi upadoše u oči: potpis koristimo samo na stranicama za razgovor, ne i u člancima, zato ga skini. Vrati podatak o zadnjem službenom popisu stanovništva. Zašto? Ne sumnjajući u popis prilikom blagoslova kuća, to je teško dokazivo. Možeš negdje u samom članku dodati nešto kao "po neslužbenom popisu kojega.... mjesto broji XXX stanovnika", a ono što je službeno (i svima dostupno) je službeno. Što se tiče ostalih promjena, već će netko provjeriti, ne trebaš sumnjati u to. Zadnje pitanje: tko je Tomo Glamuzina (stavljen u opisu slika)? Otkud znamo da je dotični dopustio objavu slika?--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 21:29, 29. rujna 2011. (CEST)

O slikama

Ovaj Tomo Glamuzina to sam ti ja :D heheh .Ja sam slikao slike pa sam ih postavio na wikipediju sa racunala.Sjećaš se kad sam te pitao o stavljanju slika sa raćunala. AmeLLoNN (razgovor) 11:35, 30. rujna 2011. (CEST)AmeLLoNN

Ammellionne molim te pozorno čitaj upute na Wikipedijinim stranicama. Prilikom otvaranja Wikipedija:Upload piše pitanje: Odakle je slika? (Kliknite na odgovarajuću poveznicu) - znači treba kliknuti odgovarajuću poveznicu, ne prvu po redu ili neku slučajnim odabirom. Ako je slika u potpunosti vlastiti rad, u tom se slučaju postavlja sljedeći predložak:
{{Infoslika
|Opis= 
|Izvor= vlastiti rad
|Datum=
|Autor= ~~~
|Objašnjenje= vlastiti rad, vidi dolje
}}
Na stranici za postavljanje također piše crvenim slovima: "Pažnja: Vaša datoteka bit će obrisana ako ne popunite predložak "Infoslika" i odaberete odgovarajuću dozvolu! Hvala na razumijevanju."
Lijep pozdrav --Roberta F. 12:27, 30. rujna 2011. (CEST)

Nepravilno postavljena datoteka

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 14. listopada 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 11:42, 30. rujna 2011. (CEST)


Suradnička stranica

Naravno da možeš, i (dapače) poželjno. O suradničkim stranicama imaš opisano ovdje, a možeš pogledati i stranice drugih suradnika. Ovo gore o slikama si valjda razumio: ovdje si prijavljen kao Amellonn, i Amellonn je autor slika (ako je tako), a ne T. G.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:57, 30. rujna 2011. (CEST)

Sezone i hrvatski pravopis

[4] Sezone se na hrvatskom piše "2011./12." ili "2011./2012.", a ne "2011-12", "2011-2012". Kubura (razgovor) 03:00, 2. listopada 2011. (CEST)

re:Božan

Nema na čemu. Na člancima o našim braniteljima ću uvijek pomoći.--Starčevićanac (razgovor) 13:30, 2. listopada 2011. (CEST)

Suradnička stranica

Kakva je - takva je. Drugim riječima, ako se tebi sviđa, i meni se sviđa. Drugo nešto mi upada u oči, a to su krive informacije o doprinosima. Ne vidim u tvojim doprinosima [5] Čaliće, Trtle i Real Madrid. Možda jesu tvoji doprinosi, ali te doprinose je napravio IP. Formalno nisu tvoji doprinosi i ne mogu stajati pod tvojim doprinosima.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 20:02, 2. listopada 2011. (CEST)

P. S. Promakla ti je jedna sitnica u onome gore što ti je Kubura napomenuo, a to su točke iza godina. Godine su u hrvatskom redni brojevi i iza njih ide točka. Decimalne brojeve u hrvatskom jeziku odvajamo zarezom, a ne točkom, a osobna imena (u ovom slučaju klubova) pišemo velikim slovom. Dalje, ne pravi zbirku vanjskih poveznica (kao u članku Xabi Alonso). O vanjskim poveznicama imaš ovdje, a ovo o čemu govorim ti je u odlomku "Općenito".--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 20:19, 2. listopada 2011. (CEST)

Ne vidim da si u članku Xabi Alonso išta popravio (od sezona, točaka, malih slova), a ovo o poveznicama sam ti lijepo napisao gdje i šta, pa pročitaj.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 07:13, 3. listopada 2011. (CEST)

Prikaži2

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju. [6]. Kubura (razgovor) 05:39, 3. listopada 2011. (CEST)

Izvori

Ne, Wikipedija ne može biti sama sebi izvor. Jedino kod novih članaka, možeš navesti u sažetku da je preveden tekst s te i te Wikipedije.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 13:08, 5. listopada 2011. (CEST)

Ne u izvore već u sažetak, kao što je ovdje [7] navedeno kod početka članka ("prevedeno sa sr.wiki").--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 13:42, 5. listopada 2011. (CEST)

PPN Ludvig Pavlović

Datoteka:Postroj bojne.jpeg Prijatelju, ta slika nema nikakve veze sa spomenutom postrojbom. To je postroj HVO-a na stadionu Branitelja u Rodoču, južno od Mostara u znak potpore Hrvatskoj samoupravi 2001. godine!

Dobrodošao, treba nam još ovakvih:

Flag of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg
Ovaj suradnik piše članke vezane uz Hrvate Bosne i Hercegovine.
Coat of arms of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg

Pozdrav iz Mostara. Živjela Herceg-Bosna, domovina bez spokoja! --Mostarac (razgovor) 19:29, 5. listopada 2011. (CEST)

Nepravilno postavljene datoteke (copyright)

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 21. listopada 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 13:04, 7. listopada 2011. (CEST)


Pravopis

Amellonne, ljubazno te molim pročitaj još jednom svoju dopunu članka o stadionu Santiago Bernabéu i ispravi popriličan broj pravopisnih pogrješaka, kao i nepostojeću datoteku na dnu članka. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:40, 8. listopada 2011. (CEST)

Postavljanje slike

Osim što ti je Roberta ovdje [8] napisala šta i kako, isto to ti se ponavlja kad na Uploadu klikneš na "To je u potpunosti moje djelo". Tamo su ti objašnjene i vrste licenci (javno dobro, GFDL ili Creative Commons CC-BY-SA), pa izaberi po želji. Imam osjećaj da bi ti da svane prije reda, ali to se jednostavno ne može dogoditi.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:54, 14. listopada 2011. (CEST)

Ovo [9] izgleda kao softverski prijevod. Ne smiješ tako raditi. Kubura (razgovor) 06:11, 19. listopada 2011. (CEST)

Softverski prijevod ti je primjerice ono što napravi Googleov prevoditelj. Kad softver prevede s jednog jezika na drugi. Kubura (razgovor) 02:53, 21. listopada 2011. (CEST)

Onda ga trebaš popraviti. Jer izgleda kao engleske riječi koje se zamijenilo hrvatskima. Sintaksa je čudna, a što se riječiju tiče, to je isto kao da u astronomiji "space" prevodiš riječju "prostor". Kubura (razgovor) 06:48, 23. listopada 2011. (CEST)

Može biti da si tako prevodio, po engleskoj sintaksi. Evo, u tvojim porukama imaš pravopisnih pogrješaka [10]. Nije "razumjevanju", nego "razumijevanju". A ovdje [11] nije "obavjesti me", nego "obavijesti me". Malo si poradi na tome. Nitko nije savršen, ali nastojmo se popravljati i biti boljima. Kubura (razgovor) 02:12, 24. listopada 2011. (CEST)

Opet slike

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 7. studenoga 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 12:33, 24. listopada 2011. (CEST)

Ovo je treće upozorenje u svezi s nepravilno postavljenim datotekama. Ako su datoteke skidane sa stranica s zaštićenim autorskim pravima, ili ako su same po sebi zaštićene autorskim pravima, a jesu jer to što ti ne znaš autora ne znači da ga ovaj logo nema, onda im treba dodijeliti i odgovarajuću licencu ili ih brisati. Napominjem da prema pravilima Wikipedije na hrvatskom jeziku nakon trećeg upozorenja slijedi jednogodišnja zabrana postavljanja datoteka te jednomjesečna blokada suradničkog računa. Ako ne znaš što i kako pitaj nekoga. Rado će ti se pomoći.--Braco dbk 12:33, 24. listopada 2011. (CEST)

Blokada suradničkog računa i zabrana postavljanja datoteka

Ovaj suradnik ima jednogodišnu zabranu postavljanja slika na Wikipediju na hrvatskome jeziku.
Svaka slika koju postavi automatski će biti obrisana!

Napomena: Ovo se odnosi i na slike koje su postavili drugi suradnici u ime ovog suradnika!
Razlog:kršenje općih uvjeta postavljanja slika i ignoriranje prije postavljene zabrane.
Zabranu postavio:administrator Braco

Blokiran si na 30 dana zbog kršenja Općih uvjeta postavljanja slika zbog čega si tri puta upozoravan. Nakon isteka blokade suradničkog računa slobodan si nastaviti uređivati Wikipediju ali i dalje imaš jednogodišnju zabranu postavljanja datoteka. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco dbk 12:45, 24. listopada 2011. (CEST)

Uklonjeni naglasci

Što ukloni naglaske [12]? Kubura (razgovor) 05:38, 25. listopada 2011. (CEST)

Doslovni prijevod

Ovo izgleda kao doslovni prijevod s engleskog [13]. U hrvatstkom se ne mora svugdje rabiti osobne zamjenice, za razliku od engleskog. Kubura (razgovor) 15:39, 17. studenog 2011. (CET)

Izostavnici

Koje apostrofe? Kubura (razgovor) 15:11, 5. prosinca 2011. (CET)

Ignoriranje

Žuti karton


Ignoriranje molbe i ostavljanje članka u neredu s pravopisnim i vizualnim nedostatcima. Ignoriranje smjernice o životopisima živih osoba. Npr. ovako se životopisi ne pišu, ovaj je "članak" za brisanje. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:39, 26. prosinca 2011. (CET)

Amellonn, dobio si poveznice. Ignoriraš redom molbe za pravopisnim ispravcima. Molim te prouči pravila i sredi članke na koje si upozoren. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:52, 26. prosinca 2011. (CET)

Kad neki s..u...

...onda obično dobiju crveni karton.

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!

Razlog je: Osobni napadi i napadačko ponašanje [14], [15], [16], [17]


Ovo se ne može tolerirati!--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 17:02, 26. prosinca 2011. (CET)

Ovo si bio učinio u nekoliko uzastopnih uređivanja. I napisa ti kako ti netko "sere".
(pokaži/skrij) 16:35, 26. prosinca 2011. (razl | pov) Razgovor sa suradnikom:Starčevićanac ‎ (Novi odlomak: O generalima HB) (vrh) [ukloni]
(pokaži/skrij) 16:32, 26. prosinca 2011. (razl | pov) Razgovor sa suradnikom:Mostarac ‎ (Novi odlomak: O generalima HB) (vrh) [ukloni]
(pokaži/skrij) 16:15, 26. prosinca 2011. (razl | pov) m José Maria Callejón ‎ (vrh) [ukloni]
(pokaži/skrij) 16:10, 26. prosinca 2011. (razl | pov) Razgovor sa suradnikom:Kubura ‎ (Novi odlomak: O generalima HB)
(pokaži/skrij) 16:02, 26. prosinca 2011. (razl | pov) Suradnik:Amellonn ‎ (vrh) [ukloni]
(pokaži/skrij) 15:57, 26. prosinca 2011. (razl | pov) Razgovor sa suradnikom:Roberta F. ‎ (→Žuti karton) (vrh) [ukloni]
Napad na više stranica. Spamiranje napadima. Jedno je ne slagati se, ali takvim se riječima izražavati - ne možeš i ne smiješ tako. Kubura (razgovor) 03:04, 27. prosinca 2011. (CET)

generali

Pokušat ću sutra nešto uraditi, mada ne mogu obećati bogate dopune.--Starčevićanac (razgovor) 13:18, 27. prosinca 2011. (CET)

Što će stajati ti članci o generalima, ako se u njima samo spominje optužnica iz Haaga. Bez životopisa, kojih nema na internetu, takvi nam nisu ni potrebni! --Mostarac (razgovor) 23:25, 28. prosinca 2011. (CET)
Pogledaj kako sam napisao o generalu Praljku pa na temelju toga napii preostalih pet članaka! --Mostarac (razgovor) 12:28, 29. prosinca 2011. (CET)

Brojevi

Amellonne, [18] "1840.-te" bi se čitalo "tisućuosamstočetrdesetete", jer točka sama po sebi govori da je riječ o rednom broju koji se tako čita, te nastavak nije potreban, a decimalni je zarez u hrvatskome jeziku decimalni znak, pa vrijednosti temperature u istome članku treba ispraviti "31.1 °C, a najhladnija -1.9 °C." u "31,1 °C, a najhladnija -1,9 °C". Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:25, 3. siječnja 2012. (CET)

Amellonne, molim te pročitaj već preporučeni odlomak Zarez#Uporaba izvan jezika, jer Neuquén sa svojih 265 stanovnika kako si ti napisao (265,000), teško da bi bio najveći grad u Patagoniji. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:32, 3. siječnja 2012. (CET)
Amellonne, oprosti ali ne razumijem pitanje, možeš li pojasniti? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:43, 4. siječnja 2012. (CET)
U objašnjenju za pisanje brojeva stoji: "U rečenici Snijeg visine 0,5 m (pola metra), ispred desetinskog zareza i iza njega ne dolazi razmak. Ne valja umjesto desetinskog zareza upotrebljavati točku. Zarezom se odjeljuju i milijuni, a tisuće točkom, sve bez razmaka među njima: Hrvatska prema popisu 2001. ima 4,437.460 stanovnika. Kako taj način nije pregledan, a pogotovo ako brojka prelazi milijune, bolje je takve brojeve pisati bjelinama umjesto zareza i točke: 4 437 460." Znači, da, bolje je velike brojeve pisati bjelinama. Kako se u nekim slučajevima prilikom pisanja bjelina može javiti "lom" broja uslijed prelaska u novi red, tom se problemu može doskočiti pisanjem HTML   između brojeva, npr. 4 437 460 i tako broj ostaje u cijelosti prepoznat kao jedan i ne će se lomiti. Cijele velike brojeve može se pisati i riječima milijun (na engleskome million), milijarda (na engleskome billion), bilijun (na engleskome trillion). Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:19, 4. siječnja 2012. (CET)

O izvorima i mjestima

O izvorima sam već pisao iznad, a što se tiče Hamzića i Ograđenika, ja bih to uređivao u okviru postojećih članaka, koji nemaju neki veliki sadržaj, a na taj način bi ih proširio u članke koji nisu mrva. Bolje imati jedan pošten članak nego dvije (ili četiri) mrve koje imaju uopće upitan kriterij za novi članak.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 08:00, 11. siječnja 2012. (CET)

Sažetak

Ne razumijem. Kakav sažetak i zbog čega?--Braco dbk 19:36, 11. siječnja 2012. (CET)

Taj sažetak je trebalo popuniti prije spremanja izmjena. Inače se u pravilu popunjava ali sad je kasno za to. Netko će pregledati izmjene i označiti ih pregledanim ili ih brisati ako nisu u redu.--Braco dbk 19:41, 11. siječnja 2012. (CET)

Suradnja na UNESCO-vim spomenicima

Hvala na pohvalama, i čestitam na izvanrendom članku o Ballovoj piramidi. Moj ti je savjet samo da ubuduće odeš na povezane članke i postaviš poveznice za svoj članak. Ja sam to uradio na otočju Lord Howe za Ballovu piramidu. Sve najbolje i pozdrav Čerinu iz Mostara!--Prof saxx (razgovor) 21:25, 11. siječnja 2012. (CET)

Članci

Molim poveznice na navedene članke. Hvala--Braco dbk 19:20, 13. siječnja 2012. (CET)

Da, riješeno :)--Braco dbk 19:24, 13. siječnja 2012. (CET)

Članci za "sređivanje"

Hvala na trudu, ali zaista nema potrebe administratore upozoravati na njihove dužnosti. Završio neprikladan članak na stranici za razgovor (ili bio obrisan) sada ili za dva sata ili sutra, zaista nije bitno.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:42, 14. siječnja 2012. (CET)

Krive upute

Amellonne, ne navodi suradnike [19] na krive zaključke. Bila izmjena mala ili ne, bilježi se. --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 20:15, 14. siječnja 2012. (CET)

Infookvir

Daj malo konkretnije. O kojemu se članku ili naselju radi? Ako je naselje u BiH i ako postoji pripadajući infookvir za naselja u BiH onda se koristi taj infookvir. I molim te obrati pažnju na potpisivanje. Ako ne znaš kako evo naputak:

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 14:43, 15. siječnja 2012. (CET)

Čerin

U članku Čerin je infookvir koji tamo treba biti. Dakle ne treba ništa mijenjati. Za potpis ajde u svoje postavke i tamo ga izmijeni. Pogledajkako su to drugi napravili pa probaj i sam.--Braco dbk 15:06, 15. siječnja 2012. (CET)

Jako je bitno da je potpis cjelovit, sa poveznicom na tvoju stranicu za razgovor i s nadnevkom i vremenom potpisivanja. Pokušaj ovo iskopirat u postavke potpisa: [[Suradnik:Amellonn|<font color="#FF0000">'''Ame'''</font><font color="#D0D0D0">'''ll'''</font><font color="#0000FF">'''onn'''</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Amellonn|<font color="black">razgovor</font>]]

Razgovor s neprijavljenim suradnikom

Nije dužnost suradnika pozivati na red vandale, ma koliko vandali bili bezobrazni. Još gore je ako se to radi na neprikladan način. Stoga sam tvoju poruku neprijavljenom suradniku obrisao a tebe upozoravam. Ako vidiš neki vandalizam na otprije postojećoj stranici ukloni ga, ako novootvorena stranica sadrži vandalizam zamijeni vandalizam predloškom {{bris}}, ako se vandalizam ponovi i administratori to ne uoče, javi to administratoru koga zadnjeg vidiš aktivnog u nedavnim promjenama.

Wikipedija nije forum, vrijeđanje i/ili prepucavanje ne toleriramo. SpeedyGonsales 20:11, 15. siječnja 2012. (CET)

Glasovanje

Postoje pravila: Wikipedija:Izabrani članci/Pravila izbora Izabranih članaka. U rubrici Kriteriji piše: Članak mora biti wikipediziran prije predlaganja, odnosno mora: ** imati izvore podataka odnosno reference u skladu s Wikipedija:Navođenje izvora. Imamo nepisano pravilo, da bude barem 5 izvora, kada se neki članak predlaže za izabrani članak. Možeš dodati još teksta u članak, npr. tako da prevedeš dio s neke druge wikipedije i pritom možeš uzeti njihove izvore. Članak na engleskom o istoj temi ima čak više od 200 izvora. --Fraxinus (razgovor) 21:27, 16. siječnja 2012. (CET)

Projekt država

Bok Amellonn, bilo bi nam drago da se priključiš projektu država, što možeš odmah ne trebaš čekati da izaberemo novu državu. Uskoro završavamo Novi Zeland, pa ja nešto mislim da bi sljedeća zemlja bila Austrija--Šokac 21:57, 16. siječnja 2012. (CET)

UNESCOv fan

Nema problema, već ću ja posjetiti te stranice i nadopuniti ih iz svojih knjiga i prijevodom s drugih stranica. Svaka pomoć je dobrodošla. Puno pozdrava iz ledenog Mostara --Prof saxx (razgovor) 07:52, 17. siječnja 2012. (CET)

Re:Konstantin

To sam napisao prije više od 5 godina :-) Kad uhvatim malo više vremena pogledat ću što si napisao. --Flopy razgovor 13:01, 17. siječnja 2012. (CET)

Sklonidba pokrata

Amellonne, molim te pročitaj pravopisno pravilo o sklonidbi pokrata, piši ih prema tom pravilu i ispravi UNESCO-ve pokrate koje si napisao u pogrješnom obliku. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:04, 17. siječnja 2012. (CET)

Nepisano pravilo

Nisi ti kriv. Treba vremena, da se skuže i manje poznate stvari na wikipediji, ni ja mnogo toga nisam znao, puno toga ne piše, skuži se s vremenom. Tamo piše, da članak treba biti uređen u skladu s pravilima wikipedije. Bitna stvar su izvori. Izabrani članci su reprezentativni i poput su uzora kako bi trebali izgledati članci na wikipediji. Ako u izabranom članku nema izvora, kako će onda biti u ostalim. --Fraxinus (razgovor) 20:22, 17. siječnja 2012. (CET)

"Ne diranje" članka

Amellon, kad želiš (kako kažeš) da ti se članak ne dira, stavi na početak članka predložak {{radovi24}} koji jasno signalizira što želiš reći. Vodi računa da predložak ne može stajati na članku u nedogled.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 21:16, 17. siječnja 2012. (CET)

Kategoriziranje

Pozdrav Amellonne!

Primjetio sam da neke članke koje napišeš, zaboraviš kategorizirati. Pogledaj molim te Wikipedija:Kategorije, premda neke članke kategoriziraš neke zaboraviš, koliko sam primjetio. Na primjer :Mediolan i Helenopol.Hvala na razumijevanju. --Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 13:08, 21. siječnja 2012. (CET)

Projekt države

Projekt o državama je po mom mišljenju odlična ideja. Napisali smo već dosta članaka. Malo se usporilo, jer smo imali manje vremena za wikipediju. Ja ću opet nastaviti pisati članke o tome. Trebamo nove članove, ti slobodno piši i predlaži nove članke :) --Fraxinus (razgovor) 13:23, 21. siječnja 2012. (CET)

60 minuta

Amellone, molim te pročitaj Wikipedija:Budite_odvažni#Smjernica_60_minuta i ako nije riječ o vandalizmu, testiranju ili sličnom, nemoj doprinositi bilo kakvim izmjenama na novim člancima ili pokušajima članka 60 minuta od zadnjeg uređivanja. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:49, 26. siječnja 2012. (CET)

Da, ali rečenica ima nastavak: "Zato jer nije nužno striktno pridržavanje (tj. ne postoji kazna ako se smjernica prekrši jednom ili dvaput, ili za nekoliko minuta), ali poželjno je pridržavati se navedene smjernice, jer uzastopno nepoštivanje smjernice može se tumačiti kao kršenje pravila Wikipedija:Ne grizite novopridošlice (ako se radi o novom suradniku)". Kada neki suradnik uzastopno ignorira tu smjernicu, posebno ako mu je na nju skrenuta pozornost, administratori imaju dužnost prikladno reagirati. Pa te ponovno molim, pridržavaj se smjernice, jer 60 minuta pretpostavljam možeš pričekati. Dalje te molim, navodi literaturu u cijelosti, jer u ovome članku navedena literatura kao izvor "Knjiga: Povijest Rima" vrlo malo znači. Podatak o literaturi mora sadržavati ime knjige, autora, izdavača, mjesto, godinu, ISBN. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:03, 26. siječnja 2012. (CET)
Oprosti, imaš li ti tu knjigu kod sebe? --Roberta F. 21:11, 26. siječnja 2012. (CET)
Bila bi zaista velika slučajnost da posjeduješ izvornike na papiru, ako nije riječ o izvorniku, prepiši podatke s knjige novijeg izdavača koji je napravio pretisak/prijevod izvornika. ISBN se nalazi na svim knjigama već duže vrijeme ili s ostalim podatcima o izdavaču ili na koricama knjige. --Roberta F. 21:21, 26. siječnja 2012. (CET)

Horatio Gates

Amellonne, vidjeh da si suradniku ponudio pomoć oko članka Horatio Gates. Ako želiš možeš ga jezično i stilski dotjerati, jer ako se to ne učini, članak će uskoro biti obrisan. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:48, 26. siječnja 2012. (CET)

Velika Kladuša, BiH

Amellonne, svoje primjedbe vezane uz neke članke, tj. naselja u BiH napiši na stranice za razgovor tih članaka, svakog pojedinačno, što misliš da bi trebalo i potkrijepi izvorima (bilo bi poželjno). Iz povijesti stranice tih članaka pogledaj tko ih je započeo i možeš tim surdnicima ostaviti poruku da pogledaju tvoje prijedloge i zajedno pronađete najbolje rješenje. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:30, 28. siječnja 2012. (CET)

Razgovor:UNESCO

Amellonne, nadam se da si pročitao: Razgovor:UNESCO. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:33, 28. siječnja 2012. (CET)

Amellonne, piše li u jezičnom savjetu između ostalog: "Pokrate su, osim pokrata koje završavaju na A i koje se čitaju kao riječi, muškog roda te se sklanjaju kao imenice muškog roda, a u pisanju se između kratice i padežnog nastavka umeće spojnica: obračun PDV-a, akcija MUP-a, nastup KUD-a, uvoz robe iz EU-a, požari na jugu SAD-a, iz NATO-a, u NATO-u, PSA, iz PSA-a, (kratica se čita [pe es a], iz UNESCO-a, u UNESCO-u"? --Roberta F. 17:18, 29. siječnja 2012. (CET)
Tu piše da je popravljeno. Ja još uvijek vidim "Sucre, panorama starog grada pod UNESCOVOM zaštitom". Zar je toga bilo na više mjesta? SpeedyGonsales 21:50, 3. veljače 2012. (CET)

"Dupliranje" kategorija

Amellonne, u članku Achensee je kategorija Austrija suvišna, obzirom da je kategorija Zemljopis Austrije podkategorija kategorije Austrija. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:00, 29. siječnja 2012. (CET)

Wikiprojekt

Aha rasturamo:) al nije to nista kako sam nekad piso. Evo kod nas nema nista sniga, valjda bi trebalo biti meterolozi najavljuju. Jel ima kod vas?--Šokac 20:42, 1. veljače 2012. (CET)

Nadam se da si pripremi lopatu :) Pa neznam koju zemlju ja sam zadnji izabro sad izabirete ti i Fraxinus. (trenutno pisem o glumcu Christophu Waltzu pa da neradimo slucajno na istom članku)--Šokac 20:52, 1. veljače 2012. (CET)

Honiara

Vidim podatak o nadmorskoj visini. Zanima me gdje je izvor tog podatka? SpeedyGonsales 19:13, 2. veljače 2012. (CET)

Što je ovo?

Što je ovo? [20]? Kubura (razgovor) 00:36, 4. veljače 2012. (CET)

Glasovanje za izabrane članke

Amellonne, ukoliko želiš nagraditi suradnika za čiji se doprinos glasuje, možeš ga nagraditi na njegovoj suradničkoj stranici. Stranica za glasovanje služi kao što joj kaže ime - glasovanje, a ne nikakve pohvale članku/autoru članka. Tvoj glas (ako se to uopće može tako nazvati) za članak Hrvati u Vojvodini sam uklonio. Možeš glasovati, ali po pravilima i kao svi ostali. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:37, 6. veljače 2012. (CET)

Amellone, da li si glasovao za ili si samo stavio komentar? Ako si glasovao, a zaboravio si staviti za, to bi se možda i moglo uzeti kao valjano glasovanje, ako si imao takvu namjeru. Tvoj glas odlučuje o tom članku, da li će biti izabrani ili neće.--Fraxinus (razgovor) 22:13, 6. veljače 2012. (CET)

ja sam tu --ivano123 (razgovor)

Dupliranje kategorija - 2. put

Amellonne, već si bio [21] upozoren na nepotrebna dodavanja nadkategorija. Lijepo molim da ubuduće pripaziš na to, jer ovakvo [22] "gomilanje" kategorija nije u redu. Sve ove uklonjene kategorije su nadkategorije ovih što su ostale. Npr. kategorija "Rijeke Švicarske" je podkategorija kategorije "Zemljopis Švicarske", tako da je ova zadnja nepotrebna.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:27, 12. veljače 2012. (CET)

Otvaranje stranica

Kao i bilo koju novu: npr. klikni na ovo Suradnik:Amellonn/Doprinosi i nastavi s uređivanjem. Ovo Doprinosi zamijeni po želji.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 06:55, 22. veljače 2012. (CET)

Wikipedija:Rezolucija o politici licenciranja i PDI

Amellonne, molim te pozorno pročitaj Wikipedija:Rezolucija o politici licenciranja, Wikipedija:PDI i Wikipedija:Uporaba slika. Neslobodni sadržaj može se koristiti pod uvjetom da ne postoji njegova slobodna zamjena, isti mora biti prvotno javno objavljen, mora postojati značajan razlog za njegovo korištenje, ali mora biti u skladu s drugim pravilima i smjernicama Wikipedije. Takav sadržaj može se koristiti samo u člancima, odnosno u glavnom imenskom prostoru, ne na suradničkim stranicama, predlošcima, galerijama, razdvojbenim stranicama, popisima bilo koje vrste, kao i u drugim imenskim prostorima (Wikipedija, Dodatak, Pomoć). Lijep pozdrav --Roberta F. 21:45, 22. veljače 2012. (CET)

Neslobodni sadržaj. --Roberta F. 21:51, 22. veljače 2012. (CET)
600px Bianco viola reale.png ova je slika slobodna i zamjenjuje neslobodni logotip. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:10, 22. veljače 2012. (CET)

Zaštita stranica

Za sada nema potrebe za zaštićivanjem jer nema vandaliziranja te stranice. Ako se ukaže potreba, bit će zaštićena.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 05:43, 10. ožujka 2012. (CET)

Biva

Madridistima je sve oprošteno, da si Barcelonaš išlo bi nešto teže. ;) --Orijentolog (razgovor) 13:14, 18. ožujka 2012. (CET)

Monterrey

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Monterrey bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 00:17, 25. ožujka 2012. (CET)

Amellonne, imaš najmanje dvije mogućnosti. Članak urediti na stranici za razgovor i nakon dorade postaviti zahtjev za premještanje (u roku od nešto manje od 14 dana) ili predložak i tu jednu rečenicu prebaciti na svoju podstranicu i tamo uređivati po želji i mogućnostima, a nakon dorade do prihvatljivosti otvoriti članak u imenskom prostoru. Ako nemaš vremena za uređivanje nekog članka i nisi siguran da ćeš ga zaista dovršiti u roku od 24 sata, nemoj stavljati predložak {{radovi24}}, već članak započni na svojoj podstranici (kao što to rade neki suradnici) i onda uređenu inačicu snimiš u imenski prostor. Nije prihvatljivo ostavljati neuređene članke. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 04:49, 26. ožujka 2012. (CEST)

Dvotočje

[23] Nastoj rezultate odvajati dvotočjem, ne spojnicom (kao što to čine u engleskom jeziku).
Stoga,
"utakmica je završila pobjedom od 3:2",
a ne
"utakmica je završila 3-2 pobjedom". Kubura (razgovor) 17:14, 31. ožujka 2012. (CEST)

Čuvajmo naš teren. Neće Englezi počet pisat ka mi. A zašto bismo mi onda pisali ka oni?
Znam da je naporno, pa ne moraš sve odmah ispraviti. Napraviš iz nekoliko puta. Ni pasju kućicu ne možeš napraviti iz jedne daske. Kubura (razgovor) 17:39, 31. ožujka 2012. (CEST)

Amellonne, vidjeh tvoj komentar i još jedan članak gdje rezultat nisi pisao u odnosu, već je prevedeno na hrvatski "rezultat bio od jedan do dva" što vjerujem nisi želio napisati. Hrvatski je pravopis kod pisanja rezultata vrlo jasan i molim te pročitaj Wikipedija:Tipski članci/Športska natjecanja, te sve članke gdje rezultate nisi pisao dvotočjem ispravi. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:32, 31. ožujka 2012. (CEST)

Malo slovo

Ovo nije vlastita imenica [24], pa ju se piše malim slovom. Kubura (razgovor) 18:03, 1. travnja 2012. (CEST)

Real Madrid

Hej. Zaštitio sam stranicu na tvoj zahtjev. Sad će biti mir neko vrijeme. --Fraxinus (razgovor) 22:02, 4. travnja 2012. (CEST)

WP:NIJE#Što vaša suradnička stranica nije

Crveni karton.
Blokirani ste!


Mnoge smjernice nabrojane su i opisane tako da se mogu primjenjivati na bilo kojem članku koji se nalazi na Wikipediji. Tome je podložna i svačija suradnička stranica koja, zapamtite, nije vaša. Ona je samo još jedan dio Wikipedije koji služi za lakšu orijentaciju i suradnju s drugim suradnicima, a nikako za samopromoviranje ili kršenje bilo kojega pravila Wikipedije. SpeedyGonsales 17:02, 5. travnja 2012. (CEST)

Moram ovako :(

Zanima me kad mi istječe blokada. Uistinu banalna stvar, za blokadu ccc.... :( --Amellonn razgovor 13:56, 6. travnja 2012. (CEST)

Molio bih da mi se javi netko od administratora!

Banalna blokada, zbog banalnog razloga i to na NEOGRANIČENO... Kad istječe?? --Amellonn razgovor 15:13, 8. travnja 2012. (CEST)

 • 5. travnja 2012. SpeedyGonsales (Razgovor | doprinosi | blokiraj) Blokiran je "Amellonn (Razgovor | doprinosi)" na rok neograničeno.

Kad na hr wiki bude normalno pisati živjeli ubojice, nacisti, četnici, ustaše, udbaši i oznaši, onda će gornji blok isteći. Nisu svi četnici ili ustaše bili ubojice, NDH nije samim svojim postankom bila nešto loše, jer je kao i Banovina Hrvatska i kao današnja Hrvatska bila izraz želje hrvatskoga naroda da ima autonomiju odnosno vlastitu državu, ali zbog zločina koji su počinjeni u toj državi nije ukusno niti dozvoljeno njeno veličanje, isto kao niti veličanje nacističke Njemačke, fašističke Italije ili Nedićeve Srbije. SpeedyGonsales 19:12, 10. travnja 2012. (CEST)

Neki IP je napisao ovo: Zašto misliš da sam veličao Pavelićeve zločine??? Jednostavno si rekao "NDH nije samim svojim postankom bila nešto loše, jer je kao i Banovina Hrvatska i kao današnja Hrvatska bila izraz želje hrvatskoga naroda da ima autonomiju odnosno vlastitu državu" upravo zato sam i stavio to. Iz poštovanja prema palima za tu slobodu u vihoru Drugog svjetskog rata... Pročitao si što si htio pročitati i između redaka. Ovo je izmišljen razlog za stalnu blokadu, a mogao sam još doprinjeti hr. wikipediji... No vidim, da je to nemoguće zbog svakojakih stvari pojedinih ljudi, PRETUŽNO JE TO !!! --Amellonn......... --91.191.32.130 19:52, 10. travnja 2012. (CEST)
 • Poštovanje prema palima izražava se jasno, poštovanjem prema žrtvama. Veličanje NDH nije poštovanje prema žrtvama. Ako netko ne razumije razliku problem je u njemu, ne u svakojakim stvarima. Da, to je tužno, jer razlika je velika. SpeedyGonsales 20:10, 10. travnja 2012. (CEST)