Razgovor sa suradnikom:JesusCaliente

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

JesusCaliente, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:JesusCaliente") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:21, 10. kolovoza 2019. (CEST)

Potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. --Mateo K 01 (razgovor) 13:09, 11. kolovoza 2019. (CEST)

Brak[uredi]

Smatram da je preuredjivanje definicije braka (https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Brak&type=revision&diff=5588050&oldid=5558152) u zajednicu dvoje ili više ljudi na nasoj hr-wiki pogresan pristup. Bilo bi znatno mudrije prosiriti tu prvu recenicu u stilu "u pojedinim kulturama ..., etc) . Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 18:09, 26. srpnja 2020. (CEST) Ispravno je kako sam napisao jer je to stranica koja općenito govori o braku, a ne samo kod nas. Za nas ima cijela stranica Brak u Hrvatskoj.--JesusCaliente (razgovor) 18:47, 26. srpnja 2020. (CEST)

Nuvola apps important.png Zahvaljujemo na vašim doprinosima Wikipediji, no ponovno Vam skrećemo pažnju na to da je potrebno doprinose potkrijepiti referencijama (više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora), pogotovo ako se radi o promjenama u tekstu (ili na stranicama za razgovor) za koje je realno očekivati da bi mogli izazvati spor među suradnicima. Iznošenje tvrdnji koje nisu opće prihvaćene, a bez referencija, može dovesti do nepotrebnih rasprava, koje bi navođenjem referencija mogle biti posve ili djelomično izbjegnute. Molimo Vas da ubuduće u takvim slučajevima koristite referencije. Hvala na razumijevanju. --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 18:55, 26. srpnja 2020. (CEST)

Nisam iznio ništa što nije općeprihvaćeno--JesusCaliente (razgovor) 18:56, 26. srpnja 2020. (CEST)

Na stranici za razgovor (Razgovor:Brak) možete donijeti prijedlog kako sadržaj treba izgledati. Kolega Mark7747 već je predložio slijedeće: " "u pojedinim kulturama ...". Srdačan pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 19:12, 26. srpnja 2020. (CEST)

Jesam.--JesusCaliente (razgovor) 19:29, 26. srpnja 2020. (CEST)

Razgovori i potpisivanje[uredi]

Pozdrav JesusCaliente! Vidim da još "razgovarate sami sa sobom": naime, kad ostalim suradnicima odgovarate ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da ste im odgovorili, osim ako Vaš "odgovor" kojim slučajem vide pregledavajući nedavne promjene (tako sam i ja uočio ovaj Vaš odgovor kolegi Koreanovskom). Stoga Vas lijepo molim, pročitajte ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim) ili suradnike, kojima odgovarate, spomenite uz pomoć ovoga predloška, tako da znaju da ste ih negdje spomenuli ili im odgovorili. Lijepo molim, pogledajte – ako još niste – kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i porukama te prigodom kakva glasovanja. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:16, 26. srpnja 2020. (CEST)

Napadi na suradnike[uredi]

Napadi na suradnike, kao ovdje, nisu dozvoljeni. Proučite nekoliko dana kako se komunicira sa ostalim suradnicima --Zeljko (razgovor) 21:20, 26. srpnja 2020. (CEST) {{craven karton}

Gdje je napad?? Vidim samo kritiku na račun rada kolege.--JesusCaliente (razgovor) 21:24, 26. srpnja 2020. (CEST)

  • Za očito ignoriranje onoga što je svima vidljivo možeš dobiti samo još 7 dana. Zato sam ti blokirao i stranicu za razgovor, da se ne uvališ još dublje u blok. --Zeljko (razgovor) 21:29, 26. srpnja 2020. (CEST)

Izvori[uredi]

Pozdrav, člancima koje si napisao valjalo bi dodati izvore, pa barem jedan. Više na Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Literatura. Hvala na razumijevanju. --Dvanaesti Igrač 19:23, 27. srpnja 2020. (CEST)

Suradničko ime[uredi]

Vaše suradničko ime je neprihvatljivo. U hrvatskoj kulturi Isusovo ime je sakrosantno u svim oblicima. Stoga ako mislite dalje surađivati nađite suradničko ime koje ne sadrži Isusovo ime.
Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Budući da ste, vjerojatno slučajno, odabrali suradničko ime koje nije u skladu s wikipedijskim smjernicama za odabir suradničkoga imena, molimo Vas da:

1) zatražite promjenu svojeg suradničkog imena ili
2) na svoju suradničku stranicu postavite predložak {{sekundarni račun}} te otvorite novi račun.

Molimo Vas da ovo napravite u roku od 14 dana (do 12. kolovoza 2020.) od postavljanja ove obavijesti. U slučaju da nastavite uređivati s ovim računom, molimo Vas da ovo napravite u roku od 24 sata od svojega prvog uređivanja nakon postavljanja ove obavijesti. U slučaju isteka rokova ovaj će suradnički račun biti blokiran. Kubura (razgovor) 04:29, 28. srpnja 2020. (CEST)

Kladim se da je i Caliente često prezime. No dobro, ime treba promijeniti. Evo poveznice: Wikipedija:Zahtjev za promjenu imena suradnika. --Suradnik A10 (razgovor) 16:30, 3. kolovoza 2020. (CEST)

Popis izvora[uredi]

Bok kolega!

Nemoj zaboraviti na ovaj odlomak. Za više vidi: Wikipedija:Navođenje izvora#Kako napraviti popis izvora.

 == Izvori ==
 {{Izvori}}
 

Lijepo te pozdravljam! --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 18:25, 3. kolovoza 2020. (CEST)

Promjena imena[uredi]

Wikipedija:Zahtjev za promjenu imena suradnika. Znam koje je ime u uporabi na španjolskom govornom području, ali u drugih naroda je sakrosantno. Promislite kakvo ćete novo suradničko ime izabrati. Varanje sustava izborom imena kao Iesus, 1esus, Jesvs, J3sus i sl. ne će proći i smjesta će se blokirati takva imena. Kubura (razgovor) 01:12, 4. kolovoza 2020. (CEST)

Kad se suradnik nazove imenom koje znači "Vrući Isus", pa počne pisati o seksu i još se brani da je igra riječi u suradničkom imenu slučajna, onda to može značiti samo jedno - da provocira. Budi sretan što ti je dana šansa da promijeniš ime.
Ako ćeš pisati o manjinskim (npr. LGBT) ili nekim kontroverznim temama i ako budeš mislio da te netko zbog toga napada ili maltretira, ili da su prekršena pravila neutralnosti, slobodno se obrati adminima (možeš meni). Ali, provokacije poput ove sa suradničkim imenom ti ne bi preporučio. --Lasta 11:43, 4. kolovoza 2020. (CEST)