Razgovor sa suradnikom:Kubura/Pismohrana15

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Pismohrana

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Zbog ovoga[uredi kôd]

Možda opet nisi vidio kao ni ovo.

15:30, 28. siječanj 2008. . . Kubura (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (64 bajtova) (Ženska rukometna reprezentacija DR Njemačke premješteno na Istočnonjemačka ženska rukometna reprezentacija preko postojećeg preusmjeravanja)

Objasnit ću ti. Postoji članak A. U člancima C i D su poveznice na članak A. Premjesti se članak A na B.

U člancima E, F, G i H su poveznice na članak B. Poveznice članka A iz članaka C i D vode na članak B preko preusmjerenog članka A.

Što treba napraviti? Ako se članak A premjesti na članak B onda trebaju sve poveznice na članak A koji se sada zove B voditi direktno na B a ne preko preusmjeravanja (tj. preko članka A na članak B).

Budući da se kod reprezentacija radilo svakako ponovo kažem da sam ispravio i popravio poveznice i izbrisao nepotrebna preusmjeravanja. Ne možemo pisati preusmjeravanja i premještati članke sa milijon mogućnosti jer samo stvaramo zbrku. Lako kad jedan radi ali ovdje ne radi jedan nego puno više suradnika. A ako krenu svi raditi preusmjeravanja bez potrebe onda nećemo vidjeti u hrpi preusmjeravanja članke i sve teže ćemo do njih dolaziti. To je ko da pišemo poveznice na Split u svim mogućim oblicima, i što onda svatko piše po svom umjesto da se piše jednostavna poveznica Split.

Sve što je u italiku jesu preusmjeravanja. Mislim da si shvatio o čemu govorim.

Andrej Šalov 16:22, 29. siječanj 2008. (CET)

Čakavsko (slika)[uredi kôd]

Hvala na napomenama, da malo objasnim (ne opravdavam se! samo da znaš zašto nije baš... najbolje, za sada).

Nisam baš jako vješt u Inkscapeu (htio sam da slika bude vektorska, radi veće kvalitete i manjih dimenzija...), trebalo mi je više vremena nego što sam originalno mislio; kartu sam zamislio kao "narječja hrvatskog jezika", pa sam mislio unutar svakog narječja još istaknuti dijalekte različitim bojama. Problem je što nisam baš uspio naći 6 dovoljno različitih nijansi zelene boje. Možda sam trebao prvo osmisliti koje boje, pa onda dodjeliti svakom dijalektu, a ne jadnostavno početi dodjeljivati.

Što se tiče onog "dijalekt", evo već sam popravio, pisao sam objašnjenje na engleskom, pa mi je ostalo u mozgu ono "dijalekt", a i bilo je kasno po noći...

Ako kartu proširim bojim se da će biti premala i da se neće vidjeti otoci i sl. Možda bi bilo dobro dodati posebnu kartu u drugom mjerilu... (a onda je ova detalj te karte).

U svakom slučaju, hvala na sugestijama!

Lijep pozdrav,

--dnik 09:18, 30. siječanj 2008. (CET)

Copa América[uredi kôd]

Bilo bi lijepo kada bi se malo vratio i nadopunio redak iz 2007.. A ono neka se vidi tko je kopi-pejstao nešto sa neke wiki, malo preveo i zanemario.

Divna Jakšić 18:48, 30. siječanj 2008. (CET)

Oceanija[uredi kôd]

Daj pusti dečka na miru. Kompliciraš bezveze. Ovo što si mu sugerirao je glupost, da si čovjek jezik potrga.--Suradnik13 10:19, 4. veljača 2008. (CET)

Onda ispravi ovo "Predložak:Zastave Oceanijskih država" --Suradnik13 11:17, 4. veljača 2008. (CET)

Botovi[uredi kôd]

Kubura, zato i ne brzamo, a kolege su se izjasnile što misle. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 16:45, 5. veljača 2008. (CET)

Cetina[uredi kôd]

Evo zašto ispravljam nazivlje i pokušavam ih ujednačit. Cetina (Civljane) i [[Cetina (selo)]]. Oba si započeo, a radi se o jedno te istom selu. Zamolio bih te da sa (selo) uklopiš u (Civljane) --Suradnik13 11:40, 6. veljača 2008. (CET)

Predložak:Rukometaš[uredi kôd]

Vidila sam da se ti kužiš u te predložke, pokušala sam napraviti jedan, ali nije mi u potpunost uspio. Nekako mi neće nastupi u reprezentaciji. Pokušala sam taj predložak ugraditi tu: Dan Beutler. Bila bih ti zahvalna ako bi mi mogao pomoć.--Cikola 16:50, 6. veljača 2008. (CET)

Hvala. Sad mogu početi. :o)--Cikola 20:41, 7. veljača 2008. (CET)

Halo prijatelju Kubura...trebam te nešto... vidi ovu stranicu i na njoj je karta dio neke cjeline. Možeš to naći. --Zeljko 16:08, 7. veljača 2008. (CET)

Pa ne na wiki, može u maj documets. Samo da je naći ostatak, možda imaju i ostatak tamo gdje je i ta spremljena. --Zeljko 16:31, 7. veljača 2008. (CET)

Kornatska[uredi kôd]

Po meni je taj članak pisan u neenciklopedijskom novinarskom stilu. Sad kad ga čitam, kao da čitam članak u 24 sata. Ona zadnja rečenica "U listopadu je HRT 1 emitirao emisiju "Latinica" koja je također kritički obradila " - je katastrofa. Članak bi trebao biti objektivan prikaz, ali po mom mišljenju je neutralnost narušena. Dio koji sam uklonio su nagađanja. Mi neznamo iz kojeg je razlog čovjek počinio samoubojstvo, vjerojatno je to što si napisao točno. Postoje još ljudi koji su izravno i neizravno pogođeni tom tragedijom, ali se njihovo ime nije spominjalo kroz medije. Uklonio sam i imena onog dečka i vatrogasnog zapovjednika, jer njima nije ni započelo suđenje, a mediji su ih već osudili, da bi neki dan čitao jednu novinsku kolumnu gdje se kolumnist pita tko će se ispričat vatrogasnom zapovjedniku. Ne bih htio da wikipedija sugerira ikakve zaključke, prije nego što nekoga pravomoćno osudi. Tragedija je strašna, ali ovo je ipak enciklopedija čija su pravila i smjernice poznata. --Suradnik13 09:46, 11. veljača 2008. (CET)

Zamolba[uredi kôd]

Imam jednu zamolbu, ako ti to slučajno znaš. I članak (Operacija Oluja) i ova karta Slika:Operation storm map.jpg su fenomenalni. Ja već nekoliko dana tražim po Internetu sličnu kartu (istu ovaku ali ovaj put za dolinu Neretve) kako bih na nju mogao dodati crte razgraničenja i smjerove napada HVO-a i 4. gardijske brigade i tako napraviti kartu operacije Lipanjske zore. Zasad je ta potraga neuspješna. Zamolio bih te, ako znaš gdje mogu naći sličnu kartu da mi javiš.--Mostarac 00:02, 17. veljača 2008. (CET)

Zamolba[uredi kôd]

Primjetio sam da si započeo članke o svakom predjelu u omiškom kraju. Nemam ništa protiv članaka o samostalnim naseljima i na njih sam dodao onaj predložak. Međutim, nisam siguran da je baš potrebno pisati zasebne članke o Vavlje i Sinaj (Omiš). Ja sam ih predložio za brisanje, rečenice sam uklopio u postojeće članke, ali volio bih kad bi se i ti o istima izjasnio. --Suradnik13 18:45, 17. veljača 2008. (CET)

Jedno su samostalna naselje, koja si naveo za Split, a drugo su zaseoci i gradski predjeli. Osobni nisam sklon tome da imamo posebne članke o zaseocima (isto vrijedi o gradskim predjelima malih gradova i gradića), jer generalno za mnoga nemožeš pisati ništa više od one jedne rečenice kkakvu si ti napisao. Osim toga većina članaka o općinama i gradovima, pa i naseljima (samostalnima) stoje prazna. Slijedom toga treba prvo nadopunit te članke, a onda ako postoji potreba, izdvojit ih u samostalni članak. Ja sam uklopio rečenicu u Duće, jer sam na netu našao naziv Duće-Vavlje. Ako smatraš da treba uklopiti u neki drugi članak, slobodno, ali zamolio bih te da ne otvaraš bezveze članak od jedne rečenice, jer nema smisla --Suradnik13 10:21, 18. veljača 2008. (CET)
Ne bih volio da kritiziraš Dalibora, jer ja sam stavio predložak za brisanje. Članak je glasio otprilike ovako: "Vavlje je selo smješteno podno brda Mošnica (brdo). Nalazi se istočno od Duća." --Suradnik13 10:28, 18. veljača 2008. (CET)
Ta je jedna rečenica uklopljena u drugi članak, dakle nije obrisana informacija, samo je premještena na drugo mjesto. O tvojim mrvama sam dosta rekao, kao i drugi suradnici, tako da nemam namjeru ponavljat isto. Lijepi pozdrav --Suradnik13 12:02, 18. veljača 2008. (CET)
Pa da je Kubura korektan, prestao bi s pravljenjem mrva od mrva. Ovako svaki put potežeš za nos. Budući da se svaki put izvučeš glumeći žrtvu, ne bih dalje o tome. Lijepi pozdrav --Suradnik13 14:12, 18. veljača 2008. (CET)

Novi članak[uredi kôd]

Pozdrav. Bi li možda mogao štogod napisati o ovim temama: brudet, pašticada, rožata. Sigurno ima još štošta čega fali u tom području. Rosier 12:58, 18. veljača 2008. (CET)

Možeš li odgovoriti, da ja eventualno nešto ubacim, ako ne možeš. Ne znam jel ti promaklo moje pitanje, budući da mi se Dalibor Bosits ubacio u odlomak. Rosier 14:03, 19. veljača 2008. (CET)

Novi razgovor Dalibora Bositsa[uredi kôd]

Zamolio bi te da ne stavljaš popise razno raznih kategorija na en jeziku u komentaru, nema neke potrebe za time, lijep pozdrav Kubura ;-) --Dalibor Bosits © 13:09, 18. veljača 2008. (CET)
Kad sam sređivao neke druge stvari pa sam vidio, neznam jesi li ti to stavljao, kažem jer sam tebe obično vidio da si započeo članak, evo jednog takvog Zdenko Zorko, neznam za druge, trebao bih tražiti, uglavnom to, sitnica, Lijep pozdrav ;) --Dalibor Bosits © 13:49, 18. veljača 2008. (CET)
Nešto sitno znam o tim međuwikipedijskim poveznicama, nego, taj sistem nije možda baš najbolji, ti se služiš člancima sebi za osobni podsjetnik, kako si napisao. Ali ni to nije možda baš potrebno jer imaš poveznicu na engleski članak i uvijek možeš vidjeti koje su katgorije tamo prisutne, i ne bi se uvijek trebali ravnati prema njihovim kategorijama, niti su im baš svi članci kakvi bi trebali biti, pa nisu uvijek ni kategorije, no uvijek valja pronaći podudarnost zbog tih međuwikipedijskih poveznica. --Dalibor Bosits © 14:11, 18. veljača 2008. (CET)

Fala[uredi kôd]

Nisan ni zna da postoje one druge dvi statistike. Fala in --ARMchoir 16:00, 20. veljača 2008. (CET)

Kreč/vapno[uredi kôd]

Ispričavam se, po čemu je to krečnjak (i ovdje) hrvatskija riječ od vapnenca? Rosier 12:07, 21. veljača 2008. (CET)

Ajd molim te dodaj {{Naselje u Hrvatskoj}} --Suradnik13 14:40, 22. veljača 2008. (CET)

fala na nagradi[uredi kôd]

samo pišen ono šta znan, brodi i motori su ono di san najboji --ARMchoir 08:47, 28. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Pucaj...[uredi kôd]

...Kuburo. Predlažem da ćakulamo na mojoj stranici da ne opterećujemo tvoju, ja nisam aktivan na hr.wiki pa ima mista tamo. Zenanarh 18:13, 10. ožujak 2008. (CET)

hm, ne bih znao na što misliš --Dalibor Bosits © 09:59, 11. ožujak 2008. (CET)
a tako, nisam ja stavljao to, premda bi riječ razina vjerojatno bila primjerenija, hvala na zapažanju ;o) --Dalibor Bosits © 10:45, 11. ožujak 2008. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Tnavbar nije standarni dio predloška navbox generic i u ovom slučaju predložak može malo puknuti zbog njega. Zelena je maknuta zato što je prezelena Face-smile.svg. Što se mene tiče, važniji bi trebao biti tekst, a ne jake boje koje s njega odvlače pozornost. Lijep pozdrav --MayaSimFan 16:23, 20. ožujak 2008. (CET)

Ja mislim da su Uskopljaci Man☺ Usk☼ 13:55, 25. ožujak 2008. (CET)

Sad sam pitao jednu stariju Uskopljanku koja mi reče da je točno i Uskopljani ( u pjesmi jedne uskopaljske grupe kaže: ...širom svijeta znani Uskopljani...), a i Uskopljaci ( na skupovima nekih stranaka, te nekih kulturnih manifestacija svi viču Uskopljaci moji.... ) pa sad ti razaberi... Trećeg nema (he-he) Pozdrav iz Uskoplja--Man☺ Usk☼ 14:15, 25. ožujak 2008. (CET)

Molim te pogledaj sad...--Man☺ Usk☼ 18:27, 25. ožujak 2008. (CET)

Puno hvala Kubura!!!--Man☺ Usk☼ 14:39, 26. ožujak 2008. (CET)

fala na lipin željama za uskrs, je da san malo zakasnia, ali sve najbolje i tebi i tvojima također. West Brom 4ever 21:25, 26. ožujak 2008. (CET)
Kubura koga ti to znaš iz Uskoplja, ako nije tajna. ;)--Man☺ Usk☼ 14:46, 27. ožujak 2008. (CET)
Za one udruge, pa onda je čitav članak reklama za Uskoplje. Nije problem, izvor za popis stanovništva je iz jedne knjige, al za nadmorsku visinu cu se raspitat ni problem. Pozdrav iz Uskoplja.--Man☺ Usk☼ 14:22, 28. ožujak 2008. (CET)
Ma u pravu si.--Man☺ Usk☼ 14:34, 28. ožujak 2008. (CET)
Ma nemora bit izabran, al od sad cu trazit svakom članku koji se predloži za izabrani zamjerku. Pa eto... Pozdrav--Man☺ Usk☼ 16:55, 2. travanj 2008. (CEST)

Jadranske ribe[uredi kôd]

U redu, hvala na pomoći. --Bicikla (razgovor) 10:59, 27. ožujak 2008. (CET) Sređeno, možeš li pobrisati ono što je ostalo od kategorije, ja to ne mogu. Bog --Bicikla (razgovor) 11:03, 27. ožujak 2008. (CET)


Ja sam završio popis i mislio sam prebaciti stranicu pod gornji naslov, tj. Jadranske riblje vrste. Što misliš o tome, da li je naziv ispravan? --Bicikla (razgovor) 10:44, 28. ožujak 2008. (CET)

Dubrovačka Republika - Dubrovački jezik[uredi kôd]

Vidim da te negusta što sam uknjižio da je dubrovački jezik. Kako Dubrovčanin, scijenim da imam razlog to rijet, a posobito er studiškam ovi jezik veće četri godišta i vele znam od njemu.

Pročitaj ovaj članak: http://hr.wikipedia.org/wiki/Dubrova%C4%8Dki_jezik i moj komentar u razgovoru: http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Dubrova%C4%8Dki_jezik

Kad pročitaš te argumente, mislim da ćeš se složit, a uostalom mislim da bi ipak o pitanjima Dubrovnika i Dubrovčana, pa tako i o jeziku trebali odlučivat Dubrovčani, jer mi to ipak najbolje znamo.

S poštovanjem
I. S. Ragusinus

P.S. Ja se ne miješam u čakavski, zar ne? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ragusinus (razgovordoprinosi) 22:13, 30. ožujak 2008.


Moj gosparu Kubura...[uredi kôd]

Vi imate nekakve ideje da ja provavam umanjit kulturno bogatstvo Hrvatske. Ovo s tijem nema veze. Vi ste možda pomislili da sam Velikosrbin zato što kažem da postoji dubrovački jezik. Ja niti sam Srbin po krvi ni po osjećaju, pa me velikosrpska ideologija ni najmanje ne zanima. Oni koji imaju fantazije, neka žive u njima.

A sad činjenice: U dubrovačkih pisaca najspominjeniji jezik je slovinski, a narodnost Slovin. To je bila njihova ideologija (ujedinjavanje svih Slavena itd.), čiji je program (Il Regno degli Slavi) napisao Mavro Orbini. Ipak, on, čovjek koji je toliko znao o Slavenima (Slovinima) njegov jezik ne zove slovinski nego dubrovački, što znači da je on uistinu nadišao ideološko neznanje da svi Slaveni govore istim jezikom. Čak i Kašić, koji nije Dubrovčanin po rođenju, ali sigurno po školovanju, koristi ime dubrovački, kao i neki drugi, među kojima sam naveo Primovića Latinčića, pisara, koji se sigurno često susretao i s ostalim južnoslavenskim govorima pa je uvidio očitu razliku između njih i dubrovačkog. Doista, ime dubrovački se ne koristi danas ne zbog jezikoslovnih nego zbog političkih razloga.

Imena hrvatski i ilirski se također pojavljuju u dubrovačkih pisaca, u kontekstu istom kao i slovinski, ali NE da to sve znači isto kao i današnji termin hrvatski, u ono doba kad današnji pojam nacija ne postoji u dubrovačkih pisaca to znači slavenski.

Dunkve, slovinski = ili slavenski ili južnoslavenski ilirski = južnoslavenski hrvatski (barem u dubr. pisaca) = južnoslavenski dubrovački = dubrovački (slavenski jezik koji se koristi na dubr. području)

Srpski se jezik u dubrovački pisaca nikad ne spominje, naravno, zašto bi kad s njim nisu imali nikakve veze.

I tako, moj gosparu, citirajte vi meni svoje razgovore i zovite me anonimcem. Ja se ne jedim jer nije ništa loše bit anonimac. (i Gaj je bio anonimac dok nije počeo svoj rad) Ali nemojte mi moli'vas uvlačit pulitiku u ovo i puštite Dubrovčane da o sebi govorimo, nije to protiv vas ni za vas nego za nas...

Evo vam samo jednog primjera pulitike: Ivan Gundulić? Jovan Gundulić? NE, nego Đivo Frana Gundulić

I. S. Ragusinus — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ragusinus (razgovordoprinosi) 22:42, 30. ožujak 2008.

Dite moje, nikor to sa hrvatskim, ilirskim i slovinskim malo dulje od tebe objašnjava ekipi ovdi.
Drugo, pravilo od Wikipedije je: "Wikipedija ni misto za izvorne znanstvene radove, niti za osobne istraživačke projekte". Drži se tega. To ti je upozorenje napisano na nekoliko stranic za razgovor. Kubura (razgovor) 23:01, 30. ožujak 2008. (CEST)

Odlomak u Nika Nalješkovića[uredi kôd]

Taj odlomak sam izbriso jer je to bio očiti primjer pulitike tamo gdje se pulitika ne bi smjela miješat. Bez pravog konteksta, taj odlomak upućuje na krivi zaključak. Značenje pojma hrvatski u njega je uvijek slavenski.

I. S. Ragusinus — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ragusinus (razgovordoprinosi) 22:46, 30. ožujak 2008.

Pusti znanstvenici koji se bavidu timen su blesavi, sve enciklopedije i leksikoni i znanstveni radovi su g**** u karti, samo je niki anonimac sa Wikipedije pametan, on je mirodavan za sve.
Veliš ti: "Značenje pojma hrvatski u njega je uvijek slavenski."
Je, je, i Rim se more iz Dubrovnika gledat.
Ragusinuse, oli je nevrime u Čačku, pa nimaš kreativnijih zamislih za provest vrime od onih koje upravo sprovodiš? Kubura (razgovor) 23:01, 30. ožujak 2008. (CEST)

Vidi munjopoštu :) --Suradnik13 (razgovor) 23:12, 30. ožujak 2008. (CEST)

Napokonja nota[uredi kôd]

Meni je dodijalo s vama se karat liše. Vi ste, moj gosparu, svojim stavovima bliže Čačku nego ja, budite siguri. Velikosrpski i velikohrvatski stavovi su odavno jasni, a često znaju bit deboto isti u argumentima, samo svaki za svoju bandu. Naslušo se dubrovački puk Ivanâ i Jovanâ, i Nikâ Pucićâ i Medâ Pucićâ, pa ovo neće bit ni prvi ni zadnji put da je Dubrovčanin dečido bit pametniji i puštit Balkance da se koju - čija je ideologija boja, a oba dva su u crnijem košujama. Kako što sam prvo rijo: Oni koji imaju fantazije, neka žive u njima. (Neki od nas hi i žive, ali znajte da to neće dugo).

Imate razlog da nijesam trijebo stavjat moj oriđinavni rad, ali moji zaključci su više nego dobri baš zato er su rezutat istraživanja.

A sad mi dopuštite i komentar: Znate da je nevojno što se dogodilo s hrvatskom kulturom, prije su Dubrovčani i Dalmatinci bili vrhunac kulture na ovom izmučenom prostoru, a danas o' tega ništo, zbog doseljenika čak i u Dubrovniku ima svašto.

Ovo je sve bijo s moje strane pokus, da vidim kakve su 'današnje situacije'. Moram priznat da su baš onakve kako sam i mislio. Morebit se jednom uvjerite da sam imo razlog (ili kako se na slovinsko-ilirsko-hrvatsko-srpsko-crnogorsko-bosanskom kaže: bio u pravu).

I. S. Ragusinus. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ragusinus (razgovordoprinosi) 23:24, 30. ožujak 2008.

"...prije su Dubrovčani i Dalmatinci bili vrhunac kulture na ovom izmučenom prostoru..."
Je, je, znamo mi te ideologije. Svako ime, samo ne hrvatsko. Ne moreš ti provuć hrvatsko ime priko just, a?
"Ovo je sve bijo s moje strane pokus, da vidim kakve su 'današnje situacije'."
A, pokus? Wikipedija ni misto za pokuse. To ti mora bit jasno. "Za vidit kakve su situacije"? Kakve su to "današnje situacije"?
Što, ponada si se da nisu možda ovdi na hr.wiki koji anacionalni beskralježnjaci i nacionalmazohisti? Oni, kojima nije bitno ako se nečemu što je hrvatsko poriče da je hrvatsko, pa će tolerirat umanjivanje hrv. kult. i jezične bašćine pod imenon nekakvega amorfnega, neodređenega "slavenstva"?
"Današnje situacije"? Ma koje "današnje situacije"? Što, misliš da smo ovdi nešto zaboravili samo zato što je prošlo skoro 13 godin od zadnjeg srpskeg napada na Dubrovnik?
Ja znan za retoriku onih Srba i Crnogoraca iz Dubrovnika, kojima nije odgovarala Hrvatska, štoviše govorili su protiv RH, a veličali su i povlađivali posizanjima za hrv. kult. bašćinom koja je dolazila iz Srbije, CG i od velikosrba iz BiH. Budući da im Dubrovčani nisu poletili na srpstvo, kako je ekipa tlapila i umišljala među velikosrbima (nego su stali uz hrvatstvo), pobigli su ća iz Dubrovnika (a velikosrbi su još za kaznu granatirali Dubrovnik, što im nije poletia na srpstvo). Valjda su se nadali "trijumfalno vratit" kad im ga Vučurević zauzme. Ili se vratit "kad ekipa zaboravi", kad vidi kako je "današnja situacija", pa opet ufino propagirat.
Znamo mi te igrice. Ka', "nije to velikosrbetanje". To se "znanstveno istraživa". Pa se temeljem tega "znanstvenog pristupa", po logici "pas diveru g***o deveto kolino" izokrene da "nije hrvatsko", nego neko "neodređeno slavensko", ka da je bašćina svih onih "od Vardara do Triglava". Pa onda to "neodređeno slavensko" završi u prikazivanjem kao "srpsko".
Ne poričen da smo mi Hrvati Slaveni, ali niće nan nikor tu činjenicu zlouporabljivat da kroz kojekakva izmotavanja porekne nečemu hrvatstvo. Kubura (razgovor) 01:16, 31. ožujak 2008. (CEST)

Ma nema nikakovo selo/zaselak sa takvim imenom u općini Uskoplje.--Man☺ Usk☼ 20:41, 3. travanj 2008. (CEST)

Korade[uredi kôd]

Pa zakomentirani dio je uklopljen u tekst, samo sam izbacio rečenicu "Kroz sve te sudske procese u pravilu je prolazio “elegantno” i ostao je “nedodirljiv”.", nekako mi je sugestibilna. Osobno bih napisao i kritičniji članak, ali s druge strane pazio sam na enciklopedijski stil, NPOV i sve ostalo. Ja sam išao malo sredit taj članak jer su prve verzije bile grozne. Slobodno nastavi --Suradnik13 (razgovor) 11:14, 8. travanj 2008. (CEST)

Ubacio sam taj dio. Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 12:41, 8. travanj 2008. (CEST)

Face-smile.svg[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 14:12, 9. travanj 2008. (CEST)

eh znam, kao što znam da zbog toga nije potrebno odlomak po odlomak, možeš kopirat tekst u vanjski editor pa tako probat? (ako je baš problem ovako) ;o) --Dalibor Bosits © 14:22, 9. travanj 2008. (CEST)
ok ;o) --Dalibor Bosits © 14:28, 9. travanj 2008. (CEST)

Jarunski otoci[uredi kôd]

Stvarno ne vidim razloga zašto bi svaki jarunski otok imao svoj članak. Pa barem nismo Slovenci :) --Suradnik13 (razgovor) 11:59, 10. travanj 2008. (CEST)

Pa ribiči, pa nudisti, pa šumarak za neobvezatni seks (tzv. fukodrom), to se sve da napisati u članku o Jarunu, jer je to jedna cijelina, a što se slika tiče ista stvar. --Suradnik13 (razgovor) 12:06, 10. travanj 2008. (CEST)
Jarun je zapravo staro korito Save i do Univerzijade '87 to je bila baruština (kao i Bundek do prije par godina), leglo komaraca i starih automobilskih olupina. Onda su pred univerzijadu odlučili preurediti taj kompleks i napraviti prije svega veslačku stazu. Tako ti je danas na jednom otoku velika tribina. Otocima su nadjenuli imena poslije Univerzijade. Na otocima je uglavnom šipražje, na ovim uređenima je trava i nekakva stabalca. Od faune ima labudova (uz obalu), nekakvih ptica u prolazu, pataka, komaraca, glista i ostale gamadi :) Lokali uglavnom niču (pola ih je bespravno). Tri su otočića povezana mostićem, na ostale možeš jedino plivanje (ja osobno nisam nikad, niti imam namjeru ući u jarunsku vodu). Zagrepčani neznaju nazive jarunskih otoka, jer to svi zovemo Jarun. Mlađi Jarun poznaju po birtijama, pa kad trebaš nekom objasnit gdje točno na Jarunu, onda kažeš kod Aquariusa, kod Lida, itd. Zato ti kažem da nema smisla pisati o otocima zaseban članak, već sve to uklopiti u članak o Jarunu. --Suradnik13 (razgovor) 13:10, 10. travanj 2008. (CEST)

Slicni clanci[uredi kôd]

Ako imas 5 clanaka iste tematike, obavezno otvori novu kategoriju odma, a meni ili ostalim adminima prepusti brigu oko toga gdje tu kategoriju staviti (stavi ti gdje mislis da ide, ja cu provjerit kasnije). Lakse je to nego da naknadno otvaramo kategoriju, pa u 10 clanaka zamijenimo 3 psotojece kategorije s jednom novom. Cak i ako otvoris kategoriju prije nego skupis 4-5 clanaka, manja je steta nego da se kasnije gombamo sa 10 clanaka i prekategoriziranjem. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:35, 16. travanj 2008. (CEST)

Vidis, mogu ja nesto i od tebe naucit, po pitanju kategorizacije :). --Pancho W. Villa (razgovor) 11:16, 16. travanj 2008. (CEST)
zagubilo mi se tvoje pitanje ;), nego, ako je popis onda ide u dodatak, pa, pošto si ti to stavio (čini mi se da jesi) ako neće biti nekakav popis onda ukloni prefiks dodatak, ja sam stavio odmah da se ne mora kasnije premještat, ispravi me ako griješim, lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 11:14, 18. travanj 2008. (CEST)

Selca[uredi kôd]

Vidjeh da te bune Selca :) U ovom slučaju je Sombrero dobro napravio. Naime, u idealnom slučaju na naselje bi trebao voditi Dodatak:Popis naselja u RH. Dakle, ako klikneš na [1] vidiš da vodi. Ukoliko na članak ne vodio ovaj Dodatak, dvije su mogućnosti:

  • nije napravljena razdvojba na Dodatku, npr. postoje tri Selca - tada u dodatku treba ispraviti naziv na Selce (ime općine);
  • krivi je naziv članka - tada treba ispraviti naziv.

Što se tiče Ćelija, nadam se da je postignu dogovor da je glavni naziv onako kako stoji u Zakonu, jer će to najmanje zbunjivati, a evenutalno napraviti redirect s onog drugog "krivog" (tj. onaj koji nije u Zakonu) naziva. Bio je primjer Škabrnja i Škabrnje, Runović i Runovići itd.

Eto, nadam se da nije komplicirano :) --Suradnik13 (razgovor) 10:53, 21. travanj 2008. (CEST)

Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Hrvatskoj/S. Hval na brizi :). --Pancho W. Villa (razgovor) 12:28, 21. travanj 2008. (CEST)

HVO Sarajevo[uredi kôd]

Uredu, hvala na informaciji! --Mostarac (razgovor) 11:54, 21. travanj 2008. (CEST)

Bok Kuburić... pozdravi mi Bile. --Zeljko (razgovor) 12:18, 24. travanj 2008. (CEST)

Oj prijatelju, pozdravi mi Bile... a ona usporedba ti je besmislena, jednostavnop nisi u pravu. Ne može biti bilo tko Gradišćanski Hrvat, a tvoj ličanin može. --Zeljko (razgovor) 10:03, 2. svibanj 2008. (CEST)

I ti smatraš da ne znam da se pridjevi pišu malim slovom. Onda nemaš o čemu sam mnom pričat. --Zeljko (razgovor) 10:46, 2. svibanj 2008. (CEST)

ja ne razumijem kako možeš pobristi nečiju poruku kafiću. Mislim nije baš pristojno. - Suradnik:Hrcko


Biološki opstanak (odgovor)[uredi kôd]

Translation arrow.svg
Ovaj članak ili dio članka, djelomično ili uopće nije preveden sa srpskog jezika.
Slobodno pomozite u prijevodu vodeći računa o stilu i pravopisu. Izvornik se možda nalazi na popisu drugih jezika.


Pre svega,ja moram da ti se iskreno zadivim.Kako te nije mrzelo da pišeš toliko za moja dva tri komentara,meni nije jasno,ali svejedno svaka ti čast. Drugo,možemo polemisati o Đujiću,Martiću i Srpsko-Hrvatskim odnosima dva dana i niko ništa neće promeniti od svojih stavova,ni ti ni ja.Neke stvari(čisto da znaš ovako)uradim kada se iznerviram,pa npr. izbirišem članak o Martiću i napišem "СРПСКИ ХЕРОЈ" iako znam da nije bio sigurno nevin u svem onom sranju.Živcira me, kada pročitam npr. članak u kojem su Jure i Boban maltene sveci,a Starčević "veliki otac Hrvatske nacije".Ti bi trebao da znaš šta je sve on govorio o Srpskom narodu,tačnije "Slavo-Serbima".Da smo sužanjska pasmina,gnusni skotovi,da nisamo dostigli ni najniži stupanj ljudskog razvitka,a da ne pričam o glupostima o tome ko je sve Hrvat(čak ni Šešelj koje je po vama najgori čovek na svetu nema tako radikalne stavove o tome ko su sve Srbi a čak je i bolje argumentovao svoje tvrdnje.Inače, nisam ja za Šešelja;))pa čak da su i Slovenci "Alpski Hrvati" itd.O namrema Srba prema Hrvatima glupo je da pričaš jer to što se nama desilo 1941-1945 se desilo retko kom narodu(Jermenskom i Jevrejskom/Židovskom).Otcepljenje Hrvatske 1990.(početak) je imalo sve odlike proglašenja NDH.Ukidaju se prava Srbima kao konstitutivnom narodu,izbacuje se ćirilica,Tuđman priča o "tisućeljetnom snu Hrvata" tj NDH,koja nije samo "puka kvinsliška tvorba i fašistički zločin", i koja oživljava posle 50godina.Posle upada redarstvenika u Krajinu,i mlaćenja Srba,pretnji kopanjem očiju itd,ko se može osetiti sigurnim i ne staviti balvane na ceste?Posle naoružavanja MUP-a Hrvatske(inače imali su i maskirne uniforme,zelene,za geriski rat,šta će milicajcu maskirna uniforma,ako je samo milicajac a ne vojnik???)koji Srbin bi se osetio sigurnim u takvoj tvorevini?ZNG-e su krenule da kolju po Vukovaru,i kada je armija napala grad kukate o srpskoj agresiji.Ma nemoj...jadni Hrvati napadnuti od ludih četnika bez razloga,jer je Srbima u genima Velika Srbija i mržnja prema Hrvatima.To su priče za malu decu.Bilo je zločina sa obe strane to ne sporim,ali molim te ne pričaj kako su Krajišnici krivi za tu mržnju,jer bože sačuvaj,nisu hteli da idu iz Jugoslavije u Nezavisnu Hrvatsku u kojoj ih mrze,mlate i teraju da potpišu nekakve ugovore o lojalnosti šta li već.Prvo ste vi izmenili ustav SR Hrvatske(ne ustavno po ustavu SFRJ iz 1971. sa dopunama 1974.)pa su onda Srbi stavili balvane.Mi jesmo sravnili Vukovar,ali nismo pravili ogrlice od dečijih prstića.Mi jesmo imali Ovčaru,ali Jasenovac(kojeg se ne bi ni Hitler postideo)nismo.Đujić verovatno jeste ubijao Hrvate,i Srbe(komuniste ali svejedno to su i dalje Srbi) ali nije uradio ono što su Ustaše u Pribilovcima,da vade creva deci od 10godina i da njima "kite" učionicu,da im sole rane da bi ih duže klali,da siluju 8-godišnje devojčice(inače ovo je sve opisano u pismu koje je napisao jedan italijanski general,vaš saveznik u WWII Musoliniju,mislim da ima to pismo negde na Sr vikipediji potraži ga ako hoćeš). Što se tiče parole tvoje teze oličene u paroli "Hrvatska radi,Srbija se gradi",rećiću ti samo podatak,da je Hrvatska u Kraljevini SHS(koja je bila jako "nepravedna" prema Hrvatima)imali osam puta veću stopu razvoja nego u Austrougarskoj,jer je takav sistem bio da onaj koji je bio iole razvijen još više se razvijao,a siromašni su stagnirali.U svim Jugoslovenskim bankama je bilo ukupno 3milijarde dinara.Samo u Zagrebačkim je bilo 2.5milijardi.O čemu ti onda pričaš?Vi ste ulagali u nerazvijene Srbi,kako da ne.A Dalmacija(katolička) nije bila nerazvijena pre rata?Pa je onda beogradski GENEX gradio hotele,da bi razvili turizam da bi se i tamo lepo živelo.Ali to sve nema veze,bitno je da su Srbi lenčuge koje muzu pare od vrednih Hrvata(i ponekad Slovenaca).Pičaš o nekom sejenju mržnje,pa ko ju je posejao?Pa Starčević na prvom mestu koji je vama danas OTAC NACIJE,čovek koji je pričao da su Srbi životinje,pa kakve budućnosti imaju pravoslavci u Hrvatskoj onda?!?!?!Ja shvatam da ti samo voliš Hrvatsku,ali jednostavno mislim da nisu u pravu u dosta toga.Nemaš prava da kriviš Srbe za ovaj niti za bilo koji drugi rat...Ja sam veliki nacionalista,tvoji sunarodnici bi rekli "velikosrbin" što ja u suštini i jesam jer smatram da nikada neće biti dobro Srbima u Hrvatskoj jer je mržnja prevelika i ima mnogo "loše krvi",osveta vuče za osvetom...Ali ja bih bio srećan i da su Srbi 1990. umesto balvana i krvi,dobili od Hrvata SAOKrajinu u NEZAVISNOJ Hrvatskoj,da budu svi srećni.Ali ne ,Tuđman je sam rekao "treba zadati takve udarce da Srbi praktično nestanu",to je bio njegov plan od početka i mira nije moglo da bude,kao što ga neće ni biti.Ja volim vas Hrvate,našu hrišćansku braću po krvi,i mogu da orostim Jasenovac ali da zaboravim, ne mogu,i ne mogu da prihvatim da su Srbi uvek loši momci kada to baš i nije tako. Nisam napisao sve što sam hteo ,ali nadam se da si shvatio suštinu mog izlaganja. Pozdrav Dalmatinac da si mi ti živ i zdrav:)!--Vule91 (razgovor) 23:11, 6. svibanj 2008. (CEST)

To ti znači kao,kako si imao volje to da radiš,kako ti nije bilo dosadno(npr. -"Ustao si u 6h ujutro i otišao da radiš,kako te ne mrzi čoveče?"-).Jeste malo žargonski izraz, izvinjavam(ispricavam) se.A dobro i ja sam se malo namučio dok nisam sva "n" u "m" prebacio :).--Vule91 (razgovor) 21:20, 7. svibanj 2008. (CEST)


Treba da se dogovorimo oko naslova članka "Kraljica Marija Karađorđević".Ja sam pokušao da vratim na Marija Karađorđević ali nije htelo,jer kaže da taj naslov već postoji, šta ja znam....promeni ako znaš,meni je svejedno...--Vule91 (razgovor) 12:08, 10. svibanj 2008. (CEST)

Ma ja shvatam sve to,samo ne znam da promenim.Pokušao sam sa "premjesti" ali neće,kaže taj naslov već postoji za taj članak.Pa bih te zamolio ako ti možeš da vratiš bilo bi super....--Vule91 (razgovor) 23:59, 13. svibanj 2008. (CEST)

Ja sam shvatio da si ti razumio moju poruku,ali da si imao pojedinih problema u prebacivanju na hr.U redu za članak da mora da se piše na hr,ali čovječe,ti kao ne razumeš kada ti napišem čovek,umjesto čovjek?Ja neću da se svađam,ali smatram da je bespotrebno da se cepidlači zbog jezika koji je u suštini isti,ako je tekst van članka.Na sr vikipediji može se slobodno pisati na Hr i niko ti neće ništa reći(naravno na stranici za razgovor),ne znam u čemu je ovdje problem.Da li ti stvarno ne razumeš,ili jednostavno je pravilo da se ne sme pisati na drugim jezicima,ili me samo zezaš.Meni stvarno ne pada na pamet da ti prevodim onaj deo tvoje stranice za razgovor koji je na srpskom.Ubuduće ću se truditi da ti pišem na hr,ali nemoj od mene tražiti da glumim budalu i da ti prevodim ono što odlično kužiš.Što se tiče kraljice Marije,već sam ti rekao,menjaj kako voliš,shvaćam da se tako pišu naslovi članaka bez titula.--Vule91 (razgovor) 10:38, 14. svibanj 2008. (CEST)


Ja sam tebi rekao da ću pisati na hrvatskom koliko znam,a ti meni sada držiš pridike.Ja sam mislio da si ti neki ok tip,kada ono ti meni zabranjuješ nazivati te Dalmatincom.Napisao sam kužiš,kao razumiješ,ali nisam bio siguran da li se piše razumiješ ili razumeš,jer mi jednostavno to nije maternji dijalekat,ili šta već(ijekavica).A to tko od koga jezika zazire ti si sam prikazao:"Čitanje i privođenje s nikeg drugeg jezika, ka' šta je srpski, me zamara. Posebice kad je srpski u pitanju. Ne da mi ga se više čitat, tega mi je stvarno dosta. To više ne moran. Dakanje mi je dodijalo i gledat i čut, isto je i sa srpskom ekavicom.".Meni nije problem da pišem na hrvatskom jer za razliku od nekog nemam komplekse niti moram da dokazujem tko sam i što sam.Mjesec dana sam po cijeli dan provodio sa Hrvatima vrijeme i nijedan se nije požalio kako me ne razumije,kako ne "kuži kaj sam mu ja rekel".I ja sam njih savršeno razumio,tako da sam na trenutke nisam ni primećivao razliku između HR i SR jezika.Ti ljudi su bili zagrepčani,ali nitko od njih nije pričao tKO već KO,nitko nije pričao NItKO već NIKO,i kada bih ja rekao razumem nisu pravili problem.Čak se sjećam da su pričali medved umjesto medvjed.Vi umjetno pravite dva jezika od jednog istog,ubacujući neke izmišljene riječi iz lokalnih dijalekata kao standardne.Hrvatski i srpski su jedan isti jezik,ma kako se on zvao.I ja sam ti i rekao da ću pisati na hr koliko znam,prije nisam jer nisam znao da mora(naravno za članke sam znao nisam lud).I ti se nemaš pravo ljutiti na mene što sam Srbin i što pišem srpskim jezikom.Ja sam tebi moje stavove objasnio u prvoj poruci a ti kako voliš,ne želim ih opet ponavljati.Ti srpski ne razumiješ zato što ne voliš Srbe,a ne zato što stvarno imaš problem sa razumijevanjem istog.Ja sam završio,pa mi ti lijepo reci koji dio članka nisi(ili nijesi,znam da u Crnoj Gori kažu nijesi,ali koliko se ja sjećam u Hr se tako ne govori))razumio.--Vule91 (razgovor) 12:05, 14. svibanj 2008. (CEST)

O točnosti mojih informacija ne želim dalje(ili dulje) diskutirati,kao ni o bilo čemu na temu srpsko-hrvatskih odnosa,ustaša i četnika,jer se tako nerviramo samo i ti i ja.'Ajde da se naše rasprave svedu na to,da li Kraljica Marija treba sa kraljica ili bez,ili nešto tako....ok?--Vule91 (razgovor) 23:29, 15. svibanj 2008. (CEST)

A little help: Ecser[uredi kôd]

Hi! I'm a Hungarian Wikipedia editor, my name is Norbert Kiss. I'm very proud of my village and I would like to read about it in a lot of langauges. I translated already it into 10 languages, but I can't speak Croatian. Could you help me. My village's English page is this: Ecser. Could you translate the page of Ecser into Croatian? Then just link the side into the English version and I will see it, or you could write me, when it is ready. My hungarian Wikipedia side is: My profile. Or my e-mail is: eino@freemail.hu

Thank you! Norbert

Temelj[uredi kôd]

Gospodine Kubura! Možete li, molim Vas, potvrditi veću odomaćenost (u hrvatskom književnom jeziku) oblika utemeljiva u odnosu na utemeljuje (Ekser (Mađarska)). Unaprijed hvala! --Daki (razgovor) 15:02, 20. svibanj 2008. (CEST)

Milan Kangrga[uredi kôd]

Kubura, prebacio sam tvoj tekst na Razgovor:Milan Kangrga.

Iskreno, ja ne znam sto je tebi kad ni nakon 3-4 godine ovdje nisi u stanju shvatiti najbanalnije pravilo kao NPOV. Fascinantno je je da netko s toliko iskustva u stanju napisati:

Wikicitati „"Neutralnost" mnogih njegovih stavova valja uzeti sa zadržkom, odnosno, treba ih smatrati pristranima”

.

Ma, covjece, odakle tebi pravo da nekom tumacis kako treba tumacit njegove stavove???

Tvoje je da napises sto su drugi rekli o njemu, a ne da uvjeravas cvitatelja da su ti drugi u pravu ili u krivu, te da nekom nameces svoje politicke stavove. Tvoje je da napises cinjenice, a na citatelju je da sam odluci.

No, bojim se da je tvoja fiksacija vlastitim politickim stavovima jaca od razuma, te da jednostavno nisi u stanju shvatiti bit wikipedije.

--Pancho W. Villa (razgovor) 11:01, 26. svibanj 2008. (CEST)

Ako je on govoria onakve stvari (kako tvrdidu izvori), e, onda njegove stavove triba ponovo pogledat. I ono se ne smi skrivat. Ako je on onakve stvari izjavia, to se mora znat. Kubura (razgovor) 09:43, 27. svibanj 2008. (CEST)
Cijenim tvoj rad, ali moras pazit da clanak ne izgleda ko pamflet, jer postizes kontraucinak. Ukratko, ako je covjek bio smece, to ti ne daje razlog da od clanka napravis "smece". S time sto nisi napravio smece od clanka, ali sam ja, kao citatelj, flipnuo kad sam vidio da mi netko negdje govori sto trebam misliti. Serviraj cinjenice i prepusti zakljucak citatelju. Pozdrav. Sorry ako sam bio neugodan :). --Pancho W. Villa (razgovor) 11:53, 27. svibanj 2008. (CEST)
Uh, vidin jedan dil teksta. Osta mi je iz jedne rasprave (bilo je nešto o jeziku, ne spominjen se). I tin redak zvuči ka sugeriranje u raspravi. Njega moran ispravit. Kubura (razgovor) 13:04, 27. svibanj 2008. (CEST)
Ako i sam vidiš u čemu je problem, onda vjerujem da možeš ovo sam popraviti i vratiti. Reci meni kad bude trebalo pobrisat stranicu za razgovor, kad uklopiš. Poz. --Ante Perkovic (razgovor) 22:25, 31. svibanj 2008. (CEST)

Srbijanska vs Srpska[uredi kôd]

A kud bi onda svrstao npr. Danijela Ljuboju. Vinkovci nisu srbijanski niti srpski ... ?!?!!? Nemamo srbijansku manjinu, nego srpsku manjinu, itd. ....

DivJak (razgovor) 21:26, 31. svibanj 2008. (CEST)

Eto i ti izbjegavaš navesti da li je srpska ili srbijanska reprezentacija jer ni sam više nisi siguran. Citiram: "On igra za reprezentaciju Srbije.". Nije rođen na Cipru kojeg si se uhvatio, nego slučajno u Vinkovcima. Sto bi bilo da je rodjen u Njemačkoj, vecinu života proveo tamo, u Srbiju dolazio samo na ferije sa starcima? Da li bi onda taj netko bio srpski ili srbijanski državljanin ???

DivJak (razgovor) 21:43, 31. svibanj 2008. (CEST)

Tiskani mediji na hrvatskom jeziku izvan Hrvatske[uredi kôd]

Pogledaj možemo li na osnovu ovih članaka otvorit još koju podkategoriju od Hrvati izvan Hrvatske. Možda "Hrvati u Ujed. Kralj."? --Ante Perkovic (razgovor) 22:22, 31. svibanj 2008. (CEST)

Da, ali mozda ima materijala razvrstat i te iseljenike (mozes promijenit naslov kategorije, ako hoces). Kao sto je za SAD-Hrvate. --Ante Perkovic (razgovor) 09:50, 2. lipanj 2008. (CEST)

Pravoslavni pokret na Visu?[uredi kôd]

Bok,

Znas li nesto o Pravoslavnom pokretu na Visu? To mi je jedna od cudnijih epizoda u nasoj povijesti, a relativno se malo zna o tome.

Ako imas neke materijale, mozda bi moga napisat 2 recenice?

--Ante Perkovic (razgovor) 14:49, 5. lipanj 2008. (CEST)

Ljut[uredi kôd]

Kubura, zašto si ti uvijek tako ljut? --NI (razgovor) 22:09, 9. lipanj 2008. (CEST)

Bošnjačko-hrvatski sukob[uredi kôd]

Napisao sam članak Bošnjačko-hrvatski sukob, a pošto vidim da si bio aktivan u razgovoru o tom članku, možeš li reći svoje mišljenje? Imam mnogo, izvora i referenci, samo što ih još nisam postavio u članak, pa ti sa na neki sumnjivi dio dodaj ovo [nedostaje izvor]. Ja ću to zamijeniti referencom, jer kažem ti imam dosta referenci! --Mostarac (razgovor) 13:54, 17. lipanj 2008. (CEST)

Bivše zemlje[uredi kôd]

Ako želiš ubacivati komentare i objašnjena, kraj pojma stavi * ili neki broj i objašnjenje dodaj u parametar . Zato taj parametar i postaoji. Ako ti ne ide pokaži gdje treba ubacit i što pa ću ja pokušat. I nismo, kako ti jako suptilno skrivaš riječi, zas*ali predložak. Stari nije imao niti jedan optional parametar nego je bio tablica koja se mora popuniti ili bi ostalo prazno polje, a onda bi svaka, za recimo pozivni broj, država prije Bella imala ?, a bilo bi ih više nego bez njega. Ovo je modernizirana verzija gdje su skoro svi parametri optional i gdje se, ako nema podatka, ne stvara zbrka sa upitnicima i praznim poljima. Ali još jednom ponavljam, sve je tu, no ako ti ne uspije javi meni da probam pomoć :-) --Edgar Allan Poe (razgovor) 11:09, 30. lipanj 2008. (CEST)

Uglavnom, bio ne bio parametar, predložak je, uz velik trud kolege s ruske wikipedije, sređen i funkcionira i sve je jasno i za sve ima mjesta i parametre. No, jesi ti uspio rješit svoj problem ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 11:27, 30. lipanj 2008. (CEST)

OK. Možda će doći na tvoje, to ćemo vidjeti, ali još uvijek nisam dobio odgovor na pitanje. Oko koje bivše države je bio problem ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 11:40, 30. lipanj 2008. (CEST)

Evo, sredio sam. Dodao površinu i stanovništvo, premijere, sredio kralja (titulu) i ubacio događaje. Ako ima još grešaka samo javi. --Edgar Allan Poe (razgovor) 12:08, 30. lipanj 2008. (CEST)