Wikipedija:Prijedlozi za dodjelu prava

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Prijedlozi za dodjelu ophoditeljskog statusa i statusa automatski ophođenog suradnika

Prijedlozi za dodjelu ophoditeljskog statusa i statusa automatski ophođenog suradnika - ako mislite da bi neki suradnik trebao postati automatski ophođen ili ophoditelj, predložite ga ovdje.

Suradnici su konsenzusom usvojili okvirne smjernice za dodjelu autoophoditeljskog i ophoditeljskog statusa:

 • ophoditelji i administratori mogu ovdje predlagati suradnike za dodjelu autoophoditeljskog ili ophoditeljskog statusa bez ikakvog ograničenja, kada ocjene da je dotični suradnik spreman za to;
 • suradnici mogu i sami zatražiti da im se dodjeli autoophoditeljski ili ophoditeljski status, ako ispunjavaju sljedeće uvjete:
  • imaju najmanje 200 izmjena i 2 mjeseca od prvog uređivanja (za dobivanje statusa autoophođenog),
  • imaju najmanje 500 izmjena i 6 mjeseci od prvog uređivanja (za dobivanje statusa ophoditelja).
Suradnik se sam može prijaviti najviše dva puta za dodjelu statusa autoophođenog (ako prethodno njegov zahtjev bude odbijen), nakon toga za status ga mora predložiti ophoditelj ili administrator. Između dviju prijava za bilo koji status, bez obzira da li se suradnik predložio sam ili ga je predložio netko drugi, mora proći najmanje 3 mjeseca.

O prijedlogu se izjašnjavaju samo ophoditelji i administratori, ne i ostali suradnici, prvenstveno zato što ophoditelji i administratori pregledavajući promjene vide tko i koliko griješi. Odluka se donosi konsenzusom, pri tome je dozvoljen jedan glas protiv. Suradniku koji je dobio 2 glasa protiv ne će biti dodjeljena prava. Glasovi protiv moraju se obrazložiti. Prava se dodjeljuju, u pravilu, pet dana nakon postavljenog prijedloga ako su ispunjeni svi uvjeti.

Prečac:
WP:PZDP
Prečac:
WP:DODJELA

Zahtjevi i želje:

Primjer prijedloga

Ispod podnaslova Prijedlozi za dodjelu statusa automatski ophođenog/ophoditelja dodaje se prijedlog u obliku:

===Ime suradnika===
{{Suradnikinfo|Ime suradnika}}

Kratko obrazloženje. --~~~~

Arhivirani riješeni prijedlozi: Arhiv 1Arhiv 2Arhiv 3Arhiv 4Arhiv 5

Prijedlozi za dodjelu statusa automatski ophođenog

Upanishadee

Upanishadee (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredna uredjivanja.--El hombre (razgovor) 00:13, 7. prosinca 2017. (CET)

 1. ZA ZA - Bia si brži od mene. Dvojia san, ali tvoje mišljenje cinin i tvoj pridlog me uviria. Kubura (razgovor) 22:00, 9. prosinca 2017. (CET)
 2. ZA ZA --Pajo Pajimir 22:34, 9. prosinca 2017. (CET)
 3. ZA ZA --Zeljko (razgovor) 22:41, 9. prosinca 2017. (CET)
 4. ZA ZA--Ivica Vlahović (razgovor) 00:31, 10. prosinca 2017. (CET)
 5. ZA ZAMaestro Ivanković 18:33, 10. prosinca 2017. (CET)

Riješeno Riješeno--Ivica Vlahović (razgovor) 11:02, 13. prosinca 2017. (CET)

Anto Kalin

Anto Kalin (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 22:04, 9. prosinca 2017. (CET)

 1. ZA ZA - --Zeljko (razgovor) 22:41, 9. prosinca 2017. (CET)

KomentarSuradnika sam još prije godinu dana predložio za status, ali sam prijedlog povukao zbog nekih kritika. Ako je kolega popravio nedostatke, onda se slažem s prijedlogom (ZA ZA)--Man_Usk recider 22:45, 9. prosinca 2017. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:26, 14. prosinca 2017. (CET)

Šedrvan

Šedrvan (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 20:34, 22. prosinca 2017. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 03:31, 29. prosinca 2017. (CET)

Rakija

Rakija (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega se trudi. Mislim da je zaslužio povjerenje zajednice. Na uzorku pregledanih članaka sadržaj je bio u redu. Kubura (razgovor) 15:30, 31. prosinca 2017. (CET)

 1. ZA ZA --Pajo Pajimir 15:29, 4. siječnja 2018. (CET)
 2. ZA ZA --Zeljko (razgovor) 16:35, 4. siječnja 2018. (CET)
 3. ZA ZAMaestro Ivanković 21:25, 4. siječnja 2018. (CET)
 4. ZA ZA BlackArrow (razgovor) 21:50, 4. siječnja 2018. (CET)
 5. ZA ZA --Ivi104 (razgovor) 22:36, 4. siječnja 2018. (CET)

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 18:30, 5. siječnja 2018. (CET)

Mudroslov

Mudroslov (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Maestro Ivanković 20:04, 5. siječnja 2018. (CET)

 1. ZA ZA --Zeljko (razgovor) 20:45, 5. siječnja 2018. (CET)
 2. ZA ZA --El hombre (razgovor) 20:55, 5. siječnja 2018. (CET)
 3. ZA ZA Kubura (razgovor) 14:28, 7. siječnja 2018. (CET)
 4. ZA ZA BlackArrow (razgovor) 21:38, 9. siječnja 2018. (CET)
 1. PROTIV Protiv prijedloga. — Neenciklopedijski unos o čemu je suradnik obaviješten. Uklanjanje sadržaja Unošenje neenciklopedijskih citata Neenciklopedijski unos u članak o CNN-uNesmir Kudilovič (razgovor) 20,41; 5. siječnja 2018. (SEV)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 17:23, 11. siječnja 2018. (CET)

Dvastaorla

Dvastaorla (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 19:20, 11. siječnja 2018. (CET)

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 20:20, 17. siječnja 2018. (CET)

Soljenko

Soljenko (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 05:19, 24. siječnja 2018. (CET)

 1. PROTIV Protiv prijedloga.Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,24; 26. siječnja 2018. (SEV)
  Information icon4 orange.svg Obrazoženje:
  Premještanje iz GIP-a u suradnički imenski prostor [1], zajedno s uklanjanjem [2] postavljenog {{subst:KBris}} pri čemu je premještena i stranica za razgovor iz {{ns:1}} u {{ns:3}} čime je onemogućeno da se zajednica izjasni o prijedlogu za ocjenu kriterija postojanja članka. I nije to jedini put da se uklanja {{subst:KBris}}. Uklanjalo se i poslije u slučaju članka Ivica Kovačević (kulturni djelatnik). Ostavljena su preusmjeravanja iz GIP-a ({{ns:0}}) u suradnički imenski prostor ({{ns:2}}).
  Stvaranje predloška o mjesnim zajednicama u Tuzli, uz navođenje Gradovrha [3] iako tog članka nema među mjesnim zajednicama.
  Imenovanje članka različito od enciklopedijske natuknice. [4] (Wikipedija:Tečaj (Oblikovanje članaka)#Početak članka).
  Stvaranje stranica životopisa, koje stranice ne udovoljavaju kriterijima: Ivica Kovačević (kulturni djelatnik) (Wikipedija:Kriteriji#Wikipedija i političari), Kata Amabilis Jurić (jedna knjiga, viša asistentica).
  Nedavno stvaranje stranice o glazbeniku koji ne udovoljava kriterijima: Zlatko Špoljarević (Wikipedija:Kriteriji#Wikipedija i glazbenici).
  Stvaranje stranice o dijelu ustroja DTV Partizan; ne stvaraju se članci o dijelovima ustroja, barem ne na toj razini ustroja (stranica: DTV Partizan Kreka).
  Stvaranje stranice o sveučilišnom profesoru koji je napisao jedan udžbenik u suautorstvu (Miroslav Gojo).
  Stvaranje stranica o zgradama koje nisu nacionalni spomenici (Zgrada Gimnazije u Tuzli, Zgrada Pošte u Tuzli, Zgrada Općine u Tuzli). U životopisima gotovo pa redovito skraćuje hrvatski u hrv. i bosanskohercegovački u bh. (Franz Mihanović, Mirza Berbić). Unošenje neenciklopedijskih rečenica, primjer: Zgrada Kamenog suda u Tuzli "Upitnim se smatra tvrdnja da je rušenje plod stručne analize i glasni su komentari da je to odluka pojedinaca iz vlasti koji po Tuzli godinama čine čistku objekata koji su vrijedna spomenička i kulturna baština.", te "kao da je cilj da se sruši sve što je starina i sagradi novo kao da povijest Tuzle mora početi s dolaskom recentnih garnitura na vlasti." Često se u članke uvrštava da je nešto "navodno". Antun Tomić "Iz Tuzle.". Ante Kamenjašević "Došao na dobar glas.", "Voljenog građanina Tuzle često su salijetali s ponudama za pristupanje no bezuspješno.", "Kamenjašević je u naprednoj mladeži vidio snagu koja će društvo izbaviti samootuđenja, približiti ljude i ljubav i slogu posijati među njih.", "Tijekom partizanske okupacije Tuzle, Kamenjašević i Preka su štitili osobe koje su podupirale ustaški pokret od partizanske osvete, čuvavši si tako odstupnicu i ne sjekavši si sveze s ustašama.", "Neko vrijeme nakon partizanskog poraza u Tuzli, vratili su se živjeti pod ustašama.", "Isključeni su "jer su u međuvremenu navodno okrenuli leđa pokretu i prešli neprijatelju".". Članak koji ne udovoljava kriterijima Marinko Pejić (HNV). Neenciklopedijske rečenice i esejistika u članku Viktorin Jurić, Franjo Grebenar "donio svjetlost i nadu", "Kad su ostali bez postelja za ranjenike, iznijeli su crkvene klupe iz vjeronaučne dvorane i donijeli ih za ranjenike.", "Fra Franjina župna kuća zbog brojnih novinara više je izgledala kao centar za tisak, nego Božja kuća za Božje sluge.", Antun Kostić, Marijana Hrvić, Goran Hrvić, Kapela sv. Marka Evanđelista na Gradincu "Zbog toga ovaj spomenik treba posebnu pozornost javnosti."
  Stvaranje članaka koji nisu obilježeni kao mrve, a ponekad su i ispod razine mrve Katolička crkva u Bukinju, Katolička crkva u Križanima, Katolička crkva u Grabovici Donjoj, NK Mladost Solina,
  Neenciklopedijski pristup: Ivan Mustapić (maratonac) "Izvjesno je da bi vjerojatno osvojio još koji put, da prvenstva Jugoslavije 1963. i 1965. nisu održana, kad je bio u naponu trkačke snage."
  Članak bez popunjenog infookvira Zoran Pavljašević, rubno zadovoljava kriterije, no kako onda objasniti da drugi slični slučajevi producenata su bili brisani.
  Da ne spominjem kategorije o naseljima, naseljenim mjestima u koje se uvrštavaju biografski članci. O čemu je suradnik obaviješten 23. siječnja 2018. u 21:46:36 (CET)
  Da ne spominjem rad u imenskom prostoru za datoteke. Razgovor sa suradnikom:Soljenko#Datoteke s Facebooka, [5] [6] [7]
  Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, — Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,24; 26. siječnja 2018. (SEV)
 2. PROTIV PROTIV Čini se da se ništa nije popravilo, ako nije postalo i gore.--Man_Usk recider 22:51, 26. siječnja 2018. (CET)

Nije riješeno Nije riješeno. Znači opet satima klikati po ispravnima. Neke od gornjih primjedaba objašnjene su na stranicama za razgovor. Osobito je promašena primjedba o "kategorijama o naseljima u koje se uvrštava biografske članke". Ta osobe iz Zagreba svrstane su u kategoriju "Životopisi, Zagreb" koja je gle, pod kategorijom jednog naselja, Zagreba. Dalje, ni tekst u znanstvenom članku nije uvijek kao u enciklopedijskom niti stručnom članku. Stilom se ponekad suradnici udalje, ali to nije diskvalificirajuće. Pisanje kratica nije diskvalificirajuće, spomenuti primjeri nisu pogrješni. Ako građevina nije nacionalni spomenik, ne znači da nije za članak. Osobito ako status nije dobila zbog neke pojedinosti, a inače bi. Neke "nebitne" građevine (i kao takve srušene) poslije su bile restaurirane u izvornom izdanju. Mnogo je građevina (niskogradnje i visokogradnje) koje su status zaštite kao spomenika dobile tek u 2010-ima. Zar to znači da dotad nisu bile za Wikipediju, odnosno, prije 2010. bismo ih morali obrisati, a poslije ne? Rubni kriteriji za uvrštavanje, sve ovisi kako tko gleda. Kad vidim kakve si članke proglasio "rubnim", trebao bis se zamisliti. Sve mi više sliči na sindrom plavetnila i točkica na repu. Ne valja tjerati mak na konac. To tjera ljude. Nekad se može i mora zanemariti sva pravila i napisati članak. Preveliki delecionizam i cjepidlačenje, osobito ako se sâm ne održava niti ophodi članke i ako se olako lijepi etikete da "ne valja" "ne udovoljava kriterijima" "ne spada", to vodi ka demotiviranju i tjeranju autora i ka zauzimanju ljudskih i vremenskih resursa jer se troši vrijeme na održavanje onog što je ispravno, što u konačnici zamara, demotivira i tjera održavatelje. Cjepidlačenje je u srazu s Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali. Kubura (razgovor) 09:15, 28. siječnja 2018. (CET)

Swabo

Swabo (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolegi nisam nalazio netočnosti. Kubura (razgovor) 01:19, 25. siječnja 2018. (CET)

 1. PROTIV Protiv prijedloga. Uređivanja u kojima se dodaje bibliografske jedinice literature za koje je malo vjerojatno da je upotrijebljena (i to upotrijebljena za referencije) u samom članku [8] [9] [10] Sijanje poveznica po člancima trenutačno 12 stranica [11] Upotrebljavanje potpisa koji ne odgovara uputama iz wikipedija:potpis [12]Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,46; 26. siječnja 2018. (SEV)
  Unosi li netočnosti? Vandalizira li? Ili ćemo i ovdje trošiti vrijeme na učitavanje i klikanje ispravnih? Ne opterećuje me toliko potpisivanje, ako se u komunikaciji sa suradnicima dolično ponaša i sadržajno razgovara. Zbog jednog potpisa vrtiti pedeset stranica u GIP-u - previše je. Kubura (razgovor) 09:03, 28. siječnja 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 07:22, 31. siječnja 2018. (CET)

Nilski krokodil

Nilski krokodil (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 07:32, 31. siječnja 2018. (CET)

Riješeno Riješeno --denny vrandečić (razgovor) 18:44, 6. veljače 2018. (CET)

Denny, ne priliči ti više djelovati kao administrator. Zajednica ti je oduzela funkciju još 2. siječnja. Ako su ti ostali alati koje ti ih nisu oduzeli stjuardi (premda su morali još onda, jer moraju poštivati konsenzus zajednice, obvezni su to činiti, makar se ne slagali s time), to te ne čini više ni adminom ni birokratom. K tome si još djelovao s alatima i nakon isteka produženog glasovanja. Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)

Kao prvo, ja sam koristio moje alate kao administrator prije nego što je glasovanje od ukidanju mojih ovlasti bilo završeno - znači da je to bilo u redu. Al ima pravilo da adminstrator o kojem se vodi glasovanje ne smije korsititi alate? Kao drugo mi se čini da oduzimanje statusa Nilskom krokodilu i drugima nije bilo po pravilima. Kao treče, bilo je djetinjastvo. A kao zadnje, ne vidim da se Stewardi slaže s glasovanjem, koje je bilo dosta irregularno. Puno pozdrave. --denny vrandečić (razgovor) 17:53, 9. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)

Šimungr

Šimungr (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 08:50, 31. siječnja 2018. (CET)

Riješeno Riješeno --denny vrandečić (razgovor) 18:39, 6. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)

Slovolyub

Slovolyub  (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega radi samo manje zahvate i komunicira s nama, ugledan na svome projektu, ne sumnjamo u točnost njegovih uređivanja. Kubura (razgovor) 09:00, 31. siječnja 2018. (CET)

Riješeno Riješeno --denny vrandečić (razgovor) 18:35, 6. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)

Forwardlookin

Forwardlookin (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 07:32, 1. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)

Kicmana

Kicmana (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 07:17, 2. veljače 2018. (CET)

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:29, 6. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 08:42, 8. veljače 2018. (CET)

Komentar Suradnik ima čitavih 45 izmjena u GIP-u.--Man_Usk recider 21:02, 12. veljače 2018. (CET)

Gb777

Gb777 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 06:51, 3. veljače 2018. (CET)

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:29, 6. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 08:43, 8. veljače 2018. (CET)

Radotovic

Radotovic (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Suradnik već 12. godinu, članci su estetski lijepi, nije bilo primjedaba na točnost kolegina sadržaja. --Kubura (razgovor) 22:03, 6. veljače 2018. (CET)

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:30, 6. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:20, 12. veljače 2018. (CET)

Tomec

Tomec (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 14:46, 17. veljače 2018. (CET)

Alton Dalton

Alton Dalton (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 14:46, 17. veljače 2018. (CET)

Hugolin Iv

Hugolin Iv (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 14:55, 17. veljače 2018. (CET)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:54, 23. veljače 2018. (CET)

Ajnfurt

Ajnfurt (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 20:51, 19. veljače 2018. (CET)

ToniZadar

ToniZadar (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Na dosadašnjem uzorku uređivanja nisam kolegi nalazio netočne upise. Kolega je tek na 61 uređivanju i tek je mjesec dana i to može biti jedina primjedba. Umjesto toga, recite mi imate li koje druge primjedbe na njegov rad. Kubura (razgovor) 21:01, 19. veljače 2018. (CET)

Trainlast

Trainlast (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Na dosadašnjem uzorku uređivanja nisam kolegi nalazio netočne upise. Odavna registriran, nije pravio probleme. Kubura (razgovor) 14:24, 22. veljače 2018. (CET)

Umuthi GayndeGi

Umuthi GayndeGi (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 16:05, 22. veljače 2018. (CET)

CorpusDelicti

CorpusDelicti (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega nije imao primjedbe na točnost sadržaja. Kubura (razgovor) 23:24, 23. veljače 2018. (CET)

Prijedlozi za dodjelu statusa ophoditelja

MaGa

MaGa (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Suradnik eksplicitno odbija kandidaturu. --Lasta 13:08, 14. veljače 2018. (CET)

Znate već, kolega koji je sam dao sebi skinuti alate. Predlažem ga za status ophoditelja, jer kolega ionako ophodi članke. Često naletim(o) na članke koje je kolega izophodio i uklonio vandalizme i grafite, ali to uočim(o) tek nakon pregledavanja i čitanja niza uređivanja na istom članku. No, budući da kolega nema ophoditeljske alate, pregledani članak ostaje označen uskličnikom kao nepregledan, pa ga opet mora pregledati i označiti drugi suradnik. Time se nepotrebno dva puta radi isti posao, umjesto usmjeriti vrijeme i slobodne ljudske resurse na drugo mjesto. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)

ZA ZA --Ivi104 (razgovor) 15:21, 12. veljače 2018. (CET)
ZA ZA, bez diskusije.--El hombre (razgovor) 15:40, 12. veljače 2018. (CET)

Nije riješeno Nije riješeno Suradnik MaGa ne prihvaća kandidaturu.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:35, 14. veljače 2018. (CET)

IvanOS

IvanOS (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolegin sud nisam dosad dovodio u pitanje. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)

PROTIV PROTIV Navešću samo nekoliko (a ima ih mnogo) nekorektnih ([13], [14]), neobrazloženih ([15]) i nepotkrijepljenih uređivanja ([16]), kao i niz uređivačkih ratova (Grigor Vitez,Hrvati u Srbiji, Milorad Pupovac) i Wikipedija:Maltretiranje#Wikiuhođenje ([17], [18], [19]), izražena netrpeljivost prema pripadnicima drugih etničkih skupina ([20], [21], [22]) i vrijeđanje drugih suradnika ([23], [24]), pa i nedosljednost u uređivanjima ([25] vs [26] po pitanju tko je uništavao koji objekat) --Pera detlic (razgovor) 10:21, 12. veljače 2018. (CET) O prijedlogu se izjašnjavaju samo ophoditelji i administratori. BlackArrow (razgovor) 10:42, 12. veljače 2018. (CET)
 1. ZA ZA, svojevremeno sam kolegu predlagao za ophoditelja ali se on protivio. Ako je sada za i ja sam.--El hombre (razgovor) 15:40, 12. veljače 2018. (CET)
  Komentar @El hombre. Malo se toga promijenilo od prošlog predlaganja. — Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,09; 12. veljače 2018. (SEV)
 1. PROTIV Protiv prijedloga. Mislim da ophoditelji prije svega trebaju biti dobri komunikatori. Naravno, ograničenja su na javnoj wikipediji velika, stoga treba izbjegavati poslovice, uzrečice, zagonetke i slično. [27]Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,09; 12. veljače 2018. (SEV)
  Mislim da uređivanja na: razgovor: Milorad Pupovac, razgovor: Grigor Vitez, razgovor: Nikola Tesla, razgovor: Đenova dovoljno govore sama za sebe.
  Stvaranje stranica ispod razine mrve: NK Omladinac Mačkovec, Drinova Međa, Ćosanlije.
  Uklanjanje izmjena o narodnosnom sastavu stanovništva po naseljima (podatci iz 1991.), tako da čitatelj ako zna da su podatci na sr.wiki treba pregledavati sadržaje više wikipedija. Poslije su podatci o narodnosti po naseljima ograničene dostupnosti, te su jedino javni oni do 1991.
  Uklanjanje bez obrazloženja na szr članka u članku Ustav Republike Hrvatske, Milutin Milanković. Uklanjanje u članku Nikola Tesla; a u članku Milorad Pupovac, izmjenâ koje su raspravljene na szr članaka i u wikipedijinom Kafiću.
  Brisanje preusmjeravanja naslova preusmjeravajućih stranica koje sadrže spojnicu, a koje će nedvojbeno biti korištene u člancima.
  Mijenjanje sport u šport tamo gdje je prethodno postavljeno sport [28] [29] [30]
  Iz tih razloga, protiv sam ovoga prijedloga. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, — Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,09; 12. veljače 2018. (SEV)
  Komentar Sva Ivanova uređivanja koja si naveo izgledaju kao preporuka, a ne kao diskvalificirajući argument. Radio je baš kako treba, osobito ono sa športom. Kad prigovaraš kolegi, onda prvo provjeri je li se to još više odnosi na tebe. Kubura (razgovor) 14:53, 17. veljače 2018. (CET)
 2. PROTIV PROTIV Uzastopna uklanjanja, loša komunikacija (posebice s novim suradnicima). Pogledati i SZR.--Man_Usk recider 21:02, 12. veljače 2018. (CET)
  Komentar Nesmir nešto napiše, a ti kličeš "takooo jeee". Koja je to "loša" komunikacija? U kojem smislu? S kojim to suradnicima? Kakva uzastopna uklanjanja? Kubura (razgovor) 14:53, 17. veljače 2018. (CET)

Nije riješeno Nije riješeno Kubura (razgovor) 19:52, 13. veljače 2018. (CET)