Wikipedija:Kafić

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s WP:K)
Skoči na: orijentacija, traži
Kafić

Dobrodošli u Wikipedijin kafić! Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.

Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!

Uža područja
Tehnička pitanja

za pitanja o uređivanju Wikipedije i ostalim tehničkim informacijama

Pitanja o slikama

za pitanja o slikama, oznakama za slike i autorskim pravima

Jezična pitanja

za pitanja o pravopisu, gramatici, stilistici i ostalim jezikoslovnim područjima

Zahtjevi i želje

Zahtjevi za promjenom imena suradnika, premještanjem stranice ...

Foreign languages

Talk page for users speaking foreign languages

Zamjerke

Popis članaka na koje suradnici imaju zamjerku

Prečac:
WP:K


Pravila Wikipedije
Temeljno pravilo
1. Službeni jezik Wikipedije
Marljiv rad i suradnja
2. Nepristrano gledište
3. Provjerljivost
4. Ostati hladne glave
kad se uređivanje zaoštri
Dogovor
5. Konsenzus
6. Rješavanje prijepora
Izbjegavanje sukoba
7. Pretpostavite dobru namjeru
8. Bez osobnih napada
9. Maltretiranje
10. Ne ometajte rad Wikipedije
da biste nešto dokazali

Prvi svjetski rat[uredi VE | uredi]

Razmišljam o pokretanju projekta kojim bi na hrvatskoj wikipediji obilježili 1. svjetski rat. Zanimaju me mišljenja drugih suradnika, hvala. SpeedyGonsales 23:21, 11. rujna 2014. (CEST)

Ja sam od onih koji radi sam za sebe, bez plana. Ali, mislim da nije loša ideja.
Naravno, imam i prijedlog: grupa suradnika marljivo radi na Wikiprojektu: države. Kad završe s Ukrajinom, mogli bi nastaviti s ovim, odnosno u taj projekt uklopiti i ovaj. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:50, 12. rujna 2014. (CEST)
Mislim da bi bilo bolje kad bi se napravila lista nekih 300-400 clanaka koji nedostaju (a vazni su) iz Prvog svjetskog rata pa je staviti na neki wikiprojekt: "bilokakodasezove" i koliko god to bude trajalo da se rijesi. Nekad bi neki suradnici mozda i napisali pokoji clanak ali nemaju ideju koji. Ovo posudjivanje suradnika sa wikiprojekta:drzave bi razvodnilo situaciju tako da bi se mozda i napisali neki clanci o Prvom svjetskom ratu ali bi mozda odumro ovaj prvi projekt. I dalje u buducnosti kad god bi bio neki projekt onda bi bilo normalno "posudjivati" ove suradnika, zdravo za gotovo. Na kraju jedan vic. Zasto je G Princip ubio Ferdinanda? Iz prinicpa. --El hombre (razgovor) 13:59, 12. rujna 2014. (CEST)
Dosta zanimljiva tema. Literature na hrvatskom sve je više i više, pa ovo ne bi trebao biti problem. Kubura (razgovor) 04:27, 12. rujna 2014. (CEST)
Nisam razmišljao o popisu 300-400 članaka, više sam razmišljao o mogućem trajanju projekta i malim zalogajima. Kako je rat trajao do 1918. godine, projekt bi mogao trajati do 2018. godine.
Glede članaka, mogli bi imati dva popisa:
  • popis 10 članaka koje treba doraditi
  • popis 10 članaka koje treba napisati
Kad bi bilo potrebno, popise bi osvježili. Projekt od tjedan ili mjesec dana donio bi nam nešto novih članaka, ali ne bi se nužno dobili kvalitetni članci. Projekt od 2014. do 2018. godine donio bi sigurno nove članke, nadam se da bi s vremenom i njihova kvaliteta mogla biti onakva kakva dolikuje enciklopediji. SpeedyGonsales 20:00, 12. rujna 2014. (CEST)
Najbolje bi bilo da se projektu pridruže oni koji žele, i podržavam ideju da projekt traje od 2014. do 2018. gdje se članci rasporede pod godinama. Oni članci koji nisu napisani u nekoj godini prebacivaju se na sljedeću i postanu urgentni članci. Za sudionike, i za one koji su dali svoju kontribuciju moraju biti nagrađeni s raznim kolajnama. Kategorije za nagrade moraju se uspostaviti što prije. Oni koji su se osobito iskazali moraju biti postavljeni u "hodnicima slave" (hall of fame) hrvatske wikipedije. Vodomar (razgovor) 02:26, 17. rujna 2014. (CEST)
Dobra je ideja, ima potencijal.--Fraxinus (razgovor) 00:34, 18. rujna 2014. (CEST)