Wikipedija:Kafić

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s WP:K)
Skoči na: orijentacija, traži
Kafić

Dobrodošli u Wikipedijin kafić! Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.

Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!

Uža područja
Tehnička pitanja

za pitanja o uređivanju Wikipedije i ostalim tehničkim informacijama

Pitanja o slikama

za pitanja o slikama, oznakama za slike i autorskim pravima

Jezična pitanja

za pitanja o pravopisu, gramatici, stilistici i ostalim jezikoslovnim područjima

Zahtjevi i želje

Zahtjevi za promjenom imena suradnika, premještanjem stranice ...

Foreign languages

Talk page for users speaking foreign languages

Zamjerke

Popis članaka na koje suradnici imaju zamjerku

Prečac:
WP:K


Pravila Wikipedije
Temeljno pravilo
1. Službeni jezik Wikipedije
Marljiv rad i suradnja
2. Nepristrano gledište
3. Provjerljivost
4. Ostati hladne glave
kad se uređivanje zaoštri
Dogovor
5. Konsenzus
6. Rješavanje prijepora
Izbjegavanje sukoba
7. Pretpostavite dobru namjeru
8. Bez osobnih napada
9. Maltretiranje
10. Ne ometajte rad Wikipedije
da biste nešto dokazali

Wikiprojekt energetika 2015. godine[uredi VE | uredi]

Kao i prethodnih godina do sada studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje započeli su ovogodišnji Wikipedija:Wikiprojekt energetika/Wikiprojekt energetika 2015. godine. Savjetovano im je da se upišu na popis. Molim suradnike i administratore za pomoć i strpljenje novim suradnicima (studentima) koji obogaćuju hrvatsku Wikipediju novim stručnim člancima s područja energetike. Ako i ne budu odmah dorađeni, kasnije ćemo ih doraditi. Naš energetski wiki-stručnjak Mmarre već se ponudio za pomoć, Maestro također pomaže, a vjerujem da ćemo se i mi ostali uključiti. Energetics symbol.svg--Roberta F. 11:45, 26. studenog 2014. (CET)

Svakako treba pomoći suradnicima, stručnih članaka nikad dosta.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 15:20, 26. studenog 2014. (CET)

Odlična je ideja, samo neka pišu! Pozivamo sve, da budu obzirni prema njima, to rade vjerojatno i za ocjenu, pa ne bi trebali brisati.--Fraxinus (razgovor) 20:53, 26. studenog 2014. (CET)

Pozovite me kad god zatreba par ruku. Splićanin (razgovor) 21:02, 26. studenog 2014. (CET)

Na raspolaganju sam za svaku pomoć u vezi s ovim projektom.--Ivica Vlahović (razgovor) 21:34, 26. studenog 2014. (CET)

  • Ako se ide pomoći, bolje je uskočiti i staviti strukturu, wikipedizirati, editirati. Dati studentima kostur koji će imati kvalitetnu strukturu je bolje nego dati prazan list preko koje će se napraviti iste greške svaki put. Ovako će imati kvalitetniji rad, a ono malo što se dalo je smjernica za rad. Vodomar (razgovor) 22:41, 26. studenog 2014. (CET)

Pohvalno je naravno sto su decki dosli pomoci s novim clancima no koliko se meni cini to bi moglo (mozda) izazvati i neke probleme. Oni se vjerojatno znaju izmedju sebe i ne bi sigurno voljeli da im se prvise "popuje". Naravno clanci trebaju biti napisadni sukladno smjernicama pa je mozda dobra ideja na stranici na kojoj je lista clanaka koji ce se napisati, staviti i poveznicu kako im se moze pomoci i mozda neke suradnike koji su voljni pomoci da budu nesto kao "kumovi" ovima koji trebaju pomoc. Tko zna mozda neki od njih i duze ostanu. --El hombre (razgovor) 17:40, 27. studenog 2014. (CET)

Ekipa s FSB-a zasad ima uglavnom dobru volju i nimalo iskustva s uređivanjem na Wikipediji. No zato su i objedinjeni u ovaj projekt, a njihovi su članci već uglavnom označeni posebnim predloškom. Njihova će se uređivanja provjeravati i wikipedizirati u skladu s napretkom, a nadamo se da će se uskoro priviknuti i na način komunikacije. Obaviješteni i upućeni jesu, pa sad uspjeh – uz našu apsolutnu podršku – ovisi uglavnom o njima.--Maestro Ivanković 18:02, 27. studenog 2014. (CET)
Postoji razlika izmedju "popovanja" odnosno imati nekakvi zapovjednicxi stav sprema suradnicima koji imaju manje iskustva u ovom kruzxju, nego stav da se ide na suradnju. Ja sam najvisxe naucxio kada sa skupa s drugim suradnicima radio isti cxanak. No svatko ucxi na svoj nacxin. Vodomar (razgovor) 22:37, 30. studenog 2014. (CET)
Glavno neka ostave popis članaka na kojima su radili. Za sadržaj će se pobrinuti autori članaka, a mi ostali ćemo poviriti kako su napisali i pomoći na wikipediziranju članaka. Kubura (razgovor) 06:18, 1. prosinca 2014. (CET)
Sigurno ćemo pomoći, ja se obavezujem. Ja sam predložio teme i ja ću ih kasnije sve pregledati, ako treba i doraditi. Cilj je da što više mladih ljudi se uključi u Wikipediju, pogotovo u područje energetike i obnovljivih izvora energije. I da barem jedan od studenata nastavi s uređivanjem kasnije, puno smo napravili. Budimo pozitivni i pozitivno će se dogoditi. Mmarre (razgovor) 11:43, 1. prosinca 2014. (CET)

Veliki jubilarac[uredi VE | uredi]

Čestitam svim kolegama! Evo, u ovim danima Došašća, na današnji dan pao je veliki jubilarac! 150.000 članaka! Dragi kolege i kolegice, sjajni ste! Kubura (razgovor) 10:05, 2. prosinca 2014. (CET)

150.000 članaka!

Pridruzujem se cestitkama. To izgleda ovako statisticki u dijagramima. http://stats.wikimedia.org/EN/ChartsWikipediaHR.htm --El hombre (razgovor) 12:27, 2. prosinca 2014. (CET)

Čestitke na dosegnutoj brojci od 150.000 članaka! Samo tako naprid! BlackArrow (razgovor) 00:53, 3. prosinca 2014. (CET)

Čestitke svima koji su doprinijeli ovome uspjehu! Živjela Wikipedija!--Fraxinus (razgovor) 02:47, 3. prosinca 2014. (CET)

Iskrene čestitke svim dragim suradnicama i suradnicima na ovom sjajnom postignuću! Samo hrabro dalje... --Maestro Ivanković 00:23, 6. prosinca 2014. (CET)

Navalite dok ne nestane torte :) Kubura (razgovor) 09:24, 7. prosinca 2014. (CET)

Čestitam 150 000[uredi VE | uredi]

Croatian Wikipedia 150 000.png

Congratulations! Armenian Wiki-team congratulates Croatian editors for reaching 150 000 articles! Dear colleagues, we wish you reach new hights, more and more interesting articles, useful discussions and great number of editors. Best regards, Wikimedia Armenia. --Hayk.arabaget (razgovor) 09:17, 5. prosinca 2014. (CET)

Wiki-Cro-150k.gif
Pridružujem se čestitkama ... uz prijedog prigodnog logotipa ... do Božića :-) --Jure Grm, 5. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućečetrnaeste u 22:37.
Zar se to mora uopće predlagat? Nemamo svaki dan okruglu brojku.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 22:49, 5. prosinca 2014. (CET)

Thank you dear Armenian friends!--Fraxinus (razgovor) 00:47, 6. prosinca 2014. (CET)

Bravo, bravo, bravo. Super vam gre. Čestitke iz Slovenije! --Janezdrilc (razgovor) 21:06, 11. prosinca 2014. (CET)

  • Честитам! Велики успех. Браво! Поздрав из Србије.--Antidiskriminator (razgovor) 00:03, 12. prosinca 2014. (CET)


Wikimedia commons[uredi VE | uredi]

Ako se netko zatekne na nekom adventskom/božićnom sajmu, bilo bi lijepo uslikati koju sliku i staviti na wikipedia commons, nema kategorije sa slikama iz Hrvatske: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Christmas_markets_by_country

Usput wikimedia commons ima foto natječaje svaki mjesec na određene teme pa bi bilo super kada bi sudjelovao netko od nas: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Photo_challenge/hr --Fraxinus (razgovor) 22:59, 6. prosinca 2014. (CET)

Da je postavljanje slika na našoj Wikipediji udobnije, nijednu sliku im više tamo ne bih stavio. Njihova nova politika oko autorskih prava je blago rečeno "čudna".  • Bonč (razgovor) • Radni stol je košarica za smeće s ladicama. •  14:09, 7. prosinca 2014. (CET)
Što je čudno? GregorB (razgovor) 14:26, 7. prosinca 2014. (CET)