Razgovor sa suradnikom:Prof saxx/Arhiv 2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Arivirano[uredi kôd]

Prof saxx, evo pospremljeno, prijašnji razgovori i ona velika žuta "plahta" nalaze se u arhivu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:56, 26. svibanj 2008. (CEST)

Pitanje[uredi kôd]

Sad nešto sređujem kategorije za objekte u okviru svjetske baštine, pa sam vidjela da si Akropolis (Atena) preusmjerio na Akropola. Zar ne bi trebao o akropoli trebao postojati zaseban članak, a Akropolis (Atena) preusmjeriti na Akropola (Atena)? Ovako je pojam zauzet jednom konkretnom, atenskom akropolom, a možda bi trebao ostati prazan za tekst o akropoli općenito? Branka France (razgovor) 13:22, 12. lipanj 2008. (CEST)

Naravno da se slažem, i hvala i tebi na suradnji:) Branka France (razgovor) 12:09, 13. lipanj 2008. (CEST)

Razdvojba[uredi kôd]

Uz Agru ono Indija je potrebno, jer vidi ovo: [1] Branka France (razgovor) 18:09, 16. lipanj 2008. (CEST)

Sorry, vratila sam tvoju izmjenu. No, bez obzira, potrebna je razdvojba, jer Agri ima hrpa...Branka France (razgovor) 18:32, 16. lipanj 2008. (CEST)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Evo, na primjeru Arkadija, da objasnim malo u vezi kategorizacije:

Iako se u članku spominje povijest Grčke, članak zapravo spada pod Kategorija:Zemljopis Grčke. Kod odabira kategorije, sam sadržaj člnaka nije bitan, bitno je samo značenje samog pojma koji članak treba pokrivati.

Primjerice, netko može otvoriti članak Zagreb i započeti s pisanjem povijesti grada. Drugi može otvoriti Osijek i započeti pisati o sportskim uspjesima osječana. Bilo bi krivo prvi članak staviti pod Kategorija:Povijest Hrvatske, a drugi pod Kategorija:Sport u Hrvatskoj. Oba članka idu pod Kategorija:Gradovi u Hrvatskoj.


Nadam se da je primjer bio dobar :). --Pancho W. Villa (razgovor) 17:37, 19. lipanj 2008. (CEST)

Señor profesor![uredi kôd]

Bakusov trijumf ili Pijanci

Bravo za Velzáquez-a.

Odlican clanak.

Pozdrav iz Madrida.

Croautor

Codeset[uredi kôd]

Bok

Ja sam ispravio neka slova iza tebe, zbog kojih si morao raditi preusmjerenja. Možda si kopirao pojedine riječi iz nekog drugog izvora, umjesto da ih otipkaš. U takvim se slučajevima zna dogoditi da slova ne budu obična, latinična. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:16, 27. srpanj 2008. (CEST)

Premještanje i preusmjeravanje članka[uredi kôd]

Prof saxx, maloprije primijetih što si napravio s člankom Daibutsu. Kada na Wikipediji postoje dva članka o istoj temi, onda ih spojimo, tako što u potpuniji uklopimo nedostajuće djelove iz drugog članka o istoj temi. Kada uklopiš tekstove, ukloni predloške {{mergeto}} i {{mergefrom}}, te na onaj članak koji je "višak" dodaj predložak {{bris}} s obrazloženjem da si uklopio tekstove. Kod premještanja i preusmjeravanja treba biti oprezan, premještanjem članka ostaju sačuvane sve prethodne promjene, a preusmjeravanje radimo s praznim stranicama. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:26, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Odlično, kada završiš, onda ćemo obrisati višak. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:59, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Hehe, nije nikakav problem, rado pomognem savjetom ako pomislim da ga možda suradnik treba, a slobodno nastavi s radom, koji je inače izvrstan. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:13, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Križari[uredi kôd]

Ne trebali, uvodnoj rečenici, ubaciti da su križari oružane grupe?

U tekstu stoji:

Nastupali su u ime katoličke vjere, ali mimo volje Katoličke crkve. No, vjerojatno, ne i mimo njezinih simpatija

Da li je ovo možda pretjerano generalizovanje mogućeg stava Katoličke crkve o njima? Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 14:16, 23. kolovoz 2008. (CEST)

Žao mi je što prije nisam vidio, ali evo već 2 mjeseca kako vam je prošla godišnjica na wikipediji (pa je stigla i prva torta), želim i dalje uspješan rad. Ovo su vam doprinosi, preko 1,000 kvalitetnih članaka ste dosad izdali. --Zeljko (razgovor) 15:22, 11. rujan 2008. (CEST)

Do you perhaps care to expand the article on Pier Gerlofs Donia with a few more lines translated from the English wikipedia version at Pier Gerlofs Donia? Thanks in advance, 86.89.146.118 16:39, 21. listopad 2008. (CEST)

Članak lijepo napreduje, samo ima previše poveznica. Je li moguće napraviti redukciju? Da, čini se da je sve važno, ali tekst je jednostavno teško gledati od svih tih crvenih i plavih riječi. Hvala. --78.2.10.172 23:01, 30. studeni 2008. (CET)

jeste tu --Zeljko (razgovor) 12:16, 8. siječanj 2009. (CET)

Kuca Batllo[uredi kôd]

Mislim da nije potrebna kategorija Stambene zgrade zato jer se ta kuca moze vec svrstati pod vec postojecu kategoriju Gradjevine u Spanjolskoj.--Fhms (razgovor) 19:19, 19. ožujak 2009. (CET)

Kategorija se otvara tek kad postoji barem 5 napisanih clanaka na neku temu. Sto se tice stambenih zgrada, treba onda procesljat sve kategorije Gradjevina po drzavama --Fhms (razgovor) 23:15, 20. ožujak 2009. (CET)

Hrvatska umjetnost[uredi kôd]

Bok. Nedavno sam malo doradio tvoj clanak Hrvatska arhitektura, dopunio ga, dovrsio i stavio poveznice. Skuzio sam da ti je vrlo slican tekst u clancima Hrvatska likovna umjetnost i Hrvatska umjetnost, pa bi bilo dobro da pogledas ovaj o arhitekturi jer su za brojne gradjevine u medjuvremenu napisani clanci (katedrale u osijeku, djakovu, belec, franjevci u dubrovniku i puli, dvorci, i dr.), tako da mozes staviti ispravne poveznice na njih i u clancima o umjetnosti. Pozdrav. --Fhms (razgovor) 17:49, 8. lipanj 2009. (CEST)

Bok. Skrenuo bih ti pozornost da si kod uredjivanja clanka Palača Sponza ponovo vratio sliku trijema Knezeva dvora koju sam bio uklonio prije nekog vremena. Naime, u wikimedijinom spremniku je vise slika Knezeva dvora pogresno stavljeno pod palacu Sponza. Druga stvar, pretjerano je reci da je palaca Sponza kao carinarnica i kovnica novca bila kulturno i trgovacko sjedište Dubrovacke republike. Ona jest vazna gradska zgrada, ali nije imala kulturnu namjenu. I trece, sto znaci da ona svojom razigranom ljepotom potvrđuje originalnost i osebujnost gradnje? To nije enciklopedijska recenica, nego vise osobni dojam, tim vise sto je Sponza odraz venecijanske cvjetne gotike u malom mjerilu, nastala vrlo kasne 1516. godine (renesansa u Italiji traje dakle vec vise od sto godina, a Spozna ima goticke elemente). Oblikovno, stilski i vremenski, ona nikako nije originalno djelo. Knezev dvor je u slicnom goticko-renesansnom stilu nastao nekoliko desetljeca ranije od Sponze, pa bi se prije za njega moglo reci da je po necemu originalan (recimo, neobicni su kapiteli stupova u trijemu, dok Sponza ima obicne klasicizirajuce kapitele). Eto toliko, lijep pozdrav. Inace, cijenim tvoj trud i rad na clancima o umjetnosti, pripazi kod arhitekture. Srdacno!--Fhms (razgovor) 16:25, 23. lipanj 2009. (CEST)
Opet ja ;). Podsjetio bih te da se stilska razdoblja pisu malim pocetnim slovom. Dakle, clanci bi se trebali zvati "Kiparstvo gotike" i "Slikarstvo gotike", "Arhitektura baroka", itd. Jos jedna stvar, nedavno je na hr wikipediji bio konsenzus oko pisanja naziva crkava, pa se vecina ljudi izjasnila da se pisu na ovaj nacin: "Crkva sv. Petra u Rimu", dakle s nazivom mjesta gdje se crkva nalazi i sv. malim slovom. Pisanje sv. malim slovom praksa je i u izdanjima Instituta za povijest umjetnosti. Lijep pozdrav! --Fhms (razgovor) 15:48, 29. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pozdrav, kontaktiram vas po savjetu Roberte F., a i jer ste vi uređivali Bosanskohercegovačku umjetnost i Umjetnost Bosne i Hercegovine. Naime, smatram da bi umjetnost Bih trebala preusmjeravati na Bosanskohercegovačku umjetnost, (zašto - niže) a trenutačno je obrnuto - kako ste vi stavili [2]. Već sam o ovome pisao u kafiću, [3] pa sam to i uradio na svoju ruku (mea culpa), potom je Roberta sve vratila kako je bilo, jer sam stavio preusmjeravanje umjesto premještanja.

Smatram da Umj. Bih treba preusmjeravati na Bosanskohercegovačku umjetnost čisto zbog gramatike - upotreba posvojnog genitiva[4]. Problem je jedino što ne treba staviti preusmjeravanje već premještanje, kako se ne bi izbrisala povijest izmjena.

Eto sva štorija, sad se dogovorimo;) --StjepanG wiki gratia wikis 12:38, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

pisanje godina[uredi kôd]

Molim te baci oko na ove upute o načinu pisanja poveznica na godine. Hvala!

Andrej Šalov 13:41, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

naslovi knjiga[uredi kôd]

Hej bok. Htio bih te podsjetiti da bi se naslovi knjiga koje citiras trebali ostaviti u originalu, a ne prevoditi na hrvatski. Npr. naziv knjige koju citiras je "Celtic Myth and Arthurian Romance", a ne "Keltski mit i Arturijska legenda", osim ako nemas pred sobom hrvatsko izdanje, ali onda ga treba navesti onako kako je prevedeno kod nas, naravno s godinom i eventualno izdavacem. Inace, za romanicke, goticke, renesansne i barokne gradjevine postoje kategorije: Arhitektura romanike, Arhitektura gotike, Arhitektura renesanse i Arhitektura baroka pa ih onda nije potrebno stavljati u sire kategorije: Gotika, Renesansa, Barok. Lijep pozz ;)--Fhms (razgovor) 10:09, 7. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Assisi/Asiz[uredi kôd]

Vidio sam tvoj zaista dobar članak Assisi, ali hrvatsko ime toga grada je Asiz [5]. Također kažemo sv. Franjo Asiški, sv, Klara Asiška. I zato mislim da bi članak trebalo ili preimenovati, a u najmanju ruku barem napraviti stranicu za preusmjeravanje. --Flopy (razgovor) 17:39, 14. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Da, u starijoj literaturi isključivo je Asiz, u novijoj izgleda se "probija" i Assisi. Stranica za preusmjeravanje je najmanje što se treba napraviti, bar to svakako. --Flopy (razgovor) 20:48, 14. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Zanima me dakle što će na kraju biti stranica za preusmjeravanje Asiz na Assisi ili preimenovati članak? --Flopy (razgovor) 20:52, 19. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Pitam te što si našao u literaturi, rekao si da ćeš provjeriti, što je češće Asiz ili Assisi? Ako je češće Asiz nije meni problem preimenovati članak i svugdje u članku zamijeniti riječ "Assisi" s "Asiz". --Flopy (razgovor) 20:57, 19. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Hm, ono što sam ja pogledao otprilike je podjednako, ali dobro je da si napravio makar stranicu za preusmjeravanje. Iako bi možda i u prvoj rečenici članka trebalo dodati "Assissi, hrvatski također i Asiz...." i slično, ali i ne mora se. I stranica za preusmjeravanje je dovoljna. Lijep pozdrav i svaka čast na odličnim člancima koje redovito pročitam, iako povijest umjetnosti nije moje područje. --Flopy (razgovor) 21:12, 19. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Karavađisti[uredi kôd]

Pozdrav, dobar ti je ovaj "stećak", ima nešto u njemu al ne vidim najbolje, ima nešto unutra ali mislim da ga je trebalo malo jasnije napunit "baštinom".

Inače odličnom članku Caravaggisti bi trebalo promijenit ime u karavađisti:

Wikicitati »Naravno, kada se izrade katalozi predložaka i kopija na široj razini (Cortona, Carracci, karavađisti itd.)...,«

sa ove stranice. Inače, tvoj doprinos wikipediji je veličanstven.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 17:11, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Danska umjetnost II[uredi kôd]

I was impressed by the work you have done on this article. You might be interested in looking at the English article en:Art of Denmark which has now reached a reasonable standard. I've provided a link to your page. - Ipigott (razgovor) 09:47, 9. studenog 2009. (CET)

Busko Blato - 7th Century Fibula[uredi kôd]

Postovani! Zanima gdje ste pronasli ovu sliku? Da li znate vise o tome?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:7th_century_fibula.jpg

Hvala unaprijed!

Slika je iz knjige "Umjetničko blago Bosne i Hercegovine", Svjetlost, Sarajevo; a križ vjerujem da se nalazi u sarajevskom zemaljskom muzeju.

Perzepolis[uredi kôd]

Hvala na čestitkama. :) Napravio sam doslovno sve unutarnje poveznice vezane uz taj članak, a može se reći kako sam nastavio sa sličnim radom na primjeru glavnog članka vezano uz to razdoblje - Ahemenidsko Perzijsko Carstvo; obradio sam doslovno sve što se vezano uz to obraditi može, i vjeruj mi kako to razdoblje nije tako detaljno razrađeno ne samo na ostalim wiki jezicima, već na internetu ili literaturi općenito. :) --Orijentolog (razgovor) 15:37, 5. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Kopiranje sadržaja[uredi kôd]

Prof saxxe, ne smiješ činiti ovo [6], jer je to sadržaj sa ovih stranica [7]. Ovakve radnje nisu dopuštene.
Sporni sadržaj se nalazi na stranicama koje se ne nalaze na Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja, Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja/Ostalo, niti u kategoriji Kategorija:Dopusnice. Kubura (razgovor) 03:47, 9. siječnja 2010. (CET)[odgovori]


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: tri dana!

Razlog je: Prepisivanje članaka sa interneta bez dopuštenja.


Slučaj je star, ali moram poduzeti mjere i obeshrabriti onakvo ponašanje. Kubura (razgovor) 03:47, 9. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Zemljovid[uredi kôd]

Sve mi je jasno [8]. U pravu si. I ja se slažem da se ne možemo slipo povodit za ustanovom koja se segregativno ponaša, pa se izmotava za zločine koji su počinjeni nad hrvatskim narodom i ne procesuira ih već priko desetlića. Ili ih procesuira pa dobije počinitelj dobije kaznicu kao za vožnju u pijanom stanju kad je udria auton kravu. Kubura (razgovor) 02:42, 20. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Pogledaj kakvim sam pritiscima i prijetnjama bia izložen [9] [10] [11], jer sam pisao ovakve članke [12] [13] [14] [15]. Mislia san bia pisat i o onim drugim zločinima, ali posli onako uznemirujućih poruka di mi se priti, odusta san od uređivanja. Posli onakvih pritnjâ, moga san zaboravit na "Wikipedija:Budite odvažni". Tko šljivi nečije istraživačke radove (ne moje osobne!!!) kad politika diktira drukčije. Znanstveniku je njegov rad uvik podložan priispitivanju i to u svakom trenutku (i znanstvena zajednica sadrži i one koji su i "za" i "protiv" i to argumentiradu, ali se suprotnoj strani se nikad ne priti sankcijama, nego se traži dokaze). A onima koji su ovo proglasili "hrv. lažima" izgleda nitko ne smi priispitat odnosno dovest u pitanje njihovu neutralnost. Kubura (razgovor) 04:03, 20. veljače 2010. (CET)[odgovori]

starohrvatska umjetnost[uredi kôd]

Bok! Videl san malo tvoj članak "Starohrv. umj.". Nadodal san dvi poveznice, valda ti ne pači. Vidin da si rabil sliku crikvice svetog Dunata- ja san ju klal na wiki ma još nisan dobil dozvolu od grada krka, al ću ju valda dobit; samo da te upozorin. Nisan sad pročital celi članak pa ne znan si spomenul crikvicu svetog krševana na Krku? Va članku Šotovento san ju samo spomenul, ma je ona sama vredna celog jednog članka. Pozdrav --Bzmarko (razgovor) 01:52, 1. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Dodal san poveznicu kod "crikva sv. Lucije na Krku". Poveznica ni baš na tu crikvu vengo na selo Jurandvor va kon je ta crikva. Na kraju članka o Jurandvoru pišu dvi-tri besede o crikvi. Ako ti poveznica ne paše, zbriši ju. --Bzmarko (razgovor) 11:54, 2. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Evo mene opeta. Vranić mi ni dal mira pa san šal udelat članak o crikvi svete lucije na Krku pa san onda i va tvon članku udelal pravu poveznicu. Ala Bog i se! --Bzmarko (razgovor) 20:59, 2. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

zamjena slika[uredi kôd]

Bok! Zamjenil san sliku crkvice sveti Dunat va članku Starohrvatska umjetnost jer ću onu sliku dat brisat. Osin ove slike koju san stavil, ima još slika te iste crkvice pa ako ćeš moreš stavit neku drugu. Slike su ti ili na commonsu pod kategorijom island of krk, ili hodi na članak Crkva sv. Dunata na Krku-tamo su sve osin jedne. Pozdrav! --Bzmarko (razgovor) 20:58, 16. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Crkva sv. Stjepana na Otoku[uredi kôd]

Prof saxx, vidjeh članak o Crkvi sv. Stjepana na Otoku. Bila sam u crkvi Blažene Djevice Marije, ali uslikala sam vrlo malo fotografija, jedna od njih je: . Vidi li se štogod korisnoga na toj fotografiji a moglo bi poslužiti za članak o crkvi sv. Stjepana na Otoku? Ako bi trebalo mogla bi ju izrezati i pokušati izdvojiti neki dio. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:22, 24. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Naziv[uredi kôd]

Bok Prof saxx, premda vidim da pises i o umjetnoscu imam jezicno pitanje. Pokusao sam na googleu ali nisam nasao Hr naziv za ovu vrstu umjetnosti po njem. je Vexierbild. Naime nisu opticke varke, a nisu ni samo Hidden faces (kao je u interwikiju na engl. wiki. Primjerice i Salvador Dali ima slika (ne pada mi bas na pamet naziv) u se mogu vidjeti dvije razlicite stvari.Poznata je i ona slika " what´s on a man's mind" (u google). Nesto bi napisao a neznam kako bi se clanak trebao nazvati. LP-Croq (razgovor) 11:12, 18. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Pienza[uredi kôd]

U članku Pienza u odlomku o palači Borgia pišeš dijaceza, a postoji članak dijeceza. Pretpostavljam da je riječ o istome, no nisam htjela ja mijenjati ništa, pa te molim da ti to pogledaš i središ. Pozdrav --Branka France (razgovor) 21:25, 20. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Brojevi[uredi kôd]

Pozdrav, kolega. Samo da te upozorim, prema hrvatskom pravopisu, kod pisanja brojeva zarez se koristi jedino kao oznaka za decimalni broj. Pozdrav --Branka France (razgovor) 09:50, 23. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Kratice[uredi kôd]

Pa, nije da negdje službeno piše, no smatram da na wikipediji, koja nije ograničena brojem slova i stranicama, možemo slobodno pisati pune riječi, a ne kratice poput god. (godina), st. (stoljeće), osim u slučajevima pr. Kr. ili pr.n.e. - Absol * 10:04, 23. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Evo pisem estonske otoke pa sam naiso na jedan pod zastitom UNESCO-a, a nedavno kad sam pisao švedske gradove bila su bar tri cetir pod zastitom nisam stavljao predloške i kategorije UNESCO-a. Pa kad nekad dodes do švedske i estonije da znas.--Sokac121 (razgovor) 14:46, 9. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Istarska ljestvica[uredi kôd]

Bok Prof saxx, mislim da sad imamo dokaz da je vuvuzela naša ;-)) --Croq (razgovor) 15:43, 18. studenog 2010. (CET)

Primjetio sam da se Dvorana stoljetnice zove još i Dvorana ljudi. Nekako mi se čini da bi trebalo stajati "Narodna dvorana", ako je preimenovana u komunizmu. Naime, usporedio sam kako se zove Narodna Republika Kina na poljskom - Chińska Republika Ludowa, pa slijedom toga bi Hala Ludowa bila Narodna dvorana (People's se s engleskog prevodi i kao narodni)--Ex13 (razgovor) 19:09, 14. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


Dvorac Kronborg[uredi kôd]

Dva pitanjca: Zar Kronborg nije smjesten na otoku a ne na poluotoku? I kako se taj otok zove na hrvatskom ( postoji naime vec clanak o otoku Zeland-u)? Lijep pozdrav El hombre (razgovor) 16:03, 22. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Dao sam ti nagradu jer mi se dopao tvoj članak o manastiru Horezu. Usput, vidio sam da slušaš klasičnu glazbu. Evo, kada dođeš na stranicu o meni, vidit ćeš koji su mi 10 naj, naj, naj skladatelji. Koji je tvoj omiljeni skladatelj. Pozdrav! --Carl maria weber (razgovor) 17:44, 20. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Preporučujem ti Čajkovskog, Staru crkvu u Štitaru, Antonína Dvořáka i Mozarta. Javi mi koji ti se od mojih članak najviše dopao (općenito od svih). Pozdrav! --Carl maria weber (razgovor) 18:14, 20. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Crkve[uredi kôd]

Lijepi pozdrav! Vidio sam da si otvorio novu stranicu o ukrajinskim crkvama, no primjetio sam neke pogreške. Postoje tri značajne crkve ili svetišta u Kijevu, a ti si to zabunom slikom i riječju objedinio. Trebaš razlikovati:

katedrale su slične pa se čovjek lako zbuni zato pripazi, primjetio sam da si postavio i pogrešne fotografije ... ja kad nađem vremena mogu na kraju pogledati i ispraviti nešto ako primjetim pogrešku. Svako dobro! --Seiko (razgovor) 10:10, 27. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Malo sam uredio, nadopunio i ispravio te stranice: Katedrala Sv. Sofije (Kijev), Katedrala Sv. Mihaela (Kijev) i Kijevo-pečerska lavra. Ova tri naslova su po meni najprikladnija, neki su doslovni. Pozdrav! --Seiko (razgovor) 11:39, 27. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Da, imaju dosta tih katedrala i manastira, u Kijevu ih ima 10-ak. Dao si mi u biti ideju da otvorim novu kategoriju: Ukrajinske crkve, naravno kad stignem. Počeo sam malo pisati o turizmu ... Svako dobro! --Seiko (razgovor) 09:41, 28. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Rođendan (sa zakašnjenjem)[uredi kôd]

Danas je moj rođendan danas je moj dan, želim sreću djeliti svima koje znam... Carl maria weber --Carl maria weber (razgovor) 11:42, 2. veljače 2011. (CET) [odgovori]

Veliki Novgorod‎[uredi kôd]

Volim citati tvoje clanke tako ako se ubuduce pojavim na njima i ispravim nesto, to ne radim kako bih pametovao vec da oni budu bolji. Iskreno dobio sam zelju putovati na nekoliko mjesta zbog tvojih clanaka i ako to napravim javim ti se:) Mirno more El hombre (razgovor) 23:36, 2. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Premještanje članka[uredi kôd]

Prof saxx, kod premještanja članaka molim te rabi karticu "premjesti" za premještanje, jer je postupak različit od preusmjeravanja. Premještanja se također bilježe u evidenciji premještanja, pa ću ovu izmjenu vratiti i premjestiti pomoću kartice. Lijep pozdrav vrijednom suradniku :-)) --Roberta F. 13:34, 21. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Prof saxx, zapravo sad vidim da si 18. započeo novi članak iste teme pod drugim naslovom, pretpostavljam da si svoj tekst uklopio u postojeći i želio si preusmjeriti naslov članka pod kojim si započeo članak pred neki dan? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:42, 21. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Profesore,[uredi kôd]

Javljam se zato što sam napravio izmjenu, a nije prošlo propisanih sat vremena otkad ste stvorili članak. Promijenio sam zemljovid jer netko se dobro poigrao spojivši partske i armenske Arsakide u jedno. --Orijentolog (razgovor) 10:13, 9. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Obavijestio sam trojicu administratora s engleske Wikipedije o problemu pa su i tamo uklonjeni zemljovidi dok je njihov autor blokiran na tri dana, a pročitao sam i da ga je jedan od administratora optužio da „širi propagandu od kada je počeo s doprinosima”. Koincidencija je da su zemljovidi stajali tamo svega dva dana, a baš u to vrijeme stvoren je naš članak Armensko Kraljevstvo. Sad ostaje pitanje je li autor zemljovida pokušao progurati neku svoju teoriju i u tekstu (što ste vi mogli prevesti), ali nema veze - neka ostane kako jest. Povijest Kavkaza i šire okolice je složenija od povijesti Balkana ili Levanta: i tamo postoje razne grupe kao što su Armenci, Azeri, Turci, Kurdi, Čečeni, Rusi, Gruzi (...) i svaka od njih pokušava progurati vlastitu verziju povijesti. --Orijentolog (razgovor) 08:33, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Hipodrom[uredi kôd]

Zašto mi pobriše članak o carigradskom hipodromu? Tomec (razgovor) 18:54, 9. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Nema problema. Dobro si raspleo stvar. Tomec (razgovor) 15:30, 16. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Gledah ovo [16], vidjeh ovo kako ti ispravi [17], pa onda ovo [18]. Ta ovaj nas je navlas iskopirao[19]! Zar nije bio obvezan prevesti na srpski? Tomec (razgovor) 15:41, 16. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Kategorije[uredi kôd]

Prof, u zadnja dva dana sam počistio popis traženih kategorija, bilo ih je 200-tinjak. Ako ne znaš na tom popisu su kategorije koje se nalaze u člancima, a ne postoje, tj. nisu napravljene, a to možeš prepoznati i kad se kategorija "crveni" na dnu članka. Nažalost nisam brojao, ali sigurno više od 70-80 njih si ti stvorio, i velika većina njih su se nalazile samo u jednom članku (Madrid, Sofija i sl.). Molim te da ubuduće ili ne stavljaš kategorije koje nepostoje ili otvoriš takvu "crvenu" kategoriju ako to ima smisla, tj. ako postoji dovoljan broj članaka koji bi tražili takvu kategoriju. Hvala na razumijevanju, pozdrav! --Jure Grm, 14. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 23:12.

Machu Picchu[uredi kôd]

Ciao Proff, Upravo procitah ono sto si napisao o Machu Picchu. Vrijeme je bilo da to neko malo popravi. Nego ima jedna stvar oko Machu Picchua sto ce mozda malo buniti citatelje. U stvari postoje tri brda Machu Picchu, Wayna Pichu i brdo na kojem se nalazi ostaci naselja. To brdo sa ostacima se danas naziva Machu Picchu sto je pogresno ali u cijelom svijetu je prihvaceno. Preko brda Machu Picchu (originalnog) vodi Inca Trail od Cusca koji traje nekoliko dana. Opet ono najvise brdo sa kojeg se pruza panorama na ostatke i Machu Piccu je Wayna Picchu. Izgovara se na nekoliko nacina tako da su oni nazivi koje si ti stavio u stvari sa istog brda tj. Wayna i Huayna su u stvari isto brdo. Malo sam zapetljao :) Pokusavam reci da bi mozda trebalo imati isto naziv ili Wazna ili Huayna. Pozz--El hombre (razgovor) 15:42, 25. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Nimba[uredi kôd]

Profesore, članak Planina Nimba trebalo bi preimenovati samo u Nimba jer kod nas je dovoljno navesti samo ime - npr. Mosor, Dinara, Velebit, dok se na engleskom dodaje ono Mountian. U slučaju da postoji još nešto pod imenom Nimba, onda bi članak trebao biti imenovan kao Nimba (planina). Slični slučajevi postoje npr. kod članka Urmija (jezero) (postoji i grad Urmija), itd. Inače, sve pohvale zbog članaka o Svjetskoj baštini! --Orijentolog (razgovor) 13:45, 29. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Zaboraili te nešto nabrojat u ovom članku. Poz. --Zeljko (razgovor) 22:46, 30. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Industrijski kompleks Zollverein[uredi kôd]

Ciao Proff,
Jutros sam bio u Essenu i neko je spomenuo Unesco i "Zollverein" i ti si mi odmah pao na pamet ( da bi trebao napisati malo o toj svjetskoj bastini). I sada upravo vidjeh da si ti to vec napravio:) Pozz

eh da potpis--El hombre (razgovor) 12:57, 13. travnja 2011. (CEST) Ciao Proff[odgovori]
Evo zaglavio danas u Aachen i navratih do katedrale i bio sam nekako siguran da si napisao clanak o njoj. Nisam se prevario. Aachen pozdravlja Mostar:)--El hombre (razgovor) 17:06, 19. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Prijedlog[uredi kôd]

Pozdrav,

baš dobro da naša wikipedija ima nekog kao Vi. Vidim da u poslijednje vrijeme dosta pišete od mjestima u Alžiru, pa mislim da bi bilo dobro da naznačite i koliko gradovi o kojima pišete imaju stanovnika


Sretno — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wolf - Pidgeon (razgovordoprinosi) 00:36, 25. svibnja 2011.

Jel ti još triba ovo, ili da izbrišem ? --Zeljko (razgovor) 19:07, 7. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Gut. Nima zime --Zeljko (razgovor) 21:09, 7. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Iz Wikipedija:Kategorije: NE kreirati kategoriju ako u njoj ima manje od pet članaka (npr. kategorija Nigerija može imati na stotine članaka, no dok je na hrvatskoj Wikipediji jedan jedini članak o Nigeriji, takva kategorija nam ne treba). Mala napomena samo!--MAN_USK recider 15:23, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Opet kategorije...[uredi kôd]

Prof., molim te obrazloženje ove izmjene: [20] ?!--Jure Grm, 14. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 01:12.

To bi bilo OK, da imamo dovoljno članaka za razdjelu u dvije kategorije, ali kako nemamo, gdje ćemo npr. smjestiti neki novi članak koji govori o ulici u Splitu? --Jure Grm, 15. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 19:18.

I opet[uredi kôd]

Pozdrav profesore, nadam se da se ne ljutite ali maknuo sam kategoriju Perzijski gradovi s obzirom da imamo Drevne iranske gradove za stari vijek, Gradove u Iranu za današnje, te Arheološka nalazišta u Iranu za ostalo i kombinirano. Međutim, kako ne bi ispalo da samo pametujem dao sam si truda u zadnjih nekoliko sati i sa 300 izmjena prepravio sam većinu toga vezano uz temu pa tako da sada nema straha. Nemojte ove naše komentare o kategorijama shvatiti kao kritiku, samo nastavite naprijed jer još jednom čestitam na iznimnom trudu vezano uz Svjetsku baštinu, u odnosu na te članke kategorije su još irelevantne i zadnja stvar na koju treba paziti. Bude li trebao neki savjet ili pomoć, samo se javite. Pozdrav, --Orijentolog (razgovor) 12:22, 2. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Bok Prof saxx,

možda bi te zanimalo pogledati koje je glasovanje u tijeku; za Izabrani članak koji će biti prikazan na Glavnoj stranici u 37. tjednu 2011. godine.

Riječ je o članku Likovna umjetnost u Hrvatskoj. Možda bi te zanimalo malo pogledati taj članak. Ako zbog ničega drugog onda zbog čitanja. Lijepo te pozdravljam, -- Bugoslav (razgovor) 00:06, 11. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

joj, kako se ono ovo čita. Pozabil sam. --Zeljko (razgovor) 22:52, 28. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Kategorije[uredi kôd]

Prof saxxu, vidim da imamo dvije kategorije Kategorija:Arhitektura historicizma nastalu 2009. i Kategorija:Historicizam nastalu 2010., a nisam sigurna što bi u koju trebalo ići? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:02, 1. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]