Razgovor sa suradnikom:AustroHungarian1867

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

AustroHungarian1867, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
 • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
 • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:AustroHungarian1867") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli!

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:32, 2. ožujka 2020. (CET)

Epidemija koronavirusa u Hrvatskoj 2020.[uredi kôd]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Stranica koju ste nedavno stvorili ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima za nove stranice. Ako za 14 dana ne dobije podršku zajednice, bit će obrisana.
Molimo vas, rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju.
Hvala na razumijevanju.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:35, 2. ožujka 2020. (CET)

Preusmjeravanja[uredi kôd]

Polako sa preusmjeravanjima!--Man_Usk recider 14:32, 19. travnja 2020. (CEST)

     Izvinite! U toku pokušavam malo ublažiti nekoliko poveznih linkova za moje nove stranice kako bi se ulakšalo pretraživanje mojih    članaka.  AustroHungarian1867 (14:37) 19. travnja 2020. (CEST)

Osnove[uredi kôd]

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wikistandardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Man_Usk recider 19:28, 19. travnja 2020. (CEST)

Trudim se najbolje što mogu za ovo! Ova Wikipedija nije dovoljno velika da usvoji totalno znanje u Hrvatskom jeziku zbog inaktivnosti mnogih korisnika. Neke velike Wikipedije kao što su Engleska, Njemačka, Ruska, Cebuano (Indonezijska), Španjolska i Švedska znaju stvarno dobro da usvoje znanje u svojim jezicima za sve moguće korisnike, ali među univerzalnim znanjem je Engleska koja traži najvišu pažnju!

Takve wikipedije su prave ogromne enciklopedije!

Suradnik:AustroHungarian1867 19. travnja 2020. 19:35 CEST

Ne kradi[uredi kôd]

Nemoj krasti tuđe nedovršene članke!--Croxyz (razgovor) 19:39, 19. travnja 2020. (CEST)

Naputak[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 20:21, 19. travnja 2020. (CEST)

Hrvatsko - engleski naziv preusmjerene stranice[uredi kôd]

Što se tiče preusmjeravanja stranica, nepotrebno je stranicu preusmjeravati na novu stranicu sa nazivom na engleskom ako taj naziv postoji na hrvatskom (npr. Enciklopedija ---> Encyclopedia, Betelgez ---> Betelgeuse). Ako nema naziva na hrvatskom, slobodno možeš je premjestiti. U slučaju Solar corona, pravilni je naziv Sunčeva korona.--Franjo Josip (razgovor) 09:45, 20. travnja 2020. (CEST)

Zamolba (Nedovršeni, traljavi članci)[uredi kôd]

Bok!

Lijepo te molim da u budućnost sam kategoriziraš i (preko međuwikija) povežeš članke. Nema smisla non-stop, na brzinu prepisivati članke i čekati da ih administratori ili ophoditelji srede i očiste. Također, provjerljivost je jedno od osnovnih pravila Wikipedije i članci bi trebali biti potkrijepljeni vjerodostojnim, javno dostupnim izvorima.

Kubura i Man_Usk su ti jučer ostavili upute na SZR, bilo bi super ako bi pročitao WP:UT.

Glavni cilj Wikipedije je kvalitet, a ne samo kvantitet.

Srdačan pozdrav, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 13:22, 20. travnja 2020. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Televizijska postaja. --Kraljnnm (razgovor) 15:21, 20. travnja 2020. (CEST)

Polako...[uredi kôd]

Možda je previše upozorenja u par dana, ali molim te uspori! Uspori s otvaranjem novih članaka, ovo do sada nije dobro. Gore ti piše što sve treba ispuniti da bi nešto bilo članak na Wikipediji. Prvo sredi do sada otvorene članke, pa tek onda kreni s novima jer ovako samo stvaraš dodatni posao onima koji to sada moraju srediti. Nego, hrvatski je tvoj "prvi" jezik? Meni sve ovo izgleda kao strojni prijevod... Lijep pozdrav i hvala na razumijevanju!--Man_Usk recider 22:18, 20. travnja 2020. (CEST)

Razumijem grešku, ali trebalo je dopuniti crvene članke u stvorene. Možda sam ubrzano krenuo jer imam adikciju najviše sada sa koronom.

AustroHungarian1867 21.4.2020. 15:48 CET

Novi suradnik[uredi kôd]

Najprije novom suradniku izrazite dobrodošlicu i onda ga upozorite na to što je krivo napravio. Face-wink.svg --Kraljnnm (razgovor) 21:43, 21. travnja 2020. (CEST)

Prijedlog za brisanje članka[uredi kôd]

1 Kada se predlaže članak za brisanje potrebno je navesti razlog u samom predlošku i ostaviti sadržaj članka kako bi administratori znali koji je izvorni tekst i da li je članak potrebno brisati.-Kraljnnm (razgovor) 21:55, 21. travnja 2020. (CEST)

Anglicizmi[uredi kôd]

Na hrvatskome je koronavirus (Vidi: proklesis, LZMK). Coronavirus je engleski. Službeni jezik Wikipedije na hrvatskom jeziku je hrvatski, u glavnom imenskom prostoru nužno je pridržavati se hrvatskog standarda - tako da pišemo [k]oronavirus, a ne coronavirus. Lijep pozdrav, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 15:55, 22. travnja 2020. (CEST)

Smanjit malo doživljaje...[uredi kôd]

...lijepo molim.-- MaGaporuči mi 18:52, 22. travnja 2020. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

Ne upotrebljavaj onaj reflist, nego izvori --Zeljko (razgovor) 22:17, 24. travnja 2020. (CEST)

Također smiješ biti štedljivi s razmacima: [1], [2] --Koreanovsky 🎸 (razgovor) 13:13, 25. travnja 2020. (CEST)

6. ožujka[uredi kôd]

[3] Čega? Novozaraženih, oboljelih ili preminulih? --Koreanovsky 🎸 (razgovor) 18:48, 29. travnja 2020. (CEST)

oboljelih trenutno. AustroHungarian1867 18:56 (SEV) 29. travnja 2020. to isto važi i za ostale članke sa sličnim takvim događajem.
Ne mislim na to, nego treba tako formulirati da će narod i za 2 god. znati o čemu je priča. ;P Pozz, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 19:02, 29. travnja 2020. (CEST)

Strojni prijevodi[uredi kôd]

Prestani sa strojnima prijevodima. Botovi ne mogu točno prevoditi. Stoga, odi i ispravi sve članke.--Croxyz (razgovor) 18:21, 5. svibnja 2020. (CEST)

Zašto?[uredi kôd]

Ovako, cijenim tvoj rad i trud - marljiv si suradnik, ali zašto si prešarao [4] već postojeći članak "Prometna nesreća" i stvorio novi pod nazivom "Prometni sudar"? Nema potrebe stvarati duple članke, ako tema već postoji, samo je treba izgraditi odnosno dopuniti. Također, naslov "Prometni sudar" ne zvuči nešto prirodno, više kao strojno prevođenje. Kao što sam ti već jednom rekao: Jedan od glavnih ciljeva Wikipedije je kvalitet, a ne samo kvantitet. Molim te da prvo središ već započete članke, i tek onda nastaviš s novima. Lijepo te pozdravlja, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 16:31, 12. svibnja 2020. (CEST)

Zar ja nisam preusmjerio? AustroHungarian1867 16:34 12. svibnja 2020. (CEST)
S razumijevanjem pročitaj još jednom prvu i drugu rečenicu. --Koreanovsky 🎸 (razgovor) 18:28, 12. svibnja 2020. (CEST)

Evo[uredi kôd]

[5] ... za te motivirat i ohrabrit na nova uređivanja. Kubura (razgovor) 01:22, 27. svibnja 2020. (CEST)

Redoslijed[uredi kôd]

[6] Pripazi na redoslijed. Prvo idu izvori pa potom "Vanjske poveznice". Lijepo te pozdravljam! --Koreanovsky 🎸 (razgovor) 19:36, 28. svibnja 2020. (CEST)

Predložak upozorenje-medicina[uredi kôd]

Navedeni predložak namijenjen je uporabi na stranicama o bolestima i njihovom liječenju.

Članak Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj 2020. ne govori o bolesti, njenom uzroku ili njenom liječenju, nego piše o tijeku epidemije jedne bolesti na konkretnom prostoru i u konkretnom vremenu. Dakle, taj predložak nema što tražiti u tom članku.

Netko će reći - ne može smetati, razumijem takav pristup, ali kad bi svi tako razmišljali onda bi ovaj projekt s vremenom postao direktorij predložaka, kao što je enwp direktorij besmislenih kategorija. Molim za nešto više koncentracije. SpeedyGonsales 20:47, 8. srpnja 2020. (CEST)

Pozdrav![uredi kôd]

Baš mi je drago da si opet navratio! :-) Lijepo te pozdravlja, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 13:26, 18. studenoga 2020. (CET)

Napadi u Adenu 2020.[uredi kôd]

Bok! U članku Napadi u Adenu 2020. bi trebalo dodati reference koje nedostaju i koje stvaraju greške. Vjerojarno ih možeš naći u članku odakle si prevodio tekst. --Argo Navis (razgovor) 15:59, 10. siječnja 2021. (CET)

Aktualno[uredi kôd]

Uputa. --Argo Navis (razgovor) 16:12, 10. siječnja 2021. (CET)