Razgovor sa suradnikom:Kraljnnm/Arhiv2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ova je stranica arhiv.
Molimo Vas, ne mijenjajte je!


Sadržaj

Arhiviranje

[1] Dodao sam ti predloške {{ArhivPočetak}} i {{ArhivKraj}}. Face-angel.svg

Ako želiš možeš dodat' ovaj: {{Arhiv razgovora|Kraljnnm}} predložak na SZR. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 21:55, 23. lipnja 2018. (CEST)

[2] Zahvaljujem se! Smile.png --MateoKatanaCRO (razgovor) 12:03, 24. lipnja 2018. (CEST)

Poveznice

[3], [4], [5], ... Valja imati mjeru i ne pretjerivati s poveznicama. Povezuju se bitni pojmovi za članak, a ne (skoro) sve o čemu postoje članci (kao npr. kalendarske godine).--MaGaporuči mi 13:07, 24. lipnja 2018. (CEST)

Prijevod engleski beta

Pozdrav, pokušala sam koristiti dostupan translator u beta fazi, no javlja mi grešku da nemam dozvolu. Molim vas pomoć. Hvala i lp, Mirjana — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mdroptina (razgovordoprinosi) 14:16, 26. lipnja 2018. (CET)

Zbunjivanje novih suradnika?

[6] Gdje je to suradnik postavio slike na hr.wp?--MaGaporuči mi 16:51, 26. lipnja 2018. (CEST)

Zbunjivanje novih suradnika - II. put

Suradniku Mdroptina si uredno zalijepio dobrodošlicu s uvodnim tečajem, i onda na njegovo jednostavno pitanje nemaš odgovor. Čemu onda zbunjivanje novog suradnika guranjem tamo gdje ti nije mjesto?--MaGaporuči mi 16:59, 26. lipnja 2018. (CEST)

Odg.: Vandalizam

Je, vandalizam je [7]. Čim se nije potrudio napisati kvačice, nije pazio na velika i mala slova, a sadržajem je jasno da je netočno, to je vandalizam. Kubura (razgovor) 21:44, 26. lipnja 2018. (CEST)

Zbunjivanje - nastavak

Ako se želi suradniku pomoći, onda mu se treba ukazati na konkretni problem, a ne mu napisati da pročita upute prije postavljanja bilo kakvih slika. Evo, mene zanima u čemu je problem s njegovim slikama... Pretvorio sam se u uho (tj. u oko). Također me zanima znaš li gdje su slike postavljene, lokalno ili na ZP?--MaGaporuči mi 17:44, 28. lipnja 2018. (CEST)

Varaš se u oba slučaja: slike su na ZP-u i licencija im ne nedostaje (ni onda, a ni sada).--MaGaporuči mi 18:00, 28. lipnja 2018. (CEST)

Netočno, opet. U utorak, 26. lipnja suradnik je postavio datoteke na ZP, i na njima od tada nema izmjena, a imaju licencije. Što se tiče lokalnog postavljanja, u evidenciji brisanja nema brisanja nikakvih datoteka niti na taj dan, niti sutra (27. lipnja), a ni danas (28. lipnja). U prijevodu - ako laže koza - ne laže rog. Lijepo molim.--MaGaporuči mi 19:00, 28. lipnja 2018. (CEST) [8] Citiram: ...ali koliko se sjećam slike nisu bile stavljene na Zajednički poslužitelj nego lokalno'..., pa te citiram ovdje: ...niti su bile na ZP-u... Dva puta govoriš kako nisu bile na ZP-u (a jesu!). Ako su (kako ti dva puta kažeš) bile lokalno postavljene, a sada ih nema, niti ih ima u evidenciji brisanja, gdje su te koje su (kao) lokalno postavljene?--MaGaporuči mi 19:24, 28. lipnja 2018. (CEST)

Očito si slabo vidio. Da ne ponavljam, sve je rečeno u pasusu iznad. Pogledaj doprinose suradnika Mdroptina, pogledaj evidenciju brisanja pa onda opet reci da su bile postavljene lokalno.--MaGaporuči mi 18:19, 29. lipnja 2018. (CEST)

Otvaranje stranice za predlaganje članaka za status Izabranoga članka, kao i vlastiti prijedlozi na otvorenoj stranici za predlaganje članaka

Bok, Kraljnnm,

lijepo bih molio da prijedloge stvaraš automatskom funkcijom. Rabeći automatsku funkciju smanjuje se mogućnost pogrješke, za razliku od ručne metode (izreži, preslikaj, zalijepi). Ovako izgleda kad se odvojeno snimanju začetak stranice (otvaranje stranice) i vlastiti prijedlog: primjer. Iz prethodno navedenog primjera vidljiv je i automatizirani sažetak, po kom se može utvrditi je li suradnik rabio automatsku funkciju za predlaganje članaka ili je radio na ručni način.

Suradnici koji neznaju kako bi otvorili stranicu za glasovanje unutar projektne stranice wikipedija: izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke, a istovremeno snimili i vlastiti prijedlog, trebaju to dvoje (otvaranje; snimanje prijedloga) raditi odvojeno (u dva poteza; tj. u dva odvojena snimanja).

Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdravi, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,16; 1. srpnja 2018. (SEV)

Status ophoditelja

Bez ljutnje, ali nakon ove dopune članka koji si započeo imam osjećaj da ti ne znaš šta zapravo radi ophoditelj.--MaGaporuči mi 11:36, 2. rujna 2018. (CEST)

Ista stvar i ovdje i ovdje po čemu se vidi da mnoge stvari na wikipediji još ne poznaješ. Osim toga, od tolikog ponuđenog na stranicama SDP-a, o Bauku si uspio izvući cijele dvije rečenice. Članci o Luisu de Carlosu, Siniši Hajdašu Dončiću, Juanu Padrósu su prebačeni na SZR na doradu. Članci na indijanskom hrvatskom ne mogu ostati u GIP-u, žao mi je. Članci o Orsatu Miljeniću, Darku Horvatu, Ivanu Kovačiću, Goranu Mariću (ne želim dalje nabrajati) ispod svake kritike. O hrvatskim političarima - cijela jedna rečenica, nema sortiranja, nema kategorija... Brutalno, ali istinito: daleko je za tebe status ophoditelja.--MaGaporuči mi 12:29, 2. rujna 2018. (CEST)

Kandidatura članka za 52. tjedan 2018.

Bok, Kraljnnm,

glede ovoga prijedoga:

Lijepo bih te zamolio da razmisliš o kandidaturi članka Nikola Tesla za status Izabranoga članka na wikipediji na hrvatskome jeziku, a iz razloga navedenih na prošloj stranici za predlaganje članaka za 38. tjedan 2017. godine. Dodatno, članak je idalje prijeporan te sadržava neprikladnu uvodnu rečenicu i neprikladne tvrdnje o Teslinom dnevniku. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,31; 7. studenoga 2018. (SEV)

Bok, Kraljnnm,
može li se očekivati da revertiraš svoju izmjenu na stranici? Hvala na pomoći i na trudu koji ulažeš u wikipediju na hrvatskome jeziku. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 9,25; 8. studenoga 2018. (SEV)

Potpisivanje na suradničkim stranicama za razgovor

Cijenjeni, Kraljnnm,

u svezi i glede: https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom:Nesmir_Kudilovic&diff=5160585&oldid=5160052

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png
Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,43; 9. studenoga 2018. (SEV)
Potpis vector 2010.jpg
Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na sličicu potpisa u alatnoj vrpci prikazanoj na slici desno. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav,
-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,43; 9. studenoga 2018. (SEV)

Nagrada

Hvala za nagradu! --Jure Grm, 2. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućeosamnaeste u 22:56.

Hvala za nagradu. --Domjanovic (razgovor) 09:49, 3. prosinca 2018. (CET)
Ma ništa :D -Kraljnnm (razgovor) 21:51, 6. prosinca 2018. (CET)
Evo da se i ja pridružim, hvala ti puno na dodijeljenoj nagradi! --Dvanaesti Igrač 23:46, 10. prosinca 2018. (CET)

Strani jezici

fala lipa na upozorenju --Zeljko (razgovor) 21:50, 6. prosinca 2018. (CET)

  • E to se zove suradnja. Ajde uživaj --Zeljko (razgovor) 22:39, 6. prosinca 2018. (CET)

Vandalizmi

Bok Kraljnnme, navratio sam da ti dam dva savjeta;

  1. Kad administratore obavještavaš o vandalizmu kojeg bi bilo poželjno sakriti, bolje da im zalijepiš link (URL) vandalizma nego li ime same stranice.
    (npr. ovako [https://hr.wikipedia.org/w/index.php?diff=5177252&oldid=5074569&title=Geotermalna_energija].)
  2. Također ako je članak na stranome jeziku, a kamoli na stranome pismu, svakako označi taj članak za brisanje s predloškom {{bris}}.
Toliko zasad. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 12:42, 11. prosinca 2018. (CET)

Želio bih zahvaliti...

...na dodijeljenoj mi, vrlo originalnoj nagradi, hvala ti puno! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 22:08, 23. prosinca 2018. (CET)

Dopusnica

Samo [9][10] Moraš proslijediti e-mail netkom od nas administratora. Kubura (razgovor) 02:03, 8. siječnja 2019. (CET)

Nije mi stigao. Ako ti je stigao e-mail (meni je stigla potvrda da sam poslao), onda napravi ovo: klikni na "odgovori" (ili "reply"), zalijepi željeni tekst u e-mail kojim mi odgovaraš i onda mi pošalji taj e-mail. Kubura (razgovor) 15:17, 6. veljače 2019. (CET)

Istovremeno uređivanje

Budi strpljiv, još pišem :D --Bruckermann (razgovor) 18:24, 2. veljače 2019. (CET)

Sitnica

Bok kolega! Pripazi na ovakve sitnice kao kod Mirka Vidovića. Samo polako i usredotočeno, neće ti članak pobjeći. Face-wink.svgFace-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Mateo Katana 14:08, 3. veljače 2019. (CET)

Nagrada II.

Hvala na nagradi. Dodijelio sam i tebi jednu :) --Mateo K 01 (razgovor) 18:12, 3. veljače 2019. (CET)

Oglašavanje i ostali podatci

Poštovani, rad na Wikipediji često nije jednostavan, potrebno je:

  • pretpostavljati tuđu dobru namjeru, sukladno Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru, što u realnosti ne mora biti tako (npr. netko može oglašavati nekoga drugoga bez dogovora)
  • u skladu s našim pravilima, potrebno je ne samo ukloniti reklamu, nego i zaštititi osobu čiji su navodni podatci objavljeni, jer ne možemo znati tko ih je zaista objavio, a to je moguće samo uklanjanjem suvišnih osobnih podataka (adrese, telefona, slično)

Adresa e-pošte je negdje na sredini, iako je relativno malen broj suradnika Wikipedije javno objavljuje (boje se spama), ako netko baš želi objaviti svoju adresu e-pošte, nemamo pravilo koje to zabranjuje. SpeedyGonsales 22:00, 5. veljače 2019. (CET)

Evo čekan

Evo čekan da sustav povuče :) Kubura (razgovor) 20:20, 8. veljače 2019. (CET)

Je, stiglo je :) Kubura (razgovor) 20:51, 8. veljače 2019. (CET)

Nagrada

Hvala na nagradi. ;) − Hmxhmx 15:58, 11. veljače 2019. (CET)

RE: Predlošci

1. Sve informacije u svijetu su vrijedne, čak i ako danas mislimo da možda neće biti, nakon 100 godina.

2. Kineski zid nije bio izgrađen za jedan dan.

3. Sve treba vremena i prakse. Slobodno pomozite pri prijevodima predložaka. Srdačan pozdrav.Noramiao (razgovor) 11:16, 12. veljače 2019. (CET)

Hvala ! Treba mi hitno. Srdačan pozdrav.Noramiao (razgovor) 11:26, 12. veljače 2019. (CET)

Savjet

[11] Jest izgleda nesređeno, ali čini se ovako gledano da to suradnik piše o sebi. U takvom slučaju napravi ovako: nemoj vraćati na prijašnju inačicu, nego iznad tog nesređenog dijela teksta stavi {{wikipedizirati}}, a suradnika na njegovu stranicu za razgovor (=SZR) obavijesti neka pročita uvodni tečaj i stavi mu poveznicu na Wikipedija:Uvodni tečaj. Kubura (razgovor) 18:37, 9. travnja 2019. (CEST)

[12]Za sada neizvedivo.--MaGaporuči mi 07:40, 15. travnja 2019. (CEST)

Vandalizam

Jedan suradnik kojeg ste već dva puta opomenuli je opet počeo sa vandalizmom.To morate nekako zaustaviti.Naprimjer sa crvenim kartonom..A taj je suradnik 123 Hackerman.Hvala! --109.175.110.19 18:13, 16. travnja 2019. (CEST)

Urgentno blokiranje Legionar Blue (razgovor) 10:27, 28. svibnja 2019. (CEST)

Promjena suradničkih prava

Information.svg Prateći tvoje doprinose i Wikidjelovanje, suradnik Kubura predložio te za "ophoditelja". S jednim glasom protiv, taj ti je status sada i dodijeljen. Iako vjerujem da si se već i ranije informirao o značenju novoga suradničkoga statusa, svejedno pogledaj što to znači biti ophoditelj (pročitaj i sve povezane članke). Nemoj se "preplašiti" crvenih uskličnika koje ćeš sada vidjeti pored svake nepregledane izmjene u nedavnim promjenama: svaka izmjena koju budeš pregledao i označio pregledanom značit će jedan crveni uskličnik manje. Među suradničke okviriće na svojoj stranici svakako dodaj suradnički okvirić "Ophoditelj". Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:49, 22. travnja 2019. (CEST)

Čestitam na novododjeljenom statusu. Vidio si što sam napisao na Kuburin prijedlog, nadam se da ćeš pokušati to i primjeniti. Ako ti zatreba išta, slobodno mi se obrati. :) --Dvanaesti Igrač 23:24, 22. travnja 2019. (CEST)

Označivanje patroliranim

Bok, Kraljnnm,

kad se uklanja nedavno načinjen vandalizam, onda se dopiše u sažetku da je riječ o vandalizmu, obavijesti suradnika da je načinio vandalizam, te se traži pomoć administratora da bi se evntualno skrila neka vrijeđanja koja su uz vandalizam dopisana (bilo u sažetku, bilo u sadržaju, bilo pod komentarima). Lijepo molim da se svojim radom nikom drugom ne otežava održavanje. Posebno spornim može se smatrati kad patroler označi izmjenu na szr nekog drugog suradnika, a označena izmjena je napadačkog karktera - posebno ako ne misli ili ukloniti tu izmjenu napadačkog karaktera iIili tražiti pomoć administratora da se ista ukloni, pa čak i skrije od šire javnosti. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav. --Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,55; 23. travnja 2019. (SEV)

[13] Ja se ne bih bavio s tim, ali, ako ti imaš dobre volje, onda je u redu. Vjerojatno da bi suradnik mogao ishoditi dopusnicu, ali bi ga koštalo vremena. Nažalost, takvo je stanje, da je odgoj budućih naraštaja u krizi i to se ne može svesti na konvencije, deklaracije, kompaktate, pedagoške djelatnike i školske institucije, no sami biramo kakva nas sudbina čeka, čim je otvorena Pandorina kutija prepisivanja, plagiranja, ne držanja najmanjeg reda, itd., itd. To nismo mi odgovorni, mi koji nismo škljocajem (jednim ili dva) potvrdili nešto. Žalosno je da i ovdje ne možemo u niti najbezazleniji detalj, ako te zanima možemo na IRC-u, na novotariju od 11. trav. - neću. --Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,12; 23. travnja 2019. (SEV)

Odg.: Tko ima pravo davati kartone?

[14] Može svatko. Ako imaš oruđa kojim možeš blokirati suradnika, tvoj je karton veće težine. Ako nemaš oruđa, karton ima težinu, jer si suradniku poručio nešto, da krivo radi, upozoravaš ga da ne smije tako, ali nemaš ga čime sankcionirati. No, možeš dojaviti onima koji to možedu :) Kubura (razgovor) 00:13, 24. travnja 2019. (CEST)

Odg.:Tvrd orah

Katkad stvarno ne mogu vjerovati što se sve ljudima da. --Dvanaesti Igrač 00:31, 24. travnja 2019. (CEST)

Fala ti puno na nagradi. :D --Dvanaesti Igrač 00:38, 24. travnja 2019. (CEST)

Vijci slike?

Pozdrav Kraljnnm, slike crpim iz stare "Tehničke enciklopedije". Ranije sam pisao iz nekih splitskih, riječkih skripti s fakulteta, a onda sam shvatio da oni svi pomalo polaze iz "Tehničke enciklopedije", te su izvorni test skratili tako da se gubi puno toga. Mi koji dosta radimo s vijcima i ovaj rašireni tekst nije dovoljan da pokrije sve primjere iz prakse. Ali po meni može pomoći mlađim ljudima koji tek ulaze u to područje. Normalno onoga koga to zanima. Ovaj stari tekst je osnova, a pokušavam što više dopuniti s novijim vrstama vijaka. Namjere su poštene, a pravno smo dosta puta slično raspravljali da li je to u redu ili ne. Mene pravo ne zanima, ali primjećujem da mladi ljudi sve manje znaju o strojarstvu, to vidim jer sam postao i nastavnik, i pokušavam što više popuniti te praznine. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 23:19, 24. travnja 2019. (CEST)

Vijci slike?

Pozdrav Kraljnnm, ako pogledaš ispod svake slike piše: "Tehnička enciklopedija" (Elementi strojeva), glavni urednik Hrvoje Požar, Grafički zavod Hrvatske, 1987. (ispod one dvije licencije). Kako je "Tehnička enciklopedija" iz bivšeg sistema, ne zna se tko je nasljednik - mislim da je to Leksikografski zavod "Miroslav Krleža" za koji imamo dopusnicu - ja sam provjeravao, a i dodatno su provjeravali i još neke kolege, jer se o ovoj temi dosta raspravljalo. Tako smo to riješili, jednostavno ne znamo bolje rješenje. Ja samo kao suradnik ne želim neke kvalitetne knjige pustiti u zaborav. Naše je mišljenje, mislim na veliki broj kolega moje generacije, da ako smo nekad bili 3. u brodogradnji, da možemo biti i opet. Ne slažemo se da naši mladi trebaju biti samo konobari, kuhari, sobarice i slično. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 08:49, 25. travnja 2019. (CEST)

Vijci slike?

Ne treba se izvinjavati. Jednostavno radimo najbolje što znamo. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 10:21, 25. travnja 2019. (CEST)

Odg.: Dva imena na Discordu

[15] Hvala na obavijesti. Sličan problem s dva imena pojavio je se više puta. --Mateo K 01 (razgovor) 12:14, 27. travnja 2019. (CEST)

Prvi svjetski rat

Pozdrav, Kraljnnm! Hoćeš li razmisliti o predlaganju članka Prvi svjetski rat za izabrani članak za 30. tjedan godine? 105. obljetnica je u 30. tjednu pa da bude na obljetnicu na glavnoj stranici. U međuvremenu možeš predložiti neki drugi članak za 26. tjedan. Naravno, ako želiš, ne tjeram te da mijenjaš svoj prijedlog.Face-wink.svg --Hmxhmx 12:04, 10. svibnja 2019. (CEST)

Odg.: Branimir Štulić

[16] Radi povijesti uređivanja članka, bio je zaštićen dvije godine zbog problema s autorskim pravima. --Mateo K 01 (razgovor) 00:39, 22. svibnja 2019. (CEST)

Orao linkovi

Bok, može objašnjenje zašto su uklonjeni linkovi za Orao emulatore koje sam dodao u sekciju linkovi na članku? Svi su open source i relevantni za temu o računalu Orao. Hvala!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hcavrak (razgovordoprinosi) 10:43, 23. svibnja 2019. (CET)

Orao linkovi

Hvala na objašnjenju, no zanima me po čemu su 5 ostalih emulatora koji su navedeni u vanjskim poveznicama relevantniji od onih koje sam ja izradio? Možete li ostaviti barem onaj u javascriptu da ljudi mogu isprobati kako je raditi na tom računalu direktno iz browsera?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hcavrak (razgovordoprinosi) 10:57, 23. svibnja 2019. (CET)

Hvala na pomoći

Ovdje se ne radi o Javi nego o Javascriptu koji i većina ostalih stranica na koje se linka također ima u sebi. Žao mi je što nisam zadovoljio kriterije hr wikipedije, možda ću idući put napraviti neki bolji projekt. Lijepi pozdrav! Hcavrak (razgovor) 11:20, 23. svibnja 2019. (CEST)

Hcavrače, pitanjce za te: jesi li pročitao uvodni tečaj? Kubura (razgovor) 18:02, 23. svibnja 2019. (CEST)

Zahvala

[17] Prijo, hvala puno i tebi na glasu za :) --Mateo K 01 (razgovor) 23:03, 24. svibnja 2019. (CEST)

Hvala Brate Legionar Blue (razgovor) 10:25, 28. svibnja 2019. (CEST)

Uros Susa

Ja sam iz Srbije Da li se secas mene Legionar Blue (razgovor) 10:05, 28. svibnja 2019. (CEST)

Amen.fr Legionar Blue (razgovor) 10:06, 28. svibnja 2019. (CEST)

Odg.:Pomoć za ophođenje

Slobodno označi ta uređivanja ophođenim. IP adresa je uklonila sve što se treba ukloniti.

Legionar Blue izgleda kao trol, ako nastavi kako je počeo trebalo bi ga blokirati.

Matejur bi mogao biti novi suradnik koji nije upoznat s predlošcima, zalijepi mu {{subst:NS-jezik1}} na SZR, pa vidi. --Dvanaesti Igrač 10:33, 28. svibnja 2019. (CEST)

Donji Kukuruzari

Izgleda da je suradnik Moson81 bio u pravu. Ponekad će neko uređivanje izgledati kao igranje nekog djeteta, a opet biti valjano. Dobro je prije uklanjanja provjeriti, ako nismo 100 % sigurni. Ponekad je dobro pogledati i tko je suradnik koji uređuje, ima li dobru povijest uređivanja na našem jeziku, ali i na drugima. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:25, 31. svibnja 2019. (CEST)

Istina. Oprosti, valjda mi je to automatski došlo da ukolnim izmjenu. Pripaziti ću ubuduće.-Kraljnnm (razgovor) 15:15, 31. svibnja 2019. (CEST)
Tko radi ponekad i pogriješi. Samo hrabro naprijed. Živio--Tulkas Astaldo (razgovor) 16:03, 31. svibnja 2019. (CEST)

Đelo Jusić izmjene

Pozdrav Kraljnnm.

Dobio sam obavijest o ispravcima netočnih navoda i par gramatičmih grešaka na stranici [Đelo Jusić[18]].

Zahvaljujem na opaski i isprike s moje strane.

Ne uređujem baš često tekstove i još nisam navikao u potpunosti na vizualni uređivač, pa ću se potruditi da prije idućeg edita prođem ponovno kroz stranicu za vježbanje.

Također ću se truditi da se u budućnosti takve greške ne potkradu.

Hvala na razumijevanju.

Lp.

Mutantkeyboard

Mutantkeyboard (razgovor) 16:56, 31. svibnja 2019. (CEST)

Tomislav Facini, biography

Lijep pozdrav, nisam baš potkovana u informatici, a možda nemam ni dovoljno strpljenja, ali nije mi jasno zašto ste maknuli moj doprinos za gore navedenu biografiju. Staru biografiju je bez pitanja postavio gosp. iz Slovenije, biografija i fotografija su stare i zapravo više štetne nego korisne. Mislila sam da sam sve napravila po uputama, a sada vidim da je opet sve vraćeno na staro. Znam da sam trebala eng. drugačije, ali mislila sam to prepraviti. Hvala na odgovoru, Vesna Batistić Fačini — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Yodilon (razgovordoprinosi) 18:01, 1. lipnja 2019.

Kafić

Pozdrav! Kod arhiviranja rasprava u Kafiću slučajno si uklonio komentar suradnika MaGa iz "Snimke zaslona Microsoftovih proizvoda. --Hmxhmx 18:20, 1. lipnja 2019. (CEST)

Nema brige, vratio sam komentar. ;) --Hmxhmx 18:23, 1. lipnja 2019. (CEST)

Arhiviranje

[19] Kafić se do sada uvijek arhivirao premještanjem, a ne metodom copy->paste, pa bih molio ubuduće raditi isto.--MaGaporuči mi 19:13, 1. lipnja 2019. (CEST)

Josip Zovko

Poštovani gospodine, cijelog sam života poznavao Josipa Zovka. Bio je čovjek istine. Tako mi je bio uzor. 16.10. Godine 2018. osobno mi je rekao da je „Izet“ bio njegov profesor. Nisam to izmislio. Ako je to važno za Vas ili kao potvrda, ja ću Mustafa Nadarević pitati i neka to potvrdi.

No, aktualna činjenica je da je Nadarević na pozornici prošao s Josipom Zovkom. Sada Vi sami odlučite što žele učiniti s tim. S ovim člankom želim predstaviti memorandum za Josipa Zovka. Ovo bi se trebalo poštovati za pokojnike. Ne želim zapisivati pogrešne činjenice. Budući da je Josip Zovko bio poštena osoba, tako pretpostavljam da je to istina sta mi je rekao 16.10.2018 srdačan pozdrav Kraljnnm Moj Galeb 21:43, 2.lipnja 2019. (CEST)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 2001:16B8:1C34:1600:8CA7:D9C9:6E08:EEA6 (razgovordoprinosi) 21:46, 2. lipnja 2019. (CEST)

Prikaži

Hvala, budem pokušao to češće koristiti. Nekada se tijekom uređivanja stranica sjetim informacija koje bi naknadno mogao dodati u članak pa ispada kao da svako malo uređujem. Hvala na savjetu. PrekraticJosip (razgovor) 16:41, 3. lipnja 2019. (CEST)

re:Danijel Srb

Ne mogu, nemam više alate za to. :)--Man_Usk recider 22:49, 3. lipnja 2019. (CEST)

Odg. Bris

Dobar dan, šta zapravo želite reći? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 13:14, 4. lipnja 2019. (CEST)

Prilikom postavljanja predloška kao tu potrebno je navesti razlog za brisanje te staviti ovdje.-Kraljnnm (razgovor) 13:18, 4. lipnja 2019. (CEST)

Veće gluposti u životu nisam čuo jer postoji Kategorija:Članci predloženi za brisanje, tu se nalazi sav popis članaka koje bi trebalo obrisati ili dati članku novu priliku. Tu, u toj kategoriji, svi, od IP adresa do administratora mogu naći članke predložene za brisanje. Zašto bih ja to stavio pod Wikipedija:Zahtjev za brisanje stranice kad postoji kategorija za to. Čemu onda služe kategorije na Wikipediji? Za ukras, umjenički dojam ili za broj stranica na Wikipediji? Čemu onda služe kategorije? Uostalom to je samo jedna od njih desetak kategorija koju treba redovito pratiti. Ili će se koristiti kategorija sa predloškom bris ili navedena stranica bez predloška bris. Ne mogu se navesti razlozi dva dovoljno je samo jednom. Nisam ja budala da nekog molim ili da mu pišem zahtjev kad bih ja to trebao sam moći obrisati. Dovoljno mu je jednom navest pa nek se snalazi ili neka naštimaju da ide automatski: Staviš predložak bris i to automatski ode na stranicu Wikipedija:Zahtjev za brisanje stranice. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:09, 4. lipnja 2019. (CEST)

Niste dobro stavili predložak Bris na članku Priceless croatia morate to navesti i na Wikipedija:Zahtjev za brisanje stranice

Hvala na nagradi

Ej tek sad sam primjetio da si mi dao nagradu. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 13:13, 9. lipnja 2019. (CEST)

Uklanjanje stranice

Pozdrav, nakon predlaganja brisanja stranice zanima me koji su razlozi. Stranica Gerbus Davor stvorena je u svrhu informiranja. Molim vas da mi približite razloge za uklanjanjem biografija. lijep pozdrav --Wildfox1122 (razgovor) 12:47, 21. lipnja 2019. (CEST)

Ana Havel

Imam presliku diplome — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Arslan Arie (razgovordoprinosi) 14:24,22. lipnja 2019

Sič

Predlažem da predložak sič staviš na razgovor ovoga suradnika-93.141.154.13. Hvala!--2A02:27B0:4501:9E80:3C90:EB0D:DCC1:225E 12:04, 28. lipnja 2019. (CEST)

Nije dao neispravno samo je nije odvojio URL od riječi "Hvala", pa je vodila na krivu IP adresu. LP.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:45, 29. lipnja 2019. (CEST)

Odg. Brisanje

[20] Čemu brisanje cijelog teksta?-Kraljnnm (razgovor) 09:10, 29. lipnja 2019. (CEST)

Tekst je bio neuredan:
Wikicitati „osam puta svjetski prvak koji je osvojio četiri puta WWF / E prvenstvo, tri puta svjetski prvak u teškoj kategoriji,...”

Valjda ide "osmerostruki svjetski prvak koji je osvojio četiri puta WWF/WWE World naslov prvaka"...

Wikicitati „Undertaker je također sedam puta svjetski prvak u Tag Tag-u: šest puta WWF-ov timski prvak i jednokratni prvak WCW Tag Team-a. Rana karijera (1984.-1990.)”

"Undertaker je također sedmerostruki Tag-Team naslov prvaka; šesterostruki WWE Raw Tag-Team naslov,..."

Wikicitati „Calaway je debitirao 1984. u Dallasu, u Texasu, na Svjetskom prvenstvu u Wrestlingu (WCCW) pod nazivom "Texas Red". Borio se i izgubio prvu utakmicu protiv Bruisera Brodyja. Godine 1988, nakon četiri godine u promociji, otišao je.

Otkad tvrtke prevodimo; mečevi su, a ne utakmice; gdje je otišao i zašto?

Wikicitati „Za vrijeme svog boravka u neboderima, on i Spivey bili su upleteni u svađu s Road Warriorsima, ali je Spivey otišao prije nego se zavladao kraj. Calaway je tada preuzeo vodstvo Paula.

Opet tko, šta, gdje? kako? Čovjek se zbuni dok ovo čita. LP--Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:45, 29. lipnja 2019. (CEST)

Auti iz Njemačke

Šta misliš je li može ovo ići u članak BMW Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:46, 29. lipnja 2019. (CEST)

Sič

Predlažem da napraviš razgovor ovome suradniku i da staviš predložak sič.Taj suradnik je on- https://hr.wikipedia.org/wiki/Posebno:Doprinosi/185.18.60.218. Hvala!--2A02:27B0:4502:B70:197A:64DE:EB75:BBFF 12:21, 2. srpnja 2019. (CEST)

Zova Zolja

Ovakvi članci označavaju se za brisanje bez mišljenja. Pripazi malo. --Dvanaesti Igrač 23:54, 2. srpnja 2019. (CEST)

Odg. Nepotpisan

[24] Hvala. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:43, 10. srpnja 2019. (CEST)

Pomoć

Dobar dan, imam pitanje. Prije par dana smo napravili stranicu na Wikipedii koju je netko xy obrisao zbog kršenja autorskih prava, bez ikakvog objašnjenja koji je točno bio problem, moglo se prije brisanja upozoriti i promijenili bismo što god treba, a ne odmah brisati. Isto tako, sad mi je zabranjeno otvoriti stranicu pod nazivom stranice koja je obrisana. Ne znam kome da se obratim kako bih pokušali riješiti taj problem. Zanima me postoji li mogućnost da se ta stranica stvori pod istim nazivom uz uvjet naravno da se tekst prilagodi. U komunikaciji sa kolegama iz Njemačke, saznala sam da na Njemačkoj Wikipedii postoji mogućnost da se moderatoru pošalje tekst i onda on vidi zadovoljava li taj tekst sve kriterije. Postoji li nešto takvo i ovdje? Unaprijed hvala na Vašem odgovoru. Ovbhrvatska (razgovor) 11:26, 11. srpnja 2019. (CEST)

Ovakvi nimadu šta tražit

[25] Kad vidiš šta brljadu, takve se odmah otpremi ća. Kubura (razgovor) 18:00, 11. srpnja 2019. (CEST)

Nagrada

Hvala lijepa na nagradi prije koji dan! LP --m3zzz00 (razgovor) 23:09, 13. srpnja 2019. (CEST)

Neslobodna slika

[26] Kolega, ophodnja nije samo klikanje na [označi pregledanim], već ophoditelj treba provjeriti sadržaj, između ostalog i na narušavanje autorskih prava. Ova slika Datoteka:Aljosajurinic.jpg ne može biti označena licencijom "javno dobro" (PD), jer se već godinama nalazi na Internetu. Vidio sam tu sliku noćas, ali je bilo već kasno za poduzimanje akcija te sam ju stavio u popis praćenja da bih danas obradio... Molim više pažnje ubuduće.  • Bonč (razgovor) • tkO jer ekao da ja nez namti pkat? •  13:47, 14. srpnja 2019. (CEST)


Ivan Belčić

Pozdrav,

vidim da je moje uređivanje stranice Ivan Belčić vraćeno na staro. Molim da se vrati izmjena linka na galeriju koju sam napravio, jer je nova galerija, kao i izmjena linka na galeriju, napravljena na traženje obitelji Belčić, pravnih nasljednika g. Ivana Belčića.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je MaldZG (razgovordoprinosi) 17:49, 14. srpnja 2019. (CEST)

Langsam, aber sicher

Povod ove poruke je tvoje i moje istovremeno pregledavanje članka Enformel.

Stoje dva bika na brijegu i merkaju krdo krava u dolini. Veli mlađi:
- Da se sjurimo niz brijeg pa da onodimo po jednu kravu?
- Ne - veli stariji - već ćemo sići polako i onoditi ih sve!

Mislim da taj vic dobro ilustrira ono što sam spomenuo u prethodnoj temi ⇑ - ophodnja treba biti "paket", sve temeljito sagledati te onda odlučiti o eventualnoj akciji. Kako to (u ovom slučaju) radi stari bik Face-wink.svg možeš pogledati na SZR i SSZR.  • Bonč (razgovor) • Liječite se kod nas i umrijet ćete zdravi! •  00:30, 15. srpnja 2019. (CEST)

Forum

[27] Prilično sam siguran da ništa s nitijednim forumom ne prepisujemo ni bez ni sa dozvolom. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:20, 16. srpnja 2019. (CEST)

CroDus vojska

[28] Bolje je uputiti na suradničku SZV. Usto, članak se ne ostavlja u GIP-u: ovisno o količini i vrsti sadržaja, ili se stavi predložak za brisanje, ili se predloži suradniku premještanje na njegovu podstranicu, ili ophoditelj odmah premjesti. (U potonja dva slučaja se na rep u GIP-u stavi predložak za brisanje.)  • Bonč (razgovor) • Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  15:26, 23. srpnja 2019. (CEST)

151. brigada HV

Ciao Kraljnnm,
upravo sam procitao clanak koji si zapoceo o 151. brigadi HV. Brigada je mobilizirana tijekom "slovenskog rata" ali da li je zbilja djelovala u Sloveniji? Pozz--El hombre (razgovor) 02:41, 27. srpnja 2019. (CEST)

Za prijedlog

Hvala, nisam to znao.Lordluka99 (razgovor) 08:49, 30. kolovoza 2019. (CEST)

Pravilo

Jesam, ali nekako mi je promaklo. Oprostite. Lordluka99 (razgovor) 21:00, 2. rujna 2019. (CEST)

Brisanje članka

[29]Umjesto komplikacije od 1600+ bajtova, jednostavnije je na početak članka staviti {{bris|razlog}}-- MaGaporuči mi 17:24, 4. rujna 2019. (CEST)

Čemu žurba?

Upadanje u tuđe uređivanje cijeli minut nakon suradnikove zadnje izmjene? Znaš li za ovu smjernicu?-- MaGaporuči mi 09:19, 8. rujna 2019. (CEST)

Škouc <cenzurirano>

Pirotjanci bi rekli: "nemoj si trošiš reč" - nema svrhe stavljati dobrodošlicu suradniku s neprihvatljivim suradničkim imenom.  • Bonč (razgovor) • Posudi uvijek od pesimista, oni ne očekuju da im vratiš. •  23:45, 8. rujna 2019. (CEST)

Pohvaljujem te

... za marljivo traženje dopusnica. Kubura (razgovor) 21:24, 14. rujna 2019. (CEST)

Eh, svi se oni rado služidu hrvatskon Wikipedijon i rado kopiradu od nas (a da nam ne pridadu zasluge), a kad triba šta za nas, e onda ih nima za čut. To ti je tako. Kubura (razgovor) 19:38, 18. rujna 2019. (CEST)

Dopusnica istarski.hr

Dodajući novu dopusnicu pala mi je u oko prethodna dopusnica. Dopusnica nije dobro postavljena, ne vidi se kome je zahtjev upućen niti tko je dao dopusnicu; usto je nepotrebno citiranje sadržaja zahtjeva. Pogledaj u sljedećoj dopusnici kako je uobičajeno postavljanje, sa skrivanjem osobnih podataka korespondenata.  • Bonč (razgovor) • Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. •  17:12, 23. rujna 2019. (CEST)

[30] Prepade me, kad mi poruka dođe između uređivanja, odmah pomislim "kome sam sad nagazio na žulj?" Smiley.svg Dopusnica je OK. No, ako se dopusnica rabi češće, dobro bi bilo ispod dopusnice dodati uputu za postavljanje. Iako je {{dopusnica}} dobro dokumentirana, lakše je da to postavi iskusni suradnik.  • Bonč (razgovor) • Moja jedina mana je skromnost, inače sam savršen. •  00:39, 3. listopada 2019. (CEST)

Re:dobrodošlica

Hvala, bolje vas naš'o! :-)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Joza00 (razgovordoprinosi) 18:46 2. listopada 2019

Pomoć:predložak

[31] No problemo, bio sam se udubio u prikupljanje materijala za novi članak (neću reći koji, da mi ga netko ne ukrade Face-wink.svg) i nisam odmah vidio poruku, tako da nisam ni pokušavao rješavati. A kako nikad nikud ne žurim, mogu i prekinuti ako treba pomoći...  • Bonč (razgovor) • Ne pijem, ne pušim, ne jurim ženske. Imam samo jednu manu: pomalo lažem. •  00:55, 8. listopada 2019. (CEST)

Hvala!

Hvala na nagradi. Ovih dana sam malo na Wikipediji zbog lokalnih događanja, ali se vraćam uskoro, da opravdam nagradu Face-wink.svg  • Bonč (razgovor) • Moja jedina mana je skromnost, inače sam savršen. •  12:04, 24. listopada 2019. (CEST)Ova je stranica arhiv.
Molimo Vas, ne mijenjajte je!