Razgovor sa suradnikom:Pera detlic/Arhiva1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovo je arhiva prvih 50 razgovora sa suradnikom Pera detlic.

Razgovor sa suradnikom:Pera detlicArhiva1Arhiva2Arhiva3Arhiva4


WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Pera detlic, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Pera detlic") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Sokac121 (razgovor) 17:02, 23. siječnja 2010. (CET)

Prijevod ... i prepisivanje ...[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, biti će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. --Jure Grm, 29. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 22:53.

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji - hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.--Jure Grm, 29. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 22:53.

... i još[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Jure Grm, 29. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 23:00.

Pozdrav[uredi]

Bok! Vidim da ti je kolega Jure već par puta skrenul pozornost na neke probleme. Wikipediji hr. je dragocjen svaki doprinos, međutim isto tako svaki doprinos mora biti prema pravilima wikipedije. Ne očekuje se od novog suradnika da pozna sva pravila, ali, kako ti je već Jure spomenuo, neke osnove možeš pronać u uvodnom tečaju. Prvo ga malo prouči pa onda dalje uređuj jer je u suprotnome moguće da tvoj trud, pisanje, bude obrisano ako ne udovoljava ni minimumu kriterija. Ako ti nešto nije jasno, slobodno se možeš obratit Juri, meni ili bilo kojem suradniku s pitanjem.

Primjetio sam dva osnovna problema kod tvog rada, a to su: 1. ne pišeš hrvatskim književnim jezikom, 2. članci koje pišeš ne smiju biti izravno prepisani iz knjiga ili internetskih stranica. U članku treba navest izvor ili literaturu iz koje se crpe podatci, ali se ne smije doslovno prepisivat. Osobito obrati pozornost na ova dva problema jer ako ustraješ u ponavljanju istih, kolege administratori će te vjerojatno blokirat.

Ponavljam, pročitaj uvodni tečaj i za bilo koje pitanje slobodno mi se obrati. Lipi pozdrav! --Bzmarko (razgovor) 23:43, 29. ožujka 2010. (CEST)

Trpinja[uredi]

Uklonio sam tvoj tekst o povijesti Trpinje u članku Trpinja. Ovo je wikipedija na hrvatskom jeziku i treba pisati tim jezikom, ne srpskim ili bilo kojim drugim. Također, za te činjenice nisi naveo nijedan izvor, a imaju i spornih i neprihvatljivih dijelova poput nazivanja Domovinskog rata "građanskim ratom". Zbog svega toga je uklonjeno. --Flopy razgovor 08:36, 19. travnja 2010. (CEST)

Wikipedija:Izvori, Wikipedija:Navođenje izvora, Wikipedija:Literatura, Wikipedija:Provjerljivost - nijednu od ovih smjernica tvoj tekst ne ispunjava i zato sam ga opet uklonio, a i dalje nije na hrvatskom. --Flopy razgovor 17:37, 19. travnja 2010. (CEST)
Razgovor:Trpinja, tamo sam odgovorio. --Flopy razgovor 18:34, 19. travnja 2010. (CEST)
Dopuštenje mora biti pismeno, ne treba naravno javni bilježnik. Kako to napraviti stoji na stranici Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja, pročitaj uvod u plavom okviru, a osobito ono što crnim slovima piše ispod plavog okvira. --Flopy razgovor 20:16, 19. travnja 2010. (CEST)
Vidi primjere dopusnica za gradove i županije Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja/Gradovi i županije. --Flopy razgovor 20:17, 19. travnja 2010. (CEST)

sezone[uredi]

Sezone nogometnih natjecanja se pišu ovako: npr. 1945./46. i nikako drugačije. Takav je bio dogovor zajednice.--MAN_USK recider 15:08, 19. travnja 2010. (CEST)

Kolega Flopy te upozorio na jezik, a evo moram i ja. Nije takmičenje već natjecanje. Sitno, ali bitno ;) Neke tvoje zadnje članke sam predložio za brisanje jer su jednostavno bili prekratki. Nije dovoljno da piše kada je tu i tu ligu/kup osvojio klub iz tvog (?!) mjesta. Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 18:28, 19. travnja 2010. (CEST)
Brisanje članaka je ostavljeno administratorima što ja nisam.--MAN_USK recider 18:46, 19. travnja 2010. (CEST)

Povijest Trpinje[uredi]

Videl san ovih dani da se ti i Flopi dopisujete u vezi članka Trpinja, povijest, ma nisan imal vrimena javljat se aš iman fanj dela, a i Flopiju je povijest uže područje pa te dobro i uputil. Nisam baš shvatio dal ti je sva ona saznanja koja si napisal va članku usmeno dal dotični Manojlović ili si ih izvukal iz njegove knjige. Ako je iz knjige, onda napiši to i stavi fus notu tako da se zna da je izvor za te podatke spomenuta knjiga. Pri tome ne smiješ doslovno prepisivat iz knjige pa u tom slučaju ne trebaš dozvolu autora knjige. Istina je ča kaže Flopi, da se knjiga odnosi samo na Srbe, al mislim da je bolje imat bar nešto napisano nego ništa. Ako ti rabi kakova pomoć, slobodno pitaj Flopija, mene il nekog od suradnika. Pozdrav --Bzmarko (razgovor) 13:39, 21. travnja 2010. (CEST)

Ovaj put nisam uklonio nego sam sam kroatizirao tekst i stavio predložak da nema izvora. Nije dovoljno samo navesti izvore na kraju članka nego ih treba citirati u samom članku, kako vidi Wikipedija:Navođenje izvora. Ovako će biti neko vrijeme, a ako se u dogledno vrijeme ne uredi kako treba, opet ću ukloniti. --Flopy razgovor 21:45, 21. travnja 2010. (CEST)

Usmena dozvola na wiki ne znači niš. Trebala bi pismena dozvola koja se onda prilaže na wiki, al to ti je komplicirananije nego da navedeš knjigu kao izvor i prepričaš tekst iz te knjige, ne ga doslovno prepisivat. Kolega Flopi nije zlonamjeran i sigurno mu ne smeta to ča pišeš. Osim toga mogao biš pored te jedne knjige navest i još poneki izvor, bilo knjigu bilo pouzdanu web stranicu, naravno da se taj izvor opet ne temelji na toj istoj knjizi od dotičnog Manojlovića. Eto, Flopi ti je korektno pomogal pa se i ti malo potrudi i potraži još čagod. Pozdrav --Bzmarko (razgovor) 22:39, 21. travnja 2010. (CEST)

PS kad nekom pišeš poruku moreš pisat i na svom jeziku, meni ne smeta ni jedan jezik važno je da ga razumijem, al kad pišeš baš va nekon članku onda moraš pisat književnim hrvatskim. Isto tako se na talijanskoj wiki piše tim jezikom, engleskoj wiki engleskim jezikom, srpskoj srpskim. Nema tu nikakvog nacionalizma niti da Flopi il netko drugi ima nešto protiv srpskog jezika. --Bzmarko (razgovor) 22:43, 21. travnja 2010. (CEST)

Još neš, ovakva pitanja ne postavljaš na stranicami o razgovoru o članku nego ga ili postaviš va kafiću (pri vrhu stranice na livo ti piše "kafić") ili nekon konkretnon suradniku isto kako ča si pisal i meni.

Kako ni ja nisan iskusan suradnik i još ne znan fanj toga na wiki, zamolit ću nekog drugog da ti da odgovor na tvoje pitanje. --Bzmarko (razgovor) 23:28, 21. travnja 2010. (CEST)

Ni najmanje nemam ništa protiv činjenica. Nimalo nije lijepo takvo što tvrditi i to još k tome ne meni izravno nego drugom suradniku o meni. Činjenice međutim moraju biti dokazane i provjerljive da bi se mogle takvima smatrati. Nekoliko sam te puta uputio kako da dođeš do toga ili barem nastojiš doći do toga. Bzmarko ti je gore sve vrlo lijepo napisao i tome nemam što nadodati. --Flopy razgovor 15:47, 22. travnja 2010. (CEST)
I opet sam uklonio sav tekst o povijesti Trpinje koji si unio jer je doslovce prepisan/prenesen odavde. I opet, ti kažem da je prepisivanje bez dozvole s drugih internetskih stranica zabranjeno bez dozvole. Navodiš da si jedan od administratora te internetske stranica, dozvola svejedno mora biti pismena i u propisanoj formi stavljena na wikipediju, a sve upute imaš na stranici koju sam ti već naveo Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja. --Flopy razgovor 20:46, 22. travnja 2010. (CEST)
Ili ne shvaćam ili ne želiš shvatiti sve što sam ti gore zadnjih dana pisao. Dozvola meni ne treba, treba wikipediji kao projektu. Sve upute što i kako imaš na stranici koju sma ti gore naveo po drugi put. --Flopy razgovor 20:54, 22. travnja 2010. (CEST)
Osim toga stranica http://www.trpinjacafe.com/ neprihvatljiv je izvor za hrvatsku wikipediju, jer nije vjerodostojan niti je znanstvena internetska stranica, nego je riječ u biti o novinarskom portalu koji ne navodi reference odakle mu vijesti i podatci koje donosi. I opet upućujem na Wikipedija:Literatura. Za mene je rasprava završena, jer sam po nekoliko puta već ponovio jedno te isto. --Flopy razgovor 21:08, 22. travnja 2010. (CEST)

Ponavljam, ta stranica je neprihvatljiv izvor, a i da jest ovo je neprihvatljiva dozvola. Sad ću te zamoliti da se za daljnja pitanja o dozvolama obratiš nekome od administratora hrvatske wikipedije. Ja sam ti već nekoliko puta rekao što i kako, naveo nekoliko puta smjernice i pravila i obrazložio svoje postupke. --Flopy razgovor 21:32, 22. travnja 2010. (CEST)

NK Sinđelić[uredi]

Popis dresova imaš ovdje, a za postavljanje slika i logotipa prouči Pomoć:Sadržaj/Slike_i_mediji Face-wink.svg--Jure Grm, 23. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 19:26.

Bršadin[uredi]

FK ili NK?--MAN_USK recider 19:07, 24. travnja 2010. (CEST)

OK! Nisam znao za to.--MAN_USK recider 19:17, 24. travnja 2010. (CEST)

Potpis[uredi]

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.--MAN_USK recider 19:17, 24. travnja 2010. (CEST)

OK!--MAN_USK recider 19:29, 24. travnja 2010. (CEST)

Razgovori se ne brišu već arhiviraju.--MAN_USK recider 19:32, 24. travnja 2010. (CEST)

Stranice za razgovor[uredi]

Pera detlic, svoje komentare u pravilu ostavljam na stranicama za razgovor pripadajućih članaka kako se sporna pitanja ne bi gubila arhiviranjima, a suradnici i za 3 godine mogli pronaći primjedbe vezane uz članak. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:28, 25. travnja 2010. (CEST)

Izvori[uredi]

Pero, ne smijemo rabiti Facebook kao izvor. To nije pouzdani izvor. Kubura (razgovor) 03:57, 26. travnja 2010. (CEST)

Pero, shvaćam tvoju dobru namjeru, ali nemoj dopustiti mogućnost ispasti budalom ako se netko našalio s tobom. Facebook je pun stupicâ, a što se tiče usmenih kontakata, mogao bih tako nakrcati gomilu članaka i podataka, ali to ne činim, baš iz tog razloga. Kod malih športskih društava je stvar još teža. Svakodnevno imamo gomilu upitnih podataka koje treba provjeriti, jer su vrlo upitne točnosti.
Činjenica je da postoji pravilo Wikipedija:Provjerljivost. Zato nastoj se pozvati na neki športski almanah ili monografiju. Kubura (razgovor) 04:18, 26. travnja 2010. (CEST)

kategorije ti fale u člancima!--MAN_USK recider 17:37, 26. travnja 2010. (CEST)

Naselja[uredi]

Pera, molim te kad već uređuješ hrpu ovih manjih naselja Face-wink.svg, aj budi drug, pa usput dodaj u infookvir na početku članka i kartu županije, na slijedeći način, npr za naselje u Osječko-baranjskoj županiji:

| karta2        = Osječko-baranjska županija 
| naziv karte2  = Osječko-baranjske županije (dakle, ime iste te županije u genitivu)

... dakle, u prvom parametru - ime županije u nominativu, pazi na crticu i veliko početno slovo ;-), a u drugom parametru ime iste te županije u genitivu. "Prosto k'o pasulj", rekli bi neki Face-grin.svg ... Hvala! Pozdrav!--Jure Grm, 30. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 19:25.

Slika[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 15. svibanj 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 20:31, 1. svibnja 2010. (CEST)


Pero, izbjegavaj postavljati te grbove. Čak ni "poštena upotreba" nije dovoljan argument. Kubura (razgovor) 05:00, 2. svibnja 2010. (CEST)

Još sitnica, uklonila sam slike grbova s tvoje suradničke stranice jer bi se datoteke koje se koriste pod uvjetima poštene upotrebe trebale stavljati samo u članke i to one za koje je ta poštena upotreba opravdana. Pozdrav --MayaSimFan 10:37, 2. svibnja 2010. (CEST)

Pero, treba dopuštenje od klubova. To što se grbovi tih klubova nalazidu na nekim internetskim stranicama ne znači automatski da ih se smije odatle kopirati. Možda su ondje uz dopuštenje nositelja autorskog prava, ali samo za te stranice, a imaj na umu da je često slučaj na internetu da su slike postavljene bez dopuštenja. Kubura (razgovor) 03:09, 3. svibnja 2010. (CEST)

Jelka Borojević[uredi]

Stavi kategoriju i napiši još nešto, našao sam da primjerak knjige postoji u NSK u Zagrebu, ali članak je jako tanak. SpeedyGonsales 21:19, 24. lipnja 2010. (CEST)

Nepotrebna preusmjeravanja[uredi]

Nemoj stvarati nepotrebna preusmjeravanja [2].Kubura (razgovor) 01:19, 1. srpnja 2010. (CEST)

Stani, Pero! [3]. Pa nije kraljevska Sloga jedina Sloga na ovemu svitu. Kubura (razgovor) 03:01, 1. srpnja 2010. (CEST)

Dobro. Ali popravi si hrvatski u komunikaciji [4].
Nemoj nam biti kao oni suradnici koji nam se lažno predstavljaju za Srbe iz Hrvatske: uhvatimo ih u laži kada uporno ne žele pisati hrvatskom ijekavicom, nego uporno pišedu srpskom ekavicom. Ili kada ne znaju razlikovati ije i je, a barem to Srbima iz Hrvatske nikad nije bio problem. Kubura (razgovor) 03:26, 1. srpnja 2010. (CEST)

Sinđelić[uredi]

Bok Pero. Ne ulazim ja uopće u materiju članka niti sporim osvajanje kupa. Uostalom to i dalje stoji u članku. Ono što sam obrisao jest unesena poveznica koja je nepotrebna jer članak na koji vodi poveznica ne postoji. Sve se vidi ovdje. Ako planiraš napisat članak o tzv. "Sremsko-baranjskoj oblasti", onda ok, vratit ću poveznicu. Ali ako ne misliš napisat članak o njoj onda čemu poveznica? Jel tako?

Drugo, zaboravio si potpisat svoje obraćanje meni na mojim stranicama za razgovor, a primjetio sam da ti se to zna dogodit. Doprinosi na stranicama za razgovor članaka npr. tu, kao i na stranicama za razgovor suradnika, se potpisuju.

Ponavljam, ne želim te ometat u radu, a i vidim da si bitno napredovao od dolaska na wiki i pohvatao većinu osnova. Jedini razlog za brisanje tvoje promjene je ovaj gore navedeni. Pozdrav. --Bzmarko (razgovor) 12:41, 3. srpnja 2010. (CEST)

Ne znam baš dal bi par rečenica bilo dovoljno za članak "Sremsko-baranjska oblast". Svaki novi članak mora zadovoljit nekakav minimum, znači početnu definiciju, poveznice, izvore... Ta je problematika vrlo osjetljiva pa bi eventualna neprimjerena riječ mogla uzrokovat reakcije. Ako imaš valjane izvore i dovoljno materijala, ti napiši. --Bzmarko (razgovor) 13:19, 3. srpnja 2010. (CEST)

Uklanjanje pridjeva hrvatski iz imena[uredi]

Pero, imamo problem.
Ti si na nekoliko članaka ufino uklonio pridjev "hrvatski" iz imena nekolicine hrvatskih klubova. Za ne falit, iz područja koja su bila pod ugrozom velikosrpske okupacije ili pod velikosrpskom okupacijom.
Ove promjene si napravio 3. srpnja 2010.:

. . N! HNK Vinkovci‎; 22:43 . . (+27) . . Pera detlic (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (Nova stranica: #Proslijedi NK Vinkovci)

. . N! HNK Hrvatski Sokol Mirkovci‎; 22:44 . . (+42) . . Pera detlic (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (Nova stranica: #Proslijedi NK Hrvatski Sokol Mirkovci)

. . N! HNK Croatia Novi Jankovci‎; 22:45 . . (+40) . . Pera detlic (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (Nova stranica: #Proslijedi NK Croatia Novi Jankovci) Provjerio sam pune nazive.
Prema ovim stranicama Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemski, oznaku HNK imaju HNK Cibalia iz Vinkovaca, HNK Croatia Jankovci (iz Novih Jankovaca) te HNK Vinkovci. Hrvatski sokol je samo "NK".
Budi točan. NK se preusmjerava na HNK, ukoliko klub ima to u nazivu. Ukoliko je samo "NK", onda ostaje samo "NK".
Uvijek se gleda preusmjeriti na potpuniji naziv. Logično je da će se sa NK preusmjeravati na HNK.
Da to slovo u kratici označava nešto manje bitno, ovo bi ti prošlo kao jedan propust. No ovdje se radi o pridjevu "hrvatski" i to si onda uklonio iz naslova od članka. Dodajmo uz to činjenicu da su ta područja velikosrbi bili (skoro) okupirali odnosno prisvojili sebi. Djeluje kao provokacija. A takvih "slučajnih" "omašaka" kad su nestajali epiteti/atributi "hrvatski" je bilo po Hrvatskoj od strane velikosrba 1985.-1991. u mirnodopsko vrijeme.
Možda ti je ovo sve bila slučajnost. Zato ubuduće pazi. Ne čini takve stvari. Kubura (razgovor) 01:23, 4. srpnja 2010. (CEST)

Nisi čitao što sam ti napisao u gornjoj poruci.
Ne optužujem te da se vodiš velikosrpstvom, kao što ti tvrdiš [8]. Pročitaj zadnju rečenicu iz gornje poruke.
"Možda ti je ovo sve bila slučajnost. Zato ubuduće pazi. Ne čini takve stvari. ".
Pretpostavio sam tvoju dobru namjeru.
Ali takvi propusti privlače administratorima pozornost. Kubura (razgovor) 02:26, 6. srpnja 2010. (CEST)

Potpis 2[uredi]

Sveza: Razgovor sa suradnikom:Kubura#Pačetin.

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Bugoslav (razgovor) 22:21, 4. srpnja 2010. (CEST)

Uklanjanje nereferenciranih tvrdnjâ[uredi]

Pero, postoje neke teme koje su vrlo osjetljive.
A onaj odlomak se obrisalo jer je nereferenciran, a radi se o vrlo osjetljivoj temi.
Zanimljivo je što si mi došao na stranicu za razgovor sa tezom u kojoj mi impliciraš netolerantnost [9].
Tema je preosjetljiva da bi mjesecima moglo stajati uz nju {{nedostaje izvor}}.
Ne radi se o tome "u selu je pekara" ili "u selu nema pekare". Radi se o vrlo slobodnom prikazivanju nedokazanih podataka. Kad se piše onakve stvari, onda treba referenca. I to iz pouzdana, ozbiljna i provjerljiva izvora.
Tebi za informaciju: kršćanska crkva u kojoj se vršilo bogoslužje po grčkom obredu nije nužno srpska crkva. U prošlosti, u prednapoleonsko i predtursko doba, takve su crkve i samostani na području RH i susjedstva bile pod nadležnošću rimokatoličke Crkve. A imaj na umu da je zabilježeno u dokumentima da su ti redovnici (iz samostana Krka) pisali "da "žive u službi grčke Crkve staroga ilirskoga ili hrvatskoga jezika". Konkretno, "u vjerskom pogledu sljedbenici bizantinskog obreda pripadaju do 16. st., a mjestimično u Dalmaciji sve do 18. st. Katoličkoj crkvi." .[10].
Nadam se da si me shvatia. Kubura (razgovor) 00:34, 5. srpnja 2010. (CEST)

Tvoja su uređivanja privukla administratorsku pozornost. I sad te se malo temeljitije gleda što si sve činio. Kubura (razgovor) 02:30, 6. srpnja 2010. (CEST)

Ako smo čuli zvuk da se prevrnila boca u kuhinji i da se iz nje izlijeva tekućina, onda se ide pogledati što je.
Ako ju je netko prevrnuo, pa se izlila tekućina iz boce, to ne znači da je namjerno. Ali ni to da je sto posto nenamjerno.
Zato se ide pogledati što je zapravo bilo.
Tako i ovdje. Kad se nešto čudno zbiva, ide se vidjeti radi li se ozbiljno, glupira li se netko ili je netko zlonamjeran.
Ti si taj koji spominje odstrjelne popise i nepoželjne osobe [11].
Molim te, prestani pretpostavljati lošu namjeru.
Lijepo ti se napomenulo neka budeš pažljiviji ubuduće i da se držiš pouzdanih i provjerljivih izvora kada se piše o osjetljivim temama. Nitko ti nije prijetio.
A sad me brine zašto mi u nekoliko uzastopnih poruka neprestano pretpostavljaš lošu namjeru. Kubura (razgovor) 03:48, 6. srpnja 2010. (CEST)

Stvaranje nemira i napadi zbog vlastitog istraživanja[uredi]

Žuti karton


Ovo spminjanje odstrela je neutemeljeni napad na suradnika i na wikipediju na hrv. jeziku, a ono i ja u tekstu daje mu posebnu težinu, ...kao da je to ovdje predstavlja praksu. Administrator kao i svaki drugi suradnik može pobrisat tvrndju koja nema ničim potvrđen izvor, a u suprotnom predstavlja vlastito istraživanje.

Vaši napadi na suradnika Kuburu zbog brisanja izjava koje nemaju referencu ne pretpostavljaju dobru namjeru i suradnju, nego izazivanje nemira. Molim da se umjesto napada na druge suradnike pozabavite malo traženjem referenci za ono što tvrdite. U suprotnom možeze biti blokirani. S poštovanjem. --Zeljko (razgovor) 05:24, 6. srpnja 2010. (CEST)

Upozorenje. --Zeljko (razgovor) 13:11, 6. srpnja 2010. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste!


Ometanja rada wikipedije. Mislim da će biti dovoljno i poučno. --Zeljko (razgovor) 13:33, 6. srpnja 2010. (CEST)

Grb[uredi]

Jesi li 100% siguran da je Datoteka:Sindjelic_trpinja.jpg važeći grb nogometnog kluba Sinđelić Trpinja? SpeedyGonsales 17:38, 6. srpnja 2010. (CEST)

Prema mojim informacijama gornji grb nije službeni. U opisu slike stoji: "Izvor Facebook grupa posvijećena NK Sinđeliću; dobijeno usmjeno dopuštenje predsjednika kluba gosp. Pavla Marića", zanima me kad je dotični gospodin bio predsjednik kluba odnosno kad je dopuštenje dobiveno, jer na toj istoj Facebook grupi piše: "Predsednik: Milan Radić". SpeedyGonsales 19:54, 6. srpnja 2010. (CEST)

Zastarjeli grbovi[uredi]

Ne znam od kud vadiš ovakve grbove 1, 2, 3 i njima slične. Ovdje je očito da se uz malo dobre volje može pronaći aktualni grb i dok se takav ne pronađe molio bih te da zastarjele podatke (grbove) ne unosiš u članke budući da ne odgovaraju stvarnom stanju.--Saxum 16:39, 9. srpnja 2010. (CEST)

Ako se klub zove NK Nešto, onda mu grb nije ФК Нешто. Opet te molim da se toga držiš. Pozdrav.--Saxum 17:03, 9. srpnja 2010. (CEST)

Ovdje vidim drugačije. To što se neki klubovi (ako ih uopće ima) nisu prilagodili, njihov je problem ne naš. Ja te po treći i posljednji put molim da se pridržavaš onoga što sam ti napisao u prvoj poruci. Bez puno filozofiranja: aktualni grbovi na hrvatskome jeziku inače ću početi sumnjati u tvoje dobre namjere doprinošenja ovoj wikipediji. Pozdrav.--Saxum 17:17, 9. srpnja 2010. (CEST)

Facebook i zgrada kluba sada ne znače ništa. Stavljaj točne i ažurne informacije ili ne stavljaj ništa. Možda ti ovo pomogne oko imena klubova. Pozdrav.--Saxum 17:40, 9. srpnja 2010. (CEST)

Slike[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 26. srpnja 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 15:42, 12. srpnja 2010. (CEST)


Navođenje izvora[uredi]

Nuvola apps important.png Zahvaljujemo na vašim doprinosima Wikipediji, no ponovno Vam skrećemo pažnju na to da je poželjno doprinose potkrijepiti referencijama (više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora), pogotovo ako se radi o promjenama u tekstu (ili na stranicama za razgovor) za koje je realno očekivati da bi mogli izazvati spor među suradnicima. Iznošenje tvrdnji koje nisu opće prihvaćene, a bez referencija, može dovesti do nepotrebnih rasprava, koje bi navođenjem referencija mogle biti posve ili djelomično izbjegnute. Molimo Vas da ubuduće u ovakvim slučajevima koristite referencije. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 16:34, 12. srpnja 2010. (CEST)

Slike, treće upozorenje[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 27. srpnja 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 16:06, 13. srpnja 2010. (CEST)


Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 14:52, 16. srpnja 2010. (CEST)

vojnić[uredi]

kakav je to klub sa 4 trenera?! poveznice na blogove nisu dobrodošle.--MAN_USK recider 15:43, 20. srpnja 2010. (CEST)

Evo šta su meni rekli:
Wikicitati „Eto, nažalost pravila su takva, nikakve poveznice na blog bez obzira, jedino da se radi o vrlo važnim državnim institucijama. Nemojmo se ispričavati za neznanje, onda bi se svi ljudi morali svako malo ispričavati nekome. Smanjit ću stupanj. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 14:14, 5. veljača 2008. (CET)”
eto.--MAN_USK recider 15:58, 20. srpnja 2010. (CEST)
pravila su takva, da ne mogu blogovi.--MAN_USK recider 16:03, 20. srpnja 2010. (CEST)
Pozdrav! Za ubuduće, treba spojiti # i PREUSMJERI (znači #PREUSMJERI [[]]) :)--Soccer ball.svg Toca Basketball ball.svg 01:12, 22. srpnja 2010. (CEST)

Iđe li kako?[uredi]

Iđe li kako po stazama revolucije [12]? Kubura (razgovor) 01:38, 22. srpnja 2010. (CEST)

Pazi na kvačice, crtice i na hrvatski jezik[uredi]

Pazi na kvačice, crtice i na hrvatski jezik kad pišeš članke [13]. "obuhvatala", "Cacvina"... Kubura (razgovor) 04:17, 23. srpnja 2010. (CEST)

Ponovno upozorenje[uredi]

Žuti karton


Pera detliću, prečesto ti se događa brisanje prethodnog dijela teksta u člancima da bi bilo slučajno. I dalje teško navodiš vjerodostojne izvore, problemi s pisanjem hrvatskoga jezika se i dalje uočavaju. Preusmjeravanja ne radimo jer nam je potrebna poveznica, niti je poželjno stvarati preusmjeravanja na preusmjeravanja, već poveznice oblikujemo prema povezanome članku. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:58, 23. srpnja 2010. (CEST)

Wikipedija je enciklopedija, podaci o stanovništvu se ne pišu po "odokativnoj" procjeni, nego po službenim popisima stanovništva, zadnji je bio 2001. godine. SpeedyGonsales 13:33, 24. srpnja 2010. (CEST)
Puno radiš, ali vidljivo je da ne paziš previše što pišeš: Vrlika, ispravio sam dvije netočno napisane poveznice za koje sam 100% bio siguran da imamo napisane članke, a ne bih se čudio da imamo i članak o Ladislavu. Molba: uspori malo, provjeri jesu li ti poveznice dobro napisane, jer ako iza tebe netko mora sređivati, nešto će se morati promijeniti. Hvala na razumijevanju. SpeedyGonsales 16:50, 24. srpnja 2010. (CEST)

Izvori, poveznice, jezik[uredi]

Pera detliću, obveza navođenja izvora je na onome koji dodaje nove podatke. Suradnici mogu kod spornih slučajeva novi doprinos obrisati ili vratiti na potkrijepljenu inačicu. Kako je članak bio dopunjen podatcima za koje se očekuje vjerodostojno navođenje izvora, a bez poveznice na dostupne vjerodostojne izvore, dopuna je bila uklonjena. Ni ja se ne želim svađati, ali želim te ponovno zamoliti da usporiš s dopunjavanjem članaka u smislu temeljitosti. Prije nego snimiš članak provjeri ga još jednom, ispravi poveznice, rabi program za provjeru hrvatskoga pravopisa, usporedi s potrebnim povezanim člancima, jer smo te zaista već više puta zamolili za opreznost kod pisanja i mnogobrojnim uputama pokušavamo svima zajedno olakšati rad. Imamo razumijevanja za tvoju želju usmjerenu na dopunjavanje Wikipedije na hrvatskome jeziku, ali to bi se doprinošenje s vremenom zaista trebalo poboljšavati. Suradnik ne može očekivati da će nakon njegove dopune/novoga članka "netko drugi" odraditi ostalo i potrošiti svoje vrijeme na prijevode tekstova na stranome jeziku ili lektoriranje pravopisno neispravnih. Ovo je dobrovoljni projekt i svatko se od nas može potruditi i pisati kako ne bi ometao druge suradnike u uređivanju Wikipedije. Višegodišnje iskustvo, nažalost, pokazuje kako se članci u Kategoriji održavanja Wikipedije vrlo rijetko "sređuju", kategorija se samo puni i neobuzdavanjem njezinog širenja ne bi radili u korist ovoga projekta. Za neslužbene stranice koje se tiču gradova, naselja, općina, županija imamo jasna pravila i ne može se odstupati od toga pravila, bez obzira na broj stanovnika. Pogrješke u pravopisu nisu sitne, već značajne. Čitajući maloprije dopunu članka o Stanislavu Karasiju mogu samo napisati - to nije hrvatski jezik. Tijekom čitanja tvojih dopuna uočava se previše neprepoznavanja glasovnih, oblikoslovnih, deklinacijskih pravila standardnog hrvatskog jezika, dakanje, leksičke pogrješke i unošenje riječi koje ne pripadaju hrvatskome jeziku. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:07, 25. srpnja 2010. (CEST)

Izbrisao sam preusmjeravanje Hrvatski Nogometni Savez. Koliko znam niti u hrvatskom niti u srpskom jeziku ne pišu se sve riječi organizacija ili udruga velikim slovom, nego samo prva. Gore sam te već jednom zamolio, sad ponavljam - lijepo te molim, uspori malo i drži se pravopisa. SpeedyGonsales 18:24, 27. srpnja 2010. (CEST)
Ne stavljaju se poveznice na pojam o kome pišeš s drugim nazivom, da bi onda napravio preusmjeravanja za te poveznice, to je kao da pretačeš iz šupljega u prazno. SpeedyGonsales 18:48, 27. srpnja 2010. (CEST)

Imaš li izvor za ovo [14]? Kubura (razgovor) 04:49, 17. kolovoza 2010. (CEST)

Ma, vidia san to. Ali ona poveznica vodi samo na glavnu stranicu, www.dzs.hr.
Imaš li točnu internetsku adresu/podstranicu od www.dzs.hr ili DZS-ovo knjiško izdanje sa točnom stranicom gdje si to naša? Kubura (razgovor) 04:21, 18. kolovoza 2010. (CEST)

Onda navedi taj broj tog glasila, stranicu, ISSN... Kubura (razgovor) 05:46, 18. kolovoza 2010. (CEST)

Velika slova[uredi]

Pero, moraš ispravit velika slova u ovom članku [15]. Velika slova ostaju samo u kraticama (primjerice, HAŠK). Kubura (razgovor) 02:33, 28. kolovoza 2010. (CEST)

A nisi stvar rišia tako što si za izvor navea glavnu stranicu.
Triba preciznije navest stranicu odakle si šta priuzea.
Ovako je isto ka' da si napisa "izvor: internet" ili "izvor: neke novine sa kioska". Kubura (razgovor) 02:35, 28. kolovoza 2010. (CEST)

Jubilarni[uredi]

Bok Wikipedija:Jubilarni članci/86 000 članaka Glasa se samo za članke veće od 3.000 bajtova.--Sokac121 (razgovor) 23:29, 1. rujna 2010. (CEST)

Revert[uredi]

Piši hrvatskim, Pero.
Fraxinus je sigurno vidia ono "sopstveno" (srpski) i "promjenjen" (pravopisno pogrješno). Zato sam te revertao [16]. Kubura (razgovor) 03:37, 2. rujna 2010. (CEST)

Oprosti, nisam ti dovršio.
Pokušao sam ti objasniti koji je bio vjerojatni razlog zašto je kolega vratio sa tvoje inačice.
Daklem, ispravi one dvije riječi. Pitaj kolegu ako je vidio još nešto problematično, riješi to i to je to. Kubura (razgovor) 04:39, 3. rujna 2010. (CEST)

Nadnevci[uredi]

Pero, nadnevke se piše imenom, a ne brojčano. Kubura (razgovor) 23:42, 7. rujna 2010. (CEST)

Dodatna referenca[uredi]

Za ovo [17] triba dodatna referenca. Kubura (razgovor) 01:59, 15. rujna 2010. (CEST)

Nadnevak i padež[uredi]

Nadnevke pišemo u genitivu [18]. Kubura (razgovor) 03:22, 20. rujna 2010. (CEST)

Velika slova (2)[uredi]

Veeeelikaa sloovaaaaa [19]. Triba ih pisat malin sloviman. Kubura (razgovor) 23:45, 20. rujna 2010. (CEST)

Mala slova[uredi]

[20] Pazi i na veliko početno slovo u vanjskoj poveznici. Kubura (razgovor) 00:15, 21. rujna 2010. (CEST)

Netočni, nepotkrijepljeni podatci[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: mjesec dana!

Razlog je: opetovano unošenje netočnih, nepotkrijepljenih podataka (posljednji u nizu)


--Roberta F. 13:58, 24. listopada 2010. (CEST)

Navođenje izvora[uredi]

Stop hand nuvola.svg Posljednje upozorenje pred blokadu: Molimo vas da vaše doprinose, pogotovo one koji su potencijalno sporni, potkrijepite vjerodostojnim referencijama. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 14:52, 14. ožujka 2013. (CET)

Na sva uređivanja. Ili ne dodaješ nikakav vjerodostojni izvor ili postaviš sporan izvor i neopravdano promijeniš naziv [21] [22], [23], [24]... Napisah posljednje upozorenje, jer takva zlonamjerna uređivanja Wikipediji nanose štetu. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:05, 14. ožujka 2013. (CET)

Nema izvora za ovo.[25] Kubura (razgovor) 03:31, 15. ožujka 2013. (CET)

Vanjske poveznice nisu izvori[uredi]

Vanjske poveznice nisu izvori.[26] Kubura (razgovor) 06:16, 20. ožujka 2013. (CET)

Izvori[uredi]

Zar ih je tako teško dodati? Odakle da znam kad je koji klub osnovan? Nema izvora - briši, ima izvora - ostavi. Samo se time mogu voditi.--MAN_USK recider 20:54, 21. ožujka 2013. (CET)

HNK Vupik Vukovar. Ovaj put sam dodao, sljedeći put ću ukloniti uređivanje. SpeedyGonsales 02:13, 27. ožujka 2013. (CET)
Izvor odnosno ref oznake obično se stavljaju na prvo pojavljivanje nekog podatka u članku. SpeedyGonsales 02:17, 27. ožujka 2013. (CET)

Rezultati popisa stanovništva[uredi]

Način na koji unosiš rezultate popisa stanovništva nije u redu. I dalje u infookviru stoji "Stanovništvo (2001.)". Pogledaj u infookvir o naseljima i obrati pažnju na tri parametra koji u nazivu imaju nastavak 2011 (brojstan2011 = , gustoća2011 = te domaćinstva2011 =) . Zamijeni parametre u postojećim člancima ovim, i to je ono što rješava problem koji sam gore naveo.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:09, 22. ožujka 2013. (CET)

Za istu stvar kad su u pitanju članci o općinama nije isti infookvir tako da je ovom [27] izmjenom nestao podatak o stanovništvu 2011. u infookviru. Infookvir o općini pogledaj ovdje. Parametar nije isti kao kod naselja.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:44, 22. ožujka 2013. (CET)

Red bi bio da onda središ i prijašnja uređivanja po ovoj osnovi. Ostaje nered u infookviru, malo je 2001., pa je malo 2011.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 16:04, 22. ožujka 2013. (CET)

Wikipediziranje[uredi]

[28] Pa barem znaš da se iznad ovog stavi naziv odlomka "izvori". Nisi dva dana na Wikipediji. Kubura (razgovor) 03:42, 26. ožujka 2013. (CET)

[29] Ovaj izvor navodi da je Hajduk iz Popovca osnovan te godine, ali ne izričito i to da je Hajduk prijeratni ŠK Popovac. Ovo je nategnuto "Od 1946. pojedini klubovi obnavljaju rad pod prijašnjim ili novim imenima", ali eto, nije naveo nikoji drugi klub iz tog sela, osim ŠK Popovca.
Iako je malo selo, to ne znači da je klub obnovio djelovanje baš pod tim imenom. Bilo je malih sela s 3-4 kluba. Kubura (razgovor) 03:46, 26. ožujka 2013. (CET)

Netočnost[uredi]

[30] Ne piše da je "SD Popovac" kako si ti stavio [31], nego "ŠK Popovac". Molim te, ne iskrivljuj podatke s izvora. Kubura (razgovor) 03:47, 26. ožujka 2013. (CET)

Pretpostavljanje[uredi]

[32][33] Može biti, ali iz izvora to nije jasno. Samo je vidljivo da je ugašen. To znači da se ne radi o preimenovanju, nego da je ugašen, izbrisan iz registra postojećih. A je li novi klub na tradicijama starog, to ne znamo. Kubura (razgovor) 03:52, 26. ožujka 2013. (CET)

Popisi[uredi]

[34]
Valjda vidiš da uz "brojstan" u predlošku daje da je to prema popisu 2001. godine, a da uz "brojstan2011" da je to prema popisu 2011. godine. Kubura (razgovor) 04:07, 26. ožujka 2013. (CET)

Zaboravio si[uredi]

[35] Zaboravio si dodati odlomak "Izvori" i {{izvori}}. Kubura (razgovor) 07:35, 7. travnja 2013. (CEST)

Okupacija[uredi]

[36] Kubura (razgovor) 06:08, 26. travnja 2013. (CEST)

Popis 2011.[uredi]

Pera, ovo [37] nije u redu. Izvor ti je i dalje ostao popis iz 2001. gdje se (naravno) ne mogu vidjeti rezultati popisa 2011. Dakle, ili ažuriraj izvor (usput i podatak u infookviru, jer je i on iz 2001.) ili vrati kako je bilo. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:08, 20. rujna 2013. (CEST)