Dodatak:Popis gradova i općina Republike Srpske

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Granice općina i gradova Republike Srpske

Republika Srpska podijeljena je na gradove i općine. U svom sastavu ima šest gradova i 54 općine.

Gradovi[uredi VE | uredi]

grb grad ćirilično pismo pučanstvo
(2013.)
površina (km2) gustoća
Coat of arms of Banja Luka.svg Banja Luka Бања Лука 199.191 1238,91 160,78
No coats of arms.svg Bijeljina Бијељина 114.663 733,85 156,25
Grb Doboja.svg Doboj Добој 77.223 648 119,17
Istocni sarajevo grb.png Istočno Sarajevo Источно Сарајево 76.569 1,450 52,81
PRIJEDOR GRB COAT-OF-ARMS WAPPEN 2013.svg Prijedor Приједор 32.342 834,06 38,78
Grb Trebinja.svg Trebinje Требиње 25.589 854,5 29,95

Općine[uredi VE | uredi]

grb općina ćirilično pismo pučanstvo
(2013.)
površina (km2) gustoća
No coats of arms.svg Berkovići Берковићи 2272 249,69 9,10
No coats of arms.svg Bileća Билећа 11.536 632,33 18,24
Coat of arms of Bratunac.svg Bratunac Братунац 21.619 293,49 73,66
Coat of Arms of Brod.jpg Bosanski Brod Брод 17.943 229,3 78,25
No coats of arms.svg Čajniče Чајниче 5449 274,6 19,84
Čelinac (grb).svg Čelinac Челинац 16.874 361,81 46,64
Дервента (грб).svg Derventa Дервента 30.177 516,84 58,39
No coats of arms.svg Donji Žabar Доњи Жабар 4043 46,76 86,46
Foča (grb).svg Foča Фоча 19.811 1134,58 17,46
No coats of arms.svg Gacko Гацко 9734 735,88 13,23
Грб Градишке.svg Bosanska Gradiška Градишка 56.727 761,74 74,47
No coats of arms.svg Han Pijesak Хан Пијесак 3844 322,9 11,90
No coats of arms.svg Istočni Drvar Источни Дрвар 109 75,3 1,45
No coats of arms.svg Istočni Mostar Источни Мостар 280 85,24 3,28
No coats of arms.svg Jezero Језеро 1341 55,6 24,12
No coats of arms.svg Kalinovik Калиновик 2240 681,15 3,29
Kneževo (grb).svg Skender Vakuf Кнежево 10.428 332,9 31,32
Kostajnica-grb.svg Bosanska Kostajnica Костајница 6308 85,12 74,11
Котор-Варош (грб).svg Kotor Varoš Котор Варош 22.001 564,26 38,99
Kozarska Dubica (grb).svg Bosanska Dubica Козарска Дубица 23.074 499,01 46,24
No coats of arms.svg Krupa na Uni Крупа на Уни 1687 84,33 20,00
No coats of arms.svg Kupres Купрес 320 47,8 6,69
Laktaši (grb).svg Laktaši Лакташи 36.848 388,67 94,81
No coats of arms.svg Lopare Лопаре 16.568 292,55 56,63
No coats of arms.svg Ljubinje Љубиње 3756 319,07 11,77
Milići (grb).svg Milići Милићи 12.272 279,13 43,97
Grb Modriče.svg Modriča Модрича 27.799 319,8 86,93
Mrkonjić Grad (grb).svg Mrkonjić Grad Мркоњић Град 18.136 677,43 26,77
Nevesinje (grb).svg Nevesinje Невесиње 13.758 877,08 15,69
Bosanski Novi Нови Град 28.799 472,72 60,92
No coats of arms.svg Novo Goražde Ново Горажде 3391 119 28,50
No coats of arms.svg Osmaci Осмаци 6172 78,1 79,03
No coats of arms.svg Oštra Luka Оштра Лука 2997 204,91 14,63
Pelagicevo - Coat of arms.svg Pelagićevo Пелагићево 7332 122,49 59,86
No coats of arms.svg Petrovac Петровац 367 154,9 2,37
No coats of arms.svg Bosansko Petrovo Selo Петрово 7010 143,9 48,71
No coats of arms.svg Prnjavor Прњавор 38.399 629,95 60,96
No coats of arms.svg Ribnik Рибник 6517 511,1 12,75
No coats of arms.svg Rogatica Рогатица 11.603 645 17,99
No coats of arms.svg Rudo Рудо 8834 347,63 25,41
No coats of arms.svg Sokolac Соколац 12.607 693,45 18,18
No coats of arms.svg Srbac Србац 19.001 452,51 41,99
Coat of arms of Srebrenica.svg Srebrenica Сребреница 15.242 526,83 28,93
No coats of arms.svg Stanari Станари nepoznato nepoznato nepoznato
No coats of arms.svg Bosanski Šamac Шамац 19,041 117,54 162,00
Шековићи (грб).svg Šekovići Шековићи 7771 237,2 32,76
Šipovo (grb).svg Šipovo Шипово 10.820 553,41 19,55
Grb Teslica.svg Teslić Теслић 41.904 837,97 50,01
No coats of arms.svg Trnovo Трново 2192 138 15,88
Grb Ugljevik.png Ugljevik Угљевик 16.538 165,17 100,13
Višegrad (grb).svg Višegrad Вишеград 11.774 448,14 26,27
Vlasenica.grb.png Vlasenica Власеница 12.349 234 52,77
Vukosavlje (grb).svg Vukosavlje Вукосавље 5426 94,9 57,18
No coats of arms.svg Zvornik Зворник 12.674 376,14 33,88