Razgovor sa suradnikom:Anton008/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Razgovor sa suradnikom Anton008
Arhiva

Arhiva


Arhiv 1Arhiv 2

Ostavite mi novu poruku ovdje.

Kao što vidiš tvoj članak Microsoft Office 2007 je predložen za brisanje... zato ti preporučujem da dobro proučiš uvodni tečaj... u njemu ćeš saznati osnove uređivanja tekstova i slika na wikipediji. pozdrav!--Tonian 12:38, 8. rujan 2007. (CEST)

Bermudski trokut[uredi kôd]

Ako već kopiraš sa bosaske wikipedije, pokušaj barem kopirati iz okvira za uređivanje.

--Ante Perkovic 13:21, 23. rujan 2007. (CEST)

Međuwikipoveznice[uredi kôd]

Ako sam dobro shvatio, muče te Wikipedija:Međuwikipoveznice. Jednostavno na kraj članka dodaj ovo [[en:Naslov članka na engleskom jeziku]]. Dakle en je kratica jezika (engleski), kao što je hr kratica za hrvatski. Otvori bilo koji članak koji ima takve poveznice i jednostavno pogledaj na njegov kraj. Javi ako nije jasno --Suradnik13 18:37, 12. listopad 2007. (CEST)

Molim te da članak uređuješ na stranici za razgovor. Vratit ćemo ga kad ga središ, ali do tada ga uređuj tamo --Suradnik13 18:54, 12. listopad 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 20:04, 12. listopad 2007. (CEST)
  • bez brige rabim ja ovo--Anton 17:44, 24. listopad 2007. (CEST)

Autorska prava[uredi kôd]

Dozvola se traži tako što vlasniku autorskih prava pošalješ upit za prenošenje sadržaja s njihovih internetskih stranica. A sadržaj nije kopiran, ako ga prepričaš svojim riječima, uz obvezno navođenje izvora teksta kojim si se služio, izmjena samo tu i tamo neke riječi nije dovoljna. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:34, 12. listopad 2007. (CEST)

Slika[uredi kôd]

SREĐENO--Anton 20:21, 6. studeni 2007. (CET)

Opomena[uredi kôd]

Pročitaj sadržaj predloška. Sljedeće uklanjanje može rezultirati i kraćom blokadom.--D tom 20:16, 15. listopad 2007. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Anton008, molim te ukloni direktnu poveznicu ("http://") sa svoje suradničke stranice, a više o tim pravilima pročitaj ovdje. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:10, 27. listopad 2007. (CEST)

Nisam ti napisala da ukloniš cijelu poveznicu, već samo direktnu, a to je "http://". Pozdrav --Roberta F. 14:15, 27. listopad 2007. (CEST)

10 minutska pošta[uredi kôd]

Članak nije baš u skladu s Wikipedijinim kriterijima, a pročitaj i što Wikipedija nije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:33, 29. listopad 2007. (CET)

Anton008, zato postoje napisana pravila i smjernice da administratori i suradnici ne gube vrijeme na stalna ponavljanja tih pravila. Pitanje za tebe, zašto bi 10 minutska pošta trebala biti u enciklopediji? To je usluga, a tko pruža tu uslugu, koliko ima zaposlenih ili rade volonterski, koliko je poznata u Hrvatskoj, izvan Hrvatske, po čemu je jedinstvena? Lijep pozdrav --Roberta F. 17:25, 4. studeni 2007. (CET)

Big Brother[uredi kôd]

Poveznica UŽIVO nije potrebna jer je to podstranica official stranice RTL-a za Big Brother... Dakle, nije joj tamo mjesto. Pozdrav--Tonian 23:20, 9. studeni 2007. (CET)

Članak Athlon 64 je premješten, molim te pogledaj što sam uredio pa tako sredi članak Athlon 64 X2, pa mi javi da ga premjestim, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:35, 10. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.
Znam, boja je baš..., ali mora biti nažalost --Dalibor Bosits © 13:40, 14. ožujak 2008. (CET)

Sitno[uredi kôd]

Pogledaj ovo, umjesto Image ide Slika, i, prvo kategorija pa ispod interwiki. Inače, ne treba raditi duple članke, Socket 939 i Podnožje 939, to baš nema smisla, na Socket 939 sam postavio redirect. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 22:27, 19. ožujak 2008. (CET)

  • Znam, ali prevađam članke s eng. na hr. wiki. pa se to desi.--Anton (razgovor) 12:03, 20. ožujak 2008. (CET)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 07. srpnja 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 15:45, 23. lipanj 2008. (CEST)


Nema objašnjenja poštene upotrebe. Vidi Wikipedija:Korištenje slika --MayaSimFan 00:23, 24. lipanj 2008. (CEST)

Zapravo, nije. Onaj link na en wiki ne može biti izvor zato što se radi o dvije različite slike. Prijašnji je bio donekle zadovoljavajući. Pogledaj na primjer objašnjenje (poštene upotrebe, ne onoga što je na slici) ovdje. --MayaSimFan 14:09, 24. lipanj 2008. (CEST)

wiki-tekst[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--D tom 21:07, 23. lipanj 2008. (CEST)

  • Za koji članak?--Anton (razgovor) 22:02, 23. lipanj 2008. (CEST)

Za Penguin Club.--Vatrena ptica (razgovor) 22:16, 23. lipanj 2008. (CEST)

Nema na čemu, volim popravljati članke. :) --Vatrena ptica 21:38, 28. srpanj 2008. (CEST)

Maknula sam je zato što oni daju informacije bez izvora, i ne zadovoljavaju pravila vanjskih poveznica.--Vatrena ptica 11:57, 2. kolovoz 2008. (CEST)

Poruke[uredi kôd]

Nakon pisanja poruke ne ispravljaju se ine ili gramatičke pogreške, čak i ako si ti sam autor.--Vatrena ptica 14:42, 3. kolovoz 2008. (CEST)

Jednostavno je to tako - zapravo, drugi ne bi smjeli mijenjati poruku, ako ima gramatičke pogreške, mislim da autor, zapravo, može.--Vatrena ptica 18:02, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Poveznice[uredi kôd]

Pravilo je da se u vanjske poveznice ne stavljaju blogovi jer nisu vjerodostojni.--Saxum 18:53, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Zato što, u pravilu, daje informacije bez izvora, i zato što se sadržaj često mijenja.--Vatrena ptica 19:14, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Izabrani članci[uredi kôd]

Riječ je o izabranim člancima.--Vatrena ptica (razgovor) 17:58, 30. kolovoz 2008. (CEST)

Izabrani članci, evo ti linka pa saznaj.--Vatrena ptica (razgovor) 11:27, 31. kolovoz 2008. (CEST)

Ako misliš na brisanje članka, neće biti izbrisan, sigurno stoljećima, a ako ga misliš predložiti, ne može ići, jer je prekratak.--Vatrena ptica (razgovor) 10:50, 1. rujan 2008. (CEST)

Pravopis[uredi kôd]

Anton008, lijepo od tebe što se trudiš prevoditi poruke, ali pripazi na pravopis pri tome, npr. datume nikako ne pišemo u obliku "3 Svibnja, 2009", već se piše 3. svibnja 2009. godine. Pretpostavljam da imaš neki pravopis i gramatiku hrvatskoga jezika kod sebe pa u slučaju nedoumice provjeri u njima kako se nešto piše. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:03, 20. travanj 2009. (CEST)

Možda: [1], [2], [3]. --Roberta F. 22:56, 20. travanj 2009. (CEST)
Anton008, ako dobro razumijem, pretpostavljao si da je tvoja izmjena konačna i da se nakon nje ne može ništa promijeniti? Ako si to pomislio, možeš vidjeti da smo tekst promijenili i kolega i ja. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:20, 21. travanj 2009. (CEST)

Slovačka[uredi kôd]

Pozdrav! Pa samo prevodim sa drugih wikipedija i kad sam počeo o Slovačkoj hoću da obradim sto vise zemljopisnih tema. Inače nemam veze sa Slovačkom. Nadam se da valja to što pisem. --Sokac121 (razgovor) 18:18, 26. lipanj 2009. (CEST)

Hvala na glasu za koprivu. --Valentina (razgovor) 18:10, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

bot-vandalizmi[uredi kôd]

Ima ko gleda pa vidi. --Zeljko (razgovor) 13:43, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Evo, ja ću ti odgovoriti: na wiki stranici o potpisu imaš informacije o tome. Otiđeš u postavke i mijenjaš potpis po svojoj volji, zatim osvježiš stranicu. Samo uključi i poveznicu kako netko ne bi morao tipkati tvoje ime da bi ti ostavio poruku.--Vatrena ptica (razgovor) 14:37, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]


Potpis i glasovi[uredi kôd]

Anton008, kao što ti je napisano, pročitaj detaljno što piše o potpisu i smjernice u vezi potpisa. Vidim da si glasovao o mogućim dopunama za pravila dodjele statusa botovima, ali nemaš još pravo na glasovanje, jer nisi prešao 200 uređivanja u glavnom imenskom prostoru. Preporučila bih ti da pokušaš češće pisati članke, uređivati i poboljšavati već postojeće, a manje se zadržavati po raznim stranicama za razgovor i prostoru Wikipedija. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:54, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ti imaš 169 izmjena u glavnom imenskom prostoru.--Vatrena ptica (razgovor) 19:22, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Žalim, odgovor je ne. Kad bi bilo dozvoljeno nabiti 20, 30 ili 40 uređivanja samo da bi se moglo sudjelovati u glasovanju, to bi neke suradnike ponukalo napraviti toliki broj više-manje nebitnih uređivanja, samo da se prijeđe zadani prag. Stoga je traženi broj uređivanja potrebno imati prije početka glasovanja. Naravno, to te ne treba obeshrabriti u tvom budućem radu, bit će još glasovanja, kvalitetni doprinosi u glavnom imenskom prostoru više se cijene nego oni na stranicama za razgovor. SpeedyGonsales 21:13, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Pročitaj ovo što sam ti gore napisao. Ako ti nije jasno, pročitaj opet. Pa se vrati na početak retka. SpeedyGonsales 23:09, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Stvar je u tome da Brüno ne putuje svijetom, nego on odlazi iz Austrije, gdje je TV voditelj - tj. u filmu se hvali da je voditelj emisije Funkyzeit, u SAD - kako bi tamo postao zvijezda. Kako nije uspio iz prve, odlazi na kratki izlet na Bliski Istok, a u povratku još kraće se zadržava u Africi. Nadam se da će ti sad biti lakše dopuniti članak. SpeedyGonsales 00:06, 12. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Koliko sam shvatio (a možda sam krivo shvatio), Brüno je izvjestitelj s modnih događanja emisije Funkyzeit, i istovremeno njen voditelj, urednik i idejni stvoritelj. Možemo pitati Brünu jel on samo novinar (reporter) emisije Funkyzeit, ili i njen voditelj i urednik :-)))). Možda pošaljem mail, tko zna, možda čovjek odgovori :D. SpeedyGonsales 00:44, 12. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
misliš na ovo? trebalo bi kod nas napravit takav predložak, jer ga nema još uvijek --zhile 00:53, 12. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
pa... probaj ;) --zhile 12:27, 12. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Maknuo sam tvoju promjenu, zato jer to (19-godišni) napišeš u članku Bruno (lik). I hrvatska wikipedia nije engleska wikipedia, to upamti ubuduće. Ako oni idu skakat s mosta, nemora značit da mi moramo skočit s mosta :). Pozdrav! Neno K 12:38, 24. srpanj 2009. (CEST)

Club Penguin[uredi kôd]

Riješeno--D tom 20:58, 12. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Procter & Gamble, pravopis[uredi kôd]

Anton008, zamolila bih te da članak Procter & Gamble pravopisno dotjeraš. Najprije treba većinu godina i brojeva u članku uskladiti s hrvatskim pravopisom (kako se treba pisati pogledaj na: Zarez#Uporaba izvan jezika i Wikipedija:Stil#Pisanje datuma, stoljeća i tisućljeća). Rečenice u hrvatskome jeziku ne počinju brojem, tako da ispred godine nešto treba pisati, ili broj/godinu smjestiti na drugo mjesto. Također izbaci višak vanjskih poveznica i odaberi do 5 najreprezentativnijih. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:38, 21. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Wikipedija:Što ne spada u wikipediju#Wikipedija nije mjesto za oglašavanje i reklamiranje. Članak Popis robnih marki tvrtke P&G je reklama proizvoda te tvrtke. --Flopy razgovor 20:40, 23. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]
To sam dakle obrisao. Dovoljan je popis proizvoda u samom članku o tvrtki. --Flopy razgovor 08:53, 24. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]
Anton008, u članku su još uvijek pravopisni nedostatci (pisanje brojeva, godina). Lijep pozdrav --Roberta F. 11:14, 2. rujna 2010. (CEST)[odgovori]


jarane, samo ti lijepo klikni na doprinose suradnika a onda ajde na dno stranice pa klikni na ono sta te interesuje. Pozdrav- Suradnik koji pise artikle--208.221.31.3 15:06, 2. rujna 2010. (CEST)[odgovori]
Čitava Zemlja nema bilijun stanovnika nego više od 6 milijardi ako se ne varam tako da nikako ne može biti bilijun. To si ti preuzeo anglosaksonsku terminologiju, to oni kažu bilijun dok je u Europi milijarda. Inače, i dalje je ono što pišeš o toj tvrtki na rubu reklame. Molim te pazi na to. --Flopy razgovor 17:29, 5. rujna 2010. (CEST)[odgovori]
Stanovništvo svijeta po religijskoj ispovijesti navodi da na Zemlji živi skoro 6 i pol milijrdi ljudi, a bilijun je veća brojka od milijarde. Dakle, ne smiješ preuzimati anglosasku terminologiju. I naravno, potreban je izvor da proizvode te tvrtke koriste milijarde ljudi, to inače zvuči kao najobičnija reklamna propaganda. --Flopy razgovor 17:36, 5. rujna 2010. (CEST)[odgovori]
Probaj naći neke druge izvore, a ne samo web stranicu tvrtke ili pak dodaj u članak da prema web stranici tvrtke njihove proizvode koriste milijarde ljudi ili prema tvrdnjama same tvrtke, tako nekako. U svakom slučaju nastoj biti što neutralniji. --Flopy razgovor 17:52, 5. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Što se mene tiče sad je bolje. --Flopy razgovor 16:00, 6. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Ne diraj u tuđe poruke![uredi kôd]

[4] Ne diraj u tuđe poruke. Smi se dirat samo u iznimnin slučajima, a ovo [5]nije taj slučaj. Niti svatko smi zahvaćat u tuđe poruke, ako se već to čini. Kubura (razgovor) 00:45, 5. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Reklamiranje[uredi kôd]

Anton008, članci o proizvodima koje pišeš nalikuju previše reklami i ako želiš nešto o njima napisati napiši u okviru članka o samoj tvrtki. Predložak je također reklama i biti će obrisan jer Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje. Molim te smanji količinu nepotrebnih vanjskih poveznica u člancima, stranice koje su navedene kao izvori najčešće su prve stranice samih proizvoda i predstavljaju proizvod u obliku reklame. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:26, 12. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Anton008, ti članci nalikuju reklami. To što je nešto na en:wiki, nije nikakav argument. Svaka je Wikipedija autonomna i samo su osnovna pravila i smjernice obvezujuće. Ako je izvor isključivo sama tvrtka onda izvor nije nepristran. Molim te uklopi rečenice o proizvodima unutar članka o tvrtki. Članak o Braunu će možda biti jednom prihvatljiv kao zaseban, ako se kvalitetno dopuni dijelom o povijesti tvrtke. Do tada tih nekoliko rečenica o svakom proizvodu mogu biti unutar članka o tvrtki. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:52, 12. rujna 2010. (CEST)[odgovori]
Anton008, autor se predloška vidi iz povijesti stranice, a ako nađeš pogrešku, ispravi ju. Ponavljam, članci odstupaju od smjernice Što Wikipedija nije, druge nas se Wikipedije ne tiču, slobodno možeš nastaviti dopunjavati članke na en:wiki ako se na njoj ti članci ne smatraju reklamom, a o proizvodima na hr:wiki napiši unutar glavnoga članka. Činjenica da tvrtka sama ustupa podatke dovoljno govori o pristranosti. Također ako unosiš takve podatke u članak, tada izvor nisu službene stranice, već osoba koja ti je mail poslala i ta bi osoba trebala biti navedena na stranici za razgovor. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:19, 12. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Tvrtka[uredi kôd]

Anton008, odgovor na pitanje o tvrtki možeš pročitati ovdje ("Točno je "tvrtki", "točki", jer se sibilarizacija ne ostvaruje kod imenica koje završavaju na -cka, -čka, -ćka, -tka, -zga i većine imenica na -ka, -ga, -ha"). Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:32, 12. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Predlošci i uklanjanje prijedloga brisanja[uredi kôd]

Iz prostog razloga jer ti predlošci nisu za brisanje. Prijedlog za brisanje ti je bija neargumentiran pa san zato uklonija izmjenu. Iskreno, po meni, ni predložak Procter & Gamble nije za brisanje, al ako dva administratora vide sporne djelove neka djeluju kako misle da je ispravno. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 12:04, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

U poruci iznad ti je obrazložen moj čin. Nema potribe bilo kojem suradniku govorit iza leđa. Ako te što zanima pitaj, bit će ti odgovoreno, al iza leđa nemoj radit nikome. BlackArrow (razgovor) 00:31, 17. rujna 2010. (CEST)[odgovori]
Ako smatraš da se tribaju brisat i imaš valjan razlog slobodno stavi predložak za brisanje. Al razlog kao što je meni stavljen prijedlog za brisanje predloška i rečeno mi da imam pravo staviti isti nije baš utemeljen. Slažeš se? A ne vidin da si shvatija bit moje zadnje poruke. BlackArrow (razgovor) 13:35, 17. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Ja se nadan da ti razumiš svrhu predložaka jer dani razlozi brisanja istih ne drže vodu. BlackArrow (razgovor) 20:54, 21. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Enciklopedijski članak[uredi kôd]

Anton008, kod članka o Braunu povijest treba doći na prvo mjesto, ne proizvodi. Molim te usporedi u nekoj papirnatoj enciklopediji kako članci izgledaju i što je sadržaj nekog enciklopedijskog članka. Rečenicama poput: "Procter & Gamble proizvodi za brijanje trenutno su pod istragom Međunarodnog ureda za pravednu trgovinu zbog navodnih dogovora između proizvođača i trgovaca o cijenama." ... naglasak je na "trenutačno pod istragom". Na Wikipediji ne bi trebalo pisati o sudskim postupcima u tijeku, istragama u tijeku, aferama koje još nemaju enciklopedijsku vrijednost, novinskim komentarima, novostima (što znači cijena britvice u enciklopedijskom smislu?) i tako dalje... Jednostavno, tema je vrlo nezahvalna za enciklopediju i čini mi se da bi moglo biti drastičnih brisanja u tim člancima, bez obzira govori li se u njima pozitivno ili negativno o nekom proizvodu, umjesto neutralno, činjenično i od strane provjerenih izdavača, znanstvenih radova. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:46, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Anton008, ponavljam en:wiki nije mjerilo, slijedim napisane smjernice. Ova dopuna članka predstavlja zapravo izvorno istraživanje. Podatke nije objavio neki ugledni centar za istraživanje tržišta, već ih pretpostavljam sam pronalaziš bez primjene neke od znanstvenih metoda istraživanja tržišta - a čak da poštuješ znanstvenu metodu, predstavlja izvorno istraživanje. Mogu ti jedino preporučiti, ako i dalje želiš prevoditi s en:wiki promjenu teme. Ima dovoljno kvlitetnih članaka iz područja matematike, fizike, biologije, elektrotehnike... među kojima možeš pronaći temu koja te zanima, hr:wiki bi time dobila kvalitetne članke, enciklopedijske članke. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:54, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton


Možeš reći svoje mišljenje, možeš potražiti savjet, možeš postavit pitanje, ali vrijeđati ne možeš. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 22:03, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Ovo ti je definitivno zadnje upozorenje. Moje razmišljanje nije pokvareno. Prije par dana smo nakon rasprave izglasovali nova pravila za izbor jubilarca. Tih se pravila držimo i to se neće promijenit do izglasavanja nekih novih pravila. U slijedećem popisu jubilaraca, ako ja budem sastavljao, uopće neće biti oni članci za koje se prema pravilima neće moći glasovati. Sastavljanje stranice za izbore jubilarca je palo na dvoje troje ljudi, a članci za koje se ne glasuje su samo opterećenje. Dakle, nema tu ništa pokvareno. Pravila i isključivo pravila.--Braco (razgovor) 22:17, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]
Svatko ima pravo na mišljenje ali nitko ne može i neće nekažnjeno vrijeđati druge suradnike.--Braco (razgovor) 22:50, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Ti članci koji su tamo, a koji su manji od 3.000 bajtova i označeni su mrvama su članci za koje se ne glasuje. Dakle za njih se ne glasuje, a tamo su reda radi. Na slijedećim izborima, budem li ja pripremao stranicu, takvih članaka više neće biti tamo. Tvoji članci su imali predložak reklama, što znači da je postojala mogućnost da ih se briše. Ako sam koji članak preskočio to ništa ne mijenja jer se za njih svejedno ne bi glasovalo jer su manji od 3.000 bajtova a označeni su mrvama. Zar je to toliko teško za shvatiti?--Braco (razgovor) 22:56, 16. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Umjerenost[uredi kôd]

Anton008, zamolila sam te da poboljšaš postojeće članke, uklopiš neke u glavni članak o tvrtki. Dio si poboljšao, no nastavljaš s prikrivenim reklamiranjem tvrtke unatoč mogućnosti da se predložak obriše, sada si otvorio i nepotrebnu kategoriju. Lijepo te molim, razmisli o promjeni stila uređivanja. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:16, 19. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Predložak P&G biti će brisan, isto tako i članci koji predstavljaju očite reklame, te time krše pravila Wikipedije. Sadržaj možete uklopiti u članak Procter & Gamble u mjeri u kojoj to ne predstavlja reklamu. SpeedyGonsales 00:32, 22. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

A koga briga za njih. Neka nas stignu. --Zeljko (razgovor) 21:22, 20. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Oral-B[uredi kôd]

Odakle prepisuješ članak?--Ex13 (razgovor) 21:51, 21. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Anton008, može negdje na prikladno mjesto u članku. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:00, 24. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Pišemo po pravopisu[uredi kôd]

Bok Antone008!

Na hr:wiki pišemo po pravopisu, a ne kako to nalažu neke struke koje su se odvojile od hrvatskojezičnih tradicija. Na hr:wiki je članak šport, tako i u vrijedećim pravopisima od 2000. godine (najmanje od te godine). Nadalje to što si išao unositi u članak ne prevedene riječi drugih jezika, to je priča sama za sebe, i o toj priči će šira zajednica reći svoje mišljenje.

Ne rabimo ovdje šaške i nemamo kralješnicu iako bi tako "struka" željela.

Da kojim slučajem ja nisam primijetio to što si podnaslov stavio pod sport, tko zna, možda bi dručkije stvari izgledale. Zato ubuduće pročitaj kako se neki pojmovi pišu na hr:wiki, pa onda tako i ti piši. Jednoga će dana biti i Europska Unija, ako već sad nije pragmatična sankcija (Ustav RH).

Toliko za sad, -- Bugoslav (razgovor) 21:19, 2. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Tvrtke etc.[uredi kôd]

Bok Anton008, vidim, da si u štosu s stvaranjem članaka o tvrkama itd. Bas radim malu seriju iz rubrike n. pr. Popis najbogatijih Francuza, Talijana itd... i naveo sam te uspjesne. Ali sve je jos "crveno". Da li imas volje malo nesto napisati o nekim od njih? Bok, --Croq (razgovor) 23:20, 2. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Rički?[uredi kôd]

[6] Ako si ti iz Rike, onda smo mi svi ovdi Klingonci.
"fudbalski"? "takmiči"? "fabrika"? Rijeka je na ušću Rječine u Kvarnerski zaljev, a ne na ušću Zapadne u Veliku Moravu. Kubura (razgovor) 01:40, 3. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Mišljenje[uredi kôd]

Na stranici Wikipedija:Zahtjev za mišljenje administratora smiju pisati samo administratori te suradnik koji traži mišljenje i nitko drugi tako da sam tboj tekst uklonio. --Flopy razgovor 19:25, 3. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Kršenje autoskih prava[uredi kôd]

Anton008, molim te nemoj ovo ubuduće raditi. Vratio si odlomak koji je iskopiran s interneta, a u prethodnim je uklanjanima tog odlomka tako i napisano. Tekst nisi preoblikovao s navođenjem izvora i kao takvo predstavlja kršenje autorskog prava jer je stranica jasno njime zaštićena (© Copyright 2006.). Lijep pozdrav --Roberta F. 23:34, 3. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Topeka, manje od mrve[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Topeka bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, standardni hrvatski jezik i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 12:03, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Pitanje[uredi kôd]

Čisto me zanima, što to ne valja u članku Isusovo rođenje da si glasao protiv. Misliš li da za Božić ne bi trebao biti prigodan članak? Ako i misliš, poštujem. Ipak, meni se čini da je to zato jer je protukandidat tom članku, članak koji si ti predložio. I prošli tjedan si isto glasovao protiv. Mislim da je čisto iz inata. Ne moraš obrazložiti glas protiv, ne moraš čak ni na ovo odgovoriti, ali ipak sam morao pitati. --Flopy razgovor 18:04, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Pročitaj ovo. trebalo bi obrazložiti glas protiv. Ovo tvoje obrazloženje uopće ne stoji, kriterij veličine je malokad dobar kriterij za izbor. Zbilja bih želio vjerovati da nije riječ o čistom inatu koji pokušava, doduše bezuspješno, minirati da za Božić bude izabran prigodni članak --Flopy razgovor 18:13, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
I to si baš morao predložiti da bude za Božić. Trebao si biti mudriji pa predložiti neki drugi tjedan, recimo tjedan ili dva poslije jer valjda si svjestan da neće biti izabran budući da će većina suradnika glasati da u božićnom tjednu bude prigodni izabrani članak. I kod predlaganja treba biti mudriji i predlagati u pogodno vrijeme kad su najveće šanse da članak bude izabran. --Flopy razgovor 18:49, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju#Wikipedija nije mjesto objavljivanja originalnih ideja (4., 5. i 6. odlomak). Ja kao administrator tako, kako ti kažeš, "interpretiram" pravila. --Flopy razgovor 19:00, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Odgovor si dobio. --Flopy razgovor 19:05, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Ne znam čemu to pitanje. Ne samo da nisam obožavatelj, uopće je ne gledam. Dosad nisam pogledao ni jednu jedinu minutu. --Flopy razgovor 20:16, 4. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Članak sam premjestio na Razgovor:Oral-B, tamo ga sredi pa postavi zahtjev za vraćanjem ili mi se javi da ga vratim.--Lasta 13:56, 6. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Cijeli dio Povijest i formule treba preraditi ili ga potpuno pobrisati, onakav kakav jest nikako ne spada na wikipediju. Predlažem da članak prepraviš da bude u enciklopedijskom duhu, da pruža osnovne informacije o brandu, bez tvrdnji i reklame. Pozdrav --Lasta 14:16, 6. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Izvori[uredi kôd]

Anton008, koji je izvor za rečenicu:"Always/Whisper je brand ženskih proizvoda koji se prodaju prvenstveno u azijskim tržištima i u području istočne europe."? Lijep pozdrav --Roberta F. 19:14, 8. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Anton008, tvrdnja u rečenici je netočna i nepotkrijepljena, te će posljednji dio biti uklonjen. Početak članka Topeka započet je s prevelikim naglaskom na neke komercijalne detalje, koji su potpuno nebitni za uvodne rečenice o nekom gradu. Mjesto im je tek na dnu uvoda. Pampers je još uvijek promotivni letak, kategorije proizvoda su nebitne i cijeli tekst koji bi bio sasvim dovoljan za opis proizvoda može se sasvim slobodno uklopiti u glavni članak. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:35, 9. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Šparoga i šparoge[uredi kôd]

Skinio sam tvoju ispravku na oštrolisnoj šparozi, naime, napisao si da pripada rodu šparoga ali je preusmjerenje trebalo voditi na plural, naime, porodica bi bila u množini, a koliko sam vidio taj članak nemamo (hehehe, možeš se potruditi). Pozdrav --Lasta 14:35, 16. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Prijevodi na Meti[uredi kôd]

Anton, cijenim tvoju želju i trud koji ulažeš na Meti kod prijevoda poruka, ali zamolila bih te da ne prevodiš rečenice čiji smisao ne razumiješ ili riječi koje još ne znaš prevesti, jer npr. designated se ne prevodi u stilu: design=dizajn + ated=iraju, već bi trebalo pogledati u rječnik i značenje riječi designate koja se prevodi kao odrediti, označiti, postaviti, imenovati, namijeniti, naznačiti (sva sreća da prevoditelj nije dao i drugu mogućnost pa je mogao ispasti i novoimenovani biskup kao primjer iz rječnika) uklopi u cjelokupni smisao rečenice, kao što u hrvatskome jeziku ne govorimo ni o profesionalnim ljudima već profesionalcima... Googleov prevoditelj pak daje ovaj također prilično besmisleni prijevod: "Banneri smo pokrenuti tijekom fundraiser su naše šanse za hvatanje pozornost potencijalnih donatora. Iako Zaklada Wikimedija je angažirala neke poruke konzultanata (imenovana u svoje korisničko ime po "Sliv" ili "OMP"), iskustvo pokazuje da zajednica Wikimedije često dolazi do najviše kreativne i inovativne banner slogane." Gotovo su sve riječi prevedene, ali zajedno u nizu nemaju smisao. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:11, 17. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Napisah, jednom, cijenim, ali bolje je ne prevoditi ono što ne razumiješ, jer je možda bolje nemati prijevod, nego imati prijevod čiji se smisao ne može razumijeti, a izvornik nije lako dostupan. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:23, 17. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Antone, ne moraš me podsjećati, jer se sada pitam koliko bi puta trebala pisati iste odgovore? U članku i dalje piše o bebama, a o bebama sam napisala komentar 4. listopada, kao i o ponudi kojoj tamo nije mjesto. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:14, 17. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Članci na razgovoru[uredi kôd]

Bog kolega, htio bih ti skrenuti pažnju na jedan detalj. Vidio sam da si radio na par članaka koji su bili na stranici za razgovor jer su bili nesređeni. Sredio si ih ali si zaboravio jednu sitnicu, zatražiti da se oni vrate u glavni imenski prostor. Time nam daješ do znanja da si gotov i da smatraš da je članak u redu, tj. olakšavaš kolegama posao. Pozdrav --Lasta 11:12, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Izabrani članak[uredi kôd]

Ne možeš predlagati izabrani članak jer se o tvom drugom prijedlogu trenutno glasuje. Pravila su jasna: Suradnik koji je predložio članak može sljedeći predložiti nakon završetka glasovanja za članak koji je predložio. --Flopy razgovor 20:44, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Da, i dosad nijedan tvoj prijedlog nije prošao jer uporno glasuješ protiv konkurentskog članka čak i kad je očito da je bolji. --Flopy razgovor 20:52, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Da, i onda obvezno glasaš protiv konkurentskog članka (to je i sad slučaj, i ponovo tvoj prijedlog neće proći). --Flopy razgovor 20:57, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Kad je riječ o tebi nije teško biti vidovit. Tvoje ponašanje je jasno. --Flopy razgovor 21:15, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Jaja i pelene[uredi kôd]

Anton008, ne. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:41, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Mala molba i uputa: nemoj pisati članke o svakom prehrambenom proizvodu koji vidiš u trgovini. Ako na en wiki (u ovom trenutku) imaju članak o svakoj čokoladici nekog proizvođača, to ne daje čokoladicama značenje, nego to samo pokazuje nerazumijevanje onih koji pišu o tome čemu je mjesto u enciklopediji a čemu nije. Svojedobno su na en wiki pisali članak o svakoj epizodi svake serije, bez obzira radilo se o seriji tipa Santa Barbare ili Združene braće, pa su nakon nekog vremena shvatili da to nema smisla i počeli su polako brisati te članke, i raditi po jedan članak za jednu sezonu ili jedan članak za sve epizode. Postoji konsenzus da prehrambeni proizvodi sami za sebe ne zaslužuju članke, pa te lijepo molim da se držiš toga. Hvala unaprijed na razumijevanju i što ćeš pomoći da hr Wikipedija bude bolji i smisleniji projekt. SpeedyGonsales 22:03, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Ako je to bio prvi članak o prehrambenim proizvodima, neka ostane i zadnji. Pisanjem članaka čiji značaj ne udovoljava enciklopedijskim kriterijima troši se najmanje dvostruko vrijeme, vrijeme suradnika koji je napisao mrvu/članak, te vrijeme administratora koji dotični članak treba obrisati i upozoriti suradnika zašto nečemu nije mjesto na Wikipediji. Ima toliko tema o kojima naša wiki nema članke a trebala bi, pa je zaista šteta kad netko gubi vrijeme na građu ništavne vrijednosti.
Naravno, rečenica ili dvije o proizvodu mogu se napisati u članku o proizvođaču, ali ne više. SpeedyGonsales 19:50, 19. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Predložak bris[uredi kôd]

Nemam pojma o kojim ti predlošcima pričaš ali oni s kojih sam ja skinuo predložak bris su predlošci sa postojećim člancima i bez dogovora zajednice nema ni njihovog brisanja. Sad bih ja tebe trebao pitat zašto si na njih uopće stavio predložak bris. Nadalje, molim da malo pripaziš na svoje ponašanje jer tvoje prepirke i tvoj ton te mogu dovest samo do trajne blokade suradničkog računa. Nismo svi ovdje toliko strpljivi, niti ćemo svi u svakoj tvojoj provokaciji pretpostaviti dobru namjeru. Lijep pozdrav.--Braco (razgovor) 13:46, 26. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Na navedenim predlošcima predložak bris je stajao punih mjesec dana a da nitko nije našao za shodno povesti raspravu o svrsishodnosti navedenih predložaka. Sasvim dovoljan razlog da se sa njih nakon 30 dana ukloni predložak bris. Lijep pozdrav.--Braco (razgovor) 20:01, 26. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Pelene[uredi kôd]

Anton008, da, riječ bebe je zamijenjena, no i dalje sam mišljenja da članak treba uklopiti u neki od postojećih. Zamolila bih te da ukloniš "http://" (izravnu poveznicu) sa svoje suradničke stranice kod poveznice za facebook. Lijep pozdrav --Roberta F. 18:55, 27. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Nadnevci i smisao[uredi kôd]

Antone, molim te napiši nadnevke u skladu s hrvatskim pravopisom i kod navođenja izvora, a rečenica iz dopune je pomalo (ili više) nejasna. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:33, 31. listopada 2010. (CET)[odgovori]

Veliko i malo slovo, izvori[uredi kôd]

[7]. Titane se piše velikim slovom. Nastoji se izbjeć slučaj kad prije veznika "i" dođe zarez. Ne treba svugdje ubacivati osobne zamjenice, jer je u hrvatskom moguće izreći subjekt i bez zamjenice i bez imenice. Preporučuje se pisati "tc", umjesto prijašnjeg hiperfonetiziranja sa "c". "Majka" je umanjenica, a neutralni oblik je "mati". Prije veznika "a" dolazi zarez. Po novom hrvatskom pravopisu, milijune se odvaja zarezom, tisućice točkom. A za ovaj tvoj podatak nedostaju izvori. Kubura (razgovor) 06:20, 3. studenog 2010. (CET)

Još mi je više žao što je Dinamo prošao --Zeljko (razgovor) 22:56, 4. studenog 2010. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Hvala ti za čestitku. Lijepo sam provela svoj rođendan. --AmyMirka (Come into my world) 02:20, 5. studenog 2010. (CET)

Nadnevci[uredi kôd]

[8] Evo ti jedne primjedbe: nadnevke nemoj pisati kao 4.11.2010, nego ih piši kao 4. studenoga 2010.. To je pravilan način pisanja. Kubura (razgovor) 03:42, 5. studenog 2010. (CET)

Ako je neki članak nedovoljno uređen onda ga se premješta na stranicu za razgovor a suradnika se upozori na nedostatke. Ako je za brisanje iz nekog drugog razloga onda se to navede u predlošku.--Braco (razgovor) 03:10, 7. studenog 2010. (CET)

WP nije[uredi kôd]

  1. 1.10 Wikipedija nije cenzurirana

Varg vikingson (razgovor) 10:09, 8. studenog 2010. (CET)

Kotači[uredi kôd]

Oli je Rijeka dobila kotače? Kubura (razgovor) 05:10, 9. studenog 2010. (CET)

Čini mi se da je Rijeka dobila kotače pa završila južnije. Kubura (razgovor) 02:22, 10. studenog 2010. (CET)

Menstruacija[uredi kôd]

Antone, molim te čitaj što pišeš. Rečenice poput "...proizvod za pomoć žena u menstruaciji" zvuče potpuno besmisleno. Kako to žene završe u menstruaciji? Lijep pozdrav --Roberta F. 18:28, 9. studenog 2010. (CET)

Antone, a jesi li slučajno pisao o nekim proizvodima koji imaju veze s mjesečnicom? --Roberta F. 20:06, 9. studenog 2010. (CET)

Engleska tvorba posvojnih pridjeva, atributi[uredi kôd]

Call of Duty serijal nije baš pravilno [9]. Trebalo bi biti serijal Call of Duty. Kao što je rijeka Sava, a ne Sava rijeka.
Znaš li što je atribut? Imenica koja pobliže označava drugu imenicu. Kubura (razgovor) 03:50, 10. studenog 2010. (CET)


Kubura je dobro primjetio. Upozoravan si na hrvatski pravopis pa ovo smatraj zadnjim upozorenjem. Što znači slijedeća rečenica u istom članku: U mjestu kao što su Kuba i Vijetnam. Zar Kuba i Vijetnam ne tvore množinu?--Braco (razgovor) 15:55, 10. studenog 2010. (CET)

Antone, ako je auktor članka pogriješio, ne moraš i ti nastavljati njegovu pogrješku. Kubura (razgovor) 01:50, 11. studenog 2010. (CET)

Novinski stil[uredi kôd]

Anton008, odlomak iz članka o seriji uklonjen je jer na Wikipediji ne pišemo novinskim stilom, suradnici ne smiju iznositi svoje stavove i svoja viđenja niti objavljivati izvorna istraživanja. Ponovno te upozoravam, promijeni stil rada na Wikipediji i uskladi ga s prihvatljivim stilom pisanja. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:04, 14. studenog 2010. (CET)

Žuti karton


Ne pretpostavljaj tuđe namjere i tuđa mišljenja ("To što ti voliš tu sapunicu nema veze sa sadržajem?"). --Roberta F. 12:30, 15. studenog 2010. (CET)

Antone, čiji je ovo komentar:"U Hrvatskoj javnosti prema riječima komentatora i gledatelja serija dobiva preveliko medijsko napuhavanje", tko procjenjuje ugled gostiju: "Svi ugledni gosti u reportaži", jedna radijska emisija neznanstveno obrađena i neuspoređena s ničim bez konkretnih podataka o uzorku predstavlja što? --Roberta F. 23:16, 15. studenog 2010. (CET)
Antone, nisi odgovorio na pitanja. Potpuno je nebitno što gledam na televiziji. --Roberta F. 23:35, 15. studenog 2010. (CET)

Veliko i malo slovo, izvori 2[uredi kôd]

Antone, na ovaj odlomak upozoren si 3. studenog i koliko vidim ništa od toga nije ispravljeno. Molim te ne ignoriraj upute za ispravke. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:39, 15. studenog 2010. (CET)

Istovremeno uređivanje[uredi kôd]

Antone, pohvalno je pomagati novim suradnicima i namjera ti je bila dobra ovim uređivanjem zaglavlja, samo je bolje pričekati 60 minuta od posljednjeg suradničkog uređivanja i onda napraviti ispravke, jer se istovremenim uređivanjima novoga suradnika može zbuniti. Slobodno nastavi pomagati novim suradnicima, samo s malo više obazrivosti. Lijep pozdrav --Roberta F. 02:35, 16. studenog 2010. (CET)

richiesta di traduzione per it:El Cerrito e it:Ejido (Venezuela) in croato, grazie di vero cuore♥[uredi kôd]

Buongiorno a te, ti scrivo da Campora San Giovanni e moralmente e con il cuore dall'America Latina, ti scrivo perché ho visto che ti occupi di tutto un po'. mi chiedevo se gentilmente potresti aiutarmi a tradurre questi due articoli in croato, basandoti sull'italiano o sull'inglese. Uno riguarda una mia storia personale, Ejido del Venezuela, questa cittadina conosciuta grazie anche a un noto socialnetwork, è entrata nel mio cuore con la sua gente allegra e viva, e qui ho conosciuto persone straordinarie e anche la mia famiglia adottiva, che mi hanno aiutato in dei momenti difficili, che l'amico Kubura sà, per omaggiarli ho deciso di farli un poco conoscere nel Vecchio Continente..nella lingua di Međugorje^___^. Oltre a questi tu chiedo anche una traduzione per El Cerrito, nella Valle del Cauca, quest'altro riguarda anche me personalmente, o meglio un amica di famiglia e madrina, lei ha sposato un mio amico personale nonché padrino, sono persone straordinarie, vite straordinarie, amanti della musica, specialmente il padrino ch'è un eccelente musicista e cantante. detto questo, sono pronto a ricambiare il favore con qualche traduzione a tuo piacimento, in italiano, siciliano, spagnolo e altri dialetti italiani presenti sulla Wikipedia. certo di una tua certa risposta ti ringrazio in anticipo di vero cuore...e ti mando questo regalo, con l'augurio di una buona settimana♥Pace e Bene♥--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 11:23, 17. studenog 2010. (CET)

Primjedbe[uredi kôd]

Anton, imaš li neku primjedbu u vezi tih članaka, slobodno ju napiši na pripadajućoj stranici za razgovor. Lijep pozdrav --Roberta F. 19:49, 17. studenog 2010. (CET)

Porsche[uredi kôd]

Antone, navedi molim te izvor za tvrdnje iz ovoga odlomka, posebno za "S više od 28.000 pobjeda u motosportu, Porsche je danas priznat kao najuspješnija svjetska marka u automobilskim utrkama." Lijep pozdrav --Roberta F. 03:49, 18. studenog 2010. (CET)

Antone, što je Google. Što je to? --Roberta F. 20:24, 18. studenog 2010. (CET)

Izabrani članak[uredi kôd]

Pravila izbora izabranih članaka pa pod kriteriji. Ovo se odnosi na predloženi članak Microsoft Office 2010.--Braco (razgovor) 15:53, 19. studenog 2010. (CET)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!

Razlog je: Učestalo ignoriranje uputa


Malo previše se uputa koje ignoriraš, upozorenja i opomena nakupilo da bi to prošlo bez blokade suradničkog računa. Sad, da li nas želiš naravit budalama ne znam, ali ovakvo što ponuditi kao izvor [10] neće ići i još k tome ne odgovaraš na postavljeno pitanje administratorici Roberti i ne nudiš nikakvo pojašnjenje. Ostali razlozi, zbog kojih si trebao biti blokiran i ranije, nalaze se na tvojoj stranici za razgovor. Za vrijeme blokade prouči uvodni tečaj, navođenje izvora ili zatraži mentora koji će ti pomoći u radu. Uglavnom ovako više neće ići. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco (razgovor) 23:15, 22. studenog 2010. (CET)

Wikivijesti[uredi kôd]

Here are the testwiki for wikinews. Greethings from albanian wiki. --85.180.199.180 18:38, 29. studenog 2010. (CET)

Revert[uredi kôd]

Čemu ovo: [11]--Braco (razgovor) 15:30, 1. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Ok.--Braco (razgovor) 15:57, 1. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kodirano[uredi kôd]

[12] Budi jasniji. Što si mi htia reć? Kubura (razgovor) 21:37, 8. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

U gornjem članku je trebalo napraviti 2 stvari:

  • dodati međuwikipoveznice
  • vratiti nazive kuteva tako da odgovaraju slici (ili promijeniti sliku tako da odgovara tekstu)

Nisi napravio nijedno, nego unosiš kozmetičku promjenu u članak (premještaš sliku s lijeva na desno). Marljive suradnike znaju smetati takvi nekonstruktivni doprinosi, pa te stoga molim da ih svedeš na najmanju moguću mjeru, odnosno da ih začiniš s konstruktivnim doprinosima (dodavanjem međuwikija, sređivanjem sadržaja itd). Zahvaljujem na razumijevanju! SpeedyGonsales 20:54, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Hvala![uredi kôd]

Antone, hvala ti na čestitki  :-)) --Roberta F. 22:33, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Semafor[uredi kôd]

Antone008, ubuduće navedi u sažetku odakle si preveo članak. Također navedi potpun popis međuwikipoveznicâ, a ne kao u slučaju Semafora gdje si izostavio jednu pa je bot morao dodavati iza tebe. Također članak trebaš označiti mrvom dok god ne postane više od toga. Toliko za sad. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 16:45, 14. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Zahvala[uredi kôd]

Hvala na glasu za članak Brljci!--Duma (razgovor) 15:58, 3. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Zahvaljujem...[uredi kôd]

...na glasu. --MaGa 13:12, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Što Wikipedija nije[uredi kôd]

Antone008, zaista ne želim zasjeniti proslavu Wikipedijine obljetnice, ali te molim poštuj Wikipedijina pravila. Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje, kao ni promoviranje samoga sebe na bilo koji način. Molim te još jednom, uskladi svoje doprinose s jednom od temeljnih Wikipedijinih smjernica, jer suradnici koji smjernice ignoriraju budu spriječeni na neko vrijeme uređivati Wikipediju. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:36, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

16. veljače[uredi kôd]

2011. je 8. obljetnica Wikipedije na hrvatskome jeziku. Vezano uz ovo. Eto. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 17:43, 9. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Video conference[uredi kôd]

Servus Anton008! I read that you will have a meeting in Rijeka for the 10th aniversary of Wikipedia on 15th January 2011. Maybe you have heard that a lot of Wikipedia meetings on this day will try to make video conferences via Skype. I am talking on behalf of the meeting in Vienna, Austria. We will meet at 18:00 and we would be very happy if we could also make such a skype video-conference with you in Rijeka. If you have internet-connection at your meeting and a webcam and microphone, such a Skype-call would be easily possible. Just tell us your Skypename and we will make such a call at this evening. At our meeting there will maybe even be some journalists from Austrian newspapers present, so this would certainly impress them, if we make such international video calls with Wikipedia colleagues from other countries. If you want to contact us, go to our page discussion at Wikipedia_Diskussion:Wien. Greetings. --El bes (razgovor) 17:06, 10. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Nekvalitetna dopuna Rijeke[uredi kôd]

Žuti karton


Antone, mogu razumijeti jednu ili nekoliko pogriješaka tijekom pisanja članka, ali ovako nemarno napisano d'Annunzijevo ime nije slučajna pogrješka. I to nažalost nije jedina, a više si puta upozoravan na pravopisne i jezične pogrješke. Kršiš pravopisnu normu hrvatske Wikipedije. Suradnici mogu glasovati za bilo koji članak, ali u pravilima također piše kakav predloženi članak mora biti, a članak o gradu Rijeci nije zaslužio takav nemaran odnos. Ovo je posljednje upozorenje pred dugotrajnu blokadu. Hvala na razumijevanju. --Roberta F. 11:07, 11. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Susret[uredi kôd]

Antone, želiš li se dogovoriti oko tog susreta u Rijeci ili ignoriraš i dalje svaki pokušaj dogovora? --Roberta F. 13:10, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Antone, molim te bez dogovora na IRC-u, on može biti polazna točka, ali ponavljam, želim da se javno objavi mjesto susreta s popisom Wikipedista koji namjeravaju doći na susret. --Roberta F. 13:39, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Antone, molim te poveznicu (ime) na člana Zaklade koji ti je dao takve upute. Susretu se ne protivim i od prvoga te dana molim da to dogovorimo javno, a protivim se zaobilaženju ove zajednice o kojoj se navodno radi. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:58, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Avantura[uredi kôd]

Antone, Damirux i ja smo pretrazhili cijeli McDonald's i pitali osoblje restorana i oni za susret nisu čuli. Sada sjedimo na Kraševoj terasi, ni ovdje te ne nalazimo. p.s. opiši se mozhda te ne prepoznajemo, mi imamo sunčane naočale i wikipedijine bedzheve. --Roberta F. 14:43, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Tvrdnje[uredi kôd]

Antone, lijepo te molim poveznicu na neki moj komentar koji bi potkrijepio tvoju tvrdnju: "Roberta je od prvog trena u svakom pogledu protiv sastanka i uopće nisam očekivao da će itko doći a nisam nikoga ni vidio." --Roberta F. 20:22, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Antone ne odgovaraš na upite i napadaš. Komentar za Rijeku dobio si odmah. I molim te ne miješaj dvije potpuno različite teme. Susret Wikipedista je susret Wikipedista, a ne neke nedefinirane skupine onih koji nisu dijelovi Wikipedijine zajednice. Wikipedija nije mjesto za samopromociju. Ako želiš organizirati druženja sa svojim prijateljima koji nisu Wikipedisti, slobodan si to učiniti na mnogo različitih načina, ali ne preko Wikipedije. --Roberta F. 10:57, 16. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Kerum[uredi kôd]

Ako nisi primjetio, moj prvi revert je bio u 20:02, kad i poruka IP suradniku na stranici, što znači da smo (kakvu-takvu) komunikaciju već započeli, a povrh svega, što sam i u poruci poslije istom korisniku naglasio da prijetnja i nije baš način komunikacije, tako da petljanje sa strane i nije bilo baš ukusno. --MaGa 20:51, 25. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

daj nemoj mi članak brisat

Sapunica[uredi kôd]

Mogu objasnit promjenu. "Villa maria", "Ljubav u zaleđu" i sve ostale AVA-ine, kao i Dolina sunca i Sve će biti dobro su po žanru telenovele, ne sapunice. Postoji razlika, pročitaj si članke na Wikipediji. Lp. Franko (razgovor) 23:24, 27. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Znam![uredi kôd]

Ima 90 epizoda. Ja radim članke o likovima iz te serije, pa pogledaj ako buđeš imao vremena. Pozdrav --Alejandra 19:20, 29. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Poziv u pomoć[uredi kôd]

Pozdrav, molio bi te za malu pomoć

Inače, članak "Pleternica" ima neke krive podatke na slikama, pa bi te molio da to promjeniš, budući da ja ne znam...

1. umjesto športska dvorana treba napisati sportska dvorana, bez slova š

2. umjesto "zalazak sunca sa pogledom na Pleterničku goru treba napisati zalazak sunca sa pogledom na Požešku goru, to je bitno, jer postoji samo Požeška gora

3. piše crve umjsto crkve sv. nikole

4. sliku sa vinogradima treba još nadopisati da su to "Pleternički vinogradi na Požeškoj gori". to je bitno jer postoje i oni na Dilj gori.

to je pet minuta posla, za onoga tko zna :)

Hvala i pozdrav Rijeci

Wolf - Pidgeon (razgovor) 23:25, 6. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

Ok, nisam htio biti dosadan, naučit ću se, ali sam još ovaj put tražio pomoć

sorry ako je ispalo da sam dosadan

Pozdrav

Wolf - Pidgeon (razgovor) 00:08, 7. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Slike - zadnje upozorenje[uredi kôd]

Slike koje se rabe pod uvjetima poštene uporabe ne bi smjele prelaziti gornju vrijednost od 300 px.[13] Datoteka Never-say-never-poster.jpg prelazi dozvoljenu vrijednost. Nakon trećeg upozorenja možeš se dovesti u situaciju da ti račun bude blokiran na rok od 30 dana te da ti se izrekne zabrana postavljanja datoteka u trajanju od jedne godine. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 15:21, 7. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Ne radi se o nikakvoj reakciji nego o pravilu koje se, kad su u pitanju neslobodne datoteke, primjenjuje prema svima jednako.--Braco dbk 15:47, 7. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Prijevodi (opet?)[uredi kôd]

Antone, članak Bing si koliko vidim prevodio s engleske Wikipedije. Osim viška (i na mjestima manjka) interpunkcije, pomiješanih rodova, (pre)dugih rečenica, moram se osvrnuti na (između ostalog) sljedeće:

- tekst "On March 21, 2007, Microsoft announced that it would separate its search developments from the Windows Live services family, rebranding the service as Live Search." prevodiš kao "U ožujku 2007., Microsoft je najavio odvojen razvoju Windows Live Search obitelji, okrećući se na Live Search usluge."

- tekst "A series of reorganisations and consolidations of Microsoft's search offerings were made under the Live Search branding." prevodiš kao "Serija reorganizacije i konsolidacije tvrtke Microsoft, pretraživanje je izvršena pod nazivom Live Search."

Moje znanje engleskoga baš i ne slaže s tvojim prijevodima. Probaj malo članak skockati i dovesti ga u okvire književnog i razumljivog jezika.--MaGa 19:12, 8. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Čemu onda žurba? Nema smisla stavljati poluprevedene članke...--MaGa 20:13, 8. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Nepravilno postavljene datoteke[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 22. veljače 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 19:48, 8. veljače 2011. (CET)[odgovori]


Arhiviranje[uredi kôd]

Wikipedija:Kako arhivirati stranicu za razgovor--MaGa 20:36, 8. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Pitanje[uredi kôd]

Što to znači "servis aktualnog pretraživanja interneta"? Obrisao sam riječ "aktualnog" iz članka jer mi se doima besmislena, pa te pitam jer ne želim uskratiti informaciju ako to stvarno ima neko značenje koje mi nije poznato. SpeedyGonsales 22:44, 8. veljače 2011. (CET)[odgovori]