Razgovor sa suradnikom:Mateo K 01/Pismohrana1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ova je stranica arhiv.
Molimo Vas, ne mijenjajte je!


Pismohrana

1 2 3 4 5


Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Mateo K 01, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Mateo K 01") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 10:29, 4. kolovoza 2017. (CEST)

Vaše izmjene načinjene u članku Ante Pavelić – bez navedenih izvora[uredi]

Cijenjeni Mateo K 01,

vaše izmjene u članku o Anti Paveliću na wikipediji na hrvatskome jeziku uklonjene su, jer (1) nisu enciklopedijskoga značaja ni od enciklopedijskoga formata, (2) nisu potkrijepljene visoko kvalitetnim izvorima koji bi navodili takvu klasifikaciju ovoga životopisa, mislim na velikan i sl.

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Ante Pavelić. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,15; 30. rujna 2017. (SEV)

Upotreba razgovornih stranica za saobraćaj među suradnicima[uredi]

Information.svg
Dragi suradniče Mateo K 01, druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Molimo, uvažite ovu preporuku. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, Face-wink.svg -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,31; 30. rujna 2017. (SEV)

Naputak[uredi]

[1] Ovdje ste razdvojili tekst u dva odlomka, što nije sporno. Jedino se radi o ovome. U prethodnoj inačici oznaka referencije bila je na kraju odlomka, što podrazumijeva da se odnosi na cijeli tekst u odlomku ispred nje, ili barem do prethodne referencije prije nje.
Vi ste razdvojili, i sad ne znamo gdje je izvor za onu završnu rečenicu iz prethodnog odlomka koja je ostala bez referencije. Tada trebate napraviti ovako: [2] da obije imaju oznaku referencije. Kubura (razgovor) 02:44, 26. prosinca 2017. (CET)

Hvala na informaciji, tek sada vidio. Pozdrav, --Mateo K 01 (razgovor) 23:57, 5. ožujka 2018. (CET)

Bok Mateo K 01, [3] vratio sam tvoje uređivanje jer si odvojio [4] zatvarajući </ref> od izvora što nije potrebno. Pozdrav.--Rovoobob Razgovor 11:21, 10. ožujka 2018. (CET)

Bok Rovoobob, hvala ti na ispravi. Nisam namjerno odvojio ref, to mi je se vec vise puta automatski desilo u VisualEditor-u. Pozdrav. --Mateo K 01 (razgovor) 14:17, 10. ožujka 2018. (CET)

Džej Bi Ti[uredi]

[5] O čemu ti?--MaGaporuči mi 13:00, 11. ožujka 2018. (CET)

Tito nije bio Hrvat. To s ocem sam čito, ali ne znam više gdje tačno. Od "prvog" ili pravog Tite je majka bila iz Slovenije. Pogledaj Josip_Broz_Tito#Nova_oktrića ili ako razumiješ njemački: [6], [7]. --Mateo K 01 (razgovor) 13:22, 11. ožujka 2018. (CET)
Recimo da mene zanimaju neki drugi izvori (gle čuda, enciklopedije!) koji tebi iz nekog razloga promiču. Rekla-kazala me ne zanima, neovisno na kojem je jeziku pisano.--MaGaporuči mi 14:05, 11. ožujka 2018. (CET)
Gore navedeni njemački izvori pišu da je CIA pravilia analizu govora Tite i da su došli do toga da je Broz porijeklom nije s zapadnom Balkana, da je govorio "srpskohrvatski" s stranim naglasakom. Analizirali su izgovor slova "i" i rezultat je tumačio na rusko ili poljsko porijeklo. Drugi link od gore piše o CIA dokumentu i da stoji u njemu da je Tito s stranim naglasakom govorio, da je vjerovatno poljak ili iz rusije i da je kraj 1930-godina izmjenjen protiv "pravog", 1892 rođenog Broza. --Mateo K 01 (razgovor) 18:10, 11. ožujka 2018. (CET)
Imenjače, oprosti da upadam u ovo ali kako je kolega MaGa već naveo, ovo je enciklopedija i sadržaj mora biti provjerljiv. Jedno su činjenice, drugo su teorije i špekulacije nekih njemačkih novina. Vidim ti po suradničkoj stranici da si ljubitelj Tuđmana, i po uređivanjima mržitelj Tita, zato ti preporučujem da pogledaš ovo. --Mateo Katana 19:23, 16. ožujka 2018. (CET)
Bok. Kratko o snimku: Tuđman kaže da Tito htjeo ali to sto htjeo nije bilo u stvarnosti. Dobro si napisao da sam mržitelj Tita, pogledaj npr. koliko je samo Hrvata ubio. To nisu teorije i špekulacije njemačkih novina nego oni pišu o analizama koje je provodila CIA-a. Pročitaj te ovo, ima toga i više:

--Mateo K 01 (razgovor) 02:57, 19. ožujka 2018. (CET)

Pozdrav noćnoj smjeni[uredi]

:) Kubura (razgovor) 03:21, 19. ožujka 2018. (CET)

Evo me opet na noćnoj smjeni :). Pozdrav iz Deutschlanda. --Mateo K 01 (razgovor) 04:23, 21. ožujka 2018. (CET)

Ne uskakati drugima dok uređuju članak![uredi]

[8] Dok drugi rade na članku, ne uskače im se u uređivanja.--MaGaporuči mi 15:45, 22. ožujka 2018. (CET)

Hvala na uputi. Nisam znao da je ovdje na hr drukčije, na njemačkoj inačici se smije odma uređivati. --Mateo K 01 (razgovor) 20:03, 22. ožujka 2018. (CET)

Mozart vs. Beethoven[uredi]

Ciao Mateo,
da nisi slucajno pomijesao Mozarta i Beethovena. Ovaj potonji je Nijemac koji je zivio i djelovao u Austriji. Mozart je po meni Austrijanac koji je posjecivao Njemacku ali nije Nijemac. Prosvjetli me molim te. Pozz--El hombre (razgovor) 22:23, 22. ožujka 2018. (CET)

Bok El hombre, kratko rečeno su Austrijanci dio njemačkog naroda. Oni govore isti jezik, imaju zajedničku povijest itd. Pogledaj npr. ovdje: Sastoje se od potomaka germanskih plemena Alemana, Bavaraca i Sveva, koji su se izmiješali s romaniziranim Keltima, Retima, Ilirima i Slavenima. Pozdrav, --Mateo K 01 (razgovor) 22:33, 22. ožujka 2018. (CET)
Jajn.:) Dajem ti za pravo da govore isti jezik i da imaju dosta zajednicke povijesti. No Austrijanci se smatraju narodom za sebe i reci za njih da su Nijemci je uvreda, isto kao sto bi bilo vice versa. Ova plemena sto si ih naveo su bila nekad davno i ne mogu se promatrati u danasnjem kontekstu, tako da to ne drzi vodu. Dalje ova enciklopedija koju si mi linkao jasno kaze da je Mozart Austrijanac. Pozz--El hombre (razgovor) 22:42, 22. ožujka 2018. (CET)
Može se i vratit kako je prije stojalo, sve jedno. To kako si opisao je posle drugog svjetskog rata se pojavilo uz propagandu zapadni saveznika, s ciljem da se Njemačka i Austrija ne bi više ujedinili. To je široka tema... Razumiješ li Deutsch? --Mateo K 01 (razgovor) 22:49, 22. ožujka 2018. (CET)
Mislim da je bolje vratiti. Tema jest siroka, pogotovo sto je Ausrija imala prije svoju drzavu nego Njemacka, koja je vrlo mlada. I u tom kontekstu bi se moglo reci da su Nijemci Austrijanci:). Ipak jednog dana nastane jedan jezik ili nacija. Pogledaj recimo Balkan. Neki Srbi tvrde da su Hrvati pokatoliceni Srbi ali se ne slazu da su ti isti Srbi bili zlocinci u Jasenovcu. Tada kazu da su to bili Hrvati. Talijani u Svicarskoj navijaju za Svicarce kada igraju protiv Italije i osjecaju se ponosnim Svicarcima. Da, sluzim se njemackim jer zivim vec godinama u jednoj od sedam drzava u kojoj je njemacki sluzbeni jezik. Pozz--El hombre (razgovor) 22:59, 22. ožujka 2018. (CET)
Tko je imo prvu državu je teško reći. Nijemci i "Austrijanci" su imali od 962.–1806. god. jedan zajednički državni sustav (Sveto Rimsko Carstvo). To sranje ne piše i niko drugi nego Šešelj i prijatelji. Pogledaj ovo: Die Habsburger, die über Jahrhunderte hinweg von Wien aus den Vielvölkerstaat regierten, waren deutsche Fürsten und haben dies immer deutlich betont. Sie blieben es auch, als sie 1806 den Titel als römische Kaiser deutscher Nation ablegen mußten. Im Reiche der Habsburger erlebte die deutsche Kultur einen ihrer Höhepunkte, sie prägte dieses Staatsgebilde... --Mateo K 01 (razgovor) 23:25, 22. ožujka 2018. (CET)

Savjet[uredi]

Mateo, nemoj se služiti ovim izvorima.[9] Shvaćam ti namjere, dobre su, ali nemoj. Stranica je imena koja ju diskvalificira [10], a autori nisu potpisani. Ovo [11] je drukčije nego prijašnji slučaj - nije za crveni karton, stranica nije kompromitirana, ali ima razlog zašto ne tu stranicu, poslušaj kolegu. Kubura (razgovor) 03:52, 23. ožujka 2018. (CET)

Nema problema. Nisam samo bio razumio žasto je Ex piso o nekim kartonima. --Mateo K 01 (razgovor) 16:55, 25. ožujka 2018. (CEST)

Noćna straža[uredi]

Pozdravljam kolegu iz noćne straže :) Kubura (razgovor) 04:17, 27. ožujka 2018. (CEST)

Pozdrav nazad iz Deutschlanda... :) --Mateo K 01 (razgovor) 04:20, 27. ožujka 2018. (CEST)

Upsss...[uredi]

Ok, uočio sam ste u Kafiću napisali odnosno stavili YouTubeov govor Vučića kako govori o Oluji i Bljesku. To je veoma opasno jer on je aktivan političar i vladar Srbije, pa Srbi to mogu uzimati kao obzir kao diskriminaciju, i kao tema za povod u rat. To nikako ne bi bilo dobro za Hrvate, osobito ne u BiH jer bi na temelju toga mogli ovaj put i ostvariti Veliku Srbiju i to samo zato što hrvatski Wikipedisti, koji trebaju biti nepristrani, su pristali za jednu ideologiju (iako to nije istina). To je moglo čak i oštetiti Hrvatsku Wikipediju jer bi zbog globalnog sela vrlo lako mogli pronaći sve naše odgovore takve vrste. To bi mogli sve iskoristiti i uključiti i Rusiju u rat jer oni su za to itekako sposobni, mi ne želimo probleme sa Srbima (još gore sa Rusima) zato što oni imaju problema sa suočavanje sa istinom. Moram napomenuti da oni imaju i svoje Wikišpijune, koji pokazuju ostalima i vladaru što hrvatski Wikipedisti rade. Politika nije rj. za Hrvate; ekonomija, sport, urbanizacija, znanost, ponašanje i obrazovanje jest. Jer od toga i Hrvatska i Wikipedija zarađuju, a ne od politike koja samo dovodi do strogog siromaštva za sve narode. Lijep pozdrav.


Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:38, 28. ožujka 2018. (CEST)
Ja ne vjerujem da puno ljudi čita o čemu mi ovdje u Kafiću razgovaramo. Može bit da postoje "Wikišpijuni". Oni bi mogli svatit razgovor kao "diskriminaciju", ali mora se reći da je ovo u Internetu i ne u stvarnosti. Ne smije se zaboraviti da su Srbija i Crna Gora uz pomoć tzv. JNA napali Hrvatsku. Kada je krenula Oluja Martić je morao bježati iz njegovog ureda u štalu. Eto toliko o ratnoj sposobnosti Srba. Gdje je tada bila Rusija? Ako si pratio vijesti sigurno si ćuo šta je bilo na Kosovu. Neka oni vide da riješe problem s Kosovom. Pozdrav, --Mateo K 01 (razgovor) 02:26, 28. ožujka 2018. (CEST)

Citiram zaglavlje stranice kafića[uredi]

Ovdje (tj. u kafiću) možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.. Trebam li dalje pisati?--MaGaporuči mi 17:29, 28. ožujka 2018. (CEST)

Ne triba[uredi]

Ovo je nevažno.[12] Kao da si navea da nekoliko dana pri nego se netkome otelila krava da je netko održa koncert. Kubura (razgovor) 07:44, 2. travnja 2018. (CEST)

Na deWP je vandalizam ako se izbriše dio članka bez navedenog razloga, pogotovo kad je neki IP. Radi toga sam revertiro. Pozdrav, --Mateo K 01 (razgovor) 22:52, 2. travnja 2018. (CEST)

Hvala[uredi]

... za borbu protiv vandala. Ala brale, rimuje se :) Kubura (razgovor) 01:54, 9. travnja 2018. (CEST)

Rado, nema na čemu. :) --Mateo K 01 (razgovor) 02:03, 9. travnja 2018. (CEST)

Sad je ispravnija formulacija. Stepinac je jasno to formulirao, hrvatski narod želio je svoju hrvatsku državu i nitko ju im nije darovao. Druga je stvar što režim nije izabran demokratski i što je režim morao slušati svoje osovinske zaštitnike. Kubura (razgovor) 02:25, 9. travnja 2018. (CEST)

Tačno. To da su Sile Osovine uspostavile NDH govorili su povjesničari za vrijeme Smrdoslavije. --Mateo K 01 (razgovor) 02:30, 9. travnja 2018. (CEST)

24[uredi]

Ako se pozivate na ovaj izvor [13] i nazivate Tita zločincem, onda je po istom tome izvoru i Pavelić zločinac! Zašto ga amnestirati?
Darrad2009 (razgovor) 22:22, 14. travnja 2018. (CEST)

Pomoć[uredi]

fala Mateo puno mi pomsažeš u uklanjanju vandalizama --Zeljko (razgovor) 23:22, 22. travnja 2018. (CEST)

Uvijek rado :) --Mateo K 01 (razgovor) 23:55, 22. travnja 2018. (CEST)
  • Fala lipa., još jednom --Zeljko (razgovor) 01:52, 23. travnja 2018. (CEST)

Kopiranje?[uredi]

Onda si ti promašio ceo fudbal. Wikipedija i autorska prava su dva dijametralno suprotna pojma.--MaGaporuči mi 19:27, 4. svibnja 2018. (CEST)

Nema to nikakve veze s RH. Nenavođenje sažetka razlog je brisanju članka? Nemoj me nasmijavati, molim te. Radi nešto korisnije.--MaGaporuči mi 20:51, 4. svibnja 2018. (CEST)

Ugodno iznenađenje[uredi]

Dobar dan. Kako ste danas? Na osnovu razlike mog prvog i zadnjeg uređivanja (pogledajte mojr doprinose). Je li ovo dobro ili loše: [14]. Nisam siguran da li će Vam se ovo moje zadnje uređivanje svidjeti Vama i ostalima s time da sam već stekao dvije pogreške (vidi moju stranicu za razgovor). Lijep pozdrav. -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:28, 8. svibnja 2018. (CEST)

Uspje je naša nada, samo mora još učiti. Još mu se mora pročešljati članke koje je ostavio, a još uvijek pita nas za banalne stvari koje umješniji suradnici shvate u mjesec dana. Ima još situacija u koje nije upao, pa ne može ni shvatiti što se zbilo nekim postupkom. Kubura (razgovor) 00:03, 9. svibnja 2018. (CEST)

  • Ma sve sam ja naučio, ali je problem što to radim na malom mobu Samsung Galaxy Trend plus koji je uz to još pokvaren. Tj. upravlja sam sa sobom pa umjesto da bude jedna izmjena ili dvije bude ih petnaest. Moj članak Vince McMahon je ujedno moj prvi čl. na Wikipediji. Ja sve radim u skladu s pravilima, i upozoravam druge suradnike na vrijeme prije nego li dođe do bilo kakve katrastrofe. Zato Vas i jesam pitao da se kasnije drugi ne bi bunili kao sad, iako sam to pokušao izbjeći. Mnogi suradnici to shvate, prije ili kasnije. Meni nije važna bilo kakva nagrada ili pohvala ili kritika da se poboljšam. Ja znam da ne smijem natrpavati nedavne promjene i naveo sam taj moj problem sad. Ja znam da se ne smije pričati o politici jer uvijek dođe do sukoba. Ja znam da se mora biti pristojan, strpljiv i uvik u skladu s dogovorom jer ne želim da ljudu budu tužni zvog mene već radosni. Da branit ću sve koji nisu za nasilje jer mi je to za jaslice. Sad je vrijeme za znanost i ekonomiju. Lijel pozdrav. --

Predlaganje[uredi]

Cijenjeni suradniče Mateo K 01,

automatski ophođeni suradnici nemaju pravo ni glasovati ni predlagati na projektnoj stranici wikipedija: prijedlozi za dodjelu prava. Tako je u pravilima, to što će neki pojedinac zanemariti pravila ne znači da ista ne postoje i da to nije vidljivo u povijesti uređivanja te stranice. Obično se ne predlažu suradnici koji se ne potpisuju kako to predviđa wikipedija: potpis. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,49; 8. svibnja 2018. (SEV)

Arheologija i preuzimanje[uredi]

0000Ne preuzimam članke o arheologiji. Pa ne moramo mi odnekamo preuzeti članke. Sami ih napišemo. Ovo sad postavljam kosturske članke. Sadrže najnuždnije podatke i naputke, tako da svatko tko namjerava dopuniti znade što bi mogao napisati, da se ne mora misliti "Šta ću ovdje napisati?". Nisu oni nikakva novost, ovakve stvari postoje po mnogim projektima. Valja imati smisla za realnost dokle se ide u prošlost mjereći po godinama. Svemirski letovi sigurno ne će imati članak "svemirski letovi u 1514.". Nego se ide do neke razumne godine u prošlost. Za neke druge pojme ravnao sam se po drugim projektima - ali to ne mora biti mjerilo. Za arheologiju sam mislio staviti za do 1800., a onda sam vidio da po drugim projektima idu po godinama za arheologiju do 1499. godine. Kubura (razgovor) 23:53, 8. svibnja 2018. (CEST)

No, kad vidim da će biti dan od jubilarca, onda taj dan ne običavam snimati ovakve vrste članaka, nego ostavim neka budu obični članci. Za u izboru imat samo članke nekosturske vrste. Kubura (razgovor) 23:56, 8. svibnja 2018. (CEST)

A da vidiš koji je to tek posao kad za ovaj niz kosturskih članaka potrošim tolike ure za ubacivanje međuwikipoveznica... Kubura (razgovor) 00:09, 9. svibnja 2018. (CEST)

Ovdje imaš stranica odakle smijemo preuzimati sadržaj Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja. Kad se preuzme, obvezno se mora paziti navest odakle se preuzelo sadržaj, i autora (ako je naveden), stranicu, nadnevak kad je izrađena (ako piše) i u podnošku izvora ostaviti poveznicu na stranicu s dopuštenjima gdje je dopuštenje od te stranice. Kubura (razgovor) 00:36, 9. svibnja 2018. (CEST)

Pozz[uredi]

Samo ti javi. evo rišeno --Zeljko (razgovor) 23:17, 12. svibnja 2018. (CEST)

Napomena[uredi]

Nije uobičajeno anonimnim suradnicima lijepiti dobrodošlicu već poziv da se prijave pod suradničkim imenom.--MaGaporuči mi 11:47, 13. svibnja 2018. (CEST)

Ima, ovaj.--MaGaporuči mi 15:37, 13. svibnja 2018. (CEST)

Savjet[uredi]

[15] A na kojoj si točno stranici na HIC-u našao ovo? Treba navesti točan URL. Kubura (razgovor) 03:18, 14. svibnja 2018. (CEST)

Našao sam, ne moraš tražiti. Kubura (razgovor) 03:24, 14. svibnja 2018. (CEST)

Kod knjiga treba odvagati koju staviti. Možda je i samom tebi teško znati koje knjige zaslužuju članak, a koje ne. Pogledat ću ima li gdje koja skrivena smjernica. Ako je nema, onda ćemo sročiti nešto. Kubura (razgovor) 03:25, 14. svibnja 2018. (CEST)

Pridložak o novostiman[uredi]

Zar doista sumnjaš? :) Kubura (razgovor) 03:41, 14. svibnja 2018. (CEST)

ispravka[uredi]

rekao si:

[2] Naravno je ubijanje zarobljenika i nevinog puka ratni zločin. Kod Jasenovca dodaješ bajke iz srpske propagande a negiraš zločine nad Hrvatima 1945. god. --Mateo K 01 (razgovor) 15:52, 17. svibnja 2018. (CEST)

ja ne negiram zlocin, samo zelim da bude jasan pravni status ubijenih. ako su civili, koliko i gde; ako su banditi, koliko i gde... nisam dodavao bajke, samo sam dodao knjigu (kao izvor) sa dokumentima izdatih od strane NDH za vreme drugog svetskog rata, koji mogu dati jasniju sliku o nastanku i radu konc. logora jasenovac... e sad, sto se tebi ne svidja sto je to prikupio dedijer.. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ivan đorđević (razgovordoprinosi) 19:29, 17. svibnja 2018.

Ozonske rupe[uredi]

[16] Kad bih moga, dobia bih Nobelovu, hahahaha :)
Nima problema, sad ću. Kubura (razgovor) 21:47, 21. svibnja 2018. (CEST)

Eto sad vidiš zašto sam onda tražio neka skinu alate onim preko desetljeća neaktivnim administratorima i birokratima. Kite se alatima, a divljaci dođu na projekt pa se izdivljavaju i netko drugi (ista skupina ljudi na koju je pao teret) cijelo vrijeme održava projekt. I sad takvi te još možedu blokirat ili obrisat tvoj rad, makar si ti cijelo vrijeme uklanjao vandalizme i objašnjavao se s novacima i više unaprijedio i izgradio projekt nego svi oti likovi zajedno. Na stranu još ona redovna neatraktivna održavanja, slika im je onda još gora. Kubura (razgovor) 21:59, 21. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Logor Jasenovac[uredi]

Točno. Ako je nešto "priznao" na suđenju, ne znači da je to bila i istina. Nisu ga niti morali mučiti za izvući željeno "priznanje". Druga je stvar šta jugokomunisti, Hrvati isprana mozga i konvertirani četnici nisu propustili mučiti omražene im pristaše "tamo neke neovisne Hrvatske". Dovoljno je bilo i da su mu se zaprijetili obitelji ili njegovom kraju. Kubura (razgovor) 20:17, 25. svibnja 2018. (CEST)

NP[uredi]

bez brige --Zeljko (razgovor) 22:25, 28. svibnja 2018. (CEST)

Hrvatska[uredi]

Partizanski plakat.jpg

Bok imenjače! :)

Što se tiče ove izmjene, moraš razlikovati hrvatske i jugoslavenske partizane, današnju Republiku Hrvatsku i tadašnju N. D. Hrvatsku. Hrvatski partizani su se borili za oslobođenje Hrvatske, dok su jugoslavenski okupirali područja NDH.

Cilj hrvatskih partizana je bio, prije svega, oslobađanje Hrvatske od njemačke i talijanske okupacije. Hrvatski narod nije bio za priključak Jugoslaviji. Npr. Proglas "Istarski narode!" o priključenju Hrvatskoj iz rujna 1943. (Riječ "Jugoslavija" se ne spominje.)

Prvi sisački partizanski odred je osnovan u šumi Žabno pokraj Siska 22. lipnja 1941., pod vodstvom Vlade Janića-Cape. ZAVNOH je imao dalekosežno značenje u obrani hrvatske državnosti te su bile ustavno-pravni temelj suvremene Republike Hrvatske. (Vidi: [17])

Republika Hrvatska je u izvorišnim osnovama svog prvog Ustava jasno naznačila da svoju državnost u vremenu Drugog svjetskog rata temelji na narodnooslobodilačkoj borbi i odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske o stvaranju Federalne Države Hrvatske, a nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske.

Znači, jedno su jugoslavenski partizani koji su se borili za DFJ, Hrvatsku u sastavu jedne nove Jugoslavije; a drugo su hrvatski (među kojima je bio i Franjo Tuđman), koji su se borili za Federalnu Državu Hrvatsku.

Srdačan pozdrav! Smile.png --MateoKatanaCRO (razgovor) 19:00, 30. svibnja 2018. (CEST)

Književnost po godinama 1251. - 1300.[uredi]

[18] [19] [20] Nemoj zaboraviti na kategorije! :) Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 11:24, 31. svibnja 2018. (CEST)

[21] Moraš i na stoljeće paziti, bit' će dosta posla to sve ispraviti ali ću ti pomoći! Smile.png Srdačan pozdrav, Mateo Katana 11:35, 31. svibnja 2018. (CEST)

[22] Hvala, prijo! Baš mi je drago da su se i drugi uključili u ovo! Kubura (razgovor) 23:03, 1. lipnja 2018. (CEST)

Drug Tito[uredi]

Josip Broz Tito nije bio zločinac! On je bio revolucionar, državnik i političar koji je na prostoru bivše Jugoslavije sam oslobodio svoju zemlju od Njemačkog okupatora. Nije odgovoran za smrt oko 570 ljudi jer bi to utjecalo na demografiju jer je Jugoslavija 1940-ih imala oko 20 000 000 stanovnika. Josip Broz Tito je čvrstom rukom vladao svojom državom za koju se borio i riskirao svoj život da ju očuva u najboljem mogućem stanju! Tito je imao jednu od najvećih sahrana u povijesti čovječanstva. Nisu mu jedino došli državnici iz Albanije i nekih monarhističkih i nacionalističkih država, kao što su Saudijska Arabija, Južna Koreja i Papua. Da nije bilo Tite, naša lijepa država Hrvatska nebi imala Međimurje, dio Baranje, Istru, Dalmaciju i mnoge mnoge otoke. On je dakako jedan od najvećih hrvatskih velikana i nije zaslužio da ga se ponižava makar je njegov režim imao desetke tisuća žrtvi, ali opet sve to kako bi se očuvala Jugoslavija i bratstvo i jednistvo! Boban457Ova je stranica arhiv.
Molimo Vas, ne mijenjajte je!