Glavna stranica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Hr logo c.png Dobro došli na Wikipediju
na hrvatskom jeziku.
Trenutačno uređujemo 218.327 članaka.
Glazba
Glazba
Povijest
Povijest
Nogomet
Nogomet
Zemljopis
Zemljopis
Hrvatska
Hrvatska
Životopisi
Životopisi
Kemija
Kemija
Likovna umjetnost
Likovna umjetnost
Svi portali
Svi portali

Izabrani članak

Croatia Records

Croatia Records najstarija je i vodeća diskografska kuća u Hrvatskoj. Osnovana je 10. srpnja 1947. godine kao "Jugoton", a nakon demokratskih promjena 1. listopada 1991. godine mijenja naziv u Croatia Records. Na domaćem tržištu, u svim segmentima glazbenog stvaralaštva – ozbiljne glazbe, jazza, instrumentalne, pop, rock, zabavne i etno-glazbe – Croatia Records proizvodi oko 70 % od ukupne proizvodnje nosača zvuka. Poslovni cilj Croatie Records jest okupljanje najvažnijih glazbenika, skladatelja, producenata i izvođača, kao i daljnji razvitak distribucijske mreže.

Croatia Records posjeduje fonoteku u kojoj se nalazi oko 90.000 naslova na raznim izdanjima i nosačima zvuka. Cjelokupan fond smješten je u klimatiziranom spremištu koje je uređeno u skladu sa svjetskim standardima po uzoru na EMI. Dana 1. lipnja 2005. godine tvrtka vlasnik Croatia Recordsa, inicira i pokreće hrvatski glazbeni kanal: CMC – Croatian Music Channel.

Novosti

Zagrebačka katedrala oštećena u snažnom potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine.
  • 22. svibnja — U Kninu je predstavljen prijedloga zakona o proglašavanju Dinare parkom prirode koji bi obuhvatio masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja uz Cetinu (Hrvatačko, Paško i Vrličko).
  • 22. svibnja — U organizaciji Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata Ajkula, u Rizvanuši pokraj Gospića obilježen je Dan sjećanja na velebitske junake, uz nazočnost predstavnika državnog vrha Republike Hrvatske.
  • 22. svibnja — Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića te saborskog zastupnika Branka Bačića, gradonačelnika i načelnika s područja Neretve otvorila poduzetničko-proizvodni impulsni centar u Pločama.
  • 21. svibnja — Malo prije 02:00 zabilježen je potres magnitude 5,8 stupnjeva u središnjem dijelu Sredozemnog mora, a podrhtavanje tla osjetilo se i u 846 kilometara od epicentra udaljenom Dubrovniku.
  • 20. svibnja — U 20 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2,0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.
  • 19. svibnjaElektroničko izdanje knjige Marijana Lipovca i Franje Vondračeka "Češki Hrvati – hrvatski tragovi u Češkoj", u kojoj se cjelovito obrađuje oko stotinu osoba iz Hrvatske koje su živjele ili danas žive u Češkoj, dostupno je na mrežnoj stranici Hrvatsko-češkog društva.

Izabrana slika


Традиционално сервиран ајвар.jpg

Tradicionalno posluženi ajvar.

Na današnji dan

29. svibnjaDan sjećanja u SAD-u, Dan demokracije u Nigeriji

Mount Everest


Nedavni dani: 28. svibnja27. svibnja26. svibnja

O Wikipediji

Wikipedija na hrvatskome jeziku osnovana je 16. veljače 2003.

Ostali projekti Wikimedije

Commons-logo.svg Zajednički poslužitelj
Multimedijalno skladište
Wikisource-logo.svg Wikizvor
Dokumenti u javnom vlasništvu
Wikiquote-logo.svg Wikicitat
Zbirka citata
Wikibooks-logo.svg Wikiknjige
Udžbenici u javnom vlasništvu
Wikispecies-logo.svg Wikivrste
Popis vrsta
Wikinews-logo.svg Wijesti
Izvor vijesti
Wiktionary-logo.svg Wječnik
Višejezični rječnik
Wikimedia Community Logo.svg Meta-Wiki
Koordinacija svih projekata