Razgovor sa suradnikom:Dtom/Arhiva4

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Budite ljubazni!

Stranice za razgovor nisu mjesto za javna optuživanja i vrijeđanja, bilo suradnika wikipedije, bilo drugih osoba. Doprinosi pojedinih sudionika rasprava u biti odražavaju njihovo vlastito mišljenje i kućni odgoj. Nedostojne rasprave štete i ugledu same Wikipedije.

Pazite na ljudski ton u ophođenju!

Vidi također: Wikibonton, Bez osobnih napada, Maltretiranje i Pretpostavite dobru namjeru

Arhiva 1Arhiva 2Arhiva 3Arhiva 4

Nema naslova[uredi kôd]

Primio sam k znanju i mislim da ne stoji VAŠA primjedba o neispravnosti pravopisa tj. gramatike. Trebali ste naglasiti da se korištenje WIKIPEDIJA-e dozvoljava samo čistim HRVATIMA. Da sam to znao, vjerujte, ne bih ni pokušavao urediti stranicu. Mislio sam da je moj srpski sasvim ruzumljiv vama kao što je meni hrvatski. Tačno je da sam nov i da mi trebaju uputstva ali nisam debil pa da me otkačite kao malo Karlovačko pivo!!!(Čisto da nebi bilo NEKTAR ili NIKŠIĆKO).— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 79.143.169.105 (razgovordoprinosi)

Hvala na čestitki za rođendan :)  E.coli  19:02, 8. veljača 2009. (CET)

署长[uredi kôd]

你是管理员对克罗地亚维基百科。 ? --78.1.188.99 16:42, 13. veljača 2009. (CET)

Galerija na pejsažu likovnom[uredi kôd]

valjda pravo mjesto?...ok, maknut ću galeriju, ali bih svejedno ostavio možda četiri slike, da ipak bude neki primjer...može tako?--StjepanG 14:40, 14. veljača 2009. (CET)

Copyright[uredi kôd]

(Baba Vanga) Pa nisam, sam sam prevodio sa engleskog na hrvatski, sve sam sam uredio i nisam kopirao tekst niotkuda. U čemu je problem, zašto je izbrisan?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dinomario10 (razgovordoprinosi)

Molim objašnjenje za brisanje stranice "Sikijeva_skola". Hvala— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 222.152.6.236 (razgovordoprinosi)

Si posla? ;-)--Saxum 13:43, 3. ožujak 2009. (CET)

Hvala lijepa na primjedbi, ispravila sam podnaslove i nadam se da je sada u redu Lijep pozdrav :) Anabrajdi (razgovor) 17:35, 3. ožujak 2009. (CET)

Slažem se :) a pogotovo na samim počecima, svaka je pomoć dobrodošla :)

Novi članak Fora info[uredi kôd]

Izbriši, molim te! Neno K 10:12, 5. ožujak 2009. (CET)

kategorije[uredi kôd]

Ok, hvala. --Fhms (razgovor) 11:14, 5. ožujak 2009. (CET)

Ima tu još dosta problema. Npr. nema smisla da postoje dvije kategorije, jedna koja se zove "Arhitektura u Hrvatskoj", a druga "Građevine u Hrvatskoj", jer se apsolutno radi o istoj stvari. Da ne kazem za onu neusklađenost oko naziva clanaka za pojedine građevine. Crkva sv. Marka u Zagrebu, Crkva sv. Marka (Zagreb) i slično.--Fhms (razgovor) 11:32, 5. ožujak 2009. (CET)

Zanima me da li mogu kopirati slike sa drugih stranica Wikpedije npr. sa engleskog članka na hrvatski.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Muha med P (razgovordoprinosi)

Rječnik[uredi kôd]

piše da sam blokiran i da više ne mogu uređivati ovu stranicu. nema problema, promijenite joj naslov u Rečnik termina u vazduhoplovstvu i sve će biti u redu. usprkos vremenskoj stisci u kojoj se nalazim jer se bavim prevođenjem tekstova iz raznih područja, a osobito iz područja tehnike s engleskog na HRVATSKI, došao sam na vašu stranicu jer su me kolegice i kolege upozorile na vašu stranicu, a kako sam još k tome i zrakoplovno-tehničke struke (inženjer aerotehnike) odlučio sam, na brzinu, napraviti uslugu i vama i hrvatskoj zrakoplovnoj terminologiji u koju bi se iz tog vašeg rječnika slila gomila srbizama. nemam vremena za dugotrajniju suradnju, pa nema potrebe za prijavom. mislim da je već dovoljno i previše da svoje slobodno vrijeme i dobru volju besplatno žrtvujem i pomažem pri uređenju stranice. kako vidim da je to nepoželjno, lijepo vas pozdravljam i povlačim se. lijepi pozdrav, D.B.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 94.253.130.242 (razgovordoprinosi)

Elisa ili propeler[uredi kôd]

Anonimni suradniče, nema potrebe za etiketiranjem, pogotovo oko nazivlja "vijka".

* propèlēr (propelȇr) m 〈G propeléra〉 (njem. Propeller ← engl. propeller ≃ lat. propellere: tjerati naprijed) 1. tehn. dio propulzijskog sustava broda ili aviona koji pretvara snagu pogonskog stroja u porivnu silu i tako ga pokreće; vijak, elisa
* elìsa ž 〈G mn elísā〉 (fr. hélice ← grč. helíkē: zavoj ) dio brodskog ili avionskog motora, snagu klipnog motora pretvara u vučnu silu; propeler, vijak
Izvor: http://hjp.znanje.hr/index.php?show=main

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali svakako bi bilo dobro na postavljena pitanja i odgovoriti, stranice za razgovor služe za komunikaciju ne samo za vrijeđanja. I dalje anonimnog suradnika pozivamo na otvaranje suradničkog računa, bez obzira na količinu slobodnog vremena. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:48, 10. ožujak 2009. (CET)

Sretan rođendan!![uredi kôd]

--frk@ 00:20, 11. ožujak 2009. (CET)

sve najbolje dtom, pridružujem se čestitkama --zhile i 00:23, 11. ožujak 2009. (CET)
  • svaka čast frki na ovoj čestitki, kojoj se i ja od srca pridružujem! --Mario Žamić (razgovor) 09:34, 11. ožujak 2009. (CET)
Sretan rođendan! --Ex13 (razgovor) 09:35, 11. ožujak 2009. (CET)
Sretan rođendan! Puno sretnih i uspješnih letova želi ti --Saxum 09:42, 11. ožujak 2009. (CET)
Sretan rođendan Dtom! Hehe, a Frka je već profesionalac s ovim čestitkama --Culo-sija 09:54, 11. ožujak 2009. (CET)

200px Od srca ti želim sretan rođendan, još puno puno letova uz dobro društvo i dlakave zvijezde :-* --Roberta F. 19:56, 11. ožujak 2009. (CET)

--Vatrena ptica (razgovor) 20:00, 11. ožujak 2009. (CET)

Sretan rođendan, dragi dtome. :) --Abyssus 20:01, 11. ožujak 2009. (CET)

A ne bi ti ni jedan ovakav škodio :-) Sretan rođendan našem zrakoplovcu! LukaKrstulović 22:06, 11. ožujak 2009. (CET)

I ja, i ja --MayaSimFan 22:31, 11. ožujak 2009. (CET)

Veeelikooo hvala svima :-)))--D tom 22:03, 11. ožujak 2009. (CET)

A jesu se razbacili slikama, brate mili... xD Ja ću onako po starinski; em mi je tako draže, em mi se ne da pretraživat sve te silne slike na Commonsu i k tome provjeravat jesu li već iskorištene. ;)) Sretan ti rođendan, od srca ti želim sve najbolje! ^^ --Treecko 22:32, 11. ožujak 2009. (CET)

Sretan rođenan!!!!

center|200px----Zeljko (razgovor) 22:47, 11. ožujak 2009. (CET)

ja sam iz zagreba, dakle propeler nisam pokupio s juga:). što se tiče riječi koje sam redovito slušao otkad radim, a i tijekom školovanja na praksi od srednje škole na dalje među njima su i šrafciger (odvijač), cvikcange (sjekaća kliješta), kombinirke (kombinirana kliješta), borer (svrdlo), bremza (kočnica), sic (ili zic, ovisi, tj. sjedalo), kacavida (od južnjaka, naziv za odvijač), točak (od srba i slavonaca, a u standardnom hrvatskom je kotač), guvernal i volan (upravljač), boške i kampanje (od istrana, šume i polja), štupser (vrsta ribe, podust), šuster (postolar), rolcange (švedska kliješta), sjedište (u smislu sjedala, a ne u smislu sjedišta tvrtke), hidraulička sistema (umjesto sistem, a to često koriste oni koji koriste izraz elisa), letkoln (umjesto lemilice). te su riječi toliko dio svakodnevnog govora da se još češće čuju nego riječi elisa i stajni trap. ipak, nikome ne pada ni na kraj pameti reći: "ja već 50 godina slušam da elektroničari isključivo kažu letkoln, a ne lemilica ili šrafciger, a ne odvijač, a isto toliko vremena nikad nisam čuo da vodoinstalater upotrijebi riječ švedska kliješta, nego koriste isključivo naziv rolcange", a te se riječi koriste i više od 50 godina umjesto standardnih naziva za te alate, kao i za gore navedena zanimanja i ostale stvari. dakle, to što se nešto čuje u "slangu" ne znači da je to dobro kad se govori standardnim jezikom.

a ono o zaključcima:), pa vi ste mi prigovorili da mislim da samo hrvati smiju raditi na ovim stranicama, pa otuda i moj zaključak. naravno da to ne mislim.

nažalost, zadnji put sam bio na lučkom 1992. ili 1993. imam previše drugih područja interesa koji me jednostavno razvuku na sve strane. neki od tih interesa su posao (kojeg imam prilično puno) i usavršavanje (stalno učenje kad se ne radi). drugi je, provošđenje velikog dijela vremena u šetnji sa svojim psom, što ćete kao ljubitelj pasa razumjeti:), zatim najmanje dva sata fizičke vježbe skoro svako jutro (imam prilično kila, pa to moram smanjiti, ali i prije sam vježbao), zatim, kad to vrijeme dopusti, odlazak u brda na grunt, a moram si osposobiti i radnu sobu da ne radim više u dnevnom boravku, pa sad skupljam materijal i pripremam se, itd., itd.

javit ću se na e-mail adresu, pa možemo nastaviti razgovor.

pozdrav, darko

Sretan n-ti rođendan kolega, nećemo spominjati koji. --Lasta 08:18, 12. ožujak 2009. (CET)

sretan rođendan:)[uredi kôd]

sad vidim da vam ljudi čestitaju, pa da se pridružim:). sve najbolje u životu i radu:) darko

A sada ti pogodi tko je, pogodi ko jeeeeeee ;-))))))))

Sretan rođendan i svako dobro u životu! --Flopy (razgovor) 09:05, 12. ožujak 2009. (CET)

Sa zakašnjenjem, ali zato ne manje srdačno ti od sveg srca želim zdravlje i sreću, ostalo iz toga proizlazi ;))) Branka France (razgovor) 10:50, 12. ožujak 2009. (CET)

Dtom, srdačne čestitke i puno lijepih želja. Živio!
--Bonč (razgovor) 11:29, 12. ožujak 2009. (CET)

infookvir zrakoplov[uredi kôd]

To šta si sad učinio, zahtjevat će promjenu parametara u svim člancima. Radije nemoj mijenjati naziv parametara u vitičastim zagradama, a ostavi vidljivi dio. --Ex13 (razgovor) 20:19, 13. ožujak 2009. (CET)

Pogledaj sada. Ako mijenjaš naziv parametara, onda ćeš ih morat u svim člancima mijenjati, što je nepotrebno. Ovako samo mijenjaš vidljivu oznaku podataka. --Ex13 (razgovor) 09:40, 16. ožujak 2009. (CET)

Pliz, pobriši ovu stranicu, napravio sam glupost i sad pokušavam vratiti kako je bilo. Fala --Lasta 09:38, 16. ožujak 2009. (CET)

Valentina96[uredi kôd]

Poštovani suradniče DTom! Molim vas, recite mi što nije u redu sa mojim člankom Ameba! Unaprijed zahvaljujem. Valentina96— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Valentina96 (razgovordoprinosi)

Ja nisam, prepisala tekst s interneta. Ja sam ga prvo napisala u Microsoft Office Wordu.--Valentina96 (razgovor) 11:04, 17. ožujak 2009. (CET)Valentina96

A baš vam je simpa...[uredi kôd]

...predložak, ozbiljno. --Mario Žamić (razgovor) 20:40, 17. ožujak 2009. (CET)

Nepotpisani broj[uredi kôd]

Postovani, radim u Sveucilisnoj knjiznici u Puli. Promjene koje sam stavio su bile azuriranje vec postavljenog teksta. Mozete ih takodjer provjeriti na nasoj sluzbenoj stranici www.skpu.hr— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 161.53.146.118 (razgovordoprinosi)

Adresa i broj telefona knjiznice, te sluzbena web stranica nije reklamiranje, nego su osnovni podaci o knjiznici. Ako pak vi smatrate da je to reklama, u redu, no smatram da grijesite. To nije bila jedina promjena koju sam ucinio. U tekst bi trebalo dodati: "Godine 2006. knjižnica postaje dijelom novoosnovanog Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli." Na nasoj stranici www.skpu.hr su azurirani podaci, pa slobodno provjerite da nisam stavio nista sto ne stoji. Srdacan pozdrav, I.K.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 161.53.146.118 (razgovordoprinosi)

brisanje članka[uredi kôd]

uf, super da si se potpisao. ovaj članak s malim p (babino polje), taj je za brisanje. hvala --Jaganjac (razgovor) 17:26, 18. ožujak 2009. (CET)

brisanje članka[uredi kôd]

e super. svaki dan, u svakom pogledu, se više napredujem. ugl, jedino bitno je činjenica da je članak izbrisan.--Jaganjac (razgovor) 17:38, 18. ožujak 2009. (CET)

Gdje i kako[uredi kôd]

Isprike zbog nepoznavanja procedura Wikipedije. Pogledao sam WP:DZ ali i dalje mi nije jasno gdje bi trebao postaviti dobrenje spomenutih i kakvo bi to odobrenje trebalo izgledati. Agin (Agin) 18:04, 18. ožujak 2009. (SRI)

Zahvaljujem na pomoći. :))) Nadam se da je [ovo] sad u redu. Molim samo još potvrdu. Tnx Lijep pozdrav Agin (Agin) 19:34, 18. ožujak 2009. (SRI)

Ok, nisam znao da preusmjeravanje uzima velik (zapravo ikakav) prostor na serveru. Tnx. Članke ćemo naknadono dopunjavati. Vidjeli smo da dotična tema na WIKI uopće nije pokrivena, pa smo odlučili to malo popuniti. Nakon što iniciajlno stavimo gore osnovne pojmove, bacit ćemo se na proširenje i dopunu članaka. P.S. Možeš li mi samo potvrditi da li sam dobro postavio dopuštenje za korištenje materijala, iz gornjeg posta. Tnx Agin (razgovor) 10:08, 20. ožujak 2009. (PET)

predlošci[uredi kôd]

Evo ih Dtom:

Agram Brokeri d.d. & Agram Invest d.d.

Hvala puno na pomoći. LP Agin (razgovor) 14:24, 20. ožujak 2009. (PET)

predlošci prepravljeni[uredi kôd]

Prepravio sam. :))) Nadam se da je sad u redu. Linkovi su u gornjem postu. Tnx još jednom. Pozz

na wiki[uredi kôd]

Predložak:SO/Na Wiki sam ti malo dotaknuo tako da sad prikazuje prave padeže... ;)  E.coli  15:01, 21. ožujak 2009. (CET)

Hvala!!!![uredi kôd]

Hvala na informaciji!--Valentina96 (razgovor) 10:06, 22. ožujak 2009. (CET)Valentina96

OK.--Vatrena ptica (razgovor) 16:49, 23. ožujak 2009. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Pozdrav interesuje me kako napraviti stranicu pokreta "Građanski Bunt BiH" na wikipediji i da li se to moze dodjeliti— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Gradjanski Bunt (razgovordoprinosi)

Poštovani,ne mojte se ljutiti ali bih Vas zamolio da moje pisanje o sportašu vrataru Marko Pajtak ako je moguće Vi sami korigirate i kao takav postavite u glavnu stranicu.Pročitao sam i upute kako predlažete ali mi i nadalje neke stvari nisu razumljive i zato Vas molim za ovu uslugu. Postavio sam i zahtjev za premještanje članka s mjesta za razgovor ali ne znam što više napraviti. Ako možete napravite to umjesto mene. Hvala Vam puno i lijep pozdrav. P.S:Pokušat ću i dati si više truda kako bi ubuduće mogao i sam stranicu urediti. Smatrao sam da je dovoljno napisati tekst i da je time stvar riješena. Tekst o sportašu koji sam napisao u potpunosti je istinit i točan.

Pojašnjenje[uredi kôd]

M.P:(93.138.38.247 18:50, 27. ožujak 2009. (CET))

WTF (What the f...k?)[uredi kôd]

Sad si me dobro nasmijao za ovo značenje riječi! Neno K 18:50, 28. oćžujka 2009. (CET)

VALENTINA96[uredi kôd]

Normalno da ne želim,jer otkad sam došla na wikipediju bila sam blokirana 3 dana i 30 min.--Valentina96 (razgovor) 11:03, 29. ožujak 2009. (CEST)Valentina96

Administrator[uredi kôd]

Hm, mislim da nisam dovoljno zrela za admina (iako mi je to velika želja), ali tvrdim da je Valentina imala dobre namjere.--Vatrena ptica (razgovor) 14:26, 29. ožujak 2009. (CEST)

Na mene računaj Marice. --Zeljko (razgovor) 14:36, 29. ožujak 2009. (CEST)

Preusmjeravanje nije nepotrebno. Preusmjeravanje nakon preimenovanja ima smisla brisati tek nakon što se poprave wikipoveznice i međuwikipoveznice. --89.164.202.83 09:33, 1. travanj 2009. (CEST)

Treba popraviti wikipoveznice u člancima: Posebno:Što_vodi_ovamo/Seven_Seas_Of_Rhye (međuwiki na en:Seven Seas of Rhye je već popravljen). --89.164.202.83 09:46, 1. travanj 2009. (CEST)

Trebate blokirati cijeli Internet.

Obama[uredi kôd]

-- Nije u Europi, evo ga kod mene u Španskom, na kavi! -- -- Jure Grm, 1. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 15:35 sati. (CET)

Tvrdoglavac[uredi kôd]

Vidi, jedan tvrdoglavac se nije dao, treba uvik praćku nosit :-)) --Roberta F. 21:55, 5. travanj 2009. (CEST)

Evo dokaza da mozak spava bar do podne, pa makar se ti ustao u 6 ujutro! Ili je ovo bilo nabrzinu, da ne zagori repa?! -- -- Jure Grm, 7. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 02:20 sati. (CET)

He, He ... šerif pozdravlja Pixija! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 20:02 sati. (CET)

a vidi ovoga triplikata Kostarika Cao Cacao Akul canjab --Zeljko (razgovor) 17:54, 7. travanj 2009. (CEST)

čarape[uredi kôd]

Ovo ti je za Antu (provjera) , da se ne prošverca sa tolikim čarapama kostarika Cao Cacao Akul canjab --Zeljko (razgovor) 18:00, 7. travanj 2009. (CEST)

Astroavion[uredi kôd]

Članak je jako dugačak, za moje standarde (znaš da ja volim pepavit po svim člancima po malo ;)) i čini mi se ima više tvojih stručnim pojmova nego mojih. Možda najbolje da ga ti prevedeš, pa da ga pregledam je li dobro prevedeno? --Ante Perkovic (razgovor) 10:01, 10. travanj 2009. (CEST)

Dilema[uredi kôd]

Ostavljam ti dilemu da li je noćna bila bez kave ili s par piva?! --Jure Grm, 11. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 13:30.

Možeš li obrisati članak Arkanđeo, jer je prepisan s [1]?--Vatrena ptica (razgovor) 16:38, 11. travanj 2009. (CEST)
Na stranicu za razgovor?--Vatrena ptica (razgovor) 17:39, 11. travanj 2009. (CEST)

ETU, WTF[uredi kôd]

Bit ce nadopunjeno.

re: Nema ljutnje na wiki[uredi kôd]

a jebiga red je javit se autoru XD— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sentic nm (razgovordoprinosi)

molba[uredi kôd]

napisao sam ovaj članak Okres Myjava‎ , a naslov je trebao biti Okrug Myjava, svi ostali okruzi u Trenčiansky kraj su bili dobro napisani okrug, samo je Myjava bio okres. Ako možes to promijeniti naslov članka, ja neznam! Suradnik:Sokac121


što nevalja u arei 51 ?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je LinDsaY51 (razgovordoprinosi)

Brisanje mog sadržaja[uredi kôd]

Poštovani pokušavam dati konstruktivan doprinos stavljanjem članka. Članak koji ste sam trenutno radio i uređivao i nije bio dovršen. Moja ideja je bila iskoristiti postojeći predložak pa je zato izgledalo malo čudno. Lijepi pozdrav — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Damajstor (razgovordoprinosi)

U redu zahvaljujem na savjetima, nisam znao za problem zatrpavanja log datoteke. Budući da sam ovdje novi svaka sugestija je dobrodošla. Za sada sam na stranici za testiranje. Pozdrav

U svakom slučaju mi je drago da se pazi da bude sve ok jer inaće bi brzo nastao kaos. Kada kompletiram članak molim da pregledate da je sve ok i u skladu sa wikipedijinim pravilima. To je i meni u cilju, inaće se i nebi ni trudio oko toga.

pozdrav --Damajstor (razgovor) 09:41, 21. travanj 2009. (CEST)

Pod pojmom Paškal Vjekoslav Cvekan postao sam svoj prvi članak, pa vas kao iskusnog člana wikipedije molim da pregledate da li je sve u redu i u duhu wikipedije. Javite mi se sa bilo kojom primjedbom i komentarom. Unaprijed hvala.

--Damajstor (razgovor) 12:39, 21. travanj 2009. (CEST)

Evo, i 2008., ali nemoj ga brisnuti :-)).--frk@ 23:17, 22. travanj 2009. (CEST)

HAŠK Sokol[uredi kôd]

moj grijeh HAŠK SOKOL STARI JANKOVCI.

al u dobroj namjeri., sorry— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sudragan (razgovordoprinosi)

Hvala na odgovoru - clan Banana Boat[uredi kôd]

On behalf of my colleague who used my computer to introduce the article on Banana Boat (who, fascinated with the tradition of klapas, are themselves keenly looking forward to the possibilities of collaborating with Croatian musicians), I would like to extend my thanks for your kind message; in all probability, Leszek has already registered or will soon register as "suradnik"! With many thanks, Pawel 155.158.117.188 13:46, 25. travanj 2009. (CEST)

SOFIA[uredi kôd]

Jesam,

Samo, pazi da ne pišeš SOFIJA nego SOFIA, jer je to kratica, a ne žensko ime. Pozdrav :). --Ante Perkovic (razgovor) 11:53, 26. travanj 2009. (CEST)

uređivanje[uredi kôd]

Zavaljujem na pomoći, ali ne razumijem zašto je brisana moja napomena da se stavi Jermanova slika? Ja sam kao neprijavljen napisao članak antropozofija, i potom napravio neke male ispravke, nakon čega si pitao da zašto mijenjam nešto što je dobro napisano. Tada nisam odgovarao, no sad sam prijavljen pa evo.... Nakon toga članak je označen kao rad obožavatelja, o čemu se dakako može raspravljati. U svakom slučaju hvala na pomoći i razumijevanju! --Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 11:16, 1. svibanj 2009. (CEST)

o.k. Još me zanima mogu li zabilježenu IP adresu na bilo koji način izmijeniti suradničkim imenom? --Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 11:34, 1. svibanj 2009. (CEST)

Hej! Dobro jutro! Možeš li pogledati u Posebno:Doprinosi/Valentina96 slike koje sam ja postavila! Ako su postavljene prema standardima wikipedije, možeš li ukloniti sa njih predložak neodgovarajući sadržaj? Unaprijed hvala!--Valentina96 (razgovor) 09:53, 2. svibanj 2009. (CEST)
OK! Žao mi je što sam pogriješila. Drugi put ću provjeriti! --Valentina96 (razgovor) 09:53, 3. svibanj 2009. (CEST)
Možeš li obrisati članak pragmatičan, jer sam stranicu premjestila na wječnik?--Vatrena ptica (razgovor) 12:58, 3. svibanj 2009. (CEST)

Re: Spam[uredi kôd]

Poštovani gosp. DTom!

Zahvaljujem na upozorenju, ali moja malenkost jako dobro zna definiciju riječi spam.

SPAM je poruka poslana na jednu ili više adresa bez unaprijed dobivenog dopuštenja osobe koja iste dobiva.

U skladu sa navedenom definicijom i računi od HT-a, HEP-a, GPZ-a (plinara), ... su SPAM. :)

Velika slova, osim što ih čitateljstvo bolje vidi, mogu biti i posljedica nehotičnog uključenja tipke CAPS LOCK.

Nisam primjetio velika slova u tekstu o Wojciechu Jaruzelskom, ali tko zna u strahu su velike oči. :)

Jedna zanimljivost što sam primjetio unutar teksta o Concordeu da nema veze sa objektivnošću i činjenicama,

a kako mi je osobno general pukovnik Zlatko Rendulić ukazao na određene, u najmanju ruku neobične detalje,

znam da sam malo više upućeniji u taj slučaj od Vas.

S poštovanjem,

P.S. Uvidjevši učestalo spominjanje aviona kao takvih na Vašoj stranici za razgovor,

    zanima me da li je Vaša malenkost ikada čula za dotičnog gospodina Rendulića?
    Isto pitanje vrijedi za gosp. Zhileta!

P.P.S. Nikada nisam vršio izmjene i ostavljao poruke na wikipediji tako da ne zamjerite ako na dva mjesta ostavljam poruku,

     jer nisam siguran da je na prethodni način "otišla" u pravom smjeru.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.242.36 (razgovordoprinosi) 

Re: DTom - kvaliteta izvora informacija.[uredi kôd]

Poštovani gosp. DTom!

Pročitao sam Vaš odgovor i samo po sebi postavlja se pitanje da li je relevantniji izvor engleska wikipedija od general pukovnika Zlatka Rendulića?

Citiram, "Za pobiti ovakvu tvrdnju najbolje je navesti izvor koji to negira i napisati rečenicu dostojnu jedne enciklopedije a i Vas samog.", a da li to znači da riječi

jednog Zlatka Rendulića nisu DOSTOJNE jedne enciklopedije wikipedije, Rendulića čije su knjige "Aerodinamika" i "Mehanika leta" u avijaciji, kao svete knjige KUR'AN i BIBLIJA.

Ako jedan Rendulić nije dostojan jedne enciklopedije, onda sigurno nisu kao izvor dostojna njegova remek-djela "Aerodinamika i mehanika leta za profesionalne pilote"

i "Pravci razvoja borbenih aviona". Samo čitam iz Vašeg odgovora!

Citiram, "Da li sam čuo za Zlatka Rendulića prosudite sami.", a kada mene netko pita (ne da li sam čuo za njega) da li ga poznajem, ja uvijek odgovaram sa ponosom!

Na stolu Rémy Martin, kubanski rum (Castrov osobni dar) i čaše za konjak (kom. 4), a Vi sada prosudite da li je to istina (da li ga poznajem)

i "...Što sam? Tko sam? Da li sam samo sanjar čiji pogled gasne u magli i memli... (Jesenjin)".

S poštovanjem,

P.S. Nije bio jedan Mirage u trenutku rušenja Tu-144, nego ..... neka ostane mala tajna. Nije u redu da Vam se otkriju sve karte.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.242.36 (razgovordoprinosi)

Aleksandar Šapić[uredi kôd]

Pa netko je izbrisao gotovo cijeli članak, vratio sam na prvotno, dodao jučerašnju vijest i vratio wikipoveznice ako je već prijeko potrebno. Zbog rječice se moji članci prebacuju na razgovor (jezik) i onda poslije raspačavaju bezveze.

--Jolo Buki Original (razgovor) 11:13, 10. svibanj 2009. (CEST)

Članak "Branimir Glavaš" je zaštićen: Učestalo spamiranje[uredi kôd]

Izvinite, Dtom, otkada se iznošenje činjenica naziva "spamiranje"??? Zar nije činjenica, da je Glavaš pobjego u BiH ("jer se ne planira predati")? 193.2.132.234 12:40, 10. svibanj 2009. (CEST)193.2.132.234

Toyota[uredi kôd]

Ako več nečeš izbrisati Toyota F1 onda preusmjeri na Toyota Racing.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.1.132.247 (razgovordoprinosi)

Ne znam se regat, a ne znam niti preusmjeravat. A ti si i regan i neki admin ovde pa napravi to!!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.1.132.247 (razgovordoprinosi)


Postovani, clanak je premjesten na stranicu za uredivanje zbog nepravilnosti te ce u srijedu, 13.05. biti obrisan. Clanak je prepravljen i ceka se potvrdi zahtjev za vracanjem. Molim Vas da odobrite zahtjev jer ukoliko clanak bude obrisan, ode sav trud. Nije samo zbog truda nego i zbog toga sto je to jedna od fakultetskih obaveza i ako clanka ne bude, pada se taj kolegij...Molim Vas! --Student (razgovor) 23:25, 11. svibanj 2009. (CEST)

...je jubilarni članak. Čestitam! (© by Zorislav Srebrić ) --Mario Žamić (razgovor) 11:15, 12. svibanj 2009. (CEST)

Ta limarija nije ni trebala bit na izboru, ovo je namješteno, direktna konkurencija mu je stavila kategoriju, tj. omogućila mu je da uđe u izbor. Smatram da je izbor namješten, ubuduće želim na našim terenima strane suce, kako bi se omogućila nepristranost.

--Prethodni nepotpisani komentar napisao je izvjesni 78.3.99.43 (Razgovor), umjetnik ponekad poznat kao Lasta.

Neka organi pravne države izvrše svoje zadatke, mito i korupcija nas neće pokolebati u našoj odlučnosti --78.3.99.43 13:22, 12. svibanj 2009. (CEST)

Poziv[uredi kôd]

Molim te da u kafiću pogledaš naslov Molba i upit za kandidaturu za člana arbitražnog odbora i izjasniš se o prijedlogu. Pozdrav --Lasta 14:50, 14. svibanj 2009. (CEST)

Dentamete[uredi kôd]

Bok. Prvi puta sam ovdje. Pokušao sam staviti slike. Ja sam inovator i te Dentamete su moja inovacija (a trenutno ih ja i pproizvodim). Kako mi se čini da bi mogle biti zanimljive i drugima, a planiram prevesti na engleski, htio bih od njih napraviti pojam za pastu za zube u tabletama (zato se i zovu Dentamete). Eto, toliko. Pozdrav, Gogosh

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Procitao sam pravila o vanjskim poveznicama sto se tice iphone-a i ne razumijem zasto moze biti link na stranice foruma od mackorisnika, a nemoze drugi ?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Vfranges (razgovordoprinosi)

Ariš[uredi kôd]

Ma, hvala na pomoći! Snalazim se sa ovim duplim uglatim zagradama i sa == ovim ==, a ostalo ćemo pomalo. Rim nije sagrađen u jedan dan:). Već sad liči na nešto. Otovrit ću novi članak za europski ariš, kako si predložio.

Pino

Sad mi treba prespavat da mi sjedne ovo što sam naučio :). Za koji dan nastavljam. Pogledat ću i ostatak uputa. Skužio sam i čemu služi button sa potpisom :)

--Pino silvestre (razgovor) 21:19, 27. svibanj 2009. (CEST)

Pogledat ću šta je mijenjano kad se vratim. Tako se najbolje uči. Hvala na podršci!!! --Pino silvestre (razgovor) 21:20, 27. svibanj 2009. (CEST)

Ček, nisam još otišao. Lijepo je što si napravio, ali mi se javila poruka "istovremeno uređšivanje"!

U svakom slučaju, hvala puno, vidim da ći imati mnogo toga za proučavati!

Ne znam kako da ovo ubacim. Stranica je zaključana zbog istovremenog uređivanja, pa ne mogu raditi dok se ne otključa. Kad se otključa, molim te, ubaci ovo:

Pupovi su crvenkasti, pokriveni s nekoliko ljusaka, te tupo jajoliki.

Iglice (četine) su nježne, tanke, mekane i ušiljene. Svijetlozelene su boje, a u jesen poprimaju zlatnožutu boju te opadaju. Na poprečnom presjeku su plosnato-trokutaste, duge 1 do 4 cm, te 0.6 do 1.6 mm široke. Na dugim su izbojcima pojjeidnačno i spiralno poredane, a na kratkorastima su u čupercima od 20 do 50 iglica.

Izvor: Atlas drveća i grmlja, Čedomir Šilić

Do čitanja! --Pino silvestre (razgovor) 21:33, 27. svibanj 2009. (CEST)

Nepotpisani[uredi kôd]

aj ja ti nabavim dobre clanke a ti ispravi, bolje ne moze. pozz— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Frane Devic (razgovordoprinosi)

ispričavam se ! pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 10:27, 31. svibanj 2009. (CEST)

Grazie Mille![uredi kôd]

Scusi tanto, purtroppo non parlo molto bene il croato!

I'm sorry. I speak Italian, Portughese, Spanish very well; but Croatian non very well!

Tank You Very Much!!!

Un Caro Saluto! Mucho Gusto!

--Sônico (razgovor) 14:56, 31. svibanj 2009. (CEST)

imam pitanje[uredi kôd]

novi sam na wikipediji pa imam jedno pitanje: na stranici Katy Perry je uklonjena poveznica do njenog youtube kanala pa me samo zanima zašto— Prethodni nepotpisani komentar napisao je SveroH (razgovordoprinosi)

imam još jedno pitanje: a zašto su sada tamo sve moje promjene uklonjene— Prethodni nepotpisani komentar napisao je SveroH (razgovordoprinosi)

opet ja, mislim da sam našao netočan navod u članku Katy Perry, a taj je: ... Drugi album, One of the Boys, izašao je 17. lipnja 2008. S njega su skinuta tri singla, "Ur So Gay", "I Kissed a Girl" i "Hot N Cold".
s top albuma nisu 3 singla nego5, uz ta tri još su i "Thinking of you" i "Waking Up In Vegas", pa ako se to može ispraviti, hvala

evo, opet ja, prvo moram see ispričati zbog jedne pogreške koje sam napravio (naravno ispravio sam ju) u članku Katy Perry sam napisao da je s albuma izdala 5 singlova a zapravo je izdala 4(pjesma Ur So Gay je puštena kao singl s ep-a Ur So Gay, a kasnije je dodana na album), to i a smije dodati nešto malo infa o pjesmama thinking of you i waking up in vegas (niasm bio siguran jer mi se to činilo malo previše informacija o pjesmama i albumu na početnoj stranici izvođača)Hvala. SveroH (razgovor) 10:55, 1. lipanj 2009. (CEST)

tek sam sada primjetio vaša pitanje o poveznicama na Commonse. kada sam uređivao članak bio sam dosta toga obrisao pa kada sam snimio članak primjetio da nešto fali ali nisam znao štoSveroH (razgovor) 11:19, 1. lipanj 2009. (CEST)

brisanje[uredi kôd]

Bok! A da mi daš 5 min, možda i stignem nešto napisat prije nego obrišeš članak. Pozdrav. --Kebeta (razgovor) 17:30, 31. svibanj 2009. (CEST)

14 dana je više od 5 minuta? --Kebeta (razgovor) 17:38, 31. svibanj 2009. (CEST)

Puno ti hvala![uredi kôd]

Kako se zoveš?

Te sei bravo! Tu sai parlare qualcosa in Italiano, Spagnolo o Portoghese?

Tu eres bravo! ¿Tu sabas hablar alunas cosas en Italiano, Español o Prtugués?

You're cool! Do you speak Italian, Spanish or Portughese?

--Sônico (razgovor) 20:29, 31. svibanj 2009. (CEST)

Arhiviranje[uredi kôd]

Dtom, nisi u pravu.

Svrati na irc, ako možeš. --Ante Perkovic (razgovor) 08:25, 1. lipanj 2009. (CEST)

Ako je samo zbog mira, nek ti bude ;). Što se tiče sramote, ima ih više, samo su neke uredno arhivirane. --Ante Perkovic (razgovor) 08:33, 1. lipanj 2009. (CEST)

Ispričavam se, tek sam sada vidjela ovako treba pisati. Moram još malo pročitati upute, mnogo su nejasne. 4 tilde— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Samira (razgovordoprinosi)

Gdje je ta alatna traka? Sammi.

Hvala --Samira (razgovor) 09:44, 1. lipanj 2009. (CEST)

Ne znam šta sam sada falila. Sada mi je članak pun crvene boje? --Samira (razgovor) 10:03, 1. lipanj 2009. (CEST)

uređivanje[uredi kôd]

Pozdrav! Čini mi se da si ti bolji (jasniji) u komunikaciji s novim suradnicima. Mogu pratiti ako treba.--Daki (razgovor) 10:06, 1. lipanj 2009. (CEST)

Vandalčić[uredi kôd]

Aj, molim te, ovoga zvekni po tintari.--Donatus (razgovor) 10:37, 1. lipanj 2009. (CEST)

A se može[uredi kôd]

a se može kako napraviti predložak (ili kako se to već zove) koji sam našao na dnu engleske verzije članka Katy Perry ono gdej piše
Studio albums
One of the Boys
Other albums
Katy Hudson · The Matrix
Unreleased albums
(A) Katy Perry
Singles
"Ur So Gay" · "I Kissed a Girl" · "Hot N Cold" · "Thinking of You" · "Waking Up in Vegas"
Featured singles
"Goodbye for Now"
Tours
Warped Tour · Hello Katy Tour
Related articles
Discography · Awards and nominations · "Breakout" · "I Do Not Hook Up"
a ako se može možete li mi reći kako? SveroH (razgovor) 19:07, 1. lipanj 2009. (CEST)

Točno, hvala a našao sam i ovo --Zeljko (razgovor) 21:00, 1. lipanj 2009. (CEST)

Htela sam imati ono na vrhu, sa podacima o njoj, ali nisam uspela. Nešto mi se pojavilo, ne znam šta je to. Možeš li mi pomoći. Sve sam dobro pročitala šta si mi napisao, trudim se da pišem dobro. Molim te, pomozi, molim, molim!!!! --Samira (razgovor) 12:41, 2. lipanj 2009. (CEST)

Jel se ti zoveš Tom avion ili Tom Avionu? --Samira (razgovor) 13:01, 2. lipanj 2009. (CEST)

A jel možeš popraviti ono isto i za Mehu Puzića? Hvala --Samira (razgovor) 13:06, 2. lipanj 2009. (CEST)

Imam problem i sa slikom na članku o Saneli. Jel možeš i top pogledati, molim te, Tom Avion. Hvala --Samira (razgovor) 13:16, 2. lipanj 2009. (CEST)

Vozdra, vidjela sam sliku Hankinu na engleskoj wikipediji i htjela bi je imati i na mom članku. Kako ću je stavit tamo. --Samira (razgovor) 08:16, 3. lipanj 2009. (CEST)

Jesu, još uvijek sam dobro! :)))) (...prebacio sam na osnovne stranice - postupio po novom naređenju) bez brige, pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 12:48, 6. lipanj 2009. (CEST)

Cistinurija[uredi kôd]

Članak zakon, malo neprevedenih pojmova u orginalu, inače sve OK! Vedran12 (razgovor) 16:04, 6. lipanj 2009. (CEST)

Arbitražni odbor[uredi kôd]

Obavještavam te da si izabran u arbitražni odbor Wikipedije na hrvatskom jeziku. Članovi odbora međusobno trebaju odrediti koordinatora i članove aktivnog te pričuvnog sastava Odbora. Želim ti se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji. Puno sreće u daljnjem radu. --Ex13 (razgovor) 11:03, 7. lipanj 2009. (CEST)

Nagrada[uredi kôd]

Fala kolega, tek sam je danas vidija, živija, --Lasta 11:15, 8. lipanj 2009. (CEST)

Tijana[uredi kôd]

Ovakve nemjerno nacistički iskrivljene tvrdnje ne mogu se tolerirati i gledati na njih blagonaklono. --Zeljko (razgovor) 20:57, 10. lipanj 2009. (CEST)

Falsifikatori su to. --Zeljko (razgovor) 21:03, 10. lipanj 2009. (CEST)

Ajde pliz otključaj na trenutak {{naselje}} --Ex13 (razgovor) 11:20, 11. lipanj 2009. (CEST)

Hvala, možeš zaključati--Ex13 (razgovor) 11:24, 11. lipanj 2009. (CEST)

Promijenila sam potpis, tako da sada imam potpis kakav sam želila. --Sammi (razgovor) 09:51, 12. lipanj 2009. (CEST)

Napisala sam na kafić jednu moju ideju, onu o usvajanju novih suradnika. Volila bih kad bi ti mene usvojio, pa da skupa možemo raditi na člancima, evo ja sam sada počela raditi na članku Safet Isović, mogao bi mi tamo pomoći. --Sammi (razgovor) 09:53, 12. lipanj 2009. (CEST)

Clarkson[uredi kôd]

Sarajlije su to prekopirali s wikipedije jer na njihovu članku stoji "Kreirano dana 22/04/2009", a tekst u članku je iz 2006.--Phantom (razgovor) 19:37, 12. lipanj 2009. (CEST)

Oprostite Tom,

Ja ne znam što se dogodilo jer baš nisam vičan Wikipediji.Imam 41 godinu i baš nisam PC expert. Proveo sam danas dosta vremena ovdje dodavajući riječi. Da li je štogod bilo sporno ?Nadam se da nisam ništa zloga napravil'. Hvala vam unapried, S poštovanjem, Thor/Tormaigh etnički Nijemac rođen u Agramu, ali živim u Sjev. Irskoj— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Tormaigh (razgovordoprinosi)

Ok hvala na obavjesti.

Dobar dan Tomice, drago mi je da si mi se javio, baš sam razmišljala jesi li tu. Znam ja za tu tipku nije mi pomagala jer sam radila na malim odlomcima. Htjela sam te pitati jesi li promislio o wikiusvajanju i jesam li ja dobar kandidat za tako nešto, voljela bi da me ti vodiš i učiš, kako bi i ja brzo postala administrator. Hvala i primi puno pozdrava --Sammi (razgovor) 11:34, 17. lipanj 2009. (CEST)

Spremna sam slušati i učiti, samo mi reci gdje sam pogriješila, neću ponavljati greške, ja volim učiti i biti sve bolja. Rado bih naučila tako da me ne moraju ispravljati, kao sad ti, kad si pjesme pobrisao iz članka. Vijerovatno sam i tu pogriješila, ali ni tu ne znam gdje. Molim te, nauči me. Puno pozdrava od --Sammi (razgovor) 11:47, 17. lipanj 2009. (CEST) (vidiš kako sam naučila potpisivati se, a i promijenila sam svoj potpis)

Dobro, češće ću tu tipku koristiti. Ispričavam se. --Valentina (razgovor) 13:42, 17. lipanj 2009. (CEST)

تهانينا على اختيار بموظف[uredi kôd]

(Jedino ne znam kako se kaže zrakoplov :-). Sve najbolje! SpeedyGonsales 20:12, 17. lipanj 2009. (CEST)

Hello Dtom, I have granted you CU flag. As CheckUser you can subscribe to checkuser-l and contact an op for access to #wikimedia-checkuser. And always act based on CheckUser policy. Congratulations and regards, Leinad (razgovor) 20:40, 18. lipanj 2009. (CEST)

jedna molba[uredi kôd]

Pozdrav

Imam jednu molbu za vas

Vidim da imate pristup zracnoj luci Zagreb, da li postoji mogucnost da mi poslikate vozila za hitnu pomoc koja poseduje zracna luka?

Ja sam kolekcionar fotografija vozila za hitnu pomoc!

Nadam se pozitivnom odgovoru

moj email je ambulancehitna@gmail.com

mozete me kontaktirati putem tog emaila!

S postovanjem Vladan

copyright[uredi kôd]

Ishodovanje dozvole za kopiranje[uredi kôd]

Dozvola za kopiranje sadržaja biografije stranice http://www.djecaci.net u svrhu popunjavanja članka http://hr.wikipedia.org/wiki/Dje%C4%8Daci je ishodovana i okačena u razgovore za taj članak te Vas molim da uklonite upozorenje. Lijep pozdrav,

--Rakun (razgovor) 14:50, 23. lipanj 2009. (CEST)

nisam označio pregledanim, hi, hi! Samo samo mu dao malo više posla, i držim se onoga o 60 minuta! A onda je moj i Božji! --Jure Grm, 27. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 20:27.

Zahvala[uredi kôd]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje.  :*** --Roberta F. 02:06, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

zasto ja nemogu postaviti slike?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Stipe.roscic (razgovordoprinosi)

Preimenovanje[uredi kôd]

Na onoj stranici piše:

Nemate dopuštenje za uređivanje ove stranice, iz razloga:

Ova stranica je zaključana da bi se onemogućile izmjene.

Možete pogledati i kopirati izvorni sadržaj ove stranice:

Ali, ako je problem, ja bi uzeo ime

"To je to šta g*ebe naše kokoše"

Je li to OK?

Pozdrav od To je to...

Hvala na prijedlogu, ali "To je to šta g*ebe naše kokoše" mi je sasvim OK.

U redu, daj mi link na smjernice wikipedije, pa ću odabrati neko ime koje je u skladu sa smjernicama.

I, molim te, daj mi linkove na stranice gdje sam to pobrisao, da vidim gdje griješim.

Evo, našao sam pravilo: Wikipedija:Suradničko ime. Nisam našao ništa što bi bilo protiv naziva "To je to šta g*ebe naše kokoše", pa ću onda za 4 dana zamoliti da mi se ime promijeni u ovu verziju sa "g" viška :).

Roberti F. sam predložio i "To je to", bez ikakvih "g*ebe" i sličnih aluzija, vidim da ste ovdje jako osjetljivi na javni moral, a i ne želim da me se drži za kojekakvog prostaka, pa da kasnije imam problema. A već vidim da me se počelo nazivati kojekakvim imenima (Zeljko na stranici od Roberte F.). Ti si mi obećao da ime mogu promijeniti kasnije i ja te držim za riječ. Pozdrav i hvala unaprijed! --78.3.77.246 14:30, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Duplikati[uredi kôd]

Ne, ne, :) Ja sam tu zapravo proširio postojeću stavku. Ako bolje pogledaš, sad nakon tvoje promjene imamo duple stavke za sporazum u Lucci i za bitku kod Aledije.

Ako se slažeš sa mnom, možeš ponovno spojiti te stavke u jednu.

Pozdrav, "To je to".— Prethodni nepotpisani komentar napisao je To je to šta *ebe naše kokoše (razgovordoprinosi)

Re: Komunikacija[uredi kôd]

Shvatio sam da na Nedavnim promjenama mogu vidjeti tko je aktivan. To mi se čini kao dobar način za odabrati kome postaviti pitanje.

TJT

Molba[uredi kôd]

Dtom, ja sam mijenjanje imena ostavio za poslije, ali me je Roberta F. blokirala.

Ti si mi rekao da ćemo to poslije, pa računam da ćeš mi pomoći da tako i bude.

Reci mi, gdje se mogu dogovoriti oko novog imena. Kafić je blokiran za mene, a moj komentar je izbrisan, pa nemam više gdje. --78.3.77.246 14:04, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Neprihvatljiva imena ne odblokiravamo, jer bi se tako mogao pojaviti netko drugi s takvim imenom. SpeedyGonsales 14:16, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Dtom, ja te držim za riječ. Više ništa nemam dodati. --78.3.77.246 14:27, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

U pravu si[uredi kôd]

U pravu si. Vratit ću se pisanju. Svaka čast na poštenom i zrelom pristupu i ns priznanju greške (događa se svima), bez junačenja i glumetanja šefa. Bilo bi lijepo kad bi i svi bili kao ti.

Nadam se da s ovim likovima što prvo pucaju pa onda pitaju i što potajno brišu moje promjene iz kafića više neću imati posla. --To je to (razgovor) 18:39, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ovdje nitko ništa ne glumata, nitko se ne junači, i nije imao tko priznat kakvu svoju grešku. Osim tebe. A ti to nisi učinio, nego vidim da misliš da možeš nastaviti sa ovakvim tonom, i da se tebi trebaju ispričat. Zanimljivo. --Zeljko (razgovor) 13:22, 4. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Nema problema, naravno![uredi kôd]

Za sve si u pravu, nego mi je nekad otovreno toliko prozora da mi se poklapaju pa mi je teže da ubacujem cifre. No, naravno nije to nikakva isprika...Samo Vi radite svoj posao, oprostite još jednom . Trudiću se da ne bude više ovakvih mojih gluposti. Veliki pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 18:52, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Riđica[uredi kôd]

Zaista ne znam sa kog IP-a je poslat dotični zahtev, niti postoji neki način da to utvrdim, ali zahtev nije bio neracionalan. --Filip (§) 10:12, 6. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Vozdra[uredi kôd]

đes Tomice, nisam te odavna čula. Pisala sam nešto o važnim građevinama koje nisu napisane na wikipediji pa mi nisu ostale slike. Možeš li to molim te popravit. Ja ću se sutra opet vratiti na wikipediju, pa ako budeš tu, možemo se dopisivati --Sammi (razgovor) 13:50, 6. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

engleski-hrvatski[uredi kôd]

Molila bih da mi pošaljete hrvatski naziv sljedećih vrsta, ako postoji: Otidiphaps nobilis (eng. pheasant pigeon) i Treron capellei (eng. large green pigeon). Unaprjed hvala. --Dunjči (razgovor) 16:24, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Brisnanje mojih članaka Isabela i Fernandina[uredi kôd]

Pobrisao si mi članke Isabela i Fernandina, pa ako mi opet budeš brisao članke bar mi napiši da jesi. Takav je valjda ovdje bonton. --Matkovic (razgovor) 19:12, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Što ne valja s mojim bontonom? Pa samo sam ti napisao da, kad već pobrišeš nešto moje, da mi to barem javiš. Kako očekuješ da ja shvatim da mi članak ne valja kad on samo nestane, bez da mi ti, koji si ga pobrisao, napišeš što nije valjalo? Zar ja nešto krivo govorim? --Matkovic (razgovor) 19:18, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pa napisao si mi da bonton vrijedi za svakoga a samo smo ti i ja u razgovoru. Ne znam kako da ovo drugačije shvatim nego da se meni prigovara. Al dobro, svejedno, neću se svađat. Idem radije pisat.

Čitam uvodni tečaj, ali nisam mašina niti sam u školi, pa da sve moram naučiti odmah. Ako nešto radim krivo, reci mi što radim krivo pa i ako sam to pročitao i zaboravio. Sad idem dalje pisat. Puno pozdrava i ne ljuti se na mene. :) --Matkovic (razgovor) 19:25, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Prekratko[uredi kôd]

Sad lijepo piše da je prekratko, pa znam u čemu je problem :). Upravo prevodim dodatni tekst sa engleske wikipedije pa Usamljenik sa Rodrigeza neće biti prekratak. :))))))))))))) Za one otoke nema veze, ionako više volim ptice :)))))))))))). Najbolje, zaboravi da smo ikad o tome razgovarali :). --Matkovic (razgovor) 19:43, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Predlošci[uredi kôd]

Nisam ni mislio da su predlošci tu da se nekog poziva. Krivo smo se razumjeli. Ti predlošci su mi super stvar. Na oba je točno pisalo što je problem i meni ne treba više od toga. Slobodno stavi koji god misliš da treba i pusti mene da se snađem. Stavit ću i infokutiju, ako treba, samo mi reci kako, ili mi daj neki link na help. --Matkovic (razgovor) 19:58, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Članci u komadu[uredi kôd]

Pokušat ću ubuduće pisati članke u jednom komadu, da ne pačiperkam. Tako ćete trebati pregledati samo jednom. Sad idem vani :). --Matkovic (razgovor) 20:01, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Paluba[uredi kôd]

Bok,

Paluba. Imamo neku kategoriju za to? BTW, jesi ti "zadužen" za promet ili samo za zrakoplovstvo? --Ante Perkovic (razgovor) 14:13, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Paluba. Suradnik očito zna što radi i nisam ga htio sputavati. Došao bi do kategorije on sam i bez tebe. "zadužen" sam za sve i ništa. Wikipedija mi je hobi. A tebi?--D tom 19:17, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Imamo čarapka[uredi kôd]

Ti si jedini aktivan admin, pa eto vidi:

Ima on još jedan račun, al se ne mogu siti imena, upozoravo ga je Zhile!

Pozdrav!--Uskboy 12:58, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Izbacivo sedište[uredi kôd]

Da li ste na ovu temu nešto pisali? Dajte mi linkove, da ne bi duplirao tekstove.--Intermedichbo (razgovor) 13:28, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Poštovanje Kako su na stranici koja opisuje mene kao osobu uneseni lažni i netočni podaci, molim da se osobu koja je to napravila upozori na mogucnost podizanja tuzbe za klevetu. Radi se o izmjenama http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kre%C5%A1o_Beljak&diff=1892876&oldid=1892812 gdje se lažno navodi tobožnja osuda za 4 teške krađe i slične insinuacije. Unaprijed hvala Krešo Beljak— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.141.119.218 (razgovordoprinosi)

Pošto nisam administrator želio bih da promijeniš sliku za sastav korn ova slika je dok je još bio bubnjar david silveria a sad je ray luzier ja ću ti poslati link slike pa ju ti stavi... unaprijed hvala

http://i30.tinypic.com/10qlwy0.jpg

napominjem to je slika iz 2009.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Magnifico (razgovordoprinosi)

Vrlo kratko[uredi kôd]

Jeli okej glasovati za više članaka? Aktuelno je sada glasanje pa...

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 16:03, 29. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Valja li?[uredi kôd]

Izvini zbog onog brisanja, ali mi je stvarno bolo oči. Arhivirala sam stranicu za razgovor, molim te da provjeriš valja li i je li sve ok. Sad moram ići.--Dunjči (razgovor) 09:18, 30. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pitanje[uredi kôd]

Smijem li dok pišem članke prepisivati iz svojih enciklopedija? Ako ne, smijem li malo urediti rečenice iz istih pa ih napisati? A smijem li prvo pročitati tekst iz knjige, pa napisati ono što sam zapamtila i možda još malo urediti?--Dunjči (razgovor) 10:48, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

A kako da ja pitam autora koji živi u Engleskoj? Kako da ga kontaktiram?--Dunjči (razgovor) 12:26, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]


Patroliram, pa skrećem pažnju na [2]. Naljutio se ili što već. --Flopy (razgovor) 21:20, 6. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Još bolje. To pomislih prije svega zbog ovog. U radu je spas:) --Flopy (razgovor) 21:33, 6. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Hvala na originalnoj čestitci! --Vatrena ptica (razgovor) 09:32, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Poruka vandala[uredi kôd]

Ma nije problem u tome Floopy, nego sam shvatio da se ovdje administratori malo previše umišljaju (pa tako i ti), misleći da to što imaju "veća prava" od nekog suradnika (koji samo želi nešto korisno napisati) imaju pravo provoditi svoju slobodnu volju.
Bravo, svaka vam čast, VI STE ADMINI NA WIKIPEDIJI, popeli ste se na Mount Everest, ali meni se čini da ste ipak samo na vrhu Papuka.

Uživajte seronje! --M. Damir (razgovor) 12:59, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Zamolba za vraćanje[uredi kôd]

Molio bih Vas da vratite sljedeće navedene sadržaje koje sam uredio na prethodni sadržaj koji je prije toga bio (to sam učinio već, ali je član Ex13 vratio opet na moje tekstove).

To se odnosi na:

Razlog tome je moj trud koji čini se nije toliko cijenjen od ostalih wiki kolega.

Članci su ionako bili dovoljni da bih se shvatili osnovni pojmovi, ja sam samo pretjerao možđa i nekim izrazima i sadržajem koji nije više razumljiv svim surferima nego eventualno određenoj skupini ljudi.

Hvala unaprijed, --M. Damir (razgovor) 12:27, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Onda bih molio vas da stavite ove slike jer kao što vidite one nisu bezpotrebne,a nemaju nikakav copyrights....a kao što vidite ja neznam kako postaviti sliku a da nije predmet brisanja.

Hvala!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Suradnik96 (razgovordoprinosi)

šta bi to značilo: "uleti mi poruku"?

to nema veze s hrvatskim, kao ni "wikipedija", što ne postoji

naime, stvar se zove WIKIPEDIA, f.y.i.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 95.168.113.129 (razgovordoprinosi)

Jedna velika molba[uredi kôd]

Žao mi je što svima vama dosađujem, ne samo tebi, ali imam još jednu zamolbu: pokušala sam loriji (papige) prebaciti na Loriji, pa nije htjelo. Onda sam obrisala članak Loriji, pa opet probala, nije htjelo. Kako da u potpunosti izbrišem neki članak iz postojanja? Ako laprdam gluposti i ne shvataš me, samo mi objasni kako da loriji (papige) uspijem prebaciti na Loriji.--Dunjči (razgovor) 14:01, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala za poruku o upotrebi rijeci zrakoplov. I dok svaka letjelica jest zrakoblov, a ne obratno, htio sam uvesti reda u stranicu gdje se koristi jedna te druga rijec i to izgleda ispremjesano. Hvala jos jednom. Blondeworld

oj, imaš možda ideju u koju kategoriju smjestit ovaj članak. bajdvej, dal je avionska ili zrakoplovna nesreća? bio sam prilično siguran da je zrakoplovna, al me zbunila prva rečenica ovdje :) --zhile 20:15, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala na uređivanju teme, znaš li gdje mogu predložiti da se članak zaključa od uređivanja anonimnih suradnika jer je ćesto na meti vandala. Hvala, --Anton Ri08 20:54, 12. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na intervenciji! --Seiko (razgovor) 20:21, 13. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Blok!![uredi kôd]

Isuse, daj molim te kaznu ovom spameru Domagoju...Nikako da posluša...Biti će još takvih članaka, vidjet ćeš... --RaFa BeNiTeZzZ (razgovor) 18:40, 14. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Za početak!! :-) --RaFa BeNiTeZzZ (razgovor) 18:47, 14. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Kaj s infokvirom? Mislio san uletit sa dva afijona pa ne znam koji infokvir koristiti :-).--Saxum 18:53, 14. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Sorry, Caps Lock mi je bio uključen, a nije mi se dalo pisat ponovno, shvatio sam za ubuduće.... Pozdrav --RaFa BeNiTeZzZ (razgovor) 11:47, 15. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Sve i svašta[uredi kôd]

Hvala na upozorenjima! Zašto ne bih pisao nove članke, poslije ću ih još urediti, kad saznam novo. Ako ti ne paše čekati uredi ih sam ali ih ne briši. Uvijek super: dodo (razgovor) 13:48, 15. kolovoza 2009. (CEST) , pozdrav![odgovori]

ZAšto je izbrisan sadržaj "Općina Dežanovac"?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 7carl7 (razgovordoprinosi)

Ovo je zaista blago rečeno bezobrazluk i drska provokacija. --Flopy (razgovor) 09:21, 22. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Uklonjena tri vandalizma zaredom ovog IP vandala [3]. Mislim da zaslužuje hlađenje. --Flopy (razgovor) 11:56, 23. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Od istoga i ovo. --Flopy (razgovor) 12:15, 23. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Ono gazda dobrovoljno pomaže, ili je gazdi veći gazda naredio da radi? :-)--Saxum 12:07, 29. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Vandaliziranje članak[uredi kôd]

Zamoli bih te da ne vandaliziraš članke :))))--Ex13 (razgovor) 18:45, 29. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Ujednačavanje[uredi kôd]

Čini se da mi je ta rasprava promakla. Ako nije prekasno, zanima me gdje mogu pročitati što je do sada odlučeno i gdje mogu iznijeti svoje predloge. Alpha Centaury (razgovor) 17:41, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Cijenjeni Kolega
Članci za razgovor u predlošcima nisu još otvoreni, tamo nisam naišao na rasprave, pa ovo postam ovdje. Apsolutno se slažem da svi članci iste tematike moraju imati nekakvu standardizaciju, to vrijedi za sve teme, ne samo za avione, ali pretpostavljam da bi svi članci trebali biti jednako dobri, a ne jednako - loši. Predložena shema ima nekih kratkoročnih pozitivnih efekata na kratke članke, ali kada se primjeni na dugačke, nazire se princip konvoja gdje svi moraju pratiti najsporiji brod. Mislim da člancima Airbus A380 i Concorde, ako se zanemare moguće pravopisne greške, nije falilo apsolutno ništa. Mala analiza Vaših izmjena: U članku Airbus A380 iz Predloška:Infookvir zrakoplov uklonili ste sve tehničke podatke, dok u članak niste instalirali Predložak:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova, što znači da se u članku od 68 KB, osnovne tehničke podatke može naći tek na začelju članka, dok se na početku nalaze samo manje bitni podaci o datumu prvog leta, uvođenja u upotrebu, prvih korisnika itd. Također, u jednoj Vašoj ranijoj izmjeni, ovu tablicu, zamijenili ste ovom. Premda se ova druga primjenjuje na mnogim člancima o zrakoplovstvu na hr:wikipeiji, te je promjena vjerovatno bila dio procesa ujednačavanja, prva tablica iz ove izmjene, daleko je bolja, jasnija i preglednija, u odnosu na ovu, koja je slabije preglednosti, posebno kroz Operu, koja tekst prikazuje previše sitnim slovima. Također, naslov tablice "Specifikacije", zamijenili ste naslovom "Usporedba". Ako riječ "Specifikacije" možda nije hrvatska riječ, "Usporedba" sigurno nije prijevod. Jedino što u tablici donekle sliči na usporedbu, razne su verzije motora i broja sjedala za isti tip aviona, dok se većina tablice odnosi na tehničke podatke, specifikacije, ili kako se to već ispravno formulira. Osim toga, ova tablica ispunjava punu širinu stranice, za razliku od ove koja pušta nešto praznog prostora, što prvoj daje pozitivni estetski efekt na izgled članka. U vezi estetike, a to vrijedi i za mnoge druge članke, također se može primjetiti da duži infobox na početku dugačkog članka, [4] ispunjava prazan prostor na desnoj strani članka kojega stvara dugačak sadržaj, što izgleda daleko bolje u odnosu na prazan prostor iz ove verzije. U članku Concorde, dugačkom 80 KB (81 KB u staroj veriziji), dakle još dužem od Airbus A380, problem slabe vidljivosti tehničkih podataka još je izraženiji jer su podaci još udaljeniji od početka članka u odnosu na članak A380. Također, primjena Predloška:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova, članku Concorde uskraćuje više vrlo interesantnih podataka. Pretpostavljam da se preložak može doraditi radi navođenja tih podataka, ali u sadašnjoj verziji članka više nema: Kapacitet: (128 u najgušćem rasporedu), BA i AF imali su 100 sjedala. Air France uklonio je manji broj sjedala nakon sigurnosnih modifikacija 2000.-2001. u vezi opterećenja, Unutrašnja dužina trupa: 39.32 m Vanjska maksimalna širina trupa: 2.88 m, Unutarnja maksimalna širina trupa: 2.63 m, Vanjska maksimalna visina trupa: 3.32 m, Unutarnja maksimalna visina trupa: 1.96 m, Težina praznog zrakoplova (preciznija formulacija), Potisak bez ubrizgavanja: 140 kN svaki, Potisak s dodatnim izgaranjem: 169 kN svaki, Maksimalni kapacitet goriva: 95,680 kg, Maksimalna brzina: Mach 2.2, Vrhunac leta: 18,300 m, Brzina vertikalnog penjanja: 25.41 m/s (penjanje i vertikalno penjanje ne moraju biti ista stvar), Odnos uzgona i otpora: Mala brzina- 3.94, Prilaženje 4.35, 250 kn, 3,000 m- 9.27, Mach 0.94- 11.47, Mach 2.04- 7.14, Potrošnja goriva: za maksimalni dolet: 13.2 kg/km, Maksimalna temperatura nosa: 127 °C (može se i promijeniti u Maksimalna temperatura nosnog konusa). Također, pod točkom "Korisni teret", naveden je podatak 111,130 kg, što nije korisni teret (koji iznosi 13,380 kg), već ukupna težina pri slijetanju (krivo je navedeno i staroj verziji članka), a Maksimalna dozvoljena težina zrakoplova od 186.880 kg, je kao što je navedeno u staroj verziji članka "Maksimalna težina na rulanju", dok je maksimalna težina pri polijetanju 185,000 kg. Također, za točku "Motor" bolje je koristiti raniju formulaciju "Pogon", koja omogućava raznovrsnije podatke (nemaju svi avioni jedan motor, niti svi imaju motor - predložak se može korisiti i za jedrilice). Osim toga, kao izvor podataka naveli ste sajt http://portal.aircraft-info.net/article11.html, ali podaci na tom sajtu razlikuju se u slijedećim slučajevima: maksimalni broj putnika 128, umjesto navedenih 120, maksimalna brzina Mach 2.04, umjesto navedenih Mach 2.02, dolet nije naveden u kilometrima, već u miljama (4,500), dok podatke o brzini penjanja (25,41 m/s), i omjeru potisak/težina (0,373) nisam pronašao. Navedeni sajt također krivo navodi naziv motora: Olympus 593 Mrk610 umjesto Olympus 593 Mk 610. Predložak:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova ima također i nekoliko grešaka koje bi trebalo popraviti - pozicija i debljina teksta na nekoliko mjesta kod dvotočaka. Osim toga, nekoliko manjih grešaka u editiranju dodatno smanjuje kvalitetu članka: pogrešan link za datum u potpisu članka i slika Datoteka:Concorde_G-BOAC.png smještena na liniju razdvajanja između poglavlja umjesto ispod nje. Kao zaključak ovom malom osvrtu na Vaša editiranja, može se izračunati da u najnovijim verzijama, članak Airbus A380 ima oko 30%, a članak Concorde oko 55% manje tehničkih podataka.

Kao što sam već rekao, za razliku od članka A380 gdje se uklonjeni podaci mogu pronaći na začelju članka, iz članka Concorde u potpunosti su uklonjeni neki vrlo interesantni podaci. U vezi s time, interesantno je skrenuti pažnju na to i da u navedenim člancima uopće nije editiran tekst, u kojem se mogu naći interesantni ali manje bitni podaci o popularnoj kulturi, počastima dodijeljenim prilikom povlačenja iz službe, nagradama za dizajn i sl. Čak i manje bitni tehnički podaci, uvijek su važniji od takvih trivijalnosti. Sve ovo može vrlo lako ilustrirati činjenicu da su dovršeni članci Airbus A380 i Concorde, radi ujednačavanja s nedovršenima i nekompletnim člancima (primjeri 1, 2, 3, 4, 5), sada lošiji nego u svojim ranijim verzijama (Airbus A380 Concorde).

Ujednačavanje koje se sada provodi, također stvara situaciju da se infobox često svodi na potpuno beskorisnu dekoraciju, što infoboxu, točnije - infokutiji, oduzima osnovni smisao, jer tamo više nema skoro nikakvih informacija. Ako netko od suradnika primjeti da se takva solucija primjenjuje na engleskoj wikipediji, treba reći da sve što se tamo radi nije uvijek idealno. Osim toga, ako englesku wikipediju nije moguće nadmaštiti po broju članaka, zašto joj se nebi konkuriralo detaljnijim i kvalitetnijim člancima? Primjena Predloška:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova ispunjava prazan prostor u člancima, ali to je samo kozmetička solucija, kratkoročno estetski dobra, ali kontekstualno i funkcionalno dugoročno vrlo loša, zato jer može djelovati destimulirajuće na ispunjavanje i dovršenje tih članaka, kao i destimulirajuće na pisanje dugačkih članaka. Kako smatram da nije konstruktivno, niti estetski, niti funkcionalno kratiti velike članke na račun ujednačavanja s mrvama, predlažem slijedeća riješenja:

  • 1.Selektivno ujednačavanje, koje bi članke ispod 10 KB zadržalo u skladu sa aktuelnim ujednačavanjem, a članke iznad 10 KB dužine u skladu sa prethodnim verzijama članaka Airbus A380 i Concorde, što bi u skladu s dužinom tih članaka bilo daleko primjerenije. Loša strana ovog predloga je relativna neudjenačenost infoboxeva između dužih i kraćih članaka, kao i destimulirajuća solucija za dovršenje kraćih članaka, dok je dobra strana kontekstualno-estetska ujednačenost dovršenih članaka, i stimulirajući ambijent za daljni rad na takvim člancima.
  • 2. Ujednačavanje s dovršenim člancima, koje bi trebalo prazne članke o avionima modelirati u skladu s najboljim člancima o avionima, tj. dovršiti ih prevođenjem teksta s wikipedija na drugim jezicima, i dodavanjem galerije, izvora, vanjskih poveznica, skupnih predložaka, itd. Loša strana ove solucije je da bi trebalo mnogo rada i prevođenja, dok je dobra strana dovršenje svih članaka o avionima. Ova solucija može se i primjeniti na drugi način: Brisati sve članke o avionima koji su prekratki, što bi već u startu riješilo problem kratkih i nedovršenih članaka.
  • 3. Zadržavanje dosadašnjeg stanja, koje nebi mijenjalo situaciju. Loša strana ovog riješenja je praznina u kratkim člancima, dok su pozitivne strane iste kao i pod točkom 1, plus stimulirajući ambijent za dovršenje ili dopunu i doradu kraćih nedovršenih članaka.

Osim toga, ako se provodi ujednačavanje, treba odrediti i mnoge druge stvari, npr. poredak tema u članku. Upravo su članci Airbus A380 i Concorde dobri, ne i obavezni, primjeri kako urediti članak, te u skladu s time Vaše premještanje poglavlja "Popularna kultura", u članku Concorde, relativno nebitnih ali zanimljivih podataka, ispred tehničkih karakteristika aviona koje su premještene na samo začelje članka, ne smatram konstruktivnim. Kao sintezu ta dva članka, može se predložiti slijedeći poredak tema:

  • Uvod
  • 1 Razvoj
  • 1.1 Koncept
  • 1.2 Projektiranje
  • 1.3 Proizvodnja
  • 1.4 Testiranje
  • 1.5 Odgode isporuka
  • 1.6 Uvođenje u službu
  • 2 Dizajn
  • 2.1 Pilotska kabina
  • 2.2 Motori
  • 2.2.1 Gorivo
  • 2.3 Materijali
  • 2.4 Arhitektura avionike
  • 2.5 Sustavi
  • 2.6 Putnička oprema
  • 2.7 Integracija u infrastrukturu
  • 2.7.1 Zemaljske operacije
  • 2.7.2 Razdvajanje pri polijetanju i slijetanju
  • 3 Karakteristike leta
  • 4 Operativna karijera
  • 5 Povlačenje iz službe
  • 6 Buduće varijante
  • 7 Tržište
  • 8 Narudžbe i isporuke
  • 9 Specifikacije (Predložak ili Tablica)
  • 10 Operateri
  • 11 Popularna kultura
  • 12 Galerija
  • 13 Vidi još
  • 14.1 Srodni projekti
  • 14.2 Usporedivi zrakoplovi
  • 15 Izvori
  • 16 Vanjske poveznice
  • Skupni predlošci

Naravno, čitav niz vrlo specifičnih aviona zahtjevao bi fleksibilnu primjenu ove sheme, ali upravo zbog toga trebalo bi razraditi još mnoge detalje: Upotrebu linkova u infoboxevima, tj. u koje točke postaviti linkove a u koje ne, upotrebu linkova u potpisu glavne fotografije, upotrebu podebljanog teksta i kurziva u infoboxu, upotrebu linkova u tekstu, upotrebu, položaj i veličinu slika, tablica, grafičkih prikaza podataka, broj crvenih linkova, font naslova pojedinih poglavlja, pozicija linkova za članke o pojedinim verzijama istog aviona, korištenje linkova u potpisima fotografija u tekstu, korištenje linkova za članke u drugim projektima, broj izvora u kraćim člancima, upotrebu podebljanog teksta i kurziva, članke koji se mogu navesti u poglavlju "Vidi još", upotrebu vrste grafičkog dijagrama kraj Predloška:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova, upotrebu galerije i ostalih medija, filmova i zvukova, vrsta i položaj predloška za druge projekte, redosljed skupnih predložaka, itd. Ili detaljnije: Odrediti kada se koristi Predložak:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova a kada tablica, ili se definitivno odlučiti za jednu od te dvije solucije. Iskustva su do sada pokazala da primjena Predloška:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova ne dozvoljava uvijek navođenje svih podataka, kao u slučaju navođenja više verzija motora koje koristi neki avion, ili je to manje pregledno, dok tablica nema takvih problema. Ipak, u kombinaciji s grafičkim prikazom, prošireni i dorađeni Predložak može imati pozitivni informativno-estetski efekt. Ustanoviti kada i kako se primjenjuje galerija, broj slika, vrsta slika, navođenje linkova u potpisu slika u galeriji, vrsta galerije, itd. Galeriju smatram neprimjerenom dužim člancima s mnogo fotografija, dok se estetski i kontekstualno dobro uklapa u članke do 30 KB dužine. Od nekoliko vrsta galerija, primjeri 1, i 2, bolja solucija je prva, jer omogućava više slika na manjem prostoru. Smatram da su četiri slike u liniji optimalan raspored slika u galeriji, uz umjerenu primjenu linkova u potpisima slika. Primjenu linkova u potpisu glavne fotografije smatram nepotrebnom, također i linkove na datumima u infoboxu i članku. Prevelika upotreba linkova, posebno na članke koji nisu direktno vezani uz temu članka, kao npr. datumi, izgleda neozbiljno i neenciklopedijski, dok je u infoboxu vrlo korisno postaviti link za neku srodnu temu, kao npr. proizvođač motora ili sl. Također, podebljani tekst trebao bi se koristiti vrlo rijetko, npr. u infoboxu ili u tekstu kao podnaslov nekoj točki ako se navode podaci za više verzija istog aviona. Vrlo pozitivan efekt po ujednačavanje imala bi standardizacija slika. Previše slika ili prevelike slike ne izgledaju enciklopedijski i članak čine neozbiljnim. O vrsti tablica već je bilo riječi, te predlažem da se ova tablica primjeni na sve članke gdje je instalirana tablica ovog tipa, a ukoliko se postavljaju zasebno, trebale bi biti koncentrirane pri kraju članka, iza specifikacija i ispred galerije. Prevelika upotreba crvenih linkova estetski je loša i odvlači pažnju s teksta, idealno je najviše jedan ili dva po pasosu. Ukoliko postoje članci o pojedinim verzijama aviona, (npr Boeing 747 i Boeing 747-200), u glavnom članku (Boeing 747) u poglavlju o verziji 747-200, može se u naslov poglavlja postaviti link za članak Boeing 747-200, ili ispod naslova postaviti Glavni članak: Boeing 747-200, što smatram puno boljom solucijom. Također preferiram umjerenu primjenu linkova u potpisima fotografija u tekstu. Kraći članci (ispod 30 KB), nebi trebali imati pretjeram broj izvora, npr. ne više od 1 izvor po KB. Ostale medije, filmove i zvuk, za sada nebi postavljao u članke, već ih učinio dostupnim samo kroz Predložak:Commons. U skupnim predlošcima, prvi bi trebao biti predložak proizvođača aviona, a potom predlošci na druge teme.

Za kraj, mogu konstatirati da kao što nije moguće Boeing 747 smjestiti u hangar za Piper Super Cub, tako nije moguće primjeniti istu standardizaciju za članke od 3 KB i 81 KB. Kako je obrnuta situacija moguća - Piper Super Cub je moguće smjestiti u hangar za Boeing 747, logika kaže da bi se standardizacija trebala modelirati prema najdužim člancima, što može imati samo pozitivne efekte. Mogu još jednom ponoviti da se slažem sa standardizacijom članaka, i da bi ju trebalo provesti u svim temama, ne isključivo zrakoplovstvu, ali smatram da bi ujednačavanje sve članke trebalo učiniti jednako dobrim, a ne jednako - lošima, kao što je bio slučaj u editiranju članaka Airbus A380 i Concorde. Pozdrav Alpha Centaury (razgovor) 00:20, 2. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Cijenjeni kolega, možda Vam je promaklo da sam u prethodnoj poruci pokušao objasniti zašto se ne bi trebalo, a ne kako bi se trebalo provesti ujednačavanje kakvog ga sada predlažete. Ali ako smatrate da je to jedino moguće riješenje, nema se što čekati mene. Učinite kako mislite da je najbolje. Pozdrav Alpha Centaury (razgovor) 18:22, 3. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

hvala, na bloku onog suradnika :))--SveroH (Talk To Me) 20:13, 2. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Trebamo te! :-)))

Andrej Šalov 20:42, 3. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala vam na pozivu, ali već godinama pomalo editiram na ovaj način i koliko mi vrijeme dozvoljava. Pozdrav— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.164.213.241 (razgovordoprinosi)

Objašnjenje: Karađorđe[uredi kôd]

Da li je normalno da Serbijanci kradu crnogorski idenditet? Odakle im pravo da Černoga Georgija proglasu Srbijancem?

On potiče iz Vasojevića, crnogorskog plemena.

Hoćeš li mi reći da uklanjenjem mojih izmjena i brisanjem strane za razgovor članka podržavaš Srbijance? --93.87.140.115 18:29, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Ne može da u članku da stoji da je Srbijanac, a onda podatak da je crnogorskog porijekla. To samo zbunjuje vjerne čitaoce ove Wikipedije. Može samo da stoji da je ili Srbijanac, ili Crnogorac.
Shvataš? --93.87.140.115 18:38, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Pusti vandalizma sada, priča se o paradoksu članka. Dakle ili da se ukloni podatak da je oz pljemena Vasojevića (što znači da je Crnogorac), ili da se stavi da je srbijanizovan Crnogorac tj. da su njegovi preci srbijanizovani. --93.87.140.115 20:40, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

All right. --93.87.140.115 21:36, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Možeš li na irc?--Lasta 20:15, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Mapa za brisanje[uredi kôd]

Pozdrav Dtom! Dobio sam upozorenje da trebam staviti licencu na jednu povijesnu kartu od prije no ja to nisam znao učiniti pa sam ponovno instalirao istu i ovaj put postavio licencu. Neznam, možeš li molim te obrisati onaj stari primjerak? Nova mapa Stara mapa koju treba obrisati: Mapa za brisanje Hvala ti! --Seiko (razgovor) 22:01, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Brisanje[uredi kôd]

Pozdrav Dtom! Ovu stranicu bi trebalo obrisati: Knez jer ću raditi obradu cijele teme pa i tog članka. Hvala! --Seiko (razgovor) 17:37, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala![uredi kôd]

Hvala, sad sam skužio gdje stoji ta oznaka. --Seiko (razgovor) 20:19, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala, ja sam se spetljao s tim nazivima da me glava već boli! Oprosti na zavrzlamama. --Seiko (razgovor) 20:46, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Može još samo jedno pitanje, zašto se stranica zove Uređujete Vladimir I., veliki knez Kijeva, zar ne bi trebalo pisati bez riječi «Uređujete»? --Seiko (razgovor) 20:53, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Znači, kad se izbriše stranica predodređena za brisanje Vladimir I., veliki knez Kijeva, onda je moguće napraviti novu (staru) stranicu sa istim nazivom? --Seiko (razgovor) 20:57, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Petrovac[uredi kôd]

Pozdrav , jel mi možeš na ovoj stranici obrisati preusmjeravanje na Petrovac na Mlavi [5] sada je glavni naziv Petrovac na Mlavi (općina) i to je dobro, a ja trebam napisati grad Petrovac na Mlavi --Sokac121 (razgovor) 11:51, 19. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Čedomil Veljačić[uredi kôd]

Da li može neko konkretno objašnjenje zašto je stranica o Čedomilu Veljačiću obrisana, pa da se eventualne greške poprave? Hvala na razumevanju ;)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 79.101.84.13 (razgovordoprinosi)

Zaštita članka[uredi kôd]

Dobro jutro Dtom! Molio bih te da se zaštiti jedna stranica jer posljednjih nekoliko dana anonimni vanjski korisnik (ili više njih) narušava izgled stranice Konotopska bitka ubacujući propagandne ili netočne tvrdnje, namjerno ili ne namjerno - neznam. Primjetio sam da istu stvar radi i na ostalim stranim stranicama, i nepoznaje naš jezik već napamet izmjenjuje tekst.

Molim, ako je moguće, da se stranica makar privremeno zaključa jer sumanjam da će ju netko dalje obrađivati s obzirom da tema nije od toliko velikog značaja i osnovne stvari bitne za tu temu su navedene i gotovo citirane. Mogu pretpostaviti da će ta stranica i u buduće biti predmetom nepotrebnih izmjena jer je tema za neke iz vana osjetljiva više iz političkih razloga. (Mogu pojanisti o čemu je riječ ako je potrebno.) Hvala puno! --Seiko (razgovor) 09:57, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Potvrđujem sve što je Seiko rekao. Patrolirajući naišao sam često na takve izmjene, upita Seiko da ih pogleda te ih je ocijenio neopravdanim. Mislim da bi se stranica trebala zaštititi od IP-ova. --Flopy (razgovor) 10:00, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Sori, krivi klik pa sam zabunom skoro obrisao tvoje glasove. Pozz ;)--Fhms (razgovor) 10:23, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

OK, hvala! --Seiko (razgovor) 11:13, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Baci oko....[uredi kôd]

na ovo; nije baš moje područje.--Saxum 12:09, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Možeš li na irc? --93.143.47.153 12:20, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

e bok, mi možeš ovo sredit kad nađeš vremena [6]. mi možeš usput i obrisat suradničku, pa vratit samo ovu zadnju inačicu, hvala. (zhile) --93.159.79.78 19:35, 25. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Stavila sam zahtjev za promjenu imena. --Valentina (razgovor) 09:22, 27. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Nema veze, ionako na drugim projektima ne radim puno. --Valentina (razgovor) 09:35, 27. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Hoćeš li mi promijeniti ime? Hvala unaprijed ;) --Valentina (razgovor) 09:47, 27. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Može li ime Ornitologinja, jer je u skladu sa stvarima o kojima pišem (ako ne postoji ime)? Hvala, i oprosti što gnjavim --Valentina (razgovor) 09:52, 27. rujna 2009. (CEST)[odgovori]