Razgovor sa suradnikom:Dvanaesti Igrač/Arhiv1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dvanaesti Igrač, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
 • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
 • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Dvanaesti Igrač") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 23:07, 28. lipnja 2016. (CEST)

Prijevod[uredi kôd]

"Last airbender" je Posljednji Vladar Zraka? Ili "Posljednji vladar zraka"? Ako je prvo, uvest ćemo pravilo Zadnje Rupe Na Svirali. Wikibizut.svg SpeedyGonsales 02:02, 19. kolovoza 2016. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Wikipedija:Tečaj (Slike):


Slike snimljene na hrvatsku wikipediju i na zajednički poslužitelj koriste se na potpuno isti način!

Ako se slika zove "Pingvin.jpg", onda se ona koristi na potpuno isti način bila ona snimljena na hr wikipediju ili zajednički poslužitelj:

[[Slika:Pingvin.jpg]]

Softver Wikipedije prvo sliku traži po imenu na hrvatskoj wikipediji, a onda na zajedničkom poslužitelju.


Ako slika koju želite postaviti na hrvatsku wikipediju nije postavljena kod nas ili na zajednički poslužitelj, nego se nalazi samo na engleskoj wikipediji, situacija je složenija.

Iako je načelno zabranjeno postavljati na Wikipediju slike zaštićene autorskim pravima, postoje okolnosti kako to izvesti da se zabrana ne prekrši: na stranici Wikipedija:Pravedna upotreba pročitajte uvod, nastavak je na stranicama Wikipedija:PDI i Wikipedija:Slike/Oznake_za_slike#Pravedna_upotreba.

Sažeto rečeno, slike živih osoba zaštićene autorskim pravima brišemo, slike zaštićene autorskim pravima koje nije moguće danas ili sutra slikati npr. preminule osobe ili TV serije postavljaju se na našu wikipediju u niskoj rezoluciji kako je definirano gore, uz uvjet da je to valjano obrazloženo (na stranici slike je napisano pod kojim se uvjetima rabi), i da se ne pretjeruje (prakticiramo jednu neslobodnu sliku po članku). Pročitajte članak poštena odnosno pravedna uporaba (postoji podjednako u američkom i hrvatskom pravnom sustavu). SpeedyGonsales 17:09, 23. kolovoza 2016. (CEST)

Slike - nastavak[uredi kôd]

Za buduća postavljanja pod dopusnicama, molim obratiti pažnju na ovu izmjenu te ostatak postavljenih slika ispraviti u skladu s ovom. Što se tiče logotipa serije Zakon, tu se baš i ne može razgovarati o dopusnici. Zašto? Pitanje je tko je autor logotipa, a ako je treća osoba (a 99% je), onda nema govora o dopusnici, već slika mora biti postavljena u rezoluciji ne većoj od 300 piksela, a licencija se mora promijeniti u {{Predložak:Logo}}.--MaGaporuči mi 20:07, 24. kolovoza 2016. (CEST)


Razumijem. Dvanaesti Igrač (razgovor) 20:25, 24. kolovoza 2016. (CEST)

Logotip ne smije biti veći od 300 piksela. Što se tiče potpisa, ovdje je u kratkim crtama objašnjeno što i kako.--MaGaporuči mi 16:55, 25. kolovoza 2016. (CEST)

Radoševiću nedostaje licencija, a logo (iznad) treba smanjiti na 300 piksela po većoj stranici.--MaGaporuči mi 18:29, 26. kolovoza 2016. (CEST)

Sve sređeno. Dvanaesti Igrač 13:02, 29. kolovoza 2016. (CEST)

Napomena: slikama za koje postoji dopuštenje za postavljanje (HNS, HNK,...) se ne smanjuje rezolucija već se ostavlja kakva je na izvoru.--MaGaporuči mi 19:45, 29. kolovoza 2016. (CEST)

Što se tiče glasovanja, ovoga puta (zbog nedostatka doprinosa u GIP-u) su glasovi nevažeći. Marljivo raditi - do sljedećeg izbora.--MaGaporuči mi 20:13, 29. kolovoza 2016. (CEST)

Upute za dopusnice[uredi kôd]

Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja--MaGaporuči mi 07:47, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Hvala. Dvanaesti Igrač 11:36, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Slabo se čitaju upute s procedurom oko dopusnica. Čini mi se da su brži samari nego konji.--MaGaporuči mi 19:14, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Ću ćeš će ćemo ćete će[uredi kôd]

Ciao 12. igrac
Kao prvo zelim ti se zahvaliti i zazeljeti dobrodoslicu na hr. wiki. Kao drugo nemoj brzo izgorjeti, jer bilo je ovdje vec slucajeva uredjivanja 3-4 dana, ili tjedna ili mjeseca pa padnu u zaborav. No htio sam ti samo obratiti pozornost daje hr. jezik kodiran i nije kao recimo njemacki ili skandinavski jezici pa da glagol u normalnoj recenici mora biti na drugom mjestu (osim u imperativu). U hr. jeziku je to pak malo drugacije kao i drugim slavenskim jezicima ili pak idu i esprerantu: zna se tko je onaj ko nesto radi a zna se i sto je objekt. I pored toga opet postoji uobicajeni niz rijeci u recenici kojeg bi se trebali manje-vise pridrzavati. Napisao si npr. da Ivanisevic "je umirovljeni" i jos u nekoliko clanaka sl., a ljepse bi zvucilo u duhu hr. jezika da je Ivanisevic umirovljejeni je... Obicno ne volim ukazivati na ovako nesto ali ispravljao si vec neke clanke koji su napisani "u duhu". Naravno ovdje smo svi za dobrobit hr. wiki i kritiku treba shvatiti dobronamjerno, no ako pak mislis da ja ili neki drugi decki nisu u pravu slobodno se javi, pitaj, ili kritiziraj da to istjeramo na cistac. Eh da, mirno more. --El hombre (razgovor) 14:13, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Hvala na instrukciji. Poznajem gramatiku jako dobro, nije bilo potrebe za objašnjavanjem, ali hvala svejedno. Zdravi bili! Wikibizut.svg Dvanaesti Igrač 14:21, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Alo 12., ovo je kao u onom filmu s Jackom Lemonom (12 angry men). Super je da nema ljutnje, mala smo zajednica i zelimo ovoj wiki sve najbolje. Jos jedna stvar. Kada ti netko posalje poruku javi se na stranici tog suradnika, a ne na svojoj, jer nije sigurno da ce suradnik koji ti je poslao poruku kontrolirati bas tvoju stranicu. Toliko od mene za danas, tebi zelim svako dobro i lijep ostanak na viralnim stranicama hr. wiki:)--El hombre (razgovor) 14:31, 30. kolovoza 2016. (CEST)
Evala Hombre, znan, volin taj film. Evo ću ti još jednom napisat ode da sad ne pišem na tvoj razgovor. Zdravi bili! Dvanaesti Igrač 14:40, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Re: Suradnička stranica[uredi kôd]

Bok Dvanaesti Igraču! Nema nikakvog problema s kopiranjem izgleda "moje" suradničke stranice (svi smo mi već štogod krali ili kopirali jedni od drugih). Zato slobodno obriši rečenicu Maestro, pardon što sam kopirao tvoj izgled, ako ima problema, obrati se na moj razgovor iz odlomka "Ukratko o meni". Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 23:57, 30. kolovoza 2016. (CEST)

Mestre, fala ti. Zdravi bili! Dvanaesti Igrač 00:40, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Razgovori[uredi kôd]

Bok Dvanaesti Igraču! Ovaj sam tvoj odgovor slučajno vidio pregledavajući nedavne promjene: naime, kad ostalim suradnicima odgovaraš ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da si im pisao. Stoga te lijepo molim, pročitaj ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim). Ako imaš kakvo pitanje ili trebaš pomoć u vezi s uređivanjima, piši na mojoj stranici za razgovor. Face-wink.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 00:56, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Ala brale, ludila[uredi kôd]

[1] Ala brale, ludila! Sa' je, ka' ono, još je'an ovdi :) Kubura (razgovor) 05:44, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Odgovaranje na poruke[uredi kôd]

[2] Ako ti tko napiše poruku na ovoj tvojoj stranici za razgovor (SZR), onda imaš dvi mogućnosti:
- odgovorit sugovorniku na njegovoj stranici za razgovor
- odgovorit mu ovdi, na svojoj SZR, ali onda mu moraš napisat na njegovoj SZR "odgovoria san ti na svojoj stranici za razgovor".
Razlog zašto moraš obavistit sugovornika je taj što sugovornik uopće ne zna da si mu odgovoria i možedu proć miseci dok ovaj uoči da si mu odgovoria. Kubura (razgovor) 06:18, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Savit[uredi kôd]

[3] Onda samo staviš ispravnu poveznicu. Ka ovdi.[4] Kubura (razgovor) 06:23, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Di si naša sliju?[uredi kôd]

[5] Ovdi [6] ju ne nalazin. Koja je točna URL adresa te slike na teatar.hr? Kubura (razgovor) 07:18, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Pisanje nadnevaka[uredi kôd]

Ciao 12.
Molim te obrati pozornost da se nadnevci tj. datumi pisu po sablonu 4. kolovoza a ne 4.8 kako si ti to napisao. Znam da nisi imao losu namjeru i fino je uvijek imati sto vise izvora ali moramo se drzati wikipedijskih standarda. De molim te popravi to i naravno ostavi izvore:) Ugodan dan.--El hombre (razgovor) 13:48, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Doprinosi[uredi kôd]

Ne volim stvari rješavati na preskoke. Ono pitanje o samarima i konjima, što je s njim?--MaGaporuči mi 17:47, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Ne pratiš promet na svojoj stranici za razgovor? A tko je ovo napisao?--MaGaporuči mi 21:02, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Da ponovim (za slučaj da se nije čitalo od početka do kraja): Slabo se čitaju upute s procedurom oko dopusnica. Ovog puta izostavljam samare i konje da nepotrebno ne odvlače pažnju.--MaGaporuči mi 21:18, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Uzet ću za slobodu vjerovati da se prebrzo čitalo. Rečenica u kojoj sve piše počinje s Nakon što dobijete dopuštenje.... Nisam baš siguran da je sve iz nje ispoštovano.--MaGaporuči mi 21:27, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Ništa, moramo crtati:

 • Nakon što dobijete dopuštenje iskopirajte ga na stranicu za razgovor dotičnog članka, i/ili upišite ovdje... je napravljeno;
 • ...a izvornu prepisku proslijedite nekome od administratora, kojemu na stranicu za razgovor ostavite poruku o poslanoj elektroničkoj pošti. nije napravljeno ili ja slabo vidim.--MaGaporuči mi 21:49, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Ova zadnja stavka nije jasna? To znači da se mail u kojem je vidiljiva cijela prijepiska prosljeđuje (dakle e-mailom) a ne kopira na suradničku stranicu.--MaGaporuči mi 07:51, 1. rujna 2016. (CEST)

maga(točka)wikipedia(at)googleova poštanska usluga. Da se razumijemo: ovo se mora poslati bilo kojem aktivnom adminu, nisam ja Bogom dan.--MaGaporuči mi 17:33, 1. rujna 2016. (CEST)

Pravilo 60 min.[uredi kôd]

Ciao 12.
vidim vrijedan si:) Neka neka. Nego kad neki suradnik ili suradnica zapocnu clanak nepisano je pravilo dati im 60 min da isprave (moguce) pogreske koje su napravili tijekom pisanja clanka. Svima, dakle najboljima (pa i meni:) uvijek nesto promakne. Onda se zna desiti da dva suradnika istovremeno uredjuju clanak a to zna biti naporno jer dobijes poruku da i drugi suradnici istovremeno uredjuju clanak. De molimn te obrati pozornost na ovo. Laku noc--El hombre (razgovor) 23:58, 31. kolovoza 2016. (CEST)

Fala ti Hombre na instrukcijama. Nema problema, odsad pa nadalje držat ću se toga! Fala ti, e i ako još nisi, prati moj razgovor, jer kao što možeš vidit, odi ću odgovarat. I kad si već tu, jel postoji način da ja vidin koliko neki suradnik ima doprinosa? Zdravi bili! Dvanaesti Igrač 00:02, 1. rujna 2016. (CEST)

Ciao 12.
Evo ti poveznica." https://tools.wmflabs.org/xtools-ec/?user= " Upisi ime wiki (recimo hr.wikipedia.org) i ime suradnika i to je to. Ugodan dan.--El hombre (razgovor) 05:42, 1. rujna 2016. (CEST)

Fala ti. Zdravi bili! Dvanaesti Igrač 07:39, 1. rujna 2016. (CEST)

Zarezi, točke, upitnici, uskličnici...[uredi kôd]

[7]Možda si mislio na ovo, ovo, ovo ili možda ovo?--MaGaporuči mi 17:39, 1. rujna 2016. (CEST)

Samo kod slika, mislio sam da to nije toliko važno kod fotografija, ja sam govorio o artiklima. Dvanaesti Igrač 17:44, 1. rujna 2016. (CEST)

Dakle, u školi se hrvatskim književnim jezikom govori samo na satu hrvatskoga, a na matematici (ili fizici) ne?--MaGaporuči mi 17:46, 1. rujna 2016. (CEST)
Naravno da se govori hrvatskim književnim jezikom, na svim predmetima. Dvanaesti Igrač 22:41, 1. rujna 2016. (CEST)

Prikaži kako će izgledati?[uredi kôd]

[8] Na osnovu čega je ova poruka suradniku?--MaGaporuči mi 17:53, 1. rujna 2016. (CEST)

Ipak se nisam prevario oko samara i konja iznad.--MaGaporuči mi 18:29, 1. rujna 2016. (CEST)

Zaista se ne mislim igrati s neopreznim i prebrzim suradnicima. Napisao sam jasno par odlomaka iznad: To znači da se mail u kojem je vidiljiva cijela prijepiska prosljeđuje.... Dakle, ključne riječi su prosljeđuje i cijela prijepiska. Ako ne znate kako proslijediti e-poruku, obratite se davatelju usluga e-pošte. Ako niste u stanju s razumijevanjem pročitati rečenicu pročitajte je više puta. Narodski rečeno: Ili kujte ili ne mrčite gaća.

Samari i konji: što znate o održavanju ovog projekta da biste lijepili poruke koje se tiču tuđih uređivanja? Istovremeno drugima lijepite poruke o nepoštivanju pravopisa, a i sami ga se ne pridržavate.--MaGaporuči mi 18:38, 1. rujna 2016. (CEST)

Evo pardon, neću se više miješati, ja sam samo htio pomoći suradnicima. Evo prestati ću. I znam kako proslijediti poruku, ali mislio sam da moja poruka nije važna jer sam samo kopirao ovo. Dvanaesti Igrač 20:19, 1. rujna 2016. (CEST)

Re: GIP[uredi kôd]

[9] Pozdrav, znam da ste pitali Kuburu, ali ja sam naišao, pa da odgovorim:

Wikicitati „GIP, ili Glavni imenski prostor je onaj prostor u kojem se nalaze enciklopedijski članci koje pišete. Njegova stranica za razgovor služi za rasprave, razmjenu mišljenja suradnika, argumentiranje promjena i slično prije dopunjavanja ili tijekom dopunjavanja članka u glavnom imenskom prostoru.”

Postoji mnogo imenskih prostora, npr. imenski prostor Predloška, u kojem su sadržani svi predlošci na Wikipediji. Više o različitim imenskim prostorima možete saznati na WP:IMPR, a ukoliko naiđete na još koji nepoznati pojam, najbolje bi bilo prvo konzultirati rječnik Wikipedijinih pojmova. Npr, taj se rječnik nalazi u imenskom prostoru Wikipedija, jer se nalazi na adresi hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Rječnik
Lijep pozdrav, Ivi104 (razgovor) 20:42, 1. rujna 2016. (CEST)

Raining Blood[uredi kôd]

Bok, Dvanaesti Igraču!

Kao prvo, naletio sam na tvoj članak (koji je naveden u naslovu ove poruke) te bih ti se ovim putem zahvalio što se baviš tematikom heavy metal glazbe, pošto se trenutno jako malo suradnika bavi istom (uključujući mene) Face-smile.svg

No kao drugo, pošto vidim da si noviji suradnik, želio bih ti dati neke savjete;

 • Izraz "od strane" nije u duhu hrvatskog jezika. Preporučam ti da pišeš u aktivu (primjerice, "Pjesmu su napisali Jeff Hanneman i Kerry King" zvuči puno bolje nego "Pjesma je napisana od strane Jeffa i Kerryja"). Kažem ti ovo zato što primjećujem da prevodiš s engleskog jezika pa znam da je relativno lako se "izgubiti" u svim tim glagolskim oblicima;
 • Kada stvaraš novi članak (poput ovog navedenog u naslovu ove poruke) klikni na pojam "dodaj međuwikije" ispod "Jezičnih postavaka" koje se nalaze na lijevom dijelu stranice. Time ćeš članak povezati sa svim istovjetnim člancima koji su bili napisani na raznim jezicima (i naravno, na raznim Wikiprojektima);
 • Preporučio bih ti da ne pišeš rečenice tipa "jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija pjesma", osim ako citiraš rečenicu nekog izvora. Naime, na Wikipediji pojmovi "popularan" i "poznat" tehnički ne govore ništa sami za sebe, jer su relativni.

Sretno s budućim uređivanjima i samo tako dalje! I naravno... stay metal! Gesture raised fist with index and pinky lifted.jpg Pajo Pajimir 22:28, 1. rujna 2016. (CEST)

Upozorenje suradniku[uredi kôd]

[10] Poruke se ne uklanjaju tek tako sa stranica za razgovor niti se naknadno mijenjaju pogotovo nakon što je na njih već netko odgovorio. Što se tiče dopusnice, ne bude li cijela prijepiska proslijeđena nekom od aktivnih administratora, dopusnica neće biti važeća i sve datoteke koje su postavljene pod njom će biti izbrisane. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 08:29, 2. rujna 2016. (CEST) [11] Budući da nisi ophoditelj, ne možeš imati ovo na suradničkoj stranici.--MaGaporuči mi 08:37, 2. rujna 2016. (CEST)

Postoje pravila kojih se treba pridržavati. To nema nikakve veze s (ne)dragošću. Ako se na cesti ostane bez 1000 kn zbog brze vožnje, je li policajac kriv i nedrag? Meni nije kriv, ali ga ni ne mrzim: ja sam taj koji je vozio prebrzo. On je samo radio svoj posao, svidjelo se to meni ili ne.--MaGaporuči mi 16:54, 2. rujna 2016. (CEST)

Iskreno se nadam. Bumo vid'li.--MaGaporuči mi 17:04, 2. rujna 2016. (CEST)

Master of Puppets & Psychosocial[uredi kôd]

Dvanaesti Igraču, pozdrav!

Lijepo je to što si aktivan, ali bih ti samo htio objasniti nekoliko stvari. U ovoj ćeš izmjeni uočiti par promjena, koje ću obrazložiti. Naime, riječ "bend" je tuđica, a kako smo na hrvatskoj Wikipediji, pišemo hrvatskim jezikom. Stoga umjesto te riječi preporučam ti da koristiš izraze "sastav", "skupina" ili "grupa";

Kada navodiš izvore (id est kopiraš ih iz engleskog članka) promijeni stil datuma u parametru "accessdate" i "archivedate" (ako potonjeg ima): drugim riječima, ako u izvorniku piše "January 5, 2008" ili "01-05-2008", ti to prepravi u "5. siječnja 2008.". Također bi bilo poželjno da dodaš primjerenu jezičnu oznaku ako je u pitanju izvor na stranom jeziku (tipa (engl.) ako je izvor pisan engleskim jezikom). To nije nužno, ali bi malčice pomoglo čitateljima članaka kako bi se "snašli".

I posljednje - koristi Wikipoveznice - one omogućuju lakše skakanje sa članka na članak onome tko ga čita, za slučaj da taj netko želi podrobnije proučiti neki određeni pojam - tako da bi bilo lijepo kad bi umjesto "heavy metal" pisao "heavy metal". Ne trebaš to činiti više puta u članku za jedan te isti pojam, dovoljno je jednom, niti to moraš činiti za svaku riječ - samo za one od većeg značaja. Face-smile.svg

Srdačan pozdrav, Pajo Pajimir 17:43, 2. rujna 2016. (CEST)

Potpis?[uredi kôd]

Odnosi se na Fidela Castra. Kad poželim nešto reći Leonidu Brežnjevu, onda ću se obratiti na njegovu stranicu za razgovor.--MaGaporuči mi 19:43, 2. rujna 2016. (CEST)

Rocky Balboa & slika Rockyjeva[uredi kôd]

Bok, Dvanaesti Igraču!

Prvo, u pogledu članka Rocky Balboa: primjetio sam da ga vrlo vjerojatno nisi dovršio do kraja (uzimajući u obzir da je istoimeni članak na engleskoj Wikipediji puno opširniji). Ubuduće kada tako stvaraš članke koje treba nadopuniti, stavi predložak "Mrva" na kraj članka kao primjerice u ovoj izmjeni. Za svaku vrstu članka postoji adekvatna mrva, a ovdje ti je i njihov popis. Usto, također primjećujem da zaboravljaš povezivati novostvorene članke sa člancima na drugim Wikijama pomoću međuwikipoveznica. Probaj to ubuduće raditi jer se tako lakše dolazi do istoimenih članaka na drugim Wikijama. (Kao primjer, pogledaj odsjek "Drugi jezici" u lijevom kutu spomenutog članka i primjetit ćeš poveznice na različite jezike; toga prije nije bilo već sam to ja morao dodati).

Što se tiče slike navedenog članka, komentirat ću ti isto ono što mi je davno prije rekao suradnik MaGa: "Poveznica na izvor nije dobra. Ne stavlja se poveznica na samu sliku već na stranicu koja prikazuje sliku i dokazuje da je to - to. Sama slika za sebe ne znači ništa.". Drugim riječima, ubuduće stavljaj izvor na stranicu na kojoj se prikazuje slika koju si postavio, a ne na samu sliku.

Srdačan pozdrav, Pajo Pajimir 14:04, 5. rujna 2016. (CEST)

P.S., skoro zaboravih, ako si započeo članak ali ga planiraš dorađivati u više etapa, u članak postavi ili ovaj ili ovaj predložak.

Vaša/e slika/e krši/e smjernicu o veličini slike koja se koristi pod uvjetima poštene upotrebe.
Nuvola apps important orange.svg


Molimo vas da postavite manju/e inačicu/e slike/a pod istim imenom datoteke.

Molimo pročitajte Wikipedija:Tečaj (Slike) ili postavite pitanje na Wikipedija:Kafić/Pitanja o slikama ako imate nedoumica.

Hvala!

--MaGaporuči mi 19:37, 5. rujna 2016. (CEST)

E... Dobro je sad.--MaGaporuči mi 11:33, 6. rujna 2016. (CEST)

P.S. Oće li uletit kakav izvor o Rockyu?--MaGaporuči mi 11:34, 6. rujna 2016. (CEST)

Potrudi se naći (a ne "naći"), članak s izvorima je vjerodostojniji.--MaGaporuči mi 11:49, 6. rujna 2016. (CEST)

Odg.: GIP[uredi kôd]

GIP je kratica za "glavni imenski prostor". To su stranice gdje su članci.
SZR je kratica za "stranica za razgovor". To su stranice čiji naziv počinje "Razgovor:ime članka" ili "Razgovo sa suradnikom:Suradnikovo ime". Ovo di san ti odgovoria to je tvoja SZR.
Popis svih imenskih prostora možeš vidit na svojoj stranici doprinosi https://hr.wikipedia.org/wiki/Posebno:Doprinosi/Dvanaesti_Igrač i potraži di piše "imenski prostor", ili na Nedavnim promjenama. Kubura (razgovor) 07:15, 7. rujna 2016. (CEST)

[12] Na stranici
https://hr.wikipedia.org/wiki/Posebno:Doprinosi/Dvanaesti_Igrač
imaš di piše "Brojač izmjena". Kubura (razgovor) 12:14, 7. rujna 2016. (CEST)

Bog[uredi kôd]

Vidi sam da si prominija Španjola u Španjolka. U velikom dijelu Dalmacije harala je španjola, ja osobno nisam nikad čuo da se gripa nazivala španjolka u našin krajevima. Trenutno sam vratio tvoju izmjenu. Ako sam u krivu, dodaj i Španjolku.

Pozdrav --Lasta 12:21, 7. rujna 2016. (CEST)
Sada u članku stoji Španjol(k)a. Mislim da je to OK, ako misliš da treba pobriši zagrade, dodaj zarez i Španjola. Pozz --Lasta 12:19, 8. rujna 2016. (CEST)

Onako usput[uredi kôd]

Ciao 12.
najljepsa stvar na wikipediji je sto svi mi mozemo doprinositi na radu iste, bilo da se radi o osobama od 77 ili 7 godina. Svi imaju neku oblast interesa, i opet vecina nas se cudi kako neko moze tako nesto voljeti. Npr. ja ne razumijem one osobe koje gledaju turske sapunjare ili slusaju turbo muziku i sl. i o tom pisu ovdje. Opet ako ja napisem clanak o politickoj filozofiji to nece bas biti citan clanak. Opet svi smo mi ljudi i iskacemo iz nekih gabarita ponekad pa postanemo kao mp3 pjesma kojoj su su srezana krila (citaj peak signali). Vidim da si vrijedan pa sam ti htio skrenuti pozornost na neke stvari a to je da su svi ljudi razliciti i da dosta njih ne zna mozda kako koristiti racunalo, ili napisati clanak ili se kulturno izraziti, ili da postoji i predlozak za glazbu sa bivsim clanovima (koji nije stavljen na clanak o Anthraxu). Treba pokusati biti stalozen kao kad zuris preko semafora a neka bakica prelazi sa stapom u ruci, a tebi se zuri, a opet ne mozes je pregaziti. Ako mislis provesti jos vremena na hr.wiki de molim te pokusaj biti obazriv prema onim koji su dobronamjerni. A ako vidis da neki nisu dobronamjerni, imas moj blagoslov da im odmah ispravis tekstove. Ovo sto ti govorim neked su meni govorili drugi admini, pa to ti izgleda kao tradicija tj. Lepa Brena, ide s koljena na koljeno.:) Lijep pozdrav.--El hombre (razgovor) 19:46, 7. rujna 2016. (CEST)

Neki... Teorije,...[uredi kôd]

[13] Što wikipedija (između ostaloga) nije.--MaGaporuči mi 11:24, 11. rujna 2016. (CEST)

[14] Bolnica ga zvala i govorila?--MaGaporuči mi 11:33, 11. rujna 2016. (CEST)

Je.--MaGaporuči mi 20:02, 19. rujna 2016. (CEST)

Blaž[uredi kôd]

Pozdrav draga Dvanaesti Igrač! Naći ćete dvije naslovnice za album Blaž (album) [15] i [16]! Hvala! --89.110.18.204 15:52, 11. rujna 2016. (CEST)

Godine[uredi kôd]

Bok, Dvanaesti Igraču!

Proučavajući nedavne promjene primjetio sam ovu tvoju izmjenu. Naime, samo da ti dam heads up za ubuduće, u hrvatskom jeziku rečenice ne počinjemo brojem/brojevima, tako da ubuduće umjesto "2016. godine je glumio..." piši "Godine 2016. je glumio..." - jer je taj primjer ispravniji. Face-smile.svg

Srdačan pozdrav, Pajo Pajimir 18:41, 12. rujna 2016. (CEST)

Predložci[uredi kôd]

[17] Infookvir služi sažetom prikazivanju važnijih podataka iz članka, odnosno podatci već trebaju biti u tekstu članka. {{Infookvir filmski umjetnik}} ima predviđena polja za osnovne podatke. Predložak ne treba zatrpavati te ne treba dodradu. Ostale podatke smjestite u tekst članka. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  03:47, 21. rujna 2016. (CEST)

Predlošci[uredi kôd]

ne ostaju jel toga nema u predlošku. Trebalo bi dodat.--Zeljko (razgovor) 11:47, 21. rujna 2016. (CEST)

Zaštičena je da se ne vandalizira, i da ne piše po njoj ko šta hoće. No ako se ostali slažu, lako je to dodat --Zeljko (razgovor) 12:02, 21. rujna 2016. (CEST)

Papiri[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Vaš doprinos u članku Angelina Jolie ocijenjen je netočnim i uklonjen je. Namjerno unošenje netočnih informacija smatra se vandalizmom pa vas molimo da to ubuduće na radite. --Ivica Vlahović (razgovor) 15:06, 22. rujna 2016. (CEST)

Pozdrav Ivice
Društvene mreže prepunjene su artiklima o razvodu između Angeline Jolie i Brad Pitta, uz to i na en.wikipedia također piše da se razvela. Nisam ja pokušao ništa vandalizirati, ali ako se misli da je ta informacija netočna, nema problema. Zdravi bili! Dvanaesti Igrač 21:22, 22. rujna 2016. (CEST)
Wikipedija je enciklopedija koju svatko može uređivati. Međutim, niti ste na ispravan način naveli izvor, niti en:wiki može biti izvor, niti u Vašem izvoru igdje piše da dotični par više nije u braku. Dakle, navod je u potpunosti netočan, sve ako su i podnijeli papire za razvod. Zdravi i veseli bili!--Ivica Vlahović (razgovor) 23:47, 22. rujna 2016. (CEST)

Wikipedija kao izvor[uredi kôd]

Kako u člancima (a ne artiklima), tako i kod postavljanja slika, wikipedija ne može sama sebi biti izvor. Molim lijepo pronaći drugi izvor za postavljene omote albuma.--MaGaporuči mi 16:40, 25. rujna 2016. (CEST)

[18] Zašto bi bio čovjek Pauk?--MaGaporuči mi 16:42, 25. rujna 2016. (CEST)

[19] Tisućice se u hrvatskom ne odvajaju na taj način, a (baj d vej), za taj podatak bi bilo poželjno navesti izvor.--MaGaporuči mi 16:45, 25. rujna 2016. (CEST)

Hrvatski jezik ima svoju gramatiku i pravopis, i po pitanju velikog početnog slova Sigurno Nije Podudaran s Engleskim Jezikom. Isto tako, u engleskom se tisućice odvajaju na jedan način, a u hrvatskom na drugi način. Što se tiče zarade Svemogućeg Brucea, opet isti problem: wikipedija ne može biti sama sebi izvor. Netko je mogao vandalizirati članak tamo i da baš u tom trenutku "prepišeš" od tamo, i gdje smo onda? Dakle, ključna riječ su izvori: potrudi se naći izvor (provjeren i neovisan o wikipediji) i stavi ga u članak. Što manje pljuni pa prilipi (copy & paste), to bolje. Baj d vej, nije (enciklopedijski) artikl već (enciklopedijski) članak. Artikl u hrvatskom ima sasvim drugo značenje, za razliku od engleskog article.--MaGaporuči mi 18:55, 25. rujna 2016. (CEST)

Paranoid[uredi kôd]

Bok, Dvanaesti Igraču!

Imam par pitanja i savjeta za tebe u vezi članka navedenog u naslovu ove poruke.

 • Zašto nisi naveo sve izvore? Mogao si ih komotno prekopirati u članak iz engleskog izvornika na prikladna mjesta u članku koji si stvorio. Primjerice, engleska inačica sadrži izvor pored "proto-punk" žanra koji vodi na stranicu Rolling Stonea, dok tog istog izvora nema u tvojem članku. Savjetujem ti manju doradu.
 • Otkad je Black Sabbath američki rock sastav? Nisu li članovi Britanci?
 • "Singl" je riječ muškoga roda, tako da nije "izašla" već je "izašao". By the way, možda bi tu bolje pristajala riječ "objavljen".
 • Mjeseci u infookviru (a i svugdje drugdje u članku osim ako ne započinju rečenicu) pišu se malim slovom.
 • Ubuduće budi pažljiviji što se tiče interpunkcija i razmaka: U citat Geezera Butlera si stavio navodne znakove za album "Black Sabbath" odmah nakon riječi "album", bez razmaka. Naravno, svi smo mi ljudi i greške se događaju, ali zato ti tome tipka "Prikaži kako će izgledati" i služi; pomoću nje možeš prekontrolirati izgled članka prije nego što ga sejvaš.
 • Ispred sastavnih veznika (i, pa, te) ne piše se zarez.
 • Kad upisuješ naziv singla u prvu rečenicu članka, stavi po navodni znak i tri apostrofa na svaku stranu. To bi trebalo izgledati ovako: "'''Paranoid'''" = "Paranoid".
 • "Originalno sastav je htio album nazvati "War Pigs" po istoimenoj pjesmi, ali je izdavačka kuća ih je nagovorila da koriste paranoid, zato jer je manje uvredljivo." Ova rečenica je tipičan primjer strojnog/zeznutog prijevoda. Prva surečenica zvuči pomalo zeznuto, dok druga ima dva pomoćna glagola "je" koji ju zbrčkavaju do kraja. Bilo bi ljepše kad bi rečenica glasila: "Sastav je album izvorno želio nazvati "War Pigs" prema istoimenoj pjesmi, ali ga je izdavačka kuća nagovorila da umjesto toga iskoristi ime "Paranoid" pošto je bilo manje uvredljivo."
 • I po već treći put, nisi dodao međuwikije u članak... A zašto?

Nemoj ovo shvatiti kao nekakvu vrstu provokacije; ovo ti govorim (id est pišem) čisto kako bih ti podigao razinu kvalitete pisanja članaka te isto tako olakšao čitateljima da se bolje snađu u tim istim člancima. Face-smile.svg

Lijep pozdrav, Pajo Pajimir 23:09, 25. rujna 2016. (CEST)

Napomena za ubuduće...[uredi kôd]

Ovo se ne stavlja po člancima.--MaGaporuči mi 18:28, 28. rujna 2016. (CEST)

Ako su u pitanju članci o sapunicama - tamo se može svašta naći, pa i (možda) mrtvih ljudi. Poanta - te oznake se ne stavljaju u članke.--MaGaporuči mi 17:15, 29. rujna 2016. (CEST)

Resident Evil[uredi kôd]

Iako sam već dugo na Wikipediji, nisam imao vremena često praviti nove stranice - isto tako nisam siguran je li ovo mjesto za odgovor na tvoju poruku :D Evo, upravo igram RE 2 (emulator). Jedan mi je od najdražih serijala i planiram napravit sve stranice (kao na npr. engleskoj wikipediji), samo što još nisam skroz ušemljen u to (nisam često ovdje dosad bio, ali sad oću :) ). Meni je drago da se i drugima sviđa. Samo, što se slika tiče, nisam siguran smijem ih li stavljati (pa nisam). Nadam se da će biti još stranica u budućnosti. (Iako više od svega volim povijest i jezike, a studiram elektrotehniku i znam da bi bilo korisnije raditi takve stranice - ja ću nastaviti s video igrama najverojatnije :D LP Prometej13 (razgovor) 02:01, 30. rujna 2016. (CEST)

Ne brini za pravopis - engleski ko hrvatski znam :D Ja ću nastaviti, ti uživaj LP Prometej13 (razgovor) 18:37, 30. rujna 2016. (CEST)

Nepropisno postavljena slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 14. listopada 2016. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 15:44, 30. rujna 2016. (CEST)


Dvanaesti Igraču, prilikom postavljanja fotografija zaštićenih autorskim pravom nastoj odmah postaviti datoteku manju od 300px i molim te u Infookviru pod Autor upisuj autora rada, ako je imenovan za neko djelo. U slučaju kada tvrtka nosi autorska prava nad nečim, onda upišeš tvrtku. Npr. Autor: Ivan Horvat ili Autor: autorsko pravo: Capcom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:39, 1. listopada 2016. (CEST)

Prijevodi s drugih jezika[uredi kôd]

Cijenim trud, ali bih rekao da nove članke prevodiš doslovno (nadam se da neću naletiti na prijevod tipa egg on eye), što nije dobro. Par primjera:

 • Objavljena je kao šesti singl i prva iz sastavovog trećeg studijskog albuma... - Čemu ovo sastavovog? Vidim da to ponavljaš u dosta članaka, a u rečenici je sasvim nepotrebno.
 • Pjesma je jedna od sastavovih najpopularnijih pjesama. -> Pjesma je jedna od najpopularnijih pjesama sastava.
 • Na VH1-u dobila je rang 27, u popisu 40 sjajnih metalnih pjesama i rang 14 na listi najvećih hard rock pjesama.
  • rang 27?
  • sjajne metalne pjesme? (kao šerifova zvijezda ili Pretis lonac?)
  • najveće hard rock pjesme (veće od dva, ili veće od Mt Everesta?)
 • U Americi, album je bio broj 1 na Billboard Heatseekers grafikonu te je također bila 103. na Billboard 200 grafikonu.
  • doslovnog prevođenja tipičan primjer: redoslijed apsolutno krivi u rečenici riječi
  • grafikon: temperaturni ili neki drugi?
 • Album je postao srebrn u Ujedinjenom Kraljevsvu te se prodao više od 350,000 puta u Americi i više od pola milijuna u svijetu.
  • tko ga je posrebrio, gazda Zlatareva zlata?
  • prodao se više od 350,000 puta?! Za Boga miloga...

Da dalje ne tražim: pod hitno povući ručnu. Popraviti nove članke na indijanskom hrvatskom (da, ima i to), inače će ti članKi završila na stranicame za razgovore, a dvanaesta igrač otišli na rezervne klupa.--MaGaporuči mi 17:36, 1. listopada 2016. (CEST)

re:Jubilarni članak[uredi kôd]

'Ola, Dvanaesti Igraču!

Mislim da smiješ, nije nikakav grijeh glasati za svoj članak (pogotovo kad uzmeš u obzir da možeš glasati za više članaka istovremeno). Svojevremeno sam čak i imao prilike vidjeti da su neki suradnici ponudili vlastite članke tijekom izbora za izabrani članak i nitko se nije žalio (barem ne u aspektu autora; uglavnom, ako je i bilo pritužbi, bile su usmjerene na kvalitetu). Uzmi u obzir da tebe, koliko primjetih, zanima tematika metal glazbe, a u jubilarnim člancima svaki suradnik (sa dovoljno uređivanja u GIP-u, mislim da ispunjavaš te uvjete) ima priliku glasovati za one članke koji ga najviše interesiraju. Stoga, tu ne bi trebalo biti problema.

Tako da, no sweat, samo glasuj. Face-smile.svg --Pajo Pajimir 17:39, 2. listopada 2016. (CEST)

Ivan Drago[uredi kôd]

ne važeći kratke fraze, npr. "привет" ili "давай". Što je auktor mislio reći rječju "važeći"? Meni vaga važe, a dokumenti su valjani ili važeći, a fraze mi ne važu ni ne važećuju. SpeedyGonsales 01:35, 5. listopada 2016. (CEST)

Uskoro, ću pobijediti pravog šampiona. Ću pobijediti? Ne ću da vas upozoravam, ću da vas kartoniram ako ovako nastavite. Smiley.svg Šalim se, znam da se radi o frazi odnosno rečenici iz filma, ali Wikipedija nije zvučni, nego je prvenstveno tekstualni medij. Valja napisati značenje rečenice na hrvatskome jeziku, nije nužno slijediti nemušti izvornik. Ako je iz nekog razloga smisleno prevesti doslovno, to se može napisati u zagradi. SpeedyGonsales 01:43, 5. listopada 2016. (CEST)

Lordan Zafranović[uredi kôd]

Enciklopedijski sadržaj mora biti provjerljiv sukladno smjernici Wikipedija:Navođenje izvora. Će to profunkcionirati uskoro? SpeedyGonsales 23:38, 6. listopada 2016. (CEST)

Judas (album)[uredi kôd]

Ciao 12.,
ako se trajanje svih pjesama zbroji ne dobije se 40:07. Je li to ima veze s teorijom relativnosti?:) Pozz--El hombre (razgovor) 21:37, 7. listopada 2016. (CEST)

Jos dvije stvari. Sve clanke treba povezati s drugim wikipedijama (ako na njima postoje isti clanci) a sve clanke treba i kategorizirati. De molim te obrati na to pozornost. Pozz--El hombre (razgovor) 22:05, 7. listopada 2016. (CEST)
Hm.. Baci oko sada na Judas (album) i njegove wiki poveznice:). Eh da jos kategorija fali. --El hombre (razgovor) 22:15, 7. listopada 2016. (CEST)

Molim malo pažnje prilikom prijevoda s engleskog: ne prevoditi izraze doslovno niti prenositi znakove koji u hrvatskom jeziku ne znače ništa (#).--MaGaporuči mi 07:34, 8. listopada 2016. (CEST)

[20] Opet površno prevođenje s engleskog jezika.--MaGaporuči mi 07:52, 8. listopada 2016. (CEST)

Psychosocial[uredi kôd]

Poštovani, nadam se da vam je ovo zadnji članak od tri rečenice. SpeedyGonsales 18:50, 9. listopada 2016. (CEST)

World Painted Blood[uredi kôd]

Bok, Dvanaesti Igraču.

Oprosti ako ispadam naporan, ali već ti po ne znam koji put moram napomenuti da trebaš dodavati međuwikije u članke. Nije to toliko teško, samo jedan klik, odabrati englesku Wiki i onda upisati naziv članka. I gotovo. Drago mi je što si vrijedan i unaprjeđuješ pomalo zapušteni dio Wikipedije (id est heavy metal članke), ali probaj baciti oko i na ovakve sitnice. --Pajo Pajimir 21:41, 9. listopada 2016. (CEST)

Through the Fire and Flames[uredi kôd]

Žuti karton


Ja idem u Ameriku, dosta je bilo, vraćam se doma. Nije smak svijeta, ali ovakve izlete je bolje raditi u svojoj glavi nego ovdje na Wikipediji. Tata kupi mi auto. SpeedyGonsales 20:43, 10. listopada 2016. (CEST)

Bolje se "iživljavati" na mojoj SZR nego u glavnom imenskom prostoru. Žuti je tu jer poneki suradnici ponekad ne shvaćaju poruke drugih suradnika ozbiljno, a trebali bi. Bolje dobiti na vrijeme žuti pa shvatiti poruku nego blok, jer obično blok ma koliko bio dug boli više od (žutog) kartona. Nadam se da se razumijemo. SpeedyGonsales 02:16, 11. listopada 2016. (CEST)

Kratki članak?[uredi kôd]

[21]Na osnovu čega je kratak?--MaGaporuči mi 20:49, 10. listopada 2016. (CEST)

Nije svaki kratki članak mrva, sve zavisi o kojoj se temi radi. Članak ovakve veličine o recimo bukvi je {{mrva}}, ali o nekoj biljci koja raste u "visokim predjelima Zambije" - nije.--MAN_USK recider 00:13, 11. listopada 2016. (CEST)
Već ti je iznad ManUsk odgovorio: o nečemu se mogu napisati štorije, o nečemu ne mogu nego tri rečenice. Zbog toga, ove tri rečenice nisu mrva. Kvaliteta članka se ne mjeri u broju bajtova, rečenica, čega već.--MaGaporuči mi 15:12, 11. listopada 2016. (CEST)

Čemu ovo?--MaGaporuči mi 07:53, 11. listopada 2016. (CEST)

Ovo što si napravio se naziva neproduktivno uređivanje iz razloga što je u dotičnom slučaju logičnije da stoji poveznica na bugarski jezik a ne Bugarsku, stoga lijepo molim pažnju za ubuduće.--MaGaporuči mi 15:12, 11. listopada 2016. (CEST)

Netočno[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Vaš doprinos u članku Megadeth ocijenjen je netočnim i uklonjen je. Namjerno unošenje netočnih informacija smatra se vandalizmom pa vas molimo da to ubuduće na radite. --Ivica Vlahović (razgovor) 08:17, 12. listopada 2016. (CEST)

Pozdrav Ivice
Ako ljudi misle da je netočan, u redu, nemam ništa protiv toga, ali to nije nikakva informacija, to je bila samo zamjena riječi. Većina sastava na hr.wikipediji imaju tu sekciju pod nazivom "Biografija" ili "Povijest", a ne "Životopis". Dvanaesti Igrač 13:32, 12. listopada 2016. (CEST)
Ne misle 'ljudi', nego ja. Hrvatski se kaže i piše 'životopis', a ne 'biografija'. Ako u nekim člancima stoji 'biografija', to nije ispravno, tako da bi takve podnaslove trebalo ispraviti. Lijepo pozdravljam--Ivica Vlahović (razgovor) 14:18, 12. listopada 2016. (CEST)

Celuloza[uredi kôd]

[22] Celuloza... Kubura (razgovor) 23:49, 14. listopada 2016. (CEST)

[23] Ispravljeno minutu nakon što je članak objavljen. Smiley.png. Dvanaesti Igrač 23:53, 14. listopada 2016. (CEST)

Savjet[uredi kôd]

Pročitaj Wikipedija:Navod iz izvora. Kubura (razgovor) 00:11, 15. listopada 2016. (CEST)

Gary Holt[uredi kôd]

Bok, Dvanaesti Igraču!

Naiđoh na tvoj članak o ovome gitaristu pa te, po običaju, dođoh malo zagnjaviti uputama:

 • Kada stvaraš članak o određenoj osobi, iznad kategorija (koje si u ovom slučaju zaboravio dodati) moraš dodati predložak {{GLAVNIRASPORED:Prezime, Ime}}. Pomoću tog predloška članak se u svim navedenim kategorijama automatski sortira po prezimenu osobe o kojoj je riječ te to olakšava snalaženje po kategorijama.
 • Ovo si vjerojatno slučajno zaboravio, ali u pogledu infookvira glazbenika - 1) Ne trebaš pisati "Infookvir glazbenik" već samo "Glazbenik" (da je to infookvir poznato je samo po sebi) i 2) U parametar "background" dopiši je li osoba "instrumentalist" (kao u Garyjevom slučaju jer je gitarist, a ne glavni pjevač) ili "solo_izvođač" (kao u Shagrathovom slučaju - ta osoba pjeva i ne mora nužno svirati neki instrument, ali ako svira i pjeva, i dalje ostaje solo izvođačem).
 • Ne započinji rečenice brojevima ("12. veljače, 2011., objavljeno kako će Holt privremeno zamijeniti gitarista Jeffa Hannemana u sastavu Slayer."). Ako želiš započeti rečenicu godinom, piši "Godine te i te ovaj i onaj su napravili ovo i ono", a ako želiš započeti datumom, piši "Dana tog i tog ovaj i onaj su napravili ovo i ono".
 • Od izraza soloima bolje zvuči solo dionicama ili solističkim dionicama (mada se ovaj potonji rjeđe koristi).

Srdačan pozdrav, Pajo Pajimir 16:30, 22. listopada 2016. (CEST)

Osim toga, pogledaj i kako se počinje članak o osobama. Ciljam na mjesto i vrijeme rođenja.--MaGaporuči mi 16:51, 22. listopada 2016. (CEST)

Ponavljanje je majka znanja?[uredi kôd]

[24] [25] Koja je svrha ovih uređivanja?--MaGaporuči mi 11:05, 23. listopada 2016. (CEST)

Žuti karton


[26][27] Ovo su (uz prethodna dva) isto uređivanja bez ikakave koristi i smisla. Predlažem wikivrijeme trošiti na korisnije stvari.--MaGaporuči mi 11:12, 23. listopada 2016. (CEST)

 • Tko kaže da nakon dva žuta ide crveni karton?
 • "...od svih suradnika ti pratiš samo mene, uvijek mene i mene...." Jedva čekam da mi kažeš na temelju čega si izveo ovakav zaključak.
 • Ta uređivanja koja sam napravio su da se čitatelji lakše orijentiraju to je sve. Gdje da se čitatelji lakše orijentiraju: u prostoru ili u vremenu?
 • Nema smisla za žuti karton! Nisi li primijetio da u primjerima koje sam naveo (i zbog kojih si dobio žuti karton) postoje iste poveznice već od prije?
 • Svi ste se urotili na mene, prvo ti, pa SpeedyGonsales... Je, u pravu si, nas dva smo ophoditelji, administratori i......... (pogađaš!) urotnici. Poseban status na wikipediji koji ne može imati svatko.
 • jedino je PajoPajimir tu da mi da nekoliko uputa, jer nakon skoro svakog novog članka o heavy metal glazbi, on je tu sa svojim uputama i to mi se jako sviđa kod njega. Pajo, ako ovo čitaš - svaka čast. Ako bude prijedloga za glasovanje da se tebe unaprijedi u urotnika - ja i Speedy ćemo sigurno biti protiv. Moguće da će nam se pridružiti i Dvanaesti Igrač.
 • A ti i Speedy samo prigovarate... Sad me već ozbiljno tjeraš da istražim, moguće da nam je (meni i Speedyju) pra-pra-pradjed jedan te isti (Prigovaralo od Sigeta?).
 • Ne govorim da ni te poruke nisu korisne, samo ih je moja stranica prepuna, a neke su potpuno nepotrebne. Postoje dva načina da stranica ne bude prepuna: probušiti joj zračnicu pa da ne bude prepuna, ili raditi bez zabušavanja (kao što je npr. ovo gore o orijentiranju suradnika) pa će urotnici pisati sve manje i manje.--MaGaporuči mi 15:01, 23. listopada 2016. (CEST)