Razgovor sa suradnikom:Wüstenfuchs/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits © 13:03, 2. studeni 2008. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Saxum 15:27, 9. studeni 2008. (CET)

Prikaži kako će izgledati ![uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 14:36, 15. studeni 2008. (CET)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Wustefuchs, vidim da si započeo uređivati svoju suradničku stranicu, pogledaj i među suradničke okviriće, možda ti se koji dopadne. Ako si slučajno u Zagrebu, Karlovac nije daleko, pa ako imaš volje i vremena, slobodno dođi na predavanje o Wikipediji, a možemo se i upoznati. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:04, 15. studeni 2008. (CET)

Molbica[uredi kôd]

Wustefuchs, vidim otkrio si okviriće :-)), no zaista te molim i ja ponovno, da izgled stranice provjeravaš tipkom "Prikaži kako će izgledati" (to je ova desno od "Sačuvaj stranicu"), i kada si zadovoljan izgledom stranice, onda snimi. Stalnim snimanjem otežavaš administratorima i patrolerima posao, jer oni moraju svaku, ali baš svaku izmjenu pogledati i obilježiti za pregledanu. Hvala ti na razumijevanju. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:13, 15. studeni 2008. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 15 minuta!

Razlog je: Prikaži kako će izgledati


--Dalibor Bosits © 23:18, 15. studeni 2008. (CET)

Suradnički okviri[uredi kôd]

Bok, kad ostaviš komentar na nekoj stranici za razgovor, poželjno ga je potpisati, samo na kraj teksta dodaš 4 tilde ~~~~, to vrijedi za sve stranice za razgovor. A suradnički okvirić možeš i sam napraviti, pogledaj ovdje, ako treba pomoć javi. Pozdrav --Dalibor Bosits © 12:26, 16. studeni 2008. (CET)

Generale Rommel, vidim da se interesiramo za jednake teme - II. svjetski i Hladni rat. Kao što si i sam vjerojatno već vidio, neki članci koje imamo su izrazito loši, neke treba nadopuniti, a neki se trebaju napisati. Kako vidim da te to zanima, mislio sam da započnemo neku vrstu suradnje i popunimo rupe oko jednog od povijesno najzanimljivijih perioda. Bilo bi mi drago da se ti članci popune, jer sam stvarno nemam vremena, a ako imam kolegu koji je spreman na suradnju ići će brže i bolje. Time ćemo popunjavati vlastito znanje, ali i Wikipediju. Obavezno mi se javi čim stigneš da se dogovorimo oko svega i uvijek me možeš kontakritai ako imaš pitanja oko članaka, pravila etc. Pozdrav do odgovora --Edgar Allan Poe (razgovor) 18:30, 21. studeni 2008. (CET)

A koji točno dio Izraelske povijesti - sukob s Arapima ili općenita povijst Izraela tijekom 50-ih ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 11:19, 22. studeni 2008. (CET)

pitanjce koje[uredi kôd]

Malo vam je promijenjena suradnička stranica (nadam se da i vama tako izgleda mrvicu urednije).

mini|lijevo|Bazilika u Tomislavgradu

Ovu lijepo sliku bi valjalo obrisati za mjesec dana jer suradnik koji ju je postavio na hr Wikipediju nije napisao ništa o njoj (a Wikipedija ima prilično rigorozna pravila glede slika). Pitanje glasi: imate li možda načina pribaviti istu sliku, naime posjedujete li digitalni fotoaparat (ili mobitel s kamerom), i prolazite li možda ponekad kraj dotičnog objekta? I molbica: možete li prijaviti svoju e-mail adresu (upute: Wikipedija:E-mail). Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 02:25, 22. studeni 2008. (CET)

Antikominternski pakt[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost i dodati wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Uskboy 14:07, 22. studeni 2008. (CET)

Kontakt i planovi[uredi kôd]

Br. 1. - potpiši se kad šalješ poruku, br. 2. - skokneš do IRC-a ili ako imaš MSN ili slično, br. 3. - ako ne, dogovorimo se ovdje --Edgar Allan Poe (razgovor) 20:45, 22. studeni 2008. (CET)

Navođenje izvora[uredi kôd]

Wustefuchs, zamolila bih te da kod pisanja članaka ne zaboravljaš navođenje literature i/ili izvora, što je posebno važno za članke koji se tiču povijesti. I, da, nemoj zaboraviti "Prikaži kako će izgledati". Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:47, 22. studeni 2008. (CET)

Hehe, ovo se zove bombardirati nekoga porukama :-) Može odgovor na moje pitanje gore? I da, mala uputica - u početku je Wikipedija sadržajem podsjećala na leksikon: puno nabacanih činjenica i to je to, kako Wikipediju ne uređuje mala ekipa provjerenih suradnika (leksikografa) nego svatko dobre volje (Wiki enciklopedisti), model uređivanja Wikipedije se promijenio i sada podsjeća na pisanje znanstvenih radova: činjenice potkrijepljene papirnatom ili online literaturom. Sam sam pisao da nije nužno navoditi literaturu za neke bjelodane činjenice (npr. da se Zemlja okreće oko Sunca, ili da je more slano), ali u slučaju dvojbe bolje je navesti izvor nego suprotno. Hvala unaprijed na razumijevanju! SpeedyGonsales 01:17, 23. studeni 2008. (CET)

Kada ubuduće budete stvarali nove članke pogledajte dali on već postoji. Ovo viđam kod Vas već dugi put: Gerilski rat ← odavnopostoji Gerilsko ratovanje.--Uskboy 16:51, 25. studeni 2008. (CET)

Pozdrav![uredi kôd]

Prijatelju, s obzirom da si bio pripadnik HOS-a, pozivam te da se učlaniš na forum portala HOSovci.com gdje se okupljaju nekadašnji pripadnici HOS-a i svi koji znaju nešto o HOS-u. Cilj foruma je podizanje portala na kojem će osvanuti istina o HOS-u. Do sada su na forumu okupljeni pripadnici IX. bojne, II. bojne, te Vukovarske postrojbe HOS-a. Ako poznaješ još neke bivše HOS-ovce, molio bih te da i njih obavjestiš. ZDS!--Jack Sparrow (razgovor) 12:02, 6. prosinac 2008. (CET)Jack Sparrow

Neumjesni komentari[uredi kôd]

Wikicitati »Obajvimo "rat" bosanskoj wikipediji i pokažimo im da smo obrazovaniji i jači!«

Upozorio bih te na jedan od pet stupova Wikipedije:

Wikicitati »Wikipedija ima pravila ponašanja: Poštujte druge Wikipediste čak i kada se ne slažete s njima. Budite kulturni.«

Zamolio bih te da ukloniš gornju rečenicu sa svoje suradničke stranice. --Suradnik13 (razgovor) 09:33, 8. prosinac 2008. (CET)

Molim provjeri svoj e-mail. SpeedyGonsales 11:08, 2. siječanj 2009. (CET)

Molba[uredi kôd]

S obzirom da si bio pripadnik 13. bojne HOS-a, bi li mogao napisati članak o njoj? Možeš pogledati kako sam ja to već napravio sa Vitezovima pa napisati. Bio bih ti vrlo zahvalan. --Jack Sparrow (razgovor) 14:01, 29. siječanj 2009. (CET)Jack Sparrow

Pa kreneš od ovoga, 13. bojna "Jure vitez Francetić" ako je tako glasilo puno službeno ime. Ja ću već onda nakon što započneš članak staviti sliku oznake postrojbe na commons (kao i onu od Vitezova) pa staviti u članak.--Jack Sparrow (razgovor) 21:02, 5. veljača 2009. (CET)Jack Sparrow
Pa zar nije sudjelovala u bitci za Kupres 92.?--Jack Sparrow (razgovor) 15:16, 6. veljača 2009. (CET)Jack Sparrow
Za sada još nemamo infobox koji bi se odnosio na zasebnu vojnu postrojbu, imamo infobox "Nacionalna vojska" (kakav je u članku o HOS-u) i infobox "Paravojna organizacija" (kakav je u članku o SA). Tako da ne moraš nikakav infobox stavljati. Što se tiče podnaslova dobar je taj redosljed, ali ne trebaš sada žuriti, lijepo doma napiši tekst i kada to bude jedna dobra cjelina, napišeš članak. Naravno, svaki podatak je dragocjen i poželjno je da članak bude opširan al ti napiši koliko znaš. --Jack Sparrow (razgovor) 17:57, 6. veljača 2009. (CET)Jack Sparrow

13. bojna HOS-a "Jure vitez Francetić"[uredi kôd]

Wustefuchs, možeš li molim te članak pravopisno dotjerati, navesti vjerodostojne izvore, stilski urediti, dodati kategoriju. Članak je premješten na stranicu za razgovor, jer ovako neuređen ne može ostati. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:02, 8. travanj 2009. (CEST)

Wustefuchs, nije problem pomoći suradniku, no neke kriterije postavljamo prema onome što suradnici napišu o sebi na svojim suradničkim stranicama. S obzirom na životopis koji si naveo, mjerila su znatno viša, a pretpostavljam kako znanstveniku navođenje referencija ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Stilski članak mogu dotjerati, no izvore treba navesti autor članka ili dijelova članka. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 04:47, 15. travanj 2009. (CEST)

Prekratki članak[uredi kôd]

Razgovor:Aplastična anemija. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 14:35, 14. travanj 2009. (CEST)

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego što počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--D tom 18:54, 14. travanj 2009. (CEST)

Pobrisano je. Bilo je prepisano, a čak ni neki suvišni razmaci, kojih ima u originalnom tesktu, nisu bili pobrisani. --Ante Perkovic (razgovor) 06:59, 15. travanj 2009. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Jesi li siguran da su časnici s prve slike (gore) u članku Crna legija zbilja iz Crne legije? Također, oveća grupa iz Tomislavgrada - da li su zbilja pripadnici te jedinice?

--Markus cg1 (razgovor) 16:41, 2. svibanj 2009. (CEST)

Sad vidim neke promjene na stranici. Što se slike tiče, pomno sam je analizirao (uvećao i analizirao) i časnici zbilja nemaju niti jednu karakteristiku Crne legije (na stranu uniforme, nemaju niti amblme Crne legije). Primjećujem, takođe, da djeluju nesređeno - njihovi uprtači (gornji kaiševi) i pištolji su posve proizvoljno "okačeni", jedni na lijevu drugi na desnu stranu, teško da se takvo što može primjetiti na elitnoj formaciji koja opstaje na bazi unutrašnje discipline i reda. Imam utisak da je riječ o časnicima kakve uležane lokalne ustaške postrojbe. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 17:24, 2. svibanj 2009. (CEST)

Poznati bh. Hrvati[uredi kôd]

Izbacio sam one tvoje inačice jer je s njima članak veći za jedno 300-injak bajtova, a trebamo gledat da ne bude previše velik jer još ću u njemu pisati o klulturi, etnoligiji.

Inače, evo nedavno se otvorio jedan naš hrvatski forum u BiH:

http://www.hercegbosna.org/forum/

pa eto dobrodošao si tu! Živio! --Mostarac (razgovor) 16:31, 6. svibanj 2009. (CEST)

13. Waffen SS divizija "Handžar"[uredi kôd]

Mislim da brisanje članka nije potrebno. Članak se već tako zove. A ako misliš na stranicu za preusmjeravanje, one ne brišu jer postoje kako bi čitatelja dovele do tražene stranice ako on u pretraživač napiše samo djelomičan naziv (ovdje je slučaj Handžar divizija). Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 02:28, 10. svibnja 2009.

Hvala na pohvali i hvala na glasu za Otkriće kemijskih elemenata. Vidim da si skužio kako funkcionira preusmeravanje. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 02:37, 10. svibnja 2009.

Suradnički okvirići[uredi kôd]

Mali savjet. Ako želiš da ti suradnički okvirići budu poredani jedan ispod drugog, stavi {{SuradnikPočetak}} ispred onog okvirića s kojim želiš započeti niz. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 23:21, 12. svibnja 2009.

Nema na čemu! --Herr Mlinka (razgovor) 21:00, 16. svibnja 2009.

Molba[uredi kôd]

Molim da mrvicu polakše pišeš članke (ili da ih pregledaš kad ih snimiš), jer na ovoj Wikipediji ne može pisati references umjesto izvori. Također primjećujem da ima dosta problema sa slikama, mogu li kako tu pomoći? SpeedyGonsales 00:46, 16. svibanj 2009. (CEST)

Slika kralja Tomislava[uredi kôd]

izbrisali su ti je na zajedniökon poslu#itelju jer nisi na#naöio dozvolu...


postavi je ponovno...ako ne znaü pitaj mene sto triba

--Añtó| Àntó (razgovor) 18:02, 18. svibanj 2009. (CEST)

GLAVNIRASPORED[uredi kôd]

U biografskim člancima prije kategorija ubacuje se predložak {{GLAVNIRASPORED:}}. Na taj se način imena članaka (tj. osoba) u kategorijama nalaze pod slovom prezimena, a ne imena.--Phantom (razgovor) 19:14, 18. svibanj 2009. (CEST)

Malo stilski uredi ovaj članak, nekako ti je "pretvrd" za čitanje, ako me razumiješ. Pokušaj to približiti običnom čitatelju, a ne samo nabacivati informacije, dok ga čitaš, članak treba teći. Ispravi me ako griješim, ali wikipedia je namijenjena i običnim ljudima, a ne samo dr. znanosti, tako da članci ne trebaju biti šture činjenice prepisane iz knjige.:-D Sentic nm (razgovor) 14:28, 25. svibanj 2009. (CEST)

    • ok, ti javi kad si zavrsio s informacijama, pa cu ja stilski srediti...i molim te potpisuj se ubuduce (4 tilde (~))Sentic nm (razgovor) 19:02, 25. svibanj 2009. (CEST)


Slike Tomislavgrada[uredi kôd]

Bog!


Nedavno san bija u TG-u i malo posni ma misto..

stavija san jedno 300 slika na zajednički poslužitelj....

Moreš pogledat to tamo i malo rzvrstat... ja san učinija koliko san moga??

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Tomislavgrad

--Añtó| Àntó (razgovor) 17:36, 5. lipanj 2009. (CEST)


ne, nisan iz Splita.

Ja san u TG-u bija u ovu sridu (3.lipnja)-samostalno

Neke stvari su mi ostale nerazvrstane-viđa san ih a sad zaboravija


-gradska špotrska dvoran -općinski sud --glazbena škola

itd.

--Añtó| Àntó (razgovor) 11:06, 7. lipanj 2009. (CEST)

živio[uredi kôd]

1.mogao si se brate i potpisati 2.članak nije o njemačkim nego o nenjemačkim divizijama Wehrmachta 3.argumentiraj subjektivnost Sentic nm (razgovor) 01:35, 7. lipanj 2009. (CEST)

Čitao sam članak Odlikovanja u Hrvatskoj. Prvo, članak nema niti jedan izvor. Koliko vidim, već su vas ranije kolege upozoravali na potrebu navođenja izvora. Drugo, članak govori više o viteškim redovima, nego o odlikovanjima, pa bi trebalo razmisliti o preimenovanju članka. --Ex13 (razgovor) 19:42, 7. lipanj 2009. (CEST)

Bacite pogled na dno članka kojeg sam napisao Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske. --Ex13 (razgovor) 20:45, 8. lipanj 2009. (CEST)
Otvorio sam Kategorija:Odlikovanja NDH pa slobodno dodate na nove članke. Pozdrav :)--Ex13 (razgovor) 22:40, 9. lipanj 2009. (CEST)

a zašto ih ne bih pohvalio to je potpuno objektivno oni su uistinu bili savršen vojni stroj, a pisao sam i za Waffen SS pa sam govorio o njihovom sudjelovanju u holokaustu i ostalim zločinima i nisam ništa ublažavao

p.s.argumentiraj te nepotrebne činjenice Sentic nm (razgovor) 15:03, 8. lipanj 2009. (CEST)


Slike hercegovine[uredi kôd]

Bog!

U studenom prošle godine putovali smo iz Viteza prema Grudama

Zna da smo prošli kroz Bugojno i Tomislavgrad.....

ali dosta toga mi nije jasno...


nam mnogin dilovima puta , mistima itd. nije bilo putokaza pa nismo znali di smo

Možeš li mi ti reći?

http://www.esnips.com/web/herecegovina/


To bi tribalo biti između Tomislavgrada i Uskoplja


--Añtó| Àntó (razgovor) 10:26, 10. lipanj 2009. (CEST)

Možda bi mogao pogledati i ispraviti izvore koji su nepotpuni? Unaprijed hvala. Ako se ne varam, obratila sam se na pravom mjestu . Ako ne, ispričavam se. --Sanya (razgovor) 01:01, 11. lipanj 2009. (CEST)

Sad bi trebalo da je bolje ([1] i [2]). Ako sam šta zabrljala, viči . --Sanya (razgovor) 13:25, 11. lipanj 2009. (CEST)

zvrndl[uredi kôd]

a ako Vi mislite da je ova wikipedia napravljena da bi se na nju stavljali dosadnjikavi članci koji se sastoje od očajnog nizanja činjenica napisani znanstvenim stilom, tj. članak koji je interesantan izričito autoru onda ću se kanit wikipedie za sva vremena, a neki autori ovdje zaboravljaju da ove članke čitaju ljudi svih starosnih dobi, od najmlađe djece koja su tek naučila pisati do 90-godišnjaka

Živio

Sentic nm (razgovor) 17:16, 13. lipanj 2009. (CEST)


P.S. dragi veleobrazovani, vrli PROFESORE ne kaže se ČETVERODUPLO, nego ČETVEROSTRUKO...:-)

opet ja XD[uredi kôd]

Ne znam što je uzrok promjeni u vašem tonu, no natjerao me na ispriku Vama, jer sam u naletu nekog svog "teen" inata ili štajavećznam zaboravio na poštovanje koje moram imati prema Vama, starosnoj razlici između mene i Vas, te Vašoj tituli.

Iskreno se ispričavam zbog ove, khm...neugodne rasprave :-) između nas dvojice koja je, prema mom mišljenju, uzrokovana različitim gledištem na wikipediu kao medij. Da ne duljim, ja sam je shvatio preamaterski i prebanalno, a vi ste je MOŽDA shvatili preprofesionalno i preznanstveno. Ispravite me ako griješim. U svakom slučaju, vjerujem da bi bilo najbolje da se kanim pisanja na Wikipediji jer sam s time samo doveo sebe, a i druge ljude u neugodnu situaciju.

Uz dužno poštovanje, a i još jednu ispriku

                                     Sentic nm (razgovor) 13:33, 20. lipanj 2009. (CEST)

Radovi[uredi kôd]

Vidim da ste u članku Aleksandar Vasilijevski stavili Članak se dovršava. Umjesto toga, možete koristiti predloške Radovi ili Radovi24. Pozdrav!--Phantom (razgovor) 15:01, 25. lipanj 2009. (CEST)

Pitanje i molba[uredi kôd]

Od studenog prošle godine kad sam pitao za sliku Duvanjske bazilike dotična je obrisana. Pitanje glasi: živite li u blizini, te imate li alat i volju kako bi sliku dotične stavili na Wikipediju?

Napisali ste već povelik broj članaka na Wikipediji, ali imam osjećaj da kad jednom napišete članak više ga ne gledate, kao da nije vaš :-), a članak jadan i tužan, 20 dana pisalo je Beligja umjesto Belgija. Molba je: dajte malo pogledajte vašu djecu, nemojte ih ostaviti da plaču za vama :-). Nije meni teško pogledati i ispraviti sitne pogreškice, ali pomaže ako se suradnik koji je napisao veći dio članka i sam potrudi. Nadam se da ne zvučim prezahtjevno, jer Wikipedija je slobodna enciklopedija, ali moram reći što mi je na srcu. Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 04:14, 27. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Istina - dogovoreno. SpeedyGonsales 04:52, 27. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zahvala[uredi kôd]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje. --Roberta F. 02:24, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Možete si, ako ste pri volji, ispravit ono talijanskog proijekla -na vašoj stranici --Zeljko (razgovor) 20:31, 5. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

To se meni stalno dešava i ljuti me. Ali ako vas ne ljeuti i ne smeta, nema zime. --Zeljko (razgovor) 20:38, 5. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hi can you please take a look at Invazije na Kuvajt, thanks --عزيز (razgovor) 00:30, 7. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ja ne znam hrvatski,Koristim ovaj alat [3], any way thank you i like to make some more (Članak) but with some help.. --عزيز (razgovor) 00:56, 7. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Premještanje članka[uredi kôd]

Wustefuchs, članak Vjekoslav (Maks) Luburić je vraćen na inačicu prije nepravilnog premještanja. Ako želiš premjestiti postojeći članak na novo ime to činiš pomoću kartice "premjesti", a nikako pomoću "#REDIRECT". Molim te pročitaj kako se članak premješta, i koja je razlika između toga i preusmjeravanja. Ponovno ću vratiti na Vjekoslav (Maks) Luburić, a onda ću premjestiti, jer taj članak je iz 2005. godine. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 22:54, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Wustefuchs, usporedi sada članak, ima povijest stranice (vrlo je bitno sačuvati bivše suradničke doprinose), a i njegova stranica za razgovor premještena je zajedno s nazivom. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 23:04, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Ako biš imao ponovno potrebu za premještanje nekog članka, a trebaš pomoć pri tome, možeš zamoliti nekog od aktivnih administratora ili postaviti predložak {{bolji naslov}}, ali vjerujem da će ti sada biti jasnije nakon čitanja uputa. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:04, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Prevelika tablica popisa stanovništva 1991. za članak o gradu premještena je u poseban članak: Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Tomislavgrad, umjesto nje u članak je dodana poveznica na taj članak. Molim da tako i ostane. SpeedyGonsales 17:11, 18. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Neprihvatljiv suradnički okvirić[uredi kôd]

Wustefuchs, obrisat ću suradnički okvirić koji si upravo snimio, jer nije primjeren. Molim te nemoj stvarati novi sličnih poruka. Lijep pozdrav --Roberta F. 20:49, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Cilj Wikipedije nije promoviranje bilo koje ideje, nego informiranje svih o činjenicama. Sa stranice Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju: Propaganda ili zastupanje bilo kakve vrste. Naravno, podrazumijeva se da članak može objektivno progovoriti o takvim temama, no sve što premašuje neutralan stil pisanja odmah se predlaže za brisanje sve dok se propagandni materijal ne odstrani. Za zastupanje i promicanje vlastitih ideja, ciljeva, interesa, preporučujemo otvaranje nekog bloga ili vlastite internetske stranice. SpeedyGonsales 21:10, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Wustefuchs, riječ je o suradničkim okvirićima i suradničkim stranicama koje su samo još jedan dio Wikipedije koji služi za lakšu orijentaciju i suradnju s drugim suradnicima, a nikako za samopromoviranje ili kršenje bilo kojega od navedenih pravila Wikipedije. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:52, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Želim potvrditi Robertine riječi, tj. moj gornji komentar (i ovaj također) odnosi se upravo na ono što piše u naslovu ovog odlomka: Neprihvatljiv suradnički okvirić. Kad dođem do članka o Luburiću ako ću imati primjedbi, napisat ću ih pod naslovom Vjekoslav Luburić na ovoj stranici. Nacionalizam može biti pozitivan i negativan, ali kako je češća negativna percepcija tog pojma, na hr wiki ne dozvoljavamo okviriće tipa irski nacionalist, francuski nacionalist, ili ciparski nacionalist. Svaka wikipedija ima svoja pravila, mi ne primjenjujemo niti ona s njemačke, francuske niti engleske ovdje, nego naša, koja su najbolje prilagođena našim suradnicima. SpeedyGonsales 00:28, 21. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Darnah[uredi kôd]

Bok Wustefuchs, jedan suradnik je obilježio članak Darnah za brisanje jer nije uređen, a i nije baš, ja sam ga premjestio na razgovor za uređivanje, ako imaš volje to još mrvicu doraditi samo, kategoriju neku i sliku eventualno, možda koja rečenica više i tako. Javi mi ako treba kakva pomoć, pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 14:11, 24. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pomoć[uredi kôd]

Pozdrav! Nedavno sam na bosanskoj wikipediji započeo žestoku raspravu oko naziva članka o Hrvatima Bosne i Hercegovine koji na toj wikipediji nosi naziv Bosanski Hrvati koji je pogrešan iz razloga što se radi o Hrvatima Bosne i Hercegovine tj. Bosanskohercegovačkim Hrvatima. S obzirom da si i ti član bosanske wikipedije, zamolio bih te da se ukljućiš u raspravu na Čaršiji i pomogneš koliko možeš. Unaprijed zahvaljujem.--Jack Sparrow (razgovor) 11:59, 5. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Na engleskoj Wiki pokušalo se dvaput promijeniti naslov članka en:Talk:Tomislav II of Croatia, 4th Duke of Aosta, ni meni nije bilo jasno zašto su neki suradnici hr.wiki bili za promjenu u en:Aimone, 4th Duke of Aosta. Na toj promjeni i ovako inzistiraju nekoliko Jugoslavena koji govore "srpsko-hrvatskim jezikom", dvoje Slovenaca i slični "elementi". -- Bugoslav (razgovor) 20:19, 5. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Dvije vrlo zanimljive pdf datoteke: [4] i [5]
Pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 00:05, 3. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
Molio bih Vas da mi preko wikipedijine elektroničke pošte pošaljete svoju adresu elektroničke pošte gdje bih Vam obrazložio svoje uređivanje. Čini mi se kako moji doprinosi stvaraju određenu nedoumicu o mojim istinskim i iskrenim namjerama. -- Bugoslav (razgovor) 23:34, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

slike[uredi kôd]

Bog!

Zanimale bi me sljedeće slike koje san postavi

[6]-ovo je općina ili županija-zaboravija san. Ako je županija napiši -što je tu sve.

ova crkva-zanimalo bi me di je??

itd. Da ostale slike preciznije razvrstaš-po ulicama ako je moguće

kako san ja napravi za Orebić [7] i Široki Brijeg [8]--Añtó| Àntó (razgovor) 17:52, 23. rujna 2009. (CEST)[odgovori]


Lijanovići i HDZ[uredi kôd]

Bog!

Što ti znadeš njihoven sukobu ??--Añtó| Àntó (razgovor) 18:06, 30. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Nepotrebno[uredi kôd]

Članak Kraljevina Rumunjska nepotreban je, jer se može i treba nadopunjavati članak Povijest Rumunjske pa sam ga predložio za brisanje. --Flopy (razgovor) 17:07, 4. studenog 2009. (CET)

U redu, povukao sam prijedlog za brisanje jer isti članak postoji na drugim wikipedijama. Ovaj tvoj članak međutim treba znatno dopuniti i urediti, nisi mu stavio ni kategoriju ni interwiki što sam učinio ja. Pogledaj malo istoimeni članak na engleskoj ili njemačkoj wikipediji da viidš koliko su veliki. Trebao bi i ti dopuniti ovaj. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 20:45, 5. studenog 2009. (CET)
Ovo je i meni poznato, ali ipak trebaš navesti izvor i literaturu za te podatke. Nisi ih dodao "napamet". --Flopy (razgovor) 21:53, 6. studenog 2009. (CET)
Da, znam, ali osobno sam tu za strože standarde što znači da bi trebao navesti točno poglavlje ANF gdje se o tome govori. Ako bi netko poželio provjeriti to što si napisao morao bi čitati cijele Anale. Ovako se bar navodi i radi u stručnim znanstvenim člancima i djelima. --Flopy (razgovor) 10:23, 7. studenog 2009. (CET)

U stablu??[uredi kôd]

Molio bih te da objasniš naslov ovog članka te ga prepraviš ukoliko je to potrebo. U naslovu stoji "U stablu" a u tekstu "U Stambolu" pa mi to pomalo nije jasno. U članku nedostaje i kategorija.-- Braco (razgovor) 19:22, 18. studenog 2009. (CET)

Krvna osveta...[uredi kôd]

...ti nije "Revenge" već "Feud" na engleskom, slijedom toga i njem. Fehde, špa. Enemistad itd. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 14:18, 6. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Spomenznak[uredi kôd]

Spomenznak na uspostavu Nezavisne Države Hrvatske - malo sam nadopunio s onim što sam našao. --Ex13 (razgovor) 21:49, 6. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Slavenski toponimi[uredi kôd]

Bog, Wustefuchse.
Toponimi na slavenskim jezicima se gramatički sklanjaju kao i u hrvatskom. Kubura (razgovor) 02:23, 7. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

prikaži[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Uskboy 14:32, 15. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Navođenje izvora[uredi kôd]

Primijećujem da u članke dodaješ podatke ili nečije navode (kao maloprije Vuka Karadžića o Bošnjacima) bez navođenja ikakvih izvora i literature odakle si to uzeo. "Iz glave" sigurno ne pišeš niti tako treba pisati. Dužan si navoditi izvore za takve stvari u skladu sa smjernicama Wikipedija:Izvori, Wikipedija:Navođenje izvora, Wikipedija:Literatura, jer svaki podatak mora se moći provjeriti. Sve promjene na wikipediji moraju se pregledati, to čine patroleri i administratori. Ja tvoje promjene u članku o Bošnjacima kao i u nekim drugim prije ne mogu označiti pregledanim, jer zbog nenavedenih izvora ne znam jesu li točne ili ne. --Flopy razgovor 11:03, 16. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Posve se slažem, ali zaista ne bih želio da pomisliš da gnjavim, ali postoje pravila navođenja izvora, dakle:autor, ime djela, mjesto i godina izdanja te broj stranice ili više njih odakle je uzet pojedini podatak ili citat. Ti si naveo samo autora i ime djela, bez navođenja izdanja koje se koristio i broja stranice odakle si uzeo taj citat Vuka Karadžića, što nije doovljno. Na ovakav način koji sam ti napisao navode se izvori i literatura u znanstvenim i stručnim knjigama i člancima, a tako treba i na wikipediji ako želi dobiti na pouzdanosti i vjerodostojnosti. I zato te molim da ubuduće tako navodiš izvore. Lijep pozdrav. --Flopy razgovor 11:19, 16. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
Opet pitanje izvora, ovo je sitna, ali značajna izmjena i dužan si navesti izvor za nju. --Flopy razgovor 21:30, 18. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Srbi u Bosni[uredi kôd]

Hm, vidim da si ovo unio [9]. Prije turskih osvajanja Srba u Bosni, koliko ja znam, uopće nije bilo ili vrlo malo. --Flopy razgovor 20:47, 18. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

U redu, ali pretpostavljam da već znaš moj odgovor: za to treba navesti literaturu i/ili izvore. To su naime dosta osjetljive, da ne kažem kontroverzne teme, pa tim više je navođenje izvora potrebno. --Flopy razgovor 19:04, 19. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Iredentizam[uredi kôd]

U članku Hrvatsko državno pravo uklonio sam kategoriju iredentizam koju si dodao. O iredentizmu tu nema ni govora, pročitaj članak Iredentizam. Ovdje se govori o teritorijima koji su nekada pripadali Hrvatskoj, gdje su nekada Hrvati bili većinsko stanovništvo što se igrom povijesti promijenilo. O nekakvim težnjama za pripajanjem teritorija koji nikada u povijesti nisu pripadali Hrvatskoj ni govora, za razliku od talijanskog i srpskog iredentizma koji su težili, a i teže još, pripojiti teritorije koji im nikada po nikakvom pravu ni prema stvarnom stanju stvari nisu pripadali. --Flopy razgovor 18:27, 1. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Obrana Wizne - radovi još uvijek stoje--Uskboy 18:40, 2. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka - radovi također još uvijek stoje, a započet je još 10. siječnja. --Flopy razgovor 21:12, 8. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Popis poznatih ... Hrvata, Crnogoraca, Bangladešana ...[uredi kôd]

Kolega, pobrisao sam ti članak o poznatim Hrvatima, jer je davno donešena odluka da je za "hrvatstvo" i naročito "poznatost" nemoguće donijet kriterije, te bi ti popisi otišli u bezkonačne rasprave da li je (da ostanem u sportu) npr. Pešalov hrvatski Bugar ili bugarski Hrvat, ili da li je npr. Lovren dovoljno "poznat" ... tako da smo se zadovoljili ovim popisom poznatih Hrvata: Kategorija:Biografije, Hrvatska. Napisah ti ovo samo da si u tijeku, i da ne misliš da je nešto osobno. -- Zdravi bili! --Jure Grm, 6. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 16:32.

Petar Krešimir IV.[uredi kôd]

I opet ti kažem da za podatke i tvrdnje koje si unio u članke trebaš navesti izvore. Konkretno, u članku Petar Krešimir IV. napisao si između ostaloga i sljedeću rečenicu: Za vrijeme njegove vladavine prostor Crvene Hrvatske (Paganija, Travunija, Zahumlje) došao je pod vlast hrvatske krune. Za to trebaš navesti izvor. Koliko je meni poznato odnosno kako sam ja učio, ako je i bilo kakve vlasti hrvatske krune nad tim područjima ona je bila više simbolična nego stvarna odnosno ta su područja priznavala vrhovnu vlast hrvatskog kralja i ništa više od toga. --Flopy razgovor 20:41, 26. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Dodao sam riječ "vrhovnu" da ne bude zabune. Sve u redu. --Flopy razgovor 18:16, 28. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Nepostojeće kategorije[uredi kôd]

Wustefuchs, molim te ne postavljaj u članke nepostojeće kategorije, ako ih ne misliš srediti! Hvala! --Jure Grm, 3. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 16:49.

Ponavljam molbu!--Jure Grm, 4. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 16:12.
Ne varaš se! A ako se ja ne varam, kategorija se i dalje crveni!? Ako pročitaš ponovo, vidjet ćeš da sam te zamolio da središ kategoriju, punjenje kategorije nisam spominjao. --Jure Grm, 4. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 16:21.
Nije automatika, treba otvoriti kategoriju kao i novi članak, evo kako je nastala aktualna: [10], ako treba još pomoći, na raspolaganju sam ...--Jure Grm, 4. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 16:46.

Wustefuchs, napravio sam Predložak:Činovi SS-a radi preglednije hijerarhije činova, u članak ga ubaciš na dnu samo sa {{Činovi SS-a}}, a po uzoru na njega možeš napraviti i hijerarhiju činova SA, jer vidim u tvojim člancima da ima razlike, a ja je ne znam, pa možeš i drugi predložak ubaciti tamo gdje treba. (P.S. ja sam već ubacio u sve dosadašnje članke, da se ne mučiš )--Jure Grm, 5. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 20:52.

--Jure Grm, 6. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 12:06.

Preusmjeravanje i premještanje[uredi kôd]

Wustefuchs, molim te nemoj više preusmjeravati članke koji imaju tekst. Ako želiš premjestiti postojeći članak na novo ime to činiš pomoću kartice "premjesti", a nikako pomoću "#PREUSMJERI". Molim te pročitaj kako se članak premješta, i koja je razlika između toga i preusmjeravanja. U evidenciji premještanja nije zabilježeno nikakvo premještanje tih članaka, jer je napravljeno na nepravilan način. Molim te još jednom slijedi upute. Lijep pozdrav. --Roberta F. 16:02, 4. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Tonić/Tomić[uredi kôd]

U članku piše: ...Petar Herceg je bio Hrvat rođen od oca Ante Hercega, obiteljskog nadimka Tonić... ? Je li onda Tonić, ili Tomić?--Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 18:49. btw. .. a naveden je i izvor za to, doduše knjiga, koju ne mogu provjeriti...--Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 18:51.

Wikicitati »radi se o Petru Hercegu Toniću što sam provjerio iz izvora navedenog u članku. Tonić je bio obiteljski nadimak koji je greškom američke administracije pretvoren u Tomich, ali to ne mijenja na činjenici da je njegovo pravo ime i prezime Petar Herceg, a nadimak Tonić. Mailom mi se javio jedan od njegovih sumještana sa više nego kvalitetnim izvorima, a ujedno mi je ponudio i presliku izvoda iz matične knjige rođenih te kontakt sa nasljednikom pokojnog Tonića, pukovnikom Srećkom Hercegom koji je u Tonićevo ime primio Medalju časti. Mislim da je to sasvim dovoljno da se ispravi ta greška i povijesna nepravda prema obitelji pokojnog heroja. Pozdravljam te :-)«
--Jure Grm, 10. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 10:58.

Predložak Hrvati u SAD-u[uredi kôd]

Wustefuchs, predložila sam predložak Hrvati u SAD-u za brisanje, jer je u ovom obliku vrlo neprikladan. Obrazloženje sam napisala na stranici za razgovor, a za dio o bojama predložaka pročitaj: Wikipedija:Kafić/Arhiv_61#Infokvir/infookvir/infokutija/infobox, gdje su se suradnici izjasnili za uporabu neutralnih boja, u koje crvena nikako ne spada, kao što i zastavice dodatno nepotrebno čine neki predložak šarenim, dok su za neke članke prihvatljive (športske ili o političarima) kod drugih je dovoljno ime države. Ilustracije obogaćuju članke, no treba pronaći mjeru i izbjegavati približavanje slikovnicama. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:54, 7. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Predložak Drugi svjetski rat u Jugoslaviji[uredi kôd]

Predlošci se stavljaju u članke kako bi članci postali čitkiji. Tako neki članci imaju infokvire pri vrhu (životopisi ili neki tematski članci), a neki predloške na dnu (redoslijed ili športske momčadi). Predložak Drugi svjetski rat u Jugoslaviji nije katastrofa poput predloška Drugi svjetski rat, ali zapravo ne donosi ništa posebno korisno samim člancima, jer članci su već povezani poveznicama i kategorijama, a neki članci imaju već i navedeni predložak Drugi svjetski rat. Lijepo te molim da činiš Wikipediju boljom pisanjem i dopunjavanjem članaka, a ne da od članaka radiš slikovnicu, Wikipedija bi ipak trebala biti enciklopedija. Hvala na razumijevanju. SpeedyGonsales 17:16, 8. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Nagrada[uredi kôd]

Nagrada je mali podstrek za daljnji rad i za sve dosadašnje članke kojih je samo danas bilo dovoljno za nagradu :-)--Braco (razgovor) 15:20, 9. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Potdrav kolega... što se tiče predloška, kako je ipak moje djelo, zamolio bih da se ne stavljaju one crvene poveznice bez zastavica jer samo kvare predložak. Ovako je bolje kad imamo poveznica, a ne kad nemamo. Jedino ako ne planiraš napisati svaki od onih članaka i poplaviti one crvene poveznice, ali onda mijenjaj kako pišeš (napišeš Talijansko-abisinski rat i zamijeniš to). E da, zastavice bi mogle ostati. Pozdrav, Poe --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:37, 11. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Izvori i "Izvori"[uredi kôd]

Uklonio sam tvoje promjene u članku Ivan X. jer su apsolutno znanstveno neutemeljene. Pouzdano se samo zna da je taj papa Tomislava u jednoj pismu nazvao "rex" (kralj) i ništa više. Da li se i kada Tomislav okrunio za kralja ne zna se točno niti je sigurno (krunidba na Duvanjskom polju nije ništa više od narodne predaje ili legende), a pogotovo je li mu ovaj papa poslao krunu. Teorija da je papa Ivan X. čak dao ubiti Tomislava spada u kvaziznanost, nijedan ozbiljni i etablirani povjesničar takvo što, koliko mi je poznato, ne tvrdi, tako da tome na wikipediji nema mjesta. Pročitaj članak Kralj Tomislav. I naravno, po ne znam koji put: nisi naveo izvore. --Flopy razgovor 14:54, 17. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Ako ne griješim to pismo sam zajedno s drugima prebacio na wiki izvor. Potraži Codex diplomaticus....--Rjecina2 (razgovor) 15:04, 17. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Vlastito djelo postavljača?[uredi kôd]

Wustefuchs, pronađoh identičan tekst o Matiji Murkoviću na stranicama foruma www.likaworld.net, a fotografija koju si postavio na Zajednički poslužitelj također je obilježena predloškom koji upozorava na sukob izvora i licencije. Molim te ne preuzimaj tekstove s interneta bez dopusnice i bez navođenja izvora. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:51, 17. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Marko Marulić[uredi kôd]

Wustefuchs, dopuna na koju si već upozoren, još uvijek stoji bez izvora. Možeš li dodati izvor za tu tvrdnju ili će biti uklonjena. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:04, 17. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Wustefuchs, zaista nije bitno što je nekome od Wikipedista poznato, već što se može potkrijepiti vjerodostojnim izvorima. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:35, 21. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Preimenovanje[uredi kôd]

Članci se ne preimenuju postupkom copy/paste kao ovdje, jer se na taj način gubi povijest izmjena članka, za tu "operaciju" postoji tipka "premjesti" na trhu stranice. Pozdrav! --Jure Grm, 28. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 14:20.

Mato Dukovac[uredi kôd]

Od kud ti podatak da je slučajno pao u zarobljeništvo?--Saxum 15:22, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Naravno njegov nećak je to znanstveno obradio (kao što su napravile tri knjige koje pišu da je prebjegao) i objavio u nekom djelu? A gdje si uopće našao tu izjavu?--Saxum 17:04, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]
Neću ovo pretvorit u neki cirkus pa nek ti ovo posluži kao upozorenje. Molin te suzdrži se od dodavanja podataka kojima je izvor izjava nećaka Dade. Pozdrav.--Saxum 17:16, 18. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Ovo je vaše (prvo i) posljednje upozorenje. Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!--Braco (razgovor) 21:56, 30. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Vidi TA-43 kao primjer kako inače pišemo brodove. U infookvir se stavlja zastava države koja je bila posljednja vlasnica broda. Kod TA-43 npr., to je bila Njemačka. Nadalje, ova tablica sa zastavama nije potrebna. Kome je prije pripada spomene se u članku, a i u infokvir se mogu napisati imena koja je nosio tijekom službe u različitim mornaricama. Pozdrav.--Saxum 13:23, 2. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Što misliš pod tim ne bi uklopio?--Saxum 13:27, 2. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Ako nešto zapne, tu sam.--Saxum 13:35, 2. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Opet ja. Daj molim te ne čini ovo inače dolijeće blok.--Saxum 13:39, 2. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Eugen Habsburgovac[uredi kôd]

Na Sveučilište u Zagrebu#Počasni doktorati se nalazi naveden Eugen Habsburški kao počastni doktor Sveučilišta u Zagrebu. Doktorat (honoris causa) je stekao 1915. dok se sveučilište zvalo Franje Josipa I. (ako se ne varam). Mislio sam da bi te moglo zanimati. -- Bugoslav (razgovor) 22:31, 2. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Prikaži kako će izgledati s opravdanim razlogom[uredi kôd]

Wustefuchs, molim te rabi za provjeru članaka koje uređuješ opciju "Prikaži kako će izgledati", jer onda se ne bi dogodilo ovakvo u najmanju ruku neukusno uređivanje i prije snimanja biš ispravio netočne podatke koji ne bi ostali u povijesti stranice vidljivi svima s pristupom internetu. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:03, 3. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Žuti katon[uredi kôd]

Žuti karton



Zbog ovoga i ovoga. Da ti je ovo prvi put samo bi te upozorio, ali s obzirom da imaš iskustva u postavljanju tuđih slika i ignoriranju upozorenja na commonsu, sljedeća ovakva slika donosi ti blok. Pozdrav.--Saxum 11:28, 4. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Hitler slikar i pisac[uredi kôd]

Lijepo molim izvore gdje se navodi da je Adolf bio slikar. Nacrtao sam i ja par karikatura kad mi je bilo dosadno u školi ili fakultetu, no radi toga ne mislim da sam slikar. Isto vrijedi i za Adolfa pisca. Ako je napisao "Moju borbu" (Mein kampf), to je prije dokaz njegove, hmmm manije? nego spisateljskog dara. Napomena, kako nije pisac, također nije ni slučajno publicist! (da to ne bi nekome nadobudnome palo na pamet). Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 21:23, 15. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Kruno Jurčić[uredi kôd]

Ukoliko je datoteka Krune Jurčića tvoja, onda te molim da je postaviš na Commons. Ukoliko nije, tada mi reci ili da je izbrišem ili priloži odgovarajuću dozvolu. Nažalost, primjetio sam da na Commonse poostatvljaš dosta slika preuzetih negdje s neta, što nije dozvoljeno.--Ex13 (razgovor) 10:15, 16. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

WP:NIJE: "Skladišta fotografija, zvukova i videa bez teksta u članku. Ako, pak, želite doprinositi na način da postavljate datoteke, pravo mjesto za to je Zajednički poslužitelj, slobodna riznica datoteka koju može koristiti apsolutno svatko."--Ex13 (razgovor) 12:05, 16. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Nepotrebne kategorije i akademkinja[uredi kôd]

Wustefuchs, molim te ne otvaraj nove kategorije ako ima manje od 5 članaka koje u njih dolaze. Što znači na početku rečenice da je Mary McAleese "bila akademik"? Ako je stekla tu znanstvenu titulu pretpostavljam da je još uvijek akademkinja (ili nije?). Lijep pozdrav --Roberta F. 18:16, 17. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Bleiburg[uredi kôd]

Mislim da si malo previse toga izbrisao. Opipljiva je to tematika, dakle mislim da su neke informacije kao primjerice o pociniteljima bile vazne i trebaju ostati. Bok, --Croq (razgovor) 22:42, 17. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Ok pregledao sam sad sve. I osim onog jednog sto sam stavio nazad slazem se s tobom. Bok, --Croq (razgovor) 23:23, 17. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Pravopis[uredi kôd]

Wustefuchs, molim te ispravi brojeve u dopunjenom članku o Rusima u skladu s pravopisom. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:38, 18. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Wustefuchs, da, ako si pročitao kako stoji u pravopisu, onda treba ispraviti gdje god se nađe pogrešno pisanje zareza. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:49, 18. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

"Visokomorska flota" je Flota otvorenog mora, a "kruzer" je krstarica. I daj dotjeraj članak prije nego ga spremiš u glavni imenski prostor.--Saxum 20:30, 1. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Nadopuna: battlecruiser = bojni krstaš, cruiser = krstarica.--Saxum 20:35, 1. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Iđe li kako?[uredi kôd]

Iđe li kako, Wustefuchse? Evo nas noćne straže: ti, Vitek, Rosier, Bugoslav i ja. Ide neki Suradnik:Markica, doša se baš u ovu uru registrirat. Kubura (razgovor) 03:55, 11. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Mary McAleese[uredi kôd]

Wustefuchs, ponovno te molim, provjeri u članku o Mary McAleese podatak o njezinim titulama, jer na početku piše: "...radila je kao odvjetnica, novinarka i akademik." Što je u ovom slučaju akademik? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 03:52, 12. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Wustefuchs, je, sada je jasnije koje je poslove obavljala. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:52, 13. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]
Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 sat!

Razlog je: Prikaži kako će izgledati


--Saxum 18:40, 13. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Janjevski Hrvati[uredi kôd]

Nisu kosovski Hrvati samo u Janjevu [11]. Kubura (razgovor) 01:29, 14. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

To sa Hrvatima u Italiji i Austriji stoji, to je istina.
(Ne)brojnost nije mjerilo. Imaj na umu da su se brojni asimilirali. Kubura (razgovor) 02:10, 14. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Eh, krivo.
I asimilirani pripadnici su mjerodavni.
Shvaćaš, što bi bilo da su svi Hrvati iz Janjeva odselili? Je li bi to bio razlog za ne pisat članka o njima, jer ih više nema ondje?
Ili recimo o Hrvatima iz mnoštva sela u središnjoj Bosni, odakle su etnički očišćeni.
Ili, recimo, o Hrvatima u Italiji, koji su se asimilirali u Talijane. Najstariji pripadnici se osjećaju Hrvatima, mnoštvo mladih se potalijančilo. Isto ti je i sa Hrvatima u Austriji.
Kako ćeš drukčije pisati članak o nekom narodu, ako preskačeš povijest? Kubura (razgovor) 02:05, 15. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

E, ali šema su i Hrvati u Italiji koji nisu iz moliškog kraja. Imaš onih kriptohrvata, koji su iselili sa Talijancima nakon 1945. u Italiju, "prodavali" se pod Talijance, ali su u sebi zadržali da su Hrvati. Imaš i one koji su se osićali Talijancima, ali su bili svisni svojih hrvatskih korina (nisu umišljali niko amorfno "Slavi", nego baš da su Hrvati). Ne zaboravimo i one koji su prisilno potalijančivani nakon 1. svitskega rata, a to se odnosi na obitelji koje su bile došle pod talijansku vlast. Na kraju, postojidu i Hrvati odnosno hrvatske obitelji hrvatske nacionalne svisti koji su se kroz desetlića talijanske nasilne asimilacije otuđili od svojih korina i potalijančili.
Od Hrvata u Austriji, ondi porid onih poznatih, iz Gradišća, postoji i hrvatsko političko iseljeništvo, ono od nakon 1. svitskeg rata, pa onda ono nakon 2. svitskeg rata, pa ekonomski iseljenici...
Na Kosovu imaš i Hrvata koji su podritlon iz Turopolja. Veza: (K)obilić. Kubura (razgovor) 00:13, 18. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Ixodes ricinus[uredi kôd]

Bok Wustefuchs! Nisam znao da te krpelji zanimaju. Ono što sam htio reći je da naslov treba biti na hrvatskomu jeziku, stoga premjesti Ixodes ricinus pod bolji naslov. Hvala. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 16:34, 17. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

ru:Собачий клещ, sk:Kliešť obyčajný, sl:Navadni klop. -- Bugoslav (razgovor) 16:48, 17. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Nemoj ovakve stvari činiti[uredi kôd]

Vidim da si ovo napravio [12] i da si to ispravio iduće minute [13].
Pripazi ubuduće. Nemoj da ti se ovakve [14] stvari događaju. Vrlo grubo izgledaju i daje lošu sliku o tebi.
Dobro je da si to odmah ispravio. Da nisi, sada bis već bio blokiran.
Zbog ovakvih stvari je pametno ispuniti sažetak. I provjeriti kako će izgledati tekst prije nego ga snimiš. Kubura (razgovor) 02:25, 18. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Hrvatska enciklopedija LZMK i Opća i nacionalna enciklopedija kažu Jylland, i tako treba biti na hr wiki. Lijepo molim, kad nešto premještaš napiši zašto to radiš, tj. ubuduće nemoj ništa premještati bez obrazloženja na stranici za razgovor. Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 21:37, 24. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Kad prevodiš nešto s engleskog jezika, dovrši prijevod, i prevedi to na hrvatski jezik, da ne bi bilo the SpeedyGonsales upućuje korisnika. SpeedyGonsales 18:23, 25. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Eugen Dido Kvaternik[uredi kôd]

Za članak Eugen Dido Kvaternik treba navesti izvore, jer nema nijednog. Tim više jer je tema kontroverzna. --Flopy razgovor 20:24, 4. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Milivoj Ašner[uredi kôd]

Od samoga početka članka o Milivoju Ašneru, 9. siječnja 2010. u 3 sata i 10 minuta napisao si:

Wikicitati »1990. na poziv bivšega hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Ašner se vraća u Hrvatsku, u Slavonsku Požegu.«
(Wustefuchs, 9. siječnja 2010., 03:10:00)

Ovu rečenicu nema ni bs:wiki, ni en:wiki, ali je ima sr:wiki. Rečenica nije potkrijepljena izvorom.

Bez obzira što si kasnije promijenio podatak iz 1990. u 1992. godinu, to ne znači da se takve stvari može pisati bez izvora.

Potpuno je jasno, pozivalo se iseljeništvo, ali to ne uključuje pozivanje pojedinaca.

Iz tih razloga postavit ću ti ovo upozorenje:

Molimo Vas da vaše doprinose, pogotovo one koji su potencijalno sporni, potkrijepite referencijama. Uporno ignoriranje ovih uputa smatrati će se namjernim provociranjem sukoba, što se kažnjava blokiranjem. Hvala na razumijevanju.

Hvala na razumijevanju, -- Bugoslav (razgovor) 22:54, 12. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Kalendar i izvori[uredi kôd]

Članke na Wikipediji potkrijepljujemo izvorima, osim u kalendaru jer on služi više za pregled, nego za iznošenje nekih novih činjenica. Stoga vas molim, nemojte u kalendar dopisivati ono što nije opće poznato, zato sam uklonio ovo uređivanje.

Što se tiče četničkih akcija u Hrvatskoj tijekom 1941. godine, i prije 27. srpnja su oni imali akcije, u vremenu od 9. do 29. travnja 1941. na području Bjelovara četnici su ubili 27 civila Hrvata. Izvor: Dizdar, Sobolevski, "Prešućivani četnički zločini u Hrvatskoj i BiH 1941.-1945.", Hrvatski institut za povijest, Zagreb, 1999., str. 32

Protiv koga su četnici ustali 9. travnja 1941. - osmero ubijenih na području Bjelovara (Hrgovljani, Bjelovar, Narta, Klokočevac) i što su im ti ljudi bili krivi, nije mi poznato. Ukratko, nemojte dodavati u kalendar ono što nije opće poznato. Hvala na razumijevanju. SpeedyGonsales 17:16, 29. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Potpis 1[uredi kôd]

Sveza: Tvoja izmjena od danas, 6. kolovoza 2010. u 21:34:52.-

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Bugoslav (razgovor) 21:45, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

P.S. O premještanju koje si načinio bez rasprave ćemo nastaviti tamo na razgovoru pripadajućega članka. Slično i o premještanju Čang Kai-šek na Čang Kaj-šek. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav još jednom. -- Bugoslav (razgovor) 21:45, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Bok Wustefuchs!

Napiši tu literaturu, isključivo pisanu hrvatskim jezikom; stavi je na Razgovor:Čang Kaj-šek, pa ćemo vidjeti. Također, na taj se način ne rade premještanja. A ni ovo premještanje Nedićeve Srbije, ni to nije načinjeno sukladno Wikipedija:Navođenje izvora.

Molio bih te, ubuduće nemoj premještati, također, premještanje članka Tajvan na Republika Kina je trebao načiniti onaj suradnik koji je isto prjedložio.

Slažeš li se s prethodno navedenim?

Hvala na razumijevanju.

Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 21:59, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Evo, Bugoslav je bia brži.
Di ti je izvor za ovo [15]?
Treći Reich je imao jedan naziv, Srbija se nazivala drukčije. Naposljetku i zemljopisni udžbenici iz NDH su uredno u popisu europskih država imali državu imena "Srbija". Kubura (razgovor) 23:04, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Morao sam te revertati.
Ono što si napravia su bile malo radikalnije promjene. Za ono triba navest kvalitetne, pouzdane i provjerljive izvore.
Čim ih navedeš, slobodno revertaj. Kubura (razgovor) 23:10, 6. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Ovaj clanak na wikipediji o Maksu Luburicu je vise nego sramotan. Sam sam podrijetlom Ljubusak iz jedne od najstarijih ljubuskih porodica, a rodjeni sam sarajlija i za oba grada je Luburic vezan itekako, pa zato i dosta stvar znam (a i po profesiji sam historicar). Maks Luburic je jedan od najgorih ubica koje je Sarajevo zapamtilo, par dana pred oslobodjenje Sarajeva, Luburic je izdao naredbu o vješanju više desetina ljudi u Vilsonovom setalistu (sami centar grada), a prije toga je imao stožer u jednoj od vila kod današnje Skenderije (od veljaće do početka travnja 1945, kada je pobjegao iz Sarajeva, kao što je ranije pobjegao iz Mostara)koja je pretvorena u cuveno muciliste u kojem je likvidirano više stotina ljudi na neobicno svireo način... imena tih ljudi su zapisana i vecinom su muslimanska. Nacini ubijanja su nezamislivi (npr. kuhanje živih ljudi ili peglanje). Nesumnjivo je rijec o monstrumu.

Ti si svoj studij historije završio za vrijeme komunizma, stoga tvoji stavovi o Luburiću su nebitni.--Wustefuchs (razgovor) 17:28, 8. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 23. kolovoza 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 14:00, 9. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]


Doslovno privođenje s engleskog[uredi kôd]

Nemoj doslovno privodit s engleskog [16]. Kubura (razgovor) 05:06, 10. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Nisan ti bia ništa uklonia. Dopunia san. Kubura (razgovor) 05:14, 10. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Nima na čemu. Kubura (razgovor) 05:16, 10. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Dubrovačka Republika[uredi kôd]

Ja bih molio da se dijelovi teksta koji su zamjenjeni novim, uklope u postojeći tekst [17].--Ex13 (razgovor) 10:55, 10. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Navođenje izvora[uredi kôd]

Wustefuchs , molim te kakvo je ovo citiranje rada: http://img53.imageshack.us/img53/552/knjigaiiiistorijasrpskoqz8.jpg. Što to znači? Lijep pozdrav --Roberta F. 22:31, 10. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Wustefuchs, molim te obvezno napiši kod navođenja literature: prezime, inicijal(i) imena autora, naslov, mjesto izdavanja, nakladnika, godinu izdavanja, ISBN i stranice knjige na kojoj se citirani odlomak nalazi. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:44, 10. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

I ti si budan u ovu uru?[uredi kôd]

Dobro jutro! I ti si budan u ovu uru?
Još samo da nan se pridružidu Rovoobo, Absol, Pera detlic, BlackArrow, Zivac i t.d.. Baš smo vesela družina. Kubura (razgovor) 04:47, 30. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Jedno pitanje[uredi kôd]

Kako stojiš sa engleskim? Dobro bi nam došla bilo kakva pomoć ovdje. Međunarodni blesani su zapeli za tvdnju da je hrvatski jezik samo hrvatska inačica srpsko-hrvatskog.--Jack Sparrow (razgovor) 14:23, 7. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

I zamolio bih te da na svojoj suradničkoj stranici na engleskoj wikipediji staviš kategoriju Croatian Wikipedians. Ne možemo dopustiti da "Yugoslav Wikipedians" budu brojniji od nas.--Jack Sparrow (razgovor) 15:33, 7. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Planiraš li napraviti i kategorije: Hrvatski katolici, pravoslavci, židovi, ateisti, druidi, animalisti...?--Saxum 17:42, 7. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Da, jer je potpuno nepotrebno i molio bih te da prekineš s time. Lijep pozdrav.--Saxum 17:45, 7. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Nepotrebna kategorija[uredi kôd]

Obrisao sam kategoriju Hrvatski muslimani koju si otvorio jer posve je nepotrebna. Osobe na koje bi se mogla odnositi imaju dovoljno kategorija niti ih treba kategorizirati po vjeri. --Flopy razgovor 21:49, 7. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Prikaži 2[uredi kôd]

Sveza: Bošnjaci u Srbiji (pet izmjena).

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Zahvaljujem još jednom na tvojem prinosu Wikipediji. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav.--Bugoslav (razgovor) 23:37, 7. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Baltazar[uredi kôd]

Wustefuchs, slika "Srbi u Hrvatskoj" obrisana je zbog netočnih informacija. Dio infookvira koje dodaješ i tvoj izbor fotografija koje dodaješ u zajedničku fotografiju nisu uvijek napravljeni s mjerom i predstavljaju kršenje smjernice o pisanju životopisa živih osoba. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:26, 10. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Anakronizam[uredi kôd]

Uklonio sam tvoje promjene u člancima o više hrvatskih kraljeva da su oni bili rimokatolici. Tada se naime još ne može govoriti o Rimokatoličkoj crkvi jer je crkveni raskol bio 1064. (a neki od ovih kraljeva su vladali prije toga), taj naziv došao je tek kasnije. To je dakle anakronizam. --Flopy razgovor 18:00, 15. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Bio je to lapsus calami' (pisao sam u žurbi), naravno da je bilo 1054., bila bi velika sramota za mene da to ne znam. Treba istražiti je li se Katolička crkva već u 11. stoljeću tako zvala tj. odmah nakon crkvenog raskola. Nisam siguran. --Flopy razgovor 20:30, 15. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Upravo tako, to nije posve jasno i zato je bolje to ostaviti prazno. --Flopy razgovor 20:46, 15. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Netočne informacije[uredi kôd]

Kakve veze ima Rafael Boban s Belgijom, da si stavio tu kategoriju? To sam uklonio. Zbog unošenja netočnih podataka suradnik može biti blokiran. --Flopy razgovor 11:49, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

U samom članku nigdje nema nijedne riječi da je ikad bio u Belgiji pa se prema tome ne može dodati ni kategorija. Za sve što dodaješ u članke ovakve (kontroverzne) tematike navođenje izvora je obvezno. --Flopy razgovor 14:11, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

re:Molba[uredi kôd]

Nažalost, danas ne mogu, jer sam blokiran tamo na tjedan dana, a sutra mi ističe blokada.--Jack Sparrow (razgovor) 13:08, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Gdje je problem s Titom? Pa zar ga ti sam gore nisi naveo? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:15, 18. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Naputak[uredi kôd]

Bog, Wustefuchse. Nemoj nikad pozivati "glasuj tako i tako". To nije dopušteno. Druga je stvar ako obavijestiš sugovornika o nekom glasovanju i kažeš da se ne slažeš sa nečim iz nekih razloga. Tako ne sugeriraš, nego argumentiraš zašto je nešto dobro ili nije, a sugovorniku ostavljaš odlučiti hoće li tako učiniti ili ne, jer primatelj poruke tvoje argumente može i ne smatrati dobrima ili ih čak smatrati protuargumentom. Kubura (razgovor) 23:01, 19. listopada 2010. (CEST)[odgovori]