Razgovor sa suradnikom:BlackArrow/Arhiv 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
 • Wikiusvajanje - pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

 • Uvodni tečaj (najkraći mogući, ovisno o predznanju proći ćete ga za 5-30 minuta)

Drugi suradnici?

 • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
 • IRC (chat): wikipedia-hr
 • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:00, 31. prosinca 2009. (CET)

Test[uredi kôd]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje, i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:35, 4. siječnja 2010. (CET)

Radiš iste greške kao i ovaj anonimni suradnik. Dodaješ nepotrebne povenizce (MTV, kantautor, producent, prosinac, 2009., TImbaland). što se tiče žanra pjesma je R&B pjesma. za electropo nisam siguran. ako nađeš izvor može ostati. Također, tekstopisac i producent: ja sam se služio podacima sa samog albuma (koji sam osobno i kupio) ako su informacije netočne daj neki izvor na kojem stoji durgačije i ispravit ću. Ovo [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] nije potrebno. Možda tako rade na en wiki, ali kod nas posotje smejrnice na kojima piše drugačije. Iako si napravio dvije konstrutivne izmjene kasnije -> Kasnije i If We Ever Meet Again -> "If We Ever Meet Again",, ostatak izmjena nije bio konstruktivan, ako ga ne potkrijepiš nekakvim izvorima. Također i trajanje pjesme: kod mene na albumu pjesma traje 4:59, ako što je i kao promotivni singl na itunesu. Pozdrav--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 00:04, 5. siječnja 2010. (CET)

nemogu se u potpunosti složiti s tobom. u infookviru je dovoljno navesti jedan datum, za ostalo postoji odlomak povijest objavljivanja. Ako misliš da bi nešto trebalo promjeniti u odlomku videospot napiši to na stranici za razgovor. Pozdrav Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 00:55, 5. siječnja 2010. (CET)

Pitanje[uredi kôd]

Može'l jedno pitanje? Planiraš li pisati o Timbalandu? ako misliš možeš li meni prpustiti članak "Morning After Dark" jer sam ga napisao priej nešto vremena, a imam ga pospremljenog u kompu, da ne radim dvostrui posao Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:56, 5. siječnja 2010. (CET)

ok. ako 1eliš ja ga mogu doraditi. ako te zanima o čemu ja pišem, imaš kratki popis mojeg plana rada ovdje.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:07, 5. siječnja 2010. (CET)

kako misliš ne prepoznaje? slike dosutpne an svim projektima wikimedije su slobodne slike sa zajedničkog poslužitelja. sliek zaštićene autorskim pravom se nesmiju postavljati an wikiepdiju, kamoli na commons. međutim ti valjda ciljaš na ovu sliku. tu sliku treba posatviti na hr wikipediju, poštujući pravila. ta slike nemože ići na zajednički poslužitelj, a prema pravilima hr wiki može se postaviti na nju. ako neznaš kkao posataviti sliku na hr wiki, slobodno pitaj. ako imaš kakvih drugih pitanja također slobodno pitaj. i kada će šimati vremena pročitaj o wikiusvajanju. može te usvojiti neko od iskusnih suradnika na h wiki (mogu i ja) i može biti tvoj mentor. pozdrav --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 00:58, 6. siječnja 2010. (CET)

kao što sam ti već rekao: da se slika može koristiti na svim wikipedijama, mora biti postavljena na zajedniči poslužitelj, a tamo mogu ići smao slike pod slobodni licencama. slike zaštićene autorskim pravom se tamo nikako nemogu postaviti. ako je slika postaveljna na englesku wikipediju, onda se može koristiti samo na engleskoj wikipediji. ako želiš tu istu sliku postaviti na hr wikipediju. slike na hr wikipediju možše postaviti najlakše preko ovog alata. ako želiš postaviti sliku omota nkog singla/albuma klikneš na To je slika iz nekog drugog izvora.
 • Ime datoteke kod vas - tu nađeš sliku u svojem kompu.
 • Ime datoteke na Wikipediji - tu napišeš kako će se ta slika zvati na wikipediji.
 • Sažetak - Tu treba ići ispunjeni predložak {{infoslika}}
kod tog predložak
Opis - opis slike
Izvor - Web stranica na kojoj si našao tu sliku. izvor nemože biti engleska wikipedija.
Datum - datum kada je slika posatvljena na hr wiki
Autor - naziv diskografkse kuće pod kojom je objavljen taj singl/album
Objašnjenje - objašnjenje poštene upotrebe te slike.
predložak infoslika je najbolje prekopirati iz neke slike npr. iz ove. samo pazi da izmjeniš sve potrebne podatke. a što se tiče licence tu odabereš omot glazbenog albuma

slike živih glazbenih izvođača, čije slike ne postoje na zajedničkom poslužitelju, a zaštićene su autorkim pravima (copyrightom) se ne smiju postavljati na wikipediju. slike koje nađeš uz pomoć googlea ne smiješ postavljati an wikipediju jer su zaštićene autorkim pravom. Ako imaš još kakvih nejasmoća pitaj Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:37, 6. siječnja 2010. (CET)

probaj mi malo detaljni pojasniti problem, jer ti ovako nemogu pomoći. problem može biti u tome da nisi odabrao sliku u svom računalu , nisi popunio predložak infoslika ili nisi odabrao licencu --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:13, 6. siječnja 2010. (CET)

vidim da si postavio sliku, međutim slike albuma/singlova ne smiju biti veće od 300x300px. također, kao što sam ti već rekao, engleska wikipedija nemože biti izvor od slike. malo proguglaj i nađi nekakv drugi izvor. Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:45, 6. siječnja 2010. (CET)
samo još jedna napomena: izvor slike nemože biti sama slika kao ovdje, nego web stranican a kojoj se slika nalazi kao npr ovdje--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:56, 6. siječnja 2010. (CET)

sad je ok :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 15:06, 6. siječnja 2010. (CET)

Usvajanje[uredi kôd]

Ok, usvojen si ;) Ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj. :) --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 16:56, 10. siječnja 2010. (CET)

singl starstrukk je objavljen još negdje u 5-6 mjesecu. if you can afford me je objavljen tek negdke oko 9. mejseca i to samo u nz. iistian je da je startrukk objavljen sada u 12 mejsecu, ali to je uk. gleda se datum kada je singl po prvi puta objavljne. a to s kronologijom singlova to je moja greška koju treba ispraviti. poz--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:28, 19. siječnja 2010. (CET)

Loose[uredi kôd]

pravopisno
Loose je treći album kanadske pjevačice Nelly Furtado, izdan od Geffen Records 20. lipnja 2006. godine u Sjevernoj Americi.
Loose je treći album kanadske pjevačice Nelly Furtado, objavljen 20. lipnja 2006. godine u izdanju Geffen Recordsa.
Pop, Dance-Pop, R&B, Hip-hop (žanrovi se pišu malim početnim slovom)
"Maneater", te uspješna pjesma (ispred te se ne piše zarez)
tiskarske greške -> izdanjo - izdano

stilski
infookvir - Predložak:Rating zamjeniti zvijezdicama )pogledaj članak On the 6), Izdani singlovi -> objavljeni singlovi, ta tablica se može zamjeniti tekstom. popis pjesama tablica se može zamjeniti popisom (običnim popisom sa # za brojeve) ili još bolje predloškom {{popis pjesama}}.

još sitnica

| Singl 10 = |, Singl 10 date = itd. - nepotrebno jer nema više singlova, između infookvira i zaglavlja je prazni redak viška, članak treba dodati u kategoriju Američki glazbeni albumi. ima još toga, ali ovo je ukratko

Premještanje[uredi kôd]

za premještanje članaka vidi detaljno objašnjenje ovdje. poz, --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 16:02, 31. siječnja 2010. (CET)

"If We Ever Meet Again"[uredi kôd]

Pjesma je prvo objavljena kao promotivni singl, a zatim je kasnije objavljena kao pravi singl. Ako je pjesma objavljena kao singl ona pjesma nije promotivni singl nego je baš singl. Tako da ja smatram da singl treba biti naveden pod grupom singlovi jer se radi o singlu, a ne više promotivnom singlu.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:19, 31. siječnja 2010. (CET)

molio bih te da prije nego što ideš raditi ovakve stvari provjeriš službenu stranicu rianza--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:08, 2. veljače 2010. (CET)
ok. promjenio bih izvor, ali će se sutra ili najaksnije prekosutra taj izvor ažurirati pa zašto onda raditi dupli posao? =) --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:26, 2. veljače 2010. (CET)

Izvori[uredi kôd]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti referencijama. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:41, 8. veljače 2010. (CET)

Predlošci za održavanje Wikipedije[uredi kôd]

Molim te da ne uklanjaš predloške za održavanje Wikipedije iz članka, ukoliko za to ne postoji razlog. U ovoj izmjeni nisi uklonio sve nepotrebne/pogrešne vanjske poveznice. U ovoj izmjeni nikako nisi naveo dovoljno izvora.Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:17, 12. veljače 2010. (CET)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 28. veljača 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:19, 14. veljače 2010. (CET)

Information.svgDobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Neke vaše slike nisu propisno označene, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju. --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:19, 14. veljače 2010. (CET)

licenca--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 17:17, 14. veljače 2010. (CET)

Sjajno[uredi kôd]

Pohvala za ažurnost :) [1]! Kubura (razgovor) 02:40, 16. veljače 2010. (CET)

u vezi tvoje posljednje promjene u članku If We Ever Meet Again, slobodno kažeš svoje mišljenje na stranici za razgovor tog članka.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:10, 17. veljače 2010. (CET)
već sam te jednom upozorio, i ti dalje radiš isto. stoga te upozoravam ponovo. ne uklanjaj iz čanaka predloške za održavanje Wikipedije, ako postoji razlog zašto su oni u članku.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:00, 18. veljače 2010. (CET)
pročitaj upute o vanjskim poveznicama.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:14, 18. veljače 2010. (CET)
veći problem od twittera je fan site. :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:39, 18. veljače 2010. (CET)
u kratko da Face-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:55, 18. veljače 2010. (CET)
daj mi primjer članka, sve ovisi od članka do članka tako da je malo teže za procjeniti, ali okvirno da Face-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:13, 18. veljače 2010. (CET)
možeš ukloniti poveznice, ali bolje bi bilo da makneš i cijeli naziv pjesme da ne stoji bez razloga tamo, ako neće biti članka o toj pjesmiFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:25, 18. veljače 2010. (CET)
meni su crnepoveznice nepotrebne. ali radi ti kako želiš--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:23, 18. veljače 2010. (CET)

Mosley Music Group#Budući albumi[uredi kôd]

te navode treba potkrijepiti izvorima jer Wikipedija nije kristalna kugla--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:53, 18. veljače 2010. (CET)

onda ću taj tekst zakomentirati. poz--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:08, 18. veljače 2010. (CET)

tek sam sada vidio da si ih ti već zakomentirao. ok --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:08, 18. veljače 2010. (CET)

David Guetta[uredi kôd]

Wikipedija:Pravopis--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:31, 19. veljače 2010. (CET)

o tome bi se trebalo raspraviti. ovo je Wikipedija na hrvatskom jeziku, i izgovor riječi na drugom jeziku ovdje nikako ne pripada.Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:51, 19. veljače 2010. (CET)

Basshunter[uredi kôd]

Zbog čega članak Basshunter zahtjeva sitlsku i pravopisnu doradu?--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:51, 19. veljače 2010. (CET)

ok--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:07, 19. veljače 2010. (CET)

WP:STIL - to spada pod stil--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:35, 19. veljače 2010. (CET)

gdje?--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:45, 19. veljače 2010. (CET)

ok--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:55, 19. veljače 2010. (CET)

već sam ti prije rekao. popis pjesma zamjeniti predloškom {{popis pjesama}}. isnglovi -> tablicu zamijeniti riječima. infookvir tamo di su recenzije. to srediti po uzoru na ovaj članak.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 00:07, 20. veljače 2010. (CET)

PDI[uredi kôd]

Datoteka:If We Ever Meet Again (Music Video).jpg. Slika koja predstavlja videospot nije u skladu s pravilima Wikipedije, ako se u članku koristi još jedna PDI slika. (u članku "If We Ever Meet Again" se koriste čak 2 PDI slike)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 15:06, 23. veljače 2010. (CET)

ogovor na tvoje pitanje je na danom linku.

iz PDI

 • Politikom doktrine izuzetaka dopušta se uporaba neslobodnog sadržaja na projektu Wikipedije na hrvatskom jeziku, ali u najmanjoj mogućoj mjeri. (najmanje moguća mjera je 1 a ne 2 ili 3).
 • Neslobodnog sadržaja mora biti u najmanjoj mogućoj mjeri--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 15:27, 23. veljače 2010. (CET)

Zvjezdice[uredi kôd]

ocjenu tipa 4/5 prikaži pomoću 4 zvijezdine ocjenu 9/10 pomoću 4.5 zvjezdice. ocjena A je 5 B je 4 itd. one recenzije koje se ne mogu prikazati pomoću zijezdica bolje ne koristit u članku.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 16:06, 23. veljače 2010. (CET)

Warner Bros. nije isto što i Warner Bros. Records! Ft. ili feat je sinonim! Mislim da je opravdano da se vrati na staro! --Strenght (razgovor) 17:08, 23. veljače 2010. (CET)

Te greškice nisam vidio da is ispravio! Ok, sorry! Ali nemoraš se previše trudit, jer će članak uskoro na veliko preuređenje! :) --Strenght (razgovor) 17:38, 23. veljače 2010. (CET)

Bolje? 4 Minutes?--Strenght (razgovor) 16:56, 24. veljače 2010. (CET)

Enklitika--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:48, 24. veljače 2010. (CET)
ovu --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:33, 24. veljače 2010. (CET)
"U Sjedinjenim je državama pjesma dospjela na treće mjesto" je pravilnije od "U Sjedinjenim Državama pjesma je dospjela na treće mjesto ljestvice"--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:45, 24. veljače 2010. (CET)
Enklitika#Imena. oba su oblika pravilna, ali je ovaj prvi nekako pravilniji i više enciklopedijski stil--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:53, 24. veljače 2010. (CET)

Zašto?--Uskboy talk 17:43, 25. veljače 2010. (CET)

Ako vi tako kažete ;)--Uskboy talk 18:55, 25. veljače 2010. (CET)
nepotrebne wikipoveznice koje samo odvlčae pozornost od važnih pojmova u infookviruFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:13, 25. veljače 2010. (CET)
ima tih poveznica ali su nepotrebe, samo odvlače pažnju. trebalo bi ih ukloniti--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:39, 25. veljače 2010. (CET)

isto tako možemo to rapspraviti na stranici za razgovor dotičnog članka--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:39, 25. veljače 2010. (CET)

slobodno uključi i kompilacijeFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:43, 25. veljače 2010. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Jer se trudiš i popravljaš sadržaj Wikipedije
Nagrada za
rad i trud
 
Dodijelio:
Greeneyed_soul

Evo ti zaslužena nagrada, pa ako hoćeš možeš ju staviti na suradnučku. Pozdrav--Greeneyed Soul♫ (razgovor) 16:25, 27. veljače 2010. (CET)

Suradnička[uredi kôd]

Želimo ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se sviđaju ili koji te najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Jure Grm, 27. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 19:19.

if we ever...[uredi kôd]

izvor rap-up može slobodno biti i uklonjen jer nema prevelike potrebe za njim. riječ glazbeni video je doslovni prijevod engleske riječi music video, a riječ videospot se i biše koristi u Hrvatskoj. rečenica tipa: neimenovani umjetnik..., baš i nema nekog prevelikog enciklopediskog smisla. pozFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:30, 27. veljače 2010. (CET)

po već tko zna koji puta. ako članak nije u potpunosti pravopisno ispravljen, ne uklanjaj predložak {{pravopis}}, kao što si to učinio ovdje. pozFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:30, 27. veljače 2010. (CET)
razlog zašto sam uklonio ovu tvoju promjenu je to što da bi se stranica dana za izvor mogla vidjeti treba biti prijavlljen na nju. a pošto ja osobno nisam, ne mogu preko nje provjeriti podatak--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:42, 27. veljače 2010. (CET)

U/na[uredi kôd]

Pozdrav, što se tiče u/na Haitiju, pogledaj ovdje. --Mario Žamić (razgovor) 18:13, 4. ožujka 2010. (CET)

to sam pregledao na brzaka. ako ćemo nju oslovljavati prezimenom, onda ćemo i Jaspera :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:56, 4. ožujka 2010. (CET)
objasni mi moilm te ovu promjenu--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:19, 6. ožujka 2010. (CET)
a gdje molim te piše da se tekstopisci pišu scenskim imenom? ja sam ih naveo po en wiki, dakle svi koji su tamo navedeni ja sam ih naveo i ovdje--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 13:29, 6. ožujka 2010. (CET)
za en wiki ne kžem zbog imena tekstopisaca, nego za same tekstopisce. one koje si ti dodao, njih nema na en wiki. a i dalje nezanm zake bi se tekstopisci trebali piati pod svojim pravim imenima. odakle da je znam tko je npr Tim Mosby, a kada može pisat Timbo i znam io kome se radiFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:15, 6. ožujka 2010. (CET)
ovo je hr wiki a ne en wiki. promjenit ću timbaland u tim mosby i sl. jedino te pitam odakle si uzeo tekstopisce i producente koje si dodao u članak, jer ih nema na en wiki?--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 15:02, 6. ožujka 2010. (CET)

Nagradica[uredi kôd]

Radiš, trudiš se, kada zapneš pitaš, uporan si. samo tako nastavi ;)
Nagrada za
rad i trud
 
Dodijelio:
SveroH


Neka ti ova nagrada bude poticaj da se i dalje trudiš kao i do sada Face-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:05, 6. ožujka 2010. (CET)

nema na čemu, zaslužena je Face-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:10, 6. ožujka 2010. (CET)
mislim da je problem u infookviru. slike se u članku ne mogu prikazati u ravnini infookvira nego se automatski prikažu ispod njega. pozFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:25, 6. ožujka 2010. (CET)
odna valjda nije problem u infookviru :D ma probaj nešto smislit, ako ne smislitš ništa, probat ću ja smistli neštoFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:31, 6. ožujka 2010. (CET)
e, superFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:43, 7. ožujka 2010. (CET)

Ipak[uredi kôd]

Ipak ipak Face-grin.svg

ovaj omot na kojem su i Katy i Timbo je postao službeni u sve više zemaljaFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:05, 10. ožujka 2010. (CET)

poz kolega Face-wink.svg problem je u tome kaj se u infookviru gleda širina slike. (mislim da je stavljeno na 180px, nisam 100% siguran) uglavnom. ova tvoja slika nije kvadratnog oblika. (npr 300x300 px) probaj nać tu istu sliku kvadratnog oblika i postavit ju. tada će bit sve ok. poz Face-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:35, 13. ožujka 2010. (CET)
eto kolega postavih ja slikuFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:36, 13. ožujka 2010. (CET)

Tipka prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Kolega kad radiš na nekom članku prije nego što snimiš stranicu više puta u nekom kračem vremenu pritisni tipku prikaži kako će izzgledati, jer učestalim snimanjem se pune nepregledane nedavne promjene i otežava se posao patrolerimaFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:00, 14. ožujka 2010. (CET)

e, superFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:07, 14. ožujka 2010. (CET)
onaj dio izmjene koji je ok sam vratio. drugi dio izmjen nije ok. nemožemo članak nazvati "tik tok (parodija)" jer je ime te parodije "tik tok parody" :) ovo ostalo ej bilo (barem ja mislim tako) nepotrebno. na en wik ise to zove overlinking :) dodavanje u članku puno poveznica na jedno te isti pojam, isto tako preusmejravanja se rade da se ne treba raditi ovo [[Sean Combs|P. Diddy]] jer imamo presumjeravnje i dovoljno ej samo [[P. Diddy]] a što se tiče {{citat2}} nekako mi ide na živce cijeli citat (uključujući i izvor i recimo nazive albuma koje onda stavlja van kurziva) a izgovor je druga pričaFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:13, 15. ožujka 2010. (CET)
ako je čitateljima teško za tražiti link u samom zaglavlju onda imao puno prelijene čitatelje :P poveznica/2/3 nije pumo, ali previše je previše :P--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:54, 15. ožujka 2010. (CET)

zašto bi iblo jednostavno kad može biti komplicirano vrijedi za jako puno stvariFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:10, 15. ožujka 2010. (CET)

kada pjesma ispadne iz top liste više je neće biti na top listi. a ako je neće biti na top listi, neće biti ni trokutića. posotji na stranici arhiva ali svi linkovi iz arhive voode ovamo. izvor nije dobar--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:43, 16. ožujka 2010. (CET)

nije savršen, ali ej bolji od prerthodnogFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:55, 16. ožujka 2010. (CET)

Izgovor[uredi kôd]

Naravno, može se staviti i izgovor, često se zaboravlja da ne moraju svi poznavati strane jezike. Pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 01:42, 17. ožujka 2010. (CET)

ako neznam engleski odakle da onda znam kako izgovoriti /siˈɛr.ə/ ? a ako se napiše Sierra to je apsolutno pogrešno jer se njeno ime ne izgovara siera, nego siˈɛr.ə.:)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:23, 17. ožujka 2010. (CET)
problem je glavni u tome da dosta ljudi nezna kako izgovoriti ove znakove siˈɛr.ə. nekim to možda i liči na hijerogljife :)) shvaćaš li o čemu govorim? :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:32, 17. ožujka 2010. (CET)

IRC[uredi kôd]

BlackArrow, jesi li se pokušao spojiti na IRC. Pokušaj jednostavno je, možeš sa suradnicima izravno chatati. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:36, 17. ožujka 2010. (CET)

ma valjda je svejedno. ali ako ćeš već stavljati izgovor onda nam treba i jedan ovakav članakFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:40, 17. ožujka 2010. (CET)
na en wiki su vandali na djeluFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:17, 18. ožujka 2010. (CET)
zašto ne :)) commonscat se postavlja ako postoji kategorija na commonsu sa slikama od nekog izvođača. za većinu (stranh) postoji, tako samo naprijed s postavljanjem. jedino jedna sitnica: ako u članku postoji
Commons-logo.svgU Wikimedijinu spremniku nalazi se još gradiva na temu: Katy Perry

nemoj to mjrnjsti s predloškom {{commonscat}}, jer je to nepotrebno gubljenje vremena :))--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:23, 19. ožujka 2010. (CET)

da ti budem iskren, nemam ni ja najtočniji odgovor na to. zasada bolje izbjegavaj slike postavljene na taj način do kako se ne pojavi rješenje. ovdje slobodno postavi pitanje o tome. već će netko odgovoriti. pozFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:39, 21. ožujka 2010. (CET)

[uredi kôd]

Člank za IČ možeš predložiti ovdje. ali prije nego predložiš članak za IČ, pogledaj pravila. pozFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:43, 22. ožujka 2010. (CET)

ne, barem ne još neko vrijeme. vidi WP:K#Wikipedija:Rezolucija o politici licenciranja. pričekaj još neko vrijeme. kada se to dogovori (PDI) tada će moj odgovor biti daFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:50, 22. ožujka 2010. (CET)

Ovakve slike se ne smiju postavljati na Wikipediju do daljnjeg. Svi imamo obavijest gore Face-wink.svg--AmyMirka (Come into my world) 22:02, 22. ožujka 2010. (CET)

sve okFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:52, 22. ožujka 2010. (CET)

ok je. osim ako pitaš za onaj poster koji je na commonsu, onda ne, jer na commons nesmiju slike pod fair-use i poster će biti obrisan.Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:10, 22. ožujka 2010. (CET)

Kateglorija[uredi kôd]

Morning After Dark - članak je u kategoriji Singlovi iz 2009. koja se nalazi u kategoriji skladbe pa tada nije potrebno dodati kategoriju skladbe u taj članaka. Who Wants to Be Alone - članak se ne nalazi u kategoriji Singlovi iz 2009., pa se može dodati u kategoriju skladbe. kada se doda kategorija:singlovi iz 2010. u taj članak, tada se kategorija skladbe treba maknuti jer zašto da se članak nalazi 2 puta u istzoj kategoriji? :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 23:20, 22. ožujka 2010. (CET)

Ča se mene tiče moglo bi se stavit predloške. Misliš staviti kao na en wiki, više predloška u jednom? --Greeneyed Soul 23:32, 23. ožujka 2010. (CET)

ST[uredi kôd]

[2] Šta je ovo, još jedan Splićanin? :)
Znan da mnogi unaprididu članak. Ali kad se sve crveni, ne mo'š vidit di se šta minjalo i kako se šta minjalo. Kubura (razgovor) 16:08, 24. ožujka 2010. (CET)

Riješeno Riješeno :D --MAN_USK recider 18:09, 25. ožujka 2010. (CET)

nema na čemuFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:48, 25. ožujka 2010. (CET)

mogao bih, ali ne kužim čemu taj predložak služiFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:33, 25. ožujka 2010. (CET)

a kako bi se prevelo "aged"?--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:41, 25. ožujka 2010. (CET)

25. listopada 1678. (u dobi 21) ili 25. listopada 1678. (star 21), mi zvuči malo bezvezeFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:49, 25. ožujka 2010. (CET)

trebalo bi razmisliti o nekom prijevodu koji bi savršeno radio za sve deklinacije, ali meni za sada ništa ne pada na pametFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:56, 25. ožujka 2010. (CET)

ok. vidjet ću kad uhvatim vremena za predložak, al bit će uskoro.Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:05, 25. ožujka 2010. (CET)

npFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:12, 25. ožujka 2010. (CET)

Chat i zatrpavanje Nedavnih promjena[uredi kôd]

BlackArrow, ponovno ti želim preporučiti da pročitaš kako se spojiti na IRC, gdje možeš uživo razgovarati sa suradnicima i postavljati im pitanja koja te zanimaju, jer Wikipedijine stranice za razgovor nisu najbolje mjesto za mnogobrojna sitna pitanja kojima se zatrpavaju Nedavne promjene (Razgovor sa suradnikom:SveroH‎‎ (7 promjena | pov) . . (+1.706) . . [BlackArrow‎ (7×)], što je dalo Razgovor sa suradnikom:BlackArrow‎‎ (8 promjena | pov) . . (+2.240) . . [Man Usk‎; SveroH‎ (7×)]), čime se na neki način ometa rad Wikipedije. Molim te, razmisli o ovome savjetu ili promijeni način uređivanja na Wikipediji, kako ne biš ometao rad ostalih suradnika. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:20, 25. ožujka 2010. (CET)

Hvala ti za čestitku - iznenadila me --AmyMirka (Come into my world) 19:38, 26. ožujka 2010. (CET)

jeste Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 19:40, 26. ožujka 2010. (CET)

Moj člančić a prije nisam ni primjetio taj tipfeler :-)--Braco (razgovor) 20:56, 26. ožujka 2010. (CET)

objasni mi ovo [3]Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:11, 28. ožujka 2010. (CEST)

poravnanje na sredinu mi nije baš nešto samo bode u oči. preusmujeravanje Shock Value II i ne treba ga se mjenjati u Shock Value 2. a poveznica na Timbalanda je okFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:37, 28. ožujka 2010. (CEST)

Savjet[uredi kôd]

Nadam se da ću se sjetiti :) kad završim ovo zacrtano. --Mario Galic (razgovor) 21:39, 1. travnja 2010. (CEST)

Potres[uredi kôd]

Slobodno sam procijeni! Face-smile.svg --Jure Grm, 2. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 14:39.

Sretan Uskrs i tebi kolegaFace-smile.svga sad o Keshi: ovisi kako na to gledaš. negdje je kreditirana negdje nije. odbila je biti kreditirana jer se željela probiti samostalno. ali poanta je u tome, da je onda u toj pjesmi prisutna kao gostujuć izvođač, bezobzira kaj nije kreditirana. a što se tiče dr. lukea, ako ćemo njega dodati, onda možemo dodati i Prais Hilton, jer da nije bilo nje i onog incidenta s njom, možda kesha sada ne bi imala ovakvu karijeru.Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 13:02, 4. travnja 2010. (CEST)
[4]. za njenu karijeru zaslužni su i Benny Blanco, Neon Hitch, Max Martin, Greg Kurstin pa ih nećemo sve navađati. a ona grupa na predlošku se zove povezani članci, a ne producenti/tekstopisci/svi ostaliFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 13:23, 4. travnja 2010. (CEST)

Face-wink.svg--Jure Grm, 4. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 18:57.

nisam bio on-line, ali vidim da je kolega već pomogaoFace-smile.svg, a možeš pogledati i ovo Wikipedija:Predlošci za višeznačne pojmove. a sad jedna važna stvar. u člancima je veoma važno navoditi izvore. osobito ako se radi o kontroverznim temama i/ili privatnom životu. osobito ako pišeš nečiju biografiju. tada bi svaka sitnica trebala biti pokrivena izvorima. pogledaj na prijmer članak JoJo. nema ni jednog izvora, a osobito odlomak privatni život treba biti pokriven izvorima.--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:01, 4. travnja 2010. (CEST)
samo ti navedi te izvore i neće više bosti u očiFace-wink.svgnajlakše ti je jednostavno prenjerti izvore s en wiki ovamo na hr wiki :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:07, 4. travnja 2010. (CEST)
imaš pravo, zvuči presmiješno xD jedino kaj mi pada na pamet je JoJo-ina diskografija. Face-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:58, 5. travnja 2010. (CEST)

A kako bi zvučalo JoJo (diskografija)--Braco (razgovor) 14:15, 6. travnja 2010. (CEST)

U tom slučaju Diskografija JoJo i to je to.--Braco (razgovor) 15:17, 6. travnja 2010. (CEST)

Primijetila sam tvoje pitanje i mislim da ti je najbolje Diskografija JoJo, baš kao i Diskografija Kylie Minogue. Ponekad ne možeš mijenjati. Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 15:55, 6. travnja 2010. (CEST)

Hello, Kyliena Minogueina diskografija - lol Face-grin.svg. Diskografija JoJo je sasvim Ok. Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 17:31, 6. travnja 2010. (CEST)

Evo da se i ja uključim sa savjetom ;). I po meni je Diskografija JoJo sasvim ok, a možeš staviti i Diskografija pjevačice JoJo :).--frk@ 18:38, 6. travnja 2010. (CEST)

Možeš stavit i Diskografija od JoJo, ili kako Frka kaže, diskografija pjevačice JoJo, iako mislim da ti je najbolje Diskografija JoJo. --AmyMirka (Come into my world) 01:02, 7. travnja 2010. (CEST)

Alesha[uredi kôd]

Predloženo je da se ovaj dio članka izdvoji u novi članak. (Rasprava)

čekao sam da se to izdvoji u poseban članak, ali to nikako da se dogoditi, pa mogu promjeniti poveznicu. slobodno promjeniš poveznicu, na Ples sa zvijezdama#Međunarodna izdanja.
a u vezi vandalizma. slobodno revertaš, premda je to posao patrolera, koji imaju mogućnost lakšeg uklanjanja izmjena, rollback.Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 10:31, 7. travnja 2010. (CEST)

Hajde dobro, mislila sam da je zabranjeno, ali sad sam nešto vidjela :). OK je --AmyMirka (Come into my world) 15:11, 7. travnja 2010. (CEST)

Sve OK, kažem ti, mislila sam da se ne smije Face-smile.svg Ništa loše --AmyMirka (Come into my world) 15:14, 7. travnja 2010. (CEST)

Preusmjeravanje ili premještanje, spajanje povijesti[uredi kôd]

BlackArrow, pročitaj razliku između preusmjeravanja i premještanja. Preusmjeravanje koristimo samo na člancima koji nemaju teksta, odnosno članak koji preusmjeravamo na drugi članak ne smije imati prije preusmjeravanja tekst ili evidenciju starih izmjena, jer na ovaj način uništavate nečije doprinose i trud uložen u taj članak. Kako oba članka imaju svoju povijest prvi i drugi, tada je potrebno jedan članak uklopiti u drugi, a nakon spajanja sadržaja, podnijeti nekome od administratora zahtjev za spajanje povijesti članka (npr. MayiSimFan, koja je i nedavno spajala članke koje su suradnici uredili). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:18, 7. travnja 2010. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi kôd]

BlackArrow, na raspolaganju ti je uvodni tečaj, slobodno ga pročitaj i pomogni u održavanju, a za sve dodatne informacije potraži savjet kod svojeg usvojitelja, ja sam ti dala vrlo precizan savjet, a promjenu koja nije dobra uklonila sam odmah, kako ne bi ostalo pogrešno preusmjeravanje i uništeni suradnički doprinosi. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:28, 7. travnja 2010. (CEST)

BlackArrow, vidim pronašao si predložak {{spoji}} (također je prihvatljiv umjesto njega i {{Uklopi u}}), a maloprije sam u članak Christian Chávez dodala drugi potreban predložak u ovakvim situacijama: {{Uklopi iz}}, jer potrebno je oba povezati tim predlošcima. Kako još nema previše zahtjeva za spajanje povijesti stranica pa nema posebne stranice za takve zahtjeve, suradnici mogu nakon uklapanja tekstova zatražiti spajanje povijesti stranice na Wikipedija:Zahtjevi i želje. Danas popodne sam imala vrlo malo slobodnog vremena za Wikipediju i zato nisam stigla dodati potrebne predloške, a prednost sam dala savjetovanju suradnika. Savjet biš dobio odmah, ali uz najbolju volju nisam mogla odgovarati četvorici suradnika istovremeno, tako da je redoslijed bio slučajan. Nadajmo se da ću drugi puta kada bude potrebno imati malo više vremena, a pridružujem se ekipi suradnika koji te pozivaju na IRC. Go BlackArrow Go! Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:19, 7. travnja 2010. (CEST)

Rihanna[uredi kôd]

Može li žena biti tekstopisac? Ili može biti tekstopiskinja?Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:03, 7. travnja 2010. (CEST)

da, znam. LoL, ali bolju nemamFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:07, 7. travnja 2010. (CEST)

Meni se tekstopiskinja baš i ne sviđa. Šta je onda piskinja žena pisac? Neka se zanimanja ne prevode.

Uglavnom, ja sam lično uvijek protiv tog mijenjanja rodova kod zanimanja (ljepše je ženi reći ja sam liječnik nego ja sam liječnica), ali kad se mora mora se. Ali ovo tekstopiskinja mi se ne sviđa. --AmyMirka (Come into my world) 20:11, 7. travnja 2010. (CEST)

Dobro je Svero napisao, spisateljica (književnica, montažerka, bubnjarica, gitaristica, basistica, pjesnikinja...). --Roberta F. 00:33, 8. travnja 2010. (CEST)

Raspravu o tome možemo nastaviti na IRC-u ili ne moramo, ali imenice tipa budala, pristaša, varalica nazivi su i za muške i za ženske osobe, nekako pisac ne spada u tu kategoriju. Laku noć :-)) --Roberta F. 01:36, 8. travnja 2010. (CEST)

IRC[uredi kôd]

BlackArrow Roberta ti je već u dva navrata objasnila da za chat imamo IRC gdje možeš chatati do mile volje a da ne zatrpavaš stranicu nedavnih promjena. Malo kasno reagiram ali nikad nije kasno ako ćeš poslušati savjet. Hvala na razumijevanju i pozdrav :-)--Braco (razgovor) 19:17, 7. travnja 2010. (CEST)

Može, idem odmah --AmyMirka (Come into my world) 20:17, 7. travnja 2010. (CEST)

daj molim te razmisli o IRC-u. Roberta i Braco su ti rekli. nepotrebno se pune nedavne. nije teško. pokušajFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:29, 7. travnja 2010. (CEST)

OMD vidi baš Face-sad.svg

AmyMirka osjetljiva na Engleze --AmyMirka (Come into my world) 01:27, 8. travnja 2010. (CEST)

Pa vidiš da ni ja nisam sva svoja (jutarnja smjena) Da je ljeto, sad bih bila kao u podne, možda i da je listopad, ali sad trenutno ne....

Osjetljiva sam na Engleze jer (to ti nisi prije znao) - ja OBOŽAVAM Engleze Face-grin.svg--AmyMirka (Come into my world) 01:32, 8. travnja 2010. (CEST)

kako ide s IRC-om?Face-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 21:44, 9. travnja 2010. (CEST)

za spojiti se na net netrebaš program. dovoljno je smao otići na ovu web stranicu http://irc.wikia.com/irc.cgi?adv=1. (upiši ime blackarrow a kanal na dnu popisa kanala izaberi #wikipedia-hr) ako ćeš imati problema sa spajanjem, samo javi. pozFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 22:27, 9. travnja 2010. (CEST)

ja osobno preferiram riječ 'remix', ali riječ remiks u obliku prijevoda je više hrvatski, jer u hrv jeziku i abecedi nema slova x. množina glasi remikesvi, a ne remiksi :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 13:35, 10. travnja 2010. (CEST)

Karta utemeljena na neizvorima[uredi kôd]

BlackArrow, ta karta i nije baš utemeljena na vjerodostojnim podacima i ne bih se na nju oslanjala ili ne vidiš ni jednu pogrešku na njoj? Suradnik neka potkrijepi tvrdnje za članak koji se tiče povijesti vjerodostojnom literaturom. Naravno i ti možeš članak urediti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:00, 11. travnja 2010. (CEST)

Osim toga na karti su zemlje nastale proglašenjem neovisnosti. Srbija nikad nije tražila neovisnost, ali je ipak država koja je u ovom obliku nastala raspadom bivše SFRJ, dakle u 20. stoljeću i kasnije (21. stoljeće) :-)--Braco (razgovor) 14:06, 11. travnja 2010. (CEST)

Gomilanje predložaka[uredi kôd]

BlackArrow, nemoj nepotrebno gomilati predloške kao u članku Samostan i župa Uznesenja Marijina (Rama- Šćit). Predložak {{Stilska dorada}} već navodi što je sve potrebno u članku doraditi, a ako predlažeš bolji naslov, onda ga predloži na stranici za razgovor, jer ovako nitko ne zna tvoj prijedlog novog naslova i ne može se složiti niti o tome raspraviti. Svakako je bolje članak malo dotjerati nego samo staviti predložak, jer se u stvarnosti pojavljuje premali broj suradnika spremnih na doradu tuđih članaka. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:11, 11. travnja 2010. (CEST)

BlackArrow, ponavljam, predloži ih na stranici za razgovor, ne na mojoj stranici za razgovor. Jesi li pogledao što sve piše kad klikneš na predložak {{Stilska dorada}}? Nalaziš li možda podnaslov "Poveznice, unutarnje i vanjske". Molim te pročitaj uputu Wikipedija:Održavanje i pridržavaj se tih pravila i smjernica koje nisu napisane bez razloga. Na ovaj način gubimo nepotrebno vrijeme koje je moglo biti utrošeno u sređivanje najmanje jednog članka. Ponavljam, dođi češće na IRC, brže je. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:27, 11. travnja 2010. (CEST)

The Singles Collection[uredi kôd]

Članak sam napisao prema predlošku, a predložak sam napisao u 10. mjesecu, sve u svemu slažem se da se članak preimenuje, najbolje bi bilo u The Singles Collection (Britney Spears), jest da nemamo niti jedan članak po imenu The Singles Collection, ali svaki izvođač će jednog dana doći do "The Singles Collection" pa zašto raditi dupli posao. --Greeneyed Soul 22:20, 11. travnja 2010. (CEST)

Ponekad je stvarno bolje da šutim.Face-grin.svg --Greeneyed Soul 22:32, 11. travnja 2010. (CEST)

Hello[uredi kôd]

U vezi ove tvoje izmjene, mislim da je Kesha sam otvarajući akt na sjevernoameričkom dijelu turneje, reci ako griješim. --AmyMirka (Come into my world) 21:04, 12. travnja 2010. (CEST)

Aha ide turneja u predložak kod svake. Kao što je kod RiRi Glow in the Dark. Sad kontam Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 21:06, 12. travnja 2010. (CEST)

Vidjela sam na en. wiki Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 21:09, 12. travnja 2010. (CEST)

Pa zar nisi čuo - nepregledane izmjene označene su crvenim uskličnicima, i mi patroleri trebamo ih pregledati, tj. skidati uskličnike :) Ima to negdje na Wikipedija:Patroleri Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 21:16, 12. travnja 2010. (CEST)

Nema problema. ja samo bezgrešno patroliram, a ovo se malo izgubim :D. nažalost 2 mjeseca još bez autopatrola. Pozdrav!--MAN_USK recider 21:30, 12. travnja 2010. (CEST)

Wikipedija:Izabrani članci/Pravila izbora Izabranih članaka točka 5. pozFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 12:06, 13. travnja 2010. (CEST)

Isusov život[uredi kôd]

Hvala na ideji! Riješit ću to sutra. Sad sam preumoran. --Fraxinus (razgovor) 01:16, 14. travnja 2010. (CEST)

Patroler[uredi kôd]

Vjerojatno si nešto krivo uhvatio ili te netko krivo informirao. Ti nisi predložen za patrolera nego za automatski patroliranog suradnika [5], što ne donosi nikakve nove alate, gumbiće ili prava, nego bi tvoje izmjene ubuduće bile automatski patrolirane i pored njih ne bi bilo uskličnika, što u konačnici olakšava posao onima koji pregledavaju nepregledane promjene. Nadalje, ovaj prijedlog bi vjerojatno prošao da pojedini suradnici nisu postavljali pitanja ispod prijedloga, pa su time skrenuli pažnju administratorima (konkretno meni, jer ja najčešće ažuriram stranicu sa prijedlozima) da je nešto protivno izglasanim i usvojenim pravilima. Prijašnji slučaj na koji se pozivaš je prošao nezapaženo jer dodjela ovog statusa nije ništa posebno pa je samim tim i kontrola prijedloga manja. Dakle, može se dogoditi da takvo što promakne i moguće je će se nekad u budućnosti opet dogodit. Da je taj slučaj na koji se pozivaš bio primjećen, postupak bi bio potpuno jednak ovome u vezi tebe, točnije suradniku ne bi bio dodijeljen status do isteka vremena predviđenog pravilima. Što se mene tiče status autopatroliranog bih ti dodijelio odmah, no kako se ne pita mene jer ipak je zajednica iznad svih nas, a zajednica je izglasala ova pravila, dok ne nađemo neko rješenje stanje će biti kakvo je sad.--Braco (razgovor) 01:47, 14. travnja 2010. (CEST)

Prijedlog o stjecanju tvog statusa autopatroliranog suradnika je ponovo aktivan. Pozdrav.--Braco (razgovor) 12:35, 14. travnja 2010. (CEST)

Nebesa[uredi kôd]

Hej, nisam siguran kako je pravilno davati imena filmova, vidio sam članke filmova i s verzijom s godinom i bez. Je li to normirano na wikipediji, ako znaš odgovor? Hvala.

Madonna[uredi kôd]

Evo još malo i gotovo! :))))))--Drowned World (razgovor) 21:38, 14. travnja 2010. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

Očito nije. Dodavanje subst ispred dd predložak pretvara u tekst. Dakle {{subst:dd}}--Braco (razgovor) 22:14, 14. travnja 2010. (CEST)

Irc[uredi kôd]

BlackArrow, aj se spoji na irc kao zadnji put :-)) --Roberta F. 22:51, 14. travnja 2010. (CEST)

Ja sam napisao članak Circus, ali suradnik Ifa ga je kasnije premjestio na Circus (album Britney Spears), možda zato jer postoji singl "Circus", možda da se pjesma premjesti? --Greeneyed Soul 21:22, 15. travnja 2010. (CEST)

Okey dokey.--Greeneyed Soul 21:37, 15. travnja 2010. (CEST)
tenks [6], ne znam kako mi je promaklo to slovo :) --Cowboy from Hell 15:59, 17. travnja 2010. (CEST)

ajoj kakav si. Baš sam mislila slaviti jer naša Wikipedija ima neto što engleska nema --AmyMirka (Come into my world) 18:24, 17. travnja 2010. (CEST)

Haha. Ionako neće naći izvor za sliku :D --AmyMirka (Come into my world) 18:42, 17. travnja 2010. (CEST)

Pa Crna Strelice postoji stranica mixkylie.co.uk na kojoj se nalaze informacije o svakom njenom izdanju (bilo to singl, album ili promotivno izdanje), kao i omoti svakog. Na en. wiki koristi se kao izvor za mnoge članke o njoj, a ja sam jednom kliknula i duuugo se zadržala i našla tih omota podosta :)) Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 19:14, 17. travnja 2010. (CEST)

Bris[uredi kôd]

Hvala na pomoći.--Svjetlana3 (razgovor) 20:40, 19. travnja 2010. (CEST)

VP[uredi kôd]

U redu, izbrisao sam ostale poveznice. Pozdrav! --Seiko (razgovor) 20:37, 22. travnja 2010. (CEST)

Nema na čemu. Svaka ti čast zbog truda u pisanju novih članaka i pregledavanju Nedavnih Face-smile.svg--AmyMirka (Come into my world) 00:30, 23. travnja 2010. (CEST)

Popis gradova[uredi kôd]

Da, trebalo bi to dovesti u red. Otvorit ću raspravu o tome u kafiću. --Fraxinus (razgovor) 00:57, 23. travnja 2010. (CEST)

Popisi gradova[uredi kôd]

Slažem se, da treba napraviti red, otvorio sam raspravu o tome u kafiću. --Fraxinus (razgovor) 01:10, 23. travnja 2010. (CEST)

zašto?Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 13:45, 23. travnja 2010. (CEST)

Ok, hvala. Lijep pozdrav. :) Ornitologinja 14:18, 23. travnja 2010. (CEST)

Hahahaha... :D Nisam mogla odoljeti a da to ne uklonim. --Ornitologinja 14:27, 23. travnja 2010. (CEST)

Plan B[uredi kôd]

uhaj, evo novine. zadnji puta kada sam tražio nije bilo hrv naziva filma. puno hvala. sredit ću to sadaFace-grin.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 14:28, 23. travnja 2010. (CEST)

pa zašto ga brisati, nikad neznaš možda zatreba :)--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 17:30, 23. travnja 2010. (CEST)
pa dobro, nije ono sad da je neophodno za wiki, ali sad treba ić mjenjat one 2 stranice koje vode na to bivše preusmjeravanjeFace-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 17:34, 23. travnja 2010. (CEST)

Abu D(h)abi[uredi kôd]

Pravo ime grada i emirata je أبو ظبي . Dakako tu se javlja problem transkripcije s arapskog, međutim za sada se nisam još time pozabavio, jer sastavljam kosture budućih članaka.--Ex13 (razgovor) 14:30, 24. travnja 2010. (CEST)

Model (osoba)[uredi kôd]

Na taj članak se nadovezuje samo Nives Celzijus. Što znači da je više-manje nepotreban. Evo i statistika.

Dok članak o Nubiji "traži" preko 50 stranica, koje u svom sadržaju imaju [[Nubija]].

Molio bih da sam ukloniš taj "traženi članak" s popisa.

Hvala i lijep pozdrav.

Bugoslav (razgovor) 02:33, 25. travnja 2010. (CEST)

Model vodi do samo 22 članka, što znači da nije među 4050 najtraženijih. Vidi ovdje. Također model može značiti više stvari što je iz traženosti vidljivo, a ne samo osobe. -- Bugoslav (razgovor) 02:43, 25. travnja 2010. (CEST)
KoljenoŠljunakTroskokCjepivaŠkoljkeŽitoPupKemijska olovkaBaštinaUdrugaKorisničko sučeljePerivojDizelStudentDivKapelanStatutDijalog su sve članci iz opće kulture i puno traženiji od članka o modelima.
Nives Celzijus, Anastacia, Avril Lavigne, Anaïs Nin, Charlize Theron, Aaliyah, Nicole Scherzinger, Ciara, Rihanna, Linda Evangelista, Emilie Autumn, Josh Duhamel od kojih su neki bivši modeli i to im nije glavni izvor kruha, zbrojeno tvore potrebu od 12 članaka s crvenim wikipoveznicama.
Članci koje sam gore iznad ovih modela naveo imaju više od 26 crvenih wikipoveznica koje ih "traže".
Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 02:53, 25. travnja 2010. (CEST)
Nijedan od tih članaka ne ulazi pod moj radar glede interesa za njih. Osim možda Makedonska povijest i to marginalno. -- Bugoslav (razgovor) 02:55, 25. travnja 2010. (CEST)

Crna strelica je još budna i doprinosi Face-grin.svg--AmyMirka (Come into my world) 04:25, 25. travnja 2010. (CEST)

AmyMirka upravo ide. Uživaj Face-wink.svg--AmyMirka (Come into my world) 04:28, 25. travnja 2010. (CEST)

Wikicitati „Značajnije dopune članaka: Aaliyah • All Good Things (Come to an End) • Avatar (2009) • Broken Strings • Brzi i žestoki (2001) • Chris Cornell • Ciara • If We Ever Meet Again • Kimberly Wyatt • Kruševo (Obrovac) • Lewis Hamilton • Rihanna • Seal • SoShy • Taylor Swift • Timbaland • Vin Diesel • What I've Done”

Ja ću dopuniti Rihannu, ako ti nije problem --AmyMirka (Come into my world) 20:52, 26. travnja 2010. (CEST)

Neću ona je moja --AmyMirka (Come into my world) 21:07, 26. travnja 2010. (CEST)

to o čemu ti govoriš su izvori a ne vanjske povezniceFace-smile.svg da, poželjno je i potrebno ej navesti izvore za to jer je većina tih podataka neprovjerena (en wiki nailazim na velike gluposti) ako imaš problema s traženjem izvora za top liste slobodno mi se obrati. pozFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 10:13, 28. travnja 2010. (CEST)

Hej ja ću napisati ovo, samo da te obavjestim (ako može) --AmyMirka (Come into my world) 02:00, 30. travnja 2010. (CEST)

idu, idu... san mislija da će hi i više bit :) --Cowboy from Hell 16:09, 30. travnja 2010. (CEST)

Članak Kylie Minogue sam baš nedavno krenula urediti, ali sam mislila to uraditi nakon što završim Xtinu, a 100% je sigurno da će Kylie biti POTPUNO dorađena i dopunjena, članak će imati preko 90.000 bajtova --AmyMirka (Come into my world) 16:26, 30. travnja 2010. (CEST)

i to jako brzo --AmyMirka (Come into my world) 16:29, 30. travnja 2010. (CEST)

e, aj samo dodaj kategoriju ovdje kad završiš, da ti ne uletavam ako sad pišeš :) --Cowboy from Hell 17:55, 30. travnja 2010. (CEST)

Čovik[uredi kôd]

Jesi li pročito članak? Npr. " ... Worthington je jedan od favorita među glumcima koji se smatra da zamijeni Daniel Craig kao James Bond sljedeći. ... " ... ako ovo nije Google Translator, onda san ja avijon! Face-tongue.svg--Jure Grm, 1. dana mjeseca svibnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 22:08.

Inače "Google Translator članke" odma brišen, ali sam vidio da ovaj ima potencijala i zato sam ga premjestio na razgovor i upitah autora za jezik, jer pretpostavljam, da je koristio Google kao podlogu, ali nije doradio do kraja, pa sam tio provjerit, ali se zasad ne javlja ... nema veze, sad ima 15 dana! Face-grin.svg --Jure Grm, 1. dana mjeseca svibnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 22:15.

Zvučni zapis[uredi kôd]

Nisan ti tu doma! Tehnički se postavlja gdje i slike, ali generalno mislim da se radi o zaštićenom materijalu koji nije prihvatljiv na hr.wiki, jer ne upada u PDI kriterije ... ponovljam, nisam tu doma, pa predlažem da upitaš još nekoga. Face-sad.svg --Jure Grm, 1. dana mjeseca svibnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 22:49.

Čestitan! Koliko ja znan to je prvi takav zapis na hr.wiki! Face-smile.svg--Jure Grm, 1. dana mjeseca svibnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 00:47.

Zvuk 2[uredi kôd]

Uff, taj predložak je bio eksperiment i ne mogu reći da je baš previše uspio Face-smile.svg Malo sam ga zakrpala pa sad ima parametar "položaj". Možeš me kroz neko vrijeme podsjetiti da napravim neki smisleniji predložak. Poz Face-smile.svg --MayaSimFan 10:24, 2. svibnja 2010. (CEST)

kategorije[uredi kôd]

hmmm, ne znam, npr. u toj pjesmi Who Wants to Be Alone (nisam skužio da je to pjesma sa Nelly, inače bi dodao i kategoriju Kandadske skladbe), Nelly pjeva, a Tiësto svira (DJ-ira, štogod), pa mi je nekako logično da budu kategorije od obadva izvođača... --Cowboy from Hell 12:25, 2. svibnja 2010. (CEST)

Pošto suradnik uređuje podurčje koje me zanima, prepusti meni brigu oko njega. Može? :-)--Saxum 13:07, 2. svibnja 2010. (CEST)
aha, ma stavljao sam u kategoriju Kanadske skladbe jer još nema kategorije Skladbe Nelly Furtado, al mislim da se sad može napravit. --Cowboy from Hell 13:09, 2. svibnja 2010. (CEST)
ok, evo ja ću otvorit, pa ih samo dodaj di treba, može? :) --Cowboy from Hell 13:18, 2. svibnja 2010. (CEST)
eko, otvorene :) inače, ako želiš napravit kategoriju (treba prije imati bar 5 članaka za stavit u nju), jednostavno otvoriš stranicu Kategorija:Ta i ta i dodaš u nju natkategoriju i međuwiki. --Cowboy from Hell 13:37, 2. svibnja 2010. (CEST)
oj, ok mi izgleda, samo jedna sitnica, za glavni članak neke kategorije se ovako stavlja, tako da u kategoriji bude na vrhu[7] pozz :) --Cowboy from Hell 23:07, 2. svibnja 2010. (CEST)

CineStar[uredi kôd]

BlackArrow, zapravo ne, jer postoji dovoljan broj slobodnih datoteka Cinestar Metropolis Frankfurt.jpg,CineStar-IMG 6827.JPG, Cinestar-České Budějovice.jpg, a i velika vjerojatnost da možemo sami uskoro uslikati. Na ovoj fotografiji Avenue Mall Zagreb.jpg se zapravo također vidi natpis (jednog od dva zagrebačka) CineStara, ali su stabla već zazelenila pa su ga prekrila. Samo drugi put kad si u prilici uslikaj zadarski, ja (ili tkogod) ću se pokušati sjetiti riječki i bit će ih dovoljno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:09, 3. svibnja 2010. (CEST)

4 Minutes[uredi kôd]

Odlično!!!!! :))))) Mislio sam ja to predložit, ali nisam znao kako tu s autorskim pravima. Puno se i prigovara za slike, pa sam mislio da ovo neće dati! Ali ja sam definitivno za to! Svaka čast! :)--Drowned World (razgovor) 15:04, 4. svibnja 2010. (CEST)

Super onda! :) Još jednom te moram pohvalit da radiš IZVRSNE članke! Samo tako nastavi! --Drowned World (razgovor) 15:10, 4. svibnja 2010. (CEST)

Uklanjanje izmjena[uredi kôd]

BlackArrow, možeš mi reći koja je ovdje izmjena bila vandalizam ili pogreška da je trebala biti uklonjena? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:56, 4. svibnja 2010. (CEST)

Možeš li mi poslati screenshot tih izmjena, jer ih ja na ff-u ni uz poboljšani predled izmjena ne mogu vidjeti, vidim samo da je snimljeno 22 preko 22, i ništa više. Možda je problem u pregledniku, ali ja zaista ne vidim dodane razmake. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:56, 4. svibnja 2010. (CEST)
Mislila sam na snimak ekrana na mail tih promjena u kojima ti vidiš dodane razmake, kažem, preko ff-a ih ne vidim, pa te molim da mi napraviš snimke ekrana gdje se vide ti razmaci, jer ako ih ti vidiš, ja ne, negdje postoji problem koji želim riješiti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:04, 4. svibnja 2010. (CEST)
Snimak ekrana putem elektroničke pošte jer u pregledniku Firefox koji rabim ne vidim razliku, pa želim vidjeti kako ju ti vidiš . Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:16, 4. svibnja 2010. (CEST)

2 razmaka[uredi kôd]

BlackArrow, u ovoj su izmjeni dodana 2 razmaka i jasno se vide, na slonovima je napravljen "touch" tj. refresh stranice, nije učinjena nikakva sadržajna promjena i uklanjanje je koliko vidim bilo nepotrebno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:29, 4. svibnja 2010. (CEST)

Suradnik koji rabi Operu potvrdio mi je da njemu pokazuje 1 razmak, drugi pak koji ima najnoviji Chrome isto ne vidi. Zabrinjavajuće je da se ni u Firefoxu ne vidi, iako nije prestrašno, očito s novim Firefoxom nešto šteka :-(( --Roberta F. 22:27, 4. svibnja 2010. (CEST)
IE sam izbacila jer mi je radio pomutnju, a FF mi je nadraži jer ima neke dodatke koje nitko nema, tako da ipak ostajem vjerni FF-ov sluga :-). Nisi pogriješio, već me varaju preglednici (mamicuimnjihovu...) :-)) --Roberta F. 23:43, 4. svibnja 2010. (CEST)
Treća sreća :D :D :D, jadni Jura :-)) --Roberta F. 13:47, 7. svibnja 2010. (CEST)

Mjesto za nagrade i suradničke stranice[uredi kôd]

Mislim da o tomu ne opstoji neki normativni propis, a ni smjernica na hr:wiki. Zahvaljujem na komentaru, ali tzv. Mjesto za nagradu nije "prava" nagrada, već kako upravo ono što se iz samoga imena predloška može razabrati. Također Bobi123 je jedini koji treba prosuditi jesam li ja dobro mislio ili nisam, te on jedini može uklanjati "nagrade" sa svoje suradničke stranice. Za mene je svaki dobronamjeran suradnik vrijedan pozornosti, osobito kad piše o hrvatskim temama. -- Bugoslav (razgovor) 23:52, 7. svibnja 2010. (CEST)

Hvala na savjetu, ubuduće ću dodatno razmisliti o mogućim "implikacijama" svojih nepromišljenih poteza. Što se tiče dodjeljivanja nagrada (ili mjesta za nagradu) na suradničkim razgovornim stranicama, u to ne vjerujem i tako ne želim postupati. Dodjeljivanjem nagrada na suradničkim razgovornim stranicama stvara se ne potrebna zavrzlama oko toga gdje je tim "predlošcima" mjesto. Mjesto im je zasigurno na suradničkim glavnim stranicama, a dodjeljivanjem na razgovornim stranicama se stvara opasnost od preslikavanja, te dvostrukoga pojavljivanja prethodno navedenih "predložaka" na dva mjesta (kao što je to slučaj s nekim suradnicima koji ne rabe <nowiki></nowiki> – kad bi to trebali). Vjerujem kako Bobi123 ne će imati ništo protiv, a svoj potpis uvijek može načiniti u svim bojama iz RGB raspona. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 00:27, 8. svibnja 2010. (CEST)

NS-sazetak1[uredi kôd]

Svakako, promijeni kako misliš. Možda sam malo previše napisao, ali smatram to nužnim jer mi zapravo nagovaramo suradnika neka počne rabiti polje "Sažetak". Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 00:49, 8. svibnja 2010. (CEST)

Zadar[uredi kôd]

Black, sama nisam u Zadru, a ako netko postavi sliku sa susreta, zamijenit ćemo sliku grada koji sam sada stavila :-)) --Roberta F. 20:26, 8. svibnja 2010. (CEST)


molba[uredi kôd]

nastojim napraviti promene kako bi odgovaralo pravilima i \hrvatskom jeziku, pa bih vas zamolio za malo strpljenja, a nebih imao primedbi kada bi se neko ukljucio i prepravio nesto sto smatra pogresnim Milan174 (razgovor)

Blah Blah Blah[uredi kôd]

Sređeno. Nemam dovoljno vremena zbog škole da dopunim članak pa sam maknuo predložak i stavio oznaku mrvu, premda možda i nije potrebna jer je članak relativno potpunFace-wink.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 18:42, 9. svibnja 2010. (CEST)

PDI[uredi kôd]

Slike koje si ti postavio nisu baš najpotrebnije članku, slažeš se? Samo su "ukras". --AmyMirka (Come into my world) 13:03, 10. svibnja 2010. (CEST)

Takva je situacija na es. wiki... ugl na našoj Wikipediji dozvoljena je samo jedna PDI slika --AmyMirka (Come into my world) 13:13, 10. svibnja 2010. (CEST)

haha da, mislim jedna po članku, nemoj misliti samo jedna ikad hehe... Ima dosta članaka sa dvije, ali to će se valjda jednom očistiti, meni je važno da sam ja očistila svoje Face-grin.svg--AmyMirka (Come into my world) 13:18, 10. svibnja 2010. (CEST)

Novi suradnici[uredi kôd]

Kad već lijepiš predložak bris na nove članke novih suradnika, bilo bi lijepo da ih također malo uputiš u rad na Wikipediji i objasniš im zašto je članak predložen za brisanje. Samo ljepljenje predloška na članak novome suradniku ne pomaže puno u snalaženju na ovom projektu.--Braco (razgovor) 20:24, 10. svibnja 2010. (CEST)

Ako ne znaš predloške nije valjda da ne znaš svojim riječima reći što i kako.--Braco (razgovor) 20:29, 10. svibnja 2010. (CEST)

Na ovaj način ne štediš vrijeme ni meni ni sebi a ujedno ne pomažeš novim suradnicima. Ako ne znaš koji predložak staviti da bi uštedio vrijeme, onda nemoj stavljati ni ove bris nego prepusti da to obavi netko tko zna što i kako.--Braco (razgovor) 20:37, 10. svibnja 2010. (CEST)

Nemaš se zašto ispričavat. Sve je ok. Samo ti kažem da ako već želiš pomoći onda to odradi do kraja. Pozdrav.--Braco (razgovor) 20:43, 10. svibnja 2010. (CEST)

Moja greška.--Braco (razgovor) 21:03, 10. svibnja 2010. (CEST)

Kylie Minogue[uredi kôd]

Hi,

sorry I don't speak Croatian. I was just passing by substituting the photo with a much better one. I can't understand why you wouldn't want a new one. thanks Jean-Jacques Georges (razgovor)

Hi. Well, I understand the logic, but the 2008 photo is much better. Jean-Jacques Georges (razgovor) 17:25, 11. svibnja 2010. (CEST)
Well, that does not seem to make sense to me, but I won't fight over it. Remind anyway that you don't have to use that 2009 picture at all, there are much better ones on commons. Jean-Jacques Georges (razgovor) 17:32, 11. svibnja 2010. (CEST)
Do as you please. Anyway, if I were you, I woulnd't use the 2009 picture at all, it's not that pretty, unless one is fond of sunglasses. bye Jean-Jacques Georges (razgovor) 17:39, 11. svibnja 2010. (CEST)

Piknja[uredi kôd]

Black, jedan od onih slučajeva kad treba razmisliti što učinit, još da je barem navedena literatura prema kojoj se nešto promijeni, bilo bi nam lakše. S jedne strane suradnik je imao dobru namjeru, ali je način malo nespretan, pa je članak osim promjena u pojmovima, ispao iz forme i nije u klasičnom wikistilu. Treba mu pomoći savjetima. U stručne se pojmove osobno ne bih miješala, jer nemam literature s kojom bih mogla usporediti promjene. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:26, 13. svibnja 2010. (CEST)

Dvorana Krešimira Ćosića[uredi kôd]

Kad radiš ovakve izmjene bilo bi poželjno ubaciti izvor.--Braco (razgovor) 01:36, 13. svibnja 2010. (CEST)

Panoramio i nije neki izvor. Našao sam ja na stranicama TZ Zadar. Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 02:08, 13. svibnja 2010. (CEST)

Evo zašto sam ti rekao da bi trebao izvor [8]. Ovo je najvjerodostojniji koji sam našao, a dobro se sjećam da se spominjao kapacitet od 9.000 gledatelja. Ne znam je li se što u međuvremenu promijenilo ali ako nema vjerodostojnog izvora onda ne treba niti podatke mijenjat. Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 02:14, 13. svibnja 2010. (CEST)

Nemam razloga da ti ne vjerujem ali ovo je enciklopedija i ne možemo ovdje pisati onako kako se nekome čini nego isključivo onako kako jest ;-)--Braco (razgovor) 02:21, 13. svibnja 2010. (CEST)

Piksel[uredi kôd]

Ovo treba dobro pregledat a ja večeras više nemam volje za to. Ono što sam primjetio je mijenjaje piksela u piknjicu što ja mislim nije potpuno točno. Ostavi to nekome tko će imati vremena zabaviti se s tim a da ujedno zna što radi.--Braco (razgovor) 02:30, 13. svibnja 2010. (CEST)

A evo vidim da je Roberta ovo preuzela u svoje ruke :-)--Braco (razgovor) 02:31, 13. svibnja 2010. (CEST)

Imaš odgovor ---babalu

Promjena suradničkog imena[uredi kôd]

Pozdrav,opet ja .. dosadni .. hvala na svemu do sada, ali nije mi stvarno jasno kako se postavja zahtjev za novo suradničko ime. Sve sam napravio kao što si mi rekao, ali "Klikneš na Dodajte novi zahtjev i upišeš na dnu. Pogledaj kako su ostali." baš ne ide .. kliknem ja, ali upisati nemogu ispod svih onih zahtjeva jer se ne može. Malo sam zbunjen. --Pepito De Guagazza 15:47, 13. svibnja 2010. (CEST)

Suradnik će to napravit sam ako mu dobro objasniš. On mora potpisati zahtjev tako da to ti ne bi trebao radit.--Braco (razgovor) 16:09, 13. svibnja 2010. (CEST)

OK, može --Greeneyed Soul 16:30, 15. svibnja 2010. (CEST)

Može jedno pitanje, "Lucky" u "Lucky (Britney Spears)" ili "Lucky (pjesma Britney Spears)"?

Pitanje[uredi kôd]

Hoću da napišem članke o niškim džamijama. Da li bi takvi članci bili relevantni prema načelima Wikipedije na hrvatskom jeziku? --109.93.81.183 22:09, 15. svibnja 2010. (CEST)

Sumnjam da postoje u navedenim hrvatskim enciklopedijama. No na Google tražilici se mogu naći. Možda da pogledaš te članke na sr.wiki i da mi kažeš prema tvom mišljenju da li su relevantni. --109.93.81.183 22:22, 15. svibnja 2010. (CEST)
hvala na pomoći. --109.93.81.183 22:33, 15. svibnja 2010. (CEST)

Fala lipa[uredi kôd]

Zahvaljujem se na brzom odgovoru i susretljivosti glede loga. Srdačan pozdrav!;-) --Kolpo (razgovor) 22:06, 16. svibnja 2010. (CEST) ;-)

Hard Candy[uredi kôd]

Hvala! :) Znam za te predloške, ali mi se ne sviđaju i zauzimaju puno mjesta. Članak je i ovako velik, a s tim bi bio puno duži. Nie potrebo to stavljat. Još kad stavim slike u članak, dobro će izgledat! :)--Drowned World (razgovor) 23:27, 16. svibnja 2010. (CEST)

Ponovo su se pravila iskrivila na putu. :D--MAN_USK recider 14:14, 17. svibnja 2010. (CEST)

Datoteka:The Video Collection 93 99.jpg[uredi kôd]

.... je prevelika. Možeš li je smanjiti da ne stavljam predloške? --AmyMirka (Come into my world) 19:02, 17. svibnja 2010. (CEST)

Jeste, ova je prihvatljiva, a namjerno nisam stavila : ispred naziva, da vidiš kolika je slika (normalno da ću to ispraviti Face-grin.svg) --AmyMirka (Come into my world) 19:19, 17. svibnja 2010. (CEST)

Sorry[uredi kôd]

zbilja nije potreban :) Ti si preusmjerenje uradio baš u trenutku dok sam ja pisala ono u razgovoru pa nisi ni mogao vidjeti. Nikakva frka :) Pozdrav --Branka France (razgovor) 19:40, 19. svibnja 2010. (CEST)

Obitelj Soprano[uredi kôd]

Ne znam, meni funkcionira normalno, ko i svi drugi predlošci. Pretpostavljam da je to neka caka s preglednikom (ja koristim IE). Sve šta ti mogu preporučit je da postaviš pitanje u kafiću. Vjerujem da će netko znati odgovor.--Ifa (razgovor) 22:27, 19. svibnja 2010. (CEST)

Promjena imena[uredi kôd]

Mislim da o nazivu članaka (osim ako je tema politika ili nešto slično) ne treba odlučivati preglasavanjem, nego da konačnu riječ treba imati struka. A struka je, u ovom slučaju, jednoglasna i nedvosmislena. I ja sam tek sad uopće čula za šaške dok oduvijek znam za skakavce. No to ništa ne mijenja na činjenici da ih struka tako zove. Ne ljuti se, vidiš da se oboje "plavi", znači da nije učinjena nikakva šteta. Pozdrav --Branka France (razgovor) 09:55, 21. svibnja 2010. (CEST)

SOS[uredi kôd]

Eh bas ti hvala da si ugradio ono zvucno u SOS. Ja sam dugo pokusavao to ugradit, ali mi nije mi islo. To je to, wiki-team! :-))! Aj bok--Croq (razgovor) 22:40, 21. svibnja 2010. (CEST)

Prikaži[uredi kôd]

Shvaćam tvoju želju da pomogneš ali predložak prikaži ne lijepimo samo nakon četiri promjene. Pusti suradnika da ih napravi barem pet prije prve opomene.--Braco (razgovor) 00:02, 22. svibnja 2010. (CEST)

Rehab[uredi kôd]

E sad ću baš DANAS napisati Face-grin.svg--AmyMirka (Come into my world) 12:16, 22. svibnja 2010. (CEST)

Eto baš hoću "iz inata" --AmyMirka (Come into my world) 12:53, 22. svibnja 2010. (CEST)

Bila sam u žurbi kad sam to pisala, samo si i ti napravio veće greške. Pogledaj Wikipedija:Tipski članci/Glazba/Singl i nešto vezano za ovo Rehab je pjesma.... --AmyMirka (Come into my world) 18:48, 22. svibnja 2010. (CEST)

SveroH je rekao da je nepotrebno stavljati Billboard u kosa slova, dakle, ne Billboard već Billboard. --AmyMirka (Come into my world) 19:45, 22. svibnja 2010. (CEST)

Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svghaha poprilično sam hladnokrvna kad su kritike u pitanju i za mene je sve dobronamjerno, pogotovo na Internetu :) Don't worry --AmyMirka (Come into my world) 14:44, 23. svibnja 2010. (CEST)

Skakavci[uredi kôd]

Pošto mi je to još uvijek malo prekomplicirano, točnije to nikad dosad nisam radio, bilo bi dobro da ih netko drugi spoji.--Braco (razgovor) 16:13, 23. svibnja 2010. (CEST)

Mislim da zna Maya, a vjerojatno i Ex13. Imao sam negdje u bookmarksima naputak na engleskom ali izgleda da sam pobrisao tu stranicu iz bookmarksa pa je ne mogu ponovo naći :-)--Braco (razgovor) 16:18, 23. svibnja 2010. (CEST)
Tko god to bude radio treba biti pažljiv jer je cijeli postupak nepovratan.--Braco (razgovor) 16:25, 23. svibnja 2010. (CEST)

Pitanje[uredi kôd]

Samo jedno pitanje, na brzaka. Koji je na kraju zaključak sa skakavcima. Da li šaške spojiti sa skakavcima ili skakavce sa šaškima?--Ex13 (razgovor) 16:37, 23. svibnja 2010. (CEST)

Prije nego to učinim, možeš li prebaciti sve iz šašaka (npr. onu napomenu u uvodu) u skakavce, a što nije uključeno u članak o skakvcima.--Ex13 (razgovor) 16:48, 23. svibnja 2010. (CEST)
Cvrčak je riješen. Molio bih da se ubuduće ne otvaraju dva paralena članka, već da se zamoli neki admin ako treba za intervenciju.--Ex13 (razgovor) 17:11, 23. svibnja 2010. (CEST)

Na svima je bila zvjezdica, ali je u hodu izgubljena. Slobodno vratiš natrag, ako negdje vidiš.--Ex13 (razgovor) 19:04, 23. svibnja 2010. (CEST)

[9][uredi kôd]

U članak se stavlja minimalan broj datoteka koje su zaštićene autorskim pravom... Malo razmisli... pa svatko može u YouTube ukucati If We Eveer Meet Again i poslušati pjesmu, pa što će mu isječak na Wikipediji? Na YouTube-u može naći originalan videospot (za koji ima poveznicu na Wikipediji) i poslušati je bez oštećivanja ičijih autorskih prava. Alternativni omoti i zvučni zapisi zaštićeni autorskim pravom nepotrebni su Wikipediji. Molim te klikni na poveznice koje sam ti dala --AmyMirka (Come into my world) 03:29, 27. svibnja 2010. (CEST)

Hrvatska kuna[uredi kôd]

Yes, I understand, Sorry. (It was Google Toolbar and automatic translation) Mhoracy 97 (razgovor) 18:08, 27. svibnja 2010. (CEST)

OK, I'll remember, thanks Mhoracy 97 (razgovor) 18:35, 28. svibnja 2010. (CEST)

PDI nije zakon... PDI je iznimka od zakona koji vrijedi: "Na Wikipediju se NE SMIJE postaviti ni jedna slika zaštićena autorskim pravom, bilo koja takva bit će obrisana." PDI dopušta da se postavi po jedna takva slika po članku i to samo gdje je jako potrebno. I meni su to suradnici teško dokazali, ali meni je više suradnika to dokazivalo, a tebi moram samo ja Face-grin.svg. Ugl pravilo je ovako: Neslobodne slike ne idu na Wikipediju. Jedino smiju ako su jako jako potrebne određene slike u MINIMALNOJ količini (minimalno je jedna po članku), tj. sve ti piše na Wikipedija:PDI. Na nekim Wikipedijama ne postoji ta iznimka, već jednostavno nema nikako neslobodnih slika i ne smiju se postavljati. Na primjer, es. wiki. A ponavljam, po čemu je zvučni zapis JAKO potreban? --AmyMirka (Come into my world) 20:50, 27. svibnja 2010. (CEST)

Inačica[uredi kôd]

Na čiju inačicu? Kubura (razgovor) 00:20, 28. svibnja 2010. (CEST)

Patareni (sastav[uredi kôd]

BlackArrow, nemoj trenutačno ni pokušavati ukloniti izmjene koje unosi Euroska, jer patroleri mogu jednim korakom ukloniti sve suradničke promjene i istovremeno ukloniti uskličnike, dok na ovaj način moramo ručno vraćati na prethodnu inačicu i pojedinačno promjene označivati pregledanima. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:25, 28. svibnja 2010. (CEST)

Zajednički poslužitelj[uredi kôd]

BlackArrow, vrlo jednostavno (pretpostavljam da si spojio suradničke račune), gotovo je sve automatizirano samo redom ispunjavaš potrebne podatke. Ovo je stranica za postavljanje, odaberi odgovarajuću poveznicu i ispuni što je potrebno. Nemoj zaboraviti (između ostalog) licenciju i kategoriju. Naravno datoteka mora biti slobodna, ili je tvoja i postavljaš ju pod nekom od slobodnih licencija koju odabereš. Kad postaviš, ostavi mi poveznicu da pogledam kako je ispalo. Puno uspjeha :-)) --Roberta F. 03:42, 28. svibnja 2010. (CEST)

Black, račune ne moraš spajati, možeš otvoriti na svakom projektu posebno, ali je jednostavnije "jednim klikom do spajanja" :-)). Odeš na svoje postavke i u Osnovnim podacima ti je nešto u stilu "(Uredite Vaš središnji suradnički račun)" - ne znam izgleda li drukčije onima koji nemaju spojene i kad to klikneš piše mislim "Spoji...", pa spojiš, ako nema na drugoj nekoj Wiki suradnika s istim imenom, spajanje će biti potpuno (ili Rezolucija konflikta ili ustupanje...). Na Zajednički poslužitelj možeš postavljati samo datoteke koje nisu zaštićene autorskim pravom, što znači da se primjeri za koje si me pitao ne mogu postaviti tamo već isključivo na projekte koji su izglasovali PDI. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:08, 28. svibnja 2010. (CEST)

Oguljotina party[uredi kôd]

Obavljeno! Hvala! --Dome (razgovor) 11:51, 29. svibnja 2010. (CEST)

Č - Ć[uredi kôd]

Najčešće je u redu, ali eto, dogodi se omaška. Bit će ispravljeno. Pozdrav! Walter9 (razgovor) 03:11, 30. svibnja 2010. (CEST)

IRC[uredi kôd]

Maloprije sam vidjela tvoje razmišljanje o IRC-u i poveznici u kafiću. Sve piše: Prvi korak je instalacija softvera za IRC (IRC klijenta). Xchat je slobodni klijent za IRC, ima podršku za UTF-8 kodiranje slova, stoga ovdje navodimo upute za korištenje XChata. koja se nalazi ispred poveznice za spajanje, a kad se instalira x-chat koji je preporučen (ne bez razloga) na svim projektima, onda sve poveznice rade s glavnoga popisa: http://meta.wikimedia.org/wiki/IRC/Channels i poveznice trebaju biti usklađene s onima na Meti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:26, 1. lipnja 2010. (CEST)