Dodatak:Popis nositelja Reda Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Red Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića

Red Danice hrvatske je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima trinaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine. Red se dijeli na sedam jednako vrijednih odlikovanja:

Red Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića - dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za znanost.

Izgled[uredi VE | uredi]

Medaljon prikazuje portret velikog dubrovačkog znanstvenika, filozofa, književnika i diplomate Ruđera Boškovića. Duž lijeve strane portreta nalazi se natpis »RUĐER«, a duž desne »BOŠKOVIĆ«. Natpisi su smješteni uz rubni dio medaljona u polukružnoj formi.

Nositelji[uredi VE | uredi]

Zadnje ažurirano studeni, 2019. (N.N., br. 62/19.)

Godina Osoba Zasluga Izvor
1995. Lorković, Zdravko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Babić, Stjepan
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Balenović, Krešimir
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Barbić, Jakša
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Božičević, Josip
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Brnić, Josip
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Brozović, Dalibor
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Carević, Olga
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Cvetnić. Slavko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Čosić, Krešimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Dobronić, Lelja
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Grbin, Ivo
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Grizelj, Veselko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Herak, Janko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Ivezić, Marija
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Jakšić, Branimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Jareb, Jere
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Jecić, Stjepan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Jeren, Branko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Jonjić, Stipan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Kruhek, Milan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Kusić, Zvonko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Lovrić, Tomislav
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Luetić, Vladimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Mandić, Ivica
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Nagy, Biserka
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Nonveiller, Ervin
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Olujić, Krunislav
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Padovan, Ivo
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Prpić, Branimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Radić, Jure
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Rogić, Ivan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Sokol, Smiljko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Šimunić, Velimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Šunjić, Marijan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Trgovčević, Željko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Vasilj, Đurđica
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Wertheimer Baletić, Alica
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Živković, Tomislav
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Žmegač, Viktor
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 46/95.
1995. Antoljak, Stjepan
prof.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 21/96.
1996. Brandt, Miroslav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 21/96.
1996. Putanec, Valentin
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 21/96.
1996. Šojat, Josip
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 29/96.
1996. Andročec, Vladimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Aurer, Boris
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Babić, Hrvoje
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Bego, Vojislav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Benović, Adam
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Bertić, Dunja
sveučilišni profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Botica, Stipe
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Brajičić, Rudolf
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Branica, Marko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Budak, Antun
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Caput, Pavo
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Cindro, Nikola
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Čandrlić, Vinko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Čeović, Stjepan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Dolinar, Žarko
prof.dr
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Dujanić, Marčelo
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Dujić, Željko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Feil, Ladislav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Fuchs, Radovan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Fulgosi, Ante
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Furić, Miroslav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Gamulin, Stjepan
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Grulich, Rudolf
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Gugić, Petar
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Hećimović, Milan
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Horvatić, Željko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Janković, Ratko
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Jelić, Krešimir
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Juretić, Davor
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Kaštelan, Andrija
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Katavić, Ivan
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Kostial-Šimonović, Krista
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Koušca, Krešimir
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Kovač, Zdenko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Kraljević, Petar
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Krmpotić-Nemanić, Jelena
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Krstelj, Vjera
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Kućan, Željko
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Kurtović, Ante
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Lozić, Vladko
mr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Lukšić, Branimir
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Majdandžić, Niko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Mamužić, Ilija
dipl. ing. metalurgije
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Margetić, Lujo
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Marinović-Uzelac, Ante
dipl. ing. arhitekture
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Matić, Slavko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Matijašević, Branimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Meler, Marcel
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Mencer, Helena Jasna
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Mihatov, Šime
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Mlinarić, Tomislav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Moguš, Milan
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Mrša, Zoran
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Mustapić, Mijo
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Nazor, Anica
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Paić, Mladen
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Pale, Predrag
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Pravdić, Velimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Pribanić, Marijan
ing. kemije
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Reiner, Elsa
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Ružinski, Nikola
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Sladoljev, Želimir
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Slapničar, Petar
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Soljačić, Ivo
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Sulimanović, Đuro
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Šunjić, Vitomir
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Tadić, Marko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Tonković, Stanko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Turina, Marko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Vukelić, Mihovil
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Zaninović, Marin
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Zurak, Niko
sveučilišni profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Zver, Boris
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Matić, Željko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 56/96.
1996. Prelog, Vladimir
prof. dr.
kojom se odlikuje za osobite zasluge u području znanosti, istraživanjima i otkrićima novih lijekova, nastojanjima da znanstvena dostignuća budu od pomoći hrvatskome narodu, te zalaganje koje je pokazao pomažući i promičući znanstvenike iz Republike Hrvatske, u prigodi 90. rođendana N.N., br. 69/96.
1997. Baklaić, Željko
prim. dr. medicine
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Barišić, Slaven
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Benčić, Božidar
dipl. ing
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Benić, Đuro
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Biđin, Zdenko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Bilić, Ivan
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Biruš, Mladen
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Bjelovučić, Dražen
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Ćosić, Vjekoslav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Dešković, Slobodan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Đukan, Petar
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Filipović, Rudolf
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Geber, Juraj
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Gluhinić, Miroslav
prim. dr. medicine
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Golem, Ante-Zvonimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Guberina, Branko
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Hraste, Marin
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Ivančić, Tomislav
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Kerepčić, Ivan
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Klemenčić, Aleksandar
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Kopal, Marija
sveučilišni profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Koprek, Ivan
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Kordić, Ivan
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Kordić, Zdenko
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Kovačec, August
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Kovačević, Vlado
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Ljubetić, Juraj
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Ljubičić, Mate
prim. dr. medicine
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Mandić, Ivan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Marović, Pavao
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Medved, Ivan
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Meštrić, Marijan
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Mijatović, Ivan
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Milić, Josip
dipl. pravnik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Novosel, Mladen
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Pavešić, Danilo
sveučilišni profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Pažanin, Ante
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Petrović, Kristijan
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Pintarić, Ana
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Plavšić, Franjo
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Polić-Bobić, Mirjana
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Prekorari, Renata
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Rogale, Dubravko
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Rožić, Nikola
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Rusan, Ivan
mr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Sapunar, Marko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Stražičić, Nikola
sveučilišni profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Šantić, Ante
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Šikić, Anita
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Taborščak, Dragutin
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Tomić, Frane
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Turk, Ivan
prof. dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Valentić, Mirko
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. von Erdman-Pandžić, Elisabet
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Vukelić, Joso
profesor
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Vukovac, Stana
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Zovko, Jure
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 58/97.
1997. Keglević, Dina
dr.
za izniman doprinos razvitku hrvatske znanosti N.N., br. 126/97.
1998. Alfirević, Ivo
dr
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Auf-Franić, Hildegard
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Boranić, Milivoj
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Bulat, Marin
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Butorac, Anđelko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Čolić, Krešimir
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Feretić, Danilo
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Duda, Roko
fra.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Guberina, Petar
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Hegedušić, Vesna
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Husinec, Franjo
mr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Ibler, Vladimir
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Jalšenjak, Ivan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Japundžić, Marko
fra.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Jardas, Ivan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Jerolimov, Vjekoslav
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Katičić, Radoslav
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Klasinc, Leo
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Krasić, Stjepan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Kršinić, Frano
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Krumes, Dragomir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Levačić, Emilijan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Makek, Zdenko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Mileta, Vlatko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Milušić, Anto
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Padjen, Juraj
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Pavličević, Dragutin
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Penzar, Ivan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Petričević, Antun
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Pifat-Mrzljak, Greta
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Prpić-Majić, Danica
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Raukar, Tomislav
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Rumboldt, Zvonko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Šimunović, Petar
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Ugrinović, Kosta
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Urumović, Kosta
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Valković, Marijan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Wrischer, Mercedes
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Žerjavić, Vladimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1998. Žugaj, Miroslav
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 81/98.
1999. Belošević, Janko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Bošnjak, Željko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Brako, Radovan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Buble, Marin
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Bujas, Željko (posmrtno)
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Ciglar, Srećko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Cvitanić, Antun
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Čizmić, Ivan
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Husinec, Renata
mr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Jović, Vinko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Jurčić, Vinko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Kozumplik, Vinko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Lauc, Zvonimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Leontić, Boran
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Marković, Mirko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Meštrović, Šime
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Miletić, Branimir
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Muljačić, Žarko
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Pečarić, Josip
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Petric, Nedjeljka
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Petrić, Ivo
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Smerdel, Branko
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Sunko, Dionis
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Szavits-Nossan, Vlasta
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Šarc-Lahodny, Olga
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Šojat, Antun
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
1999. Trampetić, Josip
dr.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 61/99.
2000. Marušić, Ana
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 14/00.
2000. Marušić, Matko
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 14/00.
2001. Campbell, Stuart
prof. dr. sc.
za izniman doprinos razvoju medicinske znanosti na području primjene ultrazvuka u svijetu i u Hrvatskoj, kao i školova­­nje i znanstveno usavršava­­nje mladih hrvatskih liječnika i znanstvenika N.N., br. 12/01.
2001. Saling, Erich
prof. dr. sc.
za izniman doprinos razvoju medicinske znanosti na području primjene ultrazvuka u svijetu i u Hrvatskoj, kao i školova­­nje i znanstveno usavršava­­nje mladih hrvatskih liječnika i znanstvenika N.N., br. 12/01.
2001. Golub, Ivan
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.
2001. Kujundžić, Nikola
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.
2001. Ladan, Tomislav
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.
2001. Sepčić, Juraj
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.


2001. Trinajstić, Nenad
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.
2001. Vratović, Vladimir
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.
2001. Županov, Josip
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 57/01.
2002. Knežević, Stojan
prof. dr. sc.
za izniman osobni doprinos medicinskoj znanosti kroz osniva­nje i razvoj Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, te znanstvenoj surad­nji Akademije s hrvatskim i međunarodnim institucijama N.N., br. 1/02.
2002. Kurjak, Asim
prof. dr. sc.
za izniman osobni doprinos medicinskoj znanosti kroz osniva­nje i razvoj Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, te znanstvenoj surad­nji Akademije s hrvatskim i međunarodnim institucijama N.N., br. 1/02.
2002. Peršić, Nikola
prof. dr. sc.
za izniman osobni doprinos medicinskoj znanosti kroz osniva­nje i razvoj Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, te znanstvenoj surad­nji Akademije s hrvatskim i međunarodnim institucijama N.N., br. 1/02.
2002. Batinica, Stipe
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 80/02.
2002. Feletar, Dragutin
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 80/02.
2002. Gabrić, Nikica
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 80/02.
2004. Triva, Siniša
za osobite zasluge u razvoju pravnih znanosti N.N., br. 145/04.
2004. Oyen, Orjar
za zasluge stečene promica­njem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, kroz znanstvenu i kulturnu surad­nju, kao i za osobit doprinos afirmaciji i razvoju Među­narodnoga interuniverzitetskog centra u Dubrovniku N.N., br. 185/04.
2006. Stavljenić-Rukavina, Ana
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 72/06.
2006. Veselica, Vladimir
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 72/06.
2006. Vojnić, Dragomir
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 72/06.
2006. Fischer-Appelt, Peter
za zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, kroz znanstvenu suradnju, kao i za osobit doprinos afirmaciji i razvoju Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku N.N., br. 108/06.
2006. Damaška, Mirjan
prof. dr. sc.
za osobit doprinos promicanju pravne znanosti i dugogodišnje promicanje ugleda Republike Hrvatske u svijetu, djelovanjem u međunarodnoj pravnoj i široj javnosti N.N., br. 121/06.
2007. Bjeliš, Aleksa
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Dulčić, Antonije
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Havelka, Mladen
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Havranek, Jasmina
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Kralik, Gordana
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Magaš, Damir
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Milković, Mateo
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Pavić, Ivan
prof. dr. sc.
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Rukavina, Daniel
akademik
za osobit doprinos znanosti i visokom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, kao i provedbi Bolonjskog procesa N.N., br. 48/07.
2007. Eldar, Reuben
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 68/07.
2007. Bilandžić, Dušan
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 68/07.
2007. Čatić, Igor
dr. se.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 68/07.
2007. Goldstein, Ivo
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 68/07.
2007. Stipetić, Vladimir
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 68/07.
2007. Strčić, Petar
prof. dr. sc.; povjesničar, arhivist, akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 68/07.
2008. Butković, Mirko
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 71/08.
2008. Kaštela, Slobodan
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 71/08.
2008. Kovač, Mario
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 71/08.
2008. Paar, Vladimir
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 71/08.
2008. Schlessinger, Joseph
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u promicanju Republike Hrvatske u međunarodnoj znanstvenoj zajednici i doprinosu hrvatskoj biomedicinskoj znanosti N.N., br. 110/08.
2009. Miličić, Jakov
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 69/09.
2009. Grdenić, Drago
akademik
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 156/09.
2009. Božac, Romano
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 156/09.
2009. Šamija, Mirko
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 156/09.
2010. Paladino, Josip
dr. sc.
za osobite zasluge u znanosti N.N., br. 19/10.
2011. Simović, Veselin
dr. sc., prof. emer.
za osobite zasluge u znanosti i izniman dugogodišnji publicistički, znanstveno-stručni i nastavni rad te uređivanje časopisa »Građevinar« N.N., br. 81/11.
2011. Jelčić, Božidar
prof. emer.
za osobite zasluge i izniman doprinos na području financijskog prava i financijske znanosti N.N., br. 153/11.
2012. Topolnik, Eugen
akademik
za osobite zasluge i izniman znanstveni doprinos na polju veterinarske medicine N.N., br. 39/12.
2012. Goreta, Miroslav
prim. dr. sc.
za osobite zasluge i izniman znanstveni doprinos na polju forenzične psihijatrije u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 39/12.
2012. Domazet-Lošo, Tomislav
dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 69/12.
2012. Herak, Milan
akademik
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 75/12.
2012. Ikić, Drago
akademik
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 75/12.
2012. Jurković, Ivan
akademik
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 75/12.
2012. Puretić, Štefanija
prim. dr.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 75/12.
2012. Bošković-Stulli, Maja (posmrtno)
akademkinja
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Gross, Mirjana-Mirjam (posmrtno)
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Menac, Antica|
akademkinja
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Marinović, Ivo
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Posavec, Zvonko
akademik
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Prpić, Ivan
professor emeritus
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Rodin, Davor
professor emeritus
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Šiber, Ivan
professor emeritus
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 146/12.
2013. Puljak, Ivica
prof. dr. sc
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 84/13.
2013. Grewe, Rolf
dr.
za osobite zasluge za razvoj medicinske znanosti i oftalmologije te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 126/13.
2014. Horvat Pintarić, Vera
akademkinja
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 84/14.
2014. Šagi, Bono Zvonimir
fra.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu, promicanje socijalnog nauka i ekumenizma, a u prigodi prve godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji N.N., br. 84/14.
2014. Tolić, Iva Marija
dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 84/14.
2015. Cetnarowicz, Antoni
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u poznavanju kulturne i političke povijesti hrvatskog naroda druge polovice 19. stoljeća u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 2/15.
2015. Marinović, Ankica
prof. dr. sc.
za osobite i višegodišnje zasluge za znanost te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 23/15.
2015. Primorac, Dragan
prof. dr. sc.
za osobite i višegodišnje zasluge u području humane genetike i primijenjene forenzike u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 23/15.
2016. Smith, Ana-Sunčana
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i visoko obrazovanje te njihovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 73/16.
2017. Šimpraga, Miljenko
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost, visoko obrazovanje i inovatorstvo te njihovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Eljuga, Damir
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost, visoko obrazovanje i dugogodišnje promicanje prevencije i ranog otkrivanja raka u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 28/17.
2017. Durman, Aleksandar
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i arheološka istraživanja vučedolske kulture te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 75/17.
2017. Meredith, Carole P.
professor emerita
za osobite zasluge za znanost i unapređenje vinogradarsko-vinske reputacije Republike Hrvatske u svijetu, a u prigodi 15. obljetnice znanstvenog otkrića podrijetla Zinfandela i uspješne gospodarske revitalizacije ove vinske sorte N.N., br. 75/17.
2017. Sesar, Dubravka
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i promociju hrvatske slavistike u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 75/17.
2017. Soljačić, Marin
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 109/17.
2019. Brekalo, Miljenko
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanost, visoko obrazovanje te višegodišnje sustavno znanstveno istraživanje vrijednosti proisteklih iz Domovinskoga rata N.N., br. 6/19.
2019. Grgić, Mislav
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za znanstveni rad, popularizaciju znanosti i privlačenje međunarodnih projekata N.N., br. 62/19.