Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva18

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Zastava

[uredi kôd]

Zaprepastio se čovjek prave hrvatske trobojnice. Koja li je to, pita se Ante? Pa crven-bijeli-plavi reći će mu svaki naš građanin. Ne modri kako bi neki htjeli. Pogledaj si u rječnik, bilo koji i pronaći ćeš kako je plava boja plavetnila neba a modra je boja dozrele šljive ili našeg mora (naravno ne onog dijela gdje se more ljeska srebrnom, modrozelenom ili sličnom bojom u lagunama i morskim špiljama). I onda ćemo opet onako kako Suradnik13 kaže ili možda Neoneo13. Tu će se vidjeti tko su junaci ove priče. Oni koji će slijediti zakon, sjetiti se kakva je trobojnica bila prije 1990. prije 30. svibnja ili prije 25. srpnja 1990. A kakva je bila nakon 10. travnja 1941. -- Goran 01:05, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Izgleda da se kod nas mora uvijek klin klinom izbijati. Mislim na nečije ne ispravno tumačenje zakonskih odredbi. Dakle krenimo redom.

 • Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske [("NN", br. 55/90, te članak 137. Zakona o izmjenama i dopunama zakona kojima su određene novčane kazne za privredne prijestupe i prekršaje ("NN", br. 26/93 i 29/94)] - puni je citat umjesto kojeg ću koristiti dalje skraćenicu ZGZHRHZLPRH.
 • Članak 10. ZGZHRHZLPRH propisuje zastavu RH, dok članak 7. propisuje grb RH.
 • ZGZHRHZLPRH se može učitati - [ovdje http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1990/1067.htm]

Toliko za uvod, dalje, što se tiče bolje donje pruge (zakonski termin polje) zastave RH objašnjenje je vrlo jednostavno:

 • Plava boja manjih štitova krune grba RH (najstariji poznati grb Hrvatske, Dalmatinski grb, Slavonski grb) mora biti ista plavoj boji u plavom polju zastave RH. Pokušaji da umjesto plave boje u plavom polju zastave koristimo modru boju nisu utemeljeni na slovu zakona.
 • Mogli bi govoriti i o nasljeđu prošlosti. Naime član 7. Ustava Socijalističke Republike Hrvatske (izvorni tekst iz 1974.) odredio je kao boju zastave plavu boju. Iz tog vremena poznato je kako je plava boja na zastavi SRH bila puno svjetlije nijanse od one na zastavi Crne Gore, bila je svjetlija od plave boje na zastavi SFRJ i čak svjetlija od plave boje zastave Slovenije (koja joj je po nijansi skoro odgovarala).
 • Za razliku od prethodno spomenute boje zastava NDH bila je propisana kao crveno (boje krvi), bijelo, modra, temeljem § 2. Zakonske odredbe o državnom grbu, državnoj zastavi, Poglavnikovoj zastavi, državnom pečatu i pečatima državnih i samoupravnih ureda.
 • Zakon nije propisao različitost između plave boje pojedinih manjih štitova krune grba RH (najstariji poznati grb Hrvatske, Dalmatinski grb, Slavonski grb) i plave boje plavog polja zastave RH. Zakon također nije propisao svijetlo plavu boju kao boju pojedinih štitova krune grba RH (najstariji poznati grb Hrvatske, Dalmatinski grb, Slavonski grb) a kamoli akvamarin.

-- Goran 01:21, 3. kolovoz 2007. (CEST)

To da kad zakonodavac kaže plava u grbu i plava na zastavi podrazumijeva se da je riječ o istoj boji. Uostalom kakav bi to bio način da se kod državnog obilježja može nešto tumačiti ovako i onako. Ne ide to tako. Također u grbu nema crne boje pa stoga kuna ne može biti crne boje, jer u prirodi dolazi u smeđoj boji. Također ne postoji svijetlo plave boje u grbu, niti modrozelene niti plavozelene niti akvamarin to je plava boja. -- Goran 01:52, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Slika i prilika

[uredi kôd]

Ne znam zašto se mene poziva na pristojnost, dok se s druge strane drži leđa Suradniku13 koji nije argumentirao niti jedno od svojih mišljenja. Nisi odgovorio na niti jedan od problema koji sam postavio pred tebe (još da su to veliki problemi, NISU, Boga mi nisu). Suradnik13 je (primjer jednog od tih problema) promijenio i ono što si ti u članku Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske dopustio. Promijenio je Orden Danice Hrvatske - izbrisavši ga, zatim je izbrisao s popisa ostalih državnih nagrada - Nagradu dr. Marije Schlesinger, Republičku nagradu Ruđera Boškovića, izbrisao je i mnoge druge logične podjele, izbrisao je podnaslov odličja. A gle ti sve to u članak stavio. -- Goran 01:30, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Jeli se ti možda povlačiš iz svojstva arbitra po ovom pitanju? -- Goran 01:30, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Da. --Ante Perkovic 01:32, 3. kolovoz 2007. (CEST)
To si mogao puno prije odlučiti i objaviti, čemu si čekao, zašto si postupio kao što si postupio. Stvarno i onda ti meni držiš prodike. Naravno ne moraš se izjašnjavati i obrazlagati to je tvoje pravo, ali ono što sam ja napisao i sada je u tvojoj Arhivi17 te stoji ne odgovoreno ne služi ti bogme na čast. -- Goran 01:39, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Daj ne pilaj, napisao si mi to prije 5 minuta i sad kao ja ne odgovaram. --Ante Perkovic 01:41, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Stoji ta cijela situacija dulje od 5 minuta, a ja strpljivo čekam još od svibnja/lipnja da se netko udostoji komentirati išto kao npr. ti - ovo. --Goran 01:44, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Zahvala

[uredi kôd]

Ubuduće ću bolje referencirati i sažetije priopćavati. Barem sam to od tebe naučio. Ukoliko si siguran u svoje povlačenje iz uloge arbitra, želio bih naglasiti da bez obzira na nepravde koje su mi počinjene mogu surađivati sa svakim, ja se ne povlačim iz komunikacije. Želim ti sreću u budućem radu, pa i ako opet zatrebam nečije administratorske usluge obratit ću se među ostalima i tebi. -- Goran 01:48, 3. kolovoz 2007. (CEST)

http://www.mvpei.hr/CustomPages/Static/HRV/Files/zastava.pdf
Ovo treba uploadat
Imam LCD. Kad je gledam ravno plava je, a iskosa je modra :))) --Ante Perkovic 02:01, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Ma kakvi, taj šrot. Oprosti na elokvenciji u žargon stilu. Dakle ta zastava koju navodiš nije dobra jer je kruna čudno pomaknuta, crtana je dječjim stilom, mada mi se čini kako iza nje stoje obični službenici u MVPEI, tu i tamo koji stručnjak. Zastava RH kakvu sam ja stavio na commonse je vrlo dobra - nisam skoro ništo bitnoga promijenio u koncepciji koju je dao autor te zastave (neki Frank Zeko) -- Goran 02:11, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Zastava2

[uredi kôd]
 • Prijedlog za donošenje Zakona o zastavi, grbu i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske s Prijedlogom zakona koji Saboru Republike Hrvatske podnio Josip Manolić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, aktom od nadnevka 18. prosinca 1990., brojčana oznaka akta: KLASA: 017-01/90-01/02, URBROJ: 503-01-15/90-6. Naziv priloga je: Likovno oblikovan grb Republike Hrvatske u boji, a redni broj priloga je prvi (1.). -- Goran 02:14, 3. kolovoz 2007. (CEST)

U tom prijedlogu je najbolje vidljivo kako je grb trebao izgledati, iako ni taj ne odgovara zakonskoj normi. Poslat ću na našu wiki datoteku. Uglavnom za to su sabornici digli ruke, za te boje, ali je pogrješna i na tom grbu boja koze i kune. -- Goran 02:14, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Privremena datoteka da sam vidiš kakve su boje u grbu - mislim temeljne, a to što je i taj s pogrješkom to znači da se u dijelu gdje je točan tih boja treba držati poveznica je tu. Daj se javi, da ne staviš tu verziju od MVPEI. -- Goran 02:23, 3. kolovoz 2007. (CEST)

necu nista dirat. Kasno je. 2 ure su prosle. --Ante Perkovic 02:24, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Skrećem ti pažnju na [1]. Da mogu ja, ja bi učinio:) Također, zanima me [2]. To me trenutno dosta ometa. Znaš li ti što se događa? --Flopy 12:22, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala. Ne znam što je, ali to me praktički blokira:-( --Flopy 12:33, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Potrebno na zaključanu stranicu Josip Broz Tito dodati:

{{Vođe Pokreta nesvrstanih}}

I zašto više ta stranica stoji zaključana? Za nekog sa administratorskim moćima. Bok.

--Jolo Buki Original 15:57, 3. kolovoz 2007. (CEST)

I uz to se uz predložak o njemu može dodati lika, recimo:

Slika:Tito, josip broz.jpg. I treba izbrisati brijunsku izjavu jer slika više nije na Commonsu. Uf, mora li biti zaključano?

--Jolo Buki Original 15:59, 3. kolovoz 2007. (CEST)

I još jedan prijedlog slike:

Slika:J broz.JPG

Za ovo imamo commonse! --Ante Perkovic 16:01, 3. kolovoz 2007. (CEST)

USKOPLJE

[uredi kôd]

Kad je vec izbilo to uskoplje kod ravnog, onda imas i Uskoplje u Konavlima Man Usk 16:37, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Pa dodaj :). --Ante Perkovic 16:40, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Zastava3

[uredi kôd]

Temeljni problem zastave koju nudi MVPEI jest baš u činjenici da je crveno-bijelo-modra umjesto crveno-bijelo-plava. Također grb RH koji se na njoj pojavljuje (kao što sam već naglasio) nije točan, vrlo je rudimentalne izradbe a zamjerke su mu:

 • akvamarin u manjim štitovima Ilirskog, Dalmatinskog i Slavonskog grba
 • čudna boja rogova i papaka na Istarskom grbu koja nalikuje na smeđu a mora biti crvena (ista zamjerka ide i na SVG datoteku koju si revertao na moj pokušaj izradbe zastave)
 • zvijezde danice trebaju biti nazubljene prema središtu zvijezde kao što je to na SVG-u (i mom, i onom koji si revertao)
 • kuna je crne boje, umjesto smeđe boje kao što inače u prirodi i u starijim grbovima Slavonije odnosno Trojednice uvijek smeđa i ponekad svijetlije smeđa (skoro oker) kao u sadašnjim grbovima na zastavama Požeško-slavonske županije i još nekih županija na kojima je uvijek smeđe boje (osim na Virovitičko-podravske županije). Tu je potrebno shvatiti da je na izvornim prikazima tamnije smeđa a na novijim prikazima svijetlije smeđa, o čemu se može razgovarati. Ali da bi se što manje mijenjalo i promjena bila što manja (od crne) treba biti tamnije smeđa - otprilike kako sam je stavio u svom pokušaju izradbe zastave.
 • I najzanimljivija je činjenica da grb RH na zastavi RH kako je vidi MVPEI ima onaj crveni obrub spojen s glavnim štitom (13 crvenih + 12 bijelih polja) u donjem dijelu grba koji ulazi u plavo polje (prugu) zastava RH. To ne odgovara činjenicama jer grb mora biti obrubljen, a obrub kakvog ga ima SVG je dobar način obrubljivanja, te ga ne treba mijenjati.
 • Kruna grba RH je previše odmaknuta od glavnog štita (šahiranog polja - 25 polja), a treba biti spojena s istim šahiranim poljem. Kad učitaš grb RH sa stranice MVPEI vidjet ćeš da je kruna grba RH zapravo u koso postavljena (kod njih) - što naravno ne valja, te se već tom činjenicom njihov prikaz može diskreditirati.
 • Jedino što je na toj MVPEI zastavi dobro je što koza nema vidljivo prikazano unutrašnjost uha kao što to ima SVG koji si ti revertao za razliku od mog gdje sam izbrisao to "drugo oko" i također izbrisao vrh repa od koze koji nije i ne treba biti kao ni unutrašnjost uha osjenčan tako da se vidi.

Druga tema. Meni si stavio onu sličicu i govorio kako ti prolaziš pored zastave svaki dan po pedesetak puta ili tako nešto. Ja tebi kažem da bez obzira na to koliko si puta prošao pored zastave - svi dobro znamo da je zastava crven-bijeli-plavi. To potvrđuje i ono što sam ja danas vidio na TV. Naši dečki, mislim na vojake koji idu u Afganistan, bili su danas prikazani na TV. Tamo je zastava crveno-bijelo-plava i to gotovo identična onoj kakvu sam ja postavio na commonse. Prjedlažem da ti ili netko tko je dobar sa Suradnikom13 traže od njega da skenira amblem ili ne znam kako bi to rekao prišivak u obliku zastave RH koji imaju vojaci na odori kad idu u inozemstvo. To je samo jedan od uzoraka iz naše prakse prikazivanja zastave RH, a mi ne smijemo u odlučivanju o bojama koristiti praksu već zakon, a ondje gdje zakon nije jasan (boja kune) koristiti prirodu ili povijesne odluke kao što je ona naših saborskih zastupnika o prihvaćanju Prijedloga za donošenje zakona o zastavi i grbu ... pod imenom zakon o grbu i zastavi. To bi ti trebalo također nešto reći.

Treće. Prvo je grb, a onda zastava. U vojnoj se praksi grbom RH označava pripadnost RH. Dalje... Poznato je iz povijesti da je zastava nastala poslije grba, prva zastava 1848 (za ustoličenje bana Jelačića), a također je iz povijesti poznato da je zastava nastala na temelju HERALDIČKIH boja i to:

 • crvena i bijela iz grba Hrvatske (Ilirski, tj. najstariji poznati grb Hrvatske mada je stariji grb šahirano polje a može biti i iz jednog i iz drugog grba).
 • bijela i plava iz Slavonskog grba
 • plava iz Dalmatinskog grba

Označavajući jedinstvo hrvatskih zemalja.

Nadam se da ne trebam još naglasiti i to da su to HERALDIČKE boje iz grbova Hrvatske, Slavonije i Dalmacije što je i sankcionirano Hrvatsko-ugarskom nagodbom 1868. kao ujedinjena (jedinstvena, zajednička) zastava Kraljevine Dalmacije, Hrvatske i Slavonije.

Opći dio i za odlikovanja i za zastavu. Šteta je što se nečije (ne mislim na wikipedijanske) ne sposobnosti moraju sada i ovdje ispravljati, podsjetio bih da sam upravo ja morao na ovoj W. kao i engleskoj popraviti čak i interpunkciju himne RH jer je netko šlampavo prenio tekst iz NN. To je ne dopustivo. Kad sam na tekstu Županija promijenio nadnevke stupanja na snagu prvog zakona o županijama ... i drugog onda se javljaju oni koji su napisali pogrješno te izbrišu nadnevak stupanja na snagu zakona te ostave samo godinu. Naravno ne može se očekivati da to sve netko nadzire ali dobro se zna što znači stupanje na snagu. Ovaj dio sam objasnio nekoliko puta i na to se ne treba pozivati nekim referencama da bi se dokazalo da Suradnik13 nije dobro naznačio nadnevke uspostavljanja pojedinih redova i veleredova u sustavu Hrvatskih odlikovanja i priznanja kao što ih nije dobro postavio ni na tekstu Županija.

Boje iz grba RH moraju biti boje u zastavi RH, tu nema spora. A šarenilo tri plave boje nije odredba zakona već je odredba jedinstvo hrvatski zemalja koje je tražio Hrvatski narodni preporod. Odredba je i činjenica da je grb RH onakav kakav je danas temelj za zastavu RH. Jedini izvornik grba RH je onaj koji sam naveo da je dio Prijedloga zakona iz 18.11.1990.

Loptica je na tvojoj strani. A ukoliko se ne želiš više igrati ne moj činiti revertove.

Ozbiljno sam shvatio tvoje razmišljanje vezano uz komunikaciju, ali ja Suradnik13 niti tebe nisam vrijeđao. Ono što je taj kolega rekao da sam u raspravi ja rekao - NISAM rekao.

Zašto nisi odgovorio na dio Odlikovanja i priznanja iz Arhive17 koji sam ti napisao prije nego li si se povukao iz tog rješavanja. Ili se i iz zastave povlačiš? Pa nije to u redu, ali ako se već povlačiš onda nemoj sad tu svoj stav o zastavi držati kao neku svetinju. Meni je zastava svetinja a ne moj stav o njoj. I zato molim da ne mijenjaš nešto u čemu ne želiš surađivati (ili možda želiš - tu se nisi izjasnio do kraja). Ja svoje doprinose temeljim na argumentima, a gdje su argumenti za revert na commonsima?

Plus činjenica da jedino sarkazam vidiš ti, barem do sada jedino upozorenje. A s druge strane administratori u velikoj većini prvo optužuju, a onda pitaju zašto.

Goran 20:02, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Ma nemam vremena ovih dana. Zaboravi moj prijedlog za zastavu. --Ante Perkovic 21:24, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Očito je da imaš vremena, bilo ti ili netko drugi koji je opet postavio da je pruga zastave modra i to ista ona modra boja kakva je u kruni grba (Grb Dubrovačke Republike i Istarski grb). Tvoje odbijanje da je heraldika odredila boje veksilologiji, ne čitanje mojih argumenata, spominjanje potočnica i sličnoga je samo zamagljivanje i pokušaj prebacivanja rasprave na ne bitne dijelove. Grb RH je heraldički ispravan jer je propisan Zakonom i kao takav ispravan, njegov opis nije heraldički ispravan ali je normotehnički sasvim u redu (jedina pogrješka je to što je lijeva strana krune zaista lijeva a ne heraldički lijeva tj. ona desna strana). Veksilološki je naša zastava ispravna onda kad je plava boja jedna, a ne dvije i modra samo jedna. Grb RH u sebi ne sadrži modrozelenu, plavozelenu niti akvamarin boju kao što se ovdje uporno gura. Bilo bi lijepo da mi imamo opis po Pantone standardu kao što to imaju i Luksemburg i Slovenija i mnogi drugi (postupak za to je u tijeku, inicirala moja malenkost), ali to ne znači da mi sad trebamo čekati taj opis već da trebamo držati se zakona i povijesnih pravila (grbovi su došli ranije nego zastave -- u suvremenom smislu i 100% sigurno od srednjeg vijeka na dalje).
Kako bismo se što bolje držali zakona ne trebamo izmišljati dvije plave boje, već jednu plavu boju i to onu u kruni grba (najstariji grb Hrvatske=Ilirski, Dalmatinski grb, Slavonski grb) odnosno u plavoj pruzi zastave. Te dvije jednostavno moraju biti iste, ti odluči kakve će biti, moj prijedlog je poznat i utemeljen na boji koja se nalazi u grbu RH za kakvog su glasovali zastupnici u saboru 21.12.1990. Možda plava boja iz zakona koju ja vidim kao i naši zastupnici nije dovoljno tamna za tebe, ti odredi kakva je ali prema zakonu, a ne prema nekim stranicama.
Druga plava boja je ona koju zakon zove modra i to možeš ako ti je volja ti odrediti, možda moja modra nije dovoljno tamna za tebe.
Kuna je smeđe boje.
Pa da vidimo kako ćeš ti to napraviti, ja sam dao najbolje od sebe. -- Goran 23:38, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Kategorije za članke s primjerima koda

[uredi kôd]

Poput potkategorija na engl. en:Category:Articles with example code. Dosta članaka o programiranju ima primjere izvornog koda u nekom od jezika, koji su na licu mjesta (dakle ne na dnu članka) svrstani u odgovarajuću kategoriju. Da otvaram takvo nešto ovdje ili ne? --Ivan Štambuk 20:11, 4. kolovoz 2007. (CEST)

Ne. --Ante Perkovic 20:16, 4. kolovoz 2007. (CEST)

To sam, kao što si vidio napravio radi predloška. Kategorije će se popuniti, a nisam želio da se na članku crvene kategorije. Predložak sam napravio i počeo stavljati uz speedyjevu dozvolu. Ne krivim njega za te kategorije, nego sebe, ali bile su potrebene jer bi se onda bunio što se crvene. Tako da mislim da si trebao prvo pitati speedyja a ne ma ovako napadati bez razloga. Ali ako i on kaže da je u redu, onda neka izdržat ću ta dva, opet bezrazložna dana i vratiti se poslu. Pozdrav --78.3.110.55 22:15, 4. kolovoz 2007. (CEST) (Edgar)

Tek toliko, (ovo gore piše Edgar), dotični NIJE dobio dozvolu za uporabu novog predloška, nego ga je samoincijativno počeo stavljati. Jedino što je Edgar dobio je ohrabrenje da napravi novi, bolji predložak (Ante me konzultirao prije bloka, tako da je sve jasno i čisto). SpeedyGonsales 14:47, 5. kolovoz 2007. (CEST)
Stvar je riješena na IRC-u. Edgar i ja smo popričali, dogovorili se da se kategorije zakomentiraju tako da ih se kasnije eventualno može iskoristiti. Odblokiran je čim smo se počeli dogovarati. Stvar riješena, idemo dalje. BTW, Edgar radi odličan posao, samo ponekad zabrza :). --Ante Perkovic 17:19, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Bojim se da ću ga ponovno ja blokirati, ne sredi li sve sumnjive zastave i grbove po predlošcima. Već ga dugo upozoravam na taj problem.--Donatus 18:21, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Zeljko

[uredi kôd]

Ante hajde ovo podebljano ubaci ubaci (na stranicu Bušmani) umjesto onog krnjeg starog sašinog popisa. --Zeljko 02:32, 5. kolovoz 2007. (CEST)

'noć Ante. Idi spat. --Zeljko 03:28, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Prigovaranje, teorije zavjere etc.

[uredi kôd]
Wikicitati »Tvoj komentar na Wikipedija:Administratori/Prijedlozi za administratore pokazuje da stvarno ne želiš shvatiti najosnovniju stvar koja piše na Wikipedija:Uvodni tečaj za administratore, a to je rečenica: Administratorom ne postaje suradnik koji piše dobre članke (to rade skoro svi suradnici :-), administrator komunicira s drugim suradnicima, uči nove suradnike pravilima, briše vandalizme i grafite s wikipedije, u slučaju sukoba između suradnika (svojeg ili tuđeg) zadržava hladnu glavu i rješava problem brzo i bezbolno (ako je to moguće).«

Ne, to se odnosilo na višestruko spomenuto "doprinošenje na više područja", as if pisanje članaka u više domena, poput ovoga:

Wikicitati »Abyssus: Po doprinosima u jednom području (film)?«
Wikicitati »Flopy: Lijepo si rekao Aqua. Ja pak nisam glasao ZA jer ipak doprinosiš na samo jednom području što nije dovoljno da se bude administrator«

Ne vidim kako se područje pisanja članaka preslikava u podobnost obnašanja administratorskih dužnosti, i još čekam da me netko prosvijetli.

Wikicitati »Kako i nakon ovog objašnjenja ti i dalje guraš po svome i daješ komentare, tvoje ponašanje sve jasnije pokazuja da tvoja motivacija nije striktno poštivanje pravila wikipedije već maltretiranje administratora koji ti nisu po volji.«

Previše si paranoičan.

Wikicitati »Naravno da svak ima pravo na svoje mišljenje o tome bi li netko bio bio dobar admin ili ne, no problem nije u izražavanju svojeg mišljenja nego u tvojem upornom odbijanju da daš barem nekakvo racionalno objašnjenje zašto ti misliš da bi ta osoba bila dobar admin.«

Zato što mišljenje da netko neće biti dobar admin na bazi nagađanja u neostvarenim scenarijima ne može biti argument?

Wikicitati »Čini se, po svemu što si napisao, da ti ulogu novih administratora ne shvaćaš kao pomoć sadašnjoj ekipi u otklanjanju vandalizama, održavanju wikipedije, već ti je jedino na pameti stvaranje nekakve alternativne grupe administatora koji bi zagorčavali život sadašnjoj ekipi administratora.«
Wikicitati »Naravno, ja ne mislim da bi Aqua ni većina vrijednih suradnika na bilo koji način unazadili timski rad među administratorima, već da bi ti glasovao za bilo koga za koga postoji i minimalna šansa da bi prihvatio tvoje ideje i počeo iznutra razarati sadašnju "kliku". Gledano iz te prespektive, jedan novi admin je uvijek bolji od 0 novih admina.«

Nebriga mene za "kliku", njihova privatna druženja, poznanstva, organizirana mutikašenja prigodom izbora članaka za glavnu stranicu, stalking mojih doprinosa u kojima proplamsjava novonastala čežnja za opismenjavanjem trivijalnih lapsusa, vrijeđanje i ismijavanje na IRC-u - meni je što se tiče trenutne administratorske postave jedino bitno da se uključi još tko tko će sljedeći put kad mi SpeedyGonsales opiči jednosmjesečnu blokadu zbog dobožnjeg "laganja i opstrukcije rada" saslušati što ja imam za reći, ne se praviti lud uvjeravajući me kako mi "treba hlađenje".

S evolucijskog je stajališta heterogenost i neovisnost jedinki prednost ne nedostatak, jer dopušta neovisno odlučivanje i raznolikost reakcija na patogene utjecaje iz okoliša i tako poboljšava vjerojatnost preživljavanja. Na odozdornoj je razini uvijek kompenzirana homogenizacijom u vidu grupica (od obitelji, plemena... pa do nacija), pri čemu je optimalan odnos supostojanje obaju tendencija. Loše bi bilo da je cijelo čovječanstvo jedna rasa jedan jezik jedna religija, kao i da ih ima rascjepkano na 10 milijuna pojedinih. U teoriji je upravljanja razvitak i nužno restrukturiranje organizacija pomno proučen zahvat, i potrebit jer ako se ne dogodi preraspodjela odgovornosti, obveza i "lanca upravljanja", organizacija kolabrira.

Moje je mišljenje da trenutno jedino Šalov i ti djelujete koliko-toliko neovisno od hive minda (ništa osobno niti pejorativno ne želim prenijeti ovakvim sintagmama - samo opisati način djelovanja), zbog čega je i ASAP potrebno ustoličiti barem još koga tko pokazuje afinitet za takvo djelovanje. Aqua byte se i sam u dobar dio toga uvjerio - SpeedyGonsales cenzurira nepodobne komentare, meni daje žuti karton Ygraine blokira na 24 sata. Bilo kakva (i to posve primjerena) kritika se karakterizira "ocrnjivanjem" i "osobnim napadom", a na mail sustižu "uvjeravanja" o tome kako je nužno povući kandidaturu.

Wikicitati »Tebi je jako detaljno i vrlo precizno objašnjeno da 90% poslova admina mogu raditi i obični suradnici (i ti radiš neke od njih) i da bi bilo krajnje neprikladno za admina postaviti čovjeka koji nije pokazivao interes za tih 90% poslova.«

90% tih poslova se da u pola sata naučiti. Samim prihvaćanjem kandidature izražuje spremnost na to.

Wikicitati »S obzirom da ti i dalje ignoriraš sve i dalje guraš po svome, ja zaista više nemam nikakvih dvojbi da su tvoji motivi isklučivo vezani uz maltretiranje dijela admina koji ti se ne sviđaju. Ja zaista ne volim donositi zaključke na brzinu i dao sam ti šansu da mi objasniš neke stvari vezane uz tvoje ponašanje, no ostao sam prikraćen za bilo kakvo racionalno objašnjenje tvojih postupaka. Nakon što ti ni nakon objašnjenja koja su ti pružena nisi promijenio svoj obrazac ponašanja, jedino objašnjenje koje mi se nameće je da tebe ne zanima budući admin ni dobrobit zajednice već isključivo želiš prikazati robertu, speedyja neke mlade admine te suradnike koji ih podržavaju u lošem svjetlu, i to po svaku cijenu.«

Zvuči kao prvorazredna teorija zavjere. Bolje pišite članke nego radite freudovske analize svake moje rečenice.

Wikicitati »Prije par dana si čak lagao kad si prozvao Kuburu zbog nedosljadnosti, pa tvrdiš:
„...kad si glasove ZA davao Treeckou i Luki Krstuloviću,...“ 

(Ivan Štambuk)

iako kubura nije uopće glasovao ni ZA Treecka ni za Luku Krstulovića.«

Laganje je teška riječ, jer označuje da sam hotimice, znajući suprotno, rekao neistinu, što ovdje nije slučaj, i što sam kasnije povukao, a što je u konačnici nebitno jer samo objašnjuje način generiranja argumenata: Zašto je nesudjelovanje u prepirkama po Kafiću i stranicama za razgovor argument u slučaju Aqua Bytea, a nije bio u slučaju glasovanja za Treeckoa i Luku?

Wikicitati »Tvoj kasniji pokušaj izvlačenja uopće nije dao nikakvo objašenjenje za očitu laž.«

Opet se razbacujemo teškim riječima - nije to bilo "laganje" (zaista sam mislio da je Kubura glasovao za), već pojašnjenje, i to "izvlačenje" je dodatno pojašnjenje toga. Nemoj da od stabla ne vidiš šumu.

Wikicitati »To što u objašnjenju opet prozivaš "administratorski trust" također ti nije baš olakšavajuća okolnost i mislim da je tvoje korištenje svake prilike da oblatiš "kliku na vlasti" prevršilo svaku mjeru i ja to više ne namjeravam tolerirati.«

Da "klika na vlasti" zna komunicirati drukčije od blokadi, prijetnji i dijeljenja kartona, misliš da bi išta od ovoga bilo potrebno?

Wikicitati »Ovo shvati kao molbu ili kao posljednje upozorenje, kako ti više paše. Na prvi znak da ni nakon ovoga nisi shvatio poruku, slijedi dugotrajna blokada.«

Prijetnja primljena na znanje. --Ivan Štambuk 13:02, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Lokacijska

[uredi kôd]

Prominili su se parametri i slika. Zato ti se nije tila prikazati. :-)))

Andrej Šalov 13:41, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Možeš li mi obasniti ovo? Zbog čega si uklonio ovu izmjenu? Misliš li da nemam pametnijeg posla nego trežiti linkove da bih pokazala Ivanu da nije u pravu, sve to otipkati, a zatim da mi ti tek tako to makneš?!? Krajnje bezobrazno! --Sanja Simat 22:51, 5. kolovoz 2007. (CEST)

Umjesto da se baviš progonom neistomišljenika, bilo bi dobro da daš odgovor na moje pitanje!--Sanja Simat 14:49, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Pa da ti nije bilo lijeno kliknuti na link koji ti gore stoji, a možda i pročitati što je ovdje napisano, znao bi o kojem je pitanju riječ! Što se tiče onoga, preuveličavaš, ne radi se o nikakvome manipuliranju. Radije se malo osvrni na svoje drugove admine i birokrate, koji sudjeluju ili mirno promatraju uvrede najniže vrste na IRC-u. A to čak nije stvar ni adminskog statusa, nego dobrog odgoja. Ali neka, zato smo ih izabrali, da mi možemo raditi što hoćemo onima koji nam se ne sviđaju, a da oni ne smiju ni mrdnuti jer ih naši vrijedni admini odmah blokiraju. Ohoho, zato će uvijek imati potporu ove divne ksenofobne "zajednice". Što kažeš? I mene ćeš sada blokirati? Oh, baš me čudi! --Sanja Simat 15:00, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Ne, necu te blokirati. Pustit cu te da pokusas shvatiti da je ivanovo ponasanje bilo krajnje nedopustivo. --Ante Perkovic 15:02, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Rasprave?

[uredi kôd]

Nema problema. Neću se više javiti, neću zagušivat prostor.
Najboje je sad pustit da gadidu Zeljka kako kome padne na pamet, a čovik je samo da jednu kritiku, koja uopće ni bila zlobna. Kubura 09:55, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Ima nekih sta bi pukli kad ne bi rekli sta misle, makar nije ni mjesto ni vrijeme. Pa ako im ponekad to i prisjedne, nije mi krivo. --Ante Perkovic 10:00, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Možda ne bih ni reagira, ali čoviku nisam moga dopustit nepromišljeni napad na Zeljka. Iskreno, moga san mu onu poruku poslat na njegovu suradničku stranicu, ali onda ...onaj lonac bi osta nepoklopljen. A radilo se o administratorskom izboru, a to je ozbiljna stvar. I priko nikih stvari se ondi ne smi proć, i triba ih kazat. Ondi se mora kazat. Na onakvim mistima, ljudima ga triba "spustit". Meni je cilj obeshrabriti moguće oholice. Ne želin da ljudi od izbora administratora napravidu ono šta su napravili od izbora izabranih članaka, glasovanje na zanos i prijateljstva. Pa nije ovo država.
Dalje, nemoj se bojat da ću reagirat na izjave nekih trolova koji su već bacili "kost" ondi da se ekipa pokolje. Njih ti ja ignoriram. Kubura 10:08, 6. kolovoz 2007. (CEST)

jesam jesam dobio sam tvoj mail, ali nisam ti uspio odgovoriti jer sam ovih dana zatrpan poslom!!Uglavnom skuzio sam sto si mi mislio reci.Thx za sve i lijep pozdrav!!--Aqua byte 10:38, 6. kolovoz 2007. (CEST)

2 serije - odgovor

[uredi kôd]

Treba ostati NAD LIPOM 35. JEL ME NETKO TRAŽIO je totalna druga emisija, snimana polovicom 90-ih... ili početkom, nisam siguran. Franko

skužit ću ja, kako da ne ostane onaj cijeli tekst predloška --Zeljko 14:43, 6. kolovoz 2007. (CEST)

gubim vrijeme sa ovim, doći će mi samo u glavu, nemoj se sekirat. --Zeljko 15:18, 6. kolovoz 2007. (CEST)


Wimbledon

[uredi kôd]

Znam da sam pogriješio.Sorry!--Haker @ 18:36, 6. kolovoz 2007. (CEST)

danas sam sav smušen, krivo naslovljavam anslove, umoran sam. Sad me više Skiti zanimaju . --Zeljko 20:01, 6. kolovoz 2007. (CEST)

lludbreg

[uredi kôd]

pusti prepucavanja, zacas cu saznati ciji je ip onog koji mijenja

brisanje

[uredi kôd]

ovo bi trebalo pobrisati Što je nastalo prije,jaje ili kokoš ?--Aqua byte 13:40, 7. kolovoz 2007. (CEST)

VANDALIZAM->[[3]]

Molba

[uredi kôd]

Ante,

molim te da ukloniš našu korespondenciju i izbrišeš tekst koji ti je poslan.

S poštovanjem,

Adis Muhibić

Popisi

[uredi kôd]

Triba sredit kategoriziranja popisa, i napravit podpopise.
Recimo, "popisi popisa osobâ".
Onaj članak "popis osoba" će prinabujat.
A kad otipkaš rič "popis" i udreš "traži", daje 2797 rizultata... Kubura 11:58, 8. kolovoz 2007. (CEST)

"popisi popisa osobâ"? Sto nije dovoljno "Popisi osoba" :)? --Ante Perkovic 12:11, 8. kolovoz 2007. (CEST)

thx, budem procito--Aqua byte 13:00, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Daj savjetuj sta da radim, naime u clanak Harry Potter i Red feniksa (film) zelim ubaciti sliku-poster filma s en. wikija, i sad znam da bi trebao ostaviti da se slika isto zove kao na en wikiju ali vec slika s takvim nazivom postoji na nasoj wikipediji. Sto raditi u takvom slucaju!!??--Aqua byte 16:07, 8. kolovoz 2007. (CEST)


tako tribe Ante, imaš 5 iz antivandalizma. --Zeljko 14:57, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Ante, nađi mu sličicu, tamo di si našao i za okrug Apache. --Zeljko 20:30, 8. kolovoz 2007. (CEST)

super. --Zeljko 20:47, 8. kolovoz 2007. (CEST)

To je prislov za znak "jeri", ы. Pogledaj u tablicu za prijeslov, ondi stoji da taj znak iz ruske ćirilice prislovljavamo u "y". Kubura 10:15, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Hrvatski tiskani mediji

[uredi kôd]

Nisam rekao da je postojeća potkategorizacija ondi loša. Ono su bili samo pridlozi za dalnje potkategorizacije. Kubura 13:39, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala

[uredi kôd]

Jako mi to imponira. HVALA! Drago mi je da to čujem, to mi je samo poticaj da slikam još više :D POZDRAV! - Bully 13:56, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Novi admini

[uredi kôd]

Pa ja san zadnju poruku posla pri par dana, a koliko vidin, zaključeno je glasovanje, pa ne znan o čemu govoriš. Kubura 14:00, 9. kolovoz 2007. (CEST)

34 000-ti clanak

[uredi kôd]

jel bi neko mogao ubaciti na stranicu Aktualno koji je to članak 34 000-ti. Hvala unaprijed. Lijep Pozdrav!!--Aqua byte 14:44, 9. kolovoz 2007. (CEST)

34.000

[uredi kôd]

Ako članak Fridwulfa ostaje, onda je on 34.000-ti članak.
Ako ne, onda je članak "Zdenka Andrijić".
Ti prosudi, pa onda ažuriraj u "aktualno".
Namjerno sam stao pri tega jubilarnega, jer se ekipa uspizdi ako meni dopadne jubilarni.
A ja san krenia sa ovin mini-člancima o hrv. književnicima članovima DHK. To je za ne virovat tko sve nima članke, makar mrve (s druge strane, u usporedbi s time tko sve ima članke...). Kubura 15:49, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Redoslijed

[uredi kôd]

Stavljao sam oba predloška jer sam vidio da je takav slučaj i kod ostalih članaka o oskarovcima. Postoji li nekakvo pravilo o tome ili da ubuduće stavljam samo ovaj predložak s cijelim popisom dobitnika? --Phantom 11:29, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Nema problema. Stavljat ću samo ovaj skupni i to je to. Pozdrav! --Phantom 11:43, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Tenja

[uredi kôd]

Članak Tenja treba zaštititi od neprijavljenih suradnika (vidi povijest). A trebat će ostat i potpuno zaključan, kad opet odblokirate suradnika Tenjac. --Zeljko 13:34, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Vec jest. --Ante Perkovic 13:44, 10. kolovoz 2007. (CEST)

hajduk 07/08

[uredi kôd]

na tu stranicu mislim napravit ovakvom. hajdukova nam je ionako prevelika. --Th dalibor 15:47, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Indijanci

[uredi kôd]

Odlično Ante.

Ali prvo nego se ti predlošci zatvore ja ih moram predgledati dali su kompletni, dali su imena dobro ispisana. Pravit ću ih porodicu po porodicu... Kada završim koju porodicu onda ću napisati, Ante gotova je. Zatvaraj. Se slažeš. Pozdrav Bilima. --Zeljko 16:26, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Sve stima. --Ante Perkovic 16:52, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Okrug Karlsruhe

[uredi kôd]

Bok, ja sam sada gotov sa ovim. Pozdrav -- Denis92 21:16, 10. kolovoz 2007. (CEST)

Paragraf

[uredi kôd]

Ej Ante, vidim da si predložio da se dio članka Članak 175 prebaci u Wikizvor. Sad sam malo prolutao po ostalim wikipedijama i vidio sam da sve wikipedije na kojima je taj članak izabrani (Engleska, Njemačka, Talijanska) imaju dio s citatima u tekstu. To služi samo za bolje dočaravanje tog zakona. Mislim da je bolje da to ostane nego da se članak cijepa na dva dijela. -- Kingstone 93 14:45, 11. kolovoz 2007. (CEST)

imaaš još Andean-Equatorial u Južnoj Americi. --Zeljko 22:19, 11. kolovoz 2007. (CEST)

Kategorija

[uredi kôd]

Što staviti u kategorije koje se vežu na kategoriju "Hrvati izvan Hrvatske"? Kategorija "Hrvati" samo? Meni ništa drugo ne pada na pamet. Kamarad Walter 18:19, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Stavio sam kategorije, pogledaj je li dobro. Kamarad Walter 23:13, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Prof saxx reply.

[uredi kôd]

Samo da se zahvalim na pažnji i da izvjestim kako pratim tvoje natuknice. Jako korisno.

Ima jedna stvar, kod Bušmana, Sijuksa i Dajaka. Lingvisti su pokrali imena plemenima, a onda su ih upotrijebili za nazive njihovih jezika, pa su od svojih matićnih država etnički prozvani po imenu države ili jezičnih porodica. Što se desilo plemenu, Ovo: komplet u Vancuveru su imena 20 plemena posalužila kao AKA (also known as)... detribalizaciju(fašizam nad domorocima). Od plemenskih imena pravi se sprdnja, pa plemenska imena postaju AKA, plemena koja su bila u savezima ali možda nikad nisu imala plemenskih kontakata (u širem smislu). Čitaj moje razgovore. ja sam postao zaboravan. Zaboravim izbrisat iz naslova ime porodice pa ostavim ime oner prethodne. --Zeljko 15:46, 13. kolovoz 2007. (CEST)

nisam to nikad radio... --Zeljko 17:06, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Nisam imao vremena prije, ali s obzirom da vrijedno pratiš moje članke i ujedno moj razvoj na Wkikipediji, mislim da si zaslužio nagradu. Ygraine mi je jednom poslala jednu, pa me zaintrigiralo kako to sve šljaka. Nadam se da ti odgovara pa je smjesti na svoju početnu stranicu:

zbog mentorskog rada i ekonomičnosti bez premca
Nagrada za
čišćenje članaka
Dodijelio:
Prof saxx


Pragmatička sankcija

[uredi kôd]

Zašto?. Razloge uklanjanja te izmjene naveo sam tome suradniku Razgovor sa suradnikom:Pater. --Flopy 2 12:24, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Upravo zato, jer si razlog naveo tko-zna-di. Svejedno, sad je rijeseno. --Ante Perkovic

Kalendar

[uredi kôd]

Dok je moj glavni račun blokiran ponovo sam se prijavio za što Speedy kaže da je dopušteno, ali zašto ne mogu uređivati kalendar odnosno datume. Zato jer nemam 50 izmjena kao Flopy 2, ili? Kao Flopy to sam mogao. --Flopy 2 12:28, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Citiram mail: Ukratko, moguće je imati dva suradnička imena na wikipediji, ali dok si blokiran ne smiješ raditi ono radi čega si bio blokiran prvi put, pa je možda bolje da radiš kao IP (imao je Edgar tako čarapka, ali se zezao, pa je blokiran strože). Sad kad je blokiran radi kao IP, i to je ok.

Pitaj ga, ako ne vjeruješ. Ja dok traje blokada moga glavnom računa neću ni pisnuti o godinama, razlogu moje blokade. A sad molim odgovore:) --Flopy 2 12:34, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Obavijestio sam ga i na wikipediji pa ako sam krivo shvatio, a mislim da nisam, neka onda on blokira i ovaj račun, nitko drugi. --Flopy 2 12:38, 16. kolovoz 2007. (CEST)

ja malo

Metković

[uredi kôd]

m (Uklonjena promjena suradnika Jure Grm, vraćeno na zadnju inačicu suradnika Zoky)

ljubazno molim razlog za gore navedeno, da znam za ubuduće?! --Jure Grm 16:34, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Stisa sam krivi botun :). Sva sreca da netko pazi :). Pozdrav! --Ante Perkovic 16:41, 16. kolovoz 2007. (CEST)
Uh, prepadoh se ... B-( , ali samo ti upozori ako nešto nije po pravilima, novi sam, učim u hodu! :-) Pozdrav! --Jure Grm 19:25, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Predložak

[uredi kôd]

To je zato što sam kopirao sa stranice na kojoj je bio rat, a ne bitka, tako da ću to ispravit ćim stignem. Pozdrav :-) --Edgar Allan Poe 22:42, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Moj bed... -- Dvorsky 13:28, 17. kolovoz 2007. (CEST)

re:Pomoć

[uredi kôd]

Ipak je na prvom mjestu "Društvo za psihološku pomoć" :-)) Sale 16:41, 17. kolovoz 2007. (CEST)

reci Ante, ako nešto nije u redu kako radim. Lako se vrati nazad. Pokušavam nać neki estetski izgled. --Zeljko 00:30, 19. kolovoz 2007. (CEST)

Ante nisam vidio da si tu pokušao pomoć, ne ide mi baš... sve se skvrčilo. Napravi što si htio. --Zeljko 22:43, 19. kolovoz 2007. (CEST)

Razdvojba

[uredi kôd]

Možeš li mi napraviti razdvojbu za Đuru Arnolda? Ima već jedan, a onaj na mojoj stranici za razgovor je neki drugi. Kamarad Walter 09:11, 20. kolovoz 2007. (CEST)

Podmornice

[uredi kôd]

Ovdje je odgovor --Suradnik13 11:50, 20. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala pri pomoći s kategorijom, ali to ne bi trebalo ići u Računalne tvrtke jer nema veze s računalima... -- Dvorsky 11:52, 20. kolovoz 2007. (CEST)

Da, ali ima sa Računalstvom. --Ante Perkovic 12:21, 20. kolovoz 2007. (CEST)