Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva26

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Naravno, ja već planiram susret! I svakako ti se nadam i očekujem u Karlovcu...:-))))--Luna 15:19, 5. studeni 2008. (CET)

A, ništa od Karlovca. Trenutno nisam u mogućnosti puno putovat uokolo. --Ante Perkovic (razgovor) 07:19, 6. studeni 2008. (CET)

Moji članci

[uredi kôd]

Samo mi se pojedini dijelovi članaka preklapaju i ne vidim ništa loše u tome. Jer u jednom i drugom članku to mora pisati u članku.

Primjer:

Članak Herceg-Bosna, podnaslov Sport - Nogomet, Košarka - to se preklapa sa člancima Prva nogometna liga Herceg-Bosne i A1 liga Herceg-Bosne (košarka).

-Ali to se mora preklapati jer u tim člancima o ligama, piše o tim ligama i njihovim prvacima, a u članku Herceg-Bosna, podnaslov Sport/Nogomet piše o toj ligi jer je ta liga nastala u vrijeme trajanja HR HB, kao samoproglašenog hrvatskog entiteta u BiH! Ima još nekoliko takvih sličnih primjera, koji trebaju ostati u više članaka!

Drugo, 7 dana je ipak premalo. A ja imam vremena da sredim članke do 1. prosinca ove godine prema ovomu. I uistinu bi želio da sredim te članke, pa bih te zamolio za pomoć. Naime, već sam 2-3 suradnika zamolio da mi napišu koji su članci kritični što se tiče te neutralnosti i dr., ali oni nisu željeli. Pa eto molim tebe da mi napišeš koji su moji članci previše pristrani. Ja za većinu mislim da su skroz OK. Evo pogledaj, npr. kako sam sredio članak Hrvatska samouprava u Bosni i Hercegovini: http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Hrvatska_samouprava_u_Bosni_i_Hercegovini&diff=1508311&oldid=1497880

Zašto i ovo ne izbrišeš?

--Mostarac (razgovor) 20:19, 6. studeni 2008. (CET)

U redu. Ostaje do 1.12. Neutralnosti fali posvuda. Jednostavno,moraš prestati gledati stvari jednostrano. Nema načina da ti se to objasni ako sam ne vidiš. --Ante Perkovic (razgovor) 20:31, 6. studeni 2008. (CET)

Pa Ante, ne fali neutralnosti posvuda. Čovjek ne može biti skroz neutralan, ali ja nisam ni toliko pristran u većini članaka. I ja znam da ima pojedinih članaka u kojim fali te neutralnosti, ali u kojim? Molim te navedi ih pa da ih ja uredim! Ja osobno mislim da su previše neneutralni pojedini članci iz ove kategorije: Povijest Hrvata Bosne i Hercegovine te možda pojedini članci odavde. Ako je tako prouči malo na brzinu te članke, pa mi reci koji su to? Ja ću to srediti do 1.12. i riješena stvar! --Mostarac (razgovor) 09:14, 7. studeni 2008. (CET)

I ti se nisi odazvao na moj poziv, pa ću ja srediti pojedine članke iz ove kategorije: Povijest Hrvata Bosne i Hercegovine te pojedine članke odavde do 1. prosinca ove godine i time smatram da sam time ispunio svoju obvezu te mogu bez problema započeti neke nove članke! --Mostarac (razgovor) 21:24, 9. studeni 2008. (CET)

Pax će biti odblokiran jer su mu navodno nepoznati wiki kriminalci ukrali account pa onda radili gluposti. Čovjek je potpuno nevin. Koja sranja. Pogledaj moju stranicu za razgovor na engleskoj wiki.--rjecina (razgovor) 03:09, 1. prosinac 2008. (CET)

Da, vidio sam. Koje naivčine. LOL. I onda je svizac zamotao čokoladu. --Ante Perkovic (razgovor) 14:18, 2. prosinac 2008. (CET)

palo mi je na pamet. pa i ti imas podatke o njegovom IP !? Poanta price je ako se on na hrvatsku wiki spajao i s fakulteta i od kuce on je ponovno ..... :)
Imas li ti te podatke ?--rjecina (razgovor) 19:14, 4. prosinac 2008. (CET)
Uh, da jel imam ;). Pa to je bila prva stvar koju sam napravia kad sam čua šta se dogodilo. Znam ja s kim mi (na wikiju, a i šire) imamo posla. Ona naivčina na en wiki mu je povjerovala, ali ja imam posve druge podatke, i to copy paste sa CU loga od prije par mjeseci. Interesantno je da je Pax čekao 3 mjeseca (a ukraden mu identitet, ma zamisli), taman toliko da se više ne mogu dobiti ti zapisi, jer su stariji od 3 mjeseca. Al malo se za*ebo ;). --Ante Perkovic (razgovor) 07:12, 5. prosinac 2008. (CET)

PerkaBot

[uredi kôd]

Obuzdaj ga malo ... malo je zabucao ... Joso Škara - naselje? ... NK Škabrnja - naselje? ...Kulturno umjetničko društvo Škabrnja - naselje? ... KUD "Dučec" Mraclin - naselje ... DVD Mraclin - naselje .... --Jure Grm (razgovor) 11:23, 4. prosinac 2008. (CET)

I found it!!! :) Here is a link where you may download that Excel file. I think it is the same like I used in my bot. Greetings :) --Wizzard (razgovor) 15:25, 9. prosinac 2008. (CET)

Contact

[uredi kôd]

Hello, please contact me via ICQ or Skype to tell me your e-mail address :) --Wizzard (razgovor) 12:37, 8. prosinac 2008. (CET)

livno

[uredi kôd]

ne sa interneta nego sam pripremao knjigu za tisak o livnu pa sam stavio jedan dio, a uostalom brisi sto zelis ali to nije oki

Statistički bilten 234

[uredi kôd]

Poštovanje, zanimalo bi me da li posjeduješ gore navedenu knjigu (ili znaš nekoga tko ju posjeduje)? Ista se koristi za popise naselja u BiH općinama a s obzirom na moj hobi izrade karata i nedostatak internet podataka za neke općine (prvenstveno u istočnoj BiH) zanimalo bi me gdje bih mogao naći iste. Pozdrav, --Čeha (razgovor) 23:33, 9. prosinac 2008. (CET)

Sorry, ali nemam. Internet je moj jedini izvor. --Ante Perkovic (razgovor) 08:02, 10. prosinac 2008. (CET)
Ok, tenks. --Čeha (razgovor) 01:31, 11. prosinac 2008. (CET)

Mriža

[uredi kôd]

Je, bolje je onako, preuredit ću cilu mrižu, pa će vatat samo onakve primjerke. Pozdrav --ARMchoir 08:17, 10. prosinac 2008. (CET)

Pitanje

[uredi kôd]

Lijepi pozdrav!

Vidim da si prebacio i preuredio (čitaj: zamijenio geografija u zemljopis) članak Geografija današnjih nacija i država, a članak Popis osnovnih geografskih tema nisi "preuređivao" uopće već si samo stavio predloške uklopi u i podjela. Sad me zanima zašto primjenjuješ dvostruke kriterije za članke koje spadaju pod istu temu. Zar je lakše zamijeniti geografija u zemljopis ili obratno ondje gdje se ne ulazi dublje u geografsku tematiku već samo taksativno navode članci? Štoviše, zašto se nisi potrudio uklopiti ili raspodijeliti navedeni članak dok si za drugi to napravio? Odgovoriti mi možeš ovdje ako ti nije teško. Nemoj molim te shvatiti gornji tekst u provokativnom smislu, već ga pokušaj čitati u dobroj nadi jer s tom je namjerom i pisan. Inače ne znam je li Roberta dobila odgovor na molbu koju je poslala Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Vijeću za normu hrvatskoga standardnog jezika, pa ako je uspiješ uhvatiti i raspitati se što je s tim. Eto toliko za sad. ;) --161.53.198.57 17:54, 10. prosinac 2008. (CET)

NGC objects

[uredi kôd]

Hello :) I noticed that some NGC object articles does not have any interwiki. Maybe it would be good to have at least Slovak iw (maybe also English), cause we have all these articles at sk.wiki. Also, what the other users say about these articles? I remember, when I created whole NGC catalogue using my bot at sk.wiki, many of users did not like that. --Wizzard (razgovor) 10:26, 11. prosinac 2008. (CET)

Pozdrav

[uredi kôd]

Pozdrav Ante, ja sam ko biva nešto sređivao one svoje članke pa možeš li ih ti ili netko drugi od admina pregledati (pošto si ti na WikiBreaku) i naznačiti jesam li ih dobro popravio ili nisam. Ako nisam, želio bih da napišete konkretne dokaze, što to u njima nije u redu. Molio bih tebe ili tvoje suradnike administratore da to što prije uradite jer ja imam želju da još pišem o Hrvatima Bosne i Hercegovine! --Mostarac (razgovor) 18:05, 11. prosinac 2008. (CET)

Netko drugi će. --Ante Perkovic (razgovor) 10:32, 12. prosinac 2008. (CET)

Pa dobro, mogu li otvoriti novi članak ili ne? --Mostarac (razgovor) 14:30, 20. prosinac 2008. (CET)

Ja se s tobom neću bakćat. Ima ko oće. --Ante Perkovic (razgovor) 16:20, 20. prosinac 2008. (CET)

Pa dobro, tko je taj koji hoće? --Mostarac (razgovor) 19:20, 20. prosinac 2008. (CET)

Hrvatsko-slovenski odnosi

[uredi kôd]

Što bih trebao izmijeniti? Sve navedeno je prenseno iz izvora koje sam naveo. Želja mi je uređivati Wikipediju. LP


Fala, trudit ću se --ARMchoir 23:30, 13. prosinac 2008. (CET)

Gunsi

[uredi kôd]

Zasto je na guns n rosesu uklonjen link za prvi Hrvatski gnr forum a ostavljeni su nebitni linkovi tipa johnm koji je obican fan i ima stranicu i jos preprodaje na ebayu ilegalno dvde grupe guns n roses¸¸¸¸¸¸¸¸— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zrinko (razgovordoprinosi)

Odgovor --Roberta F. 01:25, 14. prosinac 2008. (CET)

Demografija

[uredi kôd]

Zdravo, Ante. Nov sam ovdje pa nisam znao da se suradnik B.G. složio sa tim. Ja sam već bio napravio članak Demografija Mrkonjić Grada, ali ga je Roberta obrisala upravo zbog toga što nisam dobio dozvolu od tog suradnika, optuživši me i za pokušaj prisvajanja njegovih doprinosa. Ukoliko ne postoji problem da se ponovo napravi članak, onda bih te zamolio da vratiš onaj obrisani (jednostavnije je). Ja ću na stranici za razgovor tog članka naglasiti odakle je preuzeta tablica i ko ju je napravio, kako bismo bili fer prema suradniku Godunovu. Mislim da se tako moglo uraditi i prije brisanja da je mi Roberta samo uputila bila kakvu poruka u vezi toga. Ako se slažeš da se članak vrati, onda bih te zamolio da vratiš i izmjene u članku Mrkonjić Grad jer je tamo vraćena tablica i ostali podaci u vezi demografije (putem reverta), pa su usput vraćeni i neki zastarjeli podaci koje sam bio ispravio. Ne bih te sa tim gnjavio, ali je članak zaključan pa ja ne mogu da mu pristupim. Hvala unaprijed i veliki pozdrav. M!cki talk 09:09, 15. prosinac 2008. (CET)

Nema problema. Pozdrav M!cki talk 14:28, 15. prosinac 2008. (CET)
Sredio sam taj članak. Ako treba još nešto da se ubaci, reci slobodno. Zamolio bih te, kada nađeš vremena naravno, da pogledaš ovu stranicu i daš svoje mišljenje. Ako i dalje ima potrebe da članak bude zaključan, onda u redu. Ali mislim da sporni dio teksta nije dugačak i da smo se polako kretali ka nekom sporazumnom rješenju. I meni lično je zamorno da se stalno bakćem sa tim i htio bih da malo dopunim članak u dijelovima o sportu, gospodarstvu i sl. Da ne bude zabune, već sam se nekoliko puta obratio administratoru koji je članak zaključao. On izgleda nema vremena jer mi ne odgovara, inače ti ne bih sa tim dosađivao. Stvar nije hitna, pa pogledaj kad stigneš. Pozdrav M!cki talk 16:19, 15. prosinac 2008. (CET)
Sorry, ali jako sam ograničen s vremenom i ne mogu proučavati Razgovor:Mrkonjić Grad. --Ante Perkovic (razgovor) 09:23, 16. prosinac 2008. (CET)
OK. Nema problema. M!cki talk 13:39, 16. prosinac 2008. (CET)

Kategorije - ako ne znaš, pitaj

[uredi kôd]

U vezi mog stavljanja - Kategorija:Glazbeni magazini u - Kategorija:U izradi, Mediji.???

Tja to je bilo u brzini, a drugo(nesto me kopka) - trebalo bi i inace dobro osmisliti podjelu te kategorije(7 sile) Mediji, jer Glazbeni magazini su samo jedan mali segmentić tog oceana. valjda sam zato to tako stavio(ma više se ne sjećam) --vitek (razgovor) 14:24, 15. prosinac 2008. (CET)

Ptice

[uredi kôd]

Šta sa eng. nazivima na pticama, da ih brišemo ili prevodimo, jer uglavnom nemamo nazive. --Zeljko (razgovor) 13:22, 16. prosinac 2008. (CET)

Engleski ko i zimbabveanski - ne treba nam. --Ante Perkovic (razgovor) 13:23, 16. prosinac 2008. (CET)
Fala na popravcima, moram se poboljšati, ali kad će to bit,... Pozdrav --ARMchoir 08:53, 17. prosinac 2008. (CET)

ptičji svijet

[uredi kôd]

Srdačan pozdrav Ante!

Otprilike smo na istim valnim duljinama. Cijelo vrijeme i mislim na onog tvog bota, odnosno bi li ga mogao pokrenuti glede ovih članaka o pticama i što ti je za to potrebno. Što se tiče popisa razlika je u sljedećem - dvotočka ide ispred imena vrste.--Daki (razgovor) 11:35, 17. prosinac 2008. (CET)

'će da bude sređeno.

A dodat ću i ime roda prema prvoj riječi u poglavlju, to bi trebalo b it ok za 99 ili 100% slučajeva. Večeras ili sutra ujutro. --Ante Perkovic (razgovor) 14:37, 17. prosinac 2008. (CET)

Rijeka

[uredi kôd]

Od odigrani 17. u članku su čak 3. kola PHNL. U članku ništa nije dodano od 25. kolovoza. Suradniku je jedan od admina i rekao dao se ostatak napiše. I ako me pamćenje služi admin - Suradnik13 je u dogovoru sa valjda Nenadom (?) produžio vrijeme za sređivanje. Nama tj. wikipediji na hrvatskom jeziku ne trebaju (polu)prazni članci. Ah, možda se i varam.... Pozdrav!--Uskboy 14:05, 17. prosinac 2008. (CET)

OK, imaš pravo. Brisano. --Ante Perkovic (razgovor) 14:34, 17. prosinac 2008. (CET)

Zahvaljujem na odgovoru! Nadam se da ću, nakon što sam iščitao upustva i registrovao se, moći nešto dopisati o Sibovcu! S poštovanjem!

Ne znam kako da uklonem IP adresu...

Volvo

[uredi kôd]

Baci oko na taj članak, ne znam šta bi s njim. --ARMchoir 08:38, 18. prosinac 2008. (CET)

Ne možeš to napraviti automatski sa nikakvim programom. Ja kontroliram svaki rod i dodajem natuknice ispod svakog roda, zar to nisi vidio. --Zeljko (razgovor) 16:29, 20. prosinac 2008. (CET)

OK, neću dirat dok to ne napraviš --Zeljko (razgovor) 16:32, 20. prosinac 2008. (CET)

Pozdrav iz Beograda

[uredi kôd]

Od kajkavca, primorke i tvog prijatelja Mazblna iz de. :-) --93.86.99.178 19:54, 21. prosinac 2008. (CET)

Jel se ovo dežura? :))--Uskboy 15:26, 22. prosinac 2008. (CET)

guten tag Ante. Kak si kaj? --Zeljko (razgovor) 15:26, 22. prosinac 2008. (CET)

redovito to pretvaram u cm., ovaj puta sam valjda zaboravio. Lijepo je što si uočio. Sretna ti Nova Ante.

ps

Oni koji ne znaju, dovoljno je da upišu na traku brojku i riječ inch, i odmah će dobiti navedenu veličinu, isto vrijedi i za milje, league, etc --Zeljko (razgovor) 11:46, 31. prosinac 2008. (CET)

Jubilarac

[uredi kôd]

Ante, glasovanje za jubilarni članak je recimo to u svojim povojima i svaka je primjedba dobrodošla. Ne znam kako drukčije ocijeniti koji je članak najbolji od svih započetih onoga dana u kojemu je preskočena okrugla brojka, nego napisati zaista sve koji su započeti (osim onih koji će očigledno biti izbrisani). Netko mora pogledati svaki (patroler ili admin), ali ne bi bilo dobro da bilo tko od onih koji pregledavaju odlučuje koji je za uvrštavanje na popis, a koji nije, jer ga na popis uvrstimo odmah tijekom nastanka, a možda za koji sat naraste. Lipi pozdrav i svako dobro u Novoj 2009. godini  :-)) --Roberta F. 16:43, 2. siječanj 2009. (CET)

Ante, baci oko na kafić, stavija san tamo jedan poziv --ARMchoir 19:39, 5. siječanj 2009. (CET)

članak Sveti Petar Orehovec (mjesto)

[uredi kôd]

Navedeni članak sam ja otvorio, i namjeravam ga dopuniti

Pogrešno napisano

[uredi kôd]

Poštovani Ante!

Imam kolegu Ukrajinca s kojim radim .. pojasnio mi je da termin Kijevska Rusija ne postoji, to je izmišljena riječ, tko zna tko ju izmisli. Kada se ime te povijesne države ispravno prevede sa istočnoslavenskih jezika dobijemo Kijevska Rus' (malo čudno zvuči ali je tako ispravno pisati) - to je prevelika razlika s obzirom da riječ Rusija tada nije postojala i ostavlja dojam da se radi o današnjoj Rusiji što nije istina!

Molim te to ispravi na našoj Wikipediji radi nas samih, i reci molim te drugima da se greška ne bi ponovila.

Hvala ti, Bog te blagoslovio, sve najbolje u Novoj godini!

Zlatko B.

Ubacivanje predložaka

[uredi kôd]

Prvo sam substao krivu stvar :) Ali sad radi :) Kad složim tablicu do kraja šibnut ću ostale članke --Suradnik13 (razgovor) 20:58, 12. siječanj 2009. (CET)

Stvar je u kvalietnoj pripremi :) Kad sam sređivao tablicu s popisom naselja, radio sam u excellu. Sad kombiniram četiri tablice - ovu moju koja je rađena na temelju naziva iz zakona, popis stanovništava, popis pošta + prostorni plan. Naravno da te četiri tablice nisu posve jednake pa nešto moraš ručno usklađivati. Što se tiče naziva članaka, na početak sam kopirao stupac s razdvojbenim stranicama, pa uspoređujem s predviđenim imenom na wiki. Tamo gdje strši - odnosno gdje postoji zagrada, ručno ispravim, nema toga tako puno :)
Jest taj je taj posao malo piplav, ali bolje da ja to napravim, nego da lektoriram članak nekog klinca --Suradnik13 (razgovor) 09:04, 13. siječanj 2009. (CET)

Zakomentirani predlošci bi pomogli u svakom slučaju. Barem jedan otvoreni tab manje. Sad bi se to moglo napraviti za {{naselje u Hrvatskoj}} (N ovdje od Solina (Sali) do Zvjerinca, iako više nisam u toku što S13 radi ) i za {{trener/izbornik/igrač}} (T Božo Bakota do Zvonimir Vukić).

Eh, i ako nađeš malo vremena i imaš podatke, mogu te zamoliti da člancima Sputnjik 7 i Venera 2 dodaš {{Infokutija svemirska letjelica}}? Hvala puno --MayaSimFan 11:40, 13. siječanj 2009. (CET)

Imam još jednu ideju za naselja u BiH. Ako se nalaze u kategoriji npr. Naselja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji , da bot zamjeni "|županija = " sa "|županija = Hercegovačko-neretvanska županija". Jedan parametar manje za upisivanje --Suradnik13 (razgovor) 10:29, 15. siječanj 2009. (CET)

Čitaš mi misli. To mi je palo na pamet nakon šta sam iziša iz kuće ;). --Ante Perkovic (razgovor) 10:30, 15. siječanj 2009. (CET)
Imaš li bota pri ruci? Ako imaš, moga bi pokušat sa:
replace.py -regex -cat:Naselja_u_Posavskoj_%C5%BEupaniji "\|\s*županija\s*=\s*\|" "| županija = [[Posavska županija|Posavska]]"
replace.py -regex -cat:Naselja_u_%C5%BDupaniji_br._10 "\|\s*županija\s*=\s*\|" "| županija = [[Županija br. 10]]"
Nemam na ovom kompu. Mogu eventualno kasnije probati --Suradnik13 (razgovor) 10:55, 15. siječanj 2009. (CET)

Okcitanci govore okcitanski. Oksitanci obično kažu Srbi. Imamo li duple stranice --Zeljko (razgovor) 16:17, 15. siječanj 2009. (CET)