Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva31

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Hvala na pohvali, no moram te ispraviti - nemam običaj pisati ono što ne mislim, ili ako i spomenem mišljenja koja ne dijelim, dajem jasno do znanja da ne mislim tako. Štoviše, nije pristojno pretpostavljati stavove drugih suradnika, tj. ocjenjivanje onoga što oni pišu prema njihovim projiciranim stavovima. Ja vjerujem da ti tako misliš, ali isto te tako želim upozoriti da tu pogrješku ne ponoviš s nekim drugim suradnikom, jer kršiš pravila pristojnosti.

Svatko rabi irc kako to želi, mislim da to nije specifično za Wikipediju. Svaki suradnik je slobodan rabiti irc ili ne. Ne vidim potrebu za objašnjavanjem tvog načina uporabe irca (ili ičijeg) u eseju (jer dok se esej ne nalazi u glavnom imenskom prostoru, svejedno mi je suvišno nabrajanje načina uporabe irca raznih suradnika, jer onda bi svaki suradnik mogao napisati kako on rabi irc, a esej nije anketa). Naravno, neću sprječavati dopunjavanje eseja, jer svatko ima pravo pomoći kako najbolje zna i može. SpeedyGonsales 14:35, 5. lipanj 2009. (CEST)

Šala[uredi kôd]

Šala nije bila na tvoj račun, jer nisam spominjao ničije ime. Zanimljivo je kako si se našao prozvanim :) Osim toga, od čovjeka koji voli biti ciničan, očekivao bih barem veća imunost na cinizam upućen od strane drugih.

Što ću ja pisati na suradničkoj stranici ili stranici za razgovor je moj problem, isto kao što je moj problem hoću li ja raditi na wiki ili neću. Mislim da ti ne bi trebao voditi brigu o tome. Ako se ne varam dugo vremena je na stranici Wikipedija:Administratori pisalo da si povremeno aktivan administrator, a bio si aktivniji od svih drugih aktivnih administratora. Također, skrenuo bih pozornost i na tvoju stranicu za razgovor, gdje također piše da si na wikiodmoru, odnosno zaokupljen drugim aspektima života i da nećeš redovito pratiti zbivanja na wiki, a koliko vidim, dobro si upućen :). Lijepi pozdrav i stoj mi dobro--Ex13 (razgovor) 14:40, 5. lipanj 2009. (CEST)

Alatna traka[uredi kôd]

Ne, nemam. Sve je isto kao i prije. --Pino silvestre (razgovor) 19:28, 5. lipanj 2009. (CEST)

Sad imam dvostruko više button-a. Hvala velika! Idem ih odmah testirati! --Pino silvestre (razgovor) 17:26, 1. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Raspravlja se o brisanju članka. Pa samo skrećem pozornost. --Ex13 (razgovor) 09:32, 6. lipanj 2009. (CEST)

Vremenski slijed[uredi kôd]

Osjetljivi kolega, nisi obratio pažnju na dvije stvari: riječ najvjerojatnije, i na vremenski slijed. Za razliku od nekih, ja si ne uzimam za pravo da tako mora biti, nego samo komentiram jednu mogućnost, koju ti uvijek možeš demantirati. Što nisi učinio. SpeedyGonsales 13:30, 6. lipanj 2009. (CEST)

Hvala na objašnjenju. Naime da si malo više pazio, vidio bi da na en wiki piše slijedeće: The Federation of Bosnia and Herzegovina, one of the two political entities of Bosnia and Herzegovina (the other being the Republika Srpska) has ten cantons or counties as the second-level units of local autonomy. They are called kantoni in Bosnian (singular Kanton), counties or županije in Croatian (sing. županija), and кантони in Serbian (sing. кантон). The other political entity of Bosnia and Herzegovina, the Republika Srpska, has a centralized government and is divided directly into 63 municipalities. The seven regions in which these municipalities are grouped have no governmental authority in terms of legislation or judiciary or even local self-management. Ili u prijevodu: jedan entitet ima općine i županije, drugi samo općine, a uprava mu je centralizirana. Regije se spominju samo okvirno, i cijela ta priča s regijama koju je pokrenuo Joy nema nikakvog pravnog temelja.
Nadalje, znao sam i ja preuzeti poneki članak s drugih Wikipedija, i radi toga nisam postao suradnik tih Wikipedija. Ali bi prije preuzimanja ipak provjerio utemeljenost članaka. Pa je onda tvoje lamentiranje: time nasjeo na nekakve srpske podvale nije nimalo korektno, pogotovo što implicira političku vrlo osjetljivu konotaciju da ja radim na sh. wiki, i zapravo je najbolji primjer onoga što si ti baš jučer opisao riječima "ocjenjivanje onoga što oni pišu prema njihovim projiciranim stavovima". Molio bih te da više ne pretpostavljaš, pogotovo ne ovakve stvari ili ih barem zadrži za sebe. Ako me baš ne moraš spominjati, radije nemoj. Hvala. potpuno neprimjereno. Jedino se može izvući dio rečenice nego je zaboravio prenijeti upravo tu rečenicu koja članku jamči brzo brisanje., koja stoji u produžetku od najvjerojatnije je da je članak na hr wiki prepisan sa sh wiki (jer je kasnije nastao), , i ako se radi toga osjećaš pogođenim, ispričavam ti se radi toga. Makar, čak i ako si pogođen, dalje izvoditi neke konotacije i nasjedanje srpskim podvalama nije nimalo ukusno, jer o tome nije nigdje bilo govora. Molim te nemoj tražiti duhove tamo gdje ih nema, nego prihvati kako ispriku, tako i kritiku. SpeedyGonsales 14:06, 6. lipanj 2009. (CEST)

Ovo bi trebalo popraviti. Pozdrav, --Sanya (razgovor) 23:59, 8. lipanj 2009. (CEST)

Mučenje[uredi kôd]

Pitanje je upućeno adminitratorima. Nisam ga uputio sam sebi, pa mi ne treba prilika za izjašnjavanje. Znam se i sam izboriti za riječ. Valjda imam jednaka prava pisati u Kafiću, kao i ti, i kao svaki drugi suradnik. Ako te smetaju moja pitanja, slobodno ih ignoriraš, jednako tako kao što se ignoriraju moji upiti za <timetable> i Coord. Nisam ih postavio bezveze i iz nekog svog hira. Lijepi pozdrav --Ex13 (razgovor) 15:05, 9. lipanj 2009. (CEST)

Hm, a ti si tu povlaštena osoba pa se tvoje riječi ne smiju oskvrnut? Ja ću pisati gdje mislim da je prikladno, a ti su adminitrator, pa administriraj moje pisanje na mjesto gdje smatraš da mu je mjesto. Tvoje molbe neću uslišat, nego ću raditi onako kako najbolje znam i umijem --Ex13 (razgovor) 16:30, 9. lipanj 2009. (CEST)
Ja komuniciram, samo što ti ne čitaš. Napisao si nešto u kafiću, a to nešto zvuči ovako: "Također, nedostaju nam pravila za biranje novih admina, ako i za skidanje ovlasti, pa tako nema (ili ja nisam uspio pronaći) nikakvi postoci ni za biranje admina ni za ukidanje njihovih ovlasti, zbog kršenja pravila. Postotaka nema ni za birokrate".
Na to sam odgovorio da pravila postoje, samo ih treba čitati, te da svatko tko misli da nisu dobra, može predložiti bolja o kojima će se suradnici izjasniti. Nakon toga ti kažeš "Samo kažem da ne moraš bit svakom loncu poklopac, pri čemu nije bitno odgovaraš li na moj tekst ili nekog drugog suradnika." Ja ne razumijem da li bi u Kafiću trebala biti jednosmjerna komunikacija ili dvosmjerna. Samo sam ti skrenuo pozornost da je tvoja rečenica netočna, jer pravila postoje. A ti meni odgovaraš s loncima i poklopcima. Tako jedan administrator ne bi trebao razgovarati sa suradnicima. --Ex13 (razgovor) 16:45, 9. lipanj 2009. (CEST)
He he. Ja nisam digao nos :) Ako ćemo o nosevima, nemoj zaboraviti tko je kome prvi pisao :) Ja samo odgovaram. No glede normalnosti, ja sam se ispričao javno, pa nema potrebe da se svađamo :)
No kako kažeš, idemo dalje glede {{coord}}--Ex13 (razgovor) 16:57, 9. lipanj 2009. (CEST)

Coord[uredi kôd]

Pretpostavljam da je problem negdje sa .css. Ja sam već tražio, ali nisam našao. Ako nađem prije javim, pa da ubaciš. Hvala --Ex13 (razgovor) 16:57, 9. lipanj 2009. (CEST)

He he u istoj sekundi sam otvorio {{Naselje u Hrvatskoj}} s istom namjerom, i nemalo se začudio od kud sad taj coord :)Malo ću doraditi da se ne prikazuju decimale --Ex13 (razgovor) 09:20, 10. lipanj 2009. (CEST)

Indijanci[uredi kôd]

Ante hajde na Infijanci zatvori onaj popis što je pod /navigacija bez slike/. --Zeljko (razgovor) 10:12, 10. lipanj 2009. (CEST)

Indijanci[uredi kôd]

Ante hajde na Indijanci zatvori onaj popis što je pod /navigacija bez slike/. --Zeljko (razgovor) 10:13, 10. lipanj 2009. (CEST)

Hvaka prijatelju --Zeljko (razgovor) 10:30, 10. lipanj 2009. (CEST)

Pravilo[uredi kôd]

Pokaži mi to pravilo, gdje to stoji što si rekao --Ex13 (razgovor) 13:40, 10. lipanj 2009. (CEST)

Ja ne vidim da je itko ikome gurao riječi u usta. A i ne znam zašto ti je stalo do tog "novopridošlog" suradnika. Poznaješ ga? Gdje si bio sinoć kad je "tražio" pomoć. Ili, zašto mu ti ne objasniš zašto je blokiran. Ili smatraš da je nepravedno blokiran? --Ex13 (razgovor) 13:56, 10. lipanj 2009. (CEST)
Pa koliko vidim namaš pojma što se sinoć događalo. Bilo bi dobro da se najprije upoznaš tko je što radio na wikipediji.
Da li da vratim ovaj cenzurirani dio? Ako se ne varam, nakon što je vraćeno ti si ga cenzurirao. Hoćemo li takve "novopridošle" suradnike? Hoćemo li poticati takav rad?
Nemam ja šta pitati Spidija koga je blokirao, nit mi treba čekjuzer. Neznam od kud ti pada na pamet da ću se ja kod čekjuzera raspitivati o privatnim podacima blokiranih suradnika? Pa jesi ti svjestan što govoriš? --Ex13 (razgovor) 14:32, 10. lipanj 2009. (CEST)
Lijepo od tebe što si uklanjao napade na mene. To je pohvalno i ti si bar dosljedan. Bilo bi lijepo da su svi takvi. Samo je šteta što je nakom mojeg i tvojeg reverta došao jedan drugi admin i eto, slučajno, samo 6 minuta nakon trola, postao novi komentar, a zaboravio pobrisati troliranje.
Nije lijepo kad se trolovski napadi na mene toleriraju, a sasvim pristojni komentari tipa "ne grizite pridošlice" blokiraju. Jel' da? --Ante Perkovic (razgovor) 14:47, 10. lipanj 2009. (CEST)

Opravdano prigovaranje (izvorno: cjepidlačenje)[uredi kôd]

Pišeš mi: ...mijenjanje tuđih komentara je zabranjeno..., nije zabranjeno, nego nije korektno.

Promijenio sam naslov iz Ne grizite novopridošlice (jer nije primjeren - naime "vandal" proziva admine što ga grizu), u Ne grizite suradnike, što je primjereno.

Ali pošto inzistiraš (revertao si mene dvaput, Ex-a dvaput), te me upozoravaš da radim zabranjene stvari, te da stavljam nekome riječi u usta, staviti ću to kao moj podnaslov, neću cjepidlačiti, te ovdje molim suradnika blokiranog s razlogom da mi oprosti jer sam se usudio mijenjati jednu riječ u njegovom komentaru (u naslovu) u Kafiću. Hvala na razumijevanju! SpeedyGonsales 14:12, 10. lipanj 2009. (CEST)

Ispravak, neću ništa mijenjati jer vidim da si prihvatio da je Exovo rješenje najbolje. SpeedyGonsales 14:20, 10. lipanj 2009. (CEST)
Loše vidiš, ali dobro, svejedno. --Ante Perkovic (razgovor) 14:49, 10. lipanj 2009. (CEST)

Dosta o mom autu, pričajmo malo o meni[uredi kôd]

Jesi ti čuo onu reklamu na Novoj kada dečko na prvom spoju pričao o svom autu, a cura mu se dosađuje, i onda na kraju kaže "Al dosta o mom autu, pričajmo malo o meni"? --Ex13 (razgovor) 14:57, 10. lipanj 2009. (CEST)

Za brisanje[uredi kôd]

Molim te izbriši ovu stranicu: G-P ratovi (podloga); išao sam isprobati kako izgleda korištenje stranice za vježbanje i to mi je slučajno sačuvano kao pravi članak. Hvala. --Orijentolog (razgovor) 08:38, 24. lipanj 2009. (CEST)

Onaj članak treba uredit![uredi kôd]

Vezano za budizam. Neke su stvari pre-šturo!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Bernard Šarić (razgovordoprinosi)

Hrčci (Helvella) -->Helvella[uredi kôd]

Bog Ante. Evo jedne sitnice, nešto sam pregledavao i pokušao na "traži" provjeriti da li ima REDIRECT Helvella na Hrčci (gljive), primjetio sam da umjesto toga postoji Hrčci (Helvella). Najprije sam mislio napraviti dodatni redirect, ali sam bio pod utiskom da ovo preusmjeravanje Hrčci (Helvella) ne treba, kao da je autor u vrijeme pisanja teksta tako odredio zbog jačih razloga. Pogledao sam i na Hrčak te dobijem: Hrčci (razdvojba) / (Preusmjereno s Hrčak (razdvojba)). Nije mi se dalo datume uspoređivati, to radi super i opisi su kratki i jasni, sve kako treba. Uglavnom odustao sam od toga da ja sam "renejmam" stranicu, evo još mi je otvoreno: Premjesti Hrčci (Helvella), kad bih i tako sve ovo morao napisati pod razlog, pa onda u slučaju nekakvog nesporazuma s nekim drugim imao bi objašnjavanja puta 5 okolo naokolo. He, he eto "ne perem se" od "uvaljivanja" posla tebi. Dobro, sad ozbiljno ipak bi bilo najbolje da autor sam to provjeri i na miru razmisli. Pozdrav--Vhorvat (razgovor) 15:55, 6. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]