Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva24

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Reference sređene![uredi kôd]

Sredio sam one reference na članku Bošnjačko-hrvatski sukob! Što misliš da predložim članak za izabrani? --Mostarac (razgovor) 11:37, 19. lipanj 2008. (CEST)

Uh, ne volim se uopće miješati u biranje izabranih. Zapravo, bježim od toga. Radije pitaj nekog drugog. Usput, nisam siguran da možeš uopće predložit svoj članak. --Ante Perkovic (razgovor) 11:54, 19. lipanj 2008. (CEST)

Ja mislim da mogu jer nisam ja stvorio članak, ja sam ga samo napisao. Članak je stvorio anonimni suradnik sa IP adrese 83.131.159.139 i to u srpnju 2006. godine. --Mostarac (razgovor) 15:37, 19. lipanj 2008. (CEST)

pomoć[uredi kôd]

Molim te da pogledaš ovo--D tom 15:36, 22. lipanj 2008. (CEST)

Re: Bokelji[uredi kôd]

Lijepa riječ je osnova svake normalne diskusije. :) Ne bojim se blokade, ali se bojim Zeljka, jer mislim da me loše prikazuje na hrvatskoj wikipediji, a ni one prijetnje/uvrede odavno nijesu bile mnogo lijepe.

Imam strpljenja koliko treba, no problemo, ali ti znaš da će uskoro druga godišnjica ove jedne te iste rasprave, zar ne?

Što se tiče među-wiki poveznica, mislim da me nijesi shvatio. Članak Bokelji vodi ka Bokeljima na srpskoj wikipediji, itd...ali istovremeno vodi i članak Bokeljski Hrvati. Nije mi poznato da su nekim posebitim pravilom regulisane međuwiki poveznice (ako nijesam u pravu, molim te da mi ukažeš), ali sam ubijeđen da ovoga nema nigdje drugdje, ne samo na hrvatskoj wikipediji, nego igdje u wikimediji.

Pozdrav, --NI (razgovor) 19:28, 23. lipanj 2008. (CEST)

Ima toga i na drugim wikipedijama i na našoj, bez brige. --Ante Perkovic (razgovor) 19:41, 25. lipanj 2008. (CEST)

Ante, da li je članak Bokeljski Hrvati potencijalan kandidat za brisanje na osnovu nerelevantnosti? Poz, --NI (razgovor) 04:57, 25. lipanj 2008. (CEST)

Već ti je rečeno da pričekaš. Nemoj bit naporan. --Ante Perkovic (razgovor) 19:41, 25. lipanj 2008. (CEST)
Razumijem sve i ispričavam se na zamaranju, ali ključno pitanje još nije riješeno, mislim da nijesi shvatio što je u pitanju: a to je zašto je članak Bokeljski Srbi automatski brisan bez ijednog trenutka, pa sada i zaključan kako bi se onemoćulo njegovo stvaranje do daljnjeg. S druge strane Bokeljske Hrvate ne samo što nitko ne dira, već i brani, koristeći dvostruke standarde s jedne strane za Hrvate, i s druge za Srbe. --NI (razgovor) 21:18, 25. lipanj 2008. (CEST)
Ono što ti zoveš člankom je bila jedna rečenica i to kriva. --Ante Perkovic (razgovor) 06:25, 26. lipanj 2008. (CEST)
Govoriš o bokeljskim Srbima? Pa, članak je tek pisan, a koliko vidim - sva sreća što sam započeo samo sa odjeljcima i jednom rečenicom, jer bi cijeli tekst bio obrisan da sam napisao opširnije - zar ne? :) U kom smislu kriva? --NI (razgovor) 10:48, 26. lipanj 2008. (CEST)

Ovom, izbrisati falsifikate. Meni kažei što imaš. Ostavi njih na miru. --Zeljko (razgovor) 10:57, 26. lipanj 2008. (CEST)

Chiqui Teo[uredi kôd]

Puno hvala, polako ali sigurno se snalazim. Pozdrav.--sargassopicasso (razgovor) 19:48, 23. lipanj 2008. (CEST)

Pa, evo, moja prethodna 2 imena možete izbrisati, a ako želite slati poruke, slobodno ih šaljite na Suradnik:Lord Valentinijan.

Osnovne informacije[uredi kôd]

Hey Ante! Samo me par pitanja zanima i bilo bi jako jako jako jako jako jako jako jako lijepo kad bi mi mogao pomoći. Ja sam nov na wiki-u pa još ne znam sve. Uredio sam par članaka anonimno no sad ovih dana sam počeo uređivati kao prijavljeni suradnik. Imam par pitanja: 1.) Kako mogu na svoju stranicu o suradniku stavit one stvari poput: Ovaj suradnik voli astronomiju i promatranje neba teleskopom ili krvna grupa ovog suradnika je A pozitivna. Ne bi konkretno ovu stavio nego neke druge opise suradnika koje viđam kod drugih (a i kod tebe). (Nadam se da razumiješ što mislim). 2.) Kako mogu nekome dati nagradu? Vidim da ih ti imaš 13.

Bilo bi super da mi napišeš nešto o tome. Hvala i pozdrav! :-) --Marko Stanić (razgovor) 17:12, 24. lipanj 2008. (CEST)

Rasprava[uredi kôd]

To nisu nabrajanja, već kratka objašnjenja sa slikama. O tajnama Egipta pogledajte Suradnik:Lord Valentinijan. Ali vi već znate da su Egipćani imali struju?

Planiram to malo preurediti kao i dodati neke stavke u članak Japan poput demografije, politiku malo proširit, vojsku i vanjske poslove...samo malo vremena, malo sam u gužvi da rješim neke usmene na faksu...ali bilo bi lijepo ako bi dodao recimo u Japan kod gospodarstva neke slike...možda sliku burze u Tokiju, nekog robota ili neki toyotin auto...nemam sad baš vremena proučavat koja su sve pravila i od kud se smiju skidat slike, a vidim da si ti iskusniji wikipedičar pa ako imaš malo vremena...bolje bi vizualno izgledalo...zahvaljujem...Pp

pomoć[uredi kôd]

Poštovani Ante, da li nam možete objasniti zašto nam je članak izbrisan. Sa administratorom DTomom smo prema njegovim uputama sređivali poveznice u članku cijelo jutro, te smo sve godine uredno povezali, kao i vanjske i unutarnje poveznice... Prvo nam je članak vraćen u neku fazu u kojoj ima pogrešaka, a sada i s vaše strane izbrisan. U čemu griješimo ?

Hvala, pozdrav, BMC

Ok... trenutno nam je tekst vraćen na neku nepotpunu verziju s pogreškama. Možemo li sada to konačno ispraviti, povezati godine, dodati vanjske poveznice i konačno završiti ? Razumijemo potrebu da sve bude korektno i precizno, ali nam je višesatni rad izbrisan, iako smo radili prema uputama administratora. Molimo odgovor. Hvala, pozdrav.

BMC

Virtemberg[uredi kôd]

Zamolit ću te za izvor u kojem stoji da se na hrvatskom kaže Virtemberg --Suradnik13 (razgovor) 19:00, 30. lipanj 2008. (CEST)

Prvo da raščistimo oko tzv. RSK i "RSK". Ako ne stoji u članku(čak i na hrvatskom) pod navodnicima onda ne treba ni u nekom drugom članku.Za Tursku republiku severni Kipar se isto tako nisu stavljeni navodnici, pa ne treba ni za RSK.Zašto onda za Hrvatsku 1991.(kada koliko ja znam još nije bila priznata) ne stoji tzv. Hrvatska ili "Hrvatska",a za RSK stoji.To što Hrvati ne vole tu tvorevine(što je i razumljivo,pa ratovali su sa njom)ne treba da utiče na takve stvari.Sa predstavnicima RSK pregovarali su svetski zvaničnici,a pregovarao je i Zagreb. RSK je bila pod zaštitom UN-a i stoga je postojala,jer bi inače UNPROFOR čuvao nešto što nepostoji.To da li je takva tvorevina povređivala nečiji suverenitet i da li je bila dobra ili loša je druga stvar,ali ona je jednostavno postojala.Stoga sam ja brisao navodnike.A što se tiče hrvatskog i srpskog jezika, evo npr. ja u tvojoj poruci meni stvarno ne mogu da nađem nešto što se na srpskom isto ne bi moglo reći,osim onih oblika odustat'...,(koji se inače koriste u svakodnevnom srpskom,ali nisu ispravni gramatički) i pojedinih reči (vlak-voz,tenisice-patike,juha-supa itd. ovo su primeri uopšteni,van tvoje poruke) koje ja ispravljam u članku.Meni jedino nije jasno,šta je to što nije hrvatski u mome članku? Kako se to pišu rečenice na srpskom a kako na hrvatskom? Ne tražim od tebe da mi budeš učitelj,ali ja ti hrvatski najviše znam iz serija tipa "Ponos Ratkajevih" i šta ja znam, i odatle "vadim" fraze,a i bio sam skoro na odmoru gde sam upoznao neke hrvate,i jedina razlika u govoru između mene i njih su bile u (ij)ekavštini,pojedinim rečima,korišćenju infinitiva i to je to,a ja te stvari i menjam u člancima.Ja bih voleo da znam koja je to razlika između hr i sr(osim onoga što sam ti i rekao) koju ja ne vidim, i na koju mi stalno ukuazuju,ali meni niko nju neće da kaže....Ja članke ne pišem za sebe već za celu hr vikipediju i za sve koji nju posećuju.Stoga je glupo reći da neko sređuje zamnom ili tako nešto ,jer taj članak nije moj ,već vikipedije.Taj članak nije postojao pre nego što sam ga ja napisao,i time što sam ga napisao ja sigurno nisam odmogao vikipediji.Neka ga svako uredi po malo,pa i ja ,i dobiće se jedan hrvatski pravopisno tačan članak. I još nešto da pitam samo,zanima me, zašto se kaže riječ,a onda se ne kaže riječenica već isto kao na srpskom rečenica.I kako to da se kaže reći(a ne rijeći,iako se množina od reči, riječ(riječi) ovako izgovara i skoro isto piše).Ovo me stvarno zanima da bih saznao na kom principu se stvaraju reči u hr,i da bih znao gde se ubacuje (i)j a gde ne...Hvala na strpljenju i izvini za dugačku poruku i ako sam bio nerazumljiv!--Vule91 (razgovor) 20:32, 30. lipanj 2008. (CEST)

zahvati[uredi kôd]

Bog Ante! Onaj će se popis naselja u FBiH poprilično otegnuti (ako ostane u formi u kakvoj je trenutačno). Na eng. wiki su stranice po slovima u kategoriji s naslovom Popis naselja u FBiH (A-Ž). Imaš li kakvu ideju? --Dakan (razgovor) 15:37, 1. srpanj 2008. (CEST)

Je li za sad OK. popravak u Australopitek? Općenito, kratice ne razumijem.

Popis predsjednika Vlade[uredi kôd]

1. taj članak je uređivalo nekoliko suradnika 2. mogao si određene stvari predložiti na stranici za razgovor, i ja bih možda dao neke druge argumente 3. zloupotrebljavaš administratorska prava zaštićivanjem stranica

--Suradnik13 (razgovor) 23:28, 4. srpanj 2008. (CEST)

Nisam te pitao za svoju arhivu, već za sadržaj članka. Onaj koji će trebati moju arhivu, znat će doći do nje. --Suradnik13 (razgovor) 23:31, 4. srpanj 2008. (CEST)
Sadržaj stranice je bitniji od ega onih koji su pisali uklopljenu stranicu. To je moj stav. EOD. --Ante Perkovic (razgovor) 23:36, 4. srpanj 2008. (CEST)
Hvala. Glavno da je jedan administrator pametniji od svih suradnika koji su pisali taj članak (nije samo moj ego). Ispričavam se što sam smetao --Suradnik13 (razgovor) 23:42, 4. srpanj 2008. (CEST)
Molim. I drugi put. --Ante Perkovic (razgovor) 23:44, 4. srpanj 2008. (CEST)

Egipat[uredi kôd]

Dragi gospodine, onaj popis obuhvaća glavne bogove te je potreban. Što se tiče svih bogova, njih možete naći na ovom popisu - Popis egipatskih bogova.--Lord Valentinijan (razgovor) 09:34, 5. srpanj 2008. (CEST) Zašto se obrisali sliku Heqet? Jeste li vi admin? Ako niste, smijete li brisati slike?

Onda, znači, da ne prepisujem tamo, nego na engleskoj wikipediji, vidim da tamo ima netočnosti? 20px|--Vatrena ptica (razgovor) 12:25, 6. srpanj 2008. (CEST)

Onda OK.--Vatrena ptica (razgovor) 12:32, 6. srpanj 2008. (CEST)

Ovaj, slika Kralj Kostura, ja mislim da je ona sd sređena, nešto je promijenjeno, itd. ali biste li vi obrisali ono donje dopuštenje ili tako nešto, to vas molim jer ste vi admin, a ja samo suradnik.--Lord Valentinijan (razgovor) 18:24, 6. srpanj 2008. (CEST)

E moj Ante[uredi kôd]

E moj Ante, Ti si k'o i Tvoji meteori, uvijek izgaraš u nepoznatoj atmosferi. Pa znaš li, bolan ne bio, da je svemir malo zakrivljen, pa u totalitetu, vjerojatno i zaobljen, a Ti sav ćoškast. Polomit ćeš se bolan. Život je kratak. Vjeruj meni, starom čov'ku. Zaobli malo. Vidimo se negdje u nekoj crnoj vremenskoj rupi u neko vrijeme s onkraj vremena uz bocu dobrog Saint-émiliona berbe 1984; malo paškog sira i kraške pršute, ah da i dobre loze iz podruma mog kuma Krune Mazalina. Nek' te srića i kiša meteora prate na prolazu kroz sve svjetove kojima navigavaš! Pozdravlja Te Barba Tome od Bosne, a more vala i od Hercegovine. Ne'š me valjda opet kaznit. Pa propast će mi karijera. Eno sad sam morao preći i u Arape, i u Francuze, i u Engleze, i u Holandeze, i u Švabe, a eno vele mi cvrkutavi ljudi iz Šangaja da će me i oni uzet kad me Ti već nećeš.--Tomahawk Cheerocky (razgovor) 07:35, 9. srpanj 2008. (CEST)

Beovoz[uredi kôd]

Znam ja to, ali što kažete na ovo: Razgovor:Željeznice Srbije. Pozdrav!--Uskboy 09:58, 9. srpanj 2008. (CEST)

Pa zar nije moguće ,voz-vlak? Ehhh...--Uskboy 14:47, 9. srpanj 2008. (CEST)

Ma brisi ono Beovlak!!!--Uskboy 17:12, 16. srpanj 2008. (CEST)

Pomoć !?[uredi kôd]

Bok, ovdje .--Suradnik:Kaps (razgovor) 21:42, 9. srpanj 2008. (CEST) i prvi put nekoga moli uslugu da mi pomogne oko uređivanja nekog članka, zamolio bih te za dopunjavanje članka Serie A, kao i Serie B, ako to ne želiš, onda bih te zamolio da mi pomogneš napraviti članak, ali ovaj put o Coppa Italia i Supercoppa Italiana, jer ću se ubrzo baciti na posao tih dvoje članaka.

svaka čast Ante... hvala ti... evo potrudit ću se da ovo liči na nešto...

kako mogu dodati sadržaj nakon uvodne rečenice?

hvala

Obajveštajci[uredi kôd]

Pa mislim da imamo, rečunajući i sve članove CIA-e i KGB-a, te neke iz organizacija koje su djelovale u ratovima (kao SD), a naravno imamo i neke naše. Mislim da će biti. Ti javi ako stvoriš pa ćemo popuniti. --Edgar Allan Poe 23:03, 12. srpanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Pozdrav, posto si administrator obavještavam te da je suradnik Nebu nepropisno postavio i označio slike! --Marin Bobek (razgovor) 17:29, 14. srpanj 2008. (CEST)

zanimljivo...[uredi kôd]

http://hr.wikipedia.org/wiki/Prirodoslovni_muzej_i_zoolo%C5%A1ki_vrt_grada_Splita

kakav je ovo clanak? samo me to zanima... da li je ovo nekakvo prepucavanje na wikipediji... sad bi bilo bas zabavno da dodju prijatelji zivotinja sa svojim objasnjenjem i stave ga na istu stranicu...

ne zelim pametovati ali apeliram da se ovo malcice uredi

pozdrav Josip Pavic

Josipe Pavicu, ne znam jesi li primjetio, ali svaka stranica ima karticu "uredi". Nitko ti ne brani da je kliknes. --Ante Perkovic (razgovor) 08:32, 15. srpanj 2008. (CEST)

Nema nikakve legende o smrti, već je to istina, što bi htio da su svi ljudi dobri i pošteni i da se tako što nije moglo desiti u našoj povijesti. Molim te više ne diarj tu stranicu o kralju Dmitru Zvonimiru. Je r njegova smrt nije legenda nego istina. Kćer kralja Zvonimira Klaudija je bila udata za plemenitaša iz plemena Lapčana, Radovan je nastavio živjeti u slavoniji pod zaštitom Arpadovića. Malo bolje prouči povijesne zapise o događajima poslije Zvonimirove smrti. Vidit ćeš da se Stjepan II koji je izvučen iz samostana Sv. Stjepana pod borovima (današnji Sustipan u Splitu) ponaša podanički prema velikašima iz razloga što nema nikakvu vlast. Velikaši se međusobno svađaju, a na čelo Hrvatskog naroda izbija Petar Svačić koji se postavi za kralja, no nikad nije bio okrunjen jer su krune bile pod nadzorom splitskog nadbiskupa Lovre (1069-1099) koji nije htio da kruni nikoga bez pristanka svih Hrvatskih plemena.

Pacijent[uredi kôd]

Možda griješim ali tip koristi proxy ??

Ako je odgovor pozitivan tada je to user Velebit s engleske wiki. Tip je izgubio živce prošli tjedan pa počeo stvarati napadačke accounte zbog čega je njegov glavni IP account dobio mjesec dana blokade, a ja ga čak nisam bio niti prijavio :))--rjecina (razgovor) 16:12, 15. srpanj 2008. (CEST)


Brojnost[uredi kôd]

Već sam upozorio neke saradnike na moguće zlonamjerno postavljene falsifikate kod Bokeljski Hrvati. Mapa je čisti promašaj te bi je trebalo maknut, Srbi su u najvećem broju onoga što je "zaplavljeno" samo relativa većina. I to kakva? Osoba X živi u gradu npr. Kotoru a u npr. Seljanovu ima 5 ha iimanje? Ova karta bi bila uslovno O.K. ako bi imala katastarske dokaze da su Srbi vlasnici "palve" zemlje, a to nije ni približno tačno. Kako tekst govori o Bokeljskim Hrvatima, čija je istorija daleko, naglašavam d a l e k o veća i značajnija od naglabanja o njihovoj aktuelnoj brojnosti, to tekst nikako ne smije biti sveden samo na tu priču.

Već sam rekao da se radi o narodu koji je autohton i čija je kultura, ako ćemo pošteno, za skinuti kapu, te stoga predlažem da se namjesto ove ružne i jadne slike stavi kakav bokeljski grb (Bokeljska mornarica) ili logo Hrvatskog kulturnog društva NAPREDAK ili bilo što samo ne OVO jer prikazuje jedan narod, koji je Ustavom CG KONSTITUTIVNI NAROD, koji ima besprijekornu političku, kulturnu, jezički, crkveni, graditeljsku, pomorsku itd. itd. istoriju kao nekakvog neprijatnog uljeza u CG koji se ušunjao u jedan "Kotar" pozadi Tivta

--Markus cg (razgovor) 21:20, 15. srpanj 2008. (CEST)

Tetranychus urticae[uredi kôd]

Excuse me but I have to say that the picture of this mite is incorrect.

Danas je 17 srpanj[uredi kôd]

Sutra 18. srpnja ostavit ću ti gomilu izvora od raznih autora koje možeš naći u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici! Nenad I. H-Baor

Izvori Dmitar Zvonimir[uredi kôd]

Ferdo Šišić: Pregled povijesti hrvatskog naroda, Zagreb 1975. NSK signatuta 478.440

Ferdo Šišić: O smrti hrvatskoga kralja Zvonimira, Zagreb 1905. NSK signatura II 5.126

Stjepan Gunjača: Kako i gdje je svršio hrvatski kralj Dimitrije Zvonimir s dodatkom o grobu kralja Zvonimira na Kapitulu kod Knina, Zagreb 1952, NSK signatura 318.123

Stjepan Gunjača: Oko revizije iskopina u Biskupiji, Knin, 1956. NSK signatura 334.634

Nada Klaić: Historia Salonitana Maior, Beograd 1967., NSK signatura 112.029 sv399

Nada Klaić: Problem Zvonimirove smrti u novijoj literaturi, Zagreb 1963., NSK signatura 371.433

Vjekoslav Klaić: Kralj Dimitar Svinimir i njegovo doba, Zagreb 1876., NSK signatura 155.603; 000.485

Vjekoslav Klaić: Povijest Hrvata od najstarijih vremena do svršetka XIX stoljeća, Zagreb 1899. 118.044

Ante Milošević: Crkva Sv. Marije, mauzolej i dvori hrvatskih vladara u Biskupiji kraj Knina, Split 2002., NSK signatura 609.844

Mate Zekan: Kralj Zvonimir-dokumenti i spomenici, hrv. i eng., Split 1990., NSK signatura 949.75-05 Z96k (otvoreni pristup na 3. katu); A-II 65.502

Franjo Rački: Documenta historiae chroaticae periodum antiquam, Zagreb 1877., NSK signatura 000.615 sv7

Franjo Rački: Hrvatska dvorska kancelarija i njezine isprave za vladavine narodne dinastije, Zagreb 1876., NSK signatura 155.397

To je samo nešto za sada. Pa detaljno prouči te knjige. Naravno tu ti treba i znanje latinskog jezika. I molim te nemoj nešto nazivati legendom, jer nisi u pravu. Bilo bi dobro da konzultiraš psihologa radi razmatranja doba u kojem je živio kralj Zvonimir i društvu i društvenim okolnostima, te da uzmeš povijesne izvore drugih naroda. Dobro bi bilo kada bi mogao da zaviriš u Vatikanske arhive!!! Ako hoćeš da se uvjeriš što je stvarno bilo moraš knjige pročitati od korica do korica, odnosno kod citata starih isprava one koji se odnose na taj period. Ne zaboravi da je Stjepan II bio bolestan od sušice (tuberkuloze) te je zato i bio u samostanu Sv. Stjepana pod borovima. A što je nego morski zrak i miris borova dobro za one koji boluju od sušice.

Nenad I. H-Baor

Od Nenada I. H.-Baor[uredi kôd]

Najlakše je Perkoviću blokirati! A imaš knjižnice i u Splitu! Imaš autore, imaš naslove, imaš i godine izdanja. Kada koristiš izvore onda koristi one izvore koje postoje i u knjižnicama a ne neprovjerene podatke s interneta. Za Karbića ću vidjeti poslije podne u sveučilišnoj (to je zbornik radova iz 2000. godine. A onaj drugi je razmatranje koje je skraćeno te nemaš uvid u cijeli tekst Ljetopisa popa Dukljanina. Moram te upozoriti da moraš znati latinski jezik i da dobro znaš psihologiju ljudi. Nemoj misliti da je, ako nešto nađeš na internetu, doista tako. Ne zaboravi da su Franjo Rački, Vjekoslav Klaić, Nada Klaić, Ferdo Šišić, Miho Barada, Stipe Gunjača koristili povijesne dokumente. I nisu imali namjeru nikako iskrivljavati povijest. Za razliku od današnjih ljudi koji žele da prikažu kako je sve bilo dobro, odlično i bez grijeha. Naime i ja sam prije mislio da kralj Dmitar Zvonimir nije ubije nego da je umro prirodnom smrću. No kada sam pročitao gomilu knjiga uvidio sam da je on stvarno ubijen zbog lijenosti onih koji su trebali ići u taj rat za oslobođenje Jeruzalema od Turala Seldžuka. Sedam godina poslije ubojstva kralja Zvonimira, 1096. godine kroz Istru i Dalmaciju prolazila je križarska vojska u pohodu prema Draču i dalje u Jeruzalem. Trebao bi pročitati kako su ti križari opsiali nas Hrvate. Onda će ti biti jasno što se dogodilo 20 travnja 1089. godine u Kosovu (Biskupija) kod Knina. A što se tiče Google-a, treba da se prvo postave stranice s odgovarajućim sadržajem. Trenutno nema ni jedna stranice koja će dokumentirano prezentirati povijest Hrvata prikazujući tekst, originalne izvore, slike lokaliteta... Tako da ne možeš govoriti da si problem riješio u 5-minuta. Jer za 5 minuta ne možeš pročitati ni jedni knjigu s razumijevanjem. Drugo svaka knjiga koja se čita čita se tako što se i o tom sadržaju razmišlja i postavljaju pitanja i traže odgovori. Samo tako se pravilno može doći do istine. Sve što se radi brzo ne valja. Pa i sam narod to zna!!!

Nenad I. H.-Baor

PODRŠKA SURADNIKU Nenad I. H.-Baor[uredi kôd]

POštovani, svaka ti čast na očitanoj bukvici drugu brisaču Perkoviću. Ja snjim ratujem već neko vrijeme i to oko banalnih tema (naspram ove tvoje), ali on (Perković)vidi samo sebe i ne priznaje da ima još pametnih ljudi - trpa nos gdje mu nije mjesto (npr. članak o gužvari).

Slijepo vjerovanje internetu je suludo osobito kada imaš saznanje da ozbiljne teme obrađuju djeca od 13 ili 9 godina!?

Svaka ti čast suradniče Nenad I. H.-Baor uz srdačan pozdrav.

Slavonka

P.S. Kladimo se da će i ovo izbrisati?

Jesi ti ona koja se stalno izderava da nešto ne valja, a nije u stanju sama popraviti nego stalno maltretira nas ostale? Neki mi ne vjeruju da ima ljudi koji nisu u stanju pronaći poveznicu "uredi", pa ja radije ostavljam tvoje "doprinose" i "kritike", da se ljudi mogu i malo nasmijati. Drugo, ne ratuješ ti oko "nekih" tema, nego troliraš zbog jednog kolača i to je sve što radiš ovdje. Svakakvih opsesija ima, ali tvoja je jedna od fascinantnijih.

Dobro ti je Željko dolje napisao. Get a life. --Ante Perkovic (razgovor) 14:52, 20. srpanj 2008. (CEST)


A ti svoje pismo upućuješ na krivu adresu. Održavaj svoje mitinge u svojoj ulici. Ovo iznad triba brisat. --Zeljko (razgovor) 21:03, 18. srpanj 2008. (CEST)

Bokeljski[uredi kôd]

Da ja krivo čitam, jer ne vidim dobro...Pa povlačim sve što sam rekao. --Zeljko (razgovor) 20:59, 18. srpanj 2008. (CEST)

Pitanje referenci[uredi kôd]

Što se tiće referenci, potrudiću se da nađem. Gledaću da prekucam tekstove iz knjiga koje su na popisu ili dijelove s navođenjem naziva knjige, autora, godine izdanja i mjesta izdanja. Problem je što na internetu ima jako malovjerodostojnih povijesnih stranica, a nema ni jedne web stranice koja se isključivo baviti temom hrvatske povijesti. No nadam se da će to biti u budućnosti. No trebali bi se okupiti ljudi na tome da porade i da se nešto tako napravi. Često su internetske reference plod nečijeg osobnog mišljenja. --Nenad I. H.-Baor (razgovor) 10:29, 22. srpanj 2008. (CEST)

O IZDERAVANJU I JOŠ PONEKIM TEMICAMA - Repriza[uredi kôd]

uklonjene nekoliko puta repetirane izmjene izmjene osobe koje se predstavlja kao Slavonka. Svi oni poltroni, tovari i pubertertlije kojim me naziva to je ona. Pogledajte malo povijest na stranici Ante koje je načinila. --Zeljko (razgovor) 20:46, 22. srpanj 2008. (CEST)

Kategorizacija "Dvorci i utvrde"[uredi kôd]

Slažem se s tobom i odlučio sam dodati "Dvorce i utvrde" izravno u kategoriju "Građevine", ali sam je ostavio i kao podkategoriju u "Fortifikacijama". Mislim da je tako bolje. Ako se ne slažeš molim te zanemari moje promjene.

Sitno Donje[uredi kôd]

Što to činiš [1]? Kubura (razgovor) 09:53, 25. srpanj 2008. (CEST)

Ne vidim problem. Pojasni. --Ante Perkovic (razgovor) 15:47, 25. srpanj 2008. (CEST)

Galerija[uredi kôd]

Galerija na stranici Eneada je sređena. Zar vi ne znate kako se to radi i da se to mora raditi malo-pomalo.--Lord Valensus (razgovor) 18:07, 30. srpanj 2008. (CEST)

Dvorci i utvrde[uredi kôd]

Potpuno se slažem, mislim da bi najbolje bilo da se odvoje dvorci od utvrda; oboje staviti pod "građevine", a utvrde i pod "fortifikacije"; a Hrvatske utvrde i dvorce staviti i pod "dvorce" i pod "Utvrde". Molim odgovor. Hvala i pozdrav.

Re:Zagora[uredi kôd]

Pokušat ću, postoji cjelovita sinteza povijesti Zagore (K. Kužić, Povijest Dalmatinske zagore - takav je samo naslov jer se isključivo odnosi na "užu" Zagoru). Također, ima zemljopisno - povijesno - sociološka sinteza M. Matasa: Mućko - lećevački prostor. Tu su navedeni zemljopisni nazivi očuvani u puku. Čouk (razgovor) 22:37, 30. srpanj 2008. (CEST)

Pomrčina[uredi kôd]

Svojevrimeno si ga bia blokira ovdi [2], 26. lipnja 2007. u 14:31.
Sudeći po razgovoru [3], čini mi se da se radi o istoj osobi.
Ota druga osobe sa ote wikice na kojoj je blokiran na vike vikova [4] je ova [5].
Sad znaš tko te (i ne samo tebe) zavlačia svo vrime. Kubura (razgovor) 10:22, 1. kolovoz 2008. (CEST)

S obzirom na njegovu povijest (čarape) uz malo sreće mogao bi naći i čarape na hrvatskoj wiki :) Suradnik:NastanaKSHS i suradnik:NI su zastupali identične pozicije na stranicama za razgovor tekstova Podgorička skupština i Nastanak Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca što je veoma neobično...--rjecina (razgovor) 21:36, 2. kolovoz 2008. (CEST)

Povijest[uredi kôd]

Ne znam što su Vizantije niti izvore za hrvatsku povijest, ali mislim da ću Afrički divlji pas morati kopirati sa sr.wiki, pošto moram požuriti na sh.wiki.--Vatrena ptica 12:09, 1. kolovoz 2008. (CEST)

Možeš li, molim te, ako nemaš puno posla ovdje , provjeriti ovo, samo nemoj obraćati pažnju na činjenicu da je prva mačka kućni ljubimac potekla od vrste sličnoj libijskoj šumskoj mački, jer je točna i potkrijepljena referencom, provjerila sam koliko sam mogla. Ako ne bude u redu, možeš javiti, problem je u predlošku. Nadam se da ne dosađujem, pozdrav.--Vatrena ptica 13:31, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Tonči,[uredi kôd]

oko na mail? Branka France (razgovor) 13:43, 7. kolovoz 2008. (CEST)

To je s en.wiki, što je tu loše?--Vatrena ptica 13:43, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Točno je da razumijem engleski vrlo dobro, ali ne znam tražiti pravo značenje u razdvojbi, tako da mi se u glavu uzme pogrešno značenje riječi.--Vatrena ptica 13:48, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala na informaciji, sad mi je jasno značenje, je li sve u redu u daljnjem tekstu? Neću više pitati.--Vatrena ptica 13:53, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Gutjica[uredi kôd]

Zemljopisni školski atlas, na prvim stranama, primjeri topografskih zemljovida, ono, kako ide od umanjivanja do uvećavanja.
Za primjer su uzeli Split. I onda ćeš vidit jednu uzvisinu za koju stoji "Gutjica". Jesu li se šalili kad su to upisivali, to ne znan. Kubura (razgovor) 14:13, 7. kolovoz 2008. (CEST)