Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva30

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Revert[uredi kôd]

Na stranici za razgovor od suradnika je bio razlog za revert [1] za tekst Bitka kod Filipa. --Rjecina2 (razgovor) 17:16, 7. svibanj 2009. (CEST)

Problem je što meni na primjer nije zanimljivo čitati tekst ako sve piše u uvodu to jest u slučaju teksta o bitci ako u uvodu piše tko je bio pobjednik. Uvod bi po meni trebao imati dovoljno zanimljivih podataka da privuče čitatelja, a nedovoljno da se odmah znaju svi najvažniji podatci.--Rjecina2 (razgovor) 18:24, 7. svibanj 2009. (CEST)

Glasovanja u kafiću[uredi kôd]

Ante, molim te premjesti glasovanje u kafiću na odgovarajuću stranicu za razgovor. Uobičajena glasovanja na wiki traju 7 dana, ovako se nepotrebno zatrpava kafić. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:06, 7. svibanj 2009. (CEST)

Ok, hvala na napomeni. --Ante Perkovic (razgovor) 07:21, 8. svibanj 2009. (CEST)

slike[uredi kôd]

Hvala na napomenama, ubuduće ću se orijentirati na hrvatskim oznakama.

--Phantom25 (razgovor) 00:19, 8. svibanj 2009. (CEST)

http://www.ustav.ba/index.php/Jezik

sluzbeni jezici u BiH su bosanski hrvatski srpski. A ne postoji bosnjacki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pogledaj molim te ustav BiH

Pa onda najbolje da napravim clanak o hrvatskom nacionalizmu prema svemu onome sto je bosansko. Jer je ocito da se ide tome da se u potpunosti negira postojanje Bosne i naziva bosanski. Cini mi se da time pokazuje hrvatsko drustvo koliko je licemjerja u njihovom srcu i koliko je fasiyam i ncionaliyam ukorjenjen u njihov identitet.

pozdrav

Naravno. Odlična tema za neki forum. --Ante Perkovic (razgovor) 10:24, 8. svibanj 2009. (CEST)

Zjenica[uredi kôd]

Kasnije ću ti poslati sliku; zjenice mogu biti oblika procjepa, horizontalne, srcolike etc. Sve što je na Wikipediji o oku gotovo bez iznimke se tiče ljudskog oka, medicine i humane anatomije. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 08:59, 9. svibanj 2009. (CEST)

Poštovani, na navedenoj temi pise da postoji mogucnost da je tekst prepisan bez dozvole, no to nije tako. Mozete li mi, molim Vas, reci sto da ucinim? Jos sam nova ovdje i ne snalazim se u potpunosti, a ovaj clanak je jedna od fakultetskih obveza. Izvori i poveznice su navedeni, nije mi jasno sto nije u redu. Molim Vas za pomoć. Hvala lijepa. --Nany (razgovor) 15:39, 9. svibanj 2009. (CEST)

Duhovnost[uredi kôd]

Može li se sada ukloniti predložak sa članka duhovnost? --Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 10:05, 10. svibanj 2009. (CEST)

Đuro VI. (?!)[uredi kôd]

Zdravo! Budući da nitko nije iznio razlog da se članci o britanskim kraljevima po imenu George ostave na smiješnim, tužnim i sramotnim imenima kao što su Đuro VI. i slično, mogu li oni konačno biti preimenovani po pravilima Wikipedije i u općem duhu zdravog razuma? Ti članci trenutno predstavljaju pravi primjer izmišljanja tople vode na Wikipediji. 92.36.172.90 14:43, 10. svibanj 2009. (CEST)


OK, iako treba uzeti u obzir da se sva imena prije 2. svj. rata ipak kroatiziraju, a ovaj je taman na granici.

Inače, zamolio bih te da se ipak prijaviš. Naravno, ne moraš, ali ovako ne znam razgovaram li s jednom, dvije ili 3 osobe. Prijavom ćeš olakšati svima koji s tobom komuniciraju, a i ja ću biti siguran da si pročitao poruku kad ti je ostavim. Ovako, ja odgovorim, ti dođeš s novom IP adresom, pa sve što ja odgovorim ide u vjetar.

Pravila ti daju pravo da budeš anoniman, ali isto tako mene nitko ne može prisiliti da obraćam pažnju na tvoje upite (svi mi imamo mnoštvo drugih poslova ovdje), ako ti ne želiš olakšati komunikaciju.

Zato ovu poruku ostavljam i na Razgovor sa suradnikom:92.36.172.90 i na Razgovor sa suradnikom:Ante Perkovic.

--Ante Perkovic (razgovor) 14:53, 10. svibanj 2009. (CEST)

Stvar je u tome što se nijedno pravilo ne bi smjelo primjenjivati ako se kosi sa zdravim razumom. A pravilo o kroatiziranju imena treba da bude posebno fleksibilno, jer se može protiviti pravilu o najčešćem imenu i pravilu o takozvanom original research. Izuzeci pravila o kroatiziranju već postoje - svi francuski kraljevi zvani Louis su izuzetak.
Naravno da ću se prijaviti ako moja anonimnost predstavlja problem u poboljšavanju Wikipedije ;) 92.36.172.90 15:04, 10. svibanj 2009. (CEST)

::Registrovah se kao Suradnik:Sikter i blokiraše me za pola sata, haha. Obratio sam se adminu koji me je blokirao. Nisam svjestan da je suradničko ime koje sam izabrao stvarno uvredljivo. Ako jeste, reistrovat ću se pod novim imenom ;) 92.36.152.153 23:12, 10. svibanj 2009. (CEST) Sve je uredu, registrovao sam se ponovno :) 92.36.145.145 10:33, 11. svibanj 2009. (CEST)

Očigledno ni ja nisam znao da je sikter tako uvredljiva riječ. Meni je bila zanimljiva, čak smiješna riječ. Inače nemam mašte kada je u pitanju biranje nadimaka za Wikipedije i ostale internetske stranice. Puzzle (razgovor) 10:40, 11. svibanj 2009. (CEST)

Sphenodontidae[uredi kôd]

Aj pliz vrati redirect, naime, tu se radi o porodici sa samo jednim rodom, pa je umjesto članka o porodici dovoljan redirect na rod. Koliko znam, to se koristi samo u ovom posebnom slučaju, kada je jedan na jedan. --Lasta 16:00, 10. svibanj 2009. (CEST)

Opet remi, ti u pravu (apsolutno), ja u pravu (djelomično). Naime, svi ostali rodovi ove porodice su izumrli. U svakom slučaju, skloniji sam soluciji sa dva članka, dakle ovoj koju ti zagovaraš. Živija --Lasta 16:08, 10. svibanj 2009. (CEST)

Povjesničari[uredi kôd]

Popis je uglavnom zasnovan na imenima koja se nalaze u Enciklopediji srpske istoriografije. Tu se uglavnom nalaze ličnosti čiji je doprinos historiografiji značajan ali ima doduše dosta onih koji se mogu svrstati u granične slučajeve (na primer Dragan Aleksić i Milivoje Bašić jesu takvi slučajevi ali Božidar Ferjančić i Miloš Blagojević nisu). Ne znam kakvi su kriteriji na hr.wiki pa bih zamolio da mi pojasnite kako ne bi ubacivao članke o ličnostima koje to ne zaslužuju. Pozdrav, --Vojvodahr (razgovor) 16:17, 10. svibanj 2009. (CEST)

J anisam rekao da to što članak psotoji na sr.wiki ili na nekoj drugoj wikipediji odmah obezbeđuje značaj nekoj temi već sam hteo da kažem da se podaci mogu proveriti i da na osnovu njih treba procenjivati značaj pojedine ličnosti. Ako se ispostavi da neko nije značajan neka se briše ali bi trebalo odlučivati na osnovu nekog kriterijuma da znam u budućnosti kada budem pisao.--Vojvodahr (razgovor) 16:19, 10. svibanj 2009. (CEST)


može blok za ovog 89.172.220.195 --zhile i 16:31, 10. svibanj 2009. (CEST)

Prevoditelj[uredi kôd]

Roberta F. mi je rekla da si istraživao Google prevoditelj i da si najaktivniji suradnik. Možeš li mi pomoći u vezi sa Google prevoditeljem ili nekim drugim načinom da prevodim članke sa engleske wiki. brzo i efikasno? Ja koliko - toliko poznajem osnove engleskog jezika, ali za prevod dugačkog članka na engleskoj wikipediji bi mi trebali sati truda. Samo mi treba neka pomoć u vezi sa Google prevoditeljem ili sl. Pa, ako imaš vremena, molim te...

--3D (razgovor) 22:29, 10. svibanj 2009. (CEST)

Batu-han[uredi kôd]

Prilikom izrade članka o Zlatnoj hordi, potkrala vam se greška. Naime radi se o Kanu, mongolskoj poglavarskoj tituli, a ne o hanu, tj. stvratištu.. Inače, Batu kan je bio unuk Džingis kana, i jedan od nasljednikakoji su stvorili vlastite kanate nakon smrti Ogotaja.

Manjak strpljivosti i taktičnosti[uredi kôd]

 • Ja znam da si alergičan na moje komentare :))) hmmm, rado bih vidio dokaze, ali vidim smajliće, pa ću vratiti u istom tonu - što se babi htilo, to se babi snilo :-))))))
 • Ne budi prestrog prema suradnicima. Čovjek je zaista samo primjetio „enciklopedija na kojoj se svaka predložena izmjena dočeka sa grubošću i odbijanjem“ što i nije daleko od istine, s obzirom da je tvoj naslov bio Nepoznavanje pravopisa i jezika - Vidjeti grubost tamo gdje netko ne poznaje pravopis i ide navoditi pravila tipa no original research je smiješno. Pravila Wikipedije nisu iznad pravopisa. O pravopisu nema diskusije, diskutiraju samo oni koji pravila ne znaju. Mjesta za diskusiju ima tamo gdje pravila nema, a to ovdje nije slučaj. Najgore je što moj kolega administrator nije vidio apsurdnost cijele situacije.
 • Jest, slažem se, suradnik je zadnjih dana bio malo pretjerano ciničan - nemam pojma o čemu pišeš
 • Eto, nadam se da ćeš ubuduće biti malo sporiji na okidaču. :) Ja se nadam da ćeš ti biti sporiji na okidaču, i pustiti druge admine da premještaju članke, jer administrator bi trebao znati i držati se pravopisa.
 • Oprosti zbog krive optužbe :) Nije prva, a po ovome gore - nije ni zadnja. SpeedyGonsales 16:28, 11. svibanj 2009. (CEST)

Je li to besplatno?(taj prevodilac)

--3D (razgovor) 23:27, 11. svibanj 2009. (CEST)

Maltretiranje[uredi kôd]

Ono sto vidim nakon par dana sto me nema na wiki - ti maltretiras Spidija i Robertu. Ti nisi normalan. Eto, to cu ti reci. Samo sto je zalosno sto te se toliko tolerira. Lijep pozdrav i ugodan dan. --Ex13 (razgovor) 10:29, 12. svibanj 2009. (CEST)

Izabrani članak[uredi kôd]

Zahvaljujem na objašnjenju, shvatio sam kako se preusmjeravaju članici. :) Zanima me smijem li kandidirati Perzepolis za izabrani članak? Dovršio sam ga prije svega par sati, i smatram kako je to uz Tadž Mahal moj najbolji rad s obzirom na potpunost, organizaciju, velik broj poveznica, izvora, itd. Ako imaš neke zamjerke za članak molio bi te da mi javiš, tako da znam za ubuduće. Veliki pozdrav! --Orijentolog (razgovor) 12:12, 12. svibanj 2009. (CEST)

Đuro VI.[uredi kôd]

Ante, kao što možeš provjeriti na stranicama Leksikografskog zavoda ako upišeš u tražilicu [2], a to isto i pravopisno ispravno stoji na stranicama papirnatog izdanja (mogu ti poslati fotografiju, ako nemaš enciklopediju pri ruci): Hrvatska enciklopedija 3, Da-Fo, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Zagreb, 2001., str. 341 "Đuro VI., brit. kralj...", isto tako možeš provjeriti što stoji za Katarinu Kosaču [3]: "Kotromanić, Katarina (o. 1424–78), bos. kraljica. Žena bos. kralja Stjepana Tomaša. Nakon pada Bosne (1463) živjela u Rimu. Kao posljednja zakonita nasljednica bos. krune, papu Siksta IV. i njegove nasljednike na papinskom prijestolju oporukom (1478) imenovala baštinicima Bosne i bos. krune". --Roberta F. 15:43, 12. svibanj 2009. (CEST)

Odmor[uredi kôd]

7 dana, razlog: administrator ne smije biti ciničan prema svojim kolegama (opraštati im valjane postupke). SpeedyGonsales 22:19, 12. svibanj 2009. (CEST)

Centralni suradnički račun[uredi kôd]

Možeš li mi pomoći da isključim centralni suradnički račun

--3D (razgovor) 23:45, 12. svibanj 2009. (CEST)

Kriteriji[uredi kôd]

Ante, mislim da je osim onih kriterija koje imamo, osoba dovoljno značajna ako o njoj postoji članak u Hrvatskoj enciklopediji LZMK. Lijep pozdrav --Roberta F. 04:27, 13. svibanj 2009. (CEST)

Nazivi sezona[uredi kôd]

Jesi li počeo sa mijenjanjem naziva? 13. svibnja je završilo glasovanje, mislio sam i ja premještat' članke, ali kad si rekao da ćeš ti, onda sretno (iako još nisam vidio nijednu str. premještenu) ;–).

Pozdrav!!!!!!!
F.Pavkovic, 22:40, dana 15. svibnja, godine Gospodnje 2009.

Kuna - Riješeno Riješeno --Jure Grm, 16. dana mjeseca svibnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 14:03.

Predlošci[uredi kôd]

{{Z kao Zirafa}}, {{Z kao zaba}} i sl. Mogu brisati? :) --MayaSimFan 17:27, 17. svibanj 2009. (CEST)

Etnografski muzej Split[uredi kôd]

Ante, molim te ispravi opis svojih fotografija commons:File:Ethnographic Museum, Split (24.2.2008.).jpg, commons:File:Front face of the Ethnographic museum in Split.jpg, a možda i kod ostalih neažuriranih iz iste kategorije na Zajedničkom poslužitelju, jer mi je opis uz fotografije poslužio prilikom pisanja članka o Etnografskom muzeju Split da ih stavim u članak kao fotografije zgrada u kojima se trenutačno nalazi muzej, a koliko sada tek vidim, očigledno u se Muzej više ne nalazi u toj zgradi. Lijep pozdrav --Roberta F. 19:23, 19. svibanj 2009. (CEST)

Riješeno Riješeno --Ante Perkovic (razgovor) 13:57, 21. svibanj 2009. (CEST)

Pomoć[uredi kôd]

Da li mi možeš reci kako urediti sliku za koju kaže server da je neka greška. Hvala unaprijed.Razgovor sa suradnikom:Stipe Mustapić

Katarina[uredi kôd]

Članak kakav je sad je posve u redu. Puzzle je u tijeku rasprave sa mnom članak više puta mijenjao (ja sam svoje izvore navodio na stranici za razgovor). Katarinu se dakle tradicionalno smatra posljednjom bosanskom kraljicom, ali strogo uzevši ona to nije bila. Pozdrav:-)--Flopy (razgovor) 13:00, 21. svibanj 2009. (CEST)

Dodatak ili Demografija...[uredi kôd]

Ante, molim te pogledaj Razgovor_sa_suradnikom:Boris_Godunov#Dogovor?. Je li bolje gole tablice prebacivati u Dodatak, poput ovog ili na posebne stranice kao Demografija Mrkonjić Grada u imenskom prostoru, ali onda bi trebalo biti i nešto teksta na svakoj takvoj stranici da ne bi bila "goli popis". Lijep pozdrav --Roberta F. 13:32, 21. svibanj 2009. (CEST)

Riješeno Riješeno --Ante Perkovic (razgovor) 13:57, 21. svibanj 2009. (CEST)

pozdrav, napisao sam članak 3 (album) pa sad neznam dal da na 3. stavim {redirect}, jer već ima za tri, a neda mi se baš radit razdvojbu --zhile 16:35, 21. svibanj 2009. (CEST)

veze, veziccce...[uredi kôd]

Da, hvala, naravno,...a, valjda sam navikao pa mislim i o tome, mada oduzima gomilu vremena. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 15:42, 22. svibanj 2009. (CEST)

Pomoć[uredi kôd]

Možeš li,molim te ,staviti sliku umjesto na stranicuGrčka čančara.Izbriši onu staru,jer ja ne znam kako da zadovoljim sve uvjete postavljanja slika. --Stipe Mustapić (razgovor) 08:25, 23. svibanj 2009. (CEST)

Ante, bok[uredi kôd]

Otvorio si jedno vrlo teško, da ne kažem, nerješivo pitanje. Odnos reda i porodice je standardiziran, i tu uglavnom nema nedoumica (iako ih ipak i tu ima), osim ako se pojave neki novi rezultati DNK analiza. No, natporodica i podred nisu tako jednoznačni, i autori ih često koriste vrlo različito. Kako se mi na našoj wiki iz praktičnih razloga koristimo taksokvirom sa en wiki, najčešće se automatizmom prenosi i podjela kakvu su tamo autori prihvatili. Uz to, niti na en wiki uopće to nije jednoznačno riješeno. Jedino mi se čini, da je na de wiki to malo ujednačenije (iako mi se možda i to samo čini). Trenutno se još "bakćem" s prijevodom rata na Pacifiku, no kad to dovršim, ajde da tada smislimo kako to kod nas ujednačiti. Iako, ponavljam, tu nema pravog rješenja. Branka France (razgovor) 10:14, 24. svibanj 2009. (CEST)

Zamolba[uredi kôd]

Kako sam tek nedavno počeo uređivati Wikipediju, puno toga još neznam, pa bi mi dobro došla neka pomoć. Volio bih kada bih ja pisao tekstove, a ti uz te tekstove dodao odgovarajuće slike jer još to neznam pravilno raditi.--Stipe Mustapić (razgovor) 00:04, 25. svibanj 2009. (CEST)

Pozdrav, a može i mala usluga[uredi kôd]

Pliz, možeš li zaključati na neodređeno stranicu Wikipedija:Arbitražni odbor, kao i njenu stranicu za razgovor. Hvala --Lasta 08:58, 25. svibanj 2009. (CEST)

oko naselja u bih[uredi kôd]

Stavljam ovakve predloške, jer mi je lakše da imam sva naselja tu na jednom mjestu, a mislim da su u kontekstu zbog popisa koji su navedeni. Znam da neka naselja npr. pripadaju Bužimu i to mogu kasnije da sredim, ali mislim da je ipak ovako jedino relevantno dok se ne izvrši novi popis stanovništva. ako je nešto problem, možemo promijeniti. Spiskove imam, ali to može da se napravi na glavnoj stranici, da ne bi "zagušivalo prostor" :)) Za sada koliko vidim stoje i ona iz 1991. i sadašnja naselja, pa će biti dobra prilika da se to malo sredi. U drugu ruku obzirom da je masa naselja sada podijeljena u dva entiteta ili više općina nije lako sve to razdvojiti zato sam i postavio ovo po naseljima iz 1991. Računam i na to da netko koga budu interesirale ove stranice isto tako može lakše da se snađe. U svakom slučaju, ti reci ako se slažeš ili ne. Ne kažem da sam ja u pravu :))

Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 10:41, 25. svibanj 2009. (CEST)

Za morske pse si u pravu, preusmjerenje je trebalo, no u dijelu da je to moj članak, nisi u pravu ;) To sam ja samo nešto malo sređivala iza Jole, i nisam ni primijetila, da to nije uradio ;) Branka France (razgovor) 10:43, 25. svibanj 2009. (CEST)

oko naselja...[uredi kôd]

Da budemj iskren, želim da pitam (mislim, pitam se nešto) jel i potrebno uopće da postavljam ove podatke? Da nije malo dosadno? Interesira me tvoje mišljenje?

--Boris Godunov (razgovor) 10:45, 25. svibanj 2009. (CEST)

ok, druže, thanks!

--Boris Godunov (razgovor) 10:55, 25. svibanj 2009. (CEST)

Pozdrav, tek sam juce napravio kategoriju Planine Slovačke, sad kad ima članaka , ne treba zemljopis slovačke ok . --Sokac121 (razgovor) 11:53, 25. svibanj 2009. (CEST)

Corsair[uredi kôd]

ok, skinio bi i sam nego san valjda zaboravio :-)--Saxum 13:46, 25. svibanj 2009. (CEST)

Hrvatski etnoprostor u BiH[uredi kôd]

Nevjerovatno je kako je dobar bio povratak Hrvata u srednju Bosnu, gdje ih danas ima 2/3 od prijeratnog broja, dakle samo jedna trećina prijeratnog broja Hrvata se nije vratila u srednju Bosnu, ali u RS-u je skroz, skroz slab povratak bio. No, ipak treba spomenuti da ta sela, koja su prije rata bila većinski hrvatska i danas je tu većina zemlje u hrvatskom vlasništvu, a Srbi se nisu naseljavali u ta sela. Tako da možemo reći da na određen način, ta sela su i danas većinski hrvatska, samo fali stanovnika. Recimo neko selo je '91. imalo 200 stanovnika, svi mahom Hrvati, danas tu živi svega 20-30 stanovnika (Hrvata) /dajem neki banalan primjer/ . Uglavnom, ostala su ista područja naseljenosti Hrvata u BiH, samo što Hrvati vše nisu znatno zastupljeni u pojedinim dijelovima RS (kako je to pisalo u članku, maknuo sam tu riječ ;) ). --Mostarac (razgovor) 13:52, 25. svibanj 2009. (CEST)

O sitničarenju i ohrabrivanju[uredi kôd]

[4] Onda ti izvoli branit i ohrabrivat kolegicu od sitničarenja i gnjavljenja na detaljićima.
Dosad te nisan vidia da si joj uputia rič ohrabrenja. Štaviše, još si joj naša pametovat [5]. Ili ju napadaš [6] zbog poruka ovdje. Osoba je sa fakultetskom spremom u svom području, virojatno i veće spreme od VSS, a ti se praviš većim liječnikom od liječnika. I ti njoj nalaziš mudrovat kako će pisat članak iz svog područja.
[7] "Inače, gore potpisani iskusni suradnik je jedan od najupornijih po pitanju ignoriranja jezičnih normi, sa vlastitim poimanjem pravopisa i gramatike, pa ako se nekim čudom odlučiš usvojiti neke novije jezične norme, molim te, nikako nemoj učiti od njega.". Pozabavi se svojim etiketiranjem i nahuškavanjem. Čoviče, je li ti vidiš koliko si pravila ovdi prikršia? Zaludu ja navodim izvore. Zaludu ja kopam po internetu, po knjižnici, tražim po mnoštvu knjiga, kroz tisuće neindeksiranih stranica naći odlomak/redak koji to objašnjava i onda nastojim što sažetije i što sveobuhvatnije sročit argument i onda ga utipkat i formatirat ga u članak ili razgovor, da se zainteresirani ne izmaltretiraju sa pridugin i nepriglednin argumentima. Kad si ti zadnji put tako tražio? Važno je/Točno je samo onako kako si ti infiša, važan je izvorni rad nekog anonimca sa Wikipedije koji se tebi svidia ili kako koji trol šta prođe sa strane i dobaci štogod.
Pozabavi se svojim ignoriranjem argumenta kojeg je dao hrvatski akademik i jezikoslovac Stjepan Babić (ako nikad nisi potražia po internetu, evo ti članak Fokus Stjepan Babić: Hrvatski jezični osjećaj o posvojnome genitivu (u ovom članku je i dodatno mišljenje prof. Stjepana Ivšića "Ne pijemo vina Dalmacije i ne jedemo janjce Like, nego pijemo dalmatinska vina i jedemo ličke janjce, i zato treba biti Hrvatsko filološko društvo."). Po pitanju nepotribnih genitiva. Još si mi se našao sprdati sa mnom "kako sam zaobišao genitive" kad sam se namučio kategorizirati sva naselja u RH. A imali smo žestokih rasprava oko tvog genitiviranja. Nu, po tebi to očigledno nima veze. To genitiviranje kojom si ti nakrcao Wikipediju nije "uporno ignoriranje jezičnih normi".
"Jedino dvoje suradnika koji su se zainteresirali za raspravu su samo par centimetara iznad tvojeg teksta i vrlo je jasno na koga se odnosi." Ne gataj. Vidia san da su joj da su ju neki suradnici počeli gnjavit sa sitnicama i da ju to smeta. Izričito sam se ogradia od one dvojice. Otkud ti to znaš da se to nikako ne odnosi na nike prijašnje poruke njoj? Kakobilo, poruka je općenite naravi: pasi laju, karavani prolaze. Nije ona administrator koji, kad joj se netko ne sviđa, može jednostavno tu osobu blokirat, pa iz isteg razloga se drugi bojidu joj išta prigovorit. Ona se jedino može maknit ća. A žalosno je vidit kad se plače za kojim trolom (da ne bi napustia hr.wiki), jer kod netkog postoji naivna nada da će trol jedneg lipeg dana možda nešto korisno napisat, dok se dopušta da se suradnicu, koja je možda najkvalitetnije suradničko ime koje je ikad došlo na hr.wiki, gnjavi i tare sa sitnicami.
Što se tiče moje primjedbe o novinarčićima, dobro, suvišni je komentar. Samo je onda tribalo uklonit i poruku kojom je bila načeta ta tema. Pravilo "Wikipedija nije forum" važi za sve. Kubura (razgovor) 16:57, 25. svibanj 2009. (CEST)

Samo te molim da otključaš raspravu. --Ex13 (razgovor) 11:45, 26. svibanj 2009. (CEST)

Premještanje[uredi kôd]

Hvala na pomoći! --Herr Mlinka (razgovor) 12:31, 26. svibnja 2009.

Mladi mjesec[uredi kôd]

Katastrofa, najbolje da niš ne diram! :) Vedran12 (razgovor) 13:18, 26. svibanj 2009. (CEST) Ma moj grijeh, kaj prvo ne proučim, nego se hvatam posla, pa tek onda provjeravam jesam točno napravio. Pitanje: u Mjesečeve mijene je mladi Mjesec, ak znaš kak je pravopisno točno? Vedran12 (razgovor) 13:25, 26. svibanj 2009. (CEST)

Pravila[uredi kôd]

Pitaš Lastu: Mozes li mi pojasniti ovo: „Svaki suradnik mora glasovati za 7 članova, tj. svaki suradnik mora dati 7 glasova. Ukoliko suradnik glasuje za više ili manje kandidata, poništavaju se svi njegovi glasovi" Otkad je to pravilo? Zar nije bilo dogovoreno da se daje do 7 glasova? Ja sam odlučio za 2 ili 3 kandidata, ali još nisam siguran za ostale. Zašto ja ne mogu glasovati samo za 2 ili 3 kandidata, ako mi se ostali npr. ne sviđaju (čisto teoretsko pitanje)?

Tko se s kim dogovorio da se daje do 7 glasova, nemam pojma, ti s nekim ili? Ali sama ideja logički ne stoji. Naime, ako svatko može glasovati za broj kandidata po volji, moguće su situacije da neki kandidati dobiju velik broj glasova, a neki nijedan, i ako npr. glasove dobiju 3 ili 5 kandidata, a ostalih 5 nijedan, kako onda izabrati odbor? Odgovor je: nikako. Suradnici imaju pravo biranja kandidata kod njihovog predlaganja za članove arbitražnog odbora, tada mogu predložiti bilo jednog, bilo 7 ili više od 7 kandidata. Kad kandidati prihvate kandidature i glasovanje počne, jedini način da odbor bude sigurno izabran je da se glasuje za TOČNO 7 kandidata od njih predloženih 10, 20 ili koliko već. Jedino što se moglo zamjeriti ovom prvom izboru za arbitražni odbor je što predlaganje kandidata nije bilo javno, ali to smo se svi složili za prvi put da ubrzamo postupak, ali kako se očito na predlagača pravila vrše pritisci izvan Wikipedije, on se sam povukao iz priče. Također, pišeš da svi koji su bili u nekakvim sukobima ne bi smjeli nikako sudjelovati u procesu. To je besmislica, s kojim pravom ti možeš ijednom suradniku zabraniti da radi na Wikipediji? Ako se ja nisam kandidirao za arbitražni odbor to je moja privatna odluka, ali ništa više od toga. Niti ti ni ikakvi Mirotvorci ne mogu spriječiti suradnike da rade na Wikipediji ako to oni žele. S kojim pravom se ti miješaš ako se drugi ne smiju miješati? SpeedyGonsales 13:29, 26. svibanj 2009. (CEST)

Cijenim tvoje mišljenje, ali ne i mjesto i vrijeme na kojem ga iznosiš. Imao si 4 dana da komentiraš prijedlog na predviđenom mjestu. No, ti si sve ignorirao, a onda si došao mijenjati prijedlog usred glasovanja.
De jure, nikome nije zabranjeno sudjelovati, no drugo je pitanje koliko je to pametno, s ozbirom na okolnosti usljed kojih se uopće pokrenulo ovo pitanje.
--Ante Perkovic (razgovor) 13:41, 26. svibanj 2009. (CEST)

Iznijeo si kometar o svrbežu prstiju. Pričekaj, pišem. Nemogu sve u minuti, pa te molim da komentar ukloniš, vratit ćemo se na to kasnije --Ex13 (razgovor) 14:09, 26. svibanj 2009. (CEST)

Samo te molim da pricekas s komentarima dok radim. Pokusavam izvuci sva sporna pitanja, i dati neke prijedloge. Onda cemo nastaviti s diskusijom. Eto, polako, nema zurbe. Pravila su cekala od 2007. pa nije nuzno da budu donesena u sekundi. Sve ce biti javno i svi ce moci vidjeti te nitko nece biti uskracen za nista. --Ex13 (razgovor) 14:26, 26. svibanj 2009. (CEST)
S tim sta sam napisao, rekao sam sve sto mi je vazno. Samo ti polako... --Ante Perkovic (razgovor) 14:29, 26. svibanj 2009. (CEST)
OK, hvala. Komentari ce mi pomoci u daljnjem radu.--Ex13 (razgovor) 14:39, 26. svibanj 2009. (CEST)

Priusmiravanje[uredi kôd]

[8] Meni se još uvik čini da bi bila dobra zamisal da u dodatnoj odrednici u zagradi stoji da se radi o časopisu.
"Hrvatska" u Buenos Airesu može biti i bilo koje športsko društvo, hotel, zgrada i t.d..
Virojatno neće, pri će bit "Croacia", ali nikad se ne zna kad će šta izronit. Kubura (razgovor) 20:15, 26. svibanj 2009. (CEST)

Odgovor[uredi kôd]

Kod spolova sam napisao ZA ili PROTIV jer mislim da se ljudima ili sviđa to pravilo ili ne sviđa. Slobodno se kod svakog mog prijedloga izjasniš za ili protiv. Samo molba - ako je netko protiv, neka kaže zašto je protiv i neka predloži drugu formulaciju, tako da se stavovi mogu približiti. --Ex13 (razgovor) 09:07, 27. svibanj 2009. (CEST)

Luterani[uredi kôd]

Luterni nisi trebao preusmjeravati, jer neznam sta cu jos time clankom, a i imao sam nekih nedoumica za koje sa htjeo pitati neke suradnike, a ocit je i vidljiv znak za radove !!!!!! --Sokac121 (razgovor) 13:24, 27. svibanj 2009. (CEST)

Sada sam prešao na Slovačku, tek poneki rumunjski grad napisem (županije sam završio). A luterane pišem samo zato sto u apsolutnio svim slovačkim gradovima se spominju, a nevolim da ne ima puno crvenila na clanku, pa pisem i rijeke i planine. --Sokac121 (razgovor) 16:51, 27. svibanj 2009. (CEST)

Županija br. 10[uredi kôd]

Ma ne smeta meni taj naziv članka, ali malo mi je nelogično da se na wikipedijama koristi naziv "Canton 10", "Kanton br. 10", "Županija br. 10" jer se ti nazivi nigdje ne koriste. Bošnjački mediji koriste naziv Livanjski ili Zapadnobosanski kanton, a te iste nazive od Bošnjaka preuzme i većina svjetskih medija. Hrvatski mediji koriste naziv Hercegbosanska županija, naziv koji se zapravo i koristi u toj županiji. Na svakoj tabli (od osnovnih škola, zgrada policije, općine, bolnice itd. ) ili dokumentu u HBŽ-u stoji ovako:

Bosna i Hercegoovina Federacija Bosne i Hercegovine Hercegbosanska županija

Eno, raspravljali su već malo o imenu članaka na Razgovor: Županija br. 10, pa bili mogli pokrenuti glasovanje što se tiče toga naziva?

Živio!

--Mostarac (razgovor) 21:11, 27. svibanj 2009. (CEST)

Oprosti, prijatelju, nisam znao za da se to riješava raspravom. Prebacio sam ja članak na Hercegbosanska županija, ako se netko bunio možemo vratiti nije problem. Ma svatko ima svoje obaveze, wikipedija nam je samo hobi! --Mostarac (razgovor) 20:19, 28. svibanj 2009. (CEST)

bihac - drvar[uredi kôd]

zadnja poruka mi je bila oko preklapanja naselja bihac - drvar? nista drugo mi nije stiglo. ako ti nije frka napisi ponovo poruku. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 10:27, 29. svibanj 2009. (CEST)

e, da[uredi kôd]

mislim da mi nece trebati tako puno do slova d :))) kako sam krenuo redom, naravno, kad stignem do drvara ispraviću. ne znam da li si primetio, sredio sam bosanska krupa - bužim, naselja i to :)...pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 10:30, 29. svibanj 2009. (CEST)

nasao sam stranicu federalne vlade kada je poslije dejtona utvrđivano šta je gdje ostalo i kome šta pripada. kad dođem na tu temu poslaću ti adresu sajta, da ne rovim sad po dokumntima :)) inace ima. jedini je problem, što su poslije toga vršene neke promjene unutar samih općina (novih i starih) pa, kao npr. nisu sva sela bivše općine Gradačac koja su pripala RS-u ušla u satsav općine Pelagićevo, jer je geografski bilo nemoguće, neka su pripojena Modriči npr. itd. Probaću da sve utvrdim. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 10:43, 29. svibanj 2009. (CEST)

Prodike[uredi kôd]

Znaš što,Ante?Dodijalo mi se truditi poboljšati ovu Wikipediju, a da to nitko ne cijeni. Više neću pisati zbog nezahvalnosti i bezobrazluka. Može vas biti sram sve odreda. Ja sam napisao 600 tekstova, a ni hvala nisam dobio. Žalosno je što moja riječ ništa ne vrijedi.


         Đavao--Al Bundy (razgovor) 11:54, 29. svibanj 2009. (CEST)

ništa te nisam razumio, jedva i nađoh šta si mi napisao...po satnici :)))) ako možeš ponovno, što je pitanje? pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 13:58, 29. svibanj 2009. (CEST)

neću pisati više ono tipa: Banovići, BiH :))) al' budi "pri tome", da ne zjapi poslije bez veze...lol pozdrav! --Boris Godunov (razgovor) 14:07, 29. svibanj 2009. (CEST)

to si ti radio? vidio sam na fojnici...svaka čast! to bi bilo sjajno kada bi moglo da se uokviri, uklopilo bi se taman. Pozdrav! --Boris Godunov (razgovor) 15:44, 29. svibanj 2009. (CEST)

Odgovor[uredi kôd]

Ok, nema problema, samo dodaj kaj želiš. Ja se još ne kužim u wikipediju najbolje pa samo ispravi i dodaj kaj treba. --Boris278 (razgovor) 19:43, 29. svibanj 2009. (CEST)

Re: Borovi[uredi kôd]

U redu, pogledat ću što je sve nova u mojim člancima. Hvala na pomoći. Možeš mi instalirati štogod misliš da će mi pomoći. --Pino silvestre (razgovor) 21:34, 29. svibanj 2009. (CEST)

Imam one osnovne, umetni sliku, medij, jednadžbu, potpis itd... Ništa dodatno nemam. --Boris278 (razgovor) 11:25, 30. svibanj 2009. (CEST)

nadam se da si sad zadovoljan. --Ex13 (razgovor) 18:55, 30. svibanj 2009. (CEST)

Provjera[uredi kôd]

Bi li mogao provjeriti samo jesam li dobro i prema pravilima Wikipedije postavio sliku na stranici Grčka čančara. --Stipe Mustapić (razgovor) 23:53, 30. svibanj 2009. (CEST)

Ostavi me na miru. Ti si izrazio svoje mišljenje, ja svoje i to će ostati zapisano dok je wikipedije. Imam pravo izraziti ono što mislim. Slobodno ponovno revertaj, ja se sigurno više neću mješati. --D tom 08:36, 1. lipanj 2009. (CEST)

da. To je bila stranica o plemenu Draganići, na koju su vodile vodile krive inter-wiki poveznice za naselje Draganić. Tekst o plemenu sam prebacio na novu stranicu a na staroj otvorio o naselju.

Botovi su krivo povezivali a ja nisam zagledavao. Baš dobro da si uočio. --Zeljko (razgovor) 10:38, 2. lipanj 2009. (CEST)

Vidiš morao sam prebacivat zbog nepismenih botova. sada je pleme tu jer su botovi bez pameti. Ništa nije pametnije od ljudskog mozga, nikakav stroj ni program. http://hr.wikipedia.org/wiki/Dragani%C4%87i_(pleme)

Arbitraža, odgovor (2)[uredi kôd]

Na ovim izborima glasuje se "za" i "protiv" predloženog sastava, ne za pojedinačne kandidate. Svaki suradnik ima jedan glas. Pravilo "do 7" ili "samo 7" glasova, ovisno o rezultatima glasovanja vrijedit će na sljedećim izborima. Što se tiče kandidata, nisam bio tu dok se dogovarala o početnih 10, ali koliko mi je potvrdilo nekoliko (neutralnih) suradnika, ti si se s njima složio, odnosno predložio većinu (ili sve). Rukovodeći se Željkovom željom da izglasamo sve predložene kandidate (nažalost 2 su u međuvremenu odustala), predložio sam da izglasamo sve, jer mi se u ovom trenutku to učinilo najoptimalnije.

Nebih se upuštao u ocjenu predvidljivosti. --Ex13 (razgovor) 11:46, 2. lipanj 2009. (CEST)


Trenutačno nisam u tehničkoj mogućnosti doći na IRC, a možda je bolje da razjasnim stvari ovdje javno, jer možda i druge muče ova pitanja.
Sada se biraju članovi Odbora, ne kandidati za članove odbora. Dakle, ovih osam, ako prođu na izborima, bit će članovi odbora. Tko će biti u aktivnom odboru, a tko u dopunskom, odlučit će sami članovi odbora. Mislim da su to odgovorni ljudi koji se međusobno lakše dogovore, nego mi svi skupa.
Što se tiče sljedećih izbora, odnosno koliko glasova ćeš imati, upravo o tome se sada glasuje (inačica A i inačica B).
Još jednom ponavljam, sada se glasuje za predloženi sastav od 8 članova.--Ex13 (razgovor) 11:58, 2. lipanj 2009. (CEST)
Štogod da sam predložio, netko bi našao primjedbu. Ovakav način glasovanja, u ovom trenutku učinio mi se najoptimalniji. Kandidati su sve ozbiljni ljudi, i ne želim da se s njima poigravamo. Ja sam se upetljao u sve ovo iz razloga što ne želim da nam netko s mete određuje pravila, a bilo je takvih zagovornika. Jer, stjuardi ne pišu članke na hrvatskom, pa nemoraju niti pravila. A da mislim da će AO nešto riješiti, neće. Jer neki suradnici prvo neke stvari trebaju raščistiti sami sa sobom.
PS. neznam da li si vidio moju napomenu u Kafiću. Ne komuniciram mailovima dok ovo traje. --Ex13 (razgovor) 12:13, 2. lipanj 2009. (CEST)

Primjetio sam tvoje pitanje upućeno suradniku SpeedyGonsalesu. Prema Wikipedija:Botovi, botu se ukida status, ako više od 12 mjeseci nije bio aktivan. --Ex13 (razgovor) 11:46, 2. lipanj 2009. (CEST)

Bajkonur![uredi kôd]

Prvo da pitam - vidjevši na glavnoj strani BajkAnur, ne znam više koji je pravi naziv - pa sam preusmjerio? I dal je možda dobro razdvojit Bajkonur grad od Bajkonur kozmodroma? Vedran12 (razgovor) 17:08, 2. lipanj 2009. (CEST)

Radi, samo čekam zastavicu da štogod konkretno počnem... Hvala za upute! Možeš li mi objasnit kako bih ispravio poveznice na više članaka odjednom? Recimo ovo u ovo, tj. te poveznice u svim člancima.--Phantom (razgovor) 15:17, 3. lipanj 2009. (CEST)

Vandal[uredi kôd]

Ovoga smo već vidjeli pod više drugih nikova. Mislim da ga treba odmah blokirati, jer su mu svi doprinosi provokacije: [9], [10], [11], [12], [13], [14].--Donatus (razgovor) 06:13, 4. lipanj 2009. (CEST)

Valute[uredi kôd]

Primljeno na znanje. I postavljao sam valute u obje kategorije. Iranski rijel je kreiran prošle godine, a onda još nisam znao da tako moram, pa mi je sad promaklo dodati. Pozz! Sauly  08:16, 4. lipanj 2009. (CEST)

Zaštićena stranica[uredi kôd]

Vidiš, sasvim sam zaboravio da je stranica zaštićena. Mislim da za to više nema razloga, pa bih te molio da skineš zaštitu.--Donatus (razgovor) 08:20, 4. lipanj 2009. (CEST)

meni nešto nije jasno[uredi kôd]

kako može album (A) Katy Perry biti očekivan album ili album u pripremi ako je album snimljen a nikad objavljen? --SveroH (razgovor) 10:23, 4. lipanj 2009. (CEST)

Pop-rock[uredi kôd]

Ante, ovo si vjerojatno napravio radi crvenih poveznica, međutim to je žanr koji je mješavina pop i rock glazbe pa bi preusmjeravanje trebalo obrisati kako bi se mogao napraviti zaseban članak o tom stilu ;-).--frk@ 10:56, 4. lipanj 2009. (CEST)

ovako... Kad su u pitanju na glavnim stranicama naselja iz 1991., postavljam na dnu stranice predložak, tako da to nije problem i ne stvara "gužvu", a podaci ostaju. Bivša naselja stavljam jer ne mogu da odredim za sve koje je gdje pripalo, a postavljam podatke za 1971. i 1981. godinu. Mislim da to možemo kasnije da riješimo bito mi je samo da prekucam, poslije ćemo srediti. Ako imaš još neki prijedlog ok, javni se.

Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 12:43, 4. lipanj 2009. (CEST)

Pitao sam Godunova:


Zašto dva članka: Demografija Čelinca i Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Čelinac? Namjeravam uskoro raditi naselja Hrvatske, ali raditi 2 ili više članaka o stanovništvu svih općina je..... suvišno. Ova jedna rečenica u Demografija Čelinca može slobodno stajati u članku o Čelincu, a poveznica može biti na Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Čelinac (to je jedno od mogućih rješenja). SpeedyGonsales 13:17, 4. lipanj 2009. (CEST)


Dobio sam odgovor:


molim te!, za sve nejasnoce obrati se korisniku Ante Perković. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 13:23, 4. lipanj 2009. (CEST)


Možeš ti odgovoriti kad to Godunov prebacuje na tebe? Hvala. SpeedyGonsales 13:45, 4. lipanj 2009. (CEST)

Molba tebi (pošto si ti radio članke tipa Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Mrkonjić Grad): Dogovor o bojama. Naime, ove postojeće boje su toliko intenzivne da su brojevi nečitki, pa članci gube svrhu. Možeš li to ublažiti (promijeniti boje) kako su se dogovorili Godunov i Roberta F.? Hvala. SpeedyGonsales 16:55, 4. lipanj 2009. (CEST)