Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva21

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Zastava Hrvatske[uredi kôd]

Ukoliko si možda ti kolega Minestrone s commonsa molim te da prestaneš edit-war i da počneš razgovarati na stranici za razgovor. Ukoliko nisi Minestrone onda moja pogrješka, ali bez obzira na grješke zauvijek ću pamtiti tvoje čuđenje koje izgleda otprilike ovako: Ja: crven-bijeli-plavi, Ti:Ma nije plavi, modri je, Ja:Pogledaj malo bolje, Ti:Pa da plavi je. Jednostavno prestani, nitko se ne buni osim tebe i onih koji bi sve učinili da se uvuku vlasti u g.z.cu (ti još nisi u toj kategoriji, za sada je u njoj samo Suradnik13). -- Goran 23:07, 16. siječanj 2008. (CET)

Homoseksualnost[uredi kôd]

Često kategoriziraš, a vidim da si i sada to radio, pa me zanima što misliš o poruci koju sam dobio [1]. Otvara kontroverzna pitanja. Privatno se mogu s time složiti, ali nisam baš siguran da se to treba tako kategorizirati kako on kaže, ali s druge strane niti kategorija seksualnost mi se ne čini dovoljna jer homoseksualizam, barem se meni tako čini, se ne odnosi samo na seks mešu istim spolom nego je to i takoreći način razmišljanja, svjetonazor. Neki se tako deklariraju pa nikad nisu imali odnose. Što misliš? --Flopy 12:20, 17. siječanj 2008. (CET)

Eh, Ante....[uredi kôd]

u odnosu na rod....sama ne znam....Naše enc. za rod često (ne uvijek) koriste jedninu. Ovo zato, jer vrsta u pravilu uz naziv roda ima još jednu riječ, najčešće pridjev tako da je teško reći da postoji pravilo, osim za porodicu, ona je uvijek u množini. Sad sam gledala, u našoj enc. je u jednini, jagoda rod Fragaria. Branka France 17:54, 17. siječanj 2008. (CET)

Poštovani,

tražio sam podatke o Najvećem brodu na svijetu, pa sam dobio da je to "Knock Nevis", premda je to netočan - zastario podatak.

Naime, krajem siječnja 2007. godine u Puli je porinut malo veći brod, ali je interesantno da su ga sagradili NAŠI brodograditelji, a samim tim bi trebalo dopuniti, ispraviti izmjeniti...

PULA - U pulskom brodogradilištu Uljanik, u četvrtak je upriličena svečanost krštenja gradnje 463 (»Höegh Delhija«). Riječ je o brodu za prijevoz 7.000 automobila i kamiona, dosad najvećem tog tipa izgrađenih u Uljaniku, ali i u svijetu. Kuma broda je Julie Parsons, supruga Rogera Parsonsa, poslovnog suradnika vlasnika kompanije »Gram«. Ugovor za gradnju potpisan je u studenom 2003. s norveškim naručiteljem. To je prvi brod od dosad dva ugovorena istovjetna broda za naručitelja. Ima 13 paluba, a površina garaža iznosi 58.819 četvornih metara. Najveći brod na svijetu prevoziti će automobile iz Japana i Koreje u Europu i Ameriku. [P. A.]

Dobar dan! Trebala bi mi analiza neke umjetničke slike za faks. kako doći do toga?? Hvala

toxoplazmosa ili toxoplasmosis[uredi kôd]

Poštovanje Gospodine Perkoviću ,

sticajem neprilika morao sam se više raspitati o toxoplazmosi ili toxoplasmosis-u . Pošto živim u Dominikanskoj Republici najsigurniji način mi je bio internet .

S obzirom da je trećina sveta zaražena (inficirana) njime očekivao sam da ću naći dosta opširnih informacija , kad ono , daleko od toga . Samo neka štura objašnjenja . Moram priznati da ima mnogo o ovoj temi i trudnicama , što jeste najvažnije , ali van toga izuzetno malo , skoro nimalo .

Bio bih vam veoma zahvalan ako bi ste me mogli obavestiti gde mogu pronaći detaljne informacije na našem jeziku ,u smislu simptoma i lečenja , kao i posledica pošto zauvek ostaje u telu kao i salmonela , a verujem i da bi se ti podaci trebali naci i na Wikipediji.

Unapred zahvalan
Milutin Živković
mikivrgov@hotmail.com

Ante, ja sam ovom korisniku poslala linkove za toksoplazmozu, jer sam i sama nedugo malo istraživala, tako da, ako nisi, ne trebaš na ovo više odgovarati. Branka France 10:23, 22. siječanj 2008. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Bok.

Trenutno postoji kategorija Big Brother (kao i na en wiki) ali sad kad malo gledam, vidim da je glupo imati takvu kategoriju, jer ne vjerujem da će itko na hrvatskoj wikipediji pisat o Big Brotheru u Ruandi, Indiji i sl. Zato je možda bolje stvorit kategoriju Reality show, članke premjestit tu, a Big Brother kategoriju obrisat. Tako bi bilo sve preglednije i po meni logičnije. Rekoše mi da se obratim tebi, pa... --Tonian١ 20:51, 23. siječanj 2008. (CET)

Kad bude dovoljno materijala za Reality show, imat ćemo Televizija > Reality show > Big Brother. --Ante Perkovic 10:23, 2. veljača 2008. (CET)

Beli Manastir[uredi kôd]

Pozdrav!

Utipkao ja "Beli Manastir" u tražilicu hrvatske wikipedije, i imam što vidjeti. Neki vam se smrad ubacio i izmijenio rubriku/poglavlje (ili kako već to nazivate) Demografija. Pisalo: 99,9% Srba i "nešto malo ustaša". To me uvrijedilo podjednako koliko uvredljivim i jadnim smatram kad netko Srbe kao narod naziva "četnicima". Stoga sam bio toliko slobodan da to izmijenim u skladu s podacima na "glavnoj" wikipediji.

Ukoliko nemate na raspolaganju dovoljno kvalitetan način (softversko rješenje...?) za sprečavanje takvih kretenluka, želim vam što manje takvih incidenata. A ukoliko postoji metoda prema kojoj biste mogli preventivno djelovati... Go ahead! Ionako nama, korisnicima inače fenomenalnog web 2.0 rješenja, dovoljno opterećenje predstavlja upitna relevantnost tekstova određenih kategorija (najsuvremenija povijest, itd.). Ne trebaju nam i ispadi te vrste.

molim pojašnjenje[uredi kôd]

što je to?, da ne pogriješim drugi put, najlakše je dijeliti upozorenja, a da me malo probate naučiti, možda drugi put ne bih falio. --Bicikla 10:47, 4. veljača 2008. (CET)

Otheruses[uredi kôd]

Da, objasnio jesi. Ali posljednji obrisani primjeri nisu dio onoga oko čega smo se složili. Ali, moguće je da griješim. Pozdrav, --Sanya 19:52, 4. veljača 2008. (CET)

Možeš li mi potvrditi točnost ovoga, bot mi je dodavao na drugim Wiki 2239 na 2244 ili obrnuto, pa sam krenuo provjerit, koliko vidim to je isto. Pozdrav. --Dalibor Bosits © 14:02, 8. veljača 2008. (CET)

  • preveo jednu neprevedenu riječ i izbacio navodno

--Jolo Buki Original 19:48, 14. veljača 2008. (CET)

Uređujete Ustav Republike Hrvatske[uredi kôd]

pozdrav,

izmjenio sam text koji se ticao Ustava RH. Pisalo je naime da je ustav donesen 22. prosinca, sto nije posve tocno. Donesen je dan ranije na sjednici Sabora RH, a svecano je proglasen 22.12.

Zbog takve sitnice 6 mjeseci[uredi kôd]

Stvarno nisam znao za takvu oznaku, mislim na onu

 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Hrvatski vojnik (http://www.hrvatski-vojnik.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Hrvatski vojnik.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.

ali kolega Suradnik13 nije to napisao na stranici za razgovor kao što piše ovdje

Wikicitati »Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričitu dozvolu. Ako imate dozvolu, napišite to na stranici za razgovor ili ...«

. -- Suradnik:Goran.

Čak ta oznaka nije bila postavljena u samom članku, gdje je to bilo vidljivo? Suradnik13 nije ni na koji način naznačio da je tekst uz dopuštenje Hr. vojn. Vjerujem da bi njihovo uredništvo imalo što za reći ako takva oznaka nije postavljena tamo gdje bi trebala, a tekst je njihov. -- Suradnik:Goran.

Nadam se da ovo obraćanje ne predstavlja "težak" prekršaj.

Progresivno si me kaznio iako za to nisi imao temelj.

postovani ante perkovic,molim da ne mjenjate podatak o godini smirti Franje Lederera jer nije tocna. Ja imam tocan podatak da je umro 1931 godine u Dubrovniku.Mozda se ne radi o istoj osobi sa stranice na koju ste vi naisli. U sljedećj promjeni teksta napisat cu i izvor podatka.

stovani suradniče Ante Perković, nemate tocan podatak da je Frano Lederer umro 1955 i molim da ne mjenjate datum mozda se radi o drugoj osobi. Ja sam pisao o Frani Ledereru Rodjenom u Stonu 1868 koji je umro u Dubrovniku 1931, radio kao glazbeni pedagog i orguljaš. Izvor podatka možete vidjeti u Časopisu za crkvenu glazbu iz 1932 godine svezak 1, strana 23, 24. Molim da ispravite taj datum i da me odblokirate.Hvala unaprijed. Nikša Lendić, crkveni glazbenik iz Splita.

postovani gospodine nisam prepisao clanak s interneta nego s programa kojeg je Pavao Mašić napisao uoči svog orguljaškog koncerta u Splitu 2003 - a ujedno sam se i upoznao s njim osobno jer sam i ja crkveni glazbenik orguljaš. hvala na brisanju.

Dogovor[uredi kôd]

Radim prema dogovoru. Uvijek je poželjno da ima što manje preusmjeravanja. A što se tiče suradnika, naći će se oni koji će dva puta napisati jedno-te-isti članak o istom selu, samo što jedan u zagradi ima (selo), a drugi općinu u kojoj se nalazi :) --Suradnik13 21:11, 21. veljača 2008. (CET)

Ajd molim te nemoj raditi Milna (Brač). Nešto smo se dogovorili. --Suradnik13 21:14, 21. veljača 2008. (CET)
Vjerojatno si upoznat sa smjernicom Wikipedija:Preusmjeravanje (Kada NE koristiti preusmjeravanje) --Suradnik13 21:30, 21. veljača 2008. (CET)

Za Las Vegas me je briga. Ja sam krenuo sređivati članke o hrvatskim naseljima, jer je to potrebno. Na člancima pišu svakakve stvari, kvaliteta im se kreće od vrlo lošeg do vrlo dobrog. Ja sam se pokušao s tobom dogovoriti oko nekih stvari, ali koliko sam primjetio, odustao si, a ja ne želim čekat ponovno pun mjesec.

Gubitak vremena je bilo sređivanje stvari za koje si najviše ti zaslužan (izvukao sam stvari samo koje je Andrej obrisao):

  1. 15:54, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Zaton, Nin" ‎
  2. 15:54, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Zapolje (kod Cernika)" ‎
  3. 15:53, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Ugljan (mjesto)" ‎
  4. 15:53, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Trnjani (kod Garčina)" ‎
  5. 15:53, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Slum (kod Buzeta)" ‎
  6. 15:53, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Prnjavor (Slavonski Brod)" ‎
  7. 15:52, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Prijevor, Dubrovnik" ‎
  8. 15:52, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Poljana (Ugljan)" ‎
  9. 15:51, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Poljana, Preko" ‎
  10. 15:50, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Podhum (naselje kod Rijeke)" ‎(ovaj naziv me se najviše dojmio)
  11. 15:50, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Orašac, Dubrovnik" ‎
  12. 15:50, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Mlini, Župa dubrovačka"
  13. 18:15, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Nova Kapela (Brodsko-posavska županija)"
  14. 18:15, 5. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Dol (Hvar)" ‎
  15. 18:45, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Cetina (selo)" ‎)
  16. 18:45, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Dolac (općina Primošten)" ‎
  17. 18:48, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Vrpolje (kod Šibenika)" ‎
  18. 18:48, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Poljica (na Hvaru)" ‎
  19. 18:48, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Poljica (Gdinj)" ‎
  20. 18:47, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Milna, Vis" ‎
  21. 18:47, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Milna, Hvar" ‎
  22. 18:46, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Kuljani (općina Dvor)" ‎
  23. 18:46, 6. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Kozarac (općina Gvozd)" ‎
  24. 17:18, 7. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Milna (Brač)" ‎
  25. 17:17, 7. veljača 2008. Andrej Šalov (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Milna, Brač" ‎

Poznavajući koliko ljudska mašta može ići daleko, mislim da će se uvijek naći netko tko će pored silnih inačica nazivlja, izmisliti neku svoju. Osim toga, na grupi postoji jedan post koji nosi naziv Galicija. Nadam se da ćeš shvatit što je pisac time htio reći (autor nisam ja), a sudeći po gore navedenoj evidenciji brisanja i drugi kolege su sličnog razmišljanja.

Ako mi želiš pomoći dobro, ali ako mi želiš prigovarati, onda to čini nekom drugom. Za mene je priča završena. --Suradnik13 09:22, 22. veljača 2008. (CET)

članci za brisanje[uredi kôd]

baci oko na popis članaka za brisanje, nešto tamo ne štima --ARMchoir 09:31, 22. veljača 2008. (CET)

I jel sad vidiš grešku koju radiš? Čemu sad služi stranica Ravnice (razdvojba)? --Suradnik13 16:29, 22. veljača 2008. (CET)

Komentar pisca o Vojnoj Krajini i Velikosrpskoj ideologiji[uredi kôd]

Dragi gospodine, Ja Vam pisem iz Australije, rodjena sam u Rijeci i vecina moje rodbine su Srbi iz slavonske i licke Vojne krajine. Uglavnom se slazem s tim clankom (ne znam tko ga je napisao) ali imam nekoliko komentara koje bih zeljela izraziti. Vojna Krajina je absolutno mjesanog stanovnistva kao sto je to napisano u tom clanku, u nekim djelovima ima vise Hrvata, a u drugima Srba, iako DNA rezultati pokazuju da slavenskih gena ima samo 14% u srpskom, i 32% hrvatskom stanovnistvu. Dakle vecina ljudi vjerovatno je pre-slavensko kao sto Vas clanak kaze (takozvani Vlasi, koji su opet Indo-evropski narod). Medjutim ako se ljudi opredijele za Hrvate ili Srbe na osnovu religije kao sto Vas clanak pominje moramo s tim se sluziti jer nam je to bliza povijest. Nisam absolutno srpski nacionalist stoga se slazem da je Vojna Krajina dio Hrvatske i uvijek jesam, ali bih voljela kad bi Srbi prestali uvelicavati Vojnu Krajinu kao srpsku i Hrvati je prestali umanjivati kao da tamo nema uopce i nikad nije bilo puno Srba. Nesto izmedju (istina) bi bilo dobro. Imam rodbine koja je poginula u Jasenovcu ili mucena od NDH, i voljela bih da se o tome otvoreno govori i prizna jer su i manji broj Hrvata i muslimana isto tako zavrsili, a ne da se to sve umanjiva ili cak slavi, kao da se nista nije desilo jer Hrvatska, ja smatram je moja zemlja i uvijek ce biti. Hrvatska ima kompleksnu povijest kao i vecina zemalja u svijetu, i otvorenost i iskrenost oko toga bi bilo bolje nego tvrditi da su Srbi i Hrvati totalno drugaciji narod ili da Srbi uopce ne postoje u Hrvatskoj ili da su Srbi obranili Hrvatsku od Turaka, je nepotrebno i neistinito. Svi bi se trebali pomaknuti prema naprijed, a ne unazad. Sve najbolje!

Jelena Becanovic

Potsjećam: svatko može mijenjati članke. --Ante Perkovic 19:26, 24. veljača 2008. (CET)

vidim da si obrisao moj redirect. di san falija? --ARMchoir 09:08, 28. veljača 2008. (CET)

slike dresova[uredi kôd]

evo sredio sam slike kako si pozelio. pozdrav --zicera 28.02.08, 9:22 (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Poštovana, Nedavno sam tražila na vašoj stranici pojam permakulturist i nisam našla što me je iznenadilo. Tražeći dalje našla sam na drugim stranicama za koje nisam znala da postoje. Mislim da ste vi ipak najpoznatiji, uvijek prvo kod vas pogledam što me zanima, pa bi mogli objaviti značenje pojma za druge koji će tražitit. Sažela sam to što sam pročitala u par rečenica pa vam dostavljam jer nemam pojma kako bi to sama postavila. Hvala i srdačan pozdrav!

Prvi put riječ permakultura upotrijebila su dvojica Australaca; David Holmgren i Bill Mollison sredinom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Nastala je spajanjem dviju riječi: PERMAnentna agriKULTURA . To je način života i rada koji u obzir uzima sve potencijalne izvore energije koje nam priroda nudi (vjetar, sunce, zemlja, voda) i iskorištava ih na najbolji mogući način, upotrebljavajući najmanju moguću snagu s ciljem da se stvori samoodrživa cjelina. U permakulturi nema otpada, sve se ponovno koristi, a sve što se iskoristilo se obnavlja i priroda se ne oštećuje.

Članak o Siveriću[uredi kôd]

Članak koji sam stavio na stranice je moj autorski rad

TABLICA[uredi kôd]

kako se radi tablica

nogometni dresovi[uredi kôd]

zanima me di mos nac dresove za klub o kojem radim..za domace i gostujuce jer radim clanak o nogometnom klubu pa me zanima

Ne mogu još uređivati članak, nisu prošla četiri dana. :) --Specijalac007 21:01, 3. ožujak 2008. (CET)

hrvatski blok-razdvojba[uredi kôd]

Bog!

Možeš li napraviti razdvojbu Hrvatskom Bloku?

Nisam siguran kako to napraviti.

Naime postoji članak http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_blok

Suvremenoj hrvatskoj javnosti je pak poznatiji Hrvatski Blok Pašalića i ekipe?

--Anto 16:52, 5. ožujak 2008. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Mogu i već jesma , samo eto to prije nisam mogo skontat kako se pravi. Pozdrav! Man Usk 17:58, 5. ožujak 2008. (CET)

jel mi sad u redu?? Ak ne onda mi please odg,zast

ZASTO STE MI TO IZBRISALI S NK NOVALJOM,ha

???????[uredi kôd]

PA SVE SAM DOBRO NAPRAVIO TO VI NAMJERNO RADITE

IIIIii[uredi kôd]

JE MI SAD VALJA (NK NOVALJA)

Možda je bolje ovaj predložak premjestiti na Predložak:Lik iz stripa Peanuts? Al' mi nešto ovaj predložak {{CURRENTTIME}} ne radi (odn. neispravan je) i pokazuje da je (zamisli! ;D) 17 h i 12 min. O čemu je riječ?... ;) --Vatrena ptica

Vrijeme na poslužitelju:
19:55
Lokalno vrijeme:
20:55
--Vatrena ptica 21:03, 6. ožujak 2008. (CET)


Pozdrav[uredi kôd]

Ante, daj malo obzira prema novim suradnicima, čemu ovo ?, pa čekaj, naučit ću sve polako , tek sam krenula sa radom na wikiju, pogledaj na mojoj stranici (kad si već na njoj) datum kad sam počela sa radom, nitko nije savršen niti uči tako brzo, dovoljno je bilo jedanput upozoriti me...shvatila sam te i nakon prve poruke samo nisam stigla još sve ispraviti, ali eto lijepo od tebe kad si sve to popravio...neudaljavajte suradnike na takav način sa wikija, netaktičnost je već udaljila neke iznimno kvalitetne suradnike koji su puno toga vrijednog dali ovoj wikipediji!--Luna 21:53, 6. ožujak 2008. (CET)

isprika, ali...[uredi kôd]

Uredu, ispričavam se, ali morao sam izmijeniti to, i nadopisati svoje, jer na što bi to ličilo, kad ne bi normalno napisao rečenicu, nego samo dodao. Pirotehničar sam po struci, i imam dosta literature o tome, i ja sam napisao oni tekst o inicijalnim eksplozivima, i sam sam svoj tekst išao izmijeniti.

problem s novo napravljenim člankom[uredi kôd]

Napravila sam novi članak "One red paperclip (Jedna crvena spajalica)" i sada mi je problem taj što ga tražilica nemože naći pod "One red paperclip" nego moram upisati u tražilicu kompletan naziv sa zagradom... izgleda da je ta zagrada problem. url stranice je http://hr.wikipedia.org/wiki/One_red_paperclip_%28Jedna_crvena_spajalica%29 Neznam kako promijeniti taj naslov i ukloniti problem pa vam se javljam. Hvala --OZ 00:15, 7. ožujak 2008. (CET)

Imate lijet logo!

Alpski skijaši[uredi kôd]

Hvala za kategoriju u izradi :-)

Divna Jakšić 17:57, 8. ožujak 2008. (CET)

Hokejaši na ledu vs Igrači hokeja na ledu[uredi kôd]

ne znam di je bed osim u tome što si ti nazvao tu Kategoriju:Igrači hokeja na ledu. Svugdje dalje su Hokejaši na ledu ?!?! Ako bi nastavili tako, mogli bi imati i Igrače nogometa i igrače rukometa i šta ja znam što još ... možda bi mogli pitati Kuburu jer je on majstor u smišljanju novih naziva :-)

Divna Jakšić 18:28, 8. ožujak 2008. (CET)

Poštovani Ante ja sam Hrvoje, danas sam pristupio Wikipediji, izmijenio sam članak oji govori o Milni na otoku Hvaru, Vi ste ga izbrisali, uz obrazloženje vezano uz autorska prava. Pošto sam ja autor ovoga texta mislim da bi trebao ostaio objavljen. Možda sam nešto loše napravio a da nisam znao. Molim Vas da mi pomognete oko ovoga. Ja sam autor i oko 200 drugih textova koji su vezani uz naša mjesta i gradove koje imam prevedene na 6 svjetskih jezika. Molim upute kako da ovo iskoristimo na Wikipediji. I imam još jedno pitanje, dali smijem navesti vanjsku poveznicu na moje stranice, pošto su to mooji textovi. Hvala. Ispričavam se ako sam slabo informiran, te sam nehotice narušio Vaša pravila. L.p. Hrvoje Kovčalija

Kažeš da si otvorio temu o pirotehnici, pa ja sam je otvorio i napisao, ali nisam imao potrebe za wikipoveznice.

Hvala[uredi kôd]

Hvala puno na pomoći u "slučaju Šušak"! Nahabedere 15:20, 9. ožujak 2008. (CET)

Zloupotrebljavaš administratorska prava --Suradnik13 16:05, 9. ožujak 2008. (CET)

Nemamo se o čemu više razgovarati --Suradnik13 16:09, 9. ožujak 2008. (CET)

Već sam zamolio jednog admina, ali ovaj put ću i tebe. Zamolio bih te da trajno blokiraš Suradnik13 i obrišeš sve moje stranice u skladu s [2]. Hvala. Lijepi pozdrav --Suradnik13 16:13, 9. ožujak 2008. (CET)

DAN D[uredi kôd]

Imam maturalnu radnju iz Dana-D...kako ja to mogu stavit na wikipediju?..malo mi je glupo da bude ovako ¨malo¨ informacija a ja imam sve o tome..

Samo ja[uredi kôd]

TI si stvarno nisko pao, NE Wikipedija. Sramota. Boriš se na stranim wikipedijama protiv nekakvih propagandnih pizdarija, na hrvatskoj je dopuštaš. Mene optužuješ da ne dajem objašnjenje, iako sam ga dao na stranici za razgovor, a TI ga nisi dao. Osim toga, jedne novine i nisu bogzna kakva referenca (sjeti se Jutarnjeg!). Nije ni NYT sveta krava (pročitaj tko je napisao tekst, i pročitaj ono što sam ja napisao na stranici za razgovor.) Išao si protiv TRI suradnika (Zrinskog, Andreja i mene - pogledaj stare izmjene). Nadalje, ako se i nisi ogriješio o pravila o navođenju izvora, upravo sad si se ogriješio o jednom drugo pravilo. Nadam se da ćeš barem sad shvatiti koje. Stvarno si me razočarao. Serem ti se ja na takvu objektivnost — Prethodni nepotpisani komentar napisao je ex-Suradnik13 (razgovordoprinosi)

Idi na Razgovor:Gojko Šušak, ne ovdje. Ja prihvaćam argumente, ali ne mogu nikome čitati misli. Ako imaš što za reći, napiši tamo. --Ante Perkovic 21:33, 9. ožujak 2008. (CET)

Izvori i njihove slabosti[uredi kôd]

Davno je prošlo vrijeme kad sam ono što čitam na papiru i čujem na radiju ili televiziji interpretirao kao istinu, već dugo znam kako mediji funkcioniraju, znam za javne tajne (koje nikad ne dođu do medija), i za lobističke mitove i novinarske patke.

Za razliku od enciklopedija i stručne literature kojima ako su dovoljno brojni možemo vjerovati, mediji su samo izvori - nikako nisu automatski izvori istina. No treba imati na umu da su mediji praćeni, pa ono što je objavljeno postaje javno poznato, i kao takvo se treba tretirati, a na nama je da razlikujemo provjerene izvore (i informacije) od neprovjerenih, i prikladno ih predstavimo. Naravno, uvijek će biti onih koji će vidjeti samo ono što žele i za to se zalagati, ali postoje mehanizmi elegantnog rješavanja takvih problema. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 10:29, 10. ožujak 2008. (CET)

Slika:Bokeljska mornarica.jpg[uredi kôd]

Slika:Bokeljska mornarica.jpg vidjeh da je predložena za brisanje, a piše da je iz Hrvenc. Šteta je obrisati, samo što je žalosno da se postavljač ne trudi barem dodati Infosliku --Zapos 12:24, 12. ožujak 2008. (CET)

sbris :)[uredi kôd]

Sve te nepropisno označene će se bez problema moći obrisati nakon 23. 3. Čuvaj miša --MayaSimFan 00:11, 20. ožujak 2008. (CET)