Razgovor sa suradnikom:TheFlag

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

TheFlag, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 00:38, 3. siječnja 2012. (CET)

Zaostatci, pravopis, hrvatski jezik[uredi]

[1] Ostalo ti je još dosta na njemačkom koji nisi preveo na hrvatski niti uskladio s pravopisom hrvatskog jezika. Kubura (razgovor) 03:40, 3. siječnja 2012. (CET)

Haplogrupa I2 i ostale[uredi]

Poštovani, tekst na gore navedenoj stranici ne zadovoljava enciklopedijske kriterije (izvori), te je premješten na stranicu za razgovor i bit će obrisan za 2 tjedna ako u međuvremenu ne postane valjani enciklopedijski članak. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 01:24, 14. rujna 2018. (CEST)

Odgovaranje u novom odlomku[uredi]

[2][3] Zašto nisi odgovorio u novom odlomku, nego si poruku ostavio pod neki stari koji nije u svezi s tvojom porukom? Kubura (razgovor) 23:04, 29. listopada 2018. (CET)


Zato što uopće ne znam kako bi to trebao odgvoriti.

Mauro Biglino[uredi]

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Mauro Biglino bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wikistandardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. --MateoKatanaCRO (razgovor) 17:36, 16. prosinca 2018. (CET)

Strukturni krugovi[uredi]

Ako si ti nacrtao one strukturne krugove prema podatcima iz tablica, onda to valja navesti u opisu slikovne datoteke. Ovako to nitko ne zna. Slike moraju biti uz opis. Stajale su pola godine s oznakom za brisanje, nismo ih obrisali unutar dva tjedna, a opis nije došao, pa smo ih obrisali. Kubura (razgovor) 00:50, 14. ožujka 2019. (CET)

Slike sam odobrisao. Stavio sam im neki opis [4][5][6][7]. Je li točan? Ako jest, ukloni upitnike iz njih, a u članku gdje su slike, navedi izvor iz Eupedije prema kojem si ih nacrtao. Isto tako, jesi li ti nacrtao ovaj dijagram [8]? Ako jesi, onda stavi predložak za opis {{Infookvir slika}} i ispuni ga. Kubura (razgovor) 01:03, 14. ožujka 2019. (CET)

Kružne dijagrame sam sredio. Sliku "Politički sustav Njemačke" sam napravio tako što sam preveo tekst na izvornoj slici koje više nema jer je zamjenjena detaljnijom verzijom.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je TheFlag (razgovordoprinosi) 01:39, 14. ožujka 2019.

Savjet[uredi]

[9] Referenciju nemoj staviti u naslov, nego u tekst ispod naslova, jer je ljepše tako za vidjeti. Slobodno iskopiraj tekst naslova u redak ispod naslova, pa tu stavi iza referenciju. Kubura (razgovor) 01:33, 14. ožujka 2019. (CET)

Ovako se ispuni referencija Wikipedija:Navođenje izvora. Ako ne znaš autora, odnosno ako ne piše na stranici otkuda citiraš, ostavi prazno. Ako ne piše na izvoru kad su napisali, i tu ostavi prazno :) . Kubura (razgovor) 01:34, 14. ožujka 2019. (CET)

Kad nacrtaš :)[uredi]

[10] Kad nacrtaš neki grafikon prema podatcima iz tablice pa to postaviš na Wikipediju, slobodno ostavi u opis da si ti nacrtao prema podatcima iz tablice. Zgodno je onda napisati u opisu datoteke "prema podatcima s tablice sa stranice [11]". Kubura (razgovor) 01:37, 14. ožujka 2019. (CET)

Savjet :)[uredi]

Ha, ha, ha, ma ne na predložak [12].

Zapravo, rekao sam ti krivi predložak. Trebaš iskopirati ovaj predložak [13], zalijepiti ga u članak i ispuniti ga. :) Kubura (razgovor) 01:42, 14. ožujka 2019. (CET)


{{Infoslika
|Opis= 
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

Haplogrupe[uredi]

Evo sam ti malo skockao tvoje člančiće o haplogrupama. Ako budeš opet pisao članke, evo ti što još valja dodati.[14] Kubura (razgovor) 01:45, 14. ožujka 2019. (CET)

Mahićno[uredi]

Nuvola apps important.svg Službeni naziv mjesta naveden u Zakonu, kao i u popisima DZS-a 2001. i 2011. je "Mahićno". Za vaše ilustracije (iz članka koji će vjerojatno biti obrisan) dat ću vam ilustraciju o razlikovanju "č" i "ć" u Hrvata: jedno od pitanja u Kviskoteci bilo je:

"Putujući našom lijepom obalom u svakom ćemo gradu i gradiću naići na orijentalni specijalitet pisan na sva 4 ponuđena načina, od kojih je, naravno, samo jedan ispravan. Koji?
A) ČEVAPČIĆI
B) ĆEVAPČIĆI
C) ĆEVAPĆIĆI
D) ČEVAPĆIĆI"
(citat sa str. 13 iz knjige "Kviskoteka", Goluže i Lipanovića, "Sportska tribina", Zagreb 1982.)

Prema tome, ne možete na osnovu rekla-kazala raditi novi članak (koji ste kopirali iz postojećeg) niti mijenjati imena u drugim člancima u kojima se spominje.  • Bonč (razgovor) • Brzalica: lončićem ću te, lončićem ćeš me. •  00:32, 17. kolovoza 2019. (CEST)


Moj odogovor je: E) ČEVAPI

Mjesto se zove Mahično jer tako piše na svim tablama u mjestu, osim na onima na kojima je "č" prepravljeno u "ć" što se jasno vidi na slici koju sam objavio. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je TheFlag (razgovordoprinosi) 07:20, 17. kolovoza 2019.


Na internet stranicama Ministarstva uprave jasno piše "Mahično". — Prethodni nepotpisani komentar napisao je TheFlag (razgovordoprinosi) 10:17, 17. kolovoza 2019.

[15] Zakon regulira nazive naselja i on je mjerodavan. Možete ga naći na vanjskoj poveznici koja se nalazi kao izvor u popisu naselja u Hrvatskoj, na koji sam vas uputio u gornjoj poruci.
Gornja ilustracija nerazlikovanja "č" i "ć" obuhvaća firmopisce (table na cesti ili na ustanovama), web-programere (službene stranice) ... Dopuštam, i u Zakonu se javljaju greške, ali se poprave kad se uoče, što pokazuju izmjene i dopune u konkretnom Zakonu.
Postupak: ako sporite naziv, na SZR članka možete navesti svoje obrazloženje, samovoljne izmjene u člancima smatraju se vandalizmom.  • Bonč (razgovor) • Prodajem savjest. Garantirano ne grize. •  13:41, 17. kolovoza 2019. (CEST)
Moguće je da se nekoć mjesto zvalo drugačije, moguće je da ga jedni stanovnici zovu ovako, drugo onako. Jedno od 10 pravila hrvatske wikipedije je Wikipedija:Provjerljivost. Dakle, ovdje ne navodimo kako netko zove ovo ili ono, nego ovdje rabimo ono što se može vjerodostojno referencirati, odnosno navesti valjan izvor. Više o tome može se saznati proučavajući smjernice ovoga projekta: Wikipedija:Smjernice Wikipedije, a općenite informacije o enciklopedizmu i enciklopedici u člancima Enciklopedizam i Enciklopedika. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 15:45, 17. kolovoza 2019. (CEST)

Gledaje ljudi, mjesto se zove "Mahično" i kraj priče. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je TheFlag (razgovordoprinosi) 16:22, 17. kolovoza 2019.

Potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. --Mateo K 01 (razgovor) 03:34, 18. kolovoza 2019. (CEST)

Potpis 2[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. -Kraljnnm (razgovor) 12:57, 3. studenoga 2019. (CET)

Savjet[uredi]

[16] Porazgovaraj s kolegom na SZR od članka. Za argumente imaš poveznice s međuwikija. Ne budi ti zapovjeđeno, prevedi s drugih projekata i svakako navedi izvore. Kubura (razgovor) 07:20, 4. studenoga 2019. (CET)

Test[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju, zahvaljujemo na vašem testiranju. Vaš je test uspio i upravo je uklonjen. Ako želite i dalje testirati, činite to na stranici za vježbanje, a možete i pogledati kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Ako se niste do sada prijavili možete to učiniti ovdje. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:43, 10. veljače 2020. (CET)