Dodatak:Popis konstruktora u Formuli 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
F1.svg

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
vozači | konstruktori | motori
velike nagrade | staze | svjetski prvaci | pobjednici | otkazane utrke

Ovo je popis konstruktora koji su se natjecali u Formuli 1 od početka Svjetskog prvenstva 1950.

Konstruktori u 2021. (poredak po broju odveženih utrka)[uredi | uredi kôd]

Boja Značenje
Svjetski prvak
Pobjednik Velike nagrade
Debitant
Konstruktor Natječe se od Sjedište
Flag of Italy.svg Ferrari (16) 1950. – danas Flag of Italy.svg Maranello, Italija
Flag of the United Kingdom.svg McLaren (8) 1966. – danas Flag of the United Kingdom.svg Woking, Surrey, Velika Britanija
Flag of the United Kingdom.svg Williams (9) 1975.1976.
1978. – danas
Flag of the United Kingdom.svg Grove, Oxfordshire, Velika Britanija
Flag of Austria.svg Red Bull (4) 2005. – danas Flag of the United Kingdom.svg Milton Keynes, Buckinghamshire, Velika Britanija
Flag of Germany.svg Mercedes (7) 1954.1955.
2010. – danas
Flag of the United Kingdom.svg Brackley, Northamptonshire, Velika Britanija
Flag of Switzerland.svg Alfa Romeo 1950.1951.
1979.1985.
2019. – danas
Flag of Switzerland.svg Hinwil, Švicarska
Flag of the United States.svg Haas 2016. – danas Flag of the United Kingdom.svg Banbury, Oxfordshire, Velika Britanija
Flag of Italy.svg AlphaTauri 2020. – danas Flag of Italy.svg Faenza, Italija
Flag of the United Kingdom.svg Aston Martin 1959.1960.
2021. – danas
Flag of the United Kingdom.svg Silverstone, Northamptonshire, Velika Britanija
Flag of France.svg Alpine 2021. – danas Flag of the United Kingdom.svg Enstone, Oxfordshire, Velika Britanija

Svi konstruktori[uredi | uredi kôd]

Na popisu se nalaze i oni konstruktori koji nisu sudjelovali u utrkama, ali su bili prijavljeni

Boja Značenje
Sezone u kojima su se konstruktori utrkivali pod drugim imenom.
Sezone u kojima su konstruktori bili prijavljeni za pojedine utrke, ali nisu nastupali na utrkama.

A[uredi | uredi kôd]

Konstruktor Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of the United States.svg Adams 1950.1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg AFM 1952.1953. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg AGS 1986.1991. 47 - - - 0 0 12. mjesto (1987.)
Flag of Italy.svg Flag of Switzerland.svg Alfa Romeo 1950.1951.
1979.1985.
2019.2021.
164 10 8 8 12 0 6. mjesto (1983.)
Flag of South Africa 1928-1994.svg Alfa Special 1963., 1965. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg AlphaTauri 2020.2021. 33 1 - 1 0 0 7. mjesto (2020.)
Flag of France.svg Alpine 2021. 16 1 - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Alta 1950.1952. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Amon 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Andrea Moda 1992. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Apollon 1977. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Arrows 1978.1990.
1997.2002., 2003.
291 - 5 3 1 0 5. mjesto (1988.)
Flag of Italy.svg Arzani Volpini 1955. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Aston 1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Aston Martin 1959.1960., 2021. 21 - 1 - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg ATS 1978.1984. 89 - - - 0 0 11. mjesto (1979.)
Flag of Italy.svg A-T-S 1963.1964. 6 - - - 0 0 nikad klasificiran

B[uredi | uredi kôd]

Konstruktor Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of the United Kingdom.svg BAR 1999.2005. 117 - 4 11 2 0 2. mjesto (2004.)
Flag of the United States.svg Bardazon 1950.1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Bellasi 1970.1971. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Flag of Italy.svg Benetton 1986.2001. 260 27 32 43 15 1 1995.
Flag of Argentina.svg Berta 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg BMW 1952.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Flag of Switzerland.svg BMW Sauber 2006.2010. 89 1 10 6 1 0 2. mjesto (2007.)
Flag of the Netherlands.svg Boro 1976.1977. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Brabham 1963.1987.
1989.1992.
394 35 41 48 39 2 1966., 1967.
Flag of the United Kingdom.svg Brawn 2009. 17 8 4 3 5 1 2009.
Flag of the United Kingdom.svg BRM 1951., 1956.1977. 197 17 27 17 11 1 1962.
Flag of the United States.svg Bromme 1950., 1951.1954. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg BRP 1963.1964., 1966. 13 - - - 0 0 6. mjesto (1963.)
Flag of France.svg Bugatti 1956. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran

C[uredi | uredi kôd]

Konstruktor Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of the United States.svg Cantarano 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
  • Flag of Malaysia.svg Caterham
  • Flag of the United States.svg Christensen
  • Flag of the United States.svg Christy
  • Flag of Italy.svg Cisitalia
  • Flag of the United States.svg Clemons
  • Flag of Italy.svg Coloni
  • Flag of the United Kingdom.svg Connaught
  • Flag of the United Kingdom.svg Connew
  • Flag of the United Kingdom.svg Cooper
  • Flag of Brazil.svg Copersucar
  • Flag of the United States.svg Cornis
  • Flag of the United Kingdom.svg Cosworth
  • Flag of Italy.svg Dallara
  • Flag of Italy.svg De Tomaso
  • Flag of the United States.svg Deidt
  • Flag of the United States.svg Del Roy
  • Flag of the United States.svg Dunn
  • Flag of the United States.svg Eagle
  • Flag of Germany.svg Eifelland March
  • Flag of Sweden.svg Ekström
  • Flag of Sweden.svg EL
  • Flag of the United States.svg Elder
  • Flag of the United Kingdom.svg Emeryson
  • Flag of Germany.svg EMW (Eisenacher Motoren Werk)
  • Flag of Belgium (civil).svg ENB (Equipe Nationale Belge)
  • Flag of the United Kingdom.svg Ensign
  • Flag of the United States.svg Epperly
  • Flag of the United Kingdom.svg ERA (English Racing Automobile)
  • Flag of Italy.svg Eurobrun
  • Flag of the United States.svg Ewing
  • Flag of the United Kingdom.svg Ferguson
  • Flag of Brazil.svg Fittipaldi
  • Flag of Italy.svg Fondmetal
  • Flag of the United Kingdom.svg Footwork
  • Flag of India.svg Force India (2008.-2018.)
  • Flag of the United Kingdom.svg Force India (2018.)
  • Flag of Italy.svg Forti
  • Flag of the United Kingdom.svg Frazer Nash
  • Flag of the United Kingdom.svg Fry
  • Flag of the United States.svg Gdula
  • Flag of the United States.svg Gerhardt
  • Flag of the United Kingdom.svg Gilby
  • Flag of France.svg Gordini
  • Flag of the United States.svg Hall
  • Flag of the United Kingdom.svg Hesketh
  • Flag of the United Kingdom.svg Hill
  • Flag of the United States.svg Hillegass
  • Flag of Japan.svg Honda
  • Flag of Spain.svg HRT (Hispania Racing Team)
  • Flag of the United Kingdom.svg HWM (Hersham Walton Motors)
  • Flag of Italy.svg Iso-Marlboro
  • Flag of the United Kingdom.svg Jaguar
  • Flag of the United Kingdom.svg JBW
  • Flag of the United States.svg Johnson
  • Flag of Ireland.svg Jordan
  • Flag of Germany.svg Kauhsen
  • Flag of Germany.svg Klenk
  • Flag of the United States.svg Koehnle
  • Flag of Japan.svg Kojima
  • Flag of the United States.svg Kupiec
  • Flag of the United States.svg Kurtis Kraft
  • Flag of the United States.svg Kuzma
  • Flag of Italy.svg Lamborghini
  • Flag of Italy.svg Lancia
  • Flag of the United States.svg Langley
  • Flag of France.svg Larrousse
  • Flag of South Africa 1928-1994.svg LDS (Louis Douglas Serrurier)
  • Flag of the United Kingdom.svg LEC (Longford Engineering Company)
  • Flag of the United States.svg Lesovsky
  • Flag of the United Kingdom.svg Leyton House
  • Flag of Italy.svg Life
  • Flag of France.svg Ligier
  • Flag of the United Kingdom.svg Lola
  • Flag of the United Kingdom.svg Lotus (1958.-1994.)
  • Flag of Malaysia.svg Lotus (2010.-2011)
  • Flag of the United Kingdom.svg Lotus (2012.-2015.)
  • Flag of the United Kingdom.svg Lyncar
  • Flag of Japan.svg Maki
  • Flag of the United Kingdom.svg Manor
  • Flag of the United Kingdom.svg March
  • Flag of the United States.svg Marchese
  • Flag of France.svg Martini
  • Zastava Ruske Federacije.svg Marussia
  • Flag of Italy.svg Maserati
  • Flag of Italy.svg Maserati Milano
  • Flag of France.svg Matra
  • Flag of Switzerland.svg MBM (Monteverdi Binningen Motors)
  • Flag of the United Kingdom.svg McGuire
  • Flag of Italy.svg Merzario
  • Flag of the United States.svg Meskowski
  • Flag of the United States.svg Meyer
  • Zastava Ruske Federacije.svg Midland
  • Flag of the United States.svg Miller
  • Flag of Italy.svg Minardi
  • Flag of Switzerland.svg Monteverdi
  • Flag of the United States.svg Moore
  • Flag of Germany.svg MSM (Mauritz von Strachwitz München)
  • Flag of the United States.svg Olson
  • Flag of the United Kingdom.svg Onyx
  • Flag of Italy.svg OSCA (Officine Specializzate Construzioni Automobili)
  • Flag of Italy.svg Osella
  • Flag of the United Kingdom.svg Pacific
  • Flag of the United States.svg Pankratz
  • Flag of the United States.svg Parnelli
  • Flag of the United States.svg Pawl
  • Flag of the United States.svg Penske
  • Flag of the United States.svg Phillips
  • Flag of the United Kingdom.svg Politoys
  • Flag of Germany.svg Porsche
  • Flag of France.svg Prost
  • Flag of the United States.svg R Miller
  • Flag of the United States.svg Rae
  • Flag of the United Kingdom.svg RAM
  • Flag of the United Kingdom.svg RAM March
  • Flag of the United States.svg Rassey
  • Flag of Rhodesia (1964–1968).svg Realpha
  • Flag of the United Kingdom.svg Rebaque
  • Flag of France.svg Renault
  • Flag of Germany.svg Rial
  • Flag of the United States.svg Rounds Rocket
  • Flag of Switzerland.svg Sauber
  • Flag of the United States.svg Scarab
  • Flag of the United States.svg Schroeder
  • Flag of the United States.svg Scirocco
  • Flag of the United States.svg Scopa
  • Flag of the United States.svg Shadow
  • Flag of the United Kingdom.svg Shannon
  • Flag of the United States.svg Sherman
  • Flag of the United States.svg Shilala
  • Flag of the United States.svg Silnes
  • Flag of France.svg Simca Gordini
  • Flag of the United Kingdom.svg Simtek
  • Flag of the United States.svg Snowberger
  • Flag of the United Kingdom.svg Spirit
  • Flag of the Netherlands.svg Spyker
  • Flag of Canada.svg Stebro
  • Flag of the United States.svg Stevens
  • Flag of the United Kingdom.svg Stewart
  • Flag of Japan.svg Super Aguri
  • Flag of the United Kingdom.svg Surtees
  • Flag of the United States.svg Sutton
  • Flag of Italy.svg SVA (Societa Valdostana Automobili)
  • Flag of the United States.svg Szalai
  • Flag of France.svg Talbot Lago
  • Flag of France.svg Talbot-Darracq
  • Flag of Italy.svg Tec Mec
  • Flag of Italy.svg Tecno
  • Flag of the United States.svg Templeton
  • Flag of the United Kingdom.svg Theodore
  • Flag of the United Kingdom.svg Token
  • Flag of the United Kingdom.svg Toleman
  • Flag of Italy.svg Toro Rosso
  • Flag of Japan.svg Toyota
  • Flag of the United States.svg Trevis
  • Flag of the United Kingdom.svg Trojan
  • Flag of Italy.svg Trussardi
  • Flag of the United States.svg Turner
  • Flag of the United Kingdom.svg Tyrrell
  • Flag of the United Kingdom.svg Vanwall
  • Flag of France.svg Venturi
  • Flag of Germany.svg Veritas
  • Flag of the United Kingdom.svg Virgin (2010.)
  • Zastava Ruske Federacije.svg Virgin (2011.)
  • Flag of the United States.svg Voelker
  • Flag of the United States.svg Watson
  • Flag of the United States.svg Watts
  • Flag of the United States.svg Weidel
  • Flag of the United States.svg Wetteroth
  • Flag of Canada.svg Wolf
  • Flag of Germany.svg Zakspeed

Izvor[uredi | uredi kôd]