Dodatak:Popis vozača u Formuli 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
F1.svg

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
vozači | konstruktori | motori
velike nagrade | staze | svjetski prvaci | pobjednici | otkazane utrke

Abecedni popis vozača koji su u Formuli 1 odvozili najmanje jednu utrku (Veliku nagradu) od početka Svjetskog prvenstva Formule 1 1950.

Vozači u 2021. (poredak po broju odveženih utrka)[uredi | uredi kôd]

Boja Značenje
Svjetski prvak
Pobjednik Velike nagrade
Debitant
Vozač Natječe se od
Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen (1) 2001.2009., 2012. – danas
Flag of Spain.svg Fernando Alonso (2) 2001., 2003.2018., 2021. – danas
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton (7) 2007. – danas
Flag of Germany.svg Sebastian Vettel (4) 2007. – danas
Flag of Mexico.svg Sergio Pérez 2011. – danas
Flag of Australia.svg Daniel Ricciardo 2011. – danas
Flag of Finland.svg Valtteri Bottas 2013. – danas
Flag of the Netherlands.svg Max Verstappen 2015. – danas
Flag of Spain.svg Carlos Sainz 2015. – danas
Flag of Canada.svg Lance Stroll 2017. – danas
Flag of France.svg Esteban Ocon 2016.2018., 2020. - danas
Flag of France.svg Pierre Gasly 2017. – danas
Flag of Monaco.svg Charles Leclerc 2018. – danas
Flag of Italy.svg Antonio Giovinazzi 2017., 2019. – danas
Flag of the United Kingdom.svg George Russell 2019. – danas
Flag of the United Kingdom.svg Lando Norris 2019. – danas
Flag of Canada.svg Nicholas Latifi 2020. – danas
Flag of Germany.svg Mick Schumacher 2021. – danas
Flag of Japan.svg Yuki Tsunoda 2021. – danas
Zastava Ruske Federacije.svg Nikita Mazepin 2021. – danas

Bivši vozači[uredi | uredi kôd]

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


Boja Značenje
Svjetski prvak. U zagradi su sezone naslova.
Pobjednici utrka. U zagradi su brojevi pobjeda.
Osvajači postolja.
Osvajači bodova.

A[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone
Flag of Italy.svg Carlo Abate 1962.1963.
Flag of the United Kingdom.svg George Abecassis 1951.1952.
Flag of the United Kingdom.svg Kenny Acheson 1983., 1985.
Flag of Italy.svg Andrea de Adamich 1968., 1970.1973.
Flag of Belgium (civil).svg Philippe Adams 1994.
Flag of the United States.svg Walt Ader 1950.
Flag of Germany.svg Kurt Adolff 1953.
Flag of the United States.svg Fred Agabashian 1950.1957.
Flag of Germany.svg Kurt Ahrens Jr. 1966.1969.
Flag of the United Kingdom.svg Jack Aitken 2020.
Flag of the Netherlands.svg Christijan Albers 2005.2007.
Flag of Thailand.svg Alexander Albon 2019.2020.
Flag of Italy.svg Michele Alboreto (5) 1981.1994.
Flag of France.svg Jean Alesi (1) 1989.2001.
Flag of Spain.svg Jaime Alguersuari 2009.2011.
Flag of France.svg Philippe Alliot 1984.1990., 1993.1994.
Flag of the United Kingdom.svg Cliff Allison 1958.1961.
Flag of Italy.svg Giovanna Amati 1992.
Flag of the United States.svg George Amick 1958.
Flag of the United States.svg Red Amick 1959.1960.
Flag of New Zealand.svg Chris Amon 1963.1976.
Flag of the United Kingdom.svg Bob Anderson 1963.1967.
Flag of Sweden.svg Conny Andersson 1976.1977.
Flag of the United States.svg Emil Andres 1950.
Flag of the United States.svg Mario Andretti (1978.) 1968.1972., 1974.1982.
Flag of the United States.svg Michael Andretti 1993.
Flag of the United States.svg Keith Andrews 1955.1956.
Flag of Italy.svg Elio de Angelis (2) 1979.1986.
Flag of Italy.svg Marco Apicella 1993.
Flag of Portugal.svg Mário de Araújo Cabral 1959.1960., 1963.1964.
Flag of the United States.svg Frank Armi 1954.
Flag of the United States.svg Chuck Arnold 1959.
Flag of France.svg René Arnoux (7) 1978.1989.
Flag of the United Kingdom.svg Peter Arundell 1963.1964., 1966.
Flag of Italy.svg Alberto Ascari (1952., 1953.) 1950.1955.
Flag of the United Kingdom.svg Peter Ashdown 1959.
Flag of the United Kingdom.svg Ian Ashley 1974.1977.
Flag of the United Kingdom.svg Gerry Ashmore 1961.1962.
Flag of the United Kingdom.svg Bill Aston 1952.
Flag of the United Kingdom.svg Richard Attwood 1964.1965., 1967.1969.
Flag of the United States.svg Manny Ayulo 1951.1954.

B[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone
Flag of Italy.svg Luca Badoer 1993., 1995.1996., 1999., 2009.
Flag of Italy.svg Giancarlo Baghetti (1) 1961.1967.
Flag of the United Kingdom.svg Julian Bailey 1988., 1991.
Flag of Italy.svg Mauro Baldi 1982.1985.
Flag of the United States.svg Bobby Ball 1951.1952.
Flag of France.svg Marcel Balsa 1952.
Flag of Italy.svg Lorenzo Bandini (1) 1961.1967.
Flag of the United States.svg Henry Banks 1950.1952.
Flag of Italy.svg Fabrizio Barbazza 1991., 1993.
Flag of the United Kingdom.svg John Barber 1953.
Flag of the United States.svg Skip Barber 1971.1972.
Flag of Italy.svg Paolo Barilla 1989.1990.
Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello (11) 1993.2011.
Flag of Germany.svg Michael Bartels 1991.
Flag of Germany.svg Edgar Barth 1953., 1957.1958., 1960.1961., 1964.
Flag of Italy.svg Giorgio Bassi 1965.
Flag of Germany.svg Erwin Bauer 1953.
Flag of Hungary.svg Zsolt Baumgartner 2003.2004.
Flag of France.svg Élie Bayol 1952.1956.
Flag of the United Kingdom.svg Don Beauman 1954.
Flag of Germany.svg Karl-Günther Bechem 1952.1953.

C[uredi | uredi kôd]

D[uredi | uredi kôd]

E[uredi | uredi kôd]

F[uredi | uredi kôd]

G[uredi | uredi kôd]

H[uredi | uredi kôd]

I[uredi | uredi kôd]

J[uredi | uredi kôd]

K[uredi | uredi kôd]

L[uredi | uredi kôd]

M[uredi | uredi kôd]

N[uredi | uredi kôd]

O[uredi | uredi kôd]

P[uredi | uredi kôd]

Q[uredi | uredi kôd]

R[uredi | uredi kôd]

S[uredi | uredi kôd]

T[uredi | uredi kôd]

U[uredi | uredi kôd]

V[uredi | uredi kôd]

W[uredi | uredi kôd]

Y[uredi | uredi kôd]

Z[uredi | uredi kôd]