Dodatak:Popis vozača u Formuli 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
F1.svg

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
vozači | konstruktori | motori
velike nagrade | staze | svjetski prvaci | pobjednici | otkazane utrke

Popis vozača u Formuli 1 je abecedni popis vozača koji su u Formuli 1 odvozili najmanje jednu utrku (Veliku nagradu) od početka Svjetskog prvenstva Formule 1 1950. Ukupno je 770 vozača iz 40 država vozilo barem jednu prvenstvenu utrku Formule 1, a spisak obuhvaća i vozače koji su bili prijavljeni za Grand Prix vikend, ali nikad nisu vozili prvenstvenu utrku Formule 1, zbog toga što se nisu pojavili na utrci, nisu se kvalificirali za utrku, bili su zamjenski ili test vozač, ili zbog nekog drugog razloga. Kimi Räikkönen drži rekord kao vozač koji je odvezao najviše utrka, njih 345, a slijede ga Fernando Alonso s 329 utrka i Rubens Barrichello s 323 utrke.[1] Popis ne obuhvaća vozače koji su nastupali samo na neprvenstvenim utrkama Formule 1.

Vozači u 2022. (poredak po broju odveženih utrka)[uredi | uredi kôd]

Boja Značenje
Svjetski prvak
Pobjednik Velike nagrade
Debitant
Vozač Natječe se od
Flag of Spain.svg Fernando Alonso (2) 2001., 2003.2018., 2021.danas
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton (7) 2007.danas
Flag of Germany.svg Sebastian Vettel (4) 2007.danas
Flag of Mexico.svg Sergio Pérez 2011.danas
Flag of Australia.svg Daniel Ricciardo 2011.danas
Flag of Finland.svg Valtteri Bottas 2013.danas
Flag of the Netherlands.svg Max Verstappen (1) 2015.danas
Flag of Spain.svg Carlos Sainz 2015.danas
Flag of Canada.svg Lance Stroll 2017.danas
Flag of France.svg Esteban Ocon 2016.2018., 2020.danas
Flag of France.svg Pierre Gasly 2017.danas
Flag of Monaco.svg Charles Leclerc 2018.danas
Flag of the United Kingdom.svg George Russell 2019.danas
Flag of the United Kingdom.svg Lando Norris 2019.danas
Flag of Canada.svg Nicholas Latifi 2020.danas
Flag of Thailand.svg Alexander Albon 2019.2020., 2022.danas
Flag of Germany.svg Mick Schumacher 2021.danas
Flag of Japan.svg Yuki Tsunoda 2021.danas
Zastava Ruske Federacije.svg Nikita Mazepin 2021.danas
Flag of the People's Republic of China.svg Guanyu Zhou 2022.danas

Svi vozači[uredi | uredi kôd]

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


Boja Značenje
Sezone u kojima su vozači nastupali na utrkama s bolidima Formule 2.
Iznimka su sezone 1952. i 1953. gdje se cijelo prvenstvo vozilo u bolidima Formule 2.
Sezone u kojima su vozači bili prijavljeni za pojedine utrke, ali nisu nastupali na utrkama.

A[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Italy.svg Carlo Abate 1962.1963. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg George Abecassis 1951.1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Jay Abney 1956. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jean Achard 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Kenny Acheson 1983., 1985. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Andrea de Adamich 1967., 1968.
1970.1973.
30 - - - 0 0 15. mjesto (1973.)
Flag of Belgium (civil).svg Philippe Adams 1994. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Walt Ader 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Kurt Adolff 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Fred Agabashian 1950.1957., 1958. 9 - - - 0 0 18. mjesto (1953.)
Flag of Germany.svg Kurt Ahrens Jr. 1966.1967.
1968., 1969.
1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Jack Aitken 2020. 1 - - - 0 0 22. mjesto (2020.)
Flag of the Netherlands.svg Christijan Albers 2005.2007. 46 - - - 0 0 19. mjesto (2005.)
Flag of Thailand.svg Alexander Albon 2019.2020. 38 - - 2 0 0 7. mjesto (2020.)
Flag of Italy.svg Michele Alboreto 1981.1994. 217 5 9 9 2 0 2. mjesto (1985.)
Flag of France.svg Jean Alesi 1989.2001. 201 1 16 15 2 0 4. mjesto (1996., 1997.)
Flag of Spain.svg Jaime Alguersuari 2009.2011. 46 - - - 0 0 14. mjesto (2011.)
Flag of the United Kingdom.svg Ray Allen 1972. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Philippe Alliot 1984.1990.
1993.1994.
109 - - - 0 0 17. mjesto (1987., 1993.)
Flag of the United Kingdom.svg Cliff Allison 1958.1961. 16 - 1 - 0 0 12. mjesto (1960.)
Flag of Spain.svg Fernando Alonso 2001., 2003.2018.
2021.
328 32 37 28 22 2 2005., 2006.
Flag of Italy.svg Giovanna Amati 1992. 0 - - - 0 0 nikad klasificirana
Flag of Belgium (civil).svg Jérôme d'Ambrosio 2010., 2011.2012. 20 - - - 0 0 23. mjesto (2012.)
Flag of the United States.svg George Amick 1957., 1958. 1 - 1 - 0 0 15. mjesto (1958.)
Flag of the United States.svg Red Amick 1959.1960. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Michael Ammermüller 2006. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of New Zealand.svg Chris Amon 1963.1976. 96 - 3 8 5 0 5. mjesto (1967.)
Flag of the United Kingdom.svg Bob Anderson 1963.1967. 25 - - 1 0 0 11. mjesto (1964.)
Flag of Sweden.svg Conny Andersson 1976., 1977. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Emil Andres 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Mario Andretti 1968.1972.
1974.1982.
128 12 2 5 18 1 1978.
Flag of the United States.svg Michael Andretti 1993. 13 - - 1 0 0 11. mjesto (1993.)
Flag of the United States.svg Keith Andrews 1955.1956., 1957. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Elio de Angelis 1979.1986. 108 2 2 5 3 0 3. mjesto (1984.)
Flag of Italy.svg Marco Apicella 1990., 1993. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Portugal.svg Mário de Araújo Cabral 1959.1960.
1963.1964.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Frank Armi 1951., 1953., 1954. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Chuck Arnold 1959., 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg René Arnoux 1978.1989. 149 7 9 6 18 0 3. mjesto (1983.)
Flag of the United Kingdom.svg Peter Arundell 1962.1963.
1964., 1966.
11 - - 2 0 0 9. mjesto (1964.)
Flag of Italy.svg Alberto Ascari 1950.1955. 32 13 4 - 14 2 1952., 1953.
Flag of the United Kingdom.svg Peter Ashdown 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Ian Ashley 1974., 1975.
1976.1977.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Gerry Ashmore 1961., 1962. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Bill Aston 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Richard Attwood 1964. 1965., 1966.
1967.1969.
16 - 1 - 0 0 13. mjesto (1968., 1969.)
Flag of the United States.svg Manny Ayulo 1950., 1955.
1951.1954.
4 - - 1 0 0 15. mjesto (1951.)

B[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Italy.svg Luca Badoer 1993., 1995.1996.
1999., 2009.
51 - - - 0 0 25. mjesto (2009.)
Flag of Italy.svg Giancarlo Baghetti 1961.1967. 21 1 - - 0 0 9. mjesto (1961.)
Flag of the United Kingdom.svg Julian Bailey 1988., 1991., 1992. 7 - - - 0 0 23. mjesto (1991.)
Flag of the United Kingdom.svg Bobby Baird 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Mauro Baldi 1982.1985.
1981., 1986.1987.
36 - - - 0 0 16. mjesto (1983.)
Flag of the United States.svg Johnny Baldwin 1956. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bobby Ball 1951.1952. 2 - - - 0 0 19. mjesto (1951.)
Flag of France.svg Marcel Balsa 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Lorenzo Bandini 1961.1967. 42 1 2 5 1 0 4. mjesto (1964.)
Flag of the United States.svg Henry Banks 1950.1952.
1953.1954.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Fabrizio Barbazza 1991., 1993. 8 - - - 0 0 19. mjesto (1993.)
Flag of the United Kingdom.svg John Barber 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Skip Barber 1971.1972. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Paolo Barilla 1989.1990. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello 1993.2011. 323 11 29 28 14 0 2. mjesto (2002., 2004.)
Flag of Germany.svg Michael Bartels 1991. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Edgar Barth 1953., 1957.1958.
1960., 1961., 1964.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Buzz Barton 1952.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Joe Barzda 1951.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Giorgio Bassi 1965. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Erwin Bauer 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Hungary.svg Zsolt Baumgartner 2003.2004. 20 - - - 0 0 20. mjesto (2004.)
Flag of Uruguay.svg Azdrùbal Bayardo 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Élie Bayol 1952.1956. 7 - - - 0 0 20. mjesto (1954.)
Flag of the United Kingdom.svg Don Beauman 1954. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Karl-Günther Bechem 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jean Behra 1951.1959. 53 - 2 7 0 0 4. mjesto (1956.)
Flag of France.svg José Behra 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Derek Bell 1968.1972.
1974., 1977.
9 - - - 0 0 25. mjesto (1970.)
Flag of Germany.svg Stefan Bellof 1983., 1984.1985. 20 - - - 0 0 16. mjesto (1985.)
Flag of France.svg Paul Belmondo 1992., 1994. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Denmark.svg Tom Belsø 1973., 1974., 1976. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jean-Pierre Beltoise 1967.1974. 85 1 3 4 0 0 5. mjesto (1969.)
Flag of Monaco.svg Olivier Beretta 1994. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg Allen Berg 1985., 1986. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Belgium (civil).svg Georges Berger 1953.1954. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Austria.svg Gerhard Berger 1984.1997. 85 10 17 21 12 0 3. mjesto (1988., 1994.)
Flag of France.svg Éric Bernard 1989.1991.
1994., 1995.
45 - - 1 0 0 13. mjesto (1990.)
Flag of Italy.svg Antonio Bernardo 1976. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Enrique Bernoldi 2001.2002., 2003. 28 - - - 0 0 21. mjesto (2001.)
Flag of Italy.svg Enrico Bertaggia 1989., 1992. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Guerino Bertocchi 1954. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Tony Bettenhausen 1950.1960. 11 - 1 - 0 0 13. mjesto (1955.)
Flag of the United Kingdom.svg Mike Beuttler 1971.1973. 28 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jules Bianchi 2012., 2013.2014. 34 - - - 0 0 17. mjesto (2014.)
Flag of Belgium (civil).svg Lucien Bianchi 1959., 1960.1963.
1965., 1968.
17 - - 1 0 0 17. mjesto (1968.)
Flag of Brazil.svg Gino Bianco 1952. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Werner Bickel 1970. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Austria.svg Hans Binder 1976.1977., 1978. 13 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Clemente Biondetti 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Thailand.svg Prince Bira 1950.1954., 1955. 19 - - - 0 0 8. mjesto (1950.)
Flag of Argentina.svg Pablo Birger 1953., 1955. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Art Bisch 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Harry Blanchard 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the Netherlands.svg Michael Bleekemolen 1977., 1978. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Hans Blees 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Alex Blignaut 1965. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Trevor Blokdyk 1963., 1965. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Mark Blundell 1991., 1993.1995. 61 - - 3 0 0 10. mjesto (1993., 1995.)
Flag of Italy.svg Matteo Bobbi 2003. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Raul Boesel 1982.1983. 23 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Menato Boffa 1961. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Austria.svg Ewald Boisitz 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Tony Bonadies 1955.1957. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bob Bondurant 1965.1966., 1967. 9 - - - 0 0 14. mjesto (1966.)
Flag of Italy.svg Felice Bonetto 1950.1953. 15 - - 2 0 0 8. mjesto (1951.)
Flag of Sweden.svg Jo Bonnier 1956.1971. 104 1 - - 0 0 8. mjesto (1959.)
Flag of Argentina.svg Roberto Bonomi 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Argentina.svg Juan Manuel Bordeu 1961. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Franco Bordoni 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Sweden.svg Slim Borgudd 1981.1982. 10 - - - 0 0 20. mjesto (1981.)
Flag of South Africa 1928-1994.svg Luki Botha 1967. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Finland.svg Valtteri Bottas 2012., 2013.2021. 173 10 29 26 18 0 2. mjesto (2019., 2020.)
Flag of France.svg Christophe Bouchut 1995. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jean-Christophe Boullion 1995. 11 - - - 0 0 16. mjesto (1995.)
Flag of France.svg Sébastien Bourdais 2008.2009. 27 - - - 0 0 17. mjesto (2008.)
Flag of Belgium (civil).svg Thierry Boutsen 1983.1993. 163 3 2 10 1 0 4. mjesto (1988.)
Flag of the United States.svg Bill Boyd 1951., 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Johnny Boyd 1955.1960. 6 - - 1 0 0 16. mjesto (1958.)
Flag of Australia.svg David Brabham 1990., 1994. 24 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Gary Brabham 1990. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Jack Brabham 1955.1970. 123 14 10 7 13 3 1959., 1960., 1966.
Flag of Italy.svg Giovanni Bracco 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg Bill Brack 1968.1969., 1972. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Giovanni Bracco 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Tino Brambilla 1963., 1969. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Vittorio Brambilla 1974.1980. 74 1 - - 1 0 11. mjesto (1975.)
Flag of Switzerland.svg Toni Branca 1950.1951. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Gianfranco Brancatelli 1979. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Eric Brandon 1952., 1954. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Don Branson 1959.1960. 2 - - - 0 0 21. mjesto (1960.)
Flag of Australia.svg Ryan Briscoe 2004. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Tom Bridger 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Tony Brise 1975. 10 - - - 0 0 19. mjesto (1975.)
Flag of the United Kingdom.svg Chris Bristow 1959.1960. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg Peter Broeker 1963. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Tony Brooks 1956.1961. 38 6 2 2 3 0 2. mjesto (1959.)
Flag of the United Kingdom.svg Alan Brown 1952.1953., 1954. 8 - - - 0 0 16. mjesto (1952.)
Flag of the United States.svg Walt Brown 1950.1951. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Warwick Brown 1976. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Adolf Brudes 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Martin Brundle 1984.1989.
1991.1996.
158 - 2 7 0 0 6. mjesto (1992.)
Flag of Italy.svg Gianmaria Bruni 2003., 2004. 18 - - - 0 0 25. mjesto (2004.)
Flag of the United States.svg Jimmy Bryan 1951., 1952.1960. 9 1 1 1 0 0 9. mjesto (1954.)
Flag of Argentina.svg Clemar Bucci 1954.1955. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Ronnie Bucknum 1964.1966. 11 - - - 0 0 15. mjesto (1965.)
Flag of the United Kingdom.svg Ivor Bueb 1957.1959. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Sébastien Buemi 2009.2011. 55 - - - 0 0 15. mjesto (2011.)
Flag of Brazil.svg Luiz Bueno 1973. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Mike Burch 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Ian Burgess 1958.1963. 15 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Marvin Burke 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Luciano Burti 2000.2001. 15 - - - 0 0 20. mjesto (2001.)
Flag of Italy.svg Roberto Bussinello 1961., 1962., 1965. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button 2000.2017. 306 15 15 20 8 1 2009.
Flag of Ireland.svg Tommy Byrne 1982. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran

C[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Argentina.svg Oscar Cabalen 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Giulio Cabianca 1958.1960. 3 - - - 0 0 22. mjesto (1960.)
Flag of the United States.svg Phil Cade 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Alex Caffi 1986.1991., 1992. 56 - - - 0 0 16. mjesto (1990.)
Flag of the United Kingdom.svg James Calado 2013. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Keith Campbell 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg John Campbell-Jones 1961. 1962.1963. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain.svg Adrián Campos 1987.1988. 17 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg John Cannon 1971. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Uruguay.svg Eitel Cantoni 1952. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bill Cantrell 1950., 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Willard Cantrell 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Ivan Capelli 1985.1993. 93 - 2 1 0 0 7. mjesto (1988.)
Flag of Italy.svg Piero Carini 1952.1953. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Duane Carter 1950.1955.
1959.1960.
8 - - 1 0 0 13. mjesto (1953.)
Flag of the United States.svg Neal Carter 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Eugenio Castellotti 1955.1957. 14 - 2 1 1 0 3. mjesto (1955.)
Flag of Venezuela.svg Johnny Cecotto 1982., 1983.1984. 18 - - - 0 0 20. mjesto (1983.)
Flag of Mexico.svg Alfonso Celis Jr. 2016.2017. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Andrea de Cesaris 1980.1994. 208 - 2 3 1 0 8. mjesto (1983.)
Flag of France.svg François Cevert 1970.1973. 46 1 10 2 0 0 3. mjesto (1971.)
Flag of France.svg Eugène Chaboud 1950.1951. 3 - - - 0 0 22. mjesto (1950.)
Flag of the United States.svg Jay Chamberlain 1962. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of India.svg Karun Chandhok 2010.2011. 11 - - - 0 0 22. mjesto (2010.)
Flag of Belgium (civil).svg Alain de Changy 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Colin Chapman 1956. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Dave Charlton 1965., 1967.1968.
1970.1975.
11 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the Czech Republic.svg Jan Charouz 2011. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Portugal.svg Pedro Chaves 1991. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bill Cheesbourg 1956., 1957.1959. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Eddie Cheever 1978., 1980.1989. 132 - 2 7 0 0 7. mjesto (1983.)
Flag of Switzerland.svg Andrea Chiesa 1992. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Max Chilton 2012., 2013.2014. 35 - - - 0 0 21. mjesto (2014.)
Flag of Venezuela.svg Ettore Chimeri 1959., 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Monaco.svg Louis Chiron 1950.1955.
1956., 1958.
15 - - 1 0 0 10. mjesto (1950.)
Flag of the United States.svg Joie Chitwood 1950. 1 - - - 0 0 20. mjesto (1950.)
Flag of the United States.svg Bob Christie 1954.1955.
1956.1960.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Belgium (civil).svg Johnny Claes 1950.1953., 1955. 23 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg David Clapham 1965. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark 1960.1968. 72 25 1 6 33 2 1963., 1965.
Flag of the United Kingdom.svg David Clarke 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bob Cleberg 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bud Clemons 1957. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain.svg Dani Clos 2012. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Kevin Cogan 1980.1981. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Hal Cole 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Peter Collins 1952.1958. 32 3 3 3 0 0 3. mjesto (1956.)
Flag of France.svg Bernard Collomb 1961.1963., 1964. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Alberto Colombo 1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Érik Comas 1991.1994. 59 - - - 0 0 11. mjesto (1992.)
Flag of Italy.svg Franco Comotti 1950., 1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Russ Congdon 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg George Connor 1950.1952., 1953. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg George Constantine 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg John Cordts 1969. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bob Cortner 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard 1994.2008. 246 13 26 23 12 0 2. mjesto (2001.)
Flag of the United Kingdom.svg Piers Courage 1967.1970. 27 - 2 - 0 0 8. mjesto (1969.)
Flag of the United Kingdom.svg Chris Craft 1971. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Jim Crawford 1975. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Ray Crawford 1955.1956.
1957.1958., 1959.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Argentina.svg Alberto Crespo 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain 1945 1977.svg Antonio Creus 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Larry Crockett 1954. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Tony Crook 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Art Cross 1952.1955. 4 - 1 - 0 0 10. mjesto (1953.)
Flag of the United Kingdom.svg Geoffrey Crossley 1950. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran

D[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of the United States.svg Chuck Daigh 1959., 1960. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Yannick Dalmas 1987.1988., 1989.
1990., 1994.
23 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Ireland.svg Derek Daly 1978.1982. 49 - - - 0 0 12. mjesto (1980.)
Flag of Germany.svg Christian Danner 1985.1987., 1989. 36 - - - 0 0 18. mjesto (1986.)
Flag of Argentina.svg Jorge Daponte 1953., 1954. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Alfred Dattner 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Anthony Davidson 2002., 2004., 2005.
2006., 2007.2008.
24 - - - 0 0 22. mjesto (2008.)
Flag of the United States.svg Jimmy Davies 1950.1955.
1956.1957., 1959.
5 - - 1 0 0 12. mjesto (1955.)
Flag of the United Kingdom.svg Colin Davis 1958., 1959., 1962. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Jimmy Daywalt 1951.1952.
1953.1957.
1958., 1959., 1960.
6 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Jean-Denis Délétraz 1994.1995. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Patrick Depailler 1972., 1974.1980. 95 2 10 7 1 0 4. mjesto (1976.)
Flag of the United States.svg Billy Devore 1950., 1954. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Pedro Diniz 1995.2000. 98 - - - 0 0 14. mjesto (1998., 1999.)
Flag of the United States.svg Duke Dinsmore 1950.1951., 1952.
1953., 1954., 1956.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Frank Dochnal 1963. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg José Dolhem 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Martin Donnelly 1989.1990. 13 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Mark Donohue 1971., 1974.1975. 14 - - 1 0 0 15. mjesto (1975.)
Flag of the Netherlands.svg Robert Doornbos 2004., 2005.2006. 11 - - - 0 0 24. mjesto (2006.)
Flag of the United Kingdom.svg Ken Downing 1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bob Drake 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Paddy Driver 1963., 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Piero Drogo 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Lee Drollinger 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Belgium (civil).svg Bernard de Dryver 1977.1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Geoff Duke 1961. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Johnny Dumfries 1986. 15 - - - 0 0 13. mjesto (1986.)
Flag of the United States.svg Lee Duncan 1953., 1954.
1955.1956.
1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Ted Duncan 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Carlo Dusio 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Piero Dusio 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran

E[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of the United States.svg Rex Easton 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg George Eaton 1969.1971. 11 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Kenny Eaton 1950.1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Bernie Ecclestone 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Don Edmunds 1957., 1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Guy Edwards 1974., 1976., 1977. 11 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Vic Elford 1968.1969., 1971. 13 - - - 0 0 14. mjesto (1969.)
Flag of the United States.svg Ed Elisian 1954.1958. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Paul Emery 1956., 1958.1959. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the Czech Republic.svg Tomáš Enge 2001. 3 - - - 0 0 24. mjesto (2001.)
Flag of the United States.svg Jack Ensley 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Paul England 1957. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Sweden.svg Marcus Ericsson 2014.2018. 97 - - - 0 0 17. mjesto (2018.)
Flag of Austria.svg Harald Ertl 1975.1978., 1980. 19 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Argentina.svg Nasif Estéfano 1960., 1962.1963. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Philippe Étancelin 1950.1952. 12 - - - 0 0 18. mjesto (1950.)
Flag of the United Kingdom.svg Bob Evans 1975.1976. 10 - - - 0 0 nikad klasificiran

F[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Italy.svg Corrado Fabi 1983.1984. 12 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Teo Fabi 1982., 1984.1987. 64 - - 2 3 0 9. mjesto (1987.)
Flag of France.svg Pascal Fabre 1984., 1987. 12 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Carlo Facetti 1974. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Luigi Fagioli 1950.1951. 7 1 4 1 0 0 3. mjesto (1950.)
Flag of the United Kingdom.svg Jack Fairman 1953., 1955.
1956.1961.
12 - - - 0 0 10. mjesto (1956.)
Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio 1950.1951., 1952.
1953.1958.
51 24 10 1 29 5 1951., 1954., 1955., 1956., 1957.
Flag of the United States.svg Milt Fankhauser 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Nino Farina 1950.1955., 1956. 33 5 9 6 5 1 1950.
Flag of the United States.svg Walt Faulkner 1950.1951., 1952.
1953.1955.
5 - - - 1 0 22. mjesto (1955.)
Flag of Malaysia.svg Fairuz Fauzy 2010. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Johnny Fedricks 1950., 1952.
1953., 1957.
0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg William Ferguson 1972. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Maria Teresa de Filippis 1958., 1959. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Ireland.svg Ralph Firman 2003. 14 - - - 0 0 19. mjesto (2003.)
Flag of Germany.svg Ludwig Fischer 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Rudi Fischer 1950., 1951.1952. 7 - 1 1 0 0 4. mjesto (1952.)
Flag of the United States.svg Mike Fisher 1967. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Giancarlo Fisichella 1996.2009. 229 3 7 9 4 0 4. mjesto (2006.)
Flag of the United States.svg John Fitch 1953., 1955. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi 1992.1994. 40 - - - 0 0 14. mjesto (1993.)
Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi 1970.1980. 144 14 13 8 6 2 1972., 1974.
Flag of Brazil.svg Pietro Fittipaldi 2020. 2 - - - 0 0 23. mjesto (2020.)
Flag of Brazil.svg Wilson Fittipaldi 1972.1973., 1975. 35 - - - 0 0 16. mjesto (1973.)
Flag of Germany.svg Theo Fitzau 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Pat Flaherty 1950., 1953.1956.
1959.
6 1 - - 1 0 5. mjesto (1956.)
Flag of the Netherlands.svg Jan Flinterman 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Ron Flockhart 1954., 1956.1960. 13 - - 1 0 0 14. mjesto (1956.)
Flag of the United States.svg Myron Fohr 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Gregor Foitek 1989., 1990. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg George Follmer 1973. 12 - - 1 0 0 13. mjesto (1973.)
Flag of the United States.svg George Fonder 1950.1951., 1952.
1953., 1954.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the People's Republic of China.svg Adderly Fong 2014. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Argentina.svg Norberto Fontana 1997. 4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Uruguay.svg Asdrúbal Fontes Bayardo 1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Carl Forberg 1950., 1951., 1952. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Gene Force 1951., 1952., 1957.
1959., 1960.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Franco Forini 1987. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Philip Fotheringham-Parker 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg A. J. Foyt 1958.1960.
1964., 1967.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Dick Fraizer 1950., 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Giorgio Francia 1977., 1981. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Don Freeland 1953.1960. 8 - - 1 0 0 13. mjesto (1956.)
Flag of Germany.svg Heinz-Harald Frentzen 1994.2003. 156 3 3 12 2 0 2. mjesto (1997.)
Flag of Belgium (civil).svg Paul Frère 1952.1956. 11 - 1 - 0 0 8. mjesto (1956.)
Flag of Austria.svg Patrick Friesacher 2005. 11 - - - 0 0 21. mjesto (2005.)
Flag of the Netherlands.svg Robin Frijns 2014. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Joe Fry 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Andy Furci 1957. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Japan.svg Hiroshi Fushida 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran

G[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Italy.svg Beppe Gabbiani 1978., 1981. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Belgium (civil).svg Bertrand Gachot 1989., 1990.
1991.1992.
1994.1995.
47 - - - 0 0 13. mjesto (1991.)
Flag of Italy.svg Giancarlo Gagliardi 1972. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Patrick Gaillard 1979. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Divina Galica 1976., 1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificirana
Flag of Italy.svg Nanni Galli 1970., 1971.1973. 17 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Argentina.svg Oscar Alfredo Gálvez 1953. 1 - - - 0 0 15. mjesto (1953.)
Flag of the United States.svg Fred Gamble 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of New Zealand.svg Howden Ganley 1971.1974. 35 - - - 0 0 13. mjesto (1972.)
Flag of Argentina.svg Néstor García Veiga 1975. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the Netherlands.svg Giedo van der Garde 2012., 2013., 2014. 19 - - - 0 0 22. mjesto (2013.)
Flag of Australia.svg Frank Gardner 1964.1965.
1966., 1968.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Billy Garrett 1956., 1957., 1958. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Austria.svg Jo Gartner 1983., 1984. 8 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Pierre Gasly 2017.2021. 83 1 1 1 0 0 7. mjesto (2019.)
Flag of the United Kingdom.svg Olivier Gavin 1995. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Tony Gaze 1952. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Geki 1964., 1965.1966. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Indonesia.svg Sean Gelael 2017.2018. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Belgium (civil).svg Olivier Gendebien 1956., 1958.1961. 14 - 1 1 0 0 6. mjesto (1960.)
Flag of Spain.svg Marc Gené 1999.2000.
2003.2004.
36 - - - 0 0 17. mjesto (1999., 2003.)
Flag of the United States.svg Elmer George 1955., 1957., 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Bob Gerard 1950.1951.
1953.1954.
1956.1957.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Gerino Gerini 1956., 1957., 1958. 2 - - - 0 0 25. mjesto (1956.)
Flag of the United Kingdom.svg Peter Gethin 1970.1974. 30 1 - - 0 0 9. mjesto (1971.)
Flag of Italy.svg Piercarlo Ghinzani 1981., 1982.
1983.1989.
76 - - - 0 0 19. mjesto (1984.)
Flag of Italy.svg Bruno Giacomelli 1977.1983., 1990. 69 - - 1 1 0 15. mjesto (1981.)
Flag of the United States.svg Joe Giba 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Dick Gibson 1957.1958. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Gimax 1978. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Richie Ginther 1960.1966., 1967. 52 1 6 5 0 0 3. mjesto (1963.)
Flag of Italy.svg Antonio Giovinazzi 2017., 2018.
2019.2021.
60 - - - 0 0 17. mjesto (2019., 2020.)
Flag of France.svg Yves Giraud-Cabantous 1950.1953. 13 - - - 0 0 14. mjesto (1950.)
Flag of Italy.svg Ignazio Giunti 1970. 4 - - - 0 0 17. mjesto (1970.)
Flag of Germany.svg Timo Glock 2004., 2008.2012. 91 - 2 1 0 0 10. mjesto (2008., 2009.)
Flag of Germany.svg Helm Glöckler 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Potsy Goacher 1953.1954. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain 1945 1977.svg Paco Godia 1951., 1954.
1956.1958.
13 - - - 0 0 9. mjesto (1956.)
Flag of the Netherlands.svg Carel Godin de Beaufort 1958.1964. 26 - - - 0 0 14. mjesto (1963.)
Flag of Belgium (civil).svg Christian Goethals 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Paul Goldsmith 1958.1960. 3 - - 1 0 0 16. mjesto (1960.)
Flag of Argentina.svg José Froilán González 1950.1957.
1958., 1960.
26 2 7 6 3 0 2. mjesto (1954.)
Flag of Uruguay.svg Óscar González 1956. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Venezuela.svg Rodolfo González 2013. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain 1945 1977.svg Julio González 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Aldo Gordini 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Horace Gould 1954.1958., 1960. 14 - - - 0 0 22. mjesto (1956.)
Flag of France.svg Jean-Marc Gounon 1993.1994. 9 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Toulo de Graffenried 1950.1954., 1956. 22 - - - 0 0 8. mjesto (1953.)
Flag of Brazil.svg Lucas di Grassi 2010. 18 - - - 0 0 24. mjesto (2010.)
Flag of the United States.svg Cecil Green 1950.1951. 2 - - - 0 0 16. mjesto (1950.)
Flag of the United Kingdom.svg Keith Greene 1959., 1960.1962. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bob Gregg 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Masten Gregory 1957.1963., 1965. 38 - 1 2 0 0 6. mjesto (1957.)
Flag of the United States.svg Cliff Griffith 1950., 1951.1952.
1953.1954.
1956., 1957.
3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Georges Grignard 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bobby Grim 1959.1960. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Romain Grosjean 2009., 2011.
2012.2020.
179 - 2 8 0 0 7. mjesto (2013.)
Flag of France.svg Olivier Grouillard 1989.1992. 41 - - - 0 0 26. mjesto (1989.)
Flag of the United Kingdom.svg Brian Gubby 1964.1965. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg André Guelfi 1954., 1957. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Argentina.svg Miguel Ángel Guerra 1981. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Colombia.svg Roberto Guerrero 1982.1983. 21 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Maurício Gugelmin 1988.1992. 74 - - 1 0 0 13. mjesto (1988.)
Flag of Italy.svg Gianbattista Guidotti 1950.1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Dan Gurney 1959.1968.
1969., 1970.
86 4 8 7 3 0 4. mjesto (1961., 1965.)
Flag of Mexico.svg Esteban Gutiérrez 2012., 2013.2014.
2016.
59 - - - 0 0 16. mjesto (2013.)

H[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of the United States.svg Peter Hahn 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Hubert Hahne 1966., 1967.1968.
1969., 1970.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Mike Hailwood 1963.1965.
1971.1974.
50 - 1 1 0 0 8. mjesto (1972.)
Flag of Finland.svg Mika Häkkinen 1991.2001. 161 20 14 17 26 2 1998., 1999.
Flag of the United Kingdom.svg Bruce Halford 1956.1957.
1959.1960.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Jim Hall 1960.1961.
1962.1963.
11 - - - 0 0 13. mjesto (1963.)
Flag of the United States.svg Norm Hall 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Duncan Hamilton 1951.1953. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton 2007.2021. 286 102 47 31 102 7 2008., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.
Flag of the United States.svg Red Hamilton 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg David Hampshire 1950. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Sam Hanks 1950.1957. 8 1 1 2 0 0 7. mjesto (1956.)
Flag of the United States.svg Walt Hansgen 1960., 1961.
1963., 1964.
2 - - - 0 0 18. mjesto (1964.)
Flag of the Federation of Rhodesia and Nyasaland (1953–1963).svg Mike Harris 1962. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Cuth Harrison 1950. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Brian Hart 1967. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of New Zealand.svg Brendon Hartley 2017.2018. 25 - - - 0 0 19. mjesto (2018.)
Flag of the United States.svg Gene Hartley 1950., 1952.1954.
1955., 1956.1957.
1958., 1959.1960.
8 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Monaco.svg Rio Haryanto 2016. 12 - - - 0 0 24. mjesto (2016.)
Flag of Japan.svg Masahiro Hasemi 1976. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Japan.svg Naoki Hattori 1991. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Paul Hawkins 1965., 1966. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn 1952.1958. 45 3 9 6 4 1 1958.
Flag of the Netherlands.svg Boy Hayje 1976.1977. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg Allen Heath 1952.1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Willi Heeks 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Nick Heidfeld 2000.2011. 183 - 8 5 1 0 5. mjesto (2007.)
Flag of Germany.svg Theo Helfrich 1952.1954. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Mack Hellings 1950.1951. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Brian Henton 1975., 1977.
1981.1982.
19 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Johnny Herbert 1989.2000. 161 3 1 3 0 0 4. mjesto (1995.)
Flag of the United States.svg Al Herman 1953.1954.
1955.1957.
1958., 1959.1960.
5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Hans Herrmann 1953.1955.
1957.1961.
17 - - 1 0 0 7. mjesto (1954.)
Flag of France.svg François Hesnault 1984.1985. 19 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Hans Heyer 1977. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill 1992.1999. 115 22 15 5 20 1 1996.
Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill 1958.1975. 175 14 15 7 13 2 1962., 1968.
Flag of the United States.svg Phil Hill 1958.1964., 1966. 47 3 5 8 6 1 1961.
Flag of Ireland.svg Noel Hills 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Peter Hirt 1951.1953. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg David Hobbs 1967.1968.
1971., 1974.
6 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the Federation of Rhodesia and Nyasaland (1953–1963).svg Gary Hocking 1962. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Brazil.svg Ingo Hoffmann 1976.1977. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bill Holland 1950., 1953., 1954. 2 - 1 - 0 0 7. mjesto (1950.)
Flag of the United States.svg Jackie Holmes 1950., 1951.1952.
1953.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bill Homeier 1953., 1954.1955.
1958.1959., 1960.
3 - - - 0 0 22. mjesto (1955.)
Flag of Japan.svg Kazuyoshi Hoshino 1976.1977. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Norm Houser 1950. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Jerry Hoyt 1950., 1951.
1953.1955.
4 - - - 1 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Nico Hülkenberg 2010., 2011.
2012.2020.
179 - - - 1 0 7. mjesto (2018.)
Flag of New Zealand.svg Denny Hulme 1965.1974. 112 8 9 16 1 1 1967.
Flag of the United States.svg Chuck Hulse 1960. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg James Hunt 1973.1979. 92 10 6 7 14 1 1976.
Flag of the United States.svg Jim Hurtubise 1960. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Gus Hutchison 1970. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran

I[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Belgium (civil).svg Jacky Ickx 1966., 1967.1979. 114 8 7 10 13 0 2. mjesto (1969., 1970.)
Flag of Japan.svg Yuji Ide 2006. 4 - - - 0 0 25. mjesto (2006.)
Flag of Argentina.svg Jesús Iglesias 1955. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Callum Illot 2020.2021. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Japan.svg Taki Inoue 1994.1995. 18 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Innes Ireland 1959.1966. 50 1 2 1 0 0 4. mjesto (1960.)
Flag of the United Kingdom.svg Eddie Irvine 1993.2002. 146 4 6 16 0 0 2. mjesto (1999.)
Flag of the United Kingdom.svg Chris Irwin 1966.1967., 1968. 10 - - - 0 0 16. mjesto (1967.)

J[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of France.svg Jean-Pierre Jabouille 1974., 1975.
1977.1981.
49 2 - - 6 0 8. mjesto (1980.)
Flag of the United States.svg Jimmy Jackson 1950., 1952., 1954. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Joe James 1950., 1951.1952. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg John James 1951. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Neel Jani 2006. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jean-Pierre Jarier 1971., 1973.1983. 134 - - 3 3 0 11. mjesto (1979.)
Flag of France.svg Max Jean 1971. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Tony Jefferies 1968. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Sweden.svg Stefan Johansson 1980.1981.
1983.1989.
1990. 1991.
79 - 4 8 0 0 5. mjesto (1986.)
Flag of the United States.svg Eddie Johnson 1952.1960. 9 - - - 0 0 24. mjesto (1960.)
Flag of the United Kingdom.svg Leslie Johnson 1950. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Van Johnson 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Bruce Johnstone 1962. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Australia.svg Alan Jones 1975.1981.
1983., 1985.1986.
116 12 7 5 6 1 1980.
Flag of the United States.svg Tom Jones 1967.1968. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain 1945 1977.svg Juan Jover 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Spain.svg Daniel Juncadella 2014. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran

K[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Germany.svg Oswald Karch 1953. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of India.svg Narain Karthikeyan 2005., 2011.2012. 46 - - - 0 0 18. mjesto (2005.)
Flag of Japan.svg Ukyo Katayama 1992.1997. 95 - - - 0 0 17. mjesto (1994.)
Flag of Australia.svg Ken Kavanagh 1958.1959. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Johnny Kay 1953., 1955.
1956., 1959.
0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United Kingdom.svg Rupert Keegan 1977.1978.
1980., 1982.
25 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Eddie Keizan 1973.1975. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Al Keller 1955.1959., 1960. 5 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Ireland.svg Joe Kelly 1950.1951. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Ireland.svg David Kennedy 1980. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Switzerland.svg Loris Kessel 1976., 1977. 3 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Bruce Kessler 1958. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Denmark.svg Nicolas Kiesa 2003., 2005. 5 - - - 0 0 23. mjesto (2003.)
Flag of the United Kingdom.svg Jordan King 2016. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Finland.svg Leo Kinnunen 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Danny Kladis 1950., 1952.
1954., 1955., 1957.
1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Russ Klar 1955. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Hans Klenk 1952., 1953., 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of South Africa 1928-1994.svg Peter de Klerk 1963., 1965.
1969.1970.
4 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Austria.svg Christian Klien 2004.2006.
2007., 2010.
49 - - - 0 0 15. mjesto (2005.)
Flag of Germany.svg Karl Kling 1954.1955. 11 - 1 1 0 0 5. mjesto (1954.)
Flag of Germany.svg Ernst Klodwig 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Ray Knepper 1951. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Japan.svg Kamui Kobayashi 2009.2012., 2014. 75 - - 1 0 0 12. mjesto (2010., 2011., 2012.)
Flag of Austria.svg Helmuth Koinigg 1974. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Finland.svg Heikki Kovalainen 2007.2013. 111 1 2 1 1 0 7. mjesto (2007., 2008.)
Flag of Finland.svg Mikko Kozarowitzky 1977. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Willi Krakau 1952. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Rudolf Krause 1952.1953. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Poland.svg Robert Kubica 2006.2010., 2018.
2019., 2020., 2021.
99 1 5 6 1 0 4. mjesto (2008.)
Flag of Germany.svg Kurt Kuhnke 1962.1963. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Japan.svg Masami Kuwashima 1976. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Zastava Ruske Federacije.svg Daniil Kvjat 2013., 2014.2017.
2019.2020.
110 - 1 2 0 0 7. mjesto (2015.)

L[uredi | uredi kôd]

Vozač Sezone Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Morocco.svg Robert La Caze 1958. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Jacques Laffite 1974.1986. 176 6 10 16 7 0 4. mjesto (1979., 1980., 1981.)
Flag of France.svg Jean-Louis Lafosse 1974. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Franck Lagorce 1994. 2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the Netherlands.svg Jan Lammers 1979.1982.
1992., 1993.
23 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Portugal.svg Pedro Lamy 1993.1996. 32 - - - 0 0 18. mjesto (1995.)
Flag of Brazil.svg Chico Landi 1951.1953., 1956. 6 - - - 0 0 26. mjesto (1956.)
Flag of the United Kingdom.svg Tony Lanfranchi 1968.1969. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Adolf Lang 1953. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Germany.svg Hermann Lang 1953.1954. 2 - - - 0 0 15. mjesto (1953.)
Flag of Italy.svg Claudio Langes 1990. 0 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Italy.svg Nicola Larini 1987.1992.
1994., 1997.
49 - 1 - 0 0 14. mjesto (1994.)
Flag of Argentina.svg Oscar Larrauri 1988., 1989. 7 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of France.svg Gérard Larrousse 1971., 1974. 1 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of the United States.svg Jud Larson 1952.1953., 1957.
1958.1959.
2 - - - 0 0 nikad klasificiran
Flag of Canada.svg Nicholas Latifi 2018.2019.
2020.2021.
37 - - - 0 0 21. mjesto (2020.)
Flag of Austria.svg Niki Lauda 1971.1979.
1982.1985.
171 25 20 9 24 3 1975., 1977., 1984.

M[uredi | uredi kôd]

N[uredi | uredi kôd]

O[uredi | uredi kôd]

P[uredi | uredi kôd]

Q[uredi | uredi kôd]

R[uredi | uredi kôd]

S[uredi | uredi kôd]

T[uredi | uredi kôd]

U[uredi | uredi kôd]

V[uredi | uredi kôd]

W[uredi | uredi kôd]

Y[uredi | uredi kôd]

Z[uredi | uredi kôd]

Vozači po državama[uredi | uredi kôd]

Sjeverna Amerika
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Canada.svg Kanada 18 354 17 10 12 16 1 1997.
Flag of the United States.svg Sjedinjene Američke Države 232 459 33 41 55 39 2 1961., 1978.
Flag of Mexico.svg Meksiko 7 310 4 6 11 0 0 4. mjesto (2020.)
Južna Amerika
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Colombia.svg Kolumbija 3 115 7 15 8 13 0 3. mjesto (2002., 2003.)
Flag of Venezuela.svg Venezuela 5 114 1 - - 1 0 14. mjesto (2015.)
Flag of Brazil.svg Brazil 32 793 101 126 8 1972., 1974., 1981., 1983., 1987., 1988., 1990., 1991.
Flag of Chile.svg Čile 1 24 - - - 0 0 21. mjesto (1981.)
Flag of Uruguay.svg Urugvaj 4 5 - - - 0 0 nikad klasificirani
Flag of Argentina.svg Argentina 28 248 38 30 30 38 5 1951., 1954., 1955., 1956., 1957.
Europa
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Sweden.svg Švedska 12 410 12 14 18 15 0 2. mjesto (1971., 1978.)
Flag of Finland.svg Finska 9 671 57 68 4 1982., 1998., 1999., 2007.
Flag of Denmark.svg Danska 5 151 - 1 - 0 0 9. mjesto (2018.)
Flag of Ireland.svg Irska 6 65 - - - 0 0 12. mjesto (1980.)
Flag of the United Kingdom.svg Velika Britanija 175 1 036 304 288 20 1958., 1962., 1963., 1964., 1965., 1968., 1969., 1971., 1973., 1976.
1992., 1996., 2008., 2009., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.
Flag of England.svg Engleska 150 15 1958., 1962., 1964., 1968., 1976., 1992., 1996.
2008., 2009., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.
Flag of Scotland.svg Škotska 15 65 5 1963., 1965., 1969., 1971., 1973.
Flag of Wales 2.svg Velška 4 - - 2 1 0 10. mjesto (1975.)
Ulster banner.svg Sjeverna Irska 6 9 12 25 2 0 2. mjesto (1999.)
Flag of Belgium (civil).svg Belgija 24 415 11 11 23 14 0 2. mjesto (1969., 1970.)
Flag of the Netherlands.svg Nizozemska 17 398 18 23 16 12 0 3. mjesto (2019., 2020.)
Flag of Germany.svg Zapadna Njemačka
Flag of East Germany.svg Istočna Njemačka
Flag of Germany.svg Njemačka
63 833 179 166 12 1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004.
2010., 2011., 2012., 2013., 2016.
Flag of Switzerland.svg Švicarska 31 387 7 16 13 7 0 2. mjesto (1974.)
Flag of Austria.svg Austrija 17 554 41 46 4 1970., 1975., 1977., 1984.
Flag of Liechtenstein.svg Lihtenštajn 1 10 - - - 0 0 nikad klasificirani
Flag of France.svg Francuska 78 916 81 79 4 1985., 1986., 1989., 1993.
Flag of Monaco.svg Monako 4 99 2 4 8 9 0 4. mjesto (2019.)
Flag of Portugal.svg Portugal 5 73 - - 1 0 0 16. mjesto (2005.)
Flag of Spain 1945 1977.svg Flag of Spain.svg Španjolska 20 484 32 22 2 2005., 2006.
Flag of Italy.svg Italija 116 840 43 48 3 1950., 1952., 1953.
Flag of Hungary.svg Mađarska 1 20 - - - 0 0 20. mjesto (2004.)
Flag of the Czech Republic.svg Češka 2 3 - - - 0 0 24. mjesto (2001.)
Flag of Poland.svg Poljska 1 99 1 5 6 1 0 4. mjesto (2008.)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 5 205 - 1 3 0 0 7. mjesto (2015.)
Afrika
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Morocco.svg Maroko 1 1 - - - 0 0 nikad klasificirani
Flag of the Federation of Rhodesia and Nyasaland (1953–1963).svg Flag of Rhodesia (1964–1968).svg Južna Rodezija
Flag of Rhodesia (1968–1979).svg Rodezija
6 9 - 1 - 0 0 11. mjesto (1967.)
Flag of South Africa 1928-1994.svg Južna Afrika 25 146 10 16 10 3 1 1979.
Azija
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Israel.svg Izrael 2 0 - - - 0 0 nikad klasificirani
Flag of India.svg Indija 2 57 - - - 0 0 18. mjesto (2005.)
Flag of the People's Republic of China.svg Kina 3 0 - - - 0 0 nikad klasificirani
Flag of Japan.svg Japan 24 417 - - 3 0 0 8. mjesto (2004.)
Flag of Thailand.svg Tajland 2 57 - - 2 0 0 7. mjesto (2020.)
Flag of Malaysia.svg Malezija 2 14 - - - 0 0 20. mjesto (2002.)
Flag of Indonesia.svg Indonezija 2 12 - - - 0 0 24. mjesto (2016.)
Oceanija
Država Vozači Utrke Postolja Pole position Naslovi Sezone naslova ili
najbolji plasman
1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
Flag of Australia.svg Australija 18 674 43 35 4 1959., 1960., 1966., 1980.
Flag of New Zealand.svg Novi Zeland 9 209 12 6 1 1967.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Statistics Drivers - Grand Prix Number - Stats F1. Objavljeno 31.listopada 2021.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]