Razgovor sa suradnikom:Augustus Niva

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Augustus Niva, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
 • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
 • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:47, 15. studenog 2012. (CET)

Softverski prijevod[uredi kôd]

Govoriš li hrvatski? [1] Tekst ti izgleda kao softverski prijevod. Kubura (razgovor) 06:25, 18. studenog 2012. (CET)

Novi članci[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaGa 14:16, 18. studenog 2012. (CET)

Poz. Augustuse. To su taks-okvisi z ataksome. Evo ti link. tu za biljke i životinje, i tu pa malo prouči. Boje okvire ovise o carstvu, a ne po želji. Ajde nadam se dačemo zajedno moć raditi po članku dok se ne iuvježbaš, a može i kasnije ako te zanima to. Se čujemo sutra ok. --Zeljko (razgovor) 01:34, 20. studenog 2012. (CET)

Tamo ti pišu pikseli za slike 200px, ili 250 sam ja stavio. --Zeljko (razgovor) 12:52, 20. studenog 2012. (CET)

Re: Croate[uredi kôd]

Regarder [2]. [3] Je pense que vous parlez croate. Kubura (razgovor) 03:58, 20. studenog 2012. (CET)

[4] Ima jedan botun a zove se hlađenje blokiranjem. Kubura (razgovor) 04:00, 20. studenog 2012. (CET)

Vrste[uredi kôd]

Možeš li umjesto familija pisati porodica. --Zeljko (razgovor) 17:35, 20. studenog 2012. (CET) Može.--Augustus Niva (razgovor) 17:40, 20. studenog 2012. (CET)

Čekaj malo polako. To je sve prekratko. Ako ti je jezik problem, mogao bi lipiti slike po vrstama. Dao bi ti adresu, evo tu. A ovdje imamo popise vrsta po abecedi.

Tu ima primjer kako staviti sliku --Zeljko (razgovor) 20:52, 20. studenog 2012. (CET)

jesi za to da lipiš slike --Zeljko (razgovor) 21:38, 20. studenog 2012. (CET)

Evo kao tu --Zeljko (razgovor) 21:40, 20. studenog 2012. (CET)

Odg.: Unknown User[uredi kôd]

Ne vidim niti jednu točku smjernice o suradničkim imenima koju je dotični prekršio.--MaGa 22:18, 20. studenog 2012. (CET)

Slike[uredi kôd]

To bi bilo super. Odeš tu, i samo lipiš po po abecedi po vrstama. Slika nikad dosta, samo naprid --Zeljko (razgovor) 03:14, 21. studenog 2012. (CET)

Odg. (talk)[uredi kôd]

Malo preciznije, ne znam o čemu govoriš.--MaGa 17:24, 22. studenog 2012. (CET)

Evo ja gledam i ne vidim nigdje nikakav "talk". Napravi snimak ekrana, podigni ga na neki od servisa za spremanje slika i pošalji poveznicu, ovako ne znam.--MaGa 17:37, 22. studenog 2012. (CET)
Suradnički račun mi je na svim Wikipedijama (osim na nizozemskoj, jer me netko pretekao prije), ali to ne povezujem s time.--MaGa 19:01, 22. studenog 2012. (CET)

Gran Chaco[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Gran Chaco bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:42, 24. studenog 2012. (CET)

Gare de Lamagistère[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Gare de Lamagistère bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:43, 24. studenog 2012. (CET)

Fizikalne čestice[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Fizikalne čestice bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:44, 24. studenog 2012. (CET)

Lebdjelica[uredi kôd]

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, biti će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:49, 24. studenog 2012. (CET)

Augustus Niva, tekst iz članka o lebdjelici identičan je tekstu sa stranice: http://www.prometna-zona.com/vodni-zanimljivosti-lebdjelica.php . Lijep pozdrav --Roberta F. 00:00, 25. studenog 2012. (CET)

Augustuse Niva, molim te pozorno pročitaj redom: Wikipedija:Navođenje izvora, Wikipedija:Literatura, Citiranje, Wikipedija:Provjerljivost i Autorsko pravo. Nakon toga, vjerujem da će ti biti puno toga jasnije. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:05, 25. studenog 2012. (CET)

razgovori[uredi kôd]

Fala na čestitki. nadalje ovakva pitanja nisu baš umjesna. --Zeljko (razgovor) 19:34, 25. studenog 2012. (CET)

Arhimedov broj[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Arhimedov broj bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 21:27, 25. studenog 2012. (CET)

Naselja BiH[uredi kôd]

Podatci koje unosiš u tablice nisu u skladu s navedenom poveznicom na popis stanovništva, a nekih naselja niti nema na listi. --Orijentolog (razgovor) 21:05, 25. studenog 2012. (CET)

Mehmed-paša Sokolović i Mehmed-paš Sokolović/ Saborna crkva Vasilija Blaženog i Katedrala sv. Vasilija Blaženog u Moskvi[uredi kôd]

Žuti karton


Augustuse Niva molim te za više koncentracije prilikom stvaranja novih članaka. Prilikom upisivanja pojmova u tražilicu, odmah nam se ponude već stvoreni članci sličnoga naziva i vrlo se lako provjeri ako su nazivi slični, posebno u slučaju Mehmed-paša Sokolović i Mehmed-paš Sokolović ili Saborna crkva Vasilija Blaženog i Katedrala sv. Vasilija Blaženog u Moskvi. Unošenje netočnih podataka smatra se vandalizmom i oštro se sankcionira. Svojim doprinosima ne pokazuješ obzirnost prema zajednici stvarajući ostalim suradnicima nepotrebni posao, što ometa stvaranje ove internetske enciklopedije. Molim te, nemoj to više činiti. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:16, 25. studenog 2012. (CET)

Dobar dan. Poslali ste mi poruku sadržaja: "Koliko godina imaš?" Imam 18 godina. Pozdrav!--Miha (razgovor) 17:04, 26. studenog 2012. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Hvala! Silbel (razgovor) 16:18, 27. studenog 2012. (CET)

Šport[uredi kôd]

Vidim da Roberta nije prisutna, pa da ti odgovorim. Imamo članak šport, i svi tako pišemo, pa možeš pisati i ti. Nije potrebno zbog toga uznemiravati sve oko sebe. --Zeljko (razgovor) 17:49, 27. studenog 2012. (CET)

[5] Pusti ti što kažu političari. Jedan je lik bio rekao da se mora prodati INA MOL-u a sve koji su se protivili tome nazivao nazadnim i još tvrdio da ti kritičari rade protiv hrvatskih interesa. Kubura (razgovor) 23:41, 27. studenog 2012. (CET)

Biranje pitanja[uredi kôd]

Nemoj ljude pitati ovakve stvari [6]. Čak i kad si obrisao,[7] ljudi pogledaju šta je bilo.
Neke ljude ovakva pitanja uznemire. Možda si mislio najbolje, ali nemoj baš takve stvari pitati na wikiprostoru. Kubura (razgovor) 23:44, 27. studenog 2012. (CET)

Slobodni udarac[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Slobodni udarac bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 20:31, 28. studenog 2012. (CET)

Paul Cairney[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Paul Cairney bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 21:45, 28. studenog 2012. (CET)

George Van Cleaf[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak George Van Cleaf bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 21:47, 28. studenog 2012. (CET)

Ignoriranje uputa[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: Ignoriranje uputa, ometanje rada Wikipedije


--Roberta F. 21:58, 28. studenog 2012. (CET)

21 Jump Street[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak 21 Jump Street bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 19:28, 29. studenog 2012. (CET)

Donji uzdužni mišić[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Donji uzdužni mišić bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 19:36, 29. studenog 2012. (CET)

Osobna komunikacija[uredi kôd]

Ovakva uređivanja nemaju svrhe na wikipediji i mjesto im je prije u emailu ili SMS-u, ako slučajno osjećate potrebu pisati takve više-manje besmislene kratke odgovore drugim suradnicima, molim činite to na stranicama za razgovor suradnika, gdje se to može do neke mjere tolerirati. Hvala na razumijevanju! SpeedyGonsales 15:03, 30. studenog 2012. (CET)

Wikiprojekt države[uredi kôd]

Ako hoćeš možeš birati novu državu u projektu Wikipedija:Wikiprojekt države--Šokac 21:34, 30. studenog 2012. (CET)

Osnove uređivanja[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Ruslan Tumenbaev bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 03:37, 3. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Novi članci (zadnji put)[uredi kôd]

Augustuse, imaš više od 10 obavijesti o neurednim/nesređenim/prekratkim novim člancima koji su prebačeni na stranicu za razgovor. Možemo se tako do vječnosti igrati ping-ponga: ti napišeš članak koji ne zadovoljava standarde, a administratori/patroleri ga prebace na stranicu za razgovor. Koliko vidim, ne sređuješ ih dalje (a što bi trebao), što će reći da će za 2 tjedna završiti u kanti za smeće. Gdje smo? Ti nigdje, jer ti nema članaka, a mi nepotrebno gubimo vrijeme na tvoje poluuratke. Slobodan si kvalitetno doprinositi, ali na ovaj način sigurno neće više ići.--MaGa 21:01, 6. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Ignoriranje?[uredi kôd]

Augustuse Niva, imaš li kakav odgovor na primjedbu o nesređenim člancima koje snimaš i ostavljaš na Wikipediju? Lijep pozdrav --Roberta F. 20:21, 9. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Zaboravio si kategorizirati[uredi kôd]

[8] U ovom i u cijelom nizu članaka koje si taj dan stavio zaboravio si unijeti kategoriju [[Kategorija:Naselja u Tuzlanskoj županiji]]. Pripazi na te stvari ubuduće. Kubura (razgovor) 21:22, 9. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Osnove uređivanja[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Biljna ulja bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 14:22, 11. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Neproduktivna uređivanja[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 14 dana!

Razlog je: Ignoriranje svih molbi za sređivanje postavljenih članaka


--Roberta F. 14:32, 11. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Moljac - noćni šišmiš???[uredi kôd]

[9] Ma odakle ti to? Kubura (razgovor) 01:43, 18. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Gospodine Kubura, žao mi je zbog te pogreške, ne mogu odgovoriti na vašoj stranici za razgovor pošto sam blokiran.--Augustus Niva (razgovor) 11:01, 18. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Jesi blokiran za druge stranice, ali zato imaš mogućnost odgovoriti na svojoj, jer ti ova stranica nije blokirana. Kubura (razgovor) 18:43, 21. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Zdravo. Sretan vam Božić (ako vam to nešto znači).--Miha (razgovor) 17:44, 25. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

[10][11][12]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 01:58, 28. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Nove kategorije[uredi kôd]

Iako to prakticiraju neke druge, na našoj Wikipediji nije praksa kategorija Rođeni XXXX i slične. Hvala na razumijevanju.--MaGa 08:24, 4. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Glasovanje za jubilarni članak[uredi kôd]

U pravilima za izbor jubilarnog članka stoji:

Wikicitati »Glasovati mogu suradnici koji ispunjavaju slijedeće uvjete:
 • minimalno 100 izmjena u glavnom imenskom prostoru u trenutku početka glasovanja,
 • minimalno 30 dana od prve izmjene i registracije na našoj Wikipediji
 • potrebno je zadovoljiti oba uvjeta«
  (Pravila izbora jubilarnog članka, 2. odlomak - glasovanje)

Obzirom da još nemaš 100 izmjena u glavnom imenskom prostoru, tvoji glasovi u izboru jubilarnog članka su nevažeći. Hvala na razumijevanju.--MaGa 20:14, 7. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Napomena[uredi kôd]

Kod novih (pogotovo biografskih) članaka stavljaj {{GLAVNIRASPORED: Prezime, Ime}}, kako bi članak bio ispravno sortiran u kategoriji, kao npr. ovdje [13]. Proleti kroz svoje članke koje si napisao u zadnje vrijeme i dodaj gdje nedostaje. Hvala unaprijed na razumijevanju.--MaGa 11:37, 11. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Dobro.--Augustus Niva (razgovor) 16:37, 11. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Dar-es-Salaam (regija)[uredi kôd]

...malo pažljivije prevoditi! --Jure Grm, 11. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 20:50.

Predložak:Islam[uredi kôd]

Težimo imati male navigacijske predloške, poželjno na dnu članka. Jer veliki predlošci razlikuju se od kategorija samo po tome što ih se može grupirati po temama, za razliku od kategorija gdje se članci grupiraju abecedno. No isti efekt (ako je već potreban) može se postići i podjelom kategorije na manje kategorije. Ako u članku uz neki infookvir postoji još jedan ogromni predložak, članak postaje nepregledan i zbunjujuć što je suprotno svrhi radi koje se obično predlošci rade.

Zaključak: ogromne predloške valja podijeliti na više manjih, od slučaja do slučaja ovisi njihov tip, okomit dizajn i smještaj pri vrhu članka ili horizontalan dizajn i smještaj na dnu članka. Odnosno, molim ne kopirajte ogromne ružne predloške s drugih wikiprojekata nego mislite svojom glavom i napravite najbolje što znate i umijete bolje predloške za zadanu temu od onih što su na drugim wikiprojektima. Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 02:05, 13. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Dvije kratke rečenice (101 znak zajedno s bjelinama) i infookvir nisu članak. Daj se malo više potrudi, jer ako se ovako nastavi prvo ću ovakve mrve bacat na stranicu za razgovor (jer bolje nisu zaslužile), a nakon što bacim 2 ili 3 za redom lupam crvene. Možeš se malo više potruditi? SpeedyGonsales 18:44, 13. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Softverski prijevod, bez padeža, pravopis[uredi kôd]

[14] Čitaš li to što si napisao? Kubura (razgovor) 05:44, 17. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Nisi hr-N[uredi kôd]

[15] Kako to da Vam je hr.wiki matična Wikipedija? [16] Kako to da uređujete uglavnom na hr.wiki? Što Vas je to nagnalo raditi na hr.wiki Mislim, što Vas to vezuje uz hrvatski jezik da pridonosite Wikipediji na hrvatskom jeziku? Kubura (razgovor) 03:51, 21. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Nemojte doživiti moja pitanja kao pritisak. Doživite to kao čuđenje. Kubura (razgovor) 04:13, 22. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Dobrodošlice[uredi kôd]

Dobrodošlicu novim suradnicima može poželjeti svaki suradnik, samo je potrebno pri tome imati nekoliko stvari u vidu:

 • neprijavljenim suradnicima ne ostavljamo dobrodošlice, nego ako isti neprijavljeni suradnik napravi nekoliko uređivanja za redom a ne uspijeva u nečemu, pomažemo mu.
 • prijavljenim suradnicima ostavljamo dobrodošlicu nakon njihovog prvog uređivanja, ne prije, kako ih ne bi "napadali". To znači da mediawiki softver po defaultu šalje email suradnicima kad im netko ostavi poruku na stranici za razgovor, što novi suradnici ne znaju da se može isključiti. Ako novi suradnik napravi račun na 10-ak projekata Wikimedije kad bi na svima dobio dobrodošlice bez ijednog uređivanja to bi značilo da bi dobio 10-ak emailova bez ikakva razloga, samo zato što je "klikao" lijevo-desno. Također, korisno je ne samo ostaviti dobrodošlicu, nego napisati nešto što pomaže novom suradniku u njegovom radu, a ima veze s njegovim dosadašnjim uređivanjima.

Sve ovo gore napisano znači - ako niste sigurni treba li nekome ostaviti dobrodošlicu ili ne, onda to nemojte učiniti. Wikipedija je slobodna enciklopedija, služi širenju znanja, pa dakle radite i pišite ono što dobro znate. SpeedyGonsales 22:08, 25. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Cerik, Borice, Jaruške Donje[uredi kôd]

Kod dodavanja novih članaka o naseljima pripaziti da se postavi infookvir, kategorija i prema potrebi mrva, kao npr. ovdje. --Jure Grm, 26. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućetrinaeste u 17:43.

Quezon City[uredi kôd]

Pripazi na to što si propustio ispraviti kod softverskih prijevoda. Pogledaj što sam ti ispravio [17]. Kubura (razgovor) 18:25, 12. veljače 2013. (CET)[odgovori]

Općina i grad[uredi kôd]

Niva nemožeš napisat Ajalpan (općina), i onda napisati da je to grad i onda te općine trpati u kategoriju gradovi. Ako staviš u naslov natuknicu grad ili općina onda piši o tome o čemu je članak; ili nemoj stavljati natuknice da ne praviš zbrku. --Zeljko (razgovor) 04:46, 13. veljače 2013. (CET)[odgovori]

Probremu ga arimasen, Augustus-san. Bot će dodati ostale poveznice. Dozou jorošiku onegai šimasu. りこえう (razgovor) 18:25, 18. veljače 2013. (CET)[odgovori]

Ruska imena[uredi kôd]

[18] Ruska imena ne pišemo na engleski način, nego na hrvatski. Pročitaj preslovljavanje. Kubura (razgovor) 02:22, 26. veljače 2013. (CET)[odgovori]

Nove kategorije, po drugi put[uredi kôd]

Vidim da je MaGa već napisao jednu uputu glede kategorija prije 2 mjeseca: Iako to prakticiraju neke druge, na našoj Wikipediji nije praksa kategorija Rođeni XXXX i slične. Sad je red na mene. :)

Iako je na hr wiki lako moguće dodati hrpu kategorija (jer za razliku od en wiki mi smo glede kategorija minimalisti), kategorije dodajemo samo onda kad to ima smisla i kad je očito i dobro dokumentirano u člancima (čitaj potkrijepljeno vjerodostojnim izvorima) da određeni članak spada u određenu kategoriju. U suprotnom bi suradnici mogli dodavati kategorije potpuno proizvoljno. Da članak Pandemija spada u istoimenu kategoriju ne treba obrazlagati. Ali ne vidim dovoljnu količinu izvora za ostale članke u toj kategoriji. Nemam namjeru brisati ovu kategoriju ili članke iz nje. Ali ako vidim nove kategorije koje nisu otvorene u skladu s ustaljenom praksom na hr wiki, uslijedit će žute ili crvene opomene ovisno o stupnju kršenja naših dobrih običaja. SpeedyGonsales 00:54, 4. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Pišete: Hvala na obavijesti.
 • Ta obavijest piše na puno mjesta na ovom projektu i dobar dio suradnika ju shvati iako nije upućena njima osobno na njihovoj stranici za razgovor. Nadam se da je ovaj put obavijest sjela kako valja. Najljepši pozdrav! SpeedyGonsales 18:03, 4. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Don Owen[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Don Owen koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je isti prebačen na stranicu za razgovor.
Članak trebate urediti u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Smjernica 60 minuta[uredi kôd]

Augustuse, pozorno pročitaj smjernicu 60 minuta i ne lijepi predložak {{bris}} niti minutu (!) nakon zadnjeg uređivanja suradnika. To je jedino dopušteno kad je očit grafit ili vandalizam, a u situacijama kad je članak izgledan, poštuj gore navednu smjernicu.--MaGa 15:50, 8. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Nadnevci[uredi kôd]

Nadnevke piši hrvatski, ne engleski.[19] Kubura (razgovor) 05:32, 19. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Zašto je ovo relevantan podatak?--MAN_USK recider 21:01, 21. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

I šta bi to trebali biti članci. --Zeljko (razgovor) 19:12, 13. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Ovakvi nazovi članci će se ionako brisat kad neko poželi da napiše članak a ima ovakav tekst. Pa sa kime se utrkujete sa Cebuancima. Ovo pišem svima ne samo tebi i Vodomaru. Pa vidite na en. ili bnjem. wikici kakvi su članci, pa nemojte se utrkivarti sa najgorima. Oni i nemaju članke, nego ovakove. A to nije članak --Zeljko (razgovor) 19:22, 13. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Napiši ti prijatelju jedan pravi članak iz zemljopisa pa čemo ga imat. Pusti quechua i v+cebuano wikipedije. To što oni pišu, retzultat je njihova pismenosti. 2% ,toliko da sklopi dvije rečenice. --Zeljko (razgovor) 19:25, 13. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Znaš koji ti je problem kod ovih plemenskih wikipedija. malen broj pismenog stanovništva, a i oni koji su pismeni malo tko ima kompjutor ,vlada veliko siromaštvo. Članke im prave botovi. I sada se oni utrkuju. To nama nine potrebno imamo stanovništvo i pismeno i potkovano u svakakvim znanjima. Netrebamo se utrkivati sa njima za broj članaka. Kao ni englezi, ni tajiani ni španjolci ni francuzi. Oni se uhvate članka naprave remek-djelo od njega. --Zeljko (razgovor) 21:08, 13. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Zar je tako teško uslikati palaču, ili naći u literaturi još nešto, nego se mora kopirat od slova do slova s interneta? To nije ništa puno bolje od botova koji rade članke o raznim naseljima, a bez "mesa" u tim člancima. Molim za malo više truda. Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 16:38, 14. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Kategorija:Općine u Haute-Saôni[uredi kôd]

Kao ophoditelj, moram izraziti oštar protest za hrpu istih rečenica natrpanih pod različitim imenima i smještenih u kategoriju "Općine u Haute-Saôni"! Neću ih pojedinačno označavati za brisanje, ali ću zatražiti od administratora da to urade i da te blokiraju na neko vrijeme, jer tvoji doprinosi i nakon opomena očito nisu kreativni.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Bolje biti malo lud, nego malo pametan. •  16:56, 15. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Crveni karton.
Blokirani ste!


Pročitao sam što je kolega napisao glede Vaših uređivanja. Pogledao sam Vaša uređivanja. Pogledao sam Vašu stranicu za razgovor. Iz svega toga izvlačim sljedeće zaključke:

 • energije Vam ne fali, u ~6 mjeseci skupili ste oko 500 uređivanja
 • strpljivosti i razmišljanja Vam fali u velikim količinama, naime nekoliko suradnika ovoga projekta Vas je strpljivo upozoravalo na sve što nije u redu s Vašim uređivanjima, ali slabo usvajate naputke kolega, ne znam koji je razlog tome, ali sudeći po brojnim mrvama koje ostavljate iza sebe problem je možebitno ili (ne)strpljivost ili neznanje. Što god bilo, ne može tako.

Osim kvalitete, volimo imati nove članke. Ali ne pod svaku cijenu. Nitko ne može napisati 30 ili 130 članaka u kojima će pisati samo: "XYZ je općina u departmanu Haute-Saône regije Franche-Comté u istočnoj Francuskoj." Svaki članak započinje relativno mali i relativno nedovršen, jer mali je broj suradnika koji posjeduju strpljivost napisati na svom računalu savršen članak i onda ga snimiti. Većina suradnika radi na člancima neko vrijeme, i vole vidjeti kako članak "raste" pred njihovim očima. Ali postoje neki minimalni zahtjevi za mrvu, za članak u nastajanju. Mrve kakvih ste Vi stvorili najmanje 30-ak ne zadovoljavaju ni minimum minimuma kad se podijeli sa 3 ili 5.

Do sada ste blokirani dva puta, jednom na 3 dana, drugi put na dva tjedna, izgleda da to nije imalo efekta. Stoga ću Vas blokirati na tri mjeseca i upozoriti, pročitajte što Vam je napisano na stranici za razgovor, svi suradnici su ovdje volonteri i ako su oni našli vremena nešto Vam napisati, Vi bi trebali poštivati njihov trud i pročitati napisano. Ako je ikako moguće, razumjeti napisano i raditi na projektu onako kako rade i drugi suradnici, pišući dobre članke. Gomilanjem smeća ne pomažete ovom projektu. SpeedyGonsales 23:29, 15. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Propusti[uredi kôd]

Pogledaj si propusta ovdje [20]:
"Châlonvillars je općina u departmanu Haute-Saône u regiji Franche-Comté u istočnoj Francuskoj."
Prvo, "Haute-Saone" se mora slagati u padežu s imenicom departman, Franche-Comte s imenicom regija.
Dalje, ne uzima se svako ime doslovno. Neke se stvari prevedu: Haute-Saone je Gornja Saona. Susjedni romanski narodi preveli su ime tom departmanu (Alta Saona), Poljaci i Macedonci također (Gornja, Gorna Saona).
Ovdje [21] si pogriješio na istom mjestu s neslaganjem padeža dviju imenica. Krivo si napisao znamenke. Tisućice si krivo odvojio. Trebao si ih odvojiti točkom.
U istom si članku napravio još jednu pogrješku.
"Nazvan je po rijeci Saône."
Pravilno bi bilo
"Nazvan je po rijeci Saôni". A poveznica bi morala voditi na [[Saona, rijeka]] ili samo na [[Saona]] ako nema istoimene natuknice. Ne na [[rijeka Saona]]. Kubura (razgovor) 04:52, 17. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Bok, par stvari glede navedenog članka. Točna kategorija je, iz očitih razloga, Prirodni sateliti a ne planeti. Umjesto predloška asteroidi kojega koristimo za patuljaste planete, za njihove prirodne satelite imamo točan istoimeni infookvir. Ukoliko misliš pisati o drugim asteroidima i patuljastim planetima, njihove orbitalne podatke za unos u infookvir možeš pronaći JPL Small-Body Database Browser (ne sadrži podatke za satelite), primjer za Eris. Osim navedenog linka za orbitalne parametre, najbolji izvor podataka o nebeskim tijelima su znanstveni radovi koji su odlično citirani na en wiki tako da od tu možeš slobodno preuzimati. Kako to točno popuniti kod nas (citirati radove i web linkove) može vidjeti na ovom primjeru. Pozdrav.--Saxum 20:36, 29. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Govrlevo[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Govrlevo koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je isti prebačen na stranicu za razgovor.
Članak trebate urediti u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Dropulić[uredi kôd]

Zašto pišeš njegov album, njegova pobjeda? Čija će biti, nemoj koristiti takve konstrukcije. Koristi i {{GLAVNIRASPORED:}}. LP!--MAN_USK recider 19:25, 14. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Bok :), jel možeš pronaći referencu pa da ju staviš za ovo što je rekao Jack Tretton, što si napisao u PlayStation 4 --Dalibor Bosits © 21:26, 17. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Bok Augustus Niva,

Nisu svi iz w:en:Category:Croatian diplomats automatski i kandidati za članak na Wikipediji na hrvatskome jeziku.

Članak Igor pokaz je bio pobrisan (kao što ovdje piše). I s pravom je pobrisan. Takvi članci ne mogu postojati ni na jednoj wikipediji, a ako postoje, to je problem tih wikipedija a ne problem hr.wikipedije. Na hr.wikipediji se ne prihvaćaju ni autori koji su objavili dvije knjige, već to mora biti značajan doprinos, bilo u tim knjigama, bilo na neki drugi način, da bi se smatralo kako članak ima "mjesta" na Wikipediji.

Kao što piše u kriterijima ni saborski zastupnici nemaju automatski zajamčeno da će im članak na hr.wiki ostati.

Nebojša Koharović (ne znam je li doktorirao), ali ima objavljena neka djela koja ga svrstavaju u znanstvenike, možda bi mogao zadovoljiti kriterije da je i doktorirao, jer Wikipedija nije i ne može se pretvoriti u popis svih političara, popis svih koji su ikad bili na veleposlaničkoj dužnosti niti se može pretvoriti u popis svih magistara znanosti.

Nije primjereno uspoređivati državnog službenika koji eto obnaša neke dužnosti i znanstvenika koji je možda svojim djelom utjecao na buduće znanstvenike, pojedine struke i sl. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 00:44, 20. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Zato što ima šansu biti u kategorija:hrvatski jezikoslovci, otprilike kao i Nives Opačić. Ima objavljene knjige ili je suautorom u tim knjigama. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 00:54, 20. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Wikipedija:Stil[uredi kôd]

Augustuse Niva, možeš li mi molim te odgovoriti zašto ignoriraš smjernicu Wikipedija:Stil? --Roberta F. 00:57, 20. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Dolores Lambaša[uredi kôd]

Ovo [22] je enciklopedijski sadržaj?--MaGa 13:30, 23. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Neznajući okolnosti događaja i tvoga nespretnog oblikovanja izmjene, slobodno preoblikuj ovo [23] novonastaloj situaciji i stavi izvore, ne pratimo svi portale i ostale elektroničke medije. Po tvome uređivanju se nisu dale zaključiti okolnosti događaja.--MaGa 14:33, 23. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Dopunio sam [24] tvoju izmjenu, tako se ispravno navode izvori. Inače sam mislio na cijeli odlomak od prije, kojega sam bio uklonio.--MaGa 14:50, 23. listopada 2013. (CEST)[odgovori]


spisateljica/pisac[uredi kôd]

Ups, promaklo mi je, imaš pravo. Hvala na ispravku. --Elphaba (razgovor) 17:48, 3. studenog 2013. (CET)

Hvala tebi na pomoći:) Sada samo treba popunjavati rezultate, ispravljati pogreške i tu i tamo dopunjavati s satnicom natjecanja i ostalim zanimljivostima. --Šokac 13:23, 9. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Pitanje[uredi kôd]

Imaš li namjeru početi koristiti decimalni zarez ili je lakše copy->paste s en.wiki?--MaGa 19:16, 12. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Bilo bi red da to popraviš za sobom...--MaGa 07:55, 13. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Izvor?[uredi kôd]

Ima li izvor za ovo [25]?--MaGa 18:58, 14. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Mogao si tako odmah napraviti. Takve izmjene u člancima se moraju potkrijepiti izvorima, i to ne treba govoriti suradnicima sa stažom na wikipediji. Ali (..to nije sve...) zaboravio si jednu jako bitnu stvar: godina popisa. Bez ovoga [26] u infookviru i dalje stoji stanovništvo iz 2001., čime je tvoja promjena besmislena. Ako nađeš podatke o broju domaćinstava, i njima trebaš dodati ono 2011 u parametar, a ako ne nađeš, neka stoji podatak iz 2001. Jedna napomena: ja ovo [27] ne bih uklanjao, već bi na ovakve stvari dodavao podatke popisa iz 2011., tako da se kroz članak može pratiti porast ili pad broja stanovnika u nekom mjestu.--MaGa 15:50, 15. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Niva, kad praviš popis vrsta u rodovima, nemoj autorstva odvajati zarezima niti brisati zagrade ako su imena u njima. Postoji razlog zašto je to tako. --Zeljko (razgovor) 14:06, 22. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Dobro onda, uživaj. --Zeljko (razgovor) 18:40, 22. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Wikiprojekt države[uredi kôd]

Hoćeš li birati novu državu u Wikiprojektu države? Dugo nisi birao zadnje što si birao bio je Kirgistan [28].--Šokac 12:31, 23. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Samoa na Olimpijskim igrama[uredi kôd]

Ciao Augustus N,
upravo procitah tvoj clanak Samoa na Olimpijskim igrama i vidjeh u "vidi jos" da treba pogledati i "Surinam" na paraolimpijskim igrama pa mi nije jasno je li to lapsus tipkovnicus ili to tako treba:) Pozz — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.206.170.65 (razgovordoprinosi) 18:07, 26. ožujka 2014.

Novi članci[uredi kôd]

Augustuse, dobar dio novih članaka će vjerojatno završiti na razgovoru jer su prekratki i bez izvora. Skrećem pažnju i na kategoriziranje. Članak citroen C1 treba ići u kategoriju Citroënovih automobila, a ne automobila, te James Naka ne može ostati samo u kategoriji nogometaša, kao što ni Mont Bengoué ne može ostati samo u kategoriji planinskih vrhova. Pogledaj članke koji su prije napravljeni, uči nešto iz njih.--MaGa 17:05, 18. travnja 2014. (CEST)[odgovori]

Nadopuni ih, nemoj da bez veze završavaju na razgovoru. Bolje jedan cijeli članak nego 5 onih koji će biti mrve i na kraju završiti na razgovoru.--MaGa 12:16, 19. travnja 2014. (CEST)[odgovori]

Mary Rose[uredi kôd]

[29] Ovaj predložak (i slične iz kategorije održavanja) može maknuti svaki suradnik koji otkloni nedostatke u članku zbog kojih je predložak postavljen. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:14, 19. travnja 2014. (CEST)[odgovori]

Peter O'Leary[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju. Stranica Peter O'Leary koju ste nedavno stvorili ne udovoljava nekim pravilima i smjernicama za nove stranice, te će uskoro biti obrisana (ili je već obrisana). Molimo vas rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:34, 16. lipnja 2014. (CEST)[odgovori]

Fergana[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Fergana koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:09, 29. listopada 2014. (CET)[odgovori]

Wikipedija:Razdvojba, duljina članaka, izvori[uredi kôd]

Bok @Augustuse Nivae,

bilo bi dobro pročitati wikipedija:razdvojba te pisati ime države u zagradi, kod otvaranja takvih članaka kao ovaj nedavni iz Virginije. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.35, 30. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Isto piše i na Wikipedija:Stil#Imena članaka gdje se poziva na Wikipedija:Razdvojbe.» Mrva (engleski stub) članak je koji je prekratak da bude zbilja koristan, ali ne tako kratak da ne bi davao nikakve korisne informacije. Općenito mora biti dovoljno dug da barem definira naslov članka, što obično znači 3 do 10 kratkih rečenica. «

Wikipedija:Mrva

» Članci ne bi trebali biti kraći od 4 rečenice. «

Wikipedija:Stil#Duljina članaka

Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.45, 30. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Nastavak[uredi kôd]

[30] Vidim, nastavljaš, a ne rabiš ni zagrade kako si rekao. [>] ovdje rekao. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21.33, 30. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Citiranje radova na način kako to definiraju smjernice, pravila i upute wikipedije na hrvatskom jeziku[uredi kôd]

Bok,

kad navodiš izvore i literaturu onda to treba načiniti sukladno ispravnom načinu citiranja radova koji je opisan i u prethodno navedene dvije stranice. Ovo nije citiranje web stranica kako je to smjernicama i uputama preporučeno na wikipediji na hrvatskome jeziku. Molim te da uskladiš u svim člancima literaturu kako to smjernice i upute o citiranju radova zahtijevaju. Ne može se tako dalje, minimum je nadnevak pristupa sadržajima, naslov (obvezan, osim u citiranju nekih općih akata kao što su imenovanja i razrješenja, iako je i tad poželjan). Treba citirati i navoditi literaturu kako to traži i wikipedistički osnovni tečaj. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21.44, 30. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Nazivi članaka koji ne sadržavaju temeljno značenje[uredi kôd]

Bok @Augustuse Nivae,

Razdvojbe (pod tim nazivom) imamo od 26. ožujka 2005. u 23:23:20

Zagradu kod tzv. izvedenih značenja stavljamo od 22. kolovoza 2005. u 10:19:12

Zagrade su definirane (u posebnom odlomku Wikipedija:Razdvojba#Zagrade) još 25. kolovoza 2005. u 17:29:20

Tekst/rečenica: "Osnovni članak (ako postoji) nema zagrade." postoji puno prije nego je proglašen odlomkom Wikipedija:Razdvojba#Zaključak.

Evo nekih primjera:

Suradnici su različiti, najblaže rečeno, neki će pisati samo rodio se u [[Trnovo|Trnovu]] bez naznake nekog bližeg (točnijeg) mjesta, naselja u sastavu te bivše općine, i sl.

Neki će navoditi, rodio se u [[Trnovo (FBiH)|Trnovu, u Federaciji Bosne i Hercegovine (Bosna i Hercegovina)]], neki će wikipedizirati i FBiH i BiH prema tim člancima.

Treba primijetiti kako se u slučaju zareza deklinira sve. Živio je u [[Piperi (Lopare, BiH)|Piperima, loparskoj općini, u Bosni i Hercegovini]], a poslije i u [[Patna (Istočni Ayrshire, Škotska)|Patni, Istočnom Ayrshireu, Škotskoj]]. U slučaju zareza to bi zapravo tako trebalo biti, kako bi rečenica bila što pitkija, a značenje, e to je već drugi par rukava, trebalo bi pisati: "u Patni, u Istočnom Ayrshireu, u Škotskoj", ali se to često krati, pa se naposljetku dođe do: "živio je u Patni, Istočni Ayrshire, Škotska", a to je običan administrativni stil. Petar, Marko, Petrović i sl., Petar, Markov, Petrović.

Zagrade tu uvelike olakšavaju. Jer se lako može napisati. Živio je u Patni (Istočni Ayrshire, Škotska). To je i po pravopisu, gdje piše kako se u zagradama pobliže označava, kojom se tumači pojam prije zagrade, onim pojmovima u zagradi.

Tako je puno lakše i razumljivije napisati:

 • živio je u [[Novo Selo (Kupres RS, BiH)|Novom Selu (Kupres [RS], BiH)]], pa se preselio u [[Bakovići (Fojnica, BiH)|Bakoviće (Fojnica, BiH)]]
  • što se naravno može i skratiti, pa napisati: živio je u [[Novo Selo (Kupres RS, BiH)|Novom Selu, na Kupresu]], pa se preselio u [[Bakovići (Fojnica, BiH)|Bakoviće, kraj Fojnice]]
   • ili još skratiti: živio je u [[Novo Selo (Kupres RS, BiH)|Novom Selu]], pa se preselio u [[Bakovići (Fojnica, BiH)|Bakoviće]]

Što bi značilo pisati:

 • živio je u [[Novo Selo (Kupres RS, BiH)|Novom Selu, Kupres, RS, BiH]], pa se preselio u [[Bakovići (Fojnica, BiH)|mjesto Bakovići, Fojnica, FBiH, BiH]]
  • ili što ako nema onoga dijela "pa se preselio u", što onda, i koliko je takav način pisanja čitljiv i razumljiv.

Zagrade, one pomalo prisiljavaju suradnike da ih maskiraju, tj. da dekliniraju i razmišljaju, da stvaraju rečenice kojima se ne će prikazivati višak informacije (bitan samo zbog naslova i zbog supostojanja članaka koji bi inače imali isti naslov).

Administrativni stil, uz dekliniranje samo pojma izvan zagrada, živio je u Holmu, (Novgorodska oblast, Rusija), Patni (Istočni Ayrshire, Škotska), Piperima (Lopare, BiH), te Bakovićima (Fojnica, BiH).

[Ž]ivio je u Holmu, Novgorodska oblast, Rusija, Patni, Istočni Ayrshire, Škotska, Piperima, Lopare, BiH, te Bakovićima, Fojnica, BiH, kad se preselio u Novo Selo, Kupres, RS, BiH.

Kad bi se to i sročilo u rečenicu pomoću zareza, a sve dekliniralo:

[Ž]ivio je u Holmu, Novgorodskoj oblasti, Rusiji, Patni, Istočnom Ayrshireu, Škotskoj, Piperima, Loparima, Bosni i Hercegovini, te Bakovićima, Fojnici, Bosni i Hercegovini, kad se preselio kraj Novoga Sela, Kupresa, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.

Zagradama se omogućava svima koji pišu administrativno da i dalje ne dekliniraju Sad to napišimo samo pomoću zareza i uz administrativni stil:

 • živio je u Holmu, (Novgorodska oblast, Rusija), Patni (Istočni Ayrshire, Škotska), Piperima (Lopare, BiH), te Bakovićima (Fojnica, BiH).

Te onima koji njeguju dekliniranje:

[Ž]ivio je u Holmu, (u Novgorodskoj oblasti, u Rusiji), Patni, (u Istočnom Ayrshireu, u Škotskoj), Piperima, (u Loparima, u Bosni i Hercegovini), te Bakovićima, (kod Fojnice u Bosni i Hercegovini), kad se preselio kraj Novoga Sela, (kod Kupresa Republike Srpske, u Bosni i Hercegovini).


Tako bi trebalo i sve one športske članke oblikovati kao i kod filmova, jer nisu to slike da ispod njih piše Slavonski Brod 1933. (što bi značilo, Slavonski Brod kakav je bio 1933. godine). Već ukoliko imamo npr. Ljetna univerzijada 1975. isti članak kao da označava da se ta univerzijada zvala 1975. ili kao da je to nekakva rečenica gdje je 1975. ravnopravan dio, a ne opisni dodatak, neslužbeni i sl. Treba dosta o tome razmisliti, a kod država je suglasje kako se kao dodatak naslovu/nazivu netemeljnih pojmova ("izvedenih značenja") piše naziv države u zagradama. Bez obzira na neke nedosljednosti, treba se držati dosljednih dijelova. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav i ugodan dan želim. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2.10, 31. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Adamsville, Alabama[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Adamsville, Alabama koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:14, 31. listopada 2014. (CET)[odgovori]

Abbeville, Alabama[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Abbeville, Alabama koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:17, 31. listopada 2014. (CET)[odgovori]

Po jedna rečenica bez izvora[uredi kôd]

Molimo Vas prestanite s nekonstruktivnim doprinosima na Wikipediji. Takvi doprinosi smatraju se vandalizmom zbog kojeg možete biti blokirani. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:21, 31. listopada 2014. (CET)[odgovori]

Naselja u SAD-u[uredi kôd]

[31] Dugogodišnji suradnik ne može sebi dopustiti takvo pitanje - za dvije godine na Wikipediji već trebate znati koji su minimalni kriteriji za članke, a vaši članci ne ispunjavaju ni najniži od svih kriterija. A i po tom kriteriju, osim dužine članak mora imati i ostale elemente (pored wikipoveznica i kategorije koje ste stavili, tu su i izvori i međuwiki). -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:38, 1. studenog 2014. (CET)

Grundy, Virginia; Christiansburg, Virginia; Duffield, Virginia; Monterey, Virginia; Ridgeway (Virginia)[uredi kôd]

Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav! MaGaporuči mi 18:47, 1. studenog 2014. (CET)

To što postoji još X članaka koji su nastali u vrijeme kad se gledala količina umjesto kvalitete ne znači da se danas mogu praviti isti takvi članci. Stavljeni su vrlo jasni predlošci koji označavaju što nedostaje člancima, tako da nema potrebe ispitivati me što člancima nedostaje. Imaš puno toga za popraviti, osim ako želiš da ti trud nepovratno propada.--MaGaporuči mi 12:17, 2. studenog 2014. (CET)

Leonid Kravčuk[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Leonid Kravčuk koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:08, 5. studenog 2014. (CET)

Članci bez izvora[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 tjedna!

Razlog je: ignoriranje uputa


-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:10, 5. studenog 2014. (CET)

Anthony, Novi Meksiko[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Anthony, Novi Meksiko koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:26, 5. studenog 2014. (CET)

Deming, Novi Meksiko[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Deming, Novi Meksiko koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:33, 5. studenog 2014. (CET)

Wil Wheaton[uredi kôd]

Augustus Niva, napisali ste članak Wil Wheaton koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav!  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:22, 20. studenog 2014. (CET)

Blokiranje na duži rok[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 godine!


Upozorenje blokiranjem od 1 tjedna bilo je nedjelotvorno: odmah nakon istjeka blokiranja nastavljate stvarati nove članke bez izvora i bez dovoljnog sadržaja. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:31, 20. studenog 2014. (CET)