Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 21

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Šibenik[uredi kôd]

Dobro jutro,

Hvala na poruci uz stranicu o šibenskoj kapi. Kustos sam u šibenskom muzeju a kapu je na hr.wiki trebalo postaviti zbog interesa potaknutog njenim uvrštavanjem u popis kulturnih dobara ovih dana. Na hrvatskoj Wikipediji sam pisao i prije, pod raznim kraticama.

Trenutno se ne mogu posvetiti opsežnijem uređivanju na hr.wiki jer mi je i ovaj članak o kapi u stvari produžen iz dovršavanja doktorata (nošnje), pa su mi zanimljive javne reakcije na novinske članke koji se naslanjaju na wikipedijin članak, i sl.

Digitalni aparat je pri ruci. Ovaj članak ću ilustrirati kad mi to dozvoli samoprijavljivanje pod novim korisničkim imenom. Ideje vezane za šibenski kraj bi bilo dobro čuti, no bojim se da ću ih (makar za neko vrijeme) tek arhivirati.

Hvala na interesu!

Pozdrav iz sjene katedrale, Jadran Kale.

Arhiviranje[uredi kôd]

Hvala. ;-)

Jedno pitanjce, zašto ovo?

Mislim, precizno sam etnički sastav zaista opisao u samom tekstu, ali ipak, bože moj, ima ljudi koji ne znaju gdje se nalazi to hrvatsko naselje i jedan čak hrvatski gradić u tivatskoj općini, i karta bi trebala biti tu da pokaže.

Možda identičnu kartu nacrtati i po gustini boje (Bogdašići čistom crvenom, Donja Lastva malo na narandžasto i tako dalje)? --NI (razgovor) 19:25, 25. srpanj 2008. (CEST)

Vrela[uredi kôd]

Da, većinu imam u potpunosti, dok neke pak (npr. Šobajića) trenutno nemam pri ruci (niti više znam đe je ta knjiga... :), tako da ih koristim iz sklopova izvora iz glomaznih knjiga "Istorija Crne Gore" koju je izdao Istorijski Institut Crne Gore, i od kojih imam eto baš sada u rukama svaku. --NI (razgovor) 23:26, 25. srpanj 2008. (CEST)

OK, razumijem. --NI (razgovor) 00:03, 26. srpanj 2008. (CEST)

Portal Mitologija[uredi kôd]

Smeta mi što je tablica Izabrana slika uvučena prema dolje, možeš li je, molim te, popraviti, da bude u ravnini s drugim? Hvala!--Vatrena ptica 12:06, 27. srpanj 2008. (CEST)


Jelena[uredi kôd]

Roberta,

Ne dovodim u pitanje osnovanost inačice po hrvatskom pravopisu. Slučaj je specifičan. Naveo sam zbog čega ostajem pri zahtjevu. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 14:32, 28. srpanj 2008. (CEST)

Hvala na dobrodošlici.

Pozdrav[uredi kôd]

Točno tako! Ja sam prvi put ovdje i nisam pohvatao konce. Kako se postavi na pravu stranicu? I za koliko vremena se pojavi na Wikipediji tako postavljena stranica?

Zahvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na uputama za postavljanje članaka. Nisam, čitajući upute o pomoći, primjetio razliku između suradničkih i ostalih stranica. Uz tvoju pomoć, postavio sam članak o Igoru Šipiću. Pozdrav

Zahvaljujem na dobrodošlici. Imati ću par pitanja ali nekom drugom zgodom vezano za izgled postavljene stranice. lijep pozdrav STSEDAM

inovator[uredi kôd]

Hvala Roberta, na intervenciji, no nisam razumio ono u vezi prijevoda. Članak nije prijevod sa druge wikipedije, nego sam samo dao vezu na engleski članak na temu "inovator", a to se izgleda ne radi tako nego se vidi u interwiki dodacima koje si Ti dodala. Očito još imam rupa u običajima koje trebam popuniti.

Jedna od stvari koju sam sad skužio je način prikaza materijala na vanjskoj poveznici, tako da se vidi samo konkretan tekst a ne i web stranica (kriv je bio jedan "/" viška), pa sam to popravio na zadnje dvije vanjske poveznice, da me netko ne optuži da reklamiram našu web stranicu od moje udruge(iako mislim da se uklapa u temu, ali bolje da ne izazivam sumnje).

Trenutno su me zatrpali s nekom šljakom, a bit će i nešto malo farbanja po kući koliko mi šija dopusti, pa ću neko vrijeme biti manje aktivan.

Lijepi pozdrav Bela (razgovor) 20:27, 30. srpanj 2008. (CEST)

Conan barbarin (1982)[uredi kôd]

Pozdrav,

Ne razumijem to pravilo. Zašto bi neupućeni čitalac Wikipedije morao da zna da se naslov s godinom odnosi na film a ne na roman? Zar nije logičnije reći (roman) i (film), odnosno (roman iz 1982) i (film iz 1982) ako ih ima više s istim naslovom?

Ne znaju svi čitaoci šta je izašlo 1982. u vezi sa Conanom, dok neki znaju da je bilo više toga, pa je bolje iskoristiti sporni prostor u zagradi tako što ćemo reći da je to film (za sada jedini s tim naslovom, tako da je godina nepotrebna). Roman je također izašao 1982. Zašto unositi višeznačnost kada možemo imati jednoznačan naslov?

PointDread (razgovor) 23:01, 30. srpanj 2008. (CEST)


Pozdrav,

Rekla si mi kako da živim s tim pravilom, ali ne i zašto ono postoji. Treba objasniti zašto se filmovi označavaju godinom u zagradi a ne sa (film), odnosno sa (film iz te i te godine) ako ih ima više. Ne vidim zašto bi u jednoj opštoj enciklopediji filmovi bili do te mjere povlašteni da u naslovima članaka o njima ne treba ni reći da se radi o filmu. Ovo ipak nije Internet Movie Database.

PointDread (razgovor) 23:30, 30. srpanj 2008. (CEST)

Ne znam kako promijeniti licencu za fotografije. Odem na sliku, ali ne vidim gdje se nalazi ta mogućnost promjene. Irc radi, ali nisam uspio nisakim stupiti u kontakt. Ja ovo radim da otvorim neki članak koji mi se sviđa kako je izrađen. Pa po njemu napravim svoj članak. Samo nisam skužio postupak za izradu sadržaja. Gdje se to nađe? Pozdrav!

Pozdrav[uredi kôd]

Samo sa zakašnjenjem zahvaljujem na dobrodošlici :-)

Timbouctou (razgovor) 23:26, 2. kolovoz 2008. (CEST)

Vidi ovo tu je počelo, ovo je povijest, kako je ubacio u gotov tekst kukavičje jaje. To ti je onaj autor o tekstu nekakvom kapetanu Mostarliću, što smo ga izbrisali. Na ovakve agresivne i podmukle častohlepne suradnike treba paziti. veoma su lukavi, podmukli željni da plasiraju svoje, ničim potvrđene bajke. - --Zeljko (razgovor) 00:53, 3. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala lijepa!

Drago mi je da barem netko cijeni moj trud.

Kiborg :D[uredi kôd]

Hmmm... Vjerojatno. Ja sam taj članak davno napisao za neki školski projekt, glavni resurs je bila wikipedia valjda. Da to negdje naglasim ili? Ili ako bi vi mogli to uredit da tako stoji, ja sam još malo nov ovdje :)))

Literatura[uredi kôd]

Jeste li čuli za sjajnu Joan Fletcher? Ona je napisala knjigu Drevni Egipat, sjajna knjiga, koju bi jedna suradnica koja se voli derati ali tada piše malim slovima trebala pročitati, ali ne radi se o vama! Vi se stvarno zovete Roberta? Također, koristim i knjigu Mitologije, jel' i tako dalje, ali iz mnogo toga znam nešto napmet, jel' a naravno pomaže mi i Vatrena ptica.--Lord Valensus (razgovor) 20:39, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ime knjige: Drevni Egipat, autor teksta Joann Fletcher (1999), nakladnici: 24 sata d.o.o. Oreškovićeva 3d, 10000 Zagreb, Hrvatska, priprema za tisak: Westerna Comunicazione d.o.o., CIP zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 664169. Druga knjiga: Mitologije, tekst: Sylvie Bausssier, prijevod: Blanka Pašagić, nakladnik: Drago Kozina, NAŠA DJECA d.o.o. - za HR BiH. Broj poglavlja u prvoj knjizi je 49, a u drugoj 80. Bokić, idem sad malo vandalizirati! Samo se šalim.--Lord Valensus (razgovor) 10:02, 5. kolovoz 2008. (CEST) I , jeste otkrili izvanzemaljce?

I jeste li otkrili izvanzemaljce? Nemojte se sramiti, odgovorite, jer sumnjam da vam trebaju moji podaci, odnosno podaci o mojim knjigama.

Molim Vas![uredi kôd]

Zatražujem da me se blokira u narednih 5 dana.--Uskboy 22:03, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ipak odustajem, priznajem nekad nisam normalan.....--Uskboy 23:16, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Možeš li mi navesti kako se kaže na engleski ovo:Paraolimpijske igre???--Uskboy 23:22, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Slike(a i za buduce razgovore :) )[uredi kôd]

sklonio sam slike(ona jedna sto je ostala je sa commonsa), sada mi stranica izgleda uzasno :c pozdrav ;)--PrimEviL | pismonoša 15:17, 5. kolovoz 2008. (CEST)

dozvola za slike[uredi kôd]

e bok

čuj, dobio sam dozvolu za korištenje slika sa ove stranice. a piše da te dozvole treba staviti na stranicu za razgovor onog članka na koji će te slike ići.

sa ove galerije ću uzimati slike i onda ih stavljati na više članaka, zavisi gdje će mi bolje pasat. e sad, da onda tu dozvolu ljepim po svim tim člancima, ili samo na onu hajdukovu pa onda tamo gdje te sve dozvole idu? pozz,
--Th dalibor (razgovor) 15:19, 5. kolovoz 2008. (CEST)


hm, čuj, neću moć na IRC još neko vrijeme jer nisam ovdje preko svog kompa, al ću probat skrpat nešta
uglavnom, dobih još jednu dozvolu, sa druge stranice (opet hajdukova). preko foruma sam zatražio dvojicu koji baš uređuju te portale, te slikaju i stavljaju te fotke u galeriju slika, da mi mailaju dopuštenja, šta i jesu. koja točno dozvola, ne bih znao, jer se ne kužim u to, no, ako imam dopuštenje autora tih slika, onda je valjda sve ok? --Th dalibor (razgovor) 18:35, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Oprosti[uredi kôd]

Oprosti mi, Roberta, što sam varao i tebe i druge suradnike, da sam Bruno B. Lagao sam. Ja sam Branimir Banović, živim u Osijeku, rođen sam 14. svibnja 1992. Imam brata mlađeg od mene 4 godine, a izmišljeni datum je blizu mog datuma rođenja. Prezime nisam mogao smisliti, pa sam upisao samo B. Nadam se da ćete mi svi oprostiti jer sada selim iz Hrvatske u Budimpeštu, kod bake i djeda. Nadam se da ću se snaći u Mađarskoj, jer Mađarski znam 10 %. Doviđenja!--Bruno B. (razgovor) 18:03, 5. kolovoz 2008. (CEST)

slike[uredi kôd]

bok! ovako, čitao sam pravila za postavljanje slika, ali mislim da nisam baš sve shvatio pa evo samo da pitam dali se smiju postavljat slike objavljene u novinama? pozdrav! --zhile ¿ 19:50, 5. kolovoz 2008. (CEST)

da, i mislio sam da je tako. hvala :-) --zhile ¿ 14:38, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Automatski patrolirani[uredi kôd]

Postoji li mogućnost da mi promijeniš suradnička prava iz Suradnik u Automatski patrolirani, barem na neko vrijeme, radi testa?--Vatrena ptica 11:02, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Mislila sam, onako, tek radi testa, status na par dana, ali mislim da je automatskih previše?--Vatrena ptica 13:30, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Objašnjenje[uredi kôd]

Znam da ima previše automatski patroliranih, te poznajem pravo te suradničke skupine, želim samo takav privremeni staus zbog testa, ali kad se, nakon testa, budu odabirali automatski patrolirani, možeš mi ukinuti status, ali, ako jednom možda i pristaneš, status mi ne moraš davati odmah. Pozdrav.--Vatrena ptica 14:00, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Soundscape Rijeka[uredi kôd]

Vidim da ste obrisali link na freesound.org i snimke soundscape-a Rijeke (http://en.wikipedia.org/wiki/Soundscape ako trazite pojašnjenje što je soundscape, neke knjige sa spiska toplo preporučam.)

Uostalom kako bi preveli soundscape na Hrvatski, što nije u redu?

Svi objavljeni zvukovi su na freesound-u pod CC licencom takodjer nema prepravljenih i montiranih, dakle originalni zvuk sa odredjenih lokacija bez previše subjektivnog čak su neki i geo-tagged , a većina ih je i solidno meta-tagged naravno prilagodjeno freesound.org potrebama, ali svakako dovoljno informativno za one koje vole i traže tu vrstu komunikacije sa okolinom.

Vraćanje članka[uredi kôd]

Roberta, što je pisalo u članku o Marijanu Krmpotiću? Kubura (razgovor) 15:48, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Nema veze. Kubura (razgovor) 16:12, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Kako članak napisan prema tim stranicama uopće može biti približno objektivan? Članak napisan po tako neobjektivnom izvoru ne bi smio stajati na wikipediji. Ispričavam se zbog uklanjanja tog izvora. Zbog svog malo iskustva s wikipedijom jednostavno nisam znao kako drugačije postupiti jer ako je to izvor članku o Zvonku Bušiću, objektivnost članka je, ponavljam, vrlo upitna.

Zvonko Bušić[uredi kôd]

Mislim da portal u čijem službenom opisu stoji sljedeće, ne može biti objektivan.

HRVATI-AMAC - Hrvatski Web portal okuplja bivse studente i prijatelje hrvatskih Sveucilista i hrvatske intelektualce sirom svijeta u interesu ocuvanja Hrvatske drzave. Hrvati AMAC povezuje Hrvate sirom svijeta kojima je stalo do hrvatskog nacionalnog indentiteta, hrvatske povijesne istine i trajne memorije, katolickog vjerskog nauka i morala, i sveopceg sirenja hrvatskog domoljublja.

Nemam apsolutno ništa protiv hrvatskog domoljublja, ali je jasno da se radi o previše izraženom hrvatskom domoljublju. To nije stranica nekog dnevnog lista ili news portala, već organizacije koja ima vrlo jasnu i pristranu orijentaciju po svim pitanjima o kojima izvještava na svojim stranicama. Ćlanci su, vidljivo je na prvi pogled, napisani vrlo neprofesionalno. Prvi dokaz tome je da predsjednika Mesića bezobrazno i provokativno nazivaju "Vrhovnikom" i govore da je lucidan. Jedan članak zaključuju i kako je "nekima u ovoj zemlji potrebna luđačka košulja" sasvim jasno aludirajući na Mesića. Kao dokaz prilažem dotičničlanak. Ima i još jedan članak u kojem je Mesić direktno napadnut zbog svoje izjave o Bušiću. U tom članku stoji sljedeći tekst: "Mesić ima toliko pravo arbitrirati o humanosti u 'terorizmu' koliko i «radodajke» o poštenju jer neke 'kurvanjske' stvari iz vlastite prošlosti rado zaboravlja, pa ponovimo još jednom jer je repetitio mater scientiae…" Kao jedan od najgorih primjera pristranosti AMAC-HRVATI portala govori i sljedeći primjer u članku o ZERP-u(a nema veze s nekom političkom osobom). "Srbija i Italija su stoljecima nasi najtezi, najkompliciraniji i najbeskrupulozniji protivnici. U novije vrijeme tom drustvu su se pridruzili i Slovenci. Uz jedan dodatak: najprljaviji. Tesko je shvatiti odakle toliko mnogo prljavstine u tako malom narodu.", stoji u istom članku objavljenom na AMAC-HRVATI portalu. Zaključujem: AMAC portal bezrezervno i vrlo fanatično simpatizira katoličku crkvu, političku desnicu (ponajprije HDZ), te svojim konzervativnim i ultranacionalističkim porukama ne može jamčiti bilo kakvu objektivnost u svom izvještavanju.

Nadalje, konkretni dio portala AMAC-HRVATI, koji govori o Zvonku Bušiću, već u samom svom naslovu "Vlastita sloboda za dostojanstvo slobodnih ljudi" pokazuje pristranost u slučaju Bušić. Cijeli članak na naslovnoj strani govori koristeći se subjektivnim ocjenama autora i pritom oplakuje Bušićevu "borbu". Postoji i dio koji govori o jugoslavenskim pritiscima koji jesu postojali, ali ih se u tekstu pokušava hiperbolizirati pa je napisano: "Već tada je bilo bjelodano jasno da se ne sudi hrvatskim domoljubima već Hrvatima i ideji samostalne Hrvatske." U jednom dijelu teksta njegov se bijeg iz zatvora naziva spektakularnim, a postupak deaktiviranja one kobne bombe prozvan je nestručnim (što smatram skandaloznom činjenicom). Objektivnost cijelog tog članka je također upitna zbog činjenice da je članak potpisan samo nadimkom "pro patria" (koji, znakovito je to, znači: "za domovinu").

Dakle, ova moja opširna argumentacija je, siguran sam, sasvim dovoljna da bi se dokazalo da je AMAC-HRVATI portal izuzetno neobjektivan i nepouzdan izvor informacija. --Karlo (razgovor) 22:40, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Ili uopće nisi pročitala moj vrlo argumentirani komentar od iznad, ili ga jednostavno ne želiš prihvatiti. Pitala si me: "Karlo K, nisi objasnio zašto su stranice "Hrvati AMAC" neobjektivne?". Ja sam ti lijepo odgovorio i uz to priložio dokaze. Ponavljam: AMAC-HRVATI pun je nacionalističkih poruka i na tom portalu piše da su SLOVENCI NAJPRLJAVIJI NAROD i da je Slovenija jedan od naših najvećih protivnika uz Srbiju i Italiju (koje su to prema dotičnom portalu već stoljećima). Mislim da su te riječi puno gore od bilo kakvih Mesićevih riječi koje su mogle biti i izvučene iz konteksta, dok ovo piše crno na bijelo. Ti kao da namjerno previđaš činjenicu da na portalu o Zvonku Bušiću (prema kojem se ravna naša kao vrlo objektivna wikipedija) piše da je deaktivacija one bombe provedena NESTRUČNO, a njegov bijeg iz zatvora je prozvan SPEKTAKULARNIM. Želiš li reći da se slažeš s tim da su ti navodi točni i dokazani? Još samo da kratko prokomentiram ovaj tvoj odmak od teme, a to je objektivnost portala AMAC-HRVATI. Iskreno, ne smatram sebe previše kvalificiranim za odgovor na pitanje o ovim jezikoslovcima jer nisam dovoljno upoznat s njima i njihovim radom, a za neke od njih sam, moram priznati, preko tebe prvi put čuo.--Karlo (razgovor) 17:03, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Mogu pristati na povlačenje od članka jer su se kroz ove rasprave u njega, moram priznati, umiješale i neke osobne emocije koje rađe ne bih spominjao. I sam sam to shvatio. Stoga sam zaključio da bi bilo najpametnije okrenuti nekim drugim temama. Evo baš prevodim s engleskog članak o golubovima, a preveo sam i uvodni dio članka o vrućoj čokoladi. =)--Karlo (razgovor) 23:17, 7. kolovoz 2008. (CEST)

O jeziku[uredi kôd]

Roberta, Ne mogu vjerovati da je ona izjava M. zaista autentična. Da li se ona prvi put (u ovdašnje vrijeme) pojavljuje u javnosti? Da li se za nju znalo?

--Markus cg1 (razgovor) 00:44, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Da, izgleda da jeste autentična, isto se pominje i u Stipe Mesić. Da popričamo na ona IRC? --Markus cg1 (razgovor) 01:42, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Buonasera a lei, sono un utente italiano. ho provato a scrivere qualcosa su questi due attori in croato, ma il mio dizionario ha pochi termini. sarebbe così gentile da megliorare gli articoli, magari dalla mia lingua o dall'inglese o dal tedesco? La ringrazio in anticipo e chiedo scusa del disturbo

Good evening to her, i'm Italian user. I have tried to write something on these two actors in Croatian, but my dictionary has few terms. would it be so kind from megliorare the articles, even from my language or from the English or from the German? I thank her in advance, and I apologize.
Gutes Abend zu ihnen, ich bin ein italienischer Benutzer. ich versuchte, etwas auf dieser zwei Schauspieler in kroatisches zu schreiben, aber mein Wörterbuch hat wenige Enden. würde es von megliorare so nett die Artikel sein, vielleicht von meiner Sprache oder vom Englisch oder vom Deutsch? Ich danke Ihnen vorzeitig, und ich frage Entschuldigung nach der Störung.--Lodewijk Vadacchino (razgovor) 19:14, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Inoslav[uredi kôd]

Bit će toga više sljedećih mjeseci :)

Stižem!!!! ;))--Luna 20:30, 12. kolovoz 2008. (CEST)

Učim hrvatski, ali za tu wikipediju počela sam se zanimati jer se tamo nalazi moj prijatelj s ovog područja, meni je poznato da je završio 1991., ali... jednostavno, moj prijatelj se prijavio na tu, zbog bogova.--Vatrena ptica 12:10, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Engleski[uredi kôd]

U školi ne učim engleski (tek u 2. razredu sam ga učila), jer ga sama učim, tek povremeno idem na tečaj. Nekako ću se skinuti sa jugoslavenske, bar na dan-dva, prvensteno sam tu zbog kontrole što pišu.-Vatrena ptica 12:12, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Ja u školi učim hrvatski jezik, to mi je jako bitno, budući da se taj jezik osporava u BiH, tek ću u četvrtom razredu učiti engleski jer je ovdje takav nastavni program, ali ja samostalno učim engleski i idem na privatne sate. Nisam znala da srpskohrvatska wikipedija ne priznaje hrvatski jezik. Hvala na upozorenju, neću više svojim radom doprinositi toj wikipediji s izmišljenim jezikom.--Vatrena ptica 12:25, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Vidra :)[uredi kôd]

Mislim da je ideja super, hvlaa na povjerenju. --Vatrena ptica 13:44, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Zemljovid[uredi kôd]

Ej Roberta:) Budem navečer dodao opise na karte o hrvatskom jeziku. Napraviti ću možda i još jednu detaljniju kartu (s većim pregledom dijalekata) kada se čujem s kuburom. Tenks za ponudu, može. Originalni nick je Čeha, ali kako sam na početku bio prvo aktivan na engleskoj wiki:) A nekako u tom razdoblju sam i dosta putovao vani pa sam htio ostati lako dostupan bez obzira na strane tipkovnice :) =)--Čeha (razgovor) 14:13, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Bot username rename[uredi kôd]

Hi, I'd like my bot Suradnik:Računalo to be renamed to User:タチコマ robot. This rename request is per my wikimedia wide bot username rename. I have decided to have a single username to more efficiently use SUL. Thanks.

  • If this is not the right place to make this request, please move it to the right place.

-- Cat chi? 18:00, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Widra[uredi kôd]

Imam pitanje:

Tko će stvoriti portal Widra?--Vatrena ptica 19:39, 13. kolovoz 2008. (CEST)

widra, svakako[uredi kôd]

Lijepi pozdrav Roberta! Kao i obično, dobro pretpostavljaš. Rado ću se uključiti u projekt Widra, no trenutačno kružim naseljima po BiH, a pomalo skoknem i do Engleza, pa se moram malčice organizirati .--Pavo (razgovor) 21:35, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

thnx puno na pomoći! što se radi ako je vanjska poveznica tiskani materijal (knjiga, enciklopedija itd) to onda nazivam literatura ili i dalje vanjska poveznica?nnsense (razgovor) 23:27, 13. kolovoz 2008. (CEST)

jos jedno pitanje i prestajem te gnjaviti (novi sam tu pa ima puno toga za nauciti), kad odgovaram na poruke, trebam li ici na tvoju stranicu i ostaviti poruku ili mogu kod sebe kliknuti na tvoj komentar uredi i ti ces dobiti moj odgovor/komentar na tvoju poruku? nnsense (razgovor) 23:49, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Alo malena, jel to o obrojčeni Anti pričaju... da ih malo opsujem... pa ih nađem --Zeljko (razgovor) 00:09, 14. kolovoz 2008. (CEST)

nema potrebe za brigu[uredi kôd]

U armeniji sam, bit cu kod kuce za 24 sata, a u petak ili subotu doc cu u IRC. Lijepa sreca, krenuti u Gruziju i upasti u rat, eh? --VKokielov (razgovor) 00:33, 14. kolovoz 2008. (CEST)

nova stranica[uredi kôd]

možeš li molim te pogledati novu stranicu Pčelica Maja. Ja sam ju stavio, ali bi bilo dobro da ti malo baciš oko i ako se može da se još ubaci i slika:) thnx puno!

Tablice[uredi kôd]

Smije li jedna tablica za portal biti, npr. crvena, druga plava, treća žuta, četvrta plava itd?--Vatrena ptica 10:12, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Da, mislim na njih, onako, treba mi pomoć oko box-footera.--Vatrena ptica 13:04, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Želim staviti opciju za osvježenje, ali ne znam gdje je najbolje; što mi preporučuješ?--Vatrena ptica (razgovor) 20:06, 14. kolovoz 2008. (CEST)


Kategorija: Zaštićene stranice za neprijavljene suradnike[uredi kôd]

Wikipedija:Kafić#Kategorija: Zaštićene stranice za neprijavljene suradnike

Na to sam dobio odgovor Vatrene price, koja mi je rekla da samo administratori mogu postavljati tu kategoriju u članke. Zamolio bih te da kada budeš imala vremena postaviš tu kategoriju u člnake u koje sam je ja već postavio! Lijep pozdrav! --Mostarac (razgovor) 21:47, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Može, mislim da se u Hercegovini o Hrvatskoj uči negdje u 7. razredu. --Vatrena ptica (razgovor) 13:57, 15. kolovoz 2008. (CEST)

U osmom se uči hrvatska i bih.--Uskboy 14:00, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Oprosti na masi onih promjena zbog kojih sam blockan na 15 minuta. :) Možeš li zatražiti dopuštenje od HVIDR-a Vukovar i Zamisli Srbiju.org zbog ovih dviju galerija: http://www.hvidra-vukovar.com/galerija/thumbnails.php?album=8, http://www.zamislisrbiju.org/foto/idc_foto_02/pages/2-Hrvatska%201991.htm. U prvoj ima dosta zanimljivih slika koje možemo postaviti u članak, a u drugoj ima zanimljivih slika poput: Paljenje hrvatske zastave, 4 četnika i onaj hrvatski zarobljenik (bilo je to na Istragi ili negdje drugdje, uglavnom zaboravio sam kako se zove), ljudi plaču (vjerovatno na nekom sprovodu), dva tenkista JNA na kupoli tenka i velika zastava SFRJ, ranjeni hrvatski branitelji, baka iza nje spaljene kuće i uništeni tenk, vreće sa mrtvacima i četnik (vidi mu se samo čizma) gazi mrtva Hrvata. HVIDR-a će nam sigurno dati dozvolu, a za bradonje neznam! Zatraži ti te dozvole, ako imaš želju i mogućnost, pa šta bude. --Mostarac (razgovor) 19:50, 15. kolovoz 2008. (CEST)

? --Mostarac (razgovor) 01:33, 16. kolovoz 2008. (CEST)

imaš i-meil... --Zeljko (razgovor) 23:18, 17. kolovoz 2008. (CEST)

Crnogorski jezik[uredi kôd]

Roberta,

Oko Tvoje dopune članka o s-h jeziku imam nekoiko primjedbi, pogađaš, radi se o crnogorskom jeziku, glede Tvojih formulacija:

1. ...inicijative za propis crnogorskoga jezika..., svakako je pomalo nezgrapno, jer se radi o formiranju Savjeta za standardzaciju crnogorskog jezika odlukom od januara 2008. Vlade Crne Gore; dakle, nije riječ o inicijativama, već o državnom poslu da tako rečem;

2. ...praktički da i nema spomena posebnoga crnogorskoga jezika u povijesti... , još je nespretnija formulacija; takvih spomena zbilja ima, no kada se radi o crnogorskom jeziku to je posve sui generis u odnosu na hrvatski, srpski ili bosanski (bošnjački) i ne mogu se praviti paralele; radi se o potpuno drukčijim povijesnim uslovima u kojima je opstajala slobodna ta šaka državotvornog naroda crnogorskog i koja, za razliku od Hrvata ili Srba (iz Ugarske), nije imala đe poći i učiti npr. filološke nauke e da bi se vrnula u domovinu i kodifikovala svoj jezik;

3. Uvođenje najnovijega jotovanja..., ne radi se o uvođenju, jer je to jotovanje živi crnogorski jezik, jezik naroda u prodavnicama, na pjaci, plažama, kafanama, čak i školama đe je to do juče proglašavano seljačkim jezikom za kojeg se dobijala jedinica. Niko to ne uvodi, to postoji stoljećima, uprkos dugoj istoriji okušaja fililoške i svake druge unifikacije. Da li će ona biti standardizovana - to ćemo viđeti. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 01:28, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Boja je na starim izmjenama poklopila Tvoj radi na poveznicama...Izglupiro sam se žešće.

Roberta, primi moje izvinjenje (ispriku).

--Markus cg1 (razgovor) 01:53, 18. kolovoz 2008. (CEST)

SSSitno [uredi kôd]

--Sanya (razgovor) 10:11, 18. kolovoz 2008. (CEST)

ovaj odgovor (na normalno pitanje) sasvim dovoljno i jasno govori za sebe --Dalibor Bosits © 13:38, 18. kolovoz 2008. (CEST)

daibutsu = daibucu[uredi kôd]

Upravo sam to i uradio, ali sad dovršavam! Prethodni članak je bio o individualnoj skulpturi, a ne o skupini skulptura koje se sve nazivaju "daibucu". Ispravkom toga upotpunio sam i članak Buda iz Kamakure i Tōdai-ji. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Prof saxx (razgovordoprinosi)

Hvala na suradnji, drugi put ću napisati da je članak u tijeku, sorry. Prof saxx (razgovor) 14:02, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Portal Widra[uredi kôd]

Smijem li ovdje dodati portal Widra? --Vatrena ptica (razgovor) 16:20, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala![uredi kôd]

Hvala Ljepa za info,

šta?, kaj?, što? bi ja bez Tebe, moja Roberta F.?!, tvoj žabac --Žabac (razgovor) 23:45, 18. kolovoz 2008. (CEST) :)))


Evo, prošlo je mjesec dana, pa i više, oprostite, ono nije bilo vrijeđanje ni provocirnje već šala! --83.131.8.213 18:27, 5. rujan 2008. (CEST) - Lord Valensus.

Bitka za Vukovar[uredi kôd]

Dovršio sam članak Bitka za Vukovar i u njega samo moram ubaciti slike. Nigdje na wikipedijama i na commonsima nema slika o patnjama Vukovaraca, ratnim ruševinama Vukovara itd. Pronašao sam galeriju na stranici Hvidra-Vukovar.com i probao stupiti u kontakt sa administratorima te stranice, no nije naveden e-mail, a ima telefonski broj HVIDR-e u Vukovaru. Malo mi je glupo tražiti dozvolu za slike preko telefona. U toj galeriji ima mnogo slika, a među njima i dosta slika (zapravo sve koje ja želim postaviti na wikipediju), koje se nalaze na brojnim drugim internet stranicama. Zbog toga što ne mogu stupiti u kontakt sa spomenutom stranicom, a brojne slike se nalaze i na drugim internet stranicama, bi li ja prilikom postavljanja tih slika na wikipediju mogao upotrijebiti ovaj predložak: {{Predložak:Slobodna upotreba}}?! --Mostarac (razgovor) 00:36, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Fala,[uredi kôd]

micek. :) Dođem na IRC sutra, sad sam preumorna nakon 12 sati puta, ali vrag mi nije dao mira pa sam morala upaliti komp, hehe. :-) :****** --Abyssus 00:47, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Bitka za Vukovar[uredi kôd]

Dovršio sam članak Bitka za Vukovar i u njega sam ubacio ove slike:

Pogledaj kako sam objasnio te slike i mislim da je sve uredu, međutim prve slike koje sam postavio (Bitka za Vukovar i JNA Vukovar) nisam bio dobro objasnio i MayaSimFan je na njih postavila da će se izbrisati do 2. rujna 2008. godine. Ja sam to uklonio i tako zaradio žuti karton, a poslije ih objasnio tako da je sve uredu sada. No, MayaSimFan neće da ukloni to (slao sam joj poruku na razgovor da to uradi). Ne znam, u čemu je stvar, možda ne želi to ukloniti zbog toga što sam ja to prije uklanjao. Možeš li ti to ukloniti jer mi to stvarno kopa oči?! Drugo, htio sam te pitati možeš li u prostoru gdje se odabiru izabrani članci otvoriti posebno biranje za tjedan u kojem se nalazi 18. studenog 2008., kako bi se članak Bitka za Vukovar izabrao ili da pričekam do tog glasanja? --Mostarac (razgovor) 00:49, 20. kolovoz 2008. (CEST)


Evo objašnjenja svake slike:

Wikicitati »Ova slika se pojavljuje na nekoliko internet portala i govori o temi Bitka za Vukovar. Zbog nemogućnosti dobivanja dopuštenja (na nekim stranicama nije naveden email preko kojega bi se zatražilo dopuštenje za korištenje tih slika, dok na nekim taj email nije u funkciji tj. nije dobiven nikakav odgovor), ova fotografija se koristi na wikipediji pod oznakom "Poštena upotreba u", samo u članku "Bitka za Vukovar", kako bi ilustrirala dati predmet, gdje ekvivalent nije dostupan. Na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation), može se svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD-a. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava.«

A nakon toga na gore navedenim slikama uvijek slijedi {{Predložak:Poštena upotreba u}}, u kojem izričito stoji:

Wikicitati »Ovo djelo je pod autorskim pravima i nije licencirano. Ono ne spada ni u jednu od već postojećih kategorija poštene upotrebe. Međutim, vjeruje se da se upotreba ovog djela u članku "Bitka za Vukovar":

- da ilustrira dati predmet
- gdje ekvivalent nije dostupan ili se može napraviti ali bi onda pružio iste informacije
- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.«

Detaljno objašnjenje poštene upotrebe, predložak "Poštena upotreba u" su na svim postavljenim slikama o Vukovaru. Ne vidim nikakvo kršenje autorskih prava, slike se koriste samo u članku Bitka za Vukovar zbog toga jer ilustriraju dati predmet, u kojem ekvivalent nije dostupan, a na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation), može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. --Mostarac (razgovor) 02:11, 20. kolovoz 2008. (CEST)

upload slika[uredi kôd]

Pozdrav, zasto ja ne mogu uploadati sliku na wiki? Bez slika , clanak nije gotov ...:(( Procitao sam da se to autmatski omogucava nakon 4 dana i 10 editiranja. Hocu li moci uploadati ako pricekam jos koji dan ili ..

Pozdrav iz Zagreba , Sinisa— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

odgovor na odgovor :)))))))))[uredi kôd]

Pa vi stari wikipedisti ste izgleda stalno online (budni k'o drzavni neprijatelji, nikad valjda ne spavate ...hehe) Zahvaljujem na brzom odgovoru. Probat cu iskoristiti gotove slike, ali mi je problem sto svaki autor oznacava sliku na svoj nacin pa bi teziste jednom bilo Y, drugi put Yt, treci put Yc a to unosi groznu zabunu. Osim toga, tuga je i jad da nas malobrojni narod nema organizirano punjenje vidipedije, (vidim da Srbi imaju 60+ tis. članaka, mi smo tek na 40+ tis.) dakle , slazem se da nema zurbe, ali je i ima!!!!!!!!! Jako bih volio da se hrvatski jezik pojavi u 100+ tisuca prije Srba i ostalih 'nasijenaca'....— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

Roberta , Roberta...[uredi kôd]

bas me svaki put iznenadi brzina odgovora :))) Za svaku pohvalu. Nego, dobio sam primjedbu (prihvacam je!!!!) da NE stiskam spremnanje zbog prevelikog broja promjena, vec da koristim gumb 'kako ce izgledati'.. Ali , kad se vratim s pregleda gumbom BACK u browseru, promjena nema? a ako pak stisnem 'clanak' , opet isto-nema onoga sto sam unio? Savjet? Hvala, S.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

Hvala, skuzio sam...[uredi kôd]

kako to ide s edit i save.. Eh, sad mi je nesto drugo panika: kako postaviti slike da su poravnate u desno, tako da nema toliko bijelog (radi se o tekstu Teziste), pa ako moze neki hint ??? (ovo ce mi vrijediti kad mi se otvori mogucnost uploada) Hvala , Bokic— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

slike[uredi kôd]

Roberta, svakako ću im smanjiti format, zasad nabacujem tekstualni materijal u ovom čudo(ovište) od članka. Lijep pozdra,

--Markus cg1 (razgovor) 04:41, 21. kolovoz 2008. (CEST)

Povjesnica[uredi kôd]

U pravu si. Naslov članka bio je historiografija, ali onda ga je Kubura koji ponekad pretjera u pohrvaćivanju preusmjerio na povjesnica [1]. Vratit ću preusmjeravanje, a ti izbriši stranicu za preusmjeravanje na povjesnica. Lijep pozdrav:-)) --Flopy (razgovor) 11:43, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala na lijepim objašnjenjima. Mama prati moj rad, sve moje kontakte tijekom dana pregelda navečer. Moju će mamu veseliti da stupi u kontakt s tobom, a to će, vjerujem, učiniti uskoro putem e-maila.--Vatrena ptica (razgovor) 12:02, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Molim brisanje ili...[uredi kôd]

Pozdrav, postavio sam dvije slike: kuglin_isjecak.png i kuglin_odsjecak.png u zajednicki depozitorij, i sad imam problem: molio bih brisanje te dvije slike ako je moguce, tako da ih mogu postaviti ponovo jer imam pogreske u imenu i opisu. Zahvaljujem, Sinisa

Crveni karton[uredi kôd]

Znam da ne će dobit odgovor, no dobro. Prvo, najviše me razljutilo: i uništavanja tuđih doprinosa... Kojih? I o vaterpolu, i o košarcvi, i o rukometu: članke sam napisao-pogađajte tko- JA. Samo nogomet ne, ali nisam ništa dirao, već kopirao tekst i obrisao na toj stranici, na nju stavio preusmjerivač, te na onu postavio ponovni isti kopirani tekst. Crtica pa muškarci potpuno je bezvezni naslov preuzet samo zato što je tako na engleskoj Wikipediji, premda tako nitko ne govori tko zna riječ hrvatskoga jezika. Sve ste prepisali od Engleza, pa će trebat prijevod za ovu, a ne za englesku Wikipediju. Koliko ja znam, Španjolska nije izgubila od Islanda 36:30, nego 36:31, ali vi bi sve prepisali, pravo pravcato englesko roblje.

(Jolo u progonstvu)

Jolo, kažeš "samo" nogomet nisi započeo, no, Andrej Šalov je već upozorio na tvoje nepravilno premještanje, nisi se tada potrudio pogledati što radiš krivo, onda si jučer ponovno upozoren i sve si to ignorirao. S razlogom reagiramo kada suradnici ne razlikuju premještanje članka od preusmjeravanja, ne samo što taj postupak zadaje dodatni posao, već izaziva i ljutnju suradnika čiji doprinosi nestanu u starim izmjenama, pa koliko god maleni bili. Nadam se da ćeš u ovih tjedan dana pročitati koja je razlika između premještanja članka i preusmjeravanja. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:18, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Roberta[uredi kôd]

Ja ne znam, ali ti znaš promijeniti naslov nekog članka. Ona plaža se zove Sakarun, a ne Saharun.--78.3.103.236 14:31, 23. kolovoz 2008. (CEST)

Anonimni suradniče, provjereno je i ispravljeno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:45, 23. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala!--78.3.113.115 11:47, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Kad se mijenja portal Widra, 28. kolovoza ili 31. kolovoza?--Vatrena ptica (razgovor) 14:54, 23. kolovoz 2008. (CEST)
Kako ću onda znati da je dogovereno kad na stranici za razgovor nitko nije odgovorio na moj prijedlog za mitologiju:
  • grčka mitologija
  • nordijska mitologija
  • junaci grčke mitologije
  • slavneska mitologija?--Vatrena ptica (razgovor) 18:53, 23. kolovoz 2008. (CEST)

wikipedizirati ???[uredi kôd]

Stovana Roberta , zavrsio (????, haha, i svi se nasmijase...) sam clanak o tezistu. Naravno da ce ga netko dopuniti ako Bog da ... Pise da ga treba Wikipedizirati. Molim napisite negdje sto to tocno znaci, vidim da takvih clanaka koje takodjer treba wikipedizirati ima jos. Da bas izgleda nesto super, pa i ne bas.. :((( Zahvaljujem. Pozdrav, S.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

Bojim se da teme neće teći "normalno" (početkom nekog mjeseca prethodna tema ostaje 2 tjedna, a sljedeća bude svega 15-ak dana), pa možeš li izbrisati tjedan 35 i 36, a na tjedne 35 i 36 staviti mitološke članke?--Vatrena ptica (razgovor) 11:52, 24. kolovoz 2008. (CEST)

tenks i popi kavu. --Zeljko (razgovor) 03:31, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Budi pravo Mostarac je bio vridan suradnik, ili pak mislite da nije?!
Sad malo kad razmislim, fakat ne znam što mu je to trebalo (?), živi u Mostaru pa mogo je otić svaki dan i uslikat taj stadion. Šta je je blok je predugačak, pa Vi vičite šta oćete.--Uskboy 13:04, 25. kolovoz 2008. (CEST)

I to je prihvatljivije nego 1 mjesec. Malo logike: 2 tjedna i zabrana postavljanja slika.--Uskboy 13:14, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Pitanje[uredi kôd]

Zdravo, evo, i vama da kažem da nema problema što se tiče pisma, pisaću od sada latinicom. Ali bih htela da pitam zašto su vraćene moje izmene na članku Jovan Cvijić? Verujem da to nije napisano baš hrvatskim jezikom, ali s obzirom na to da je napisano latinicom, verujem da niko ne bi imao poteškoće da razume taj deo. Takođe, zamolila sam Sanya-u da pogleda to što je napisano. Ona bi sigurno ispravila, ako postoje neki specifični izrazi koji se razlikuju. --geologicharka пиши ми 13:07, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Hmmm, da, poznato mi je to... Da li biste onda mogli (a znam da može) da mi date tekst koji ste vratili, da ga preradim da to bude na hrvatskom, pa da bude ubačen u članak? --geologicharka пиши ми 13:46, 25. kolovoz 2008. (CEST)

E-mail[uredi kôd]

Mislim da imaš e-mail, kojeg je poslala moja mama.--Vatrena ptica (razgovor) 11:28, 27. kolovoz 2008. (CEST)

Naslov[uredi kôd]

Lipa,

Za izvor u članku JNA mislim kako nedostaje naslov Goldštajnove knjige, jer Novi liber je izdavač, zar ne? Interesuje me je li Ivo što svoj Slavku Goldštajnu, čuvenom editoru i publicisti?

Pozdrav za Robertu, dobri duh ove Wikipedije.

--Markus cg1 (razgovor) 13:52, 27. kolovoz 2008. (CEST)

Pozdrav![uredi kôd]

Hvala na dobroošlici i savjetima! Mithrandir (razgovor) 18:33, 27. kolovoz 2008. (CEST)

Carl Lewis[uredi kôd]

Oprosti Roberta, ali sitni ispravak. Nije Frederiku Carltonu Lewisu nadimak Carl Lewis, nego kako sam ispravio.

Poštovanje i pozdrav

78.2.102.1 10:07, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Portal[uredi kôd]

Roberta, možeš li izbrisati jelena (kad bude 31. kolovoz) devu (odmah) i preimenovati mitologiju?--Vatrena ptica (razgovor) 20:16, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Jesam, često do ponoći, škola mi počinje 8. rujna.--Vatrena ptica (razgovor) 22:23, 1. rujan 2008. (CEST)

Hehe, malo pregledavam što se sve dešavalo dok me nije bilo. I tebi puno pozdrava ;)).--frk@ 23:07, 1. rujan 2008. (CEST)

Da, točno. Opet je moja mama poslala e-mail, pa ne znam je'l ti stigao. :-)--Vatrena ptica (razgovor) 12:33, 3. rujan 2008. (CEST)

Patroliranje[uredi kôd]

Hoćeš li molim te ispatrolirati ovu promjenu --Suradnik13 (razgovor) 14:51, 3. rujan 2008. (CEST)

Oko vicova![uredi kôd]

Isto tako mislim da im nije misto u člancima kad malo bolje razmislim čak i ako su obilježili "život" nečega kao što je jugić ali moraš priznat da su vicevi dobri. Sorry usput!--Dome (razgovor) 16:16, 3. rujan 2008. (CEST)

U čemu je problem?[uredi kôd]

Što nije u redu kod mojih linkova?

Privremeno prihvatljive poveznice

- Linkovi na pojedinačne znamenitosti grada (npr. crkvu ili muzej), ako je tema neutralno i kvalitetno obrađena i bez komercijalne podloge
- Linkovi na galerije slika imaju smisla ako o gradu nema niti jedne slobodne fotografije na Zajedničkom poslužitelju i ako te stranice zadovoljavaju gore navedene smjernice; Moja stranica ne sadrzi samo galerije slika, nego je tu i puno teksta.

Wikipedijini članci nisu: 1. Skladišta internetskih poveznica i internetskih direktorija. Nema ništa loše u dodavanju vanjske poveznice na neki kvalitetan članak odgovarajuće teme, no prevelika količina takvih poveznica odvlači od Wikipedijine primarne uloge. U člancima kod kojih se podrazumijeva da izvan Wikipedije imaju mnogo fansiteova (tipa West Bromwich Albion), nije loše staviti poveznicu na najveći fansite, no ako se pretjeruje i stavlja tri ili više poveznice na fansiteove, onda valja brisati one manje važne ili ostaviti samo jedan.

- Prije dodavanja mojih linkova njih je bilo najviše pet. A ja sam dodao samo po jedan link.

Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje Pod ovim se podrazumijeva da Wikipedija nije:

1. Propaganda ili zastupanje bilo kakve vrste. Naravno, podrazumijeva se da članak može objektivno progovoriti o takvim temama, no sve što premašuje neutralan stil pisanja odmah se predlaže za brisanje sve dok se propagandni materijal ne odstrani. Za zastupanje i promicanje vlastitih ideja, ciljeva, interesa, preporučujemo otvaranje nekog bloga ili vlastite internetske stranice.

2. Promoviranje samoga sebe na bilo koji način. Naravno, ako se u tekstu članka spomene osoba ili sam autor spominje sebe, to ne mora biti samopropagiranje, sve dok to ne promaši neutralan stil pisanja, jer je i takav članak u vidu nekoga neutralnoga suradnika samo običan članak za koji se primjenjuju ista pravila. Zapamtite, Wikipedija ne smije biti autobiografija!

3. Reklamiranje: Članci o bilo kojoj tvrtci ili poduzeću su prihvatljivi sve dok ne prelaze neutralan stil pisanja koji ne nameće ostalim suradnicima viziju jednog suradnika koji želi utjecati na druge suradnike reklamiranjem. Također, svaki podatak o pojedinoj tvrtci mora biti provjeren, baš kao i u svakom drugom članku. Vanjske poveznice su prihvatljive osim u slučaju kada izravno reklamiraju neku tvrtku.

Ovdje se nigdje ne nalazim. Pišem li o samome sebi? Ne, premda je i to dopušteno. Međutim, reklamom mozemo nazvati i pisanje o svome rodnom gradu i slično, a tu ti nitko ne moze ništa. U čemu je problem što ja stavljam linkove na svoju stranicu ako je ta stranica odgovarajućeg sadrzaja? Kad bi isti link stavio netko drugi, to bi bilo u redu? Šta, da se ulogiram pod drugim nickom i da ga stavim ili da zamolim prijatelja? Da, ja promičem svoju stranicu na Wikipediji, ali to se ne kosi s njezinim pravilima. Link je link i ako je sadrzaj na kojega on vodi u redu, onda tu nitko ne moze ništa (na normalnim Wikipedijama). Kako se na drugoj Wikipediji, na koju također postavljam linkove, nitko ne buni? Ne bi trebalo biti sporno tko postavlja linkove, nego kakav je sadrzaj stranica na koje oni vode. Ima mnogo linkova i na vašoj Wikipediji koji vode na stranice slične mojoj i oni nitko se ne buni. To što ja ne pišem članke za hr-Wikipediju i što ne dopuštam da se moji radovi prepisuju za nju (dok ne riješite problem ,,zemljopisa), ne bi trebalo imati nikakve veze s tim da postavim linkove. Gleda se sadrzaj linka, to da li on odgovara tome članku, a ne tko ga je postavio i kakva je njegova politička prošlost. A i to što ne dopuštam da koristite moje radove: to mene uopće ne bi trebalo ni pitati, kao što je rekao jedan suradnik. Članak se moze citirati i navesti izvor bez odobrenja autora.

Prihvaćam samo argumente da sadrzaj linka ne odgovara članku, a to da ja promičem svoju stranicu, a ne pišem članke, oprosti, nema veze s razumom.

Ili je sporno nešto drugo?

--Marijan (razgovor) 22:02, 3. rujan 2008. (CEST)

Kako ponovo, kad mi se to sad kaze prvi put?[uredi kôd]

E, to je već bolji argument. Prošli put mi je Suradnik 13 pisao nebuloze koje sam naveo, tako da se normalni argument sada navodi prvi put, a ne ponovo i ponovo. Inače, lijep pozdrav i tebi, sjećam te se s druzenja na Jarunu kao vrlo konstruktivne:) osobe. Kad riješite problem ,,zemljopisa, javi. Bok i sve najbolje! --Marijan (razgovor) 23:38, 3. rujan 2008. (CEST)

Procedura[uredi kôd]

Drugi razlog zašto svoje slike ne postavljam na Wiki, je što za svaku sliku treba ispunjavati formular kao da drzavljanin Irana i trazi vizu za Ameriku. Dizao sam ja to par puta, ali, kao što se vidi u mom Razgovoru, uvijek mi netko uletava s ,,nisi napravio sve što treba, obrisat ćemo i ,,Jel to sigurno sigurno tvoja slika i jel je sigurno sigurno stavljaš na ama baš svako sasvim slobodno raspolaganje? Da, stavljam je i nek tko god hoće radi s njom što god hoće. Smanjite malo proceduru :) --Marijan (razgovor) 23:48, 3. rujan 2008. (CEST)

Ne znam smijem li upisati iduće teme, pa te pitam, da znam je li prihvaćena tema mitologija i njezine podteme grčka mitologija, nordijska mitologija, grčki junaci i slavenska mitologija. Da objasnim, upisala sam teme i podteme, ali odmah sam shvatila da sam "alergična" na vraćanja pa sam sama sebi uklonila izmjenu. Namjeravam ovdje staviti poveznicu na iduće teme, ali ne znam je li to ispravno, samo zato da netko lakše pronađe materijale za teme.--Vatrena ptica (razgovor) 11:28, 4. rujan 2008. (CEST)

Patroliranje 2[uredi kôd]

Zamolio bih te da mi ukloniš patrolerska prava. Nemam više vremena za rad, a i drugi zaslužuju priliku. Unaprijed hvala --Suradnik13 (razgovor) 15:13, 4. rujan 2008. (CEST)

Čemu zaključavanje ovoga predloška? Također tvoj komentar "neopravdane izmjene" nije mi baš jasan. Naime neopravdan "revert" je učinio Suradnik13 koji je očigledno nadgledao moj rad, nedopustivši time drugim "suradnicima na patroli" da to čine. Zašto baš on - pitam se?

Potpuno je jasno da naša zastava u omjeru 1:2 nije jedina službena zastava RH, već je to i "pomorska zastava" koja ima međunarodno normiran omjer 2:3. Takvu je zastavu nosio primjerice Ivano Balić na otvaranju ovogodišnjih Olimpijskih igara.

Osim toga mnoge međunarodne organizacije koriste svoju normu za određivanje omjera, ne obazirući se pritom na normirani omjer pojedine zemlje, npr. Organizacija Ujedinjenih naroda koja za sve zemlje osim Nepala koristi omjer 2:3 [2].

Cilj svake enciklopedije je olakšavanje pristupa, razumljivost - ne samo teksta već i ostalih sadržaja, jasnoća. Koristeći opravdanje s commons:Image:Flag of Croatia.svg gdje je jedan od suradnika (Neoneo13), puno prije mene dao prijedlog [3] da se za manje rezolucije koristi omjer 2:3.

Bilo je to 20. lipnja 2006. godine u 14 sati i 25 minuta, puno prije negoli su na hrvatskoj Wikipediji postavljeni predlošci sa zastavama.

Dakle ako ćemo tako gledati, onda se samo Suradnik13 ne slaže.

Uostalom, je li bilo uređivačkog rata da se predložak zaključava, sad samo preostaje da se i stranica za razgovor toga predloška također zaključa, pa da sve ostane po staroj praksi ove Wikipedije.

Goran (razgovor) 02:20, 5. rujan 2008. (CEST)

Što je riješeno i dogovoreno, ja to ne znam, ali znam da sve što sam gore navedeno napisao nema veze s jednom od boja na zastavi RH.
Ako si barem malo pogledala onda si lijepo mogla vidjeti da su commons:Image:Flag of Croatia.svg i commons:Image:Flag of Croatia icon.svg potpuno identičnih boja, te kao što sam već rekao situacija u pogledu omjera 2:3 nema veze s bojama.
Ovdje sam naglasio da je omjer (razmjer) 2:3 puno bolji za manje rezolucije i piktograme nego što je to 1:2. Naglasio sam da su obadva omjera zakonski priznata. Time ništo ne stoji na putu da se slika Hrvatske zastave u omjeru 2:3 koristi za manje rezolucije i piktograme, npr. ispod 50px.
Zašto si ti povezala omjer (razmjer) i boju, ja to ne znam, ali vrlo je vjerojatno kako su takvoj tezi pomogli drugi suradnici koji nisu pročitali što sam napisao na tvojoj razgovornoj stranici.
Imaš pravo na svoje mišljenje i donijela si sud o meni bez neke naročite suradnje ili komunikacije sa mnom, uzimam u obzir i činjenicu da si svoj odgovor završila s "nasmješenim licem", ali nikako ne mogu prihvatiti da se moje doprinose tako olako ocjenjuje s gledišta njihovoga korištenja od strane "mladih" i "starih" generacija.
Samo ću reći da si stekla pogrješan dojam o meni kao suradniku ove Wikipedije koji je koristan za teme koje većinu ne zanimaju ili ih većina želi zaboraviti.
Goran (razgovor) 02:09, 6. rujan 2008. (CEST)
Siguran sam da prethodni dogovori o samom nazivu predloška, kodovima koji će se koristiti za pojedinu zastavu i slično (...oko predložaka se vodila rasprava, suradnici su se napokon dogovorili i predlošci oblikovali...) nije uključivala omjer širine i dužine svake pojedine zastave. Smatram svoj prijedlog dobronamjernim jer je u ovome slučaju, domicilna Wikipedija i sl. opravdano da se jasnije vidi zastava u obliku piktograma, sličice u niskoj rezoluciji (20px).
Još uvijek nisam čuo da prethodno postignuti dogovori nisu otvoreni za naknadno dogovaranje, ništo na Wikipediji nije fiksno osim potrage za točnošću i jasnoćom stila njenih sadržaja. Također nisam čuo niti jednog načelnog prigovora sadržajnosti uporabe zastave u omjeru 2:3 kao piktograma u niskoj rezoluciji.
Goran (razgovor) 20:56, 6. rujan 2008. (CEST)
Nije mi jasno, imaš li ti ikakvog problema glede sadržajnosti moga prijedloga da zastavica (piktogram) od kojih 20px bude temeljen na slici Hrvatske zastave u omjeru 2:3. -- Goran (razgovor) 23:40, 7. rujan 2008. (CEST)
Molim te da mi odgovoriš na bit cijele ove priče bez širenja na neka druga pitanja koja nisu odlučujuća za ovo pitanje. Do sad nisam mogao protumačiti što je zapravo tvoj stav po tom minijaturnom pitanju. -- Goran (razgovor) 23:41, 8. rujan 2008. (CEST)
Čemu takve teške riječi (maltretiranje). Ti si zaključala predložak (gore naveden u podnaslovu) pa se stoga tebi obraćam. Isprva si tvrdila da ja tu imam nekakve skrivene motive po pitanju boje, a u nijednom tvom obraćanju nisi mi odgovorila na činjenice koje se tiču uporabe datoteke commons:Image:Flag of Croatia icon.svg kao temelja za ikone (male zastavice od oko 20px - piktograme). Stvorila si nekakav stav o meni i očito se držiš tog stava bez obzira na sve moje argumente (koje nijednom nisi dotaknula). U tim prethodnim dogovorima zasigurno nije bilo spomena o uporabi zastave omjera 2:3 umjesto one 1:2 zbog bolje vidljivosti i jasnoće, u to sam siguran. -- Goran (razgovor) 00:53, 9. rujan 2008. (CEST)

Omjeri zastava[uredi kôd]

I 2:3 je služben omjer, ukoliko se Neoneo13 i ja slažemo a Suradnik13 protivi (iz kojih god pobuda), zašto takav ne popustljiv stav. Taj se omjer koristi u UN-u, na Olimpijadi, a mi se ne možemo dogovoriti - i to za uporabu u tako niskoj rezoluciji (20-25px). Nije mi jasno tvoje zalaganje za ostanak po starome, tim više što si zaključala predložak nakon što je Suradnik13 (veliki stručnjak - nema što) revertao moju promjenu. Zašto ne prihvatiti nešto što je 100 puta bolje od sadašnjega. Ukoliko nađeš vremena molim te odgovori mi na to pitanje. -- Goran (razgovor) 03:03, 10. rujan 2008. (CEST)

Festival Opatija[uredi kôd]

Bok Roberta. Clanak Festival Opatija na bs wiki je napravljen 2005 dok zvanicna stranica postoji od 2006. Na zvanicnoj stranici je kao izvor za tekst o povijesti festivala navedena Wikipedia.org. Samim tim je urednik zvanicne stranice taj koji, recimo posudjuje :-). Na stranici za razgovor mozes procitati daljne informacije od EmirA i od autora clanka Mediteran. Pozdrav --Seha (razgovor) 07:37, 6. rujan 2008. (CEST)

genijalni ste. :D Dođem na irc kad se vratim kući (vikend kod dragog :-))). Pusa i Crnogorcu. :D --Abyssus 22:01, 6. rujan 2008. (CEST)

Novosti - Dino Dvornik[uredi kôd]

Eto dodjem nakon toliko mjeseci na wikipediju i da dodam vijest od smrti Dine Dvornika i vidi čuda. Istovremeno dodao kad i ti! ;-) Napravi po svom nahođenju da li ćeš brisati moj ili tvoj dodatak u Novostima.

Inače kako si? Damirux (razgovor) 14:53, 7. rujan 2008. (CEST)

i ovdje Wikipedija:Zahtjev za promjenu imena suradnika imaš, noć ;o) --Dalibor Bosits © 23:55, 9. rujan 2008. (CEST)

Dodatak:Abecedni popis mjesta u SAD-u/[uredi kôd]

Bok, Roberta. To je samo moj glas za.

Ima nešto drugo u veljači i nešto kasnije 2007., ja mislim da mi je Duh Svemira, sav doprinos o sastavljanju popisa nastanjenih mjesta USA, na kojem sam kako zna cijela wikipedija radio dva ili tri mjeseca izbrisala i prebacila na sebe.

Suradnicu Duh ovog dana (vidi povijest) sam je pitao da mi pomogne posložiti te gradove po abecedi, no kasnije sve je to nestalo, jer je preusmjerila i sve one puste dane i noći izbrisala iz povijesti, fale mi cijeli tjedni koje sam proveo na ispisivanju. Hoću da se vrati to što sam sakupljao. Malo se potrudite, znam da to možete.. ni ja nisam štedio sebe...pa nije to bio posao od dvije minute ni pola sata... Znaš li koliko treba vremena da se ispiše nekoliko desetina tisuća riječi uz natuknice sa popisom stasnovništva. Pobroj samo koliko je tih naselja na popisu, tu je. Sve sam ih ručno ispisao, državu po državu ,od a-ž i od Alabame do Wyominga. Svima hvala.--Zeljko (razgovor) 01:13, 12. rujan 2008. (CEST)

Noć malena. --Zeljko (razgovor) 01:47, 12. rujan 2008. (CEST)

Hanaa[uredi kôd]

kako si ti cool please otavi potpis na mojoj stranici i reci mi kako staviti nagrade unaprijed hvala


Hanaa

koja je tvoja tajna kako imati toliko nagrada

Vraćao je Dalibor danas, svima Vam hvala. --Zeljko (razgovor) 19:51, 12. rujan 2008. (CEST)

Trash Film Festival[uredi kôd]

Roberta, autor tog teksta sam ja, do onog pasusa gdje se spominju detalji u vezi ovogodišnjeg festivala. Originalno je objavljen na www.trash.hr

Pogledaj link "o festivalu"...— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jurassic (razgovordoprinosi)


Hoćeš bit kasnije na IRCu? Došao bi oko 10-11...--Tonian١ 21:18, 15. rujan 2008. (CEST)

Aleksandar Makedonski[uredi kôd]

Bog!

Postavio sam ovaj prijedlog za preimenovanje prije dosta vrimena. No, nema odgovora. Možeš li se izjasniti? --Anto (razgovor) 11:07, 17. rujan 2008. (CEST)

Treba ih odmotat, izgleda k'o da su na pola koplja :) --Suradnik13 (razgovor) 08:43, 19. rujan 2008. (CEST)

Odgovor Instituta za hrvatski jezik?[uredi kôd]

Lijepi pozdrav!

Možeš li mi napisati što je s odgovorom koji se očekuje od Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika, a povezano je s pitanjem geografije/zemljopisa? Ne znam koliko se inače čeka odgovor od tih institucija, ali ako pretpostavljaš da odgovora neće biti, onda treba pronaći neko drugo rješenje.

P.S. Odgovori mi ovdje, jer sam neprijavljen. --78.2.3.88 15:52, 19. rujan 2008. (CEST)

Neprijavljeni suradniče, a tko ti smeta da se logiraš? Zašto bi se mi morali gnjavit razmišljanjem gdje da ti ostavimo poruku i hoćeš li je ti pročitat? Što očekuješ od nas? Da se povodimo za tvojim hirovima? U bilo kakvoj raspravi, mnogo ćemo ozbiljnije shvatiti prijavljene suradnike nego neke padobrance za koje se ne može utvrditi tko su. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:42, 19. rujan 2008. (CEST)

Meni nitko ne smeta. Stvarno ne znam zašto spominješ smetanje, pa bih mogao zaključiti kako zapravo ja smetam nekome. Odlučio sam biti neprijavljen dok se ne riješi navedeni problem. Oprosti ako ti smeta hiroviti način na koji pokazujem nezadovoljstvo trenutnim stanjem na wikipediji. Ako je velika gnjavaža odgovoriti na vlastitoj stranici za razgovor, onda možeš slobodno bojkotirati vlastitu stranicu za razgovor, a druge pustiti da odlučuju sami za sebe. Ne vjerujem da te Roberta zamolila da joj budeš odvjetnik, jer se ponašaš upravo tako. Uostalom, da sam htio postaviti tebi pitanje ne bih ga napisao na Robertinoj stranici. Žao mi je što ne shvaćaš ozbiljno sve suradnike, bili oni prijavljeni ili ne. Znam da obično neprijavljeni suradnici rade probleme, ali to nikako ne znači da su svi neprijavljeni suradnici vandali i da imaju zle namjere. Uostalom, da je tako kako ti tvrdiš, onda ne znam zašto bi netko omogućio toliku otvorenost na wikipediji da i neprijavljeni suradnici mogu doprinositi pisanjem. Ako misliš da sam nekoga vrijeđao, sprječavao u radu ili na bilo koji drugi način onemogućavao, molim te da mi točno navedeš, jer ovako sve stoji u zraku. Žao mi je što imaš takav ratoboran stav, ali postavio sam pitanje Roberti ne zbog svoje nestrpljivosti (jer sam strpljivo čekao gotovo 3 godine da se napravi nešto, a nije se napravilo ništa i na tome se nažalost ustraje), nego nestrpljivosti suradnika koji na stranici za razgovor o zemljopisu uz argumente vrijeđaju druge, a nitko ih ne opominje. Nažalost, vrijeđanje pojedinih suradnika pokazalo se simptomatičnim i u drugim raspravama. Stoga imam jedan dobronamjeran savjet za tebe, počni se ponašati prema takvim suradnicima kao što se trenutno ponašaš prema meni. Eto toliko za sada, nadam se samo da se ne ljutiš na mene iz nekakvih nepoznatih razloga i da će daljnja komunikacija biti puno bolja, jer ne bih želio da ovako raspravljamo na tuđoj stranici. Srdačan pozdrav! --78.2.3.88 20:50, 19. rujan 2008. (CEST)

Kao što sam napisala, upit je poslan Institutu, a kako mi je rečeno, na idućoj sjednici Vijeća ovo pitanje s Wikipedije biti će uvršteno u jednu od točaka rasprave. Kada će biti sjednica Vijeća, to ne znam, ali odgovor ću jednom dobiti, jer ću ga ponovno tražiti.m Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:06, 20. rujan 2008. (CEST)

Upozorio sam da je to samo za ljude jačeg želuca :-)Sale (razgovor) 21:39, 19. rujan 2008. (CEST)

Možeš li mi reć gdje mogu vidit svoju statistiku? Unaprijed hvala!--Uskboy 22:34, 19. rujan 2008. (CEST)

Hvala ti što si mi stavila poveznicu za gore navedeno, al` bolje da nisi, razočarah se....--Uskboy 17:07, 25. rujan 2008. (CEST)

znamenitosti[uredi kôd]

Pozdrav, Roberta! Povremeno bih unosio dopune o znamenitostima u hrvatskim gradovima, povijest, arhitektura, umjetnost, itd. pozdrav— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Fhms (razgovordoprinosi)

Udruga Jabuka[uredi kôd]

Mozes li mi pomoci kako da to ucinim, nisam jos savladala wikipediju. Hvala.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Site (razgovordoprinosi)

Vi zelite reci da je Nikica Jokić besmislen sadržaj?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Piksie (razgovordoprinosi) 02:13, 26. rujan 2008.

Medicina[uredi kôd]

Mnogo znam o medicini pomoću knjiga i interneta, pa povremeno i o tome pišem.--Vatrena ptica (razgovor) 12:56, 26. rujan 2008. (CEST)

Razgovarala sam s mamom o svom tekstu o medicini. Budući da je moja mama medicinske struke, ja ponekad mislim da znam o medicini i više nego što, u stvari, znam. :) Želim ti se ispričati, nastojat ću se držati tema koje su meni bliže. :)--Vatrena ptica (razgovor) 21:32, 26. rujan 2008. (CEST)

Uploadanje slike[uredi kôd]

Bok Roberta, mozes li provjeriti jesam li dobro ucitao sliku na stranicu Varaždin? Nisam jos skuzio kako se to tocno radi. Hvala. --Fhms (razgovor) 16:51, 26. rujan 2008. (CEST)

Drugi dio članka o noniju je sa službenih stranica Zavoda javno zdravstvo o dodacima prehrani,dijeteskim proizvodima, gdje je noni i uvršten. A na običan trač o štetnosti nonija šaljem ti orginalno priopčenje krovne organizacije EU za sigurnost namirnica: Europäische Behörde für Lebensmittelsicherheit Parma, 6. September 2006 PRESSEMITTEILUNG EFSA bewertet erneut die Sicherheit von Noni-Saft Das Wissenschaftliche Gremium der EFSA für diätetische Produkte, Ernährung und Allergien (NDA-Gremium) hat heute ein Gutachten über die Sicherheit von Noni-Saft, einem aus der Frucht des Noni-Baums hergestellten Fruchtsaft, vorgelegt. Die EFSA war von der Europäischen Kommission um eine wissenschaftliche Stellungnahme gebeten worden. Sie sollte bewerten, ob die berichteten Fälle von akuter Hepatitis einen Einfluss auf die Sicherheit von Noni-Saft haben würden. Noni-Saft ist seit 2003 als neuartiges Lebensmittel zugelassen, vermarktet zu werden. Das NDA-Gremium kam zu dem Ergebnis, dass es keine schlüssigen Beweise für einen kausalen Zusammenhang zwischen der in den berichteten Fällen beobachteten akuten Hepatitis und dem Verzehr von Noni-Saft gibt. Unter Berücksichtigung der verfügbaren Informationen ist es unwahrscheinlich, dass der Verzehr von Noni-Saft in den festgestellten Verzehrsmengen unerwünschte Nebenwirkungen auf die menschliche Leber auslösen könnte. Es wird ausdrücklich darauf hingewiesen, dass die EFSA weder potenzielle Gesundheitsvorteile von Noni-Saft untersucht oder bewertet hat, noch ob damit verbundene gesundheitsbezogene Angaben wissenschaftlich haltbar sind. Noni-Saft wird aus der Frucht der Pflanze Morinda citrifolia L. hergestellt, die manchmal auch als „Indischer Maulbeerbaum“ bezeichnet wird. Er wurde 2003 in der Europäischen Union als neuartige Lebensmittelzutat in pasteurisierten Fruchtsaftgetränken1 gemäß der Verordnung über neuartige Lebensmittel zugelassen, nachdem seine Sicherheit im Rahmen einer Risikobewertung vom früheren Wissenschaftlichen Lebensmittelausschuss der EU (Scientific Committee on Food - SCF) bewertet worden war2. Die Europäische Kommission bat die EFSA, die Sicherheit von Noni-Saft neu zu bewerten und die jüngsten Berichte über Fälle von schwerer Hepatitis bei Personen, die Noni-Saft zu sich genommen hatten, zu überprüfen, nachdem sie entsprechende Informationen von den österreichischen Behörden erhalten hatte. Außerdem berücksichtigte das NDA-Gremium der EFSA auch verschiedenes Datenmaterial, einschließlich Studien an Menschen und Versuchstieren, die die potenzielle Toxizität prüfen sollten, sowie Verzehrsdaten von Noni-Saft in Europa. Schließlich bestätigte das Gremium die Ergebnisse des Wissenschaftlichen Lebensmittelausschusses in Bezug auf die Untersuchungen zur Toxizität sowie zur Genotoxizität und Allergenität. Aus toxikologischer Sicht ist Noni-Saft hinreichend geprüft worden. Unter Berücksichtigung der verfügbaren Informationen ist es unwahrscheinlich, dass der Verzehr von Noni-Saft in den festgestellten Verzehrsmengen unerwünschte Nebenwirkungen auf die 1 Entscheidung der Kommission vom 5. Juni 2003 http://eurlex. europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2003:144:0012:0012:DE:PDF 2 „Opinion on Tahitian® Noni Juice“ http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out151_en.pdf European Food Safety Authority (EFSA) - Largo N. Palli 5/a, I-43100 Parma www.efsa.europa.eu menschliche Leber auslösen könnte. Das Gremium kam zu dem Ergebnis, dass es keine schlüssigen Beweise für einen kausalen Zusammenhang zwischen der in den Fallstudienberichten beobachteten akuten Hepatitis und dem Verzehr von Noni-Saft gibt. Es muß betont werden, dass EFSA sich auf die Bewertung der Sicherheit konzentrierte und gesundheitsbezogenen Angaben im Zusammenhang mit dem Verzehr von Noni-Saft nicht vom Gremium bewertet wurden. Den vollständigen Wortlaut des Gutachtens finden Sie unter folgendem Link: http://www.efsa.europa.eu/de/science/nda/nda_opinions/nda_op_ej376_noni.html Medienanfragen richten Sie bitte an: E-Mail: Press@efsa.europa.eu Carola Sondermann, Senior Press Officer Tel.: + 39 0521 036 294 oder Anne-Laure Gassin, Leiterin der Kommunikation der EFSA Tel.: + 39 0521 036 248 Mobil: + 39 348 640 34 34

Jao, hvala![uredi kôd]

Kako ste se setili!  :) --VKokielov (razgovor) 21:22, 27. rujan 2008. (CEST)

Kazem, sjetili. Nego znam. Bilo je nekakvog popisa, zar ne? --VKokielov (razgovor) 21:23, 27. rujan 2008. (CEST)

Hvala![uredi kôd]

Ma, najljepša ti hvala! Lijepo je da se sjetiš i neaktivnih suradnika. To me samo potiče da se aktiviram čim prije budem mogao (nažalost ne tako brzo). --Flopy (razgovor) 11:42, 29. rujan 2008. (CEST)

Đurišić[uredi kôd]

Ako članak ima samo jednu rečenicu u kojoj piše kada je čovek i gde je rođen, kako onda mogu stajati ova dva obaveštenja?????--Vule91 (razgovor) 12:22, 30. rujan 2008. (CEST)

Prilog na HRT[uredi kôd]

Čestitam za izjavu na HRT! --romanm (razgovor) 22:45, 1. listopad 2008. (CEST)

Molim za malo vise objektivnosti.

Uporediti:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0

i

http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbija

Hvala na razumevanju.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 79.101.231.202 (razgovordoprinosi) 01:34, 2. listopad 2008.

Davor Maričić, institut za elektroničko poslovanje itd...[uredi kôd]

Pozdrav, Roberta F, molim da se vi admini koordinirate oko članaka koje sam postavio jer se ne želim dogovarati sa Vas trideset admina ponaosob, oko članaka. Trenutno koordiniram i ispravljam članke sa g. Dalibor_Bositsom i nemojte da se borim sa svakim adminom pojedinačno i s (različitim) kriterijim a i mišljenjima o tome što treba a što ne... Imao sam dosta toga sa Trgovačkim sudom i Ministarstvom znanosti, dok sam otvorio Institut...

O tome je li preusmjeravanje potrebno ili nije, odlučuje Wiki tražilica koja na određene upite ne daje odgovor. Možda bi trebalo poraditi na engineu za pretraživanje?

Hvala i srdačan pozdrav, Davor Maričić— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Davormaricic (razgovordoprinosi)


Hvala!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Plur29 (razgovordoprinosi)

Hvala - --Plur29 (razgovor) 22:48, 5. listopad 2008. (CEST)

Uređivač teksta[uredi kôd]

Hej, Roberta!

Možeš li mi preporučiti neki uređivač teksta koji bi imao više mogučnosti od ovod defaultnog u wikipediji. Ono što me prvenstveno zanima je da uređivač ima mogučnost da prepozna riječi u članku koje bi mogle biti poveznice na druge članke (po mogučnosti hrvatske, ukoliko tako odaberem). I što više drugih mogučnosti da ima. Za WindowsXP.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Plur29 (razgovordoprinosi)

Poveznice na isti članak u drugim jezicima[uredi kôd]

I još mi nije jasno, kad ja u članak koji napišem u hrvatskoj wikipediji dodam da postoji takav isti članak u eng wikipediji, onda članak na engleskoj wikipediji ne pokazuje tu promjenu automatski. Onda bi ja, ako članak koji pišem ima ekvivalent na 20 jezika, morado editirati tih 20 članaka i u svakom posebno dodati da postoji ekvivalentan članak na hrvatskom. Postoji li neki način da se to automatizira?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Plur29 (razgovordoprinosi)

Dmitar Zvonimir[uredi kôd]

Pogledaj malo Zavjernicu ili prisegu kralja Zvonimira gdje piše mense octobris MLXXVI prema tome nije 1075. nego 1076. godina, koristio se Rimski kalkulus za računanje vremena, jer Gebizon je došao iz Rima, a ne iz Firence ili iz Bizanta!!! Molim te da vratiš godinu krunjenja na 1076.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 161.53.241.16 (razgovordoprinosi)

Slike[uredi kôd]

Hvala na obavijesti, neće se ponovit, novi sam u ovom pa sam se malo izgubio. Hvala, Silvio Bratic — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Silvio Bratic (razgovordoprinosi)

Cijenjena Roberta! Želio bih izmjeniti popis književnika u članku Zadar. Kaže mi da je stranica zaključana. Što napraviti? Pozdrav! Samograd— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Samograd (razgovordoprinosi)

Dobar dan, oprostite imam pitanje, napravio sam članak "Solarne termalne elektrane", ali kad taj naslov napisem u tražilici nema ga nigdje, da li možda znate u čemu je problem?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Silvio Bratic (razgovordoprinosi)

Tražilica[uredi kôd]

Dobar dan, oprostite na smetnji, ali imam jedno pitanje, napravio sam članak " Solarne termalne elektrane " i kada to napišem u tražilicu članka nema nigdje, da li možda znate u čemu je problem. Silvio Bratic— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Silvio Bratic (razgovordoprinosi)

slika[uredi kôd]

Bok Roberta, mislim da sam nakon puno pokusaja uspio postaviti sliku u temu Varaždin. Pogledaj je li sve ok. Mislim da je kljuc bila ono da sliku treba postavit na zajednicki posluzitelj sto prije nisam shvatio.--Fhms (razgovor) 18:23, 8. listopad 2008. (CEST)

Dobili smo zadatak iz jednog predmeta da svako obradi jednu temu nas oko 20...:)))— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 212.91.111.151 (razgovordoprinosi)

Dobili smo zadatak da svatko obradi jednu temu, nas 20-ak, pa je sad sve puno energetiike..:))— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 212.91.111.151 (razgovordoprinosi)

Koji fakultet? Trebalo bi vam održati kratki tečaj o uređivanju :-)) --Roberta F. 17:36, 10. listopad 2008. (CEST)

postovanje, on je jedna vrlo talentirana osoba koja po meni zasluzuje svoju wiki stranicu!!! ne vidim u cemu je problem??— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Netkic (razgovordoprinosi)

Hvala Roberta, za tebe: ;o) --Dalibor Bosits © 12:39, 11. listopad 2008. (CEST)

poveznice[uredi kôd]

Bok,jel mi mozete objasniti zasto na stranici "solarne termalne elektrane" pise da nema dovoljno wiki poveznica, kada postoje neke i sa puno manje poveznica pa im to ne pise. Puno Hvala!!!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Silvio Bratic (razgovordoprinosi)

Thank you[uredi kôd]

Hvala :)))— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Silvio Bratic (razgovordoprinosi)

tedi spalato[uredi kôd]

slika je s neta, koristio sam opciju screen shoota, koja se nudi u copyrightu ... 

neznam samo jesam li je ili ne smio upotrijebiti jer se radi o osobi - no ta ista osoba je javna ličnost pa bi stoga svaka fotografija političara ili estradne zvjezde trebala biti objavljena u novinama jedino uz izričito dopuštenje iste?

Malo ste pre paranoični s ovom procedurom... a sva ta paranoja ima smisla jedino ako netko misli objaviti kakvo cd izdanje wikipedie koje će se naplačivati, a onda je to drugi par postoli i da prostite zaboli me ona stvar što će ih netko oderat zbog slike. (postoje stranice poput last.fm-a koje se služe wikipediom tj. svatko ima dopuštenje prepisati članak s wikipedie na opis autora... sadrže iste mjere zaštite copyrighta samo nisu toliko paranoični... valjda zbog toga šta nemaju posla s "Hrvatima" koji vole držat "red" u svom kvartu umjesto da pruše što više sadržaja na vlastitom jeziku.

Hvala na razumjevanju

p.s.

stavio bi opis slike ali nemam pojma gdje isti upisati (a sad i kad bih znao nebi imao volje)

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.120.184 (razgovordoprinosi)

Da, Wikipedija se već izdaje na CD-ima. Prednost Wikipedije je i u tome što iza svakog snimanja suradnika ostaje povijest izmjena kojima se po potrebi može ući u trag i svatko je zapravo odgovoran za svoje uređivanje, pa i postavljač zaštićenog rada. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:38, 14. listopad 2008. (CEST)

Osvježenje podataka[uredi kôd]

Bok!Može mala zamolba ako nije problem! Osvježavanje stranice najtraženijih članaka koja nije već dugo ažurirana a poprilično članaka je napisano. Malo je teško pregledavati crvene između puno plavih. Hvala.--Dome (razgovor) 12:10, 14. listopad 2008. (CEST)

Osobni napadi ili napadačko ponašanje[uredi kôd]

Kada budeš imala vremena, molila bih da pogledaš ovo i ovo, te da suradnika podsjetiš kako to nije ni primjeren niti poželjan način komunikacije sa suradnicima. Unaprijed hvala na trudu i vremenu. --Sanya (razgovor) 12:53, 14. listopad 2008. (CEST)

Hvala na reakciji.
Kolegu nisi podsjetila na pravila lijepog komuniciranja na njegovoj stranici. Ccc. :-) Valjda je to po onoj Kuburinoj "ne žele zamjeriti nekom administratoru". No, pustimo sad to.
Postavila si mi masu pitanja, na koje možda možeš dobiti odgovore ovdje.
--Sanya (razgovor) 13:13, 17. listopad 2008. (CEST)

Elektrane na plimu i oseku[uredi kôd]

Poštovani, imam problem sa wikipoveznicama. Stavila sam ih dovoljno + vanjske poveznice i nikako da mi se makne poruka na početku članka da ih je premalo. Stvarno bih trebala pomoć. Unaprije puno hvala :-)

Iva— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ipapes (razgovordoprinosi)

Hic ego barbarus sum quia non intelligor illis[uredi kôd]

Poštovani,

Pročitao sam Wikipedija:Suradničko ime, ali nisam uočio niti jednu "smjernicu" s kojom bi moje suradničko ime bilo u neskladu. Možda sam neku previdio, pa Vas molim da mi na tu jasno i razgovijetno ukažete. Ali, ako je nešto, možda, neodređeno i subjektivno za Vas (jer da npr. "ne smije biti zbunjujuće, nerazumljivo") ne znači da je takvo što apsolutno. Na primjer, neka istina i dalje ostaje istinom unatoč tome što je Vi ili čak većina običnih ljudi ne može shvatiti. Radije bih ja Vas zamolio da Vi ne budete toliko infantilno revni, jer nisam ja barbarin ako ste Vi, Roberta F., ti koji ne razumiju. Meni je nerazumljivost Vašega sasvim prihvatljiva i nebitna mi je, kao uostalom i svih ostalih na Wikipediji. Ne znam zašto Vama smeta moje. Ja sam ga pažljivo odabrao i ono za mene ima mnogo smisla i sadrži duboko značenje, kao uostalom i Vaše za Vas, valjda. Ma što Vi mislili o sebi, Vaš je prijedlog uvredljiv i nije u skladu niti s takozvanim Wikibontonom niti s općim bontonom (koji su valjda u biti isti). Ali ako je to ono čime se Vi ovdje bavite, onda to držim velikim gubitkom vremena i promašajem.

Sa štovanjem,

--H.E.B.S.Q.N.I.I. (razgovor) 18:49, 15. listopad 2008. (CEST)

Batana &td.[uredi kôd]

Roberta, dakako da ću pripomoći oko teksta o batani. Što se tiče fotografija, imam ih u izobilju, a među njima i vrlo specifičnih (izgradnja prve batane na otvorenom, porinuće batane, sudjelovanje batane na “Povijesnoj regati” u Veneciji &td. Zatim stare razglednice i fotografije s batanom/batanama i ribarima...).

I inače imam jako puno vrijednih ilustrativnih priloga i postupno ih stavljam na raspolaganje korisnicima Wikipedije. Nažalost, prezauzet sam, pa se tek povremeno uključujem u rad, ali onda imam problema s postavljanjem slika, jer se u tome i ne snalazim baš najsretnije: napišem sve tražene podatke, a opet nešto nije u redu. Naprosto mi tu nešto ne ide. Sve stvari koje sam do sada stavio na Wikipediju ili pripadaju meni (mojoj zbirci), ili sam ih sam snimio, ili sam vlasnik autorskih prava koja ustupam, ili mi je od drugih dopušteno da ih stavim na Wikipediju... I sve to uvijek napišem, ali u nečemu griješim. To me baš obeshrabruje.

Pomogni mi da se riješim tih saplitanja. Hvala ti unaprijed.

Giceto 19:51, 15. listopada 2008. (CEST

Licencije[uredi kôd]

Roberta, zahvaljujem ti na pojašnjenjima. Ako još ponegdje zapnem - pitat ću te. Nespretno sam činio to što sam činio s ilustracijama, a zapravo sam ih htio učiniti baš slobodnima. No problem je u pomanjkanju vremena i nemogućnosti da se malo pažljivije udubim u ta pravila. Uvijek mi je nekako važnije složiti članak od čitanja pravila, ali...

U svakom slučaju - hvala. Vjerujem da ću se nadalje bolje snalaziti nego do sada.

Giceto 24:00, 15. listopada 2008. (CEST)[odgovori]

bok,trebam pomoć...profesor mi je rekao da na engleskoj wiki ne piše hrvatski jezik i da trebam postaviti jezike s lijeva,a išla sam na pomoć i ne znam kako da to napravim,pa ako mi možeš objasniti????

Hic ego barbarus sum... (2)[uredi kôd]

1. Ako mislite na "dva velika slova zaredom" onda griješite, jer imamo naizmjenično velika slova i točke između njih, dakle nigdje nema dvaju velikih slova zaredom.

2. Ako mislite na "imena sačinjena samo od brojeva" onda griješite, jer niti su latinski brojevi, a i da jesu ne bi se pisali s točkama između. 3. Ako mislite "s više od 2 broja u imenu," vrijedi isto. 4. Ako mislite na "naizmjenično pisanje velikog i malog slova," ni toga nema.

Ovime sam jasno dokazao da se Vaša citirana "smjernica" ne može odnositi na moje suradničko ime.

--H.E.B.S.Q.N.I.I. (razgovor) 13:45, 16. listopad 2008. (CEST)

slike[uredi kôd]

Hvala lijepo. Znači ja mogu sad postavljat slike počet? Branimir Bilić (razgovor) 15:33, 16. listopad 2008. (CEST)

Evo samo sekundu dok skužim ovaj programčić :-) Nikolafsb (razgovor) 23:03, 16. listopad 2008. (CEST)

Ako sam dobro razumio status Automatski patroliranog suradnika, zahvaljujem na promaknuću! Bilježim se sa štovanjem! --Jure Grm (razgovor) 14:49, 17. listopad 2008. (CEST)

Nije puno, ali čovjeka veseli ... A "Veliki Brat" neka se na opušta! :-) --Jure Grm (razgovor) 00:59, 18. listopad 2008. (CEST)

I ja se zahvaljujem na promaknuću u čin Automatski patroliranog suradnika --ARMchoir 14:55, 17. listopad 2008. (CEST)

On line gamming‎ - znate što trebate, počinje ići na živce.

Traženje[uredi kôd]

Kako da napravim da mi članak bude kada u google upišem ime članka, jer ja sam napisao članak npr. Oton Župančič. tamo ga nema. Hvala. Pozdrav Branimir Bilić (razgovor) 12:35, 18. listopad 2008. (CEST)

Možete li mi promijeniti ime u MatejL? hvala. Branimir Bilić (razgovor) 12:38, 18. listopad 2008. (CEST)

Gasometer[uredi kôd]

Bok Roberta. Gasometer, treba vratiti tako da se očuvaa povijest. Pisao novi suradnik. [4] --Zeljko (razgovor) 00:09, 19. listopad 2008. (CEST)

To. i vidi povijest na stranici za razgovor --Zeljko (razgovor) 16:47, 19. listopad 2008. (CEST)

Vjetrenjače[uredi kôd]

Bok Roberta, zamolio bih te ako mi možeš maknuti opomene o nedostatku poveznica i wikipediziranju, jer ja sam greške ispravio a opomene mi još stoje.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mićo (razgovordoprinosi)

Bombaški napad u Vitezu[uredi kôd]

Pozdrav Roberta, vidio sam da si stavila WP:NIJE tag, pa bi me zanimalo o čemu je točno riječ. Pročitao sam stranicu [5] i eventualno mislim da bi moglo biti problema sa dijelom pod Wikipedija nije mjesto objavljivanja originalnih ideja, Izražavanje misli o tekućim događajima, vjerojatno u podnaslovu Sumnje u nacionalne aspekte napada ? Ako je tako zamolio bi te za savjete oko preuređenja istog(nešto načelno, ili barem ukazanje na očite greške), a ako nije onda neko pojašnjenje o čemu je točno riječ.
Inače dobar dio toga teksta nalazi se u člancima koji su komentirali događaj, događaj se dogodio u sjeni izbornih rezultata, a ta je općina bila mjesto međuetničkih sukoba i ratnih zbivanja u prethodnom ratu.
Unaprijed zahvalan,
--Čeha (razgovor) 02:06, 23. listopad 2008. (CEST)

Ok, tenks za info.
--Čeha (razgovor) 12:51, 24. listopad 2008. (CEST)

Kukac[uredi kôd]

Jedna kolegica je odgovorila: Carion Beetle order Coleoptera, ali nije sto posto sigurna, pa ce provjeriti... (sumnjivo meni, al dobro)--Sjena444 (razgovor) 14:07, 23. listopad 2008. (CEST)

update: Poslano je na zoologiju na PMF-u... =) --Sjena444 (razgovor) 15:01, 23. listopad 2008. (CEST)

Zahtjev za ustupanje suradničkog imena[uredi kôd]

Pozdrav!

Prošlo je tjedan dana od mojeg podnošenja zahtjeva za ustupanje suradničkog imena Niks. S obzirom na to da suradnik sedam dana nakon podnošenja nije odreagirao na zahtjev, trebalo bi slijediti ustupanje. Unaprijed hvala! :)) --Nikola Štuban (razgovor) 19:44, 23. listopad 2008. (CEST)

Lužine[uredi kôd]

Ne znam kakav je i je li postignut konsenzus na wikipediji kako da nazivamo bosanske Muslimane, da li Bošnjaci (kako se sami zovu) ili Muslimani. Pogledaj ovu izmjenu [6] Pozdrav:-) --Flopy (razgovor) 11:20, 24. listopad 2008. (CEST)

Ne znam smijem li se miješati ili ne, ali... O čemu se govori? Naime, Bošnjaci i muslimani su dvije različite stvari...--Sjena444 (razgovor) 11:25, 24. listopad 2008. (CEST)

Što se zbiva?[uredi kôd]

Vozila koja pucaju? Ubojstva u bijelu danu? What gives? --VKokielov (razgovor) 20:20, 24. listopad 2008. (CEST)

Ovaj te promatra ;o) --Dalibor Bosits © 22:54, 26. listopad 2008. (CET)

The Shamrock[uredi kôd]

Roberta, Pa piše već! Citiram: "Prvi album "..otom potom..", izdali su sami (lipanj, 2008)." Lijep Pozdrav ;) --Damirshl (razgovor) 21:06, 28. listopad 2008. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Hvala na nagradi, puno mi znači, to je jedan velik korak za mene, jer se i ja nadam nekom promaknući :))--Uskboy 11:20, 31. listopad 2008. (CET)

Žuti karton[uredi kôd]

Mene zanima kada dobijem drugi žuti karton, odnosno crveni? Što ću biti blokran na 2 ili 3 dana, 2 ili 3 mjeseca, 2 ili 3 godine, ili doživotno blokiran?--Nenad Kapš (razgovor) 20.44, 31. listopada 2008 (CEST)


Postavljanje slike[uredi kôd]

Lijep ti pozdrav! Zanima me bi li mogla postaviti sliku na Joškovu stranicu? Hvala puno na informaciji. Darko 0015 (razgovor) 12:10, 1. studeni 2008. (CET)

Batana (sastav)[uredi kôd]

Da, Roberta, to je rovinjski sastav “Batana”. Sve je ok. Pozdrav.

Giceto 10:36, 2. studenoga 2008. (CEST)[odgovori]

wikipoveznice[uredi kôd]

Što s ovim wikipoveznicama. Čini mi se da ih je ipak malo previše.[7] --Avdanom (razgovor) 21:45, 2. studeni 2008. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Baš san odgovoril i jednon drugon suradniku: tek san se upisal i tek vadin; se ča ni dobro slobodno nek bilo ki uredi. pomalo ću se navadit kako rabi pisat ma ne moren odjednon. hvala pozdrav

Dozvola[uredi kôd]

Imam dopuštenje Hrvatskog narodnog kazališta za stavljanje sadržaja s njihovih stranica (biografije glumaca, pjevača...). Slijedi iskopirani tekst.

From: odnosisjavnoscu@hnk.hr Sent: 2. studenog 2008 15:40 Subject: RE: Dopuštenje


Suglasni smo, ovime dostavljamo pismeno dopuštenje. S poštovanjem, Stela Telebuh Stazić, poslovna ravnateljica --Av danom 14:01, 3. studeni 2008. (CET)

Pomoć[uredi kôd]

Bog daj! Jutros si mi pisala da fanj grešin, a večeraska san napisal jedan novi članak, o darovnici "slavnog Dragoslava". Malo je toga, par rečenic, al ne znan dal san dobro sve to skupa napravil pa te lipo molin da pregledaš taj članak, porediš ga ako rabi i napišeš mi ča san pogrešil! Hvala bzmarko

Slika Joško Tomičić[uredi kôd]

Slobodno postavi sliku koja se nalazi na njegovoj stanici. Negdje je slika ostavljena, ni sam neznam gdje je. Hvala puno Darko 0015 (razgovor) 16:11, 5. studeni 2008. (CET)

Re:HNK[uredi kôd]

Evo, poslao sam!--Avdanom ® 21:49, 9. studeni 2008. (CET)

Nešto sam krivo napravio. Nakon što si izbrisala članak ja sam stavio oznaku za brisanje. Stvarno ne znam što sam napravio. Pozdrav! --Avdanom ® 22:00, 9. studeni 2008. (CET)

Na spavanje!--Donatus (razgovor) 05:10, 10. studeni 2008. (CET)

Baš 18og![uredi kôd]

Roberto...zašto baš 18og? Mislio sam otići u Vukovar 18...a sada sam na vagi. Neću ništa obećati, ali možda dođem.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Slavuj (razgovordoprinosi)

Muzej Grada Kaštela[uredi kôd]

Nažalost nemam još novu kameru, a muzej je relativno blizo tako ako budem jednog lijepog dana dobila tu kameru mogu otići i slikati. --Cikola (razgovor) 14:53, 14. studeni 2008. (CET)

Karlovac....[uredi kôd]

drage volje, hvala na pozivu, ali (uvijek taj ali...) vrijeme tiska kalendara i godišnjaka mi je prava noćna mora, doma dođem u 8-9 navečer a iz kuće izlazim u 7 ujutru ... tako da ću se pridružiti drugom zgodom ... hvala još jednom! Uživajte! --Jure Grm (razgovor) 23:25, 14. studeni 2008. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Pozdrav od kolege administratora sa Vikipedije na srpskom jeziku. Ja sam iz Mrkonjić Grada i pisao sam članak o tom mjestu na sr wiki i tamo je taj tekst uvršćen među sjajne članke. Pokušao sam na hr wiki da malo dopunim taj članak (a vjerovatno ću kasnije još dodati), ali mi stalno revertuju izmjene. Naime, sebe ne smatram nacionalistom i imam dobru saradnju sa ljudima svih vjera. Ovo naglašavam jer sam stekao utisak da mi se izmjene u članku brišu jer sam pomenuo da je i hrvatska vojska u tom mjestu počinila zločine. Svoje navode sam uredno referencirao i kod onih izmjena koje su mi se učinile sumnjivim sam stavio "traži se izvor" (nisam ih htjeo obrisati već sam htio pružiti priliku da se i te tvrdnje potkrijepe referencama). Da li mogu od tebe zatražiti pomoć oko ovoga? Ukoliko sam nešto pogrešno napisao u članku, ispravićemo. Ovako, vraćaju mi se izmjene bez bilo kakvog komentara. Ja lično se borim protiv takvih stvari na sr wiki, ne znam kakva je situacija ovdje jer ne svraćam tako često. Unaprije hvala i veliki pozdrav! M!cki talk 23:46, 15. studeni 2008. (CET)

Molim te da sada pogledaš članak Borka Rudić i vidiš da li je "preveden". Ukoliko nije, bilo bi lijepo da mi malo izađeš u susret i prevedeš tu riječ ili dvije jer vjerujem da nikome nije u interesu da se stavljaju kojekakvi šabloni po člancima ukoliko već postoji spremnost korisnika da isti sredi. M!cki talk 09:12, 16. studeni 2008. (CET)
OK. Stekao sam utisak da me ignorirate, pa sam zato i odreagirao tako. Hvala na odgovoru. I još jedna stvar. Vidim da uskoro planirate neko predavanje o Vikipediji. Ako bude napravljen neki video zapis i postavljen negdje na internetu, zamolio bih te da mi na neki način javiš. I u Srbiji se organiziraju predavanja o Vikipediji, pa sam htjeo da vidim kako to izleda kod vas. Pozdrav. M!cki talk 15:13, 16. studeni 2008. (CET)

Hvala![uredi kôd]

Evo da vam se zahvalim za savjete i za pomoć.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wustefuchs (razgovordoprinosi)


Zaglavlje[uredi kôd]

Ako je tako - onda bu tako! --vitek (razgovor) 20:53, 17. studeni 2008. (CET)


Draga Roberta,

Hvala na savijetima. Kao što vidite nova sam ma Wikipediji pa se baš još ne snalazim. Imat ću to u vidu za slijedeći put.

Pozdrav

Kata23rina

Molim pomoć![uredi kôd]

Bok!Nadam se da mi možeš pomoć u svezi sa ovim. Jer mi nitko neće da odgovori.Čavao=Brokva=Ekser brisano! Zašto? Molim pojašnjenje za ovo [1 ] pošto ga nisam dobio od 24. listopada 2008 od Sombrera [2 ] Unaprijed hvala.--Dome (razgovor) 13:18, 14. studeni 2008. (CET)

--Dome (razgovor) 10:50, 19. studeni 2008. (CET)

Diskriminacija[uredi kôd]

Stvarno ne mogu da shvatim ponašanje administratora na hr wiki. Ne samo da sam stekao dojam da me diskriminirate po etničkoj osnovi, već koristite privilegiju administratora da uređujete članak dok je on zaključan i dok traje rasprava o tome. Time diskriminirate sve obične korisnike koji imaju želju da poprave članak. Ako ne postoji neko pravilo na ovoj Vikipediji kojim se to reguliše, onda iz osnovne ljudske pristojnosti ne bi trebalo to da radite. Iznio sam sve razloge na stranici za razgovor članka zbog čega bi trebalo da se isti otključa i da se dozvoli neometano uređivanje. Što se mene tiče, nije mi bila namjera da favorizujem bilo čiju stranu već da članak dopunim i da ispravim očigledne nedostatke. Sa druge strane vi ne samo da niste provjerili moje navode, već ste ih automatski revertovali pod izgovorom o stanju članaka na drugim Vikipedijama. Pošto i nakon svih mojih pokušaja da se postigne dogovor (a sa korisnikom koji mi je vraćao izmene sam veoma brzo postigao dogovor) administratori neće da valjano obrazlože svoje akcije i da pretpostave najbolju namjeru, mogu samo da zaključim da se radi o ličnoj (vjerovatno etnički zasnovanoj) netrpeljivosti. Zbog toga ću radi ostvarenja svojih prava kao običnog korisnika biti prinuđen da potražim pomoć od stjuarta, odnosno da na Meti prijavim zloupotrebu sysop ovlašćenja. Sačekaću do sutra ujutru, jer sam ubijeđen da do toga ne mora doći. Sa druge strane, ukoliko se ovakva praksa nastavi to je jedino što mi preostaje. M!cki talk 17:52, 20. studeni 2008. (CET)

mala pomoć[uredi kôd]

kreirao sam stranicu o slikaru Kovač Damjanu. volio bi da to još vi pregledate jer se ne mogu snaći na wikipediji. nisam ni poslao zahtjev za odobrenje objavjivanja jer to ne znam napraviti. samo sam kreirao. bio bih vam zahvalan na svakoj pomoći. ujedno vas molim ako je stranica nepodobna za wikipediju da mi kažete jer je već jednom bila brisana. sad je objavljena uz maanje korekcije. sve je rađeno uz dopuštenje umjetnika. puno hvala

Bobi123 (razgovor) 18:59, 20. studeni 2008. (CET)bobi123

puno hvala[uredi kôd]

da- sad sam sve shvatio. eh ta moja ljenost. puno ste mi pomogli i na tome, puno vam hvala. želim vam izvrstan nastavak dana.

--Bobi123 (razgovor) 10:05, 21. studeni 2008. (CET)bobi123

Suradnička stranica[uredi kôd]

Hoću Roberta, napisat ću nešto na toj stranici čim uhvatim malo vremena. Lijep pozdrav i tebi. --Damir10.12 (razgovor) 10:13, 21. studeni 2008. (CET)

Morske mijene[uredi kôd]

Molim te ako nije problem da vidiš zašto mi nisu prikazane dvi slike u članku Morske mijene.Unaprid ti evala.--Dome (razgovor) 19:15, 22. studeni 2008. (CET)

Kafić[uredi kôd]

Ja vrijeđam????--Uskboy 22:20, 22. studeni 2008. (CET)

Jest Roberta treba take podržavat svakako.--Uskboy 22:23, 22. studeni 2008. (CET)

Simpatično....--Uskboy 10:35, 23. studeni 2008. (CET)

Literatura[uredi kôd]

A što ako nemam izvor, tj. ako sam profesor povijesti i to vadim iz glave i svog znanja s fakulteta, gimnazije...?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wustefuchs (razgovordoprinosi)

Chinese Democracy[uredi kôd]

Napokon, ;)). Uživaj!--frk@ 16:09, 24. studeni 2008. (CET)

hvala[uredi kôd]

hvala vam puno što mi pomažete. rekoh već da nisam vičan uređivanju pa mi svaka pomoć puno znači.

zahvaljujem

--Bobi123 (razgovor) 16:59, 24. studeni 2008. (CET)bobi123

Hvala lipa moja Cura... Mora sam puno pivi ispit kod Jelušića... --Zeljko (razgovor) 19:07, 24. studeni 2008. (CET)

Promjena naslova članka[uredi kôd]

Bok, evo ja sam novi/stari član, bio sam se jednom registrirao, pa me jako dugo nije bilo, sad sam pod novim nadimkom. :) Uglavnom, zanima me kako je moguće ispraviti i je li moguće ispraviti neispravan naziv članka Galicijski jezik u Galješki jezik.

Naime, u Hrvatskom se koristi (kolko mi je poznato) ovaj drugi naziv, a ovaj prvi baš i nije točan. Nekakve konkretne dokaze, nažalost, još ne mogu nać, jer se kod nas očito ne priča dovoljno o tom jeziku. Studiram španjolski i francuski, pa mislim da bih mogao pomoć u tom području - jeziku, kulturi i općenito jezikoslovlju i gramatici.

Nekako mi se ti članci čine nepotpunim, pa ću ih dopuniti pomoću literature koju imam.

Pozdrav i fala na odgovoru. :)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Cosanostra (razgovordoprinosi)

Kategorije[uredi kôd]

Neznam kako se stavljaju kategorije, odnosno neznam da li ih kao suradnik uopće imam pravo stavljati, ili je to pravo koje po pregledu članka imaju administratori, molim za objašnjenje ili komentar. Lijep pozdrav --Damir10.12 (razgovor) 12:32, 25. studeni 2008. (CET) Hvala, pozdrav. --Damir10.12 (razgovor) 12:36, 26. studeni 2008. (CET)

Molba[uredi kôd]

Pozdrav, Roberta. Ispada da te stalno gnjavim sa istom stvari, ali neću da bespotrebno opterećujem druge administratore, a pored toga ti si već upoznata sa konkretnom problematikom. Možeš li pogledati moj posljednji komentar na stranici Razgovor:Mrkonjić Grad i inačicu koju sam predložio? Mislim da je najbolje utvrditi inačicu na stranici za razgovor i ukoliko se postigne dogovor, onda je staviti u članak. Tako nećemo doći u situaciju revertovanja izmjena. Pitao sam Suradnika prije nekoliko dana, ali je on izgleda prezauzet da to učini, a šteta je da članak bude zaključan duže nego je potrebno. Hvala unaprijed! M!cki talk 14:06, 29. studeni 2008. (CET)

Da, možda sam malo nestrpljiv :) Pogledaj kad stigneš, i ja sam narednih dana malo zauzet pa nije baš hitno. M!cki talk 22:31, 29. studeni 2008. (CET)

Kamera[uredi kôd]

Je li potrebno, da se osoba na IRC-u vidi, potrebno instalirati kameru? Ja se ne želim prikazivati u javnosti iz sigurnosti...--Vatrena ptica (razgovor) 19:36, 29. studeni 2008. (CET)

Tepli kruh[uredi kôd]

Dolazim. --Sjena 444 04:12, 1. prosinac 2008. (CET)

Nema problema. Kao što vidiš, već sam i rekao da neću više bilo šta da komentarišem. A što se tiče insceniranja... ma i to neću da komentarišem :) Bilo je očigledno nerazumjevanja u komunikaciji sa obje strane. Nadam se da ćemo se vidjeti u BG na onoj konferenciji. Sve najbolje. M!cki talk 13:56, 1. prosinac 2008. (CET)

Možel malo detaljnije kako ući na taj "famozni" IRC, sjećam se da sam jednom kratko ušao, al se sad više ne mogu sjetit kako sam nabaso do njega. Aj pliz...;)--Uskboy 15:34, 1. prosinac 2008. (CET)

Aquafutura[uredi kôd]

Zahvaljujem na dobrodošlici i korisnim savjetima. Kao i svakom početniku nove su informacije dragocjene. U budućnosti želim više uređivati stranice koje se odnose na zaštitu okoliša i održivi razvoj. Lijep pozdrav, Aquafutura --Aquafutura (razgovor) 10:07, 3. prosinac 2008. (CET)

Uf...[uredi kôd]

Pa znam, ali misliš li na članak Sveta Gera? Samo sam uklonila ono što je u cijelosti suradnik izbrisao, ništa više. Zbilja pokušavam postovati to pravilo, nadam se da neću biti blokirana.--Vatrena ptica (razgovor) 19:57, 3. prosinac 2008. (CET)

Pa, hvala lijepo, na čestitki, dobrim željama i na maci koja je skoro tako lijepa kao moje;-) Branka France (razgovor) 01:13, 5. prosinac 2008. (CET)

Da popijem nešto toplo (čit. kuvana rakija) moralo bi biti sniga napolju, a sniga nema. Moram skoknut negdje gsdje ga ima i ispunim si taj gušt. --Zeljko (razgovor) 10:37, 5. prosinac 2008. (CET)

Duge strane za brbljanje[uredi kôd]

Kolike su nam stranice dugačke, tvoja i moja kilometar, a ja još nisam savladao tehniku škartiranja. Kakve si ti volje ? --Zeljko (razgovor) 10:39, 5. prosinac 2008. (CET)