Razgovor sa suradnikom:Splićanin/P1smohrana

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Splićanin, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Splićanin") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:54, 30. srpnja 2014. (CEST)

Hvala lijepa na dobrodošlici. Splićanin (razgovor)

9 ball pool (devetka)[uredi]

Zašto ga nisi dopunio sadržajem novog članka pa onda premjestio pod novo ime? Tako bi se trebalo raditi da svi doprinosi budu na jednom mjestu sačuvani.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:54, 30. srpnja 2014. (CEST)

Jer je stari naziv veoma nespretan, novi pak jedini uvriježeni u RH, a ovo nikako nije posljednji edit na novom članku. Splićanin (razgovor)
Ovo ti napisah ravno iz kreveta. Primljeno na znanje. Splićanin (razgovor)
Nisi me razumio: trebaš dopuniti stari članak sadržajem novog, pa ga onda premjestiti pod novo ime, i onda nastavi dalje uređivati. Time se čuvaju doprinosi svih suradnika koji su ikada radili na njemu. Daj, molim te odgovaraj na mojoj SZR, čisto da ne moram lovati tvoj odgovor ovdje.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 09:03, 31. srpnja 2014. (CEST)
Jesam, razumio sam te na drugo, budnije, čitanje. Moja greška. Splićanin (razgovor)

Pozdrav noćnoj smini[uredi]

Pozdravljan noćnu sminu! :) Kubura (razgovor) 07:04, 25. kolovoza 2014. (CEST)

Bilježim se sa štovanjem :) Splićanin (razgovor)

Trebao si obavezno spomenuti Sheffield F.C., to su jedini zaslužili u ovom članku, kao i Creswicka i Presta. --Zeljko (razgovor) 06:16, 29. rujna 2014. (CEST)

Kako ne, Sheffield FC je u drugome paragrafu povijesti. Nije ni ovo dosad napisano konačno, bit će izmjena. Splićanin (razgovor)

To je dobro. HŽV. MCML. --Zeljko (razgovor) 03:28, 30. rujna 2014. (CEST)

MCMXI! Splićanin (razgovor)

Ooooo[uredi]

Oooo, tko je to nami doša? :) Split, grad koji nikad ne spava :) Kubura (razgovor) 05:25, 19. listopada 2014. (CEST)

:) Splićanin (razgovor) 16:05, 22. listopada 2014. (CEST)

Savjet tjedna[uredi]

[1] Na što se odnosi, odnosno, zašto je poruka postavljena na tu SZR? Možda kao prijedlog za savjet tjedna? Lp,  • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  02:40, 7. studenog 2014. (CET)

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko to smatram bitnim. Evo, primjera radi, jedno od najnedavnijih uređivanja: Vesna Teršelič (Ljubljana, 1962.) je feministica i organizatorica koja djeluje u Zagrebu. Pravilno bi bilo: „...feministica je i organizatorica...” Naravno, ništa nije gore od „...je bio”. Splićanin (razgovor)

Potpisivanje te saobraćaj na suradničkim stranicama za razgovor[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Riječ je o wikipedija: potpisivanju na SZR. Hvala na razumijevanju. Srdačno. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2.54, 7. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

Information.svg
Bog Splićanine!, druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Još jednom, hvala ti na razumijevanju i lijepo te pozdravljam. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2.54, 7. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

Stranice za razgovor 1[uredi]

Bog Splićanine! Stranice za razgovor se arhiviraju tako što se prijašnji razgovori premjeste u arhiv, ne običnim uklanjanjem sadržaja. Wikipedija ima pravila ponašanja i ljubazno te molim pročitaj ih, jer će nam na taj način biti svima lakše. Stranice za razgovor, kao i sve što se nalazi na svim wikimedijinim projektima pripadaju Zakladi, nisu naše vlasništvo. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3.04, 7. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

  • P. S.  &nbps; Sastavljanje onih obavijesti nije bila samo automatika, to ti može potvrditi svatko tko rabi predloške za komunikaciju sa suradnicima. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3.04, 7. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

Molba[uredi]

Lijepo te molim da promijeniš primjere koje rabiš. Nadalje, kad je riječ o živićoj osobi, onda ne ide ona crtica (Split, 2x. mjesec godina. -), tu crtica ne ide. Hvala na uviđavnosti. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3.59, 7. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

Ponizno tražim oprost ako te ičim uvrijedih. Igra riječima (imenima) moj je pokušaj da promotriš stvari iz drugoga kuta, onog humornijeg, jer iz trenutačnog kuta gledišta ne razumiješ što želim poručiti. Splićanin (razgovor)

Stranice za razgovor i komunikacija sa suradnicima[uredi]

Splićanine, vratio sam sadržaj koji si uklonio [2]. Nesmir ti je već iznad spomenuo, a i ja ću: ne možeš svojevoljno to raditi zato jer ne znam šta. Možeš arhivirati cijelu stranicu, ali ne i selektivno uklanjati tuđe komentare. Pri tome pisati u sažetku ono što si ti napisao, vrlo je neprijateljski prema suradniku. Nismo na Facebooku i ova stranica nije tvoj zid, niti ikome možeš uskraćivati komunikaciju, sve dok je ona u granicama dopuštenoga. Sadržaj stranica za razgovor se može uklanjati u slučaju napada, vandalizama i sličnih stvari, što Nesmir ničim nije napravio. Molim pažnju i više tolerancije ubuduće.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 10:18, 7. studenog 2014. (CET)

Prikaži kako je izgledala njegova promjena na mojoj str. s. Usudim ju se nazvati provokacijom. „Ma ci'o!” ~ S. Š. & Splićanin (razgovor)
Nogometnim riječnikom: stani malo na loptu, tako bolje vidiš suigrače.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 07:43, 8. studenog 2014. (CET)

Neželjena nagrada[uredi]

Nuvola apps important.svg [3] Suradnik ima pravo ne prihvatiti nagradu te je uklanjanje dozvoljeno, ali obrazloženje ne smije biti napad u sažetku. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:17, 7. studenog 2014. (CET)

Lijepo je znati. Nepoželjna. Splićanin (razgovor)
Ovo ti govorin ka savit. Tvoje je pravo odbit, ali ne smiš se ovako otresat na čovika.[4] Promisli kakvu si sliku o sebi posla drugima. Kubura (razgovor) 04:02, 9. studenog 2014. (CET)
Otprilike kakvu je sir Alec slao sucima. Najsjajnije odličje bilo bi mi kolektivno izbjegavanje enklitike na mjestu proklitike. Osim toga, zaslužujem isključivo nagradu za screensavera. Splićanin (razgovor)

Razgovori[uredi]

Information.svg
Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Maestro Ivanković 01:23, 8. studenog 2014. (CET)

Tko mi se obrati, odgovor će dobiti. Kome se poželim obratiti, znat će to odmah. Splićanin (razgovor)
Obratio sam ti se u najboljoj namjeri, ali tvoj odgovor – koji si i sam navijestio – nisam dobio (jer mi na mojoj SZR nisi ostavio nikakvu obavijest). Umjesto toga, vidjeh u nedavnim promjenama da opet razgovaraš sam sa sobom (!?), što je i više nego čudno za nekoga tko se predstavlja kao negdašnji administrator (?!). Stoga ti najuljudnije preporučam da ipak pročitaš moju gornju poruku, a potom i uputu kolege Nesmira Kudiloviča o načinu potpisivanja vlastitih komentara. Za sve nas vrijede ista pravila, a suradnici koji ignoriraju upute mogu biti i (trajno) blokirani. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 12:55, 8. studenog 2014. (CET)
Kako nisi dobio moj odgovor? Oko čega mi prigovarate? Zbog čega ti meni prijetiš trajnom blokadom? Odgovarat ću suradnicima na svojoj stranici za razgovor, i to tek kad zasluže nekoliko minuta mog vremena. Ovo je iznimka. Splićanin (razgovor)
Budi ljubazan, pa mi poveznicom pokaži svoj odgovor na mojoj SZR (stranici za razgovor) jer ga ja nisam dobio budući da si ti i ovaj put razgovarao sam sa sobom na vlastitoj SZR (!?). Kad drugim suradnicima odgovaraš na svojoj SZR, a da im potom nisi barem ostavio obavijest na njihovoj SZR gdje je to tvoj odgovor moguće vidjeti i pročitati, oni ne znaju da si im pisao. To da si meni opet odgovorio ovdje, znak je da uopće nisi pročitao gornju uputu! Što se potpisivanja odgovora i komentara tiče, ovdje o tome možeš više pročitati ako već ne znaš kliknuti na ikonu "olovčice" na vrhu prozora za uređivanje (taj klik automatski generira potpis i vrijeme) ili ako ne znaš da se to isto postiže s četiri tilde (iako se i opet čudim da takvo što uopće moram objašnjavati nekome tko za sebe tvrdi da je bivši administrator!?). Blokadom ti nisam prijetio, nego sam te upozorio što se događa suradnicima koji ignoriraju upute. Na ove te stvari više neću posebno upozoravati, a ti sam procijeni rizike i moguće posljedice ignoriranja uputa... Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 17:32, 9. studenog 2014. (CET)

Veoma je izgledna mogućnost da san upravo ja napisa pravila na koja se pozivaš. Može se reći, i upravo se govori, kako ih doslovno iman u prstu. Fair enough? Splićanin (razgovor)

Žuti karton[uredi]

Žuti karton


Doista je dirljivo kako se hvališ pravilima koja si, navodno, napisao, a još je dirljivije da se istih – barem u razgovorima sa mnom – ne pridržavaš ni nakon dobornamjerna upozorenja. Ovdje si pokazao da ta pravila ipak "imaš u prstu" (barem onda kada to hoćeš), da bi nakon toga meni opet odgovarao ovdje, na svojoj SZR, ali bez ikakve obavijesti meni na mojoj stranici (?!). Žuti karton je posljedica ignoriranja uputa. Fair enough?--Maestro Ivanković 11:44, 14. studenog 2014. (CET)

Odgovoreno ovdje. Splićanin (razgovor)

Odg.: Grbovi[uredi]

[5] Nima tu pomoći. Nije na Središnjen poslužiteju. Kubura (razgovor) 03:21, 11. studenog 2014. (CET)

[6] Pazi na autorska prava. Malo su zaguljeni kod klubova.
Oli si nan toliko ispa iz mota da si sve zaboravia? Kubura (razgovor) 06:17, 11. studenog 2014. (CET)

[7] Iskreno, mogli bismo pričekat neka iz kluba odobridu postavljanje na Wikipediju. Ima ti klubova u svim športovima kojima je drago što ih tako reklamiraš, a imaš klubova koji to nikako ne dopušćadu. Kubura (razgovor) 06:43, 11. studenog 2014. (CET)

Zulim i podatci za Osijek[uredi]

[8] Mislin da ti se podatci o postignutim pogodcima ne slažedu. Kubura (razgovor) 06:48, 13. studenog 2014. (CET)

Dobro jutro. Ma računadu se pogodci u ligaškim natjecanjima. Nešto san gleda i en.wiki, tamo se javlja još neki klub i vidim razliku u postignutim pogodcima. Jesu li ondi u krivu? Kubura (razgovor) 07:30, 13. studenog 2014. (CET)

Suradnica mi nije zakon[uredi]

Bog Splićanine,

glede tvojega obraćanja meni na mojoj stranici za razgovor sa suradnikom

vrlo kratko, već i sama činjenica da spominješ privatnu komunikaciju (iz koje citiraš i izvlačiš neke dijelove bez konteksta), to je stvarno na rubu nečega što će drugi definirati, ocjenjivati, kvalificirati i td., i tsl.

Glede tih stilskih opažanja, ja sam te lijepo uputio na WP:S, a to je smjernica koje se svi trebamo držati. Enciklopedijska natuknica treba završavati zarezom.

Glede enklitika i sl. evo jedno tumačenje.

Ako nisi već primijetio, piše se Cefej, ma što god mislila neka suradnica ili neki suradnik.

A tek o rečenici "Što li se imalo izroditi iz toga?" Tvojoj rečenici koju si mi maločas uputio. S moje je strane sve stalo nakon dodjeljivanja nagrade.

Zadnji moj prinos stranici za razgovor u toj temi: 04:34:04‎, 7. studenoga 2014. (CET)

A nastavio je netko drugi i nakon obavijesti administratora, što je sve vidljivo u povijesti izmjena.

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 7.27, 13. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)


Odgovor suradniku Nesmiru. Splićanin (razgovor) 22:24, 13. studenog 2014. (CET)

Točkice[uredi]

[9] Ha, ha, ha! Je li se to meni čini ili je nikor ovdi spomenia točkice :)))))))))))))))) ? Kubura (razgovor) 09:13, 13. studenog 2014. (CET)

[10] Ma ne. Čini mi se da ćeš priuzet štafetu :))))) ili ćemo dobit dvojac na pariće :)))))) Kubura (razgovor) 09:31, 13. studenog 2014. (CET)

Pozdrav noćnoj straži[uredi]

Pozdrav noćnoj straži! Kubura (razgovor) 03:57, 14. studenog 2014. (CET)

Metropolitske? Kubura (razgovor) 05:07, 14. studenog 2014. (CET)

[11] Onda je Metropolitanska divizija. Kubura (razgovor) 05:16, 14. studenog 2014. (CET)

[12] Još jedan dokaz da ne vaja sve napravit na vrime. :)))) Kubura (razgovor) 05:43, 14. studenog 2014. (CET)

[13] Hm, a za koji članak? Kubura (razgovor) 04:32, 15. studenog 2014. (CET)

[14] Potanka raščlamba postavâ? Kubura (razgovor) 04:53, 15. studenog 2014. (CET)

[15] Virujen ti. Kubura (razgovor) 06:19, 15. studenog 2014. (CET)

[16] Stanleyjev. Budući da se "Stanley" čita "Stenli", onda treba dodati -jev. Da se "Stanley" čita "Stenlij", onda bi se dodavalo samo -ev, budući da je "j" na kraju imena.
Slično kao kod "Berlusconi" -> "Berlusconijev". Ako se netko zove Vassiliy, onda je Vassiliyev.
Dobro si primijetio, izvrstan osjećaj. Kubura (razgovor) 06:28, 16. studenog 2014. (CET)

Istančan, (samo) donekle i izvježban. ^^ Splićanin (razgovor)

Zaboravljivost?[uredi]

Dragi Splićanine, vidim da unatoč nedavnim upozorenjima opet razgovaraš sam sa sobom (pogledaj redak iznad u prethodnom razgovoru i "odgovor" Kuburi). Ako već zbog moguće zaboravljivosti ili puke tvrdoglavosti ne želiš s Wiki-kolegama razgovarati na uobičajeni način, lijepo te molim da proučiš i počneš rabiti predložak novijega datuma koji suradnika s kojim razgovaraš obavještava o spomenu njegova imena. Vidim da dobro i kvalitetno radiš, pa mi je tim neshvatljivije da ti – kao starom/novom marljivom suradniku – moram prigovarati zbog zanemarivanja jednostavnih uputa!? No budeš li i nadalje svojeglavo ignorirao pravila Wiki-komunikacije, uslijedit će tvojem ponašanju primjerene ali nepopularne Wiki-odgojne mjere. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 14:09, 16. studenog 2014. (CET)

Odgovor suradniku. Splićanin (razgovor)
Dragi Splićanine, jedna od mojih "službenih zadaća" je poučavati nove suradnike radu i pravilima ovoga svima nama srcu prirasloga projekta. Prije nego si u cijelosti pročitao moju prethodnu poruku te tako "otkrio" moju uputu na (tebi) novi i koristan predložak, odnosno mogući način komunikacije, ipak si još smatrao priličnim meni objašnjavati "što mi smeta"... E pa "smeta" mi samo tvrdoglavost suradnika koji (uporno) ignoriraju dobronamjerne upute, a žao mi je da si na iste reagirao tek poslije žutoga kartona. Iako naša komunikacija nije baš najbolje počela, nadam se da ćemo ubuduće ipak razgovarati o vedrijim temama... Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 15:17, 16. studenog 2014. (CET)

Korisni predlošci[uredi]

Pozdrav još jednom: samo da ti javim da u ovoj kategoriji možeš pronaći korisne predloške, odnosno unaprijed sročene poruke za komunikaciju s IP-evima ili prijavljenim suradnicima. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 15:33, 16. studenog 2014. (CET)

Fizikalac[uredi]

Pita si za fizikalca, oćeš da protrči kroz ovo[17]?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 08:54, 17. studenog 2014. (CET)

Poveznice su riješene, ali se bojim da u člancima ima stvari kojima ne može pomoći nikakav automatski fizikalac.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 09:57, 17. studenog 2014. (CET)

Bot i Stanley[uredi]

[18] Moguće. Samo ga triba kvalitetno isprogramirat, da ne bi prominia i di ne triba. Kubura (razgovor) 04:20, 18. studenog 2014. (CET)

Ekipa[uredi]

[19] Društvo, svitu, ekipa... "Puknuta ekipa, svud oko mene..." Za pojedinca: prijo, prika "Ja i moj prika smo ostali bez love...". Ovo je u Splitu, u ostatku Hrvatske virojatno slično ili drukčije, kako greš dalje.
Pri socijalizma "drug" i "druže" imalo je jedno značenje, a u realsocijalizmu te dvi riči dobile su službeno značenje, kao službeno obraćanje. Padom realsocijalizma "drug" je dobia posprdno, šaljivo ili etiketirajuće značenje, ovisno o pristupu. 25 godina prošlo je otad, jezik se minja kroz vrime, možda se nešto prominilo. Naraštaji šta nisu onda živili ne ćedu one šeme razumit, oni šta su imalo okusili onega sustava razumit će. Kubura (razgovor) 05:09, 18. studenog 2014. (CET)

Kod, porid i slije[uredi]

[20] Ima nika šema. Mislin da tu tribaš napravit skrižaljku oliti tablicu od dva stupca, pa u jedan sliju, a u drugi tekst.
Pa kad tekst dođe do dila di je jednak s visinom slije, zatvoriš skrižu i onda izad normalno pišeš. Kubura (razgovor) 05:23, 18. studenog 2014. (CET)

Izgubili su busulu[uredi]

[21] Ma znan ja da ti nisi izgubia busulu, hahahaha :)))) Kubura (razgovor) 07:04, 18. studenog 2014. (CET)

[22] Srića da je svanilo pa više ne ćeš crnjačit po noći. :)
Ne valja crnjačit, to je mrakača. Kubura (razgovor) 07:33, 18. studenog 2014. (CET)

[23] Zaguljena stvar otin vitar. :) Kubura (razgovor) 07:42, 18. studenog 2014. (CET)

IP-ovi i njihove...[uredi]

Malo lakše, povuci ručnu.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 14:57, 20. studenog 2014. (CET)

Premještanja[uredi]

Bok Splićanine, poželjno je da prilikom premještanja kakvoga članka pod novo ime ili naziv – kao npr. ovdje – taj promijenjeni naziv uskladiš i u tekstu samoga članka te tako započeti posao obaviš do kraja. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 12:13, 21. studenog 2014. (CET)

Odgovor suradniku. Splićanin (razgovor)
Hvala Vam! :)--Miha (razgovor) 16:44, 21. studenog 2014. (CET)
Oprostite što smetam, ali možete li mi pomoći? Znate li možda koja bi kategorija bila prikladna za ovaj članak?--Miha (razgovor) 17:51, 21. studenog 2014. (CET)
Splićanine, hvala ti. Mislim da ću zasada staviti članak u kriminal jer čovjek koji je tu krivotvorinu napravio ionako je bio osuđen. Obično persiram, ali kod tebe ću učiniti iznimku.--Miha (razgovor) 18:16, 22. studenog 2014. (CET)
Eto, imam pravu kategoriju. Nadam se da može proći.--Miha (razgovor) 18:51, 23. studenog 2014. (CET)
Bog! Glede onog što si mi napisao - ime mi je Mihaela, a jesam li dama, sam odluči :-) Nego, Splićanine, znaš li je li moguće ovdje ukositi naslov kao na eng. Wiki? Ciao, ragazzo!--Miha (razgovor) 00:13, 25. studenog 2014. (CET)
Hvala ti, baš si srce!--Miha (razgovor) 16:04, 25. studenog 2014. (CET)
Javi se i ti meni :-) Drago mi je što si to podijelio sa mnom.-Miha

Vraćanje prava[uredi]

Gornji podatci bi ti mogli pomoći, jer:
(1) Možda još možeš pristupiti suradničkomu imenu b:suradnik:West Brom 4ever;
(2) Suradničko ime West Brom 4ever na wikiknjigama ima (je imao) administratorska ovlaštenja.
(3) Suradničko ime je promijenjeno na hrvatskoj wikipediji, ali ne i na hrvatskim wikiknjigama.
(4) last log (sysop) 2011-05-23 16:10 u prijevodu, zadnje djelovanje kao administratora.
(5) last log (sysop) 2010-08-31 17:57

Zaključci:
(a) ako ne možeš pristupiti kao Kurtelacić, možda možeš kao West Brom 4ever (iako West Brom 4ever nije izvršio spajanje suradničkih računa)
(b) ako možeš pristupiti kao West Brom 4ever na wikiknjigama, tamo bi te birokrat mogao preimenovati u Kurtelacić, pa bi eventualno bilo moguće spojiti suradničke račune i na taj način doći do suradničkoga računa na hrvatskoj wikipediji.
(c) ako imaš IRC, i ako se sjećaš registracije nadimka (b:Wikiknjige:IRC#Registracija nadimka) mogao bi na taj način stjuardima na njihovom kanalu demonstrirati posjedovanje nadimka wba – ali samo ako imaš ogrtač (engl. cloak). Naravno, sve što se potvrdi na IRC-u, primjerice na #wikipedia-hr-a – to bi se moralo i javno objaviti na wikipediji, naravno sažeto i bez nepotrebnih i suvišnih informacija.

U krajnjem slučaju, a sukladno 3. točki pravila o ukidanju Arbitražnog odbora, može se pokrenuti zahtjev za mišljenje administratora. Tim zahtjevom ako se pozitivno izjasni najmanje dva administratora (u roku od 7 dana), a pritom ne bude više od 30 % negativnih odgovora, mogu se riješiti svi prijepori. Drukčije ne, nego samo uz konsenzus (80 % pozitivnih odgovora bi bilo bolje u ovom slučaju jer je riječ o važnijem procesu). Birokrati mogu samo pomoći u očitavanju je li došlo do konsenzusa (Wikipedija:Rješavanje prijepora#Službeno posredovanje), te ne bi trebali samostalno odlučiti.

Birokrati mogu pomoći u razumijevanju je li došlo do konsenzusa odnosno jesu li zadovoljene sve postupovne odredbe.

Wikipedija:Rješavanje prijepora#Službeno posredovanje

Nadam se kako sam donekle pomogao. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.17, 24. źimnega (studenoga) 2014. (SEV)

Treba ojačati institucije, kao WP:ZM. Uvjeren sam da tamo ne možeš pogriješiti. Naime, tamo se izjašnjavaju samo tvoji kolege administratori. Nitko sa strane. Otvoriš kao podstranicu i čekaš. Uvjeren sam kako se nitko ne bi izjasnio protiv, a tko bi se i izjasnio protiv, radio bi protiv vlastitih interesa (manje posla smješko). Čak i kad bi izronio netko neobaviješten, i dao neki komentar koji nije ni {{za}} ni {{protiv}}, to bi se jedino moglo računati kao {{neutralan}}. Suradnici s administratorskim ovlastima mogu postaviti i {{pitanje}} ili dati {{komentar}}, ali sam i dalje uvjeren kako nitko ne će biti protiv. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16.44, 25. źimnega (studenoga) 2014. (SEV)
Bok Splićanine (odnosno Kurtelaciću), Nesmir te je već uputio da napišeš zahtjev za vraćanje prava na WP:ZM, pa ja to neću ponavljati. Svoje sam mišljenje već ionako rekao u kafiću pa te lijepo molim da ne odugovlačiš s tim zahtjevom, jer nam je svaki aktivni ili reaktivirani administrator uvijek dobrodošao! Srdačan pozdrav, --Maestro Ivanković 13:40, 27. studenog 2014. (CET)

William Jennings[uredi]

Ne bih se štel mešat, ali zašto ovo [24]?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:14, 26. studenog 2014. (CET)

Možda će netko drugi. Preusmjeravanje svakako nije OK.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 13:35, 26. studenog 2014. (CET)

Počinje leđnim startom, ali ako i jesam to napisao nisam namjerno. Ja sam i sam plivač tako da prema mojim znanjima te informacije nisu krive :)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Glavni Suradnik (razgovordoprinosi)

Bog! Kako si? Hmm... Knjiga istine? Molim te da prvo ukosiš naslov (i hvala na tom otkriću!). Ja bih to stavila u "Bibliju", budući da je sama Knjiga opisana tamo. Ali sam je članak loš; u njemu je sve napisano iz perspektive vjernika. Bi li možda mogao kontaktirati onoga tko je uredio tu str. te ga pitati može li članak doraditi? Sorry ako si ti urednik, premda sumnjam da si ga ti napisao. Jesam li u pravu? ;-)--Miha (razgovor) 01:26, 28. studenog 2014. (CET)
Hej! Što si odlučio glede te Knjige? Hoćemo brisati ili doraditi?--Miha (razgovor) 16:03, 28. studenog 2014. (CET)
Ja stvarno ne znam što ćemo onda - brisati, doraditi ili jednostavno ostaviti? Mogu ja malko doraditi, ali kasnije. Što kažeš? Ako se doradi kako treba, možda će i imati nešto smisla.--Miha (razgovor) 16:22, 28. studenog 2014. (CET)
Uživaj!--Miha (razgovor) 16:40, 28. studenog 2014. (CET)

Naglasak[uredi]

[25] Nije dobro kad je rezolucija 1920px na monitoru od 17": tu sam izmjenu suradnika vidio kao "ô". Vraćam, hvala na upozorenju.  • Bonč (razgovor) • All hope abandon, ye who enter messages here. •  15:24, 28. studenog 2014. (CET)

Ma da[uredi]

A, stvarno ne gubi?--Ivica Vlahović (razgovor) 21:14, 29. studenog 2014. (CET)

[26] A e. Sve ima svoje. :) Kubura (razgovor) 10:00, 30. studenog 2014. (CET)

Razumijem. Ionako u zadnje vrijeme češće igram skopu. :) --Ivica Vlahović (razgovor) 17:44, 30. studenog 2014. (CET)

Grad koji nikad ne spava :)[uredi]

A brale, jesmo Navijork... :) Kubura (razgovor) 03:58, 2. prosinca 2014. (CET)

Ugasle nagrade[uredi]

[27] Ja bih ih ostavia. Kubura (razgovor) 04:42, 2. prosinca 2014. (CET)

Promjena suradničkih prava[uredi]

Information.svg Prateći tvoje doprinose i zaključivši da su dovoljno dobri i uredni, predložio sam te za automatski ophođenoga suradnika. Budući da u predviđenom vremenu nije bilo nikakvih primjedbi ni glasova protiv, taj ti je status dodijeljen. Sretno i nadalje... Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 02:53, 5. prosinca 2014. (CET)

Pribacivanje[uredi]

[28] Samo ti prihiti, a priusmiravanje ćemo svakako ostavit. Kubura (razgovor) 03:54, 5. prosinca 2014. (CET)

[29] Canadiens de Montréal. "Bien que le nom le plus utilisé pour désigner cette équipe soit les « Canadiens de Montréal », son nom officiel est le Club de hockey Canadien, inc." Iako je najkorištenije ime za oznaku ove momčadi je Canadiens de Montréal, službeno joj je ime Club de hockey Canadien, inc.[30] . Kubura (razgovor) 04:09, 5. prosinca 2014. (CET)

[31] Koji "pogon mi"? Kubura (razgovor) 05:44, 5. prosinca 2014. (CET)

[32] Lipo izgleda.
A jesmo kralji mi iz našeg grada, cilu noć i jutro smo ovdi :) Kubura (razgovor) 07:15, 5. prosinca 2014. (CET)

Ima nika tajna veza Splita i hokeja na ledu. Meni je prva nagrada na wikici pala za hokej na ledu koji je jedna od mojih omiljenih tema, a sad si ti priuzea štafetu, hahahahahaha :)))))))) Kubura (razgovor) 07:18, 5. prosinca 2014. (CET)

IRC[uredi]

Evo ga Predložak:Infookvir igrač snookera, i na primjeru Stephen Hendry. Ako sam fulao kod nekog pojma, možeš popraviti što će se prikazati, mislim da nema potrebe mijenjati nazive parametara. Npr.

{{#if:{{{break|<noinclude>-</noinclude>}}} |
! style="text-align:left;" {{!}} Najveći ''break''
{{!}} style="white-space: nowrap; padding: 0.0em 1em 0.4em 0.4em;" {{!}} {{{break}}}
{{!}}-
}}

mijenjaš samo na kraju drugog reda Najveći ''break'' u ono što se treba prikazati. Ako nešto zapne, IRC i dalje radi Face-wink.svg

 • Bonč (razgovor) • Ova_ tag _e zaražen virusom ko_i guta slovo "_" •  15:38, 6. prosinca 2014. (CET)

Budni[uredi]

A jesmo u bit razlike. Kubura (razgovor) 06:43, 7. prosinca 2014. (CET)

Ronnie O'Sullivan[uredi]

Malo pažnje, ovo [33] se ne miče iz članka.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 10:04, 7. prosinca 2014. (CET)

Lošinj 1840-ih[uredi]

[34] To je bilo pri nego se podilila Habsburška Monarhija na austrijski i ugarski dil. Kakogod okrenia, Habsburzi su favorizirali talijanšćinu i talijanski na račun Slavena (Hrvata i Slovenaca) i u kraljevini Dalmaciji, markgrofoviji Istri, kneževskoj grofoviji Goriškoj (Kneževska grofovija Gorica i Gradiška) ili slobodnom carskom gradu Trstu. Stara taktika pomaganja slabijeg protivnika protiv jačeg protivnika, a radi slabljenja onog jačeg i brojnijeg. Tek kad se ujedinila Italija odnia je vrag šalu, pa se Austrija dositila da bi bilo pametnije stat malo i na stranu Hrvatima i Slovencima, ali ne previše, jer bi onda kompaktni i silni slavenski element ima više karika (ovako su bili sa lišinama) za iskat većja prava. Nije slučajno stara Austrija zatvorila glagoljaško sjemenište u Omišu, niti su slučajno diplomacije poludile kad je Zavod sv. Jeronima u Rimu dobia epitet hrvatskog. Šta je briga Austriju ili Italiju za to? K tome, Lošinj ti je bia dosta pogođen talijaniziranjem Hrvata. Inače je bia dio markgrofovije Istre, di su Hrvati i Slovenci zajedno tek prid kraj postojanja stare Austrije uspili s izbaranjem većih prava. Hrvatski se jezik tek počea uvodit kako triba u službenu uporabu. Napridak je prikinia rat, a onda je ono mesarenje posli rata, Mussolinijevo nasilno potalijančivanje i tako dalje poremetilo stvari. Hrvatski priporod ondi je bia kasnia i sve ovo navedeno omelo je da priporod postigne učinke koje je triba. Kubura (razgovor) 03:44, 12. prosinca 2014. (CET)

Borna Rendulić[uredi]

[35] Svakako je za naslovnicu! Kubura (razgovor) 03:45, 12. prosinca 2014. (CET)

Briškula[uredi]

Ovako: ìgrāčkā je karijera, ìgrāćā je karta i konzola, ìgračka je ìgračka. Pravi si ìgrāč. :) Kubura (razgovor) 05:17, 12. prosinca 2014. (CET)

Unicode[uredi]

[36] Odgovor: na IRC-u. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:40, 13. prosinca 2014. (CET)

[37] Kakvo pitanje, takav i odgovor Face-wink.svg Rekao sam ti na koji teren, jer si postavio pitanje na ovom terenu, a pitanje je s IRC-a. A gdje se mijenjaju postavke mogu ti reći samo za Mirandu (Server code page: UTF-8), za ostale programe ne znam, jer druge nisam probao već godinama...  • Bonč (razgovor) • Zbunite zavjesu, spustio sam se! •  12:09, 14. prosinca 2014. (CET)

RE: Portal:Hokej na ledu[uredi]

Pozdrav, mislim da je portal isto dobra ideja, ali za to trebaju dostab aktivni korisnici. što se hokeja tiče uglavnom se orjentiram na stranice o natjecanjima i manje na klubove, a i tu ima dosta posla, a pičem po svemu i svačemu što se športa tiče.
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 13:47, 14. prosinca 2014. (CET)

Halleyev/HalleyJev[uredi]

Pozdrav, mislim da si u pravu za Halleyjev, tako i piše na HE (Hrvatska enciklopedija - http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=24188). Ali ja nisam gramatički stručnjak, na Wikipediji je puno boljih gramatičara. Predlažem da raspraviš sa recimo Kuburom i drugim. Možda i prihvate. Ja sam to više napisao po osjećaju.

Hvala na pohvalama. Svaka pohvala, pa i kritika, pomažu mi da budem još bolji. U biti bolje je raditi stvari koje ljude interesira, pa sve to dobija jedan veliki smisao. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 11:57, 17. prosinca 2014. (CET)

Nova poruka[uredi]

Hvala na obavijesti. Ne znam u čemu je štos. To je najobičniji predložak, a ne radi ni na suradničkoj, ni na SZR, a (gle čuda!) radi na testnoj. Bojim se da ekipa na MediaWikiju opet nešto popravlja, što im u zadnje vrijeme jako loše ide. Koji preglednik koristiš? Ovo što si ti napisao meni se pokazuje u Chromeu, a IE 11 otvara skroz praznu stranicu, bez one poruke.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 19:26, 17. prosinca 2014. (CET)

Evo sad radi, zahvaljujući kolegi koji se više razumi oko stvari pod haubom.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 07:44, 18. prosinca 2014. (CET)

Na račun[uredi]

Možda "razmjerno"? BlackArrow (razgovor) 02:02, 24. prosinca 2014. (CET)

Much more sense right now. Face-wink.svg BlackArrow (razgovor) 21:47, 24. prosinca 2014. (CET)
Dragi Splićanine, kako si mi? Sretan ti Božić! Hvala ti!--Miha (razgovor) 11:50, 25. prosinca 2014. (CET)

Božić[uredi]

I tebi sritan Božić. MCML. --Zeljko (razgovor) 21:18, 25. prosinca 2014. (CET)

Krivela[uredi]

Sritan Božić, prijo. Ne znan. (krivela?) Kubura (razgovor) 01:28, 26. prosinca 2014. (CET)

Rocket[uredi]

[38] "Problem" nije problem: uzročnik (to mu je namjena) je "float" (o left ili right ovisi s koje će se strane prikazati tekst). Iza tablice treba staviti prekid tagom <break clear="all" /> ili jednostavnije rabiti predložak {{-}} koji radi isto to.

Preporučam: ne stavljati tablice jednu uz drugu, jer nemaju svi široke zaslone Face-wink.svg i u tom slučaju iza obje tablice staviti prekid. Ili još jednostavnije, ako se "float" izostavi, tablice će se prikazati lijevo, jedna ispod druge, a također i tekst koji slijedi.  • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  12:13, 26. prosinca 2014. (CET)

[39] Uz wikisintaksu korisno je znati bar nešto osnova HTML-a.
Ovo nije dobro: gore sam dao poveznicu na datoteku koja pokazuje ekstrem, odnosno kako bih ja mogao gledati sadržaj stranica, ali ne mogu prisiljavati suradnike da i oni gledaju na toj rezoluciji. Ako tvoj laptop ima rezoluciju 1440 ili 1600px ne znači da svi imaju takvu, mislim da je još uvijek puno (većina?) zaslona s nižim rezolucijama i da o takvima treba voditi računa (stoga preglednik otvaram na 1024px, iako na 17" laptopu imam 1920px). Po meni, bolje je staviti jednu neprekinutu tablicu, jer bi u njoj i sortiranje bilo bolje.  • Bonč (razgovor) • Quod licet Iovi, non licet bovi. •  16:48, 26. prosinca 2014. (CET)


Re: Dvostruki „standardi”[uredi]

Pozdrav Splićanine! Daj me – lijepo te molim – prosvijetli (ili "prosvijetli") pa mi do kraja objasni smisao ove tvoje poruke (?). Ako si kojim slučajem htio biti duhovit, mogu ti samo reći da imaš pomalo čudan smisao za humor i da me nimalo nisi uspio nasmijati; ako te pak još uvijek "žulja" žuti karton koji sam ti svojedobno udijelio za "razgovore sa samim sobom preko Nedavnih promjena", onda ti za utjehu mogu reći da ću kolegu Fraxinusa svakako upozoriti na tu omašku (iako mu se to zalomilo u 3:26 sati pa me stoga i ne čudi). No ti si svoj žuti karton tada zaslužio kao novi suradnik koji ipak treba usvojiti određena pravila ponašanja na ovom projektu: skromno se nadam da njih nisi baš sasvim zaboravio kao što si zaboravio zaporku svojega bivšega suradničkoga računa... Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 19:35, 30. prosinca 2014. (CET)

Re: Vrh[uredi]

Država => državni; državnik => državnički... Svako dobro i tebi! Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 23:01, 30. prosinca 2014. (CET)

Zarezi[uredi]

Hvala ti na poruci. Ako misliš da krivo koristim zareze pokaži mi na primjerima pa ću to promijeniti. --Fraxinus (razgovor) 23:58, 30. prosinca 2014. (CET)

Ok ali kada je to bilo - 2010. Nisu svi lingvisti ali trudim se koliko mogu pisati ispravno. Lako je pogriješiti. Na wikipediji ima na milijune raznoraznih pogrešaka. Naša je zadaća da ih nađemo i ispravimo.--Fraxinus (razgovor) 01:17, 31. prosinca 2014. (CET)

Novo lito[uredi]

Sritna i uspješna Nova 2015 --Zeljko (razgovor) 11:34, 31. prosinca 2014. (CET)