Razgovor sa suradnikom:Man Usk/Arhiv7

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiva

Arhiva


A0 A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7

Sadržaj

Crkva Božja u RH[uredi]

Wikipedia bi trebala biti mjesto objektivnih informacija, provjerenih informacija, ne subjektivnih. I zbog toga uklanjanje linka Crkve Božje s Portala Kršćanstvo, bez nekih razloga, po meni je ne shvatljivo. U kontekstu naših prilika, politički, društveni i vjerski pluralizam je nezaobilaznost. Pretpostavka je da tamo gdje vlada istinski društveni i politički pluralizam, nužno postoji i multikonfesionalna tolerancija. Ovakvu otvorenost prema drugima i drugačijima, zajednica vjernika Crkve Božje razumije unutar biblijskog govora o stvaranju svakoga ljudskog bića na sliku Božju. Svako je ljudsko biće stvoreno na sliku Božju, te je prema tome njegov život i egzistencija od neprocjenjive važnosti. Svaki pojedinac, njegova egzistencija, sloboda i pravo ni na koji način ne smije biti ugrožena.

Poštovani pozdravljam kulturu dijaloga! Nužno je iz vlastitog identiteta razumjeti identitet bližnjeg! Poziv na vlastito ljudsko pravo bez razumijevanja odgovornosti prema drugim ljudskim bićima ne možemo zvati kršćanskom slobodom niti istinskim ljudskim pravom. U kršćanstvu ljudska se prava ostvaruju u razumijevanju te suodgovornosti jednoga ljudskog bića prema njegovom bratu čovjeku, i to bez obzira na naciju, rasnu, klasnu, kao i vjersku pripadnost. Zauzimajući se za prava drugih i naša vlastita bivaju ostvarena.

Svako dobro. --Cog 07:57, 19. studenog 2014. (CET)

Odg.: Za brisanje[uredi]

Isprva mi se članak učinio neprovjerenim jer je nedovoljno potkrijepljen izvorima. Uklonite predložak ako smatrate da nema osnova za brisanje. --Elphaba (razgovor) 23:08, 8. ožujka 2014. (CET)

Imaš pravo. :-) Ubuduće ću se potruditi bolje provjeriti ovakve vrste članaka i obrazložiti razlog za brisanje, hvala na savjetu. Pozdrav --Elphaba (razgovor) 23:31, 8. ožujka 2014. (CET)

Uranio aprilili?[uredi]

Ne pratim nešto posebno nogomet, ali nije li se ovdje suradnik malčice zaigrao?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 20:21, 12. ožujka 2014. (CET)

+naslov[uredi]

Na SZR bi svaki odlomak trebao imati naslov, i nije ništa neuobičajeno da se naslov naknadno doda; čak i "Bez naslova" je bolje nego krivo formatiranje. Čak i ako se ne složimo, ne vidim kako ovo poboljšava Wikipediju. GregorB (razgovor) 20:15, 14. ožujka 2014. (CET)

Izmjena nije "nepotrebna" jer naslovi poglavlja na SZR nisu nepotrebni. (Ako jesu, mogu li ih sve izbrisati?) Baš suprotno, tvoje vraćanje je bilo u najboljem slučaju nepotrebno; ako je korisno, molim objašnjenje zašto. GregorB (razgovor) 20:34, 14. ožujka 2014. (CET)

Thai[uredi]

Ako su sporni bili izvori za korporativna ulaganja to sam sada dodao i korigirao malo podatke i sada će valjda biti u redu. Mape55 (razgovor) 20:50, 14. ožujka 2014. (CET)

Molba - brisanje slika[uredi]

Zamolili bismo Vas da obrišete datoteke koje smo slučajno pogrešno postavili - slika 1 (dva komada zapravo, jer smo pokušali popraviti grešku, ali nije uspjelo :Đ ) i slika 2. Slučajno smo postavili slike pod pogrešnim naslovom, tj. zamijenili smo dvije slike i njihove naslove pa nismo uspjeli zamijeniti datoteke na regularan način. Umjesto navedenih datoteka postavili smo slike s ispravnim i ponešto izmijenjenim naslovima te ispravili grešku u samome članku Vatroslav Donegani. Unaprijed hvala! Pumovci (razgovor) 01:14, 15. ožujka 2014. (CET)

Riješeno. Kubura (razgovor) 04:38, 15. ožujka 2014. (CET)

Vrijeđanje nacionalnih simbola[uredi]

Mane, imamo ozbiljni problem s agresivnim novakom. Tek je počeo s uređivanjima [1], a već se tako napadački ponaša. Ovaj suradnik izvrijeđao je crnogorsku zastavu.[2] Trebalo bi to sankcionirati. Kubura (razgovor) 05:36, 15. ožujka 2014. (CET)

Mislim da smo to već jednom raspravili, ovdje.--MAN_USK recider 21:05, 15. ožujka 2014. (CET)

Stojadin...[uredi]

...riješen.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:42, 15. ožujka 2014. (CET)

Savez za Hrvatsku[uredi]

Ne mislim da svi znaju pročitati sažetak [3]. Ostavi poruku i na SZR suradnika, jer bi se ovako reklo da je tvoj sažetak nepročitan.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:32, 17. ožujka 2014. (CET)

Ladislav Gradečak[uredi]

Kad već zaključavaš stranice zbog čestih izmjena ... Ladislav Gradečak (uredi|razgovor|povijest|zaštiti|obriši|poveznice|prati|evidencije|pogledi). --Argo Navis (razgovor) 23:39, 18. ožujka 2014. (CET)

NK Maestral BSI[uredi]

U vašem članku NK Maestral '95 ima puno nelogičnih i zastarjelih informacija o našem klubu.

Klub je promjenio tj. nadopunio ime. Molili bi Vas da uskladite informacije sa službenom stranicom kluba www.nkmaestral.com, te izbacite bilo kakve nacionalne oznake iz teksta.

Pozdrav, za bilo kakvo pitanje obratite se na info@nkmaestral.com— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 5.133.142.69 (razgovordoprinosi)

Mihajlo Lukić[uredi]

Poštovanje, zanimalo bi me zašto zahtijevate drugi izvor za izvorni podatak o rođenju Mihajla Lukića? Naime, matične knjige rođenih su najvjerodostojniji izvor o rođenju neke osobe. U Hrvatskoj, matice rođenih su mikrofilmirane i javno su dostupne u Hrvatskom državnom arhivu i svatko ih može provjeriti. Dodatno, na stranici www.familysearch.org nalazi se skenirana većina matica iz zbirke HDA, tako da se ovaj podatak može provjeriti i putem interneta, bez fizičkog odlaska na Marulićev trg. Dakle, osim što je primarni (za razliku od svih drugih sekundarnih izvora podataka o rođenju), ovaj izvor je javno dostupan i lako provjerljiv, te mislim da zadovoljava sve potrebne kriterije. Unaprijed hvala na odgovoru, s poštovanjem, Zoran— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.139.50.139 (razgovordoprinosi) 01:45, 8. travnja 2014.‎

Ako je tako, onda je u redu. Face-wink.svg--MAN_USK recider 16:02, 19. travnja 2014. (CEST)

Tuđ'inština u jeziku hrvātskōme[uredi]

Kolega, jedan lasta ne čini proljeće, tako ni jedan glas [4] ne može presuđivati o sudbini članka.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:45, 16. travnja 2014. (CEST)

Ja bih mu produžio rok, ako već mene pitaš. Pola godine - pola godine, godina - godina. Situacija je manje-više kao i s političkim strankama od neki dan, ali, dobro, šta je - tu je.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:12, 17. travnja 2014. (CEST)

Imena opština u BiH[uredi]

Dao sam jedno pojašnjenje na stranici za razgovor na sadašnjem članku - Bosanska gradiška. Ukoliko ga smatrate ispravnim, uvažite stav i promjenite nazive tih nekoliko članaka o opštinama BiH u zvanične. Lijep pozdrav! --Zlatno krilo (razgovor) 21:19, 19. travnja 2014. (CEST)

Odgovor: Izvor?[uredi]

Za cijeli članak, naravno. U članku nema nijednog izvora. Stavio sam to samo na neke, ni izdaleka ne na sve (trećina hr wiki, mogao bih samo to raditi). Produktivnije je naći ih, naravno, ali teško se može očekivati od suradnika da naknadno pronalaze izvore o svim mogućim i nemogućim temama o kojima je netko pisao. Idealno, ovo je apel autoru, koji bi trebao biti nešto bolje upućen u izvore kad je već sastavio članak na tu temu. GregorB (razgovor) 19:00, 21. travnja 2014. (CEST)

Ako predloškom ne dobivamo ništa, treba ga brisati. A ipak, ni na jednoj Wikipediji ne misle tako. Na en wiki dotični predložak se nalazi na oko 250 tisuća članaka, pa mi to što se ne nalazi na jednom članku ne znači previše. Ova diskusija je nepotrebna: stavio sam predložak, imao sam pravo na to, idemo dalje. GregorB (razgovor) 21:20, 21. travnja 2014. (CEST)
Man Usk, ja skoro svaki dan dodam{{izvor}} ponegdje i ne sjećam se da mi je netko prigovorio. Niti bi trebao. Te predloške su zapravo trebali dodati patroleri koji su pregledali članak pri stvaranju i njihov je propust što Gregor to radi umjesto njih. --Argo Navis (razgovor) 21:39, 21. travnja 2014. (CEST)

Bobovica[uredi]

Imaš li ti nekih saznanja o ovome? Google se i nije nešto pretrgao.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 09:08, 22. travnja 2014. (CEST)

Kozja ćuprija[uredi]

Koji je problem sa Razgovor:Kozja ćuprija?--Éber Donn (razgovor) 20:24, 22. travnja 2014. (CEST)

Ma nije nikakav problem, nemoj misliti da negodujem. Drago mi je da mi netko pomogne i upozori na nedostatke. LP--ÉBER Donn  01:28, 23. travnja 2014. (CEST)
Da li se može na wikipediji pisati o zločinima nad hrvatskim povratnicima u RS-u i FBiH, nešto tipa:"Napad na povratnike u Konjicu, Dragovićima, Posavini"--ÉBER Donn  00:06, 25. travnja 2014. (CEST)

Re: NS-SI[uredi]

To je pokušaj da se suradnicima s nezgodno odabranim suradničkim imenom da šansa prije nego ih se anihilira. Mislim da nikog nije briga ni za te suradnike ni za predložak. --Argo Navis (razgovor) 23:37, 26. travnja 2014. (CEST)

Wikicitati „Ako netko stvarno želi surađivati onda ga se upozori i uputi na promjenu imena”
Ti i ja očito radimo na hrvatskim wikipedijama u paralelnim svemirima. Samo ti briši, vidim da nema smisla... --Argo Navis (razgovor) 23:44, 26. travnja 2014. (CEST)
Čiribu čiriba i kategorija je promijenjena, a bez da sam dirao predložak. To je neka vradžbina, bolje biži ća od toga. Sredit ću to ovih dana. --Argo Navis (razgovor) 00:28, 27. travnja 2014. (CEST)

Vučjak (planina u sjevernoj Bosni)[uredi]

Koliko ima tih Vučjaka po Bosni :(? Ima li Vučjak (planina u zapadnoj Bosni) ?

Šalu na stranu, kad stvaraš članak sa zagradom, napiši i prigodnu razdvojbu, makar sa samo 2 pojma, za početak. --Argo Navis (razgovor) 00:35, 27. travnja 2014. (CEST)

Pa da, stvarno! --Argo Navis (razgovor) 19:11, 27. travnja 2014. (CEST)

Kad stigneš...[uredi]

Ako mi je promaklo koje umjetno [5] ubaci ga u novu kategoriju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 17:22, 4. svibnja 2014. (CEST)

Ne budi ti teško[uredi]

Ostavi obavijest suradniku... [6]--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:33, 7. svibnja 2014. (CEST)

RE: rukometno prvenstvo[uredi]

kod jug. prvenstva 1981/82 u knjizi
Razvoj rukometa u Hrvatskoj 1930.-1985., Rukometni savez Hrvatske, Zagreb, 1986., stranica 270
stoji da je u 1.B ligi bio Borac iz Travnika, ali kad se pogledaju okolne sezone 1980/81 i 1982./83. u 1.B ligi Zapad imamo Borac iz Zagreba., vjerojatno tiskarska greška na koju nisam pazio. To isto (Borac iz Travnika) ima i u knjizi
Petar Ogurlić: 50 godina rukometa u Rijeci: 1954. - 2004., Rijeka, 2005., stranica 169
valjda je Razvoj rukometa u Hrvatskoj koristio kao izvor. (obje knjige imam djelomično slikane/skenirane)
Je li korektno kako obrađujem sezone pojedinih športova u Hrvatskoj i bivšoj državi te regionalne lige u livim športovima (više ovdje), nastojim svugdje stavljati izvore koje mogu naći, sada ako nisu oni točni ili ima onih koji se ne poklapaju...?
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 00:05, 14. svibnja 2014. (CEST)

Hrvatska[uredi]

Vraćeno je, al što si makivo povijest hrvatske privrede? Možda više piješ Cocacolu od Kokte, ali ne jedeš kruva iz Amerike ili viskija iz Škotske, nego domaću Badelovu šljivovicu il iz Bimite ili Mlinara. A šta su kraševe bajadere fine.--Dvas (razgovor) 17:05, 26. srpnja 2014. (CEST)

Članak o tenisaču[uredi]

Bok Man_Usk, ako možeš nešto učiniti za članak o tenisaču. Hvala. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23.25, 15. stomorinskega (kolovoza) 2014. (SEV)

Hvala ti još jednom i na odgovoru i na pomoći. Nisam ja za neko svojatanje (još ako nema izvora). -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23.37, 15. stomorinskega (kolovoza) 2014. (SEV)

Zahvala[uredi]

ManUsk, hvala ti na glasu za mene kojim si mi ukazao povjerenje na nedavnim izborima za administratore wikipedije na hrvatskom jeziku. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 22:58, 27. kolovoza 2014. (CEST)

Zahvala[uredi]

Dragi Man Usk, zahvaljujem ti od srca za podršku i iskazano povjerenje glasom "za"! Trudit ću se opravdati ga mojim budućim djelovanjem i doprinosima. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 23:02, 27. kolovoza 2014. (CEST)

Vrč i ručica[uredi]

Ovo [7] i ovo [8][9]. Istog dana. Savjet: ostavi im upozorenje ili objašnjenje na SZR, jer će ponavljati ovo što čine. Kubura (razgovor) 07:57, 16. rujna 2014. (CEST)

Savjet za tebe. Kad odgovaraš na poruku [10], nastoj odgovoriti u istom odlomku, a ako tek načinješ novi odlomak na sugovornikovoj SZR, onda staviš Odg: (naslov poruke na koju odgovaraš).
Tako si u tom slučaju poruku morao nasloviti Odg: Vrč i ručica. Srdačni pozdrav, Kubura (razgovor) 07:21, 19. rujna 2014. (CEST)

Dobro si ti to vidio. To je stalna adresa sa dugim stažom vandaliziranja. ovo treba trajno blokirat i pegledat prastare neuklonjene izmjene. --Zeljko (razgovor) 19:35, 11. listopada 2014. (CEST)

Ima još toga ima toga puno . neznamn one sportske članke jesu li također njegovi, ili su sportske ili su naselja. Briši ako ti se još da. --Zeljko (razgovor) 19:48, 11. listopada 2014. (CEST)


Hrvatske enciklopedije i njihovi tekstovi[uredi]

Odgovorio sam već da kršenja auktorskih prava nema.To je sve slobodno, i to oni sami kažu na svom Web situsu.Nu međutim, da stvari budu potpuno jasne, uputio sam lzmk-u e-pismo, da rasčistim te dvojbe. Nije potrebno dizati paniku. Ako je OK, onda je OK. Ako se budu protivili, lako se izbriše što je od njih preuzeto. Mir Harven (razgovor) 01:09, 15. listopada 2014. (CEST)

Brz na okidaču?[uredi]

Povremeno pogledam filtre zloporaba i naiđoh na ovu. Provjerom suradnika, vidio sam da si ga blokirao na 3 dana. Imam dvije napomene: suradnik se ne blokira zbog testiranja (a to je mislim ovdje slučaj), a ako si ga već i blokirao, trebao si ga obavijestiti i navesti razlog.  • Bonč (razgovor) • Radite kako vam kažem, a ne kako ja radim! •  12:23, 17. listopada 2014. (CEST)

[11] Ovo tvoje razmišljanje nije u skladu s PDN, odnosno smjernicom "Ne grizite novopridošlice". Zaostatak u pregledavanju izmjena ne može biti opravdanje za izostanak pažnje prema novim suradnicima.
Ne moraš se razumijeti u filtre; ja ih povremeno otvorim jer mogu dati uvid u namjere suradnika... Također se može vidjeti da su bezazlena (ili makar samo pokušaji) testiranja relativno česta. A ponekad se i slatko nasmijem Smiley.svg  • Bonč (razgovor) • Budite odvažni! •  23:32, 17. listopada 2014. (CEST)

RE: 1953.[uredi]

Osobno ne mogu provjeriti, ali imao sam razgovor sa suradnikom koji je ovo postavljao (suradnik sa IP adresom) i (Linhart) koji je napisao da je sve izvadio iz arhive lista Večer iz Slovenije (arhiv Večeri), kako se pristup arhivu naplačuje, dalje nisam gledao, ali sam ga upozorio da i stavlja izvor u dnu stranice ili nekako drukčije naznači. To je bilo početkom srpnja, ali dalje nisam kontaktirao korisnika. Mislim da je čak prije par godina arhiv Večeri bio i besplatan.
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 20:03, 17. listopada 2014. (CEST)

Prave radove treba dobro utvditi:)[uredi]

Ciao ManUsk, Long time no see:) . Zongliram s previse loptica pa za neke zaboravim. U pravu si ali ono bas u pravu:). Ove zaostale clanke rijesim danas u najgorem slucaju sutra (Barca igra danas pa mozda ne stignem). Ajde u zdravlje --El hombre (razgovor) 16:44, 18. listopada 2014. (CEST)

Odg.: Iskra Bugojno[uredi]

[12] O, super. Kad si ti napisao, mogao si slobodno staviti one tekstove izvan komentara. Kubura (razgovor) 02:04, 19. listopada 2014. (CEST)

Dažd i oganj[uredi]

[13] A Mostarske kiše i Plamen Grahorova? :) Kubura (razgovor) 05:11, 19. listopada 2014. (CEST)

Molba za jedan hitan bris[uredi]

Bok Man_Usk,

molim jedan hitan bris. Hvala na pomoći. Lijep pozdrav smješko -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22.14, 29. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Bok, sve je riješeno još jučer, bila je riječ o ovoj povijesti izmjena. Hvala na odgovoru. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.41, 30. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

BiH Futsal[uredi]

Poudrav, vidio sam da si stvorio članke za Premijer futsal liga BiH i Prva futsal liga FBiH htio sam te uputiti na [ovaj link na futsalplanet.com], gdje imaš poveznice na većinu prvenstava BiH (od 2001/02).
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 23:41, 30. listopada 2014. (CET)

Sažetak izmjene[uredi]

Bok Man Usk,

[14] Dugo sam razmišljao, pa sam se sjetio kako sam negdje pročitao da bi se morala navesti točna poveznica na članak, engl. permanent link (v. m:Attribution).

Vitek nije loš prevoditelj, dapače zanimljiv mu je stil, malo arhaičan, ali što je tu je. Tim sažetkom odaje se dužno priznanje Viteku, ali se ujedno i odriče dio odgovornosti s mene, ako je tamo nešto bilo naopako.

Ne znam jesi li vidio kako (i koliko) su tamo preuzimali članke s hr:wiki, i to uz sažetke koji su skandalozni: ., .., ..., r03, r06, i sl., sa hr. Tako i oni koji su preuzimali "svoje" članke s hr.wiki, i oni su bili dužni navesti trajnu poveznicu.

Rekao sam si, Tko tebe kamenom, ti onoga kruhom, da ne bih imao slučaj: Tko za tugjom vunom pojgje, sam ostrixen doma dojgje (Tko za tuđom vunom pođe, sam ostrižen kući dođe). Vidio sam na Wječniku koliko to može olakšati stvari, kad bi se lijepo navodilo odakle su koji prijevodi došli. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22.43, 1. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

Question[uredi]

Hello and apologies for reaching out in English. What was your thought here ? Do you question the educational value of my addition ? Would you prefer the translated title in the caption ? Cheers, — Racconish ✉ 11:13, 6. studenog 2014. (CET)

RD Bektež[uredi]

Bok Man_Usk! Jesi li vidio ovo: Ribolovno društvo Bektež? Mislim da se to može bez problema vratiti, tj. uklopiti u članak Bektež, osim ako imaš kakvu drugu želju ili ideju s tim u vezi (?, pogledaj i SZR članka). Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 17:49, 18. prosinca 2014. (CET)

Sretno[uredi]

Uz najljepše želje za nastupajuću godinu, sretna NOVA 2015.!!! --Zlatno krilo (razgovor) 21:39, 1. siječnja 2015. (CET)

Re: Dopusnica[uredi]

Bok Man_Usk! Budući da se suradnik obratio Speedyju, a Speedy mu je i odgovorio, nisam se htio miješati. Vidjet ćemo što će suradnik Michaeljas dalje činiti i kako će uređivati, pa ćemo mu po potrebi pomoći... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 01:49, 21. veljače 2015. (CET)

Nije trebalo na SZR[uredi]

[15][16] Članak je bio u redu. Nije ga trebalo na SZR. Kubura (razgovor) 06:08, 2. ožujka 2015. (CET)

[17] Vidio sam i to što kažeš, od riječi je do riječi prepisan. [18] U uputama daju mogućnost "Dopušteno je korištenje ili citiranje pojedinih članaka u dijelovima ili u cjelini uz naznaku izvora..." [19], pa je zato članak ostao "na životu". Uz to, naveo je Plavi jazavac još dva izvora.
Samo što ovo prepisivanje od riječi do riječi ne bi smjelo uzeti maha, jer u uputama je i "Članci se ne smiju objavljivati u tiskovnom ili elektroničkom obliku kao cjelovite i posebne publikacije bez pismene suglasnosti Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.". Nije teško obrisati, bude li zahtjeva. Kubura (razgovor) 03:57, 6. ožujka 2015. (CET)

1953. slike[uredi]

Pozdrav, zašto si maknuo slike iz članka 1953.? Ja mislim da bi trebali stavljati par slika, jer također ima i na drugim jezicima slika vezano za godine. --BorisB. (razgovor) 07:21, 7. ožujka 2015. (CET)

žde[uredi]

[20] Aha. A šta kažedu sami stanovnici Goražda (Goraždani ili Goraždaci)? Kubura (razgovor) 03:41, 13. ožujka 2015. (CET)


Video iz BiH[uredi]

Bog! niki dan sam putova buson na relaciji Čapljina-jablanica-Rama-Uskoplje-Bugojno-Vitez pa san usput i snimao. Neke videe san uspio identificirat ali neke ne. naročito ne to oko tvog kraja. moš mi pomoć jer ih želin stavit na commons ??

moj kanal


--Àntó Añtó 17:13, 1. travnja 2015. (CEST)

Rumboci/Rumboke[uredi]

Dobro, ako je tako. Hvala na ispravci. --Momčilo Elezović (razgovor) 18:28, 24. lipnja 2015. (CEST)

Osam godina[uredi]

Čestitam ti osmi wikirođendan! Osam si godina na hr.wiki! Kubura (razgovor) 14:32, 30. lipnja 2015. (CEST)

Damir V.[uredi]

Obrisane su mu slike na Commonsu, kao i članak na bswiki. Očita reklama. --Munja-x64 (razgovor) 23:11, 9. srpnja 2015. (CEST)

Haj dobro. Nego je li ovo Man Usk znači "Čovjek iz Unsko-sanskog kantona"? :D --Munja-x64 (razgovor) 04:02, 10. srpnja 2015. (CEST)
Da, imaš par crtica dolje u "nagradama" koje se ne bi trebale vidjeti. Greška u kodu. --Munja-x64 (razgovor) 14:23, 10. srpnja 2015. (CEST)

Sličan slučaj kao i BPS[uredi]

Bok,

evo da javim za sličan slučaj, pa ako ima uvjeta da se odluči isto kao i za BPS. Hvala. Face-wink.svg -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.42, 14. srpnja 2015. (SEV)

Hvala[uredi]

Hvala na nagradi. Lijep pozdrav. Carl Johnson (razgovor) 16:57, 20. srpnja 2015. (CEST)

Kategorije[uredi]

Pozdrav. U kategoriji pape imaju tri podkategorije: Ivan Pavao II.‎ (1 kat., 8 str.), Papa Franjo‎ (8 str.), Pio X.‎ (1 kat., 5 str.). Također su i članci tih kategorija (Ivan Pavao II., Papa Franjo, Pio X.) uvršteni u istu kategoriju "Pape". Pošto bi se naknadnim pravljenjem takvih kategorija stvorilo dupliciranje tj. pojavljivanje članaka sa istim nazivom kategoriju u nadkategoriji "Pape", je li pametno napraviti neku kategoriju kao npr. francuska wikipedija (fr:Catégorie:Catégorie d'un pape kategorije papa; en:Category:Wikipedia categories named after popes wikipedijine kategorije nazvane po papama)? Obraćam se vama za savjetovanje jer sam vidio da ste odradili dota promjena u nedavnim promjenama vezano za kategoriziranje članaka. Hvala i pozdrav!--Ingenium 7 (razgovor) 05:00, 6. kolovoza 2015. (CEST)

Maraton[uredi]

Šta je problem, ne kužim?--MaGaporuči mi 21:32, 9. kolovoza 2015. (CEST)

Zdrava konkurencija.Face-grin.svg Riješeno hvala.--MaGaporuči mi 21:55, 9. kolovoza 2015. (CEST)

Odg.: Kovač[uredi]

[21] Rišit ću i oto. Kubura (razgovor) 06:25, 14. kolovoza 2015. (CEST)

Borovnica[uredi]

fala, što si našao nesređeno. Samo me obavijesti kad šta nađeš a meni je za gušt --Zeljko (razgovor) 00:15, 17. kolovoza 2015. (CEST)

Re: Tomića brig[uredi]

Bok Man_Usk! Hvala ti za poruku i savjet: obavijestit ću o istome suradnicu... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:18, 18. kolovoza 2015. (CEST)

VrućaMačka[uredi]

Ala piči HotCat.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 21:25, 18. kolovoza 2015. (CEST)

De ti polako, neće nestat.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 21:43, 18. kolovoza 2015. (CEST)

(Grad) Sarajevo[uredi]

Meni se čini da je jedna od ove dvije [22] [23] višak? Što misliš?--MaGaporuči mi 21:53, 18. kolovoza 2015. (CEST)

Očito i dalje vrijedi bosanski lonac, i ne bi dragi Bog raskrstio tko kome pripada. Meni je to totalna nepoznanica, zato sam i pitao, a ako moramo ispravljat krivu Drinu (ili bosanski lonac, svejedno), radije ne bih. Imam pametnijeg posla.--MaGaporuči mi 17:47, 20. kolovoza 2015. (CEST)

Horst[uredi]

Horst planina???? Kubura (razgovor) 06:47, 23. kolovoza 2015. (CEST)

[24] Zove ga se još "timor" i još imaš i hrvatski naziv: "stršenjak". Kubura (razgovor) 05:09, 25. kolovoza 2015. (CEST)

Brda, gore i planine[uredi]

[25] Pa, dogovorit ćemo se. Slobodno vrati gdje misliš da je drukčije.
Za brdo si nekad u školskoj literaturi mogao naći da je uzvisina visine do 1000 m.
Stoga je Kozjak, ono brdo iznad Kaštela, a koje se vidi i iz Splita i koje je jedan od glavnih štitnika od bure, brdo, jer je visine 779 metara. Nazivali su ga brdom, a sad nailazim da je najednom postalo planina. Mjesno planinarsko društvo [26] smatra ga malo brdom, pa planinom. U znanstvenim radovima također ćeš naći da ga nazivaju brdom [27] (Prapovijesna gradina Biranj na Kozjaku i topografija prapovijesnih nalazišta u okolici, Kaštelanski zbornik 10, Kaštela 2013, str. 94-119) "Brdo Kozjak, uz Biokovo i Mosor, najvažnija je prirodna razdjelnica obalnog i zagorskog prostora srednje Dalmacije. U usporedbi s Biokovom i Mosorom, ono nije značajnija barijera jer visina rijetko prelazi 700 m. ".
Ratimir Kalmeta u jednom je časopisu predložio svoju ljestvicu što je brdo, što gora, a što planina (O zemljopisnim nazivima gora i planina. Priroda 79/7: 27 - 29, Zagreb, veljača 1990. ). Kubura (razgovor) 06:09, 25. kolovoza 2015. (CEST)

Imaš ovdje članak prof. Ratimira Kalmete [28], Hrvatski planinar, studeni-prosinca 1998., br. 11-12, str. 330-332. Članak se zove Brdo, brijeg, gora, planina - o suvremenoj morfološko-hipsometrijskoj ljestvici naziva za uzvisine i prijedlog za njezinu primjenu.
U članku je obradio i pojme brežuljka, brijega, brda, gore, "niske planine" i "visoke planine". Kubura (razgovor) 06:14, 25. kolovoza 2015. (CEST)

Dalo bi se još govoriti o humovima, glavicama, kukovima, kilama... Kubura (razgovor) 06:25, 25. kolovoza 2015. (CEST)

[29] Gdje smatraš da nije brdo nego planina, stavi, ne želim tjerati mak na konac.
Da je neko brdo visoko 500 metara, a dugo i široko kao Velebit ili kao Dinara, kako li bi ga puk smatrao? Možda je puku status brda, gore ili planine stvar kako ju doživljavaju. Ako je zemljopisna znanost negdje određena, lako ćemo. Literatura nije svugdje određena: negdje neku uzvisinu nazivaju brdom, negdje planinom, ponajprije ondje u graničnim slučajima, kao što je Kozjak.
Kalmetin prijedlog nije igrarija: vrsni je hrvatski zemljopisac, autor većine zemljopisnih članaka u hrvatskim enciklopedijama, a pazio je i na hrvatski jezik pa je svojim prinosima obogatio i hrvatsko jezikoslovlje. Kubura (razgovor) 03:53, 30. kolovoza 2015. (CEST)

Ovrlja[uredi]

ja sam iz mjesta OVRLJA a ne iz Ovrlje kako je pisalo u Wikipediji Svako slovo je bitno i jedno slovo iskrivi neko značenje. ovrlje ima značenje napravit nešto površno i na brzinu ili približno a ovrlje-ofrlje se kaže u Srbiji.

Sutruk (razgovor) 19:47, 20. rujna 2015. (CEST)

Migracijska[uredi]

Tipkam po malom ekranu pa se omaklo...--MaGaporuči mi 17:42, 15. listopada 2015. (CEST)

Najlipši su bili oni monokromatski 10-ak×10ak znakova. Znalo se da se na njih ne more ništa osim vidit tko zove i utipkat broj i mirna Bosna.--MaGaporuči mi 17:46, 15. listopada 2015. (CEST)

Zahtjev za brisanje[uredi]

Pozdrav Man_Usk, objavio sam zahtjev za brisanje dvije stranice na stranici sa zahtjevima za brisanje stranica prije nekoliko dana, radi se o dvije prazne stranice što su ostale kako sam promijenio ime, ne bi ti bio problem da ih provjeriš i ukloniš ako imaš vremena? LP i hvala! Mexican369 (razgovor) 20:30, 15. listopada 2015. (CEST)

Koprivnica[uredi]

Ciao Man Usk,
Reci mi molim te jesu li ova dva geogr. pojma istoznacica: Koprivnica (Bugojno, BiH) i Koprivnica (Kupres)? I ne jedi previse keškea:)

Zahtjev za brisanje[uredi]

Pozdrav Man_Usk, dodao sam još jednu suvišnu stranicu na stranicu sa zahtjevima za brisanje stranica pa kad uhvatiš vremena ju slobodno ukloni, hvala i LP. Mexican369 (razgovor) 17:06, 1. studenog 2015. (CET)

Knežina[uredi]

Je li kod Sokoca Knežina ili Košutica?--Zavičajac (razgovor) 19:55, 11. prosinca 2015. (CET)

Pozdrav[uredi]

Živ bio! Lijepo te je ponovno vidjeti u nedavnim promjenama... Face-wink.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 00:36, 5. srpnja 2016. (CEST)

Long time no see[uredi]

Ciao Man Usk,
samo da te pozdravim:)--El hombre (razgovor) 22:32, 9. srpnja 2016. (CEST)

Preblago[uredi]

Mane, s ovakvim zafrkantima nemaš šta staviti blok od mjesec dana, a u prvim uređivanjima pišu stvari koje su osobni napadi i (moguće) maltretiranje preko interneta. Ovdje jesi obrisao uradke jednog od tih, ali nisi ga uopće sankcionirao![30][31] Da si bolje pogledao, vidio bi da su računi stvoreni u kratkom vremenskom razdoblju jedan iza drugoga i da su na istim "člancima" krenule šarotine i grafiti. Kubura (razgovor) 11:17, 12. srpnja 2016. (CEST)

[32] Shvaćam tvoje razmišljanje ("za mjesec dana zaboravit će da su se i registrirali"), ali poslušaj me, govorim ti iz iskustva. Zafrkanti su ista skupina ljudi (ista frakcija ljudskog društva), izvode gluposti i kod nas i po forumima, chatovima, društvenim mrežama, portalima. To je takva vrsta ljudi.
Ne valja biti blag prema njima. Čim su od početka onako bezobrazni, nemaju se šta žaliti na predugi blok. Ne će se takvi "popraviti" (nismo mi psihosocijalna služba da liječimo pacijente). Takvi pacijenti ti nastvaraju mnoštvo računa, glupiranja po člancima su česta, još će nakupiti uređivanja da će se buniti i tražiti biračko pravo, a računi-mrtvaci odnosno spavači izranjaju nakon godina neaktivnosti te opet izvode isto. Takvi zlorabe naše strpljenje i razumijevanje. Trolovi sociopati hrane se našim uzaludnim pokušajima urazumljivanja. Onakvi zafrkanti i zlostavljači samo nam troše vremenske i ljudske resurse. Stoga, trajni blok i riješio si problem.
Eto, sad mi lipo uživaj. Kubura (razgovor) 11:08, 13. srpnja 2016. (CEST)

RE: bh. lige[uredi]

može biti da sam koji klub preskočio ili stavio krivu poveznicu...tek sam kasnije vidio da postoje i FK i HNK Bjelopoljac...ima još takvih primjera. (Vitez, Novi Travnik, Čapljina, Drina Zvornik i sl.)
inače kao kategorija za klubove u BiH što sam stavljao požupanijama Federacija, Rep. Srpskoj i Brčko distriktu ima primjera da su klubovi iz Posavine (kategorije klubova iz Posavske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske sa klubovima u RS-u iz razloga što su naselja iz kojih su ti klubovi jednostavno podijeljena između Federacije i RS-a, a vjerojatno bolje znaš stanje od mene. Također sam i Slaviju Istočno Sarajevo stavio u klubove iz Sarajevske županije s obzirom da je prije WWII igrala na području Sarajeva koje je danas u Federacciji.
Pokušat ću obraditi što više liga, bar gdje su naši klubovi...ali opet je to pomalo uzaludan posao, pa kako bude išlo, još kad bi se netko priključio, slično kao sa onim što radim za Hrvatsku.
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 19:16, 12. srpnja 2016. (CEST)

Pozdrav i molba[uredi]

Živio! Kad uhvatiš vremena, rado bih čuo i tvoje mišljenje o mojem prijedlogu dopune pravila glasovanja na HR:Wikipediji. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 13:45, 15. srpnja 2016. (CEST)

Milan Ribar[uredi]

Možeš li popraviti članak da ga ne bi brisali? Kako sačuvati napisano, a da bude enciklopedijski primjereno? Mala Truba (razgovor) 00:11, 26. srpnja 2016. (CEST)

Re:Žuti karton[uredi]

Dragi Man Usk, vidio sam vaše poruke tek sada zato što sam trenutno na odmoru, i nemam svugdje internet. Naravnkad ka se vratim doma onda ću srediti Članak Ribeirão Preto. Što se tiče izmjene na Traunsteinu, jedino se sada mogu izviniti. U budućnost, to se neće više dogoditi.

PS: U trenutku ne mogu uređivati, zato što je mi teško na mobitelu.

Pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 22:32, 26. srpnja 2016. (CEST)

RV[uredi]

Hello, I hope you speak English. I am Sergio, an administrator on Commons from Italy. On respect of this edit, there's a list on Commons of PNG images that should be replaced with SVG equivalent, which is what I have done - not only on hr.wiki. Actually if you have a look the image is exacly the same with the difference that the raster one has been replaced by a vector version. The PNG image that you restored is going to be deleted once substituted on all the projects. -- Blackcat (razgovor) 13:18, 1. kolovoza 2016. (CEST)

RE: MOL Jug[uredi]

Već sam kontaktirao autora vezano za neku drugu ligu i spomenuo ovo, on mi je odgovorio...kontaktiraj ga...on je negdi iz okolice Požege, upućeniji je od mene...ja bi to zasad ostavio, ali nekako drukčije preimenovao tipa MOL Požega-Brod skupina jug ili MOL Jug (Požega)...naravno u potpunijem nazivu
Također sam dao sam prijedlog Speedyu koji je ima neke zamjerke na ove članke o (nižim) ligama, pa radi neke smjernice...
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 23:19, 5. rujna 2016. (CEST)

Enklava (Strmac, Srbija)[uredi]

Kaži što je ovo. Kod Strmca nije sasvim prava enklava jer je nekim uskim komadom teritorija povezana sa Srbijom. Google Maps nema ni tu bosanskohercegovačku enklavu ni tu srbijansku općine Strmac, OpenStreetMap prikazuje obije. Google Maps za bh enklavu između Batkovića, Crnogovića i Kasidola, OpenStreetMap prikaz za srbijanski teritorij kod Bjelugovine. Enklava kod Bjelugovine na OpenStreetMap prikaz i na Google Maps prikaz. Obije enklave na Google Maps i na OpenStreetMap. Daj svoje mišljenje. Potoksedeslav (razgovor) 10:01, 14. rujna 2016. (CEST)

Arhiva?[uredi]

Dok sam ovo počeo pisat, stavija san upitnik gori, ali san skonta. Ok, ne samo što nisam zna, nego nisan nigdi susreo arhivu... a i ni na kojem profilu nisan vidija to dosad nego na tvom... LP Prometej13 (razgovor) 00:29, 2. listopada 2016. (CEST)

Re: Internet[uredi]

[33] Oprostite što tek sad odgovaram, poruku sam sad, slučajno, vidio, jer mi iz nekog razloga nije došla obavijest na mail. Nas su na informatici učili da je internet jedan jedini pa se piše velikim slovom. Također, kad u MS Word u sredini rečenice upišete "internet", program će to automatski prepraviti u "Internet" (probajte :). Ako mi navedete izvor koji kaže da to nije točno, rado ću to maknuti iz programa. Lijep pozdrav --Ivi104 (razgovor) 15:13, 2. listopada 2016. (CEST)

[34] Hvala ti, riješeno. --Ivi104 (razgovor) 15:31, 2. listopada 2016. (CEST)

Dezinformacije?[uredi]

Bok Man Usk! Lijepo te molim, objasni meni i Speedyju kakve si to dezinformacije pisao u svojem objašnjenju glasa {{za}} BlackArrowa? Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 02:47, 3. listopada 2016. (CEST)

Dragi kolega, točnost odnosno istinitost mojeg uređivanja nitko nije doveo u pitanje, ali kolega Maestro našao se pozvan pitati na kakve to dezinformacije mislim. U vašem uređivanju (odnosno glasu) dezinformacija nema. Možda je ocjena Dugogodišnji vrijedni suradnik malo pretjerana, ali možda i nije. Realno uz onu drugu rečenicu (Ako i ne prođe, preporučam kolegi da svakako usvoji savjete koje su napisale kolege (dolje)) to je najbolje napisano obrazloženje glasa za. Ne mislim da je tvrdoglavost vrlina, shvatio sam da moj slikoviti opis Rovoboo-ovog glasa može nekoga zasmetati pa ovime eksplicitno kažem što mislim o vašem obrazloženju i ispričavam se ako vas je moj gore navedeni slikoviti opis zasmetao. SpeedyGonsales 20:30, 4. listopada 2016. (CEST)

Zahvala[uredi]

Bok, Man Usk. Hvala ti na glasu podrške prilikom glasovanja za administratora! BlackArrow (razgovor) 23:40, 5. listopada 2016. (CEST)

Re: Kategorije[uredi]

[35] Ne planiran popuniti kategoriju, ne znam baš puno o igrama. Stavio sam kategoriju jer su sve druge godine imale svoje kategorije. Ako je to problem, molim te da izbrišeš kategoriju. --Ivi104 (razgovor) 07:37, 6. listopada 2016. (CEST)

Bos. Alexandrovac[uredi]

Ciao Man Usk,
cini li se meni ili ti pokusavas napisati clanak o Slavici Ecclestone:) --El hombre (razgovor) 23:44, 8. listopada 2016. (CEST)

Jest, u pravu si. Nego imam drugara Poljaka svecenika, hiperpoliglota, kod kojeg sam bio u posjetu, radi kao profesor u Djakovu, koji je tu provodio neke svoje dane, tako da sam bio i na nekoj lokalnoj festi nekad davno, mislim da je bio blagdan sv. Mihovila, no bio sam prisutan i kad je moj drugar, hiperpoliglot Zule, svirao orgulje u talijanskoj crki u Mahovljanima, iznad zrakopolovne luke Mahovlajni, uz fish paprikash. No dobro, kuzim sto zelis reci. Ecclestone je hr. naiva na srpski nacin:O)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je El hombre (razgovordoprinosi) 00:06, 9. listopada 2016.

NK Tompojevci[uredi]

Zašto si izbrisao popis igrača našeg kluba? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.134.243.201 (razgovordoprinosi) 09:31, 10. listopada 2016.

Izvori i popisi[uredi]

Glede viška "internet - izvor" mislim da to nije toliko hitno da ne može pričekati, ali opet - ako makneš taj višak kad uređuješ članke o naseljima, ne samo da nisi napravio ništa loše, nego si napravio nešto dobro. U zadnje vrijeme radi se na tome da se popisi stanovništva dodaju na wikidatu, te da se od tamo onda podaci "uvoze" na sve wikipedije. Kako sam svojedobno radio na botu glede osvježavanja popisa stanovništva za naselja u Hrvatskoj, moglo bi se to spojiti u jedno s naseljima u BiH i onda sve odraditi zajedno, uklanjanje viška i dodavanje svega što je potrebno. Jedina kvaka je - to sigurno ne bude bilo ovaj tjedan. Dakle, micanje viška ne bih radio "na ruke" za sve članke (previše ih je, a mala korist), ali ako je već usput kad se uređuje nešto drugo u člancima o naseljima - samo naprijed. SpeedyGonsales 18:23, 10. listopada 2016. (CEST)

re:dz[uredi]

Drugim riječima, treba ga postaviti na 11. armija gdje neće služiti ničemu a treba ga ukloniti iz 11. armija (Njemačko Carstvo) i 11. armija (Austro-Ugarska) gdje pokazuje čitateljima da su i druge države imale armiju sa tim brojem. To će čitateljima jaaaaaaaaako koristiti. Još ljepši pozdrav! --Calapone (razgovor) 19:00, 10. listopada 2016. (CEST)

Mogao si onda odmah zamijeniti jedan predložak drugim, umjesto da ostavljaš prazan prostor. Ne bi bilo nikakve potrebe za raspravljanjem.--Calapone (razgovor) 10:27, 11. listopada 2016. (CEST)

Molba[uredi]

Ovdje ima podosta članaka koji su na ovom popisu zbog nepostojećih datoteka (tj. slika) dresova, šorceva, čarapa,... pa ako ti ne bi bio problem da ih obučeš kako spada, tj. da ih nema na popisu.--MaGaporuči mi 19:33, 11. listopada 2016. (CEST)

Danke Dojčland.--MaGaporuči mi 08:07, 12. listopada 2016. (CEST)

Brisanje kategorija[uredi]

Hvala na javljanju. Nisam se do sada susretao s ovim problemom. Kako obrisati kategoriju? Kao ovu koju sam greškom napravio:. Pozz, --Prof saxx (razgovor) 15:15, 12. listopada 2016. (CEST)

wikipedija - kriteriji[uredi]

Pozdrav, bi li komenntirao ovo što sam stavio za prijedlog vezano za nogometne lige, valjda sam dobro obrazložio, valjda je stranica Wikipedija:Kriteriji OK za to?
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 22:59, 12. listopada 2016. (CEST)

Grofovi[uredi]

Dobro jutro! ;) Da znaš... posramljena sam malo; zar sam zaista zaslužna za toliko "crvenih kategorija"?! Ali dobro je što si me podsjetio; moram samo napomenuti da će uskoro kategorija koja se tiče vojvoda biti popunjena. Isto tako, jedna kategorija koja se tiče grofova bit će ispunjena vrlo brzo. P.S. Nadam se da nisam napravila veliku štetu. :D--Miha (razgovor) 09:42, 16. listopada 2016. (CEST)

Re: Prijedlozi[uredi]

Bok Man Usk! Bilo bi lijepo da se glasovi protiv trebaju obrazlagati, ali izgleda da (i) ne moraju. Face-wink.svg A to da bi se trebali obrazložiti je, koliko znam, odbijeno i u mojem nedavnom prijedlogu promjene, odnosno dopune tzv. općih Pravila glasovanja na Wikipediji. Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 11:45, 17. listopada 2016. (CEST)

Primijetio sam to, ali znam da nestanu nakon kraćeg vremena. Valjda neki cirkus s osvježavanjem baze.--MaGaporuči mi 14:40, 17. listopada 2016. (CEST)

re:Dana[uredi]

Istina, dana jest bolje.
Hvala ti na pohvali! Smiley.png Dvanaesti Igrač 18:45, 24. listopada 2016. (CEST)

Misisipijska kultura[uredi]

Zdravo. Ja sam najlon jezik wikipedia urednik, ne govore hrvatski, molim te oprosti mi. Ja sam pokušavao dodavati nove ilustracije na Misisipijska kultura članak. Ja sam veći dio članka na engleskom Wikipediji. Možete li mi pomoći? Heironymous Rowe (razgovor) 21:30, 24. listopada 2016. (CEST)

Znam strojno prevođenje nije optimalno. Ali, to je sve što imamo. Možete li mi objasniti problem sa mojim uredi za kulturu članak Misisipijan? Heironymous Rowe (razgovor) 23:06, 24. listopada 2016. (CEST)

Ć(č)utuci[uredi]

A Joža?--MaGaporuči mi 11:34, 31. listopada 2016. (CET)

Problem vandalizma[uredi]

Bok, Man Usk!

U nedavnim sam promjenama naišao na ovaj vandalizam, pa bih te zamolio da mu promijeniš vidljivost. Srdačan pozdrav, Pajo Pajimir 20:05, 1. studenog 2016. (CET)

Slažem se. Dvanaesti Igrač 20:13, 1. studenog 2016. (CET)
Također ovaj vandalizam bi bilo poželjno sakriti. Dvanaesti Igrač 20:15, 1. studenog 2016. (CET)

Nisam se raspitivao za rezultate izbora već popisa stanovništva, ali svejedno hvala na informaciji. Razgovor ću arhivirati, samo što nisam.--MaGaporuči mi 11:02, 3. studenog 2016. (CET)

Rama[uredi]

[36] "Od Marine pećine nizvodno do nekadašnjeg naselja Rama, ušća Rame u Neretvu, danas je Jablaničko jezero." "Potpuno potopljeno naselje je Rama, poznato po željezničkoj stanici, ". I ovdje "Posljedice stvaranja Jablaničkog jezera, 1954. godine, bile su ogromne: potopljena su brojna polja i naselja oko rijeke Rame, uništene su kopnene komunikacije sela s lijeve strane Rame i desne strane Neretve, potpuno je potopljeno naselje Rama, poznato po željezničkoj stanici,". Rama prije potopa stara slika. Kako sad? Anto Kalin (razgovor) 23:24, 3. studenog 2016. (CET)

Napamet. Tako mi i treba. Anto Kalin (razgovor) 23:31, 3. studenog 2016. (CET)

Re: kat.[uredi]

..možda treba početi raditi kategorije za Krležu, Andrića i druge.. :) Pojmoslovac (razgovor) 14:34, 4. studenog 2016. (CET)

Re: Naselja[uredi]

Dragi Man Usk, ja sam malo pretražio, druge Wikipedije što se tiče izvora, i jedno što sam mogao saznati je, da neke statistike na stranici fza.ba nisu više dostupne. Na stranici statistika vlade Republike Srbije (http://pod2.stat.gov.rs) i http://nasbih.com jesu. Osim toga sam upravo pronašao ".pdf" datoteku popisa iz 2013. godine na stranici "Agencija za statistiku BiH" koju ste mi poslali. Znači, to će uskoro sve biti uređeno! Face-badtooth.svg Hvala na razumijevanju, MateoKatanaCRO (razgovor) 15:56, 9. studenog 2016. (CET)

Osim toga, primijetio sam da je netko dva puta stvorio članak o Lukavici u Republici Srpskoj. Jedan se zove Lukavica (već je povezan sa Wikidataom), a drugi se zove Lukavica (Istočno Novo Sarajevo, BiH), ovaj je puno druži i ima puno više informacija. Face-badtooth.svg MateoKatanaCRO (razgovor) 16:04, 9. studenog 2016. (CET)

kafić, nedavno[uredi]

Bok Man_Usk,


meni se čini da bi u ovom slučaju trebalo ukloniti reklamne dijelove po jednoj od najstarijih korisnih stranica wikipedije na hrvatskome jeziku (Wp:Nije). Vidio sam i da je izmjenu netko bio ispatrolirao izmjena je rednog broja 4805380. Tebe pitam jer si trenutačno ovdje, a i zato jer tu izmjenu nisam ja ispatrolirao. Hvala na pomoći. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,43; 9. XI. 2016. (SEV)

re:60 minuta[uredi]

Sve jasno, mislio sam da dodavanje wikipoveznice i nije toliko važno. Dvanaesti Igrac 15:55, 12. studenog 2016. (CET)

Ne zaslužuje, ali...[uredi]

Imaš pravo da ne zaslužuje, ali ako ćemo tim principom, onda ni članci o Velikoj Srbiji, Šešelju, Srpskoj radikalnoj stranci i svi slični tim člancima, također ne zaslužuju mjesto na hr wikipediji. Zašto da hrvatskoj i široj javnosti ne ukažemo na postojanje neonacističkih pokreta u susjedstvu? Walter9 (razgovor) 16:32, 13. studenog 2016. (CET)

Odg.:Osijek[uredi]

Primjetio nakon tvoje poruke i vratio uklonjenu utakmicu. Hvala :) IvanOS 23:03, 15. studenog 2016. (CET)

Naš Hajduk[uredi]

Pozdrav,

mogu te zamolit da vratiš članak Naš Hajduk? Naravno da ima dopuštenje za korištenje teksta, i sam sam sudjelovao u pisanju istog. Mail Udruge u kojom se dozvoljava korištenje je postavljen: Naš Hajduk

Isprike što kasnim, kao što vidiš nisam često tu...

Hvala!

Brolanenses

Hvala na vraćanju članka. Nisu vraćene slike?! Sa iste su web stranice te su pokrivene dopuštenjem. Prihvaćam pomoć, obzirom da me neki izrazi tipa "wikipediziran" zbunjuju... Možeš li navesti sto tocno moram promjeniti, osim linkanja svako treće riči? :)

Postoji li još neki način komunikacije osim ovoga?

--Brolanenses (razgovor) 15:28, 18. studenog 2016. (CET)

Da li je potrebno negdje u tekestu navesti poveznicu na dopuštenje vlasnika sadržaja i kako?

--Brolanenses (razgovor) 16:16, 18. studenog 2016. (CET)

Re: Ajdinovići (Višegrad, BiH) i dr.[uredi]

Dragi Man Usk, ja razumijem zašto ste mi dali crveni karton. U budućnosti, kada budem stvarao članke o naseljima, neću nabrajati stanovništvo po narodu ako nema službenih podataka. Ali vašu izjavu "Na ovom izvoru opet uopće nema podataka o etničkom izjašnjavanju..." moram ispraviti. Podaci o etničkom izjašnjavanju su od 54. do 95. stranice. Face-smile.svg Pozdrav, Mateo Katana 18:35, 18. studenog 2016. (CET)

Dopusnice[uredi]

Bit će da sam ja bio (u startu) nepouzdan pa sam morao slati.Face-grin.svg Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja između ostaloga navodi: ...a izvornu prepisku proslijedite nekome od administratora, kojemu na stranicu za razgovor ostavite poruku o poslanoj elektroničkoj pošti. Usput budi rečeno, očito nisi u tijeku, ali smo imali i slučaj lažnih dopusnica. Smiješno je bilo jer je taj suradnik "dobio" dopusnicu od tvrtke koja živi od prodaje materijala na koje je on (kao) dobio dopusnicu.--MaGaporuči mi 18:42, 18. studenog 2016. (CET)

re:Šala?[uredi]

Dodao sam izvor koji je poslao suradnik MaGa. Dvanaesti Igrač 09:14, 29. studenog 2016. (CET)